Diskbråck och kaosSå himla fint, vit amaryllis är nästan oxå ett måste i
våra vintervita hem. En vit kruka och lite grönt så
har man en väldans fin uppsättning! Lite fint i ett
annars "tråkiga besked" inlägg!


Ja, jag börjar med nåt så fint som en amaryllis och fortsätter med BLÄ BLÄ BLÄ BLÄ BLÄ BLÄ BLÄ BLÄ!!!!

Jo, ni förstår att så känns det just nu! Husbandet fick sin "dom" idag och det visade sig sig vara akut diskbråck. När han ringde mig med gråten i halsen från jobbet vid klockan halv 10 i morse förstod jag att nu måste vi fasicken göra nånting. Jag körde honom till grannen, ja vi bor granne med en kiropraktor som ska vara väldigt bra. En trappa ner bara. In där och han fick tid bara nån timme efteråt. Han kan inte gå ordentligt, inte sitta ordentligt och när han ligger så kan han knappt vända sig. Det ÄÄÄR synd om honom på riktigt nu.

Kiropraktorn visade sig bli riktigt jäkla förbannand på läkaren som husbandet var hos igår. "Vad är det för en jävla idiot???" undrade han svärande?! "Detta är det mest solklara fall jag sett på diskbråck! Såg inte han det igår då vet inte jag vad han är för läkare! Byt direkt!!!" nästan skrek han. Han ska nu skriva ett brev som husbandet ska ta med till sin läkare. Han yrkar på 6 veckors sjukskrivning, inga lyft, inga böjningar, ingen belastning what so ever. Absolut inget stående eller sittande långa stunder. Så, det betyder inget jobb för hans del. Det känns lite som att nån skämtar med oss nu! Som att det liksom börjar bli rågat....det där berömda måttet?

Ska inte typ himlen ramla ner på oss snart oxå?

Eller nån sno vår bil?

Eller att man blir rånad på gatan?

Man börjar ju fasicken undra?! Ok, jag har sagt att man alltid ska tänka postivit... jag GÖR det. Men just i detta nu orkar jag inte. Ja, vi har varandra och vi är friska och vi har mat på bordet men ibland lessnar man. TOTALT!! VAFASEN..... räcker det inte lite nu? Blev nästan full i skratt idag när dagis hade skrivit en liten sån "Detta pågår just nu" lapp. Det är nämligen så att för dagis börjar det oxp bli måttet rågat. En är gravid och mår piss, en har ramlat och brutit armen, några är magsjuka och jada jada. Så på listan stod det:

HÖSTBLÅSOR
MAGSJUKAN
BRUTNA ARMAR
GRAVIDITET
SNÖKAOS

Haha, lite kul att alla behåller humorn när allt liksom är lite åt helskotta. En av dagisfröknarna tyckte faktiskt oxå att det liksom räckte för vår del just nu även om dom har det som dom har det. TACK för omtanken säger jag.

Nu måste jag vara en god fru, bära ett rätt stort lass själv eftersom han inte klarar så mycket just nu. Jag ber till högre makter att han snart får bli bra. Det är inte kul för nån detta. KRYA på sig husbandet. Vi klarar det här tillsammans. Det är väl så man säger? Om nån fixar ett fett spa till mig efter att detta är över så skulle jag bli väldigt glad och tacksam!

Nu ska jag laga mat, och skulle behöva plocka, skulle behöva slutaföra några jobb till men jag är helt slut. Jag vill gå och lägga mig under täcket men.... KOM IGEN, KÖR BA!!

Tack för att ni finns alla, och tack för kommentarer, jag blir så glad för var och ett!!! ♥

Dag 5 - Vad är kärlek?Ja vad är kärlek, det handlar Dag 5 om? Kärlek för mig är ett brett spektra och i det rymmer allt. Tyvärr kunde jag inte få med alla bilder här ovan som symboliserar kärlek för mig men jag ska försöka förklara!

Vad är det då? KÄRLEK? För mig är kärlek mina barn, min man, mina föräldrar, min syster, mina vänner, släktingar (inte alla) och allt gott.

Men om man ska dissikera kärlek så handlar det ju om en känsla. När hjärtat blir stort och värmen i kroppen sprider sig och det känns som man lyser som en sol. Men vad får en att känna kärlek? Det är så mycket och det känns såklart på så många olika sätt. Här är några:

* BARN
Den kärleken man känner för sina barn är ju i stort sett obeskrivbar, den är så stor så det går ju faktiskt inte att förklara mer än att man älskar sina barn mer än sitt eget liv. När jag fick mitt första barn, Thedde, så hade jag svårt att hantera den kärlek jag kände i mig i o m att jag födde honom. Han fick mig att leva så fullständigt och faktiskt känna att det är därför jag lever. För att föda honom. Mitt liv blev så litet i jämförelse med hans och vad det gav mig. Inget spelar längre någon roll när man får ett barn, det enda som spelar roll är HAN. Jag var orolig att jag inte skulle orka känna lika mycket kärlek för ett till barn. Men när sen Elliot föddes och känslan var exakt densamma så var jag överväldigad. Gick det? Fanns det plats i en mammas kropp? Och det bekräftades ytterligare när min sladdis Milo kom till världen. Det finns plats, och det räcker till alla 3... hur gott och väl som helst! Den kärleken är den STÖRSTA för mig, inget i världen slår det.

* MIN MAN
Jag minns mitt sargade hjärta efter min separation, hur jag inte längre vågade hoppas på kärlek. Skulle jag ens våga ge mitt hjärta till någon? Våga chansa på att det gick att vara lycklig.... IGEN. För det har jag varit i mitt liv, med de kärlekar jag haft. Helt klart.... men har det känts rätt? Har det varit det jag letat efter? Har man vuxit ifrån varandra? Frågorna är många.. men det jag vet och fått svar på är: Där jag är NU är där jag vill vara! Den människan som somnar bredvid mig och som jag vaknar bredvid varje morgon vill jag fortsätta somna med och fortsätta vakna med för resten av mitt liv. Jag vill leva mitt liv MED HONOM. Han ska vara med i allt som händer mig. Det är HAN jag vill dela det med. Tills vi får 50 årskris, tills våra barn flyr hemmet, tills våra silvergråa hår vuxit ut och tills det är dax att säga farväl till jordelivet. Kärlek är när jag känner att han gör mig HEL, utan honom vill jag inte vara, någonsin. Då...... då är det rätt!

* FAMILJ
Dom där härliga människorna jag skrev om häromdagen. Och hon den där bångstyriga syrran.... MIN FAMILJ. Det är oxå kärlek. Där jag kan vara mig själv till 100% (ok, jag har inte svårt att vara mig själv men ni vet..... ). Jag skulle ärligt kunna bo i kollektiv med min familj, inga problem. Jag vet bara att man inte gör det. Så då gör inte vi det heller. Familjen är det där blodet, blodet som är tjockare än vatten. Där beskyddarinstinkten gör sig påmind om jag vet att någon av dom får ett krökt hår på sitt huvud. Lejoninnan i mig vill DÖDA. Så, familj för mig är KÄRLEK. Även min "nya" familj genom min man. Älskar dom och är glad att jag får vara en del i deras liv.

*VÄNNER
Jag har några få som jag hyser STOR kärlek för. Jag har rensat en del bland dom oxå och lägger energi på dom jag VILL lägga energi på numera, inte dom man borde. Jag har 2 som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, dom 2 skulle jag kunna ringa mitt i natten och gråta och skrika för. Jag skulle bli emottagen med öppna armar, detsamma ger jag dom! Det är härligt med kärlek som kommer från vänner, å jag älskar att ge det tillbaka. Att berätta hur mycket en vän faktiskt betyder för mig! Det gjorde jag senast i fredags!

ATT TÄNKA PÅ......
KÄRLEK ska vara något härligt. Något som inte gör ont. När kärlek gör ont måste man bort. Det ska inte göra ont, det ska bara kännas .......... bra, förutsättningslöst och som att det är nåt du VILL känna.

♥♥♥ // Nina

Dag 4 - Det här åt jag

Gårdagskvällen bjöd på kaos så det blev inte mycket blogga
igår kväll! Så idag får jag bjuda på Dag 4 som skulle innehålla
allt jag ätit under dagen!

Jag har blivit bloggraped! Mitt husband har smugit sig in här och gjort ett litet avtryck. Men nu kanske några av er förstår varför han får mig att skratta. Jo, han är inte klok på en fläck, det är väl en av anledningarna till att jag är gift med karln! Jag återkommer till hans rygg senare idag. BLÄ är det med den i alla fall....

Jag åt under dagen igår:

FRUKOST) Turkisk youghurt och kaffe till det.

MELLIS) Eftersom vi var på Flisan så blev det ett litet mellanmål innehållande kaffe och clementin.

LUNCH) Blev en god sallas på Wickmans. Favvon är kyckling, soltorkade tomater, feta, rödlök och majs.

MIDDAG) Fisksoppa a la Nina.

Kvällen avslutades i kaos, husbandet har så fruktansvärt ont i sin rygg. Han har domnat i benet och grejer så sjukan fick sig ett besök. Även en pung-flash som ni säkert såg i det förra inlägget. Stackars läkare. Uj uj... Men som sagt, det är skit med ryggen och det är väldigt synd om min man.

Nu ska jag stressa vidare, Milo ska till dagis och Elliot till skolan. Har redan skjutsat maken till jobbet. Piuuuh... NU KÖR VI!

Nu jäääääävlar !!

He he !! Husbandet taking over !!WHAAATS UUUUP !!! Nina slaggar soffan och resten av gänget snarkar också. Snart ska jag också joina dem i jakt på nattlig gunst. Men det får vänta en liten stund.. Försöker övertala mig själv att jag är yngre och kvällspiggare än vad jag egentligen är. Som när linserna rinner ur mina ögon för att jag fultjurar av trötthet men skyller på att det var ett oootroligt jobbigt avsnitt av hem till röda huset i repris. Eller som när jag tar och börjar tugga tuggummi för att inte somna halvliggandes över soffbordet i en sista jakt på att byta kanal för 214321 gången. Skapligt man ställer om klockan efter att man blir farsa. MEN.. Jag ska inte säga att jag avundas dom som kilar upp ur sängen 5 minuter innan jobbet börjar och kommer dit med frugans gamla stringtrosor över huvudet för att dom vart så frukostgroggy att dom inte ens kommer ihåg hur dom tog sig till jobbet eller varför i helvete det luktar fisk överrallt ( trosorna). Nää.. Gillar lååånga dagar där allt inte behöver vara action el. drama. Bara hederligt glida runt i morgonjamas och utdela det morgonbestämda onda ögat till katten som skitit så illa att duschen packat ihop sig själv och flyttat till Darfur... Och där finns det inte ens VATTEN. Då är man sugen på att köra över katt(astrofen) med milos lilla bil.. over and over again. Men det är så najs att vakna och faktiskt få lite tid med frugan och kidsen och gå igenom nattliga barnskrik och diverse kramper så man vet att alla är OK för ännu en dag. CHECK !!! Avslutar med en liten..el. nää.. en STOOOOOOR jävla känga i arslet på den doktorn jag hade idag när vi undersökte min rygg. Jag skiter fullständigt i om jag är 30år el. om du är trött. Du ska behandla mig som ett jävla jesus spädbarn när jag kommmer in till dig. Jag har ONT, mår DÅLIGT, är HUNGRIG efter alla timmar på vänt och DÅ SKA JAG INTE MÖTAS AV NÅGON SOM SER UT ATT INTE BRY SIG ETT JÄÄÄÄVLA SKIT om vad som hänt mig. Det var som att skaka hand med en död jävla torsk. Slappt handslag och ointresse gjorde i detta fallet mig helt vansinnig.. Fel människa på fel plats. Jag säger bara... Hoppas du fick en bra koll i skrevet på mig när du lyfte mina ben. För där på kalsongen hade jag ett litet hål. OCH där tittade min pung ut och gav dig fingret din jäkla tomte. Over and out !! Gooooodnight.

Avdomnad pung och solpromenad
Här är vår promenadväg till öppna förskolan Flisan. Tänk vad fint det
var längs hela vägen, tog bilder så ni oxå får se hur fint vi faktiskt har
här i vår lilla stad!

Idag gäller det verkligen att vara påklädd till tänderna. Jag hade långkalsonger eller tajts heter det väl, jag har inga långjaaaalingar (som jag brukar säga) eftersom att tajts är skönare. Det var dubbla tröjor och björnpullan på skallen. Är så glad att jag inhandlat den eftersom den värmer så himla skönt. Milobebis var inbäddad i vagnen med åkpåsen som jag sydde ihop här en morgon. Han var oxå alldeles varm när vi kom fram till Flisan. Tänk, en sån liten grej värmer själen kan jag känna. Att mitt barn är varmt fast mätaren visar över 10 grader kallt. Fjantmorsa är vad man är.

Annars då? Jo, Elliot ringde från skolan. Blev till att hämta en unge med huvudvärk. Han brukar få det innan han blir sjuk så nu väntar jag på att nästa barn ska insjukna. SNARK säger vi om det. Allt kommer samtidigt liksom. Gubben har pajat ryggen och håller på och gör internet diagnoser på sig självdessutom:

"Nina, jag vet vad det är! Jag kunde säga JA på varje punkt. Det är diskbråck!" utbrister han på lunchen idag.

Jag höll på o sätta salladen i vrångstrupen.

"Vadå diskbråck? Det är ju jätteallvarligt!" säger jag.

"Ja, man ska åka akut in till sjukan om man tappar känslen runt analöppningen och i pungen" säger han vidare och skrattar.

"Men har du gjort det då?" undrar jag mellan tuggorna.

"Näej, fan heller" säger han.

Ja, så nu ska man börja klura på om karln snart tappar känseln i pungen eller? Han måste ju kolla upp detta med ryggen. Det kommer alltid efter han varit och spelat den där jävla innebandyn! Han ska väl inte lyfta eller nåt och det är det ju verkligen tajming för just nu i juletider. Det är ju så jäkla mycket som ska fixas och donas med, inte allra minst mina prylar som ska fraktas till höger och vänster. Jag kommer väl vara stark som BRONTO BRITTA när nyåret kommer! :) T ex så har vi ett jäkla bord står i hallen som måste ner till källaren. Hissen är för liten så nån måste bära ner det 3 trappor. Jahapp, ska jag slänga upp den på skallen kanske? Jäkla skitrygg och paja nu, jag tycker så jäkla synd om honom oxå när han vankar omkring helt sne. Han försöker bita ihop oxå vet jag... TUSSEN!

Nu ska jag plocka av lite här hemma. Grabbarna bus anländer till mamma idag så det gäller att fylla på kyl och förbereda för 2 tonåringar på hemmaplan. Härligt att dom kommer igen. Milo är överlycklig när storebrorsorna kommer hem.
TOXYVår tjockkatt Toxy. En livsnjutare utan dess like. Tänk
att vara katt? Äta lite.... sova mycket och så går man
på toa stup i kvarten!

Vi har ju haft en katt nu i 3 år. Vår katt Toxy. Han är en kastrerad hankatt som inte gör så mycket mer än äter, skiter och sover. Hans liv går i slowmotion med undantag för någon lek per dag. Då flåsar han nästan av andfåddhet. Han sitter ute på balkongen små korta stunder men skriiiiker så det hörs till Märsta efter bara någon minut, man får kasta sig på dörren för att inte låta grannarna tro att vi har ihjäl vår katt. Hans favorit är jag, det är jag som är flockledaren för honom tror jag. Han ligger bara hos mig och blänger snett på Milobebis om han kommer till mig samtidigt som han ligger där. Han är inget stort "fan" av Milobebis. Han kom ju till familjen och tog hans plats mer eller mindre, så Milo har fått smaka på några rapp från Mr Toxy. Gillas inte alls men Milobebis har lärt sig att inte hålla på för mycket med katten, och Toxy har lärt sig att hans flockledare blir vansinnig om han rör den där 1 meter långa saken i familjen.

Nu sitter jag här under mina tysta morgontimmar och njuter av ensamheten och tystnaden. Plötsligt letar sig en odör till min näsa som nästan får mig att svimma! Mr Toxy har varit på sin morgontoa och förpestar all luft nu under några minuter. Jag måste nämligen kasta mig på katt toan och göra rent den då lukten är vidrig. Varför är det så? Han äter torrfoder bara eftersom vi tog bort blötmaten direkt i början. Han dricker mycket vatten. Visst, jag förväntar mig inte att kattskit ska lukta gott men allvarligt.... detta är fruktansvärt?! Ändå köper vi sån dyr kattsand som doftar gott. Har vi nåt annat så går det knappt att vara hemma utan att göra rent katt toan hela tiden.

Ja, detta blev ju ett väldigt trevligt inlägg känner jag. Hoppas du inte sätter frukosten i vrångstrupen nu! Själv ska jag gå och sätta på lite kaffe och göra i ordning lite frukost. 30 dagarsbloggandet ska idag handla om vad jag äter under dagen så det inlägget får bli ikväll. Annars så ska Milobebis och jag på öppna förskolan idag, sen blir det lite jobb för mig under eftermiddagen medan Milo sover. 

Ha en fin måndag och klä på er VARMT, det är svinkallt ute!

Puss ♥
  

Husbandet som litenNi måste ju bara se detta?! Tog bild på
en bild som svärisarna har på väggen
där hemma. Det här är min man i
fjärde klass..... ämen guuuu! Han är så
söt så jag vill äta upp han ju!

Tänk vad en människa förändras med åren... Såhä har min man förändrats. Nu har han ju förändrats ytterligare då bilden som vuxen är "tyngre" än han väger nu. Men ser ni ändå likheten!? Jag ser likhet på dom där pliriga glada ögonen, hans söta mungipor ser fortfarande ut sådär och utan vax är håret precis sådär lockigt!

Älskar dig!


Lutande husbandet i PISA
Nyss hemkomna från lite adventsmys hos svärmor och svärfar.  Här
ser ni en av svärmors och svärfars samlingar. Det samlas på oljelampor
minsann. Dessa är så himla fina!

Då är det återigen söndagkväll. Glöggpannan står på och jag ska strax sjunka ner i soffan bredvid min make som slagit upp sin rygg igen. Med det menar jag att han haft ryggskott och börjat spela innebandy för tidigt. Jag har varit rätt hård på honom vad gäller den här ryggen, sagt att det är idiotiskt att börja för tidigt och bla bla bla. Idag åkte han glad i hågen iväg för lite innebandy, jag sa ingenting om nånting. Bara ett glatt HEJ DÅ!

När han sedan kommer hem har han en blombukett i handen. Vita liljor som (ni vet) jag bara älskar!

"Varför har du köpt blommor?" säger jag med häpen blick och blir självklart så glad.

"Joooo, för att jag älskar dig och för att jag pajat ryggen igen" svarar han.

Oki... mamma Nina fick återigen rätt angående det där med ryggen. Nu verkar lutande tornets lutande pinsamt i jämförelse på hur husbandet lutar när han går. Han går som han har ett ben som är en halvmeter kortare. STACKARS.....

Man ska inte säga vad var det jag sa men VAD VAR DET JAG SA?!?!?!?!

Nu väntar snart finalen av Ensam mamma söker! Det måste ju bara ses, jag tar och häller upp lite glögg och tar mig en pepparkaka. Imorn kör vi på med LCHF igen. Har jag sagt att husbandet gått ner 18 kg nu?! DUKTIG VA.... fast han har sne rygg och allt?! :)

Önskelista nr 2Dax för den andra utav önskelistor jag kommer att skriva här på bloggen. Denna önskelista fick innehålla en massa "bra att ha" saker i sminkväskan! Som ni alla vet ligger makeup mig väldans varmt om hjärtat och jag är glad att jag är kvinna och får täcka över blesyrer och framhäva t ex fransar.

1) ECLAT MINUTE är en läppglans från CLARINS som är helt fantastisk. Den plumpar lite, är mjukgörande och favoriten för mig är färg nr: 2, färg nr: 1 är inte heller så dum! Lagom med glans och känns faktiskt väldigt skön på läpparna!

2) COVER ALL MIX från Make up store. Detta är guds gåva till kvinnan. Täcker över ALLT skit du har i ansiktet.... från finnar till små linjer. Mörka ringar är ett minne blott när man får gå lös med den rosa delen på det.

3) DIOR med en helt suverän ögonskugga. Jag använder själv en ljusrosa, brun och beige skugga från DIOR. Den sitter helt kanon och släpper ifrån sig mycket pigment. På önskelistan ligger nu en i guld och en i silver.

4) DIOR SCULPT, en foundation från DIOR med lyftande egenskaper. Den ger även lyster vilket tar bort glåmighet och föryngrar. Detta är kanon i dessa mörka kalla tider när huden mister sin lyster alldeles.

5) MAKE UP STORE ögonbrynsskugga. Den finns även i en trioskugga med 3 olika färger. Applicerar man med en sned pencel så får man ett jättefint resultat. Det sitter oxå väldigt bra och ser naturligt ut!

6) LANCOME PRECIOUS CELLS mascara. En helt underbar mascara som ger långa, fylliga fransar. Borsten är precis så tjock och rak som jag vill ha den. Denna stendiggar jag verkligen!

Dag 3 - Mina föräldrar


Idag blev jag alldeles varm i hjärtat när jag såg att dag 3 handlade
om att skriva om sina föräldrar. Mamma och pappa. Mina stora före-
bilder i livet. ÄLSKAR ER VÄLDIGT MYCKET! ♥♥♥

Mamma och pappa ja. De 2 personer i livet som betyder otroligt mycket för en. De 2 personer som alltid funnits vid ens sida. De 2 persooner som gjort mig till den jag är idag. Mamma och pappa ♥. Jag hyser stor respekt för mina föräldrar.

Mamma och pappa är från Finland ursprungligen. Den här sverige storyn började efter att pappa avslutat lumpen i Finland (det är ingen walk in the park det, lumpen...huuu) och fått jobb i skogen i sverige. Mamma och pappa som ganska nyligen träffats skildes åt, men bara geografiskt. Pappa sa att han skulle komma och hämta mamma när hon avslutat skolan i Finland. Jag har fått läsa några utav de kärleksbrev som skrevs när de var åtskiljda, åh herregud... jag grät. Så vackert och så kärleksfullt. Dom längtade så fruktansvärt efter varandra. Till slut slutade mammas skola och hon åkte till sverige som 17 åring. Är inte det helt galet? Inte ett ord svenska kunde dom heller. Första stoppet var Rättvik där mamma städade på hotell. Pappa fortsatte arbeta i skogen. Sedan hade ju mammas bror tidigare flyttat till Enköping. Pappa fick ett bättre jobb i Enköping och mamma fick jobb som sömmerska. Sagt och gjort, här hamnade dom. Hann väl att bo här en kvart innan jag blev till. Unga som dom var trodde mamma först att hon var bakis i 3 dagar, efter att hennes syster sagt åt henne att testa sig så visade det sig att jag låg där i magen. Lyckan var total även om dom var unga och knappt ägde en säng.

Pappa är en hårt arbetande finsk gubbe som lyckats med det han drömt om. Få ett eget företag. Han har ett helt fantastiskt driv och ger sig inte i första taget. De första 15 åren i sitt företag har pappa jobbat från halv 7 på morgonen till 9-10 tiden på kvällen. Mamma är en arbetsmyra utan dess like, hon har arbetat heltid (redovisningsekonom med övertid jämt och ständigt), samtidigt som hon skött oss ungar och hemmet.

Idag, tack gode gud, så har de båda lugnat sig. Arbetstiderna är ändrade (även om jag tycker att mamma sliter för mycket i onödan än idag), samt så tillåter dom sig att ta det lugnt på ett annat sätt. Mina föräldrar är ju "unga" ännu. Pappa är 59 år och mamma är 57 år. En väninna tyckte att min mamma såg yngre ut än mig för nån vecka sen! HAHAHA.... bra betyg till min jättefina mamma!

Mamma och pappa är så fina med varandra. Jag önskar att jag lever så lyckligt som dom gör när jag är i deras ålder. Att jag kan skratta med husbandet lika mycket som dom gör med varandra. Det är nog därifrån jag ärvt mitt skrattande! :) Deras humor är så min humor så herregud vad vi kan skratta gott ihop. Jag har ärvt min pappas envishet, driv och humor. Jag har ärvt mammas goda hjärta, känslighet och min morgonpigghet, kolla klockan!! Den är 05.39 och jag har matat in 2 inlägg denna söndagmorgon! :)))

Pappa är en ståtlig karl, lång och grov sådär som en man ska vara (längden ärvde INTE jag utan min fina syster). Han har tränat hårt i hela sitt liv (var en lovande friidrottare som ung, hade nåt spjutrekord ett tag vet jag) så han är i bra form med tränad kropp fast han snart är 60 år. Han är blond och många kvinnor har sagt att pappa är en riktig snygging. Det tycker jag oxå *stolt*! Sen är jag glad att många tycker att jag är lik min mamma, hon är så fin min mamma så jag blir stolt som en tupp när jag hör att jag är lik henne!

ÄLSKAR ER MAMMA & PAPPA, STORT OCH FÖRUTSÄTTNINGSLÖST! ♥♥♥


Pyssel till advent
Tänkte att jag såhär dagen till ära (första advent) skulle komma med
ett litet pyssel tips. Som alla vet finns det ju färdigt att köpa av det
mesta. Det finns blomuppsättningar i miljoner olika utföranden och
priser!!! Brukar inte bli en billig historia. Samma med adventssljusen
som vi idag ska tända det första utav. Det är så mycket billigare och
framförallt roligare att pula med sånt själv. Här följer lite tips!

Adventssljusen på första bilden. Du behöver:

* Ett stort fat av nåt slag, jag har använt ett fyrkantigt svart ljusfat.
   Snyggt att ha ett avlångt oxå.

* Mossa

* 4 blockljus med  extra lång brinntid så att de håller så länge som möjligt.

* Hampasnöre, finns på det flesta trävaruhus, detta är köpt på ÖoB.

* Svart hårt papper.

* Bokstäver att trycka med samt färg.

Jag ställde 4 ljus på fatet och sen fyllde jag på  med massor av mossa. Den ska vara fuktig när du håller på, då får du in den mellan alla ljusen. Sedan tryckte jag dessa siffror på det svarta pappret, 1 2 3 4. Därefter gjorde jag hål med hålslagare och trädde i ett extra långt hampasnöre. Snurrade det några varv runt ljuset och fäste med en stor rosett.

Hyacinten då, till det behöver du:

* 3 (eller så många du väljer efter tycke och smak) hyacinter som ej slagit ut ännu.
  Köpte mina på COOP, 39 kr för 3 stycken.

* Mossa

* Genomskinlig kruka

* Jord

* Band av nåt slag

Jag har valt en vit genomskinlig kruka eftersom jag tycker det känns lite juligt. I med jord och de 3 hyacintlökarna. På med mossa. Här kan man sedan låta fantasin flöda. Jag har ett pärlband som jag tänkte smycka med så småningom. Det finns oxå kvistar av olika slag, jag såg silvriga som man kan sticka i mellan lökarna oxå. Nåt väldigt fint är att fylla på med murgröna. Det tänkte jag göra i en anna större kruka sedan. Avsluta med något fint band runt krukan. Mitt band är från IKEA, vitt med hjärtan på.

Voila, där har man 2 julpyssel klara inför första advent. Billigt och jättekul att pyssla med.Pepparbiff med gräddsåsIkväll ska jag tillaga denna anrättning. Både jag och husbandet var
sugna på pepparbiff men jag är inte så förtjust i biff och ska istället
prova med fläskfilé istället. Receptet är från recept.nu och har tillagats
på TV 4.
Bild från tv4.se

Denna dag har blivit kväll och vi har varit till IKEA en supersnabbis. Det blev jag själv som sprang in det vi behövde i all hast. Milobebis och husbandet satt i bilens värme och väntade. Man vill heller inte fara omkring med en bebis som mått pyton natten innan ifall nu bacillerna far omkring. Det var inte liiite folk på IKEA heller. My god, kom på att det ju var löningshelg och advent så det var kanske inte så konstigt.

Tänkte jag skulle laga mat efter detta recept ikväll, känner mig lite kymig i magen dock. Det kan vara inbillning oxå men jag hoppas verkligen att jag inte får magsjukan. Jag vill verkligen inte! Men ni vet hur psyco man blir när magsjukan härjar. Det känns som allt blir infekterat och man blir inte lugn förrän man haft det typ. Det var under många många år som jag slapp skiten men sen small det till efter Milo var född. Vi får se, vi hoppas på tur i alla fall.

Här kommer receptet ifall nu nån vill prova:

Pepparstek
600 g fläskfilé
4 msk grönpeppar
smör till stekning
flingsalt

Sås
1 dl vatten
1 dl kött- eller hönsbuljongtärning (eller fond)
3 dl vispgrädde, eller matlagningsgrädde
0.5-1 msk soja
2 msk dijonsenap, eller ännu hellre ”dijonnaise”
flingsalt och nymalen svartpeppar

Ugnsråstekt potatis
10-12 st potatisar
3 st viltöksklyftor
2 msk olivolja
flingsalt och nymalen svartpeppar

Till servering
3 hg kantareller eller trattkantareller
smör till stekning
flingsalt
några kvistar hackad persilja
vinägrett
tomater

Gör så här


Skär potatis i tunna skivor (den behöver inte skalas) och lägg skivorna tillsammans med fint hackad vitlök i en ugnsfast form. Häll på olivolja. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar. Rör om. Ställ in formen i ugn på 225 grader i ca 20-25 minuter. Blanda runt någon gång under tiden.
Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Platta ut skivorna lätt. Stöt grönpepparn i en mortel eller smula den. Klappa in den i köttskivorna. Ställ åt sidan i en stund. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek skivorna i några minuter på varje sida. Vänd dem försiktigt så att pepparn sitter kvar. Salta. Lägg upp biffarna på ett fat och täck med folie så att de hålls varma.
Vispa ur pannan med buljong och grädde. Tillsätt soja och senap. Låt såsen koka upp. Smaka av och häll såsen över biffarna.

Dag 2 - Min första kärlek

Det har blivit dax för dag 2 i mitt 30 dagars bloggande.
Idag handlar det om min första kärlek.

När man var liten så minns jag att man hade nån sådär som man var lite förtjust i, ja nån kille som man lekte med på gården. Vet inte om man kan kalla det kärlek, var nog de första gångerna man fick känna på hur kärlek kanske skulle komma att kännas nångång i framtiden.

Som jag minns det så kom kärleken sen, den där kärleken som man inte riktigt först och främst förstod var kärlek. Bara att det pirrade i magen och att jag ville vara där han var. En kille som jag följts åt med sedan vi gick i lekis. Jag minns att vi hade koja på lekis och att jag tyckte att det var lite speciellt kul när han var med. Detta fortsatte sen genom åren och jag minns att jag blev kär i honom på riktigt när vi gick i fyran. Jag hade väl egentligen alltid varit väldigt kär i honom utan att fatta. Grejen var att han inte var riktigt samma lika för mig. Han blev ihop med alla mina tjejkompisar istället, och jag minns att jag blev väldigt god vän med just den tjejkompisen för att få vara nära honom.

I 7:e klass skildes vår väg efter att ha gått i samma klass i 7 år. Jag började en annan skola och han en annan. Vi sågs väl bara lite då och då och känslorna svalnade från min sida. Nu var man ju pubbeunge och såg en massa andra snyggingar som gick på den nya skolan. Trots detta så minns jag att vi sågs igen, jag och min första kärlek. Det var nån fest eller nåt och jag gick i 8:e klass. Vi blev ihop.... Men det var ju inte samma sak längre, jag hade suktat efter honom i såååå många år och när jag väl fick honom så blev det ju inte riktigt som man tänkt sig. Vi var nog bara ihop nån vecka. Men jag fick honom till slut, efter 8 års suktande...... Det kan man kalla första kärleken det.

Idag så känner vi varandra väl, vi ses då och då och pratar varje gång. Han var på mitt bröllop.....  Han är lycklig med en jätterar tjej och jag är så glad att han är lycklig. Han är en jättegullig person än idag. Min stora första kärlek.


Advent och spyor
Ja, kvällen igår bjöd på det första adventsmyset detta år. Jag fyllde
MATEUS skålarna med lite god choklad från Lindt och självklart tomte
skum som jag bara ÄLSKAR. Det blev självklart lite pepparkakor med
brieost och varm glögg till det!

Jag hann även med lite pyssel. Detta blev då årets adventssljus som
ska tändas varje söndag med start imorgon. Mysigt med advent.

Lite ljus i fönstren har jag hunnit med oxå. Fastnade faktiskt för dom
här bågarna med lite trevligt ljus på. Hittade dom på ICA Maxi till ett
vrakpris på 99 kr. Sen har jag även fyllt på med mina egenhändigt
gjorda stjärnor. Vanliga pappers stjärnor är oxå så mysigt, ger ett
fint sken på kvällen när det är mörkt.

Jaha, efter en del adventspynt igår blev det en mysig kväll till IDOL med god glögg. Jag verkligen ÄLSKAR glögg. Åh, så underbart juligt och mysigt. Vi hade besök av stora barnen med deras pappa igår kväll. Satt och tittade på IDOL tillsammans. Rätt kul när vi tycker så himla olika. Elliot gillar inte Linnea som jag bara ÄLSKAR. Att hon åkte ur igår är ett UNDER!!!!???? Vad hände.... förstår inte sverige hur coool hon är?! Men det är väl som jag sa igår, det är alldeles för mycekt småbrudar som röstar, dom röstar ju såklart på snygga killar och inte talang. Ok, kan inte säga att JAY eller OLLE inte har talang men ni hajjar vad jag menar va?! OLLE var ju så sjukt bra igår så han är såklart värdig att vara kvar. Men Minnah, nääääää... hon skulle åkt ut! Vad tycker ni?

Ok, eftersom vi har ett sånt flyt här i familjen just nu så förvånade det mig inte ett dugg när Milo vid kl 12 inatt slängde ur sig en kast spya, rakt ut i sängen kom första salvan, nästa på golvet och den tredje i badrummet. Upp och göra i ordning skurhinken och skura spyor för glatta livet. Sen höll han på till och från till kl 05 i morse. Nu har vi fått i honom lite smörgås och dryck, men inget mer. Han har sovit lite och verkar ha piggat på sig igen. SKÖNT DET!!! Men alltså? Är det ett skämt just nu eller? Allvarligt..... Är han en sjukdoms dammsugare eller vad? Han får ju liksom ALLT som rör sig. Hela tiden. Gud vad jag bara önskar att han snart blir lite mer resistent och tål alla virusar som far omkring överallt. Vi hade planerat att gå på 4 års kalas ikväll hos ett par vänner men det blir inget av med det, ledsen för det är jag men det är ju så det är när man har småbarn. Vi får ha mys här på hemmaplan istället, det är ju bra på TV (Så mycket bättre) så det går ju bra ändå.

Nu på dagen tänkte vi ändå ge oss ut på en liten barnvagnspromenad bara för att hämta lite frisk luft. Det behöver vi allihopa, nu äter vi vitpepparkorn och försöker hålla oss ifrån denna vedervärdiga sjuka..... USCH, vem kom på magsjukan!? Det är så vidrigt och  med tanke på att jag spytt som en räv under mina graviditeter önskar jag någonstans på ett naivt sätt att jag fått min beskärda del av magsjukor....


3 vita hyacinter blommar inom kort. Det fö...

img_0280 (MMS)

3 vita hyacinter blommar inom kort. Det första julpysslet är invigt. Dessa ska dofta gott/jul....


I väntan på att husbandet ska komma och hä...

img_0277 (MMS)

I väntan på att husbandet ska komma och hämta oss för att åka och handla så tittar vi på monster trucks, favvon är GRAVE DIGGER som han heter! Yeah...


Advent

Glöggmuggar

Hörrni, i helgen är det dax! I helgen har vi äntligen första advent. Själv har jag bestämt att någon dag i helgen ska njutas i adventstecken. Julpyntet ska fram, jag pyntar inte överdrivet men någon stake och stjärna blir det ju. I vitt då såklart. Ska fylla på det förrådet som sagt. Här ovan ser ni glögg från fantastiska BLOSSA som ska avnjutas med pepparkakor. Varför inte njuta av glöggen i dessa URFINA höganäs glöggmuggar? Sen hittade jag denna fina 7 armade stake på RUSTA.

Synd att jag har så  mycket att stå i, eller synd vore väl SYND och säga. Det är ju mina alster som faller folk i smaken så jag ska absolut inte klaga. Bara det att jag vill pynta, fixa och dona för full hals just idag. Men, jag hinner nog få in det oxå, gäller att vara effektiv som FASEN!

Glöggminglet gick toppen igår, tyvärr så glömde jag ladda batteriet till min kamera så när jag skulle bränna av första fotot dog kameran! Mamma tog några bilder så får jag fatt på dom så lovar jag att delge er. Det blev i alla fall en lyckad kväll som vanligt, och jag hade många intressenter som beställde fina julklappar och även fint till sitt hem. Man blir så glad i själen! Glad att många tycker om det jag tillverkar.

Jaha, idag ska det tillverkas lite till, många beställningar som redan låg och väntade som ska färdigställas. Sen hoppas jag få mig en tur till grannstaden Västerås. Behöver ju som sagt var fylla på pyntet.... ikväll ska jag värma lite glögg, spela lite julmusik och förhoppningsvis njuta av det lilla pyntet jag hinner få upp!

Härliga advent!!!

Dag 1 - JAG
Ja idag är vi då på den första dagen i min 30 dagars bloggning.
Dag 1 handlande om att presentera sig själv. Det ska jag försöka göra
nu, det är faktiskt inte så lätt som man kanske tror! På den vänstra
bilden här ovan gör jag mig till, jag är inte riktigt så vindögd annars.
Ifall nu någon sitter och tänker, men OJ....

Ja, vem är då hon som döljer sig bakom den här bloggen? Ja, hörrni... om jag det visste. Jag håller fortfarande som 38 åring på att lära känna mig själv. Det är sant, och det är en rätt intressant sak, att verkligen lära känna sig själv. Men nog om det nu, jag skulle presentera mig själv var det ja.

Föddes 18/8 1972 här på Enköpings lasarett. 20 över 7 på kvällen såg jag dagens ljus. Hade ett gäng unga föräldrar som jag fyllde hjärtana med massa kärlek på. Mamma var 18 och pappa var just fyllda 20, dom hade kommit till sverige för några månder sen och kunde inte mycket svenska. En svarthårig bebis som tydligen var en väldigt snäll bebis, sov hela nätterna (den biten måste Milo ha missat att ärva tydligen) och var en allmän solstråle. Detta är då min mammas förklaring på mig som liten.
Lillgammal var en annan sak, var gärna med i diskusioner med vuxna och gillade att showa och spexa. (Redan då!) Jag har ju redan berättat om när jag bläddrade i skvallerbalskor och hade mammas fimp i mungipan kl 03 på morgonen.

Växte upp i ett område som satt ganska djupa spår. Har blivit jagad med kniv, har sett en man blivit knivstucken i magen, har fått en flaska kastad på min fot av en alkis och sett påtända människor göra konstiga saker. Detta pågick inte så lång tid då mamma och pappa till slut hittade annat boende. Det började som ett väldigt fint område som ballade ur... Minns min barndom som fin men jobbig. Har fått hävda mig själv rätt hårt då jag var den FINSKA lilla tjejen i skolan. Ungdomen var som den brukar vara, killar, fester, upptäcka, vara en dryg pubbeunge och försöka plugga! Samhällsvetenskaplig linje gick jag som var planerad att fortsätta som plugg till socionom men jag RUTTNA ur på vägen. Jag träffade ju en kille i 14 års ålder som jag sedan var ihop med i 7 år så för min del blev det mer vuxenliv då jag som 16 åring flyttade hemifrån. SNYFT säger jag om det idag. Önskar jag hade hållit mig hemma mycket längre!

Sen kom skaffa barn fasen i mitt liv. Och bygga hus fasen. Och efter några år kom separations fasen. Sen kom träffa ny kille fasen och bilda ny familj fasen. Ja ni hajjar!

Annars så:

* är jag en väldigt beskyddande mamma
* är jag en ganska sträng mamma
* är jag morgonpigg och fruktansvärt kvällstrött, efter 21 är ovanligt att vara vaken
* har jag ett fruktansvärt temperament, jag lackar ur stenhårt skitfort
* har jag lätt för att skratta, skrattar väldigt mycket åt husbandet
* har jag lugnat mig mycket sen jag var yngre, blivit mer harmonisk
* är jag lite jobbigt kreativ, hittar på nya saker hela tiden, blir lite trött på det
* är jag hypokondrisk, är väldigt rädd för döden och tror ofta jag är allvarligt sjuk
* är jag jätterädd för att flyga
* har jag problem att sova på morgnarna
* tror jag att jag en dag kommer att bli rik på pengar, rik på kärlek är jag redan
* kan jag lite om mycket och inte tvärtom
* oroar jag mig ganska ofta
* har jag stor respekt för mina föräldrar
* älskar jag fredagar
* är jag pinsamt godtrogen, tror inget ont om nån och blir chockad när jag blir överbevisad
* har jag ett gott hjärta
* jobbar jag mycket för att leva i en bra relation, lärt mig det genom livet
* har jag svårt att bli av med mina 10 sista kilon
* är jag en väldigt trött småbarnsmamma för tillfället

Ja, i korthet (eller om du redan ruttnat att läsa så kan man ju inte säga i korthet) är detta jag.

Jag, Nina.....


Tovan från h-et!Är hemma en snabbis för att duscha och göra mig i ordning för kvällen.
Kom på att den här tovan inte kommer bli en kul historia att reda ut!
Nån... ge mig tid att ta mig till frissan för en toppning och lite färg, nån?!

Sådärja, nu har det mesta färdigställts, nu ska allt packas in i bilen. Först måste jag ta en dusch, jag vet bara inte hur det här skatboet uppe på skallen ska redas ut! KOmmer det ens att gå? HJÄLP! Såhär går det när man somnar ifrån borstandet av håret efter dusch och somnar på det. Med tanke på att mitt hår inte mår så bra just nu heller. Är i stort behov av klipp och färg. Men det får bli nån annan gång, vet inte hur jag ska få in det. Nån som har dygnet runt service?

Åh vad jag skulle vilja fixa med mig själv. Ni vet.... håret, gå på ansiktsbehandling, fotbehandling och bara skämma bort mig själv. Men.... med 3 barn i familjen så får det vänta, kanske nåt att önska sig i 50 års present! :)

5 timmar kvar till GLÖGGMINGLET 2010 startar! Hoppas på en bra kväll med massa trevliga människor som gillar det jag och Helena framställt kvällen till ära! :)

30 dagar av mitt liv

Jag har fastnat för det här. I bloggvärlden löper detta runt för fullt. Man har alltså fasta inlägg att skriva om under 30 dagar. Jag tänkte börja imorgon, rätt kul punkter att skriva om tycker jag!


Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 - Mina ambitioner
Dag 30 - Ett sista ögonblick

Vilken dag ser Du fram emot? :)

Om en man skulle ha mens


 
Godmorgon på er, ja idag kommer jag nog inte göra annat än att
hålla till här. I min lilla verkstad, färdigställandet är i full gång och allt
ska vara klart innan portarna slår upp kl 18 ikväll!


Börjar dagen med att vakna klockan 04 (inga konstigheter) och märker att den tidpunkten på månaden återigen är här! Bra tajming va? Så idag springer vi och byter ob hela dagen och tampas med menssmärtor. Hade ju gärna fått börja imorgon, men det kan man ju tyvärr inte välja! Man får vara glad att kroppen verkar funka som den ska. Det blir till att äta IPREN och se glad ut!

FASEN, är det inte lite synd om oss kvinnor ändå? Eller synd om, det är så jäkla orättvist! Att vi ska dras med allt sånt här? Inte för att jag hellre skulle vilja vara kille, nej det vill jag inte, verkligen inte! Men, hade det inte kunnat fördelas?! Ja att husbandet fick mens varje månad som ett tecken på att jag fortfarande är fertil och allt verkar funka därnere i konkarongen!? Att han hade PMS:en innan och tampades med humörsvängningar och gråtattacker. Så visste jag att... "Ok, jag har PMS!"

Känns liksom liiiiite orättvist eftersom vi faktiskt bakar och föder bebisar med våra kroppar. Då hade väl den biten kunnat landa hos våra karlar?! Men å andra sidan.... hela sverige skulle ju stanna när Fredrik Reinfeldt fick mens, skulle Bindefeldt ens kunna ordna nån fest mitt i sin PMS? Eller skulle vi ens bli ynka lite pirriga om vi gick på Ladies Night som alla hade synkade menstruationer ( då dom umgås så tajt).... det skulle ju bara stå ett gäng gråmulna, glåmiga, svullna tjurgubbar på scenen!

Kanske är lika bra att vi kör den biten, jag menar vi fungerar ju åtminstone normalt även om vi går och dras med PMS och menstruationer.

Nu ska jag (som normalt) koka kaffe och snart väcka min lilla familj! ♥

De ä ja o Emil! Ja, i snickeboa alltså.......

img_0273 (MMS)

De ä ja o Emil! Ja, i snickeboa alltså.... Sweet lord! Trött är förnamnet, zombie är efternamnet. Imorgon är det äntligen dax för det stora glöggminglet, det är imorgon vi jobbat så mycket inför. Nu är det bara lite kvar som ska hinnas med imorgon, sen är jag ready! Tror att morgondagen ska avslutas med ett stort glas vin. Orkar jag inte imorgon tar vi det på fredag. Imorgon kväll lär jag knappt hitta vinarn av trötthet.... Nu GREYS!


Tack för support i det förra inlägget! Jag...

img_0270 (MMS)

Tack för support i det förra inlägget! Jag snickrar för glatta livet. Idag känner jag mig sliten, håret ser ut som ett troll hår efter att ha sovit med blött hår, jag är hungrig eller mår jag illa? Mascaran har jag sluntit med... Ja, en liten kul uppdatering, bara så ni vet var jag håller hus!


Välling byteNär man hoppar från fullkorn till vanlig havre kan det se ut såhär. Den milda havrevällingen har Milo ätit från han var ett halvår, men var efter han vuxit så har oxå vällinge hängt med. Nu har vi bytt ner oss, ja i åldrarna alltså!

Vill ju såklart uppdatera er vad gäller Milo läget. Inatt har varit en hyfsad natt, inte som den natten med 10 timmar (drömmer mig bort) utan ett hyfsad om än inte BRA!

NATTNING:

Hur:        
 Helt utan krusiduller, trött bebis som vill sova i sin egen säng!
Välling:     2 flaskor á 275 ml
Magen:     Inga konstigheter, inga brontofisar bara lugn och vi slipper gasmask.

UPPVAK:

Kl:
            24.00, gnyr. Vill ha välling men inga utbrott eller gapskrik och svår att få lugn. Äter välling somnar om.
Välling:    1 flaska 275 ml
Magen:     Inga brontofisar, inget hålla sig på magen, inget sträcka sig raklång. Fortfarande inga gasmasker. 

Kl:            04.00, gnyr. Inte skriker. Gnyr
Välling:    INGEN, bärs istället över av okonsekventa husbandet till vår säng. Jag kliver upp.
Magen:     NADA, INGET, NOTHING. Somnar om helt lugnt! 

Facit, vi byter nu till havrevälling efter att ha blivit påläst på nätet igår och fått en hyfsad natt direkt. Mååååånga föräldrar berättar om barn som sovit väldigt oroligt, haft lite magknip, ätit flera flaskor välling nattetid och framförallt hållit sig mätta hela dagen på fullkornsvälling. Summa sumarum blir att Milobebis skiter i att äta sig mätt på riktig mat på dagen eftersom han fyller sin kvot nattetid. Den onda cirkeln är ett faktum. Nu kör vi såhär. Sen läste jag om att göra vällingen mer och mer blaskig nattetid så att det liksom inte tjänar nåt till att äta den mer. Det är nästa steg.

UPP TILL KAMP NU INNAN JAG FÅR FNATT
NU SKA MILOBEBIS SOVA EN HEL NATT!

UPP TILL KAMP NU INNAN JAG FÅR FNATT
NU SKA MILOBEBIS SOVA EN HEL NATT!

Låt ropen skalla bloggvänner........


UPPDATERING:

Husbandet kom upp nu och gör i ordning en flaska välling. Men, kl är 05.46.... fortfarande en hyfsad natt...

Efter en hård arbetsdag har jag äntligen s...

img_0267 (MMS)

Efter en hård arbetsdag har jag äntligen sjunkit ner i soffan. Jag och Milobebis har tagit ett bad, vi har ätit (jätteäckliga) chevapcici med sallad och sen har jag googlat lite igen. Ja på Milobebis nätter. Hittade en jättebra tråd på familjeliv där sånt diskuterades. Otroligt skönt att höra att vi inte är ensamma! Ikväll ska vi prova havrevälling istället för fullkorn. Det hade många provat och märkt stor skillnad på sömn. Den här vällingen åt Milo som mini, och en flaska har precis åkt ner. Håller ni lite tummar för oss ikväll är ni snälla?! Ni som orkar vara vakna..... DHW och Cougar Town ikväll!


Fötter

Smälter totalt, finns det något så vackert som bebisfötter?! Mjuka,
knubbiga och alldeles lena. Inte en skavnk så långt ögat kan nå, bara
rosa urgulliga bebisfötter.


Bebisfötter..... jag har gjort gipsavgjutning på Milobebis fötter just för att ja bara ÄLSKAR hans fötter. Ovanpå är dom lite knubbiga, under är dom så lena så man knappt tror att han tagit ett endaste steg med dom. Jag tar ALLTID på Milobebis fötter, jag har dom i munnen, jag biter lite på dom, jag pussar på dom och jag klämmer på dom.

Vad är det sen som händer när man kommer till vuxnas fötter. UÄÄÄK, jag spyyyr. Finns det något äckligare? Hur kan kontrasten vara så stor. Jag kan knappt ta i husbandet fötter t ex. Inte för att han har speciellt äckliga fötter men det är FÖTTER. Jag klarar nätt och jämt av mina egna, är faktiskt ganska noga med mina egna just för skräcken över att det på nåt sätt ska vara äckligt.

Fotvårdare?! Alltså va? Hur kan man vilja hålla på och karva i folks gamla illaluktande fotskinn, trycka ner nagelbanden på ostbågsluktande tånaglar eller ens ta i en främmande människas fötter?! Dessutom finns det nåt som heter liktornar (vad nu det är?) och svamp av oliga slag! Jag beundrar er! Jag är helt fascinerad över hur man väljer att arbeta med fötter! Det är väl tur att vi är olika, hur skulle folks fötter se ut annars! Jag har själv varit på fotvård en endaste gång i mitt liv. Jag har aldrig haft förhårdnader så hon hade lite problem med att karva i mina fötter, fanns inget att ta av sa hon. Så då gjorde hon det ändå och så hade jag en period efteråt med skinnflådda fötter. Men massagen efteråt var fantastisk. Jag gillar ju fotmassage, och att någon pillar så då är det värt bara det. Undra om inte jag ska önska mig just fotvård i julklapp?

Brukar ni gå på fotvård?

Den morgonen....

Den där morgonen.... ni vet den där morgonen. Den där morgonen
som vi sitter och minns i detta nu. Den morgonen.... mmmm!

Nej, jag har inte blivit puckad. Sitter bara och minns tillbaka till morgonen då Milo sovit 11 timmar i ett bräde. Såhär glad var han och jag fick föreviga det, för att minnas, för att hoppas, för att fortsätta tro att snart.... SNAAAART kanske det inträffar igen! Han var så glad min lilla lärka där i sin säng, det första han sa var "Boken". SÅ då läste vi även en godmorgon saga.

Kom snart igen "sova i ett bräde" natt.

Milo bökarMin lilla TUSSE vad glad han var över att få besöka härliga öppna
förskolan igår. Det var säkert över ett halvår sen vi var på besök.
Nu var det i nya lokaler och massa härliga bilar. Själv satt jag bara
bredvid och njöt över hans glädje!

Igår gjorde vi nåt vi inte gjort på väääääldigt länge! Vi var till öppna förskolan. Milobebis har ju börjat på dagis, och när han inte är på dagis är han ju sjuk. Eller så har han bara en glömsk morsa som helt glömt bort det där med öppna förskolan. Jag har det....men så igår när vi var där så kom jag ju på hur mysigt vi haft under dessa förmiddagar! Milobebis stortrivs, nu kommer detta att bli en stående syssla på måndagar.

Hörrni, vilken natt vi haft!!!!! Det går SÅDÄR för oss med Milo på nätterna! Nu har det varit flera nätter i rad när han runt kl 12 på natten blir så himla ledsen. Vad vi än gör så hjälper det inte, vi flyttar honom INTE ur sin säng utan försöker trösta i hans säng. Han sätter sig upp och bara gråter, vi lägger honom ner och så fortsätter det bara. Det känns dock inte som om han är medveten om allt detta. Inatt pågick det över en timme!!! Har försökt googla på det och kommer inte fram till nåt som låter som Milobebis, det var allt från nattskräck till protest. Ok det sistnämnda låter lite som han men ni hajjar? Inatt bar vi över honom i vår säng i alla fall och där somnade han lugnt till slut.

Nu har jag precis varit inne hos honom och lugnat honom igen. Nu försökte han låtsas tappert att han vaknat för dagen men serru det skiner igenom rätt snabbt. Lyckades få honom lugn och somna om i alla fall.

Vad är detta?? Det är återigen nåt nytt! Vi klurar på om det är magen som spökar? Men det borde vi märka mer tydligt. Dock så ska jag försöka undvika mjölkprodukter i för stor omfattning ett tag, hans välling ska bytas ut mot laktosfri. Jag måste prova med nåt för oftast börjar detta efter vällingen är urdrucken, så det sambandet provar vi med först.

Har ni hört talas om sånt här? Här har man 3 barn och står nästan helt handfallen när nåt nytt dyker upp, men så är det ju, inget barn är den andre lik. Alla är unika vad gäller allt, sömnmönster, matvanor, personlighet...allt! Nu känner jag mig lite förtvivlad över dessa nya vanor, det sliter på honom, det sliter på oss och hela familjen hålls mer eller mindre vaken av det. Lilla lilla Milobebis, vill sååå gärna att han ska få sova lugnt!

Gott knäck recept


Julgodis, det vattnas i min mun bara jag
skriver det här. Tänk dessa små härlig-
heter i en fin glasburk vid jul!

Förra året kokade jag typ 8 satser knäck. Jag fick nog lite dille på det förra året. Dessutom var dom så fina i min galsburk. Pappret var det små hjärtan på. Gudomligt gott dessutom. Det gick inte många dagar då vi tömde glasburken. Snart är det dax att börja koka lite knäcl igen. Förra året körde jag på detta recept, lyckades nästan varje gång!

INGREDIENSER

Gör så här:Blanda socker, sirap och vispgrädde i en tjockbottnad kastrull. (Det är viktigt att den är tjockbottnad så att det inte bränner fast. Det är också bra att välja en stor kastrull som har stor bottendiameter så går det fortare att koka). Låt koka upp, rör lite då och då. Sänk värmen när det börjat koka, men sänk inte mer än att det fortsätter koka. Ju mer du kan sänka värmen utan att det slutar koka desto större chans att det inte bränner fast. Oftast kan man sänka lite allteftersom. Låt koka ca 20-45 minuter till smeten blivit seg. Tiden beror på hur stor bottenyta din kastrull har. Ju större bottenyta desto snabbare går det.

Gör "kulprovet" för att se när knäcken är klar. Det innebär att man tar en liten klick av smeten i ett glas kallt vatten och se om du lätt kan forma smeten till en kula. Då är det klart! Låt annars koka ytterligare och gör om testet.


Förvara i burk med smörpapper mellan lagren.

LYCKA TILL

Helgen i bilder!Lördagen började i snickarverksta´n. Mamma var med och hjälpte
till litegrand. Lagom till hon skulle åka märker vi att vi är inlåsta då
vi blev insläppta av en kille som nu dragit och låst!
Det blev syster som fick ta sig en snöig promenad för att komma till
unsättning. Bilnyckel kastades ut så hon kom åt nycklarna in till verk-
stan som låg i bilen!Dagens tillverkning. Det lilla lammet som jag bara gjort en prototyp
på fick följa med hem till mamma idag. Annars så blev en hel del ljus-
stakar klara, även golvljusstakar och några målade stjärnor! Veckan
fortsätter i samma anda! Här får ni oxå se min snickarbänk på min
verkstad. Här står jag och svettas må ni tro! :)
Sen kom en slagen hjälpte sovande i bilen och husbandet för att befria
mig från verkstan ett tag. Det blev ett besök på restaurangen med
stort M på taket. Gott ibland, men bara ibland!


Sedan blev det EIBK:s middag. Den bjöd på trevlig mat, lite gott vin
och även lite dans. Själv blev jag inte kvar så länge och höll mig
dessutom väldigt lugn då vi hade en hel del att göra på söndagen. En
jättetrevlig fest blev det i alla fall! Hon är ovan är min vän jag känt
längst i mitt liv, vi är uppvuxna ihop och hon är en helt underbar
människa. Tycker mycket om henne. Hon o jag lekte alltid ABBA när
vi var små, hon fick vara Agneta och jag Frida... suck. Här dansar hon
till ABBA, what else?? :)Söndagen bjöd på 18 årskalas. Emma (husbandets brors bonusdotter)
fyllde myndigt! I present blev det en stor stjärna och en poster från
oss, Emma är en trogen kund hos mig. Kolla bara vad fina ljusstakarna
blev hemma hos henne och Kristoffer. Kolla oxå in presenten hon fick
av sin mormor. Den är helt gjord i lera och föreställer Emma som 5
åring. Såå fantastisk! Milobebis hade skinnpajen på dagen till ära!

Söndagen avslutades med en försenad farsdag middag. Pappa och
mamma var utomlands när det var farsdag så det fick bli denna söndag
istället. Mamma hade gjort underbar mat. Pappa fick ett par nya mys-
byxor av mig och en vintermössa! Passade superduper dom!

Då är helgen slut IGEN. Den svischar i vanlig ordning förbi och man hinner knappt tänka så är det måndag igen! Denna helg har varit fullproppad av diverse sysslor! Lördagen startade med snickeri, fått en hel del gjort nu vilket lugnar själen betydligt. Dock så är det oroväckande mycket kvar men jag får lägga i en tyngre växel nu! Milobebis får gå på dagis imorgon så då kan man ju trumma på för glatta livet! Lite kul var det att vi blev inlåsta jag och mamma! :) Det var mitt sätt att hålla henne kvar kanske.... vem vet! :)))

Söndagens middag var underbar. Mamma hade fixat världens godaste 3 rätters. Förrätt: Grillad haloumi på en syrlig salladsbädd. Baconinlindad sparris till det. Varmrätt: Mammas underbara köttgryta med kokt potatis och svart vinbärs gelé. Till efterrätt blev det finsk klappgröt. MUMMA! Men nu är det skärpning igen, julen är snart här och då kan man inte börja fuska så mycket redan nu! Idag går vi på LCHF igen.

Det har oxå kalasats en hel del, det har varit middag, 18 årskalas och farsdagfirande. En jättemysig helg blev det. Själv känner jag mig lite krasslig och som att nåt lurpassar i mig, i form av förkylning. IPREN gör dock jobbet och låter mig vara normal. Har inte tid att bli sjuk nu, vore ju konsigt om jag klarar mig då både Milobebis och husbandet varit riktigt dåliga. Men men, vi kämpar emot för glatta livet här så får vi se....

Vi närmar oss advent, i veckan ska det fyllas på med pynt här hemma så att vi har till alla rum. Tror att jag ska försöka klämma in lite lussebullsbak någonstans oxå så att vi får en URMYSIG första advent på söndag! Julmusiken ska spelas, glöggen ska värmas och pepparkakor och lussebullar ska inmundigas! Ååååh...LÄNGTAR!

En fråga? Vi är ute på Söndagsmiddag hos m...

img_0263 (MMS)

En fråga? Vi är ute på Söndagsmiddag hos min mamma och pappa. Jag smög mig in på toaletten nyss. I nästan samma sekund hörde man 2 röster utanför dörren. Unge nr: 1 "Mammmaaaa, vart är du?" tätt följd av unge nr: 3 "Mamma komme tnat, mamma komme tnat, mamma komme tnat." När jag öppnar har dom samlats utanför dörren. Unge nr: 3 utbrister i ett stooort leende och unge nr: 1 lägger sig tillrätta och börjar leka med unge nr: 3. Frid och fröjd, leken fortsätter, mamma är ute från toaletten! Finns det fler som inte får gå ifred på toa?


Jag tror att jag är ensam i Sverige om att...

img_0261 (MMS)

Jag tror att jag är ensam i Sverige om att inte ha sett första Harry Potter filmen. Nu ser jag den i alla fall.... Idag är det en fullt upp söndag! Det är 18 årskalas, sent firande av farsdag står oxå på agendan! Ett firandets dag med andra ord.... Lär väl bli en hel del gott som slinker ner under dagen och kvällen. Så får det bli.... Söndag när det är som bäst!


Saturday morning

Morgon här hemma. Ljusen är upptända, jag har tänt (de nya)
lamporna ovanför matbordet. Funderar på att kika igenom Leilas
receptsamling för lite planerad bakning till Milobebis kalas.

Plogbilen låter här utanför. Det har snöat en del inatt. Kul för ungarna, bra för mörkheten för oss vuxna. Det är ju så dystert den här perioden, ja precis innan pynt och snö. Så kom du snön, det gör oss bara gott! Det är som vanligt tyst och jag hör ljud man annars inte hör i vårt hem. Det är en annan ljudnivå när dom andra vaknar om jag säger så....

Vad bjuder denna dag på då? Jo, för min del blir det snickeriverkstaden, husbandet och killarna blir hemma under tiden. Jag har ju varit hemma med en hängig Milo hela veckan så de jobb jag kan göra hemma är så gott som klara. Det är värre med snickerierna. GLÖGGMINGLET är på torsdag nästa vecka så ni kan ju hajja hur slitigt jag har det?! 100 sakar ska göras klart tills dess.

Ikväll har Theddes lag middagsbjudning. Dom får in pengar till sin PRAG resa som ska göras i maj på det här sättet. Husbandet är ju sjuk så jag har sagt att jag kanske tittar förbi på en bit mat i alla fall. Vi får se hur jag känner ikväll.... man vill ju såklart bidra med allt man kan!

Nu ska jag sätta på lite kaffe, kanske baka i ordning en omelett. Igår kväll åt jag potatisgratäng (vilket inte är so LCHF) så idag känner jag mig uppblåst. Back to LCHF it is! Jag mår så mycket bättre när jag äter så.

Vad hittar ni på idag?

En vädjan till er som har barn som sover...Godmorgon LÖRDAG! Jag är i chocktillstånd, det som så sällan
inträffat i vår familj har inträffat. Jag har varit uppe halv 3, halv 4,
halv 5 och nu sist halv 6. Lever han? Andas han?

Snacka om att jag är en mamma med så söndertrasat sömnmönster. Milo har ju varit så kinkig nattetid iom blåsor och svid i stjärten. Igår kväll, strax efter IDOL börjat, var det dags att sova. KÄndes som det skulle bli en till sån kämpig natt och jag kände hur påsarna under ögonen förvandlades till sopsäckar bara genom tanken.

Nåväl, han ville ligga i vagen. Han har fått göra det nu när han ska sova eftersom det varit så jobbigt med allting och det har varit det enda som fungerat. Vi la honom i vagnen men det var inte heller bra. "NEJ VAFASEN" tänkte jag. Nån jäkla ordning får det väl ändå bli!? Är det vi eller Milo som bestämmer? Jag tog mig i kragen, blåste upp mig, sparde ut lite skägg och så gick jag med honom till hans säng. Vi läste ur sagoboken och tittade och kommenterade varje bild som vi brukar. Avslutade sagan, la ner honom, och Milo skrek som en stucken åsna. Rakt ut bara. Men serru, jag genomskådade vår lintott till bebis ganska snabbt. Han ville bara protestera. Han har ju flamsat runt på nätterna nu och jag och husbandet har betett oss som yra höns som inte vet var vi ska lägga av alla äggen. Han KÖR ju med oss!!! Han har ju liksom fortsatt på den banan efter att han varit sjuk. Jag visste att han inte hade ont i magen, rumpa och snopp var insmorda och mycket bättre, vällingen var i magen... allt var fris och fröjd. Lugnt och fint lade jag bara tillbaka honom i sängen och sa att han skulle sova. Han reste sig och skrek, jag upprepade proceduren. För varje gång blev han tröttare och tröttare och till slut gav han bara upp. Det var över på en kvart.

Nu till det som hållt mig vaken inatt! Han har sovit OAVBRUTET sedan dess, han sover fortfarande!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag kan inte riktigt ta på den här känslan som infinner sig när det händer. Jag tror att det hänt typ 5 ggr sen Milobebis föddes. Just SÅHÄR LÄNGE (än så länge drygt 10 timmar) har han aldrig sovit oavbrutet.

Så vad göra man? Man sover oroligt, som att nåt är fel. Jag går upp 4 ggr inatt för att höra att han andas, nåt stämmer inte! Varför sover han? Ja ni hajjar tankegången. Jag är så skadad så ni anar inte. Samtidigt blir jag lite förbannad. Finns det föräldrar där ute som har ungar som ALLTID sover såhär bra? Ja, jag vet att det finns. Då känner jag nästan att jag skulle vilja bitchslappa den som har en sån unge och som nånsin gnäller! För herre min gud, vilken WALK IN THE PARK om det skulle få vara såhär alltid. Herregud, vad skulle man göra åt all den tid som man inte springer inne hos sin unge som aldrig vill sova?! VA VA VA VA???

Du som har ett barn som sover bra, som Milo nu gjort inatt. Från halv 9 och sover fortfarande. Du som har en sån unge, VARJE NATT..... Lova mig att vara tacksam för det! Varje varje dag. Lova mig att du once in a while tittar uppåt skyarna och säger TACK! Ni anar inte vilken välsignelse det är, att få ett barn som tycker om att sova. Hur mycket energi ni sparar, hur mycket mer än jag du orkar vara en god fru, hur mycket mer Du orkar tänka tankar klart, hur mycket mer du orkar glädjas åt allt i livet. Sååå mycket mer. Sömnbrist är ett gissel och jag drömmer & längtar till de nätter jag kommer kunna sova ostört, utan oro, utan att behöva fundera på hur många gånger jag ska behöva vakna inatt. Jag har svårt att tro att Milo fortsätter sova såhär nåt mer, för det har vi trott så många gånger under dessa år så det har vi slutat med. Men jag ska fortsätta drömma om det. *DRÖMMER* En vacker dag..... en vacker dag....

Afternoon tea på Tant Gredelin fiket.... T...

img_0257 (MMS)

Afternoon tea på Tant Gredelin fiket.... Trevligt fredagsnöje!


När en karl blir sjuk....Glömde ju.... ja egentligen har inte bilden något med det jag ska ta
upp att göra, men han är med på bilden. Ja han jag ska prata om
alltså!

Jag glömde ju att vi i familjen nu efterlyser sympatier. Sympatier utan dess like.... Karln i huset är sjuk!!! Slå på gongongen, dra på katastrof larmet, badda panna i 150, spring med Ipren, och glöm bara inte det viktigaste: TYCK SYND OM! Det tror jag att vi som kvinnor kommer väldigt långt på, att vi tycker synd om. Jag tror att 75% av sjukdom blir bättre bara vi pratar med en mjuk (nästintill som vi pratar med bebisar) röst, klappar lite på honom och sen ska vi nog upprepande säga:

"Nej, inte behöver du göra det där, du är ju sjuk!"
glöm för allt i världen inte bebis rösten.

Titta gärna på honom med lite snett huvud och le lite. Då känner han sig speciell, och som att du är hans lilla mamma som tar hand om honom nu när han är sjuk.

Jag tror att detta sättet är det bästa för att få detta att gå över snabbast möjligt. Daltar vi inte så blir processen väldigt utdragen och man kämpar mot ett berg som skulle få Mount Everest att rodna i jämförelse! Kvinnor, ge bara efter... dalta för allt vad ni är värda så är processen kort. Sen ska vi inte glömma när det blir PAYBACK time! När det är dax för oss att insjukna... då drar vi på femmans växel och plattan i mattan vad gäller PAYBACK.

Men jäklar... jag kom på en sak! Jag har PMS en gång i månaden. Det kanske får räcka så.... nej, nu ska jag dalta lite. Har inte tid att blogga då ifall min äkta hälft vill ha något. :))))

Krya på dig husbandet! Bli frisk SNART! Jag daltar...

Lovely friday...

Bilder från Milos rum bjuder jag på denna underbara fredagmorgon.
Burkarna är från IKEA, likaså den jättestora papp påsen. Den fyller vi
med Milobebis kuddar och gosedjur som ligger på sängen till natten.
Boken är vår sagobok, det är en gratis bok från Mc Donalds, den är så
fin vid Milobebis säng. Sen är det vår lilla skitgris som precis tuggat i sig
lite choklad som plirar på bilderna. Han har en av mina favvobodysar
på sig (ur kvalitets synpunkt), billigt och finns bl a på Lindex, FIX heter
märket.

Godmorgon fredag, eller förmiddag kanske man skulle kunna säga. Jag vaknar upp till en jättefin dag visar det sig. Solen skiner och det är 0 gradigt. Lite frostigt, sådär som jag gillar. Idag blir man ju inte mindre sugen på att börja julpynta. :)

Det enda trista är att husbandet gått och blivit sjuk. Han ligger och sover just nu, han har feber, ont i kroppen och knoppen och sedan känns halsen som ett rivjärn. Antar att virusinfektionen Milobebis haft visar sig såhär på honom. Natten har varit lite jobbig för Milobebis IGEN! Han är nämligen röd i stjärten och under snoppen och det verkar sviiiida så fruktansvärt. Jag tror oxå att magen strulat lite inatt igen. Det blev till att ge honom en alvedon och sedan använda INOTYOL till svidet. Ni som är småbarnsföräldrar eller ska bli, KÖP DEN! Jag har haft den till alla mina barn och den är SUPER! Är bebis röd i stjärten på kvällen och man har på det, så är det nästan bra på morgonen. Det är SANT! Det finns på alla apotek, på barnhyllan. Kostar 53 kr och ser ut såhär: Inotyol®

Nähä, nu ska jag jobba undan lite. Jag hoppas att jag snart får en natt med mer sömn, jag börjar känna att det snart inte finns några antirynk krämer i världen som kommer att hjälpa mig. Jag ser i detta nu ut som en blek, glåmig gammal tant med mörka ringar runt ögonen. Jag skulle behöva sol på min nos men eftersom jag bojkottat solarier sen 4 år tillbaka i tiden får helt enkelt sminket göra jobbet idag när jag ska ut och fara.

Tack till högre makter som såg till att det fanns människor som började tillverka smink till just sådana här dagar! Vad skulle man gjort annars? Ha nu en uderbar fredag ♥ Dont you just love it?!

Hörs förhoppningsvis senare ♥

Önskelista nr 1Önskelistan på Niiinisbloggen är startad JULEN 2010! Detta är inte bara min önskelista utan en önskelista som jag tänker att mina läsare kan plocka sina egna godsaker ifrån, och tipsa sina nära och kära om! Jag vill oxå inspirera er denna JUL 2010.

Ja, varför inte gå ALL IN såhär på första önskelistan. Det är en önskelista för kvinnan i farten, eller varför inte en småbarns/tonårs mamma som mig, som inte unnar sig själv i första taget?

Vad innehåller listan då:

MYSBYXOR , som ska vara fantastiskt sköna. Dessutom tycker jag dom är snygga som tusan, ett par man inte behöver byta om ifrån när man ska springa till ICA för att köpa mjölk. Inga "skäms" mysisar som de flesta jag har är! :)

ÖRHÄNGEN, hur coola är inte dessa då? Passar både till vardags och till fest. Tänk er dessa till ett guldigt fodral på nyårafton, då är man CHIC så det heter duga!

LANVIN KLÄNNING, ni kanske har sett att Lanvin gästspelar på H&M nu. Jag älskar dessa gästspel. Dels är det lite hysteriskt men sen lyfter det upp hela butiken när dessa gästspel anländer. Själv skulle jag kunna tänka mig den svart blåsan!

PARFYM, från Marc Jacobs. Det är DAISY som oxå nu har en röd flaska som finns i begränsad upplaga. En sån kan väl vara trevlig att få i julklapp!? Doften innehåller: viol, cederträ och smultron.

ROUGE, från Lancome. Ett mycket trevligt rouge som samtidigt ger en fin lyster. Lyster behöver vi nu i dessa glåmiga tider!

SUCK! Hur får man (snart) 2 åringar att äta!?

img_0256 (MMS)

SUCK! Hur får man (snart) 2 åringar att äta!?


Snart advent...

Äntligen börjar det bli dax för julpyntning. Här hittade jag en mängd
fina stakar och stjärnor.... någonstans där jag absolut inte trodde det
fanns så mycket att välja på! Dom har även en webbutik ifall man nu
bor som vi gör, i en by... där finns inte eminenta butiker som
Clas
Ohlson!


Ja vi närmar oss med stormsteg! Det är dax att snart plocka fram dom där lådorna som ligger och skrotar längst in i förrådet. Dom där lådorna som vi fyller till bristningsgränsen efter varje jul, för visst är det väl så att man fyller på varje jul? Med nya stjärnor och nya girlanger till granen. Min låda står redan framme och väntar.

Jag har stött på ett problem. I det förra huset hade vi knappt fönster. I det här har vi fönster till förbannelse. Därför har jag helt fattigt av allt vad fönster pynt heter, jag måste gå på jakt nu. Efter att ha läst runt på en del bloggar så har jag märkt att många hittar fint på Clas Ohlson. Tänkte att jag kikar in där idag. Fanns ju massor, och till vädligt bra priser! Nu ska jag räkna efter vad det är vi behöver här hemma. Det vi har nu räcker väl till matrummet är jag rädd. Det räcker inte... nej nej nej, här ska ljusas upp minsann!

Vilken dag börjar vi pynta hörrni????

Morgonstund.....


Ytterligare en beställning klar! Denna gången var önskemålet en låt
som faktiskt jag oxå storgillar. "Hon gör mig galen" med Ulf Lundell.

Vad tyst det är här hemma. Alla sover och jag har min egentid som jag värdesätter högt såhär på morgonen. Det är nu jag hinner blogga ifred, det är nu jag plockar-fixar-o donar, det är nu jag hinner med lite jobb. Jag förbereder frukost, jag tänder upp ljusen lite överallt och sen njuter jag. Det är den här stunden på dagen som jag är som piggast och får mest uträttat.

När är eran tid?

Jag älskar morgnar, har alltid gjort. Redan sen jag var liten tydligen. Jag vaknade alltid först och fixade och donade redan då. Mamma hittade mig en gång på köksbordet med hennes cigarettfimp i mungipan bläddrandes skvallerblaska. Då var jag 3 år!!! :) Hon hade fått sig ett gott skratt då. När sen Thedde föddes visade det sig att han var precis som jag varit. Han vaknade 03, gick upp och kunde äta ett helt glasspaket till frukost utan vår vetskap! Jag kunde oxå leta efter osten som bara försvann, den kunde man sedan hitta under soffan halvt uppäten. En hel ost liksom?!?! :) Jag minns att Magnus matlådor oxå var uppätna några morgnar. Men han hade sin mysstund just på morgonen, och jag vet precis hur han känner.
Just i detta nu är han tonåring och tröttast i stan, han sover lääänge nu jämfört med då. Men han blir nog som jag sen igen när han blir vuxen tror jag. En morgonkuckelurare!!

Snart ska jag köra min ljusrajd, förbereda frukost och väcka min familj till en ny dag. En torsdag med bara en dag kvar till helg. En fin dag hoppas jag ♥

Duanes SyndromJag nämnde ju igår att jag skulle berätta om Milobebis öga. Vi går på
2 månaderskontroller nu och ska fortsätta göra tills han blir 8 år.

När Milobebis bara var nån månad gammal såg jag det för första gången. Att nåt var galet med ena hans öga. Jag tyckte han såg så vindögd ut ibland. Jag tog upp detta med husbandet men han tyckte INTE det. Jag lät det vara och tänkte att deras små ögon åker ju lite härsan och tvärsan när dom är små så egentligen var det väl inget konstigt med det.

Dock så kunde jag inte riktigt släppa det, jag SÅG att det var nåt som inte riktigt stämde. Tog upp det med husbandet igen och han tyckte kanske att han oxå reflekterat över detta. Men vi var ännu så länge dom enda. När han var runt 9 månader så tog jag upp detta på BVC i samband med en kontroll. Det var där det hela började.

Detta skulle utredas och vi blev slussade till ögonläkare på Akademiska sjukhuset. När man blir slussad så tar det en förbannad tid ska jag meddela er. Man väntar på remisser till höger och vänster så första kontrollen vi var på så var Milobebis redan dryga året. Det var droppar i ögat och en helvetisk undersökning som resluterade i att jag grät floder och var i chocktillstånd.

Vi skulle nu få en remiss till barnneurologen för att kolla hans huvud. Det var det enda jag hörde så var kaoset i min hjärna ett faktum! Hörde nåt om att man skulle utesluta tumörer och bla bla bla!! Husbandet gick ut med Milobebis då han var så ledsen och hörde inte det jag fick höra. Och när man är chockad så hör man inte vad folk säger. Jag minns att hon försökte lugna mig redan i rummet men ni vet hur man är, är katastroflarmet i skallen på en igång så är det!
Nu har vi väntat i flera månader på den där remissen! Oron har till och från varit stor men jag har försökt att lugna mig själv när tankarna farit iväg. I somras fick jag dock träffa en helt fantastisk människa! En kvinnlig ögonläkare som har en härlig tysk brytning och som kunnat ta hand om en orolig mamma som mig.

Milo har nåt som kallas för DUANES SYNDROM. (Jag länkar till en Amerikansk kvinnas sida där hon berättar om det). Det är en MYCKET OVANLIG åkomma men har funnits i evigheter. Det beror på att nervtrådar inte hittat till en viss muskel i ögat. Hans vänstra öga vill inte följa med ut åt vänster när han tittar dit utan fastnar mitt i ögat. Detta gör att han ser dubbelt och måste parera detta med att titta lite snett med huvudet för att ögonen ska hamna så de samarbetar med varandra. Redan när dom är såhär små som han är så löser hjärnan det liksom själv. Orsaker till detta kan vara många, en utav orsakerna är att det finns någon slags tumör i hjärnan. Nu har min underbara läkare lugnat mig och förklarat att denna neurologiska kontroll som vi väntar på en kallelse ifrån är en rutin hos småbarn och att det inte finns några som helst misstankar om att Milobebis skulle ha nåt sånt. Det skulle vi märka i så fall påstår hon. Det har lugnat mig. Dessutom kan det vara så att neurologen avslår remissen efter att de läst Milos journal då inga sådana misstankar finns. Vi ska ringa dit idag för att se vad dom säger. Självklart är det bra att sånt här kontrolleras orentligt, men det har stundtals varit väldigt jobbigt att ens tänka på!
Milobebis kommer att fortsätta gå på kontroller till han blir 8. Det som kan hända är att synen försämras på det ögat som inte tittar åt vänster och tills barn blir 8 år så utvecklas synen. Fram till dess kan man förbättra en syn som blivit sämre. Därav dessa täta kontroller. Han ser som en hök ännu så länge, dock så är det svårt att säga hur han ser med ett öga i taget. Han är inte den lättaste att undersöka förstår ni! Det är gråt och tandagnisslan... sist somnade han inne i undersökningsrummet. :) Är det så att han börjar se sämre så försöker man åtgärda det snabbt!

Så, då vet ni oxå. Som sagt, mycket man aldrig hört talas om ska jag säga. Nu ska jag fortsätta jobba på lite medan husbandet är hemma. Milobebis är hemma hela denna veckan då blåsorna inte försvunnit ännu. Då gäller det att jobba tidigt på morgonen så man hinner nånting!

Ha en fin morgon ♥

Vår fis bebis!
Vår lilla TULLE! Han har fått nåt så vansinnigt kul som höstblåsor! Det
slutar liksom aldrig. Hade aldrig hört talas om det förr men det finns
tydligen både det ena och det andra att förvänta sig som småbarns-
förälder. Här torkar han näsan alldeles själv! :)

Ja, dessa dagar har väl varit mindre kul. Milobebis blev ju som sagt febrig i lördags, när vi hämtade honom på söndagen så var han redan bättre. WOOOW, vi blev jätteglada och tänkte att det säkert bara var en liten släng av feber. Dock så såg vi att han hade fullt med prickar runt hela munnen. Prickar som såg allt annat än kul ut. Typ blåsor med lite gult i mitten. Som jättefinnar typ.... Vi trodde att han ätit ketchup (som han är lite känslig emot) hos farmor och farfar.

På måndagen var det dax för ögonläkaren och vi märkte att allt inte var riktigt som det skulle. Gnällig, inte nöjd och allmänt ur fas. Jag googlade runt lite och såg att detta helt klart såg ut som nåt som heter höstblåsor. Aldrig hört talas om, men det är en virusinfektion. En förjävlig rackare skulle det visa sig. Nu har han haft blåsor i munnen, hela tungan full. I händerna är dom och sedan under fötterna, på hälarna liksom. Fick ringa sjukvårdsrådgivningen igen för att rådfråga vad vi skulle kunna göra?! Panodil och gel att smörja in blåsorna med som lägger sig som en hinna på. Han har inte ätit mer än välling och nån glass måndag och tisdag.

Inatt då så balla magen ur av all välling troligen. Han SKREEEEEEEEEEEEEEK för full hals i timmar. Han spände ut sig som en båge och skrek AJ AJ AJ och tog sig på lilla magen. Fyyyyyy farao säger jag vad hemskt det var!! Jag massera och massera och slutligen så började gossen äntligen fisa. Han fes som en hel karl, lååååånga haranger. Och för varje fis så sa jag "Sååååå jaaaaa" och kände glädje! :) Tänk att ett gäng fisar kan vara så glädjande. Vi försökte med allt på honom men det var till slut massagen och sedan att bli körd i vagnen lite ryckigt som hjälpte. Nästa gång han vaknade var klockan 2, lite gnäll och jag blev SUPERPIGG! Inte sovit sedan kl 2 inatt då.

Nu känner jag faktiskt att det räcker på ett tag. Nu vill jag att vår Milobebis ska få vara frisk, att han får gå på dagis och leka som dom andra. Lilla lilla tussen!! Det skär ju i hjärtat när ens lilla kille mår så dåligt. Idag har han i alla fall ätit lite (HUUURRRRRRRRRAAAAAA) och inte fått välling en endaste gång. Vi hoppas på att magen inte strejkar inatt nudå och att han snart är piggelin.

Imorn tänkte jag berätta lite mer om Milobebis öga. Nu ska jag sjunka ner i soffan med min kära familj. Milo sover sen länge, jag hör att han lite orolig i sin sömn så jag förväntar mig kanske ytterligare en natt med lite strul, hoppas INTE! Jag är slut som artist, vill bara sova och vila nu känner jag!

Ha en fin onsdagkväll hörni, visst blir man sugen på att julpynta nu när det är så där frasigt vintrigt i träden?! LÄNGTAR!!! ♥♥♥

Bilderna från ROCKABILLY festen!
Då delar jag med mig av lite partybilder! Det blev som sagt en otroligt lyckad fest och vi har fått många kommentarer om hur kul alla hade. Då blir man glad i hjärtat... det är sällan vi lite "vuxnare" människor får festa loss, men NÄR vi gör det? Så gör vi det ORDENTLIGT! Det var längesen jag hade såhär kul, längesen jag dansade loss så mycket och längesen jag fick ha så många av mina fina vänner på samma fest!

En lyckad fest med massor massor av bilder. Skulle vilja lägga ut alla men då skulle det nog bli liiiite mycket! Vi har inte fått ett endaste klagomål och festen slutade klockan 2. Då hade vi tappert festat på sen klockan 18. Städningen dagen efter gick inte av för hackor, golvena behövde torkas 3 gånger. Men det var värt allting! Jäklar i min lilla låda vad bra det blev! Denna fest lever man på länge...


Rockabilly bilderna är här!Wieeeee.... jag har fått bilderna från ROCKABILLY festen. Åh herregud, 472 bilder på jätteparty!! :) Jag har skrattat gott må ni tro! Det syns att vi har kul om man säger så, härlig är känslan nu när jag sett dom. Återkommer till bloggen med några imorgon! Hinner inte nu, vi ska åka iväg på kalas hos Milos kusin. :)

Min ansiktsvård

Nu var det längesen jag snackade lite skönhet här på bloggen. Tänkte jag skulle berätta vad jag använder till mitt ansikte. Är jag duktig och sköter mig prickfritt så brukar min hud i ansiktet må ganska bra. Slarvar jag med sömn och nån tvätt så märks det direkt. Nu har jag en finne size en ENKRONA (känns det som) vid mungipan. Tvättade inte av mig sminket i Lördagskväll efter festen, jag orkade bara inte. Dessutom var förra veckan en mycket stressande vecka för min del. Men se då får jag sota direkt....Som ni ser ovan så har vi först en exfoliator från CLARINS. Den är helt underbar. Den innehåller dessa berömda AHA syror som ger huden lyster och rengöring på djupet. Denna har jag på med en bomullspad över hela ansiktet och även på halsen. Låter den sitta i drygt en minut. Sedan tvättar jag den med Kanebo SENSAI:s cream soap. Helt underbar och man får upp ett ordentligt lödder så man känner sig ordentligt ren i ansiktet!När jag sminkat mig så tvättar jag bort det med BIOCILS från BIOTHERM. En oljebaserad ögontvätt, tycker den är jättebra för alla slags mascaror. Nåt som är väldigt underskattat är denna tvättsvamp från SENSAI. Underbart ljuvlig. Den brukar jag dra rent med efter min tvätt ovan. Tror den kostar runt 150 kr.Min stora favorit. Repairlift från CLINIQUE.
Den jag har är till för torr hud. Det finns ju
för 3 olika hudtyper. Den här går in i huden
jättebra samtidigt som den stramar upp.Underlaget då när jag sminkar mig? Min stora favorit under underlagscremen är SMASHBOX photo finish. Täcker stora porer, fina linjer och ligger som en perfekt primer under makeupen. Jag har oxå Lisse Minute från CLARINS som oxå är väldigt bra. Dock så känns den mer "fet" och segare i konsistensen.
Världens bästa underlagscreme: CLINIQUE:s superbalanced. Då har jag provat många många på marknaden. DIOR är en annan favorit men kan tycka att jag får lite dålig hy av den ibland. Denna är dock helt perfekt, bra pris oxå. Runt 280 kr!

Det var lite av vad jag använder. Dessa produkter fungerar bra för mig då jag är en torris. Jag har sjukt torr hy och har problem med torra fläckar i ansiktet vintertid. Dock så kan jag vara jättefet i pannan och runt näsan så jag är en sån typisk skandinavisk blandhy. Jag exfolierar med scrub typ 1 gång i veckan. Oftare ska man inte scrubba då ansiktet är så känsligt. Ibland använder jag en fuktkräm dagtid då jag har en period med lite fetare hy, typ som vid mens och stress. Kan känna att CLINIQUE krämen blir för fet då.

Glömde visa er min ögonkräm. Jag har en brun från Estee Lauder som jag bara älskar. Jag tror att den innehåller typ nåt lugnande som motverkar påsar, det står inte på burken tyvärr. Det doftar nästan lite mintigt om den, eller aloe vera. Den är superlätt och känns som bomull man smeker på ögonen.

Förr, när jag inte visste så mycket om hudvård, så använde jag vanlig hudkräm även runt ögonen. Det resulterade alltid i svullna ögon på morgonen. Det beror på att vanlig kräm inte är gjord för den tunna huden kring ögonen, den täpper liksom till för mycket vilket gör att man svullnar. Så en ögonkräm är A och O! Inte minst för linjerna runt ögonen.

Sådär, lite tips ifall nu någon är på väg att skriva sig en önskelista till JULTOMTEN!


Vem är DU?Denna tisdagmorgon vaknar man tidigare
än tuppen lagt sin morgonfis ens en gång.
Den startar dock fantastiskt när jag går in
och ser min statistik från igår!! Vad hände?

Godmorgon bloggläsare! Hoppas ni haft en skön natt och fått vila er i form för er härlig tisdag! Min tidag består av jobb, lite skjutsande av ungar och lite ivägskickningar av beställningar! Själv sov jag som en stock innan klockan blev halv 9 igår kväll. Förra veckan var en krävande vecka med planering för fest och sedan den stora festen på lördagen. Man har inte varit så tuff dessa dagar. Mörka ringar runt ögonen och allmänt risig skulle jag vilja sammanfatta det hela med. Dock så har vi fått otroligt fin feedback på vår fest och det hela blev väldigt lyckat. Tyvärr så har jag inte fått fatt på några bilder ännu då en utav festdeltagarna ska lämna över ett USB minne till oss med alla bilder. Men självklart får ni ta del av dom så fort dom landar i mina händer.

Ja, som sagt, vad hände med min statistik igår? Blev sååå glad när jag kikade in statistiken denna morgon. Mina läsare har vuxit ganska så mycket de senaste månaderna, varför vet jag inte. Det har känts jättekul att fler valt att kika in här med jämna mellanrum och det är så stimulerande att det är så många som vill följa mig och min familjs vardag här på bloggen. Känns fantastiskt att vårt "svensson" liv som egentligen inte är nåt flashigt överhuvudtaget kan vara kul att följa. Jag skriver ju mycket för min egen skull, men självklart skriver man för er som följer oss oxå.

Kan bara minnas tillbaka på när jag sitter i bilen BLÅ av smärta på väg till BB när jag skulle föda Milobebis. Värkarna kommer med 4 minuters mellanrum och husbandet kör rejält snabbt. Jag säger åt honom gång på gång att han inte behöver köra så fort, det är lugnt, har är inte på väg ut än! Jag sitter där och tar värk efter värk, plötsligt tittar husbandet på mig och så säger han med svag röst:

"Gumman, ska du inte försöka mobilblogga lite, jag kan ta bild på dig!"

Haha, är inte det lite smått fantastiskt?! Men just den meningen sammanfattar det hela litegrand. Jag blev inte alls arg, tvärtom tyckte jag det var bra att han påminde mig. Jag hade så många som spänt följde min graviditet och mina sista dagar innan Milobebis föddes att det kändes som att man måste delge och berätta att nu var det dags. Finns att läsa om just det inlägget långt ner på den här sidan!

Vad som hände just igår vet jag inte, men vad kul!!! :))) Välkommen hit om du inte varit här tidigare! Man blir ju helt klart lite nyfiken på vilka ni är som är här inne hos mig. Hur ni hittat hit, gamla som nya läsare?
Kan ni inte vara gulliga och berätta hur ni hittat hit? Var ni är ifrån och gärna om ni bloggar själva?! Och var det nåt speciellt ni fastnade för här inne hos mig.... BERÄTTA BERÄTTA! Du får vara anonym om det känns obehagligt att "outa" sig själv!!


Dom är HEMMA ♥

Nu är dom hemma... mina älskade älskade ungar!!

Ja, jag har inte riktigt tid med bloggen idag, förlåt. Jag har haft fullt upp med att bara ha tittat och pratat med mina barn idag. Hem kom dom pigga, fräscha och så fulla av nya upplevelser. Elliot har tagit en hel del bilder som jag hoppas att jag får visa er här på bloggen.

Känner mig lättad, glad och trygg igen nu när mina älskade landat hos mig igen. Dom har haft det superduper och dom hann bara vara hemma några timmar innan dom for iväg igen i full fart åt varsitt håll. Man får njuta av det stunder man hinner ha dom nära sig.... så är det.

Ikväll väntar lite målvaktsträna, lite mys i soffan med hela min stora familj, sen ska en del leveranser pungas ut. Full fart på denna måndag med andra ord.

Godmorgon vän! Gårdagen gick i städandets ...

img_0253 (MMS)

Godmorgon vän! Gårdagen gick i städandets och tröttmössans tecken. Svärfar fick sig ett besök oxå, min pappa tar vi ikväll då de ÄNTLIGEN kommer hem idag! Festen blev SÅÅÅÅ lyckad, perfekt!! Ska få fatt på bilder från den då vår kamera strejka under kvällen. :( Här ovan har vi den enda bilden hittills, den mms:a en kompis till mig igår! Nu ska jag snart kliva upp efter att ha sovit från och till i 12 timmar. Frukost, lite jobb och vänta på mina killar som kommer hem idag som sagt. Dom flyger i detta nu, usch gillar det inte alls.


ROCKABILLY FEST IKVÄLLJag börjar med att bjuda på dagens utväxt! :) Ja, den går inte av för
hackor minsann. Ska inom en snart framtid råda bot på det. Men just
nu finns inte tiden. Men lite råttfärgat mörkbrunt som grund kan väl
vara jättefint det?Det ena långbordet. Det är amerikanska flaggor, 50 tals tjejer på
servetterna och på det lilla underläggen på bordet. Vi äter på papp-
tallrikar och dricker med sugrör. Jag har oxå kittat med en ljusslinga.Det hela ska ju vara en smula överdrivet, lite kitschigt. Nästan så man
tror att man hamnat på buttericks fast inte. Här en guldklädd vägg med
tjejer på. Har oxå fått låna en postlåda a la american 50 style!Gamla posters.....Jag har tillverkat lite prickiga blomster...

Ja sådär ja. Nu har vi då fått till det här hemma. Tror jag. Nu är det bara lite städning kvar och sen den största biten. Jag ska röra i grytorna som en besatt. :) Som vanligt när det nalkas någåt sånt här så får jag dimpen och vaknar halv 3 inatt. Inte sovit sen dess. Milo strulade till halv 4 och sen var hjärnan redan igång och planerade för kvällens fest. Vår trubadur Anders var hit igår och rekade läget för var hans grejer ska stå. Jag har varit på några fester där han spelat och det har varit riktigt bra. Han är väldigt bred i sin musik och bjuder på sig själv. Sånt gillar jag. Behöver ni en trubadur för hemmaspelning eller någon anna större festlighet så tipsar jag om Anders!! Ska ta reda på hans hemside adress så länkar jag sedan!

Outfiten då, jag har 2 att välja på och kan inte riktigt bestämma mig. Har frågat husbandet och han ville inte att det skulle vara så mycket tuttar! :))) Vi får se vad det blir till kvällen? Han ska raka sig en mustasch kvällen till ära och jag dånar nästan av. Hahahaha, kommer jag kunna sluta skratta?! Vi får väl se! Självklart kommer jag att bjuda på bilder här inne sen! Hihi....

Nej, nu måste jag sätta igång. Ha det så fint... ♥


Sitter ni spikade? Ikväll är det rock-tema...

img_0245 (MMS)

Sitter ni spikade? Ikväll är det rock-tema i IDOL!!   Det är färdigdukat, färdighandlat och jag har landat i TV soffan. Nu njuter jag av lugnet.


Snart klart för festGodmorgon därute i stugorna. Här vaknar man upp till fredag och
lite kristallsjuka (igen). Det är kålsvart ute och helgen nalkas med
festligheter.

Nej, har fortfarande inte bokat tid på en öron, näsa, hals klinik för min kristallsjuka. Jag börjar dessutom bli så van vid den. Inatt vaknade jag av att det snurrade till lite. Gick upp i morse och tog en dusch, skulle böja ner huvudet och ta på en handduk på huvudet. Då snurrade det till rejält. Typiskt för min kristallsjuka. Så låter jag bli att titta uppåt och nedåt, rejält alltså, så känner jag mig mest lite vimmelkantig, lite bakfull skulle man kunna säga. Och lite vimmelkantig får jag stå ut med. Men, så småningom ska jag söka hjälp så att jag kanske får bort det en gång för alla. Tror att jag oxå hittat ett samband, stress och illa sovställning = kristallsjuka!

Jaha, matrummet börjar ta form. Det börjar likna ett Rockabilly rum. Igår blåste jag upp över 40 ballonger. Inte jag, för då hade jag svimmat 300 gånger, utan en maskin som jag fick låna. Skitbra maskin, går på 2 röda. Dock så var Milobebis LIVRÄDD för den. Herregud, de första 5 ballongerna bara grät han. Men sen när jag närmade mig 35:e började det bli riktigt kul! :)

Idag fortsätter jag att kitta därinne. Nu ska långbord nummer 2 dukas. Sen känner jag att jag är klar med själva utstyrseln för hemmet. Därefter så är det dax att inhandla allt vi ska äta och dricka, lördagen kommer mest gå i matlagningens tecken! Sen dyker Paulina och hennes Micke upp för att hjälpa till med bar och lite fix. Ja, det blir ingen lugn helg detta, tvärtom, det blir en riktig holabaloooo helg. Men men, så måste det bli, husbandet ska firas rejält! Ja, nu när han äntligen hamnat på rätt sida om strecket, 8 år efter mig. SUCK! :)

Nähä, dax att bränna på en omelett och koka kaffe. Jag köpte CLASSIC kaffe igår. Min pappa kokar det godaste kaffet i världen och han kör på CLASSIC. Nu ska vi se om mitt blir lika gott?! Jag har kört med Gevalia hittills men tycker att det börjat smaka lite för beskt! Vilket kaffe kör ni??

Utmaningen!

Utmaning jag fick från Fru Viksell

4 TV-program jag ser:

1. IDOL
2. Desperate housewives
3. Cougar town
4. Hollywoodfruar

(finns massa fler, dessutom måste jag orka hålla mig vaken!!!)

4 saker jag gjort idag:
1. Lämnat Milobebis på dagis
2. Letat inspiration till ROCKABILLYFESTEN i helgen
3. Ätit LCHF frukost 
4. Plockat lite
4 saker jag längtar efter:

1. Mina barn som är på Teneriffa
2. JUL!!!
3. Att få bli smal
4. Klarhet vad gäller många olika saker4 saker på önskelistan:

1. Vardagskläder (behöver det mesta just nu)
2. Stövletter från Nilsson
3. En spahelg med min älskade man
4. Presentkort på tatuering 

Jag utmanar alla er som känner för en lista idag!


Rockabilly festJa det här skulle man kunna tro var en rebus av nåt slag... men det här är vad jag har att röra
mig med när det nalkas 30 årsfest till helgen!

På lördag är det då dax att fira husbandet EN GÅNG FÖR ALLA! Det är Rockabilly tema för hela slanten. Festen kommer vi att ha hemma efter en del avhopp, mysfaktorn blir nog oxå högre när man håller till på hemmaplan och kan fixa och trixa lite! Vi har ju ett stort matrum och det är där jag ska duka upp med 2 långbord. Igår var vi och handlade till alla attiraljer som kommer att krävas för att hitta den där ROCKABILLY känslan. Det här ovan ska hjälpa mig att hitta den känslan.... vi får se hur slutresultatet blir, ni kommer såklart att få ta del av det sen när det är klart. Det ska ju vara lite kitchigt sådär, jag har letat efter info på nätet och hittat en hel del kul idéer.

Nej, nu ska vi åka till dagis. Idag förberedelser för festen hela långa dagen!

SnuttefiltenDet finns ju en rad söta snuttefiltar därute på marknaden. Det finns oxå snuttefiltar
i form av härliga mjuka tyger med fint mönster på. Vi valde att köpa en spöket laban
snuttefilt till Milo. Men den dög inte riktigt serru...

Godmorgon torsdag. Veckan går i rasande tempo och jag fattar inte var dagarna tar vägen. Tyckte ju jag satt här och beklagade mig om att det var måndag nyss. Härligt, för snart är det i alla fall fredag igen.

Hörrni, detta med snuttefiltar. Av någon anledning, tror att det berott på att alla barnen varit så dåliga på att hålla nappen i munnen och man använt snutten som ett stöd, så har alla barn haft en snuttefilt. Jag minns Theddes, det var en sån jättemjuk i kvalitetsmaterial med små söta djur på. Den hade han kär lääääänge lääääänge, ingen annan dög heller. Elliot hade oxå snuttefilt, den han hade var ett tyg man bara fick tag på i Finland. Så mamma försåg oss med den sortens snuttefilt. Men Elliot tröttnade på sin snutte rätt snabbt och hade istället 3 nappar som snuttefilt, dessa skulle dras under näsan när han skulle sova. Ja, ni hajjar säkert paniken över att bara hitta 2 nappar, det skulle ju vara 3!

Milo då, ja det är en story för sig. Vi förberedde för hans ankomst. Självklart hade vi snuttefilten med i beredskap. Vi köpte en sån Spöket Laban snuttefilt. En liknande de ovan här men formas som spöket laban. Den använde vi i början men märkte efter några månader att han liksom struntade i den. Han började göra sitt eget val av snuttefilt. det blev återigen en sån snutte i tyg. En dag på IKEA märkte vi att vi glömt snutten. Där rafsade jag åt mig en av kökshanddukarna på köksavdelningen. Den dög och vi blev förstås väldigt lättade. Det funka!!!

Men.... den där kökshandduken var ju så underbar så ingen annan dög längre! Idag använder vi inga andra än dessa kökshanddukar. Dom blir härligt mjuka i tvätten och i perfekt följsamt tyg. Jag har inte tänkt så mycket på det men häromdagen var vi och storhandlade och tjejen i kassan frågar mig:

"Du, är det en kökshandduk han har som snuttetrasa?"

Då slog det mig att herregud, folk tänker ju på att det är en kökshandduk. Hon skrattade gott åt det så jag tror inte hennes tanke var att nedvärdera det på nåt sätt. Men, det kanske ser lite skoj ut att vår bebis knatar omkring med en kökshandduk var vi än går nånstans. Det gör det nog.... 

Ifall ni undrar vilken det är så är det denna:

 TEKLA Kökshandduk röd, vit Längd: 65 cm Bredd: 50 cm

IKEAS Tekla, 100 % bomull och kostar 2 kr styck!!! :))) Det som är lite betryggande är att vi aldrig behöver tänka tanken att tänk om den försvinner, vi behöver inte heller tampas med att få tvätta snuttefilten eftersom vi har 20 stycken ligger färdigvikta och tvättade i Milobebis garderob. Vi behöver alltså inte lukta på en bakteriehärd till snutte. Vi tror inte heller att Ikea kommer sluta tillverka denna kökshandduk innan Milobebis växer ifrån den. Så det är bara fördelar med Tekla!

Så, nu står min bebis här bredvid alldeles nyvaken med sin Tekla i handen. Den doftar fortfarande rent då vi tog en ny igår innan vi åkte till dagis. Dax att göra frukost. Idag blir det nog turkisk youghurt och en kopp kaffe.

Ha en fin torsdag hörrni! ♥

Gå med tom barnvagn?Titta en sån gammal och häftig barnvagn?! Annat är det idag?! Idag finns det en flöööööshigare
variant än den andra och man kan få alla vagnar med extra allt. Det är som att beställa en
hamburgare typ.... Allt på? JAPP, allt!

Jaha, idag tänkte jag mig att jag skulle ta en promenad till Milobebis dagis. Mer illa vald dag kanske man inte hade kunnat ta. Men det är liksom lite typiskt mig, jag väljer dom sämsta dagarna. Det är bara att konstatera. Först och främst att ta sig till dagis! Ämen på riktigt. Har nån bestigit Mount Everest med en Emmaljunga i släptåg? Jag har det.... idag! Alltså, ska man ta sig över ett övergångsställe måste Du först KLÄTTRA över snömoddarna som plogats till stora vallar, dessutom är det slask idag så mina promenad Nike:isar var kanske dagens sämsta val! Det slaskade även i mina skor om man säger så. Jag fick i alla fall släpa vagnen baklänges stundtals för att ens ha en chans att ta mig över en väg. Tror ni folk stannar och släpper över en??? FUCK IT! Inte idag, idag sket alla i att det plaska i mina skor och att jag fick gå i vattenpölar stora som mälaren.... dom sket oxå i att jag fick släpa mitt barn baklänges över moddhögarna! VAR ÄR PLOGBILARNA????

Sen så gick jag ju med en tom barnvagn till dagis. Ok, jag ska erkänna en sak. Jag har nämligen aldrig gått med en tom barnvagn nån längre sträcka varför jag faktiskt stoppade i en handduk och en filt över. Tänkte att då kanske folk tror att det ligger en liten nerbäddad där bland filtarna och sover så den knappt syns. Något jag inte räknat med var HUR MYCKET FOLK STIRRA IN I VAGNEN?! Ämen, jag har fan inte märkt detta förut, nu gjorde jag det för att jag såklart stirrade på vad folk tittade på när vi möttes. En tant höll nästan på att hoppa i vagnfan eftersom hon inte kunde se den lilla! Jag log t.o.m för att hon såg så puckad ut! När jag sedan gick så det skvalpade i hela vagnen så hade ju filten liksom hasat av. Så det såg mer eller mindre ut som att det var en bebis där i utan huvud. :(

Det slog mig att nån kanske trodde att jag var ett psyco och gick omkring med en låtsasbebis i vagnen. Eller att jag samlade burkar i den?! Eller att jag gick med en stor filt och gjorde just det jag gjorde, ville att folk skulle tro att det låg en bebis där i.

Gissa om det var skönt att fylla vagnen med en stor riktig bebis? Blev tvungen att berätta för en utav dagisfröknarna att jag faktiskt fyllt upp med en handduk. Tog fram den och vek den under vagnen. Hon skrattade gott åt mig. Jag förstår henne....

Så frågan är vilka som var de puckade här? Var det dom som stirrade eller var det jag som istället skulle ha haft barnvagnen helt tom utan handduk och filt och spatserat vidare till dagis för att hämta mitt barn som om inget hade hänt. Troligen det sistnämnda... den som var mest puckad här var nog jag!

Nu ska jag kolla vad det kostar att hyra en plogbil?

En sak till... Bra val Nina!   Riktigt sma...

img_0213 (MMS)

En sak till... Bra val Nina!   Riktigt smart.....www.dyngsur.nu


Vi måste prata om det här med att gå med e...

img_0212 (MMS)

Vi måste prata om det här med att gå med en vagn utan bebis i när jag kommer hem...


Lurviga ljusstakarJaha, då har återigen min skaparhjärna varit i farten. Igår snickrade
jag ihop dessa "juliga" stakar. Blev tvungen att testa hur hög mysfaktorn
var och det var den måste jag säga. Man blev varm bara av att titta på
dom. Älskar fårull!

Typiskt mig att bege mig till snickarverkstaden för att snickra golv ljusstakar och sedan komma hem med dom här. Fick en idé igår och blev tvungen att testa. Dom blev faktiskt riktigt bra och passar väldigt bra här hemma. Jag har en viss benägenhet att liksom vilja komma på nåt nytt hela tiden, jag går igång på det. Hjärnan brummar skönt av välbehag när jag får sätta tänderna i nya projekt. Så då brummade man ihop ett par lurviga ljusstakar. :)

Idag ska jag dock massframställa lite golvljusstakar. Fick faktiskt ihop en igår så liiiite gjorde jag ju som planerat. Glöggmingel kvällen närmar sig med stormfart då det är tänkt att man ska ha en hel hög med alster klara. Kämpa på... Det är lite mycket nu med allt, 30 årsfesten (ROCKABILLY) är ju på lördag så det gäller att planera med tungan rätt i mun nu.

När snön kom
Godmorgon VINTER skulle man kunna säga. Vi vaknar
upp till en helt vit värld och snön ligger i ett halvemeter
tjockt täcke på balkongen!

Jag vet faktiskt inte hur plötsligt en vinter kan komma? Jag vet heller inte hur sakta det kan gå att få in utemöblerna från balkongen? Det jag menar är hur kaoset med alla sommardäcken är ett faktum år efter år? Våra meteorologer är ju faktiskt rätt duktiga på att förvarna oss, man VET ju i flera dagar innnan att "Nu kommer snön!" Eller? Är man bara "insnöad" med att inte vara van vid vintern så att man inte riktigt fattar när det är dax, FAST alla världens Polman´s varnar om det.

Egentligen ska jag inte säga nåt eftersom detta år är det första året vi är ute i god tid och bytte däcken för ett par veckor sen. Mest för att vi ville vara på den säkra sidan, det kom ju en släng av vinter där som fick oss att ta beslutet.

Milobebis då?! Ja han var nog i mindre chock igår när vi kom ut glada i hågen för att åka och hämta husbandet. Det var ju en mindre snöstorm så vindarna som attackerade hans lilla ansikte fick honom att kippa efter luft gång på gång. Han bara stod och stirrade med öppen mun på allt som fallit ner. Han minns nog inte förra vintern så bra varför han blev så förvånad över vad som egentligen hänt där ute på gården. Tänk vad kul det är för våra barn när snön äntligen landar? Pulkaåkning och snögubbedax liksom.

Jag mms:ade en bild till mina stora solsemestrande barn. Tänkte att jag förvarnar dom om vad som väntar här hemma och att dom ska NJUTA järnet nu när dom får vara i värmen och vi i ett snökaos. Dock så fick jag en sån HÖG mysfaktor igår, man vill kasta på sig sina myspyskläder, göra varm choklad, tända alla ljus och burra in sig i soffan. Min mysfaktor blev nog lite för hög igår då jag somnade strax efter sju i soffan! :( Så då har man legat vaken inatt i nån timme och stirrat i taket för att sen somna om igen, thank god!

Jaja, min promenad blev inte av nu på morgonen, tror jag väntar till eftermiddagen när man trampat ner snön på cykelvägarna. Har alla ni som läser min blogg fått snö?

Operation RUTIN so farMina killar ligger och kikar youtube på mobilen. Det är en av det
bästa sakerna som finns enligt Milobebis!


Jaha, hur går operation rutin?!

Jo tack, ganska så bra faktiskt! Vi tycker båda att de 3 senaste nätterna varit helt ok. Igår så strula han lite på kvällen men inte så mycket. Det är tappa nappen och den biten, så egentligen skulle man sluta med den där nappen oxå. Men det orkar jag för tusan inte med. Det får bli sen.... :)

Han vaknade klockan 02.30 för välling. Somnade sedan om till halv 6 så vi märker ju skillnad helt klart. Vi bär inte heller över honom i vår säng utan han ligger kvar i sin säng efter vällingen. Han blir lite arg över det men är man konsekvent så ger han sig och äter vällingen där i sin säng och somnar om.

PIUUUH! Nu ska det väl vända?!

Dax att börja göra sig klar för dagen. Idag väntar arbete i verkstaden. Beställda alster ska färdigställas. Sen planeras husbandets 30 årsfest till helgen för fullt oxå....

Ha en fin dag alla! ♥

LCHF kålpuddingHär har vi då kålpuddingen från igår kväll!

Jag gillar kålpudding i vanliga fall, men då är den ju fylld med kolhydrater. Ströbröd kallat. Denna går helt i LCHF tecken och blev gudomligt god!! Som ni ser tog jag lite lingon till, då blev det precis som att äta kålpudding på riktigt!

RECEPT:

1/4 kålhuvud
1 gul lök
800 gr köttfärs
50 gr smör
2 dl vispgrädde
salt & peppar

Bryn eller smält den strimlade kålen o ch löken. Bryn köttfärsen. Lägg allt i en smord form, blanda samman. Pressa ihop det lite. Häll på 2 dl vispgrädde. 225 grader tills att grädden kokat in lite. Serveras med lite rårörda lingon och ev gurka.

Golvljusstakar


Bjuder på bilder på mina golvljusstakar jag tillverkar. Jag gör dom
helt i trä och trycker text efter önskemål, sen kan man ju välja att
inte ha någon text alls.

Måndagen börjar närma sig kväller. Äntligen känner jag nästan så jag får den här dagen avklarad. Ikväll är det dock lite Hollywoodfruar på TV:n om jag nu orkar hålla mig vaken. Det är kul däremot, då får jag sitta och fånle åt allas vår Maria Montazami. :)Jag älskar henne, så är det bara. 

Jaha, idag har jag tillverkat lite beställningar, ni som läser min blogg och beställt av mig kan vänta er era alster denna veckan. Senast onsdag skulle jag tro. Ni är så härliga som gillar mina grejer, jag blir så glad i hela hjärtat. Ni anar inte?!

Nu kommer snart husbandet hem. Jag tänkte brassa i ordning lite mat här snart. Milobebis och jag har haft på oss våra pyjamasar hela dagen idag, jätteskönt och mysigt. Vi har kollat TV, spelat fotboll, ätit, lekt igen, plockat lite och så har jag tittat när Milobebis springer med sin lastbil. Jag har kört "klara-färdiga-kör". Kvällen kommer att tillbringas i soffan tror jag, inga större kraftansträngningar ska göras. Imorn däremot kör jag stenhårt i verkstaden. Man får bara halvslappa en dag, sen är det dax att mosa på igen! :)

Ikväll äter vi snabb kålpudding! Första gången vi provar, får se om det blir gott?!

Måndagmorgon

Godmorgon Måndag! Denna dag är det återigen dax att köra igång
med LCHF på allvar, därav omelett fruskoten. Milobebis är bättre i sin
hosta och jag läser tidningsinsändare.... suck säger jag bara!

Jaha, den dagen på veckan som jag gillar minst är här. Måndag. Hoppas den går snabbt förbi så det snart är tisdag igen. Gårkvällen gick i lite ledsamt tecken. Jag kände mig lite deppig när killarna åkt iväg. Inget konstigt alls, det gör jag alltid. Denna kväll var det lite värre då jag vet att jag inte kommer att träffa dom alls på en hel vecka. Dessutom är jag ju SJUKT flygrädd och hade en kämpig kväll med att veta att 2 av mina hjärtan är i luften nånstans, en konstig känsla, precis som jag själv flög. Jag har oxå överfört min rädsla på Elliot som var lite rädd inför sin flygning. Inatt kl 12 kom då samtalet jag blev så glad över, dom var säkra nere på marken och väntade på väskorna. Elliot hade varit lite rädd vid start och landning, precis som sin mor. Nu ska dom njuta av värme, sol och bad på Teneriffa med sin mormor och morfar i en hel vecka. Resan har dom fått i present (på skolavslutningen) för att dom kämpat så väl i skolan. Härlig morot!

Jaha, då har jag tagit mig själv i kragen. Det har slarvats för grovt med min LCHF så idag mosar jag igång på allvar. Vågen står alldeles för stilla för att jag ska känna mig nöjd. Nu kör vi utan slarv så ska vi se om det händer lite mer på vågen och på kläderna. Vet ni vad???? Husbandet har gått ner 15!!!!! kg. Det känns faktiskt lite surt för han fuskar oxå, dock så är han karl och 8 år yngre än mig. Jag skyller på det men det är helt klart att jag surnar lite, förjävla orättvist måste jag säga! :( Men men, jag kör på nu så får vi se om jag ändå går neråt.

Milobebis är bättre i sin hosta och även om vi kämpat på med detta på nätterna så har Milobebis sovit mycket bättre dessa 2 nätter som vi kört operation RUTIN. Ok, i lördags så blev det lite si och så då vi var bortbjudna. Dock så märker vi kanske en liten skillnad redan. Förväntningarna är inte jättehöga då vi haft det såhär i 2 år men sluta hoppas kommer jag inte göra förrän han sover hela nätterna! :))

Läser en artikel i en lokaltidning vi har här hemma. Det är en finsk farbor som är så inihelvets förbannad över raketskjutningen som revs av i tisdagskväll/natt. Jag hörde den själv och det var inte lite som exploderade. Jag vet oxå att det berodde på att en kille jag faktiskt känner litegrand fyllde 40 år. Det var hans vänner och anställda som kl 12 brände av raketer dagen till ära. Denna finska farbror var inte så jättenöjd.... snark säger jag om det!

Nu väntar lite jobb, bara lite dock. Milobebis är hemma från dagis idag då det är måndag så då blire nog en del rita, leka, promenera och bebishäng.  

En lite ledsen mamma här i soffan. Vinkade...

img_0207 (MMS)

En lite ledsen mamma här i soffan. Vinkade av pojkarna vid halv 4 i eftermiddags. Det har varit KAOS med packning, urväxta sommarkläder och speedade tonårsbarn som har resfeber. Mamma och pappa kom och hämtade killarna, först tog vi en gemensam fika. Självklart är jag känsligast i norra Europa och grät när jag kramade om dom och skulle säga hejdå. Thedde: "Mamma, grinar du?" Ja vad säger man? Jag blev sån när jag födde små människor som jag älskar mer än livet själv! Just i detta nu lyfter dom från Arlanda mot Teneriffa. Älskar er mina älskade ungar! Hoppas ni får en underbar vecka!!


Killar HÖR UPP!
Åh vad jag ÄLSKAR vita rosor. Jag har en sån period just nu och till
min glädje så har jag 2 buketter här hemma för tillfället!

I torsdags när mina tjejkompisar var här så fick jag en jättebukett med vita rosor. Låååångskaftade vita rosor. Jag fick ju även en bukett av husbandet i fredags förra veckan. Den är jättefin fortfarande! Vilken hållbarhet va? Jag har snittat om dom 1 gång bara. Så nu går jag förbi vårt matrum och får ett leende på läpparna varje gång. Det är så vackert med snittblommor och hela rummet blir så annorlunda och vackert av det.

Ni killar som läser min blogg! Spring ut och köp en stor vit bukett till era sambosar/tjejer/fruar idag. Jag lovar, hon kommer bli så glad och så blire säkert lite mer raj raj! :))

Så mycket bättreMin Kattis stod SÅKLART och fejjade i köket när vi kom.Grabbarna hittade sin plats i det hela. Framför brasan med en bärs!Milobebis var jättetrött, operation RUTIN har tagit musten ur vår son.Härlig höstbukett.Fina lampor ovanför matbordet.Ljus i fönstret. Tänk så mycket levande ljus gör. Det blir en helt
annan mysfaktor på det hela.

Jaha, uppe med tuppen som vanligt. Vi var hos Kattis och Bejne igår, en lugn myslördag med god mat och trevligt sällskap. En lördag kan väl knappast bli bättre? Förr om åren så såg ju lördagarna lite annorlundare ut. Det var allt annat än lugnt om man säger så. Skulle man orka leva som man gjorde innan barn? Tror fasicken inte det. Jag som är helt sänkt efter en frostnatt skulle ju trilla av pinn. Jag kan inte ens fantisera om hur "flera dagar i rad" fest skulle arta sig för mig. Nu sist när vi festade till lite var jag fortfarande gråtfärdig på måndagen. Är det värt det då undrar man? Ja, ibland är det de. Man måste få festa till ibland om man fortfarande tycker att det är kul, men frågan är hur ofta man pallar det? Jag pallar det inte så ofta längre... nej, och jag tycker inte att det är värt det heller! En trevlig kväll med vänner och nåt glas vin till maten är så mycket trevligare, + att man orkar vakna och vara fräsch hela dagen efter. Sen är det kanske inte så skoj med en liten i familjen om man luktar gammal fyllekärring i käften och orkar knappt med litens tempo! Man har ett vidrigt samvete hela dagen och tänker ALDRIG MER! ;)))

Petter berättar om mötet med Jay-Z Foto: TV4


Men hörrni!!!! Hur bra är SÅ MYCKET BÄTTRE? Ja programmet alltså?! Vilken underhållning! Jag var gråtfärdig av Dilevas tolkning av Petters låt. Vilken man han är den där Dileva? Jag har nog alltid känt att han är en liten VIRRI VIRRI KOKOOO människa. Han är alternativ som min vän brukar säga. Men vilken skön snubbe alltså!! Han ba glider omkring i kaftan som om inget hade hänt. River av en tolkning på värsta hiphop låten som gör så jag vill springa och köpa låten på rot!! Slänger sig utför ett berg i en rödstickad mössa som är lika stor som en ICA kasse. Ämen, va? O så Berghagen som gör en refräng på en TUNG Petter låt så tårarna rinner för både mig och Petter. Lillebabs (som dom säger i reklamen) bara ÄLSKAR jag. Vilken människa? Hur gammal är hon? Fräsch.... Christer Sandelins tolkning var nog av den sämre sorten men skit i det! September rec av en discoversion så jag ville kasta mig upp på ett dansgolv och skaka rumpan i 180!

Det programmet ska ses varenda gång och skivan som ska släppas ska köpas direkt! WOW alltså!

Nu väntar lördagsmys hos Kattis och Bejne....

img_0204 (MMS)

Nu väntar lördagsmys hos Kattis och Bejne. Sitter utanför ICA och väntar på han därinne... Såhär gör vi alltid. Ja man dyker förbi ICA innan man ska iväg på kvällen. Är det inte o.b som ska inhandlas så är det blommor eller folköl!


Uppdatering operation RUTIN
Milobebis i sin matstol. Tänkte jag skulle uppdatera er angående
operation RUTIN. Om man säger såhär.... det blir inte riktigt som
man tänkt sig varje gång!

Ja, sagt och gjort så tog vi oss i kragen jag och husbandet och tänkte att nu jäkla kör vi konsekvent så det sjunger om det. Jag själv hade ju en dejt med mor och far så jag var inte hemma under läggningen. Det sista jag gjorde var att stå och (nästan hytta med pekfingret) säga till husbandet att:

"Kom nu för fasen ihåg rutinerna ikväll!"

Vi har tillsammans gått igenom dom så att vi båda gör samma sak fr o m nu. Badet var redan avklarat när jag gick. Sen blev det lite mys i soffan i grodpyjamasen, vällingen och sedan bestyren för att till sist hamna i sin säng. Så långt hade allting gått som på räls. Milobebis hade inte uttryckt någon som helst missnöje över att få en saga läst och att bli lagd i sin säng. Det brukar han heller inte ha. Han hade somnat helt ok snabbt. Jag kom hem lagom till IDOL och man kan väl säga att det var då helvetet brakade lös.

Hostan från helvetet hade återigen kopplat greppet om Milobebis. Så inatt har vi fladdrat av och an med honom. Han har spytt fontänspyer högt och lågt och så att mina brillor tammefasen var prickiga av vällingspyer. Ja, han spyr av hostandet. Det var kaskader på väggarna, på alla sängkläder, i badrummet everywhere! Ser ni scenariot framför er??? Ni ska oxå komma ihåg att klockan är 03 på natten vid det här laget. Ögonen går i kors och man försöker med allt. Sammanlagt har jag väl gjort i ordning 4 nappflaskor inatt med olika innehåll. Välling, juice, honungsvatten och vanligt ljummet vatten. INGET ville han dricka. Drickandet gör ju att den här hemska hostan avtar en del, helst honungsvatten. Men han HATAR det jäkla honungsvattnet! :( Inte förstår han heller att det ju faktiskt blir bättre av att dricka litegrand. Hostmediciner för barn under 2 år är helt onödiga läser jag på google. Jag läser oxå om alla olika hostor som finns, det är förkylningshosta i övre luftvägar, nedre och astmahostor. Jag konstaterar där famlandes med min iPhone i mörkret att det är en förkylningshosta i nedre luftvägarna. Slemmet måste upp!

Det slutar med att vi alla ligger i soffan, Milo på en sida och jag och husbandet skavfötters i andra. Han ligger högt högt med huvudet. Husbandet säger slutligen åt mig att gå till sängen och att han tar passet nu, jag senare. Jag vaknar ju ändå runt 4, SNARK!! Men, ni vet väl hur karlar är?! Eller i varje fall min. Han toksnarkar ju på 2 röda och Milobebis fladdrar runt som ett jehu och jag störtar ut i vardagsrummet. Är det nån mening att sova passvis då tycker ni?! :) Nej, till slut somnade vi i alla fall alla 3. Vaknade kl 06, wieeeeeeeeeee... SOVMORGON!!

Ja ni hajjar ju?! Man är inte piggast i stan och det här med första natten gick ju sådär. Vi hade ju tänkt att hålla honom i sin säng till varje pris just för att han ska hitta tryggheten där, inte fladdra av och an till vår säng. Men gick det så bra med en Monty Pyton spyende unge? NO.... Men vi fortsätter med rutinerna ändå, vi kör på. Hosta eller inte. Det måste bli så. Dock så är det ju inte LIIIITE typiskt att han får hosta just INATT! Men men... vi sover sen. När vi blir panchisar om inte annat!

Besöket på kyrkogårdenMamma och pappa tänder första ljuset. Det är Delia vi är och hälsar
på. Mammas arbetskamrat som gick bort i hjärnblödning för några
år sedan. R.I.P Delia.Vet inte om Delia sände ett litet meddelande, bilden till vänster ser
helt klart lite skum ut. Nää, bara fördröjningen då jag inte använde
blixt. Men man kan låtsas ju.Magnus pappa ligger i samma grav som Magnus. La lite rosor och en
gravlykta vid hans grav. R.I.P Magnus, jag pratade lite med dig igår...

 

I minneslunden tändes 2 ljus för farfar, farmor och morfar... Ett gäng rosor lades oxå dagen till ära.
Sååå vackert i minneslunden. Det var verkligen en sån "skön" känsla
där igår. Det var så mycket människor, men man kände ingen sorg
i luften. Mer en heder. En varm känsla...

Gårdagskvällen på kyrkogården blev fin. Vi var t.o.m in i kyrkan en snabbis för att känna av atmosfären. Det var så vackert överallt. Massor med tända lyktor och en värme som är svår att ta på. Jag tillhör dom som tycker det är lite obehagligt med kyrkogårdar. Tror inte att jag är ensam om det. Antar att det har med min rädsla för döden att göra. Men, jag måste säga att igår kväll så fick jag en helt annan känlsa. Det kändes inte obehagligt att gå där alls. Mer en värme som strömmade i kroppen. En känsla av att vi var där och hedrade allas minnen och att det var något väldigt fint och vackert. Själva känslan KYRKOGÅRD fick sig en annan betydelse för mig. VACKERT och FINT!Ikväll tänder vi ljus för de som lämnat jordelivetSitter och väntar på min mamma och pappa. Dom ska komma och
hämta mig så ska vi åka och tända ljus hos de som lämnat jorde-
livet!

Snart ska jag åka iväg med min mor och far. Dom har som tradition att vid Halloween åka och besöka de som lämnat jordelivets gravar. Ikväll ska jag följa med.

Jag ska besöka min klasskamrat som gick bort i en olycka när vi gick i fjärde klass. Han skulle på basket turnering och hade bråttom med cykeln, skulle korsa en gata och blev påkörd av en minibuss. Han dog nästan direkt. Vi gick i fjärde klass och detta är ett minne som ligger starkt i mitt huvud. Det var en fruktansvärd dag och i den åldern förstod man inte riktigt vad som hänt. Jag brukar träffa hans mamma som fortfarande minns mig. Han var det enda barnet i den familjen så tragedin var oerhörd, det är den ju vare sig det finns fler barn eller inte, men när det inte finns fler barn att leva för tror jag att tregedin blir så tung. Jag vet att dom hamnade väldigt illa efter denna tragedi.

R.I.P Magnus. Du har det nog fint där du är nu.....

Winnerbäck postersLars Winnerbäck posters klar. En A2. Vet att det finns många Winner-
bäcks fantaster. Jag själv har aldrig vart det men den här låten gillar
jag skarpt. Den är bra som tusan!

Gillar ni Lars Winnerbäck?

Sov hela natten nu Milobebis!


Godmorgon min vän! Då är den efterlängtade fredagen här. Jag har
hunnit med några posters på morgonen, 3 st för att vara exakt! Sen 
har vi ätit frukost och varit lite griniga.

Idag borde det ju kännas så himla NAJS allting. MEN, det gör inte det riktigt. Jag är så trött så skallen värker och så känner jag mig gråtfärdig. Milobebis är oxå trött och grinig. Milobebis har lagt till med nån ovana på nätterna. Han sover jätteoroligt, gnäller och är ledsen om vartannat. Han ska ju fortfarande äta sin välling på natten vid typ 1 och en flaska vid 5 på morgonen. Detta har ju pågått i all evighet då förstås så egentligen är det inget ovanligt. Men den här oron är lite nytt. Han är ju i en sån fas nu iofs, det händer mycket i hans liv nu. T ex så utvecklas ju språket väldigt fort nu och det gör att allt ska bearbetas på nätterna. 

Ja, jag vet allt det där. Men det är fortfarande jobbigt!!! Han har ju sovit typ 5 hela nätter sen han föddes. 5!!!! Alla dom nätterna vet vi inte vad vi gjort utan han har bara gjort det. Nu känner jag ändå IGEN att jag vill ta tag i det här. För hans skull oxå. Igår somnade han vid halv 8 tiden, sen har han vaknat säkert 5-6 ggr inatt. Sen vaken för dag sen halv 5 i morse. Det är ju för lite sömn för han, det märker jag. Han har dessutom vart sjuk så han behöver sömn. Han blir grinig och han som är så himla snäll annars märker man stor skillnad på. Inget är kul och allt kan dra. Lite som jag känner. Jag förstår honom. Att sova för lite är fan inte kul, man är inte sig själv helt enkelt. Nu har han somnat efter att ha vart ledsen, han brukar sova mellan 12 och 13.30 typ.

Nu måste jag återigen gå igenom alla dessa metoder eller?? Fan vad jobbigt. Orkar liksom inte riktigt det. Han är så mycket större nu oxå så det här med kurer hit och dit känns så jäkla fel. Jag tror iofs att Milobebis skulle må bra av rutiner och alltid bli nattad i sin säng. Men vi som är en sån spontan familj låter han somna lite hur som helst. Ibland i soffan, ibland i vår säng och ibland i sin säng. Det har funkat på dom andra 2 men jag tror att han är känsligare. Han behöver nog sin rutin att somna i sin säng, badet och pyjamasen, kanske en saga. Vi måste prova det nu känner jag. Ytterligare ett försök på vägen för sömn hela natten. Känns som vi kört det här 100 ggr nu sen han föddes. Ni som läst här en längre period vet ju hur vi haft det! Jämför man förr så är det ju "Walk in the park" nu men ändå. Sen har vi ibland tagit tag i det, sen funkar det hyfsat och då låter vi det bara flyta på. Sen när denna perioder kommer så är man helt jäkla slut och blir påmind om att han faktiskt INTE SOVER HELA NÄTTERNA ÄN. Jag tror att man nästan skjuter bort det när det funkar hyfsat. 

Aja, wish me luck! Fr o m ikäll kör vi OPERATION rutiner!!! Har ni nå tips?

Nu var dom värda en glass efter man följt ...

img_0201 (MMS)

Nu var dom värda en glass efter man följt med mamma och handla.


En vanlig dag

Godmorgon Torsdag. Känns som det är lite tjatigt att snacka om att
tiden går fort så jag ger tusan i det. Bjuder på lite bilder på min ljus
slinga jag har på vår byrå i matrummet. :) Undra hur man byter ut
lamporna i den? Inte alls tror jag... dom bara dör så är det finito med
den sen! :)

Jaha, då har jag varit vaken sen 04 igen. Dumdidum dumdidum...... Gick ut på min promenad klockan 05 och var duschad och klar klockan 06. Inte illa pinkat. Har ju varit lite krasslig, därav inte så mycket promenader för mig under förra veckan. Kändes i hela kroppen att det var några dagar sen jag gick. Sen hände nåt som jag tycker är rätt häftigt med att vara ute och promenera! Fasicken, hjärnan liksom sätter igång och TOKTÄNKER. Man rensar ur huvudet och tänker klart. Skitbra tror jag, man tar bra beslut efter en promenad. Kanske nåt för våra politiker?!

Jaha, vad bjuder dagen på? Milo ska till dagis, jag till snickarverkstan och göra en ny grej som jag haft planer på ett tag. Hoppas den blir så fin som jag tänkt mig bara. :) Det stora barnen är ute på sitt och jag hoppas man träffar dom innan man lägger sig ikväll! :) På söndag åker dom utomlands med sin mormor och morfar i 1 vecka. Gissa om dom längtar?

Ikväll kommer några utav mina närmaste vänner på middag. Tjejmiddag. Dom har inte varit hemma hos oss efter vi flyttade så nu var det ju dags. Ja innan vi flyttar igen kanske! :) Hoppas på en bra och kreativ dag!

KENT "Utan dina andetag".... Spelades på v...

img_0195 (MMS)

KENT "Utan dina andetag".... Spelades på vårt bröllop! Kent postern klar. Nu köttfärssås och stekt kål!


OnsdagkvällJamen va? Jag har struntat i att titta på det här tidigare. Av en händelse hamnade jag framför programmet för nån vecka sen och nu är jag hooked! Det är ju så jäkla bra!

Jag bara ÄLSKAR att han lägger sig i en relationen paren har och tycker och tänker vitt och brett. Ändå är han så himla varm och generös. Sådär kramig på nåt sätt. Jag tycker det här är skitrolig underhållning, men då är ju heller inte mina krav på underhållning så höga ska vi komma ihåg. Jag nöjer mig med 178:onde visningen av ett avsnitt med vänner liksom! Ja ni hör ju, inte direkt nå höga krav...

Nu ska jag snart avsluta här vid datorn, idag har en hel del jobb gjorts. Både här vid datorn och som ni säkert sett så har en del posters gjorts. Jag har oxå flyttat min snickarverkstad idag, det blir nog bra där jag hamnat nu. Elliot var med som bärhjälp och var duktig. Han sover borta inatt (IGEN). Det är spökkväll på stallet och sen sover alla kvar, kul för dom.... Thedde ramlar väl in här snart. Han har kört innebandy HELA DAGEN. Man ser dom knappt. Så ni som har mindre barn än mig, HÅLL I DOM SÅ LÄNGE NI KAN. Rätt vad det är så ser man dom knappt.... *saknar*!

Nu håller husbandet på att ruttna därborta i soffan, han vill ha kärringen sin bredvid sig snarkande tror jag. Annars är sig inte kvällen lik! :)) 

GOD onsdagkväll på er, GLÖM NU FÖR FASEN INTE GREYS!!


När det är lov bestämmer barnen var vi äte...

img_0193 (MMS)

När det är lov bestämmer barnen var vi äter lunch. Elliot beställde Mc Donalds idag. Jätte LCHF..... not! :)


Posters


Jättekul att ni verkar gilla mina posters. Jättekul med sådan feed-
back! :) Sånt gör mig vädigt glad! Det är liksom betalningen för att
man sitter och skriver och gör det hela själv.

Ja, det verkar ju finnas några som kanske vill köpa posters, det är ju ett jättebra julklappstips. Om ni vill göra det kan ni väl gå in på min hemsida: www.nindigosrum.se och följa anvisningarna för hur man beställer bara. Har nämligen inte hunnit lägga in dessa ännu då jag håller på att ändra lite med nya bilder och så. Skriv vilken ni vill ha, färg och i vilken storlek bara så fixar jag det.

PRIS:

STOR 64 cm X 46 cm :      175 kr
(Ett hårdare papper på 230 gr i hög kvalité.)

LITEN A4:                         100 kr
(Ett hårt specialpapper i hög kvalité på 300 gr, detta gör att pappret kan stå t ex mot en vägg. Man behöver alltså nödvändigtvis inte ha en ram till.)

Sedan kommer jag oxå att ha papper i en storlek mellan dessa 2.

Dom stora kostar 75 kr att frakta då det måste rullas in i ett emballage så dom inte blir förstörda.
Dom små lägger jag bara i ett stort kuvert så då blir portot 12 kr.

PizzatapetenHär är den berömda pizzatapeten som jag ju nästan glömde bort att
visa er. Det var såhär det såg ut i Milobebis rum innan jag blev klar
därinne. SNYGGT VA?

Glömde ju nästan visa er dom. Pizzatapeten i Milobebis rum. Jag tror att jag minns när det var inne med just såna här tapeter. Det var på den tiden då allt skulle vara gult och terracotta. Minns ni det? Vi flyttade in i vårt nya hus då som vi byggt och ALLA rum gick i typ terracotta. Hallen i mörk brun med en fetingbård mitt på väggen och terracotta klinker på golvet. Köket i gult med en stor fet fruktbård i mitten. Vardagsrummet var givetvis helt i terracotta. O till det en stor grön soffa! Vårt sovrum gick helt i vinrött. Hajjar ni vad mörkt det var? Det måste ju för fan ha vart kolsvart?!

Brrr, vet ni, jag RYYYYSER! Men det var så det skulle vara då. Innan jag flyttade ur huset så hade jag målat nästan allting i vitt. Det var en sån total omvändning i det huset och blev så himla annorlunda! Den där mörka perioden höll väl sig inte så länge vad jag minns. Det var väl tur det, annars hade vi varit deprimerade hela jäkla bunten!

Nu är det i alla fall så himla ljust och fint i Milos rum. Var ju till IKEA i fredags oxå. Köpte lite fint in dit då oxå. Ska bara komma ihåg att knäppa kort på det så ni får se. Äntligen av med pizzatapeten i alla fall! :)))

Nindigos RUM postersKÄRLEKs poster. Egentillverkad i A4 storlek. Jättefin att sätta in i en
ram. Texten är formad som ett hjärta.FÅNGA DAGEN poster. Den är 64 cm X 46 cm i storlek.KÄRLEKS poster i vitt. Stl: 64 cm X 46 cm.

Godmorgon onsdag. Är det inte sjuk hur fort veckorna går. Jag har knappt hunnit reflektera vid att det är NOVEMBER!! Hallå... november!! Det är typ drygt en och en halv månad kvar till jul. Det kommer ju bara säga svisch! Vi kommer inte fatta det. Precis som det brukar vara med andra ord.

Jaha, igår var ju som sagt Milobebis alldeles feberfri. SÅ himla skönt för honom, finns ju inget värre än när dom är sjuka. Det är så synd om dom och man riktigt känner hur dom INTE mår bra. Jag fick en del gjort igår då kan man säga. Jag har finurlat på sådana här posters en längre tid. Nu gjorde jag 3 igår och tänkte faktiskt hinna göra några idag med. Då blir det en Lars Winnerbäck, KENT och Ulf Lundell poster. Låter lite kajko va? Ja, det är ju inte så att jag ska sätta mig och lägga in en bild på snygga Uffe utan jag ska skriva ner lite utifrån deras texter. Kan bli fint... Jag har ju en låt som KENT gjort som ligger mig lite varm om hjärtat. Kan visa sen när jag är färdig.

Nu ska det dukas frukost. Har varit vaken sen 4!!!! Ämen give me a fuckin brake. Jag är så less på detta, men jag kan inte rå över det då vi flyttat klockan och jag somnar tidigt i detta mörker. Det är ändå lite ensamt att behöva vara vaken så länge själv, men ja ja.... jag får trösta mig med att jag hinner med en del! Som tur var så lyckades jag få Milo att somna om då han OXÅ VAKNADE 4. Han somnade om halv sex, då var det liksom ingen idé för en annan att försöka sig på att somna om. NEJ.

Godmorgon på er i alla fall! ♥

Mateus porslin. Mmmm, så himla fint! Har j...

img_0188 (MMS)

Mateus porslin. Mmmm, så himla fint! Har ju haft planer på att börja samla på Mateus. Hittills har det blivit 2 skålar. Nu är jag ju helt såld på den här fjärils serien som funnits ett tag. Men åååh, vita stora tallrikar och så gråa assietter till. Här i vår stad så finns mycket Mateus på FRÖKEN RÖD! Jul snart.... :)


Tisdag morgon i bilderGodmorgon Tisdag. Vi har haft en mysig morgon här hemma med
frukost vid vardagsrumsbordet. Lite THE VOICE på TV:n och så
framdukat med tända ljus och massa gott.

Milobebis är feberfri idag! SÅ SKÖNT. Han hade verkligen feber hela långa dagen igår även om han fick medicin. Han var så himla gnällig och ynklig min lilla bebis och jag kände faktiskt att jag var rätt slut igår kväll. Ärligt så var det faktiskt skönt att lämna hemmet under några timmar igår kväll och träffa tjejerna för planeringsmötet. Lufta huvudet lite. Det blir rätt intensivt med en bebis som är sjuk, det är inte mycket som är kul en sådan dag. Då ställs man på prov som mamma måste jag säga. Tålamodet (som jag inte har) får kämpa 100% för han kan ju verkligen inte rå över att han är sjuk. Det gäller bara att vara en förstående mamma som står ut med gnällandet och finns till hands och kramar på den där sjuka lilla gossen som varken vet ut eller in.

Jag har 1000 idéer i huvudet som jag skulle behöva få börja jobba med. Nu går inte det eftersom Milo inte är 100 ännu. Det måste vänta även om jag är stressad till tänderna att få sätta igång. Men men, så är ju livet. Livet kommer nämligen emellan och det måste man bara ta. Jag får helt enkelt skriva ner allt jag planerar att göra och tillverka och sedan ta tag i det hela när jag får tiden igen. Thedde är på hemmaplan och Elliot hos en kompis. Vi har en lugn dag ännu så länge. Ska väl ta tag i det dagliga plockandet, sen ska det väl börjas förbereda lunch för pappan i familjen.

Detta eviga funderande på mat.... suck!

Godkväll på er! Nu har jag precis landat i...

img_0187 (MMS)

Godkväll på er! Nu har jag precis landat i soffan efter en planeringskväll  med mina vänner Helena & Helena. Vi ska köra vårt årliga GLÖGGMINGEL. Om 3 veckor är det dags och till dess bör det vara klart med MASSA prylar till hela min kollektion! ÄLSKAR att få säga kollektion, låter ju så flashigt! Det enda sättet jag kommer nära flash. Sitter här bredvid Thedde, så skönt att han är hemma igen, Elliot sover hos en kompis. Det är ju lov, då ska det givetvis fladdras... Nu myser jag vidare!


Den grå dagen fortsätter när jag läser i A...

img_0174 (MMS)

Den grå dagen fortsätter när jag läser i Aftonbladet. Lily Allen förlorade sin lilla bebis i torsdags morse. Hon var gravid i sjätte månaden och hade fått magsmärtor. Mer kan man inte läsa... Usch!!! Det är hennes andra missfall. Jag vet hur det känns att få missfall, däremot är jag glad att jag inte behövt känna hur det känns så sent i graviditeten. Jag lider med henne! Det måste vara en oerhörd tragedi! Hoppas hon finner styrkan igen....


LÅGEtt utav Milobebis favvosysselsättningar. Han ÄLSKAR att få sitta här
och titta på flygplan, tåg, lastbilar, helikoptrar och traktorer.

God förmiddag eller vad man ska säga. Känner mig TOKLÅG. Kan bero både på mens och lite jobbigt med en liten som är sjuk här hemma. Tänk om man kunde byta med dom?! Usch, det är gråare än gråast och alltför många måsten som hänger över mig. Känner nog mest för att lägga oss i sängen under ett täcke och krypa fram i vår när allt bara är ordnat och fixat och våren lyser emot oss.

Nu ska jag ta hand om en lite ledsen bebis som behöver ha sin mamma nära nära idag. Hörs senare.

RSS 2.0