Inte sjuk va?!?! Pleeeeeaase....



Ont i halsen hörrni! F-U-C-K. Det innebär oftast
alltid att det är nån jädrans förkylning på G. :(


Dom stora grabbarna har haft lite känningar av halsen i veckan som varit. Elliot fick bland annat gurgla saltvatten häromdagen. Han blev bra direkt men fick lite hosta. Idag har jag gurglat saltvatten kan jag meddela. Jag VILL inte bli sjuk nu. Då förstörs ju ALL träning för sjutton gubbar. Det FÅR inte bli så nu.

Huskurer som brukar funka mot ond hals här hemma är just att gurgla saltvatten. Har ni nå andra bra huskurer att rekommendera så ge mig gärna lite tips!!!

Nu lagas det mat här hemma... vi var och storhandlade för hela veckan här och kom precis hem. Herregud, hela bilen var full med grejer. Jag har skrivit en veckomatsedel för hela veckan, faktiskt ända till söndag. Jag ska minska lite på fettintaget för att prova hur det går med vikten då. Tror att jag kanske inte riktigt fått balans ännu. Nu blev det i alla fall mycket avokado, fisk, kyckling och såklart ägg. Kan lägga in några blänkare här under veckan på vad jag tänker äta. Sen köpte vi WILLYS blöjor igen, fast denna gången fyllde vi på med vanliga blöjor. Byxblöjor har ju funkat KANOOOOON, inte ETT ENDASTE läckage sen vi köpte dom, helt otroligt faktist! Dock så är byxblöjan ingen hit på dagis så nu har vi både och. Skitabra blöjor som jag verkligen rekommenderar. Nu kör Willys fortfarande kampanj, köp 3 paket betala för 2!! Så spring dit för tusan ;)

Nähä, nu väntar en kväll med lugnt men lite tomt mys i soffan, stora killarna åkte till pappa idag. Vi har i alla fall gjort det lite extra mys genom och brassa på lite fint kött ikväll med god sås och sallad. Vi äter vid TV:n. Sen tar jag mig nog en liten bit mörk choklad. Måste ju trösta mig lite... det är en sån där "fitt" måndag när det är tomt. Hoppas på bra på TV:n och sen är det väldans tur att vi har Milo. Det hjälper mycket i tomheten!

Fin kväll till er alla!

Ps: Ska hålla utkik efter löpband på BLOCKET! Tack för tips!

Ge mig en ATTRACT!



Vill haaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

Just nu står en sån här ganska så högt på min önskelista. I morse var det seeeegt att ge sig ut på promenaden. Det tog emot så jag ville gråta en skvätt men jag paltade på mig kläderna och gav mig ut i kylan. Det som är svårt är att veta hur fan man ska klä sig varje dag. Oftast blir jag för varmt klädd, inte kul och svettas som en häst efter bara 10 minuter. Kan ju inte klä av sig heller, typ lämna jackan på backen och fortsätta är väl ingen vidare idé!

Sen är det ju så att jag är rädd oxå. Jag försöker gå där det är upplyst och befolkat. Men det ÄR inte så många ute och far vid fem halvsex på morgonen. Möter jag sedan någon som ser lite suspekt ut så sätter hjärtat igång och slå fort och jag knyter nävarna och tänker att jag ska slå så hårt jag kan och sen springa så fort jag kan.

I morse klurade jag verkligen på hur jag skulle få råd till en sån här. Det var ju synd att pengarna man vann hade "viktigare" håll att stoppas i. Det skulle ju ha vart så FETNAJS med en sån här hemma. Det skulle bespara mig så himla mycket. Men.....

....vad är väl en bal på slottet! :( Jag intalade mig oxå på morgonens promenad att det var så JÄVLA BRA med frisk luft, att det var MYCKET BÄTTRE än att stå inne på ett band och gå. Ja, så... då har jag intalat mig själv det!

"Jag ser som en hök" hälsar Milo. Idag lyc...

img_0524 (MMS)

"Jag ser som en hök" hälsar Milo. Idag lyckades vi även kolla synen på bara ett öga, det var oxå bra! Härligt!!!


Vi har tid på Ögonmottagningen med Milo id...

img_0515 (MMS)

Vi har tid på Ögonmottagningen med Milo idag. Nu ska vi se hur han ser med sitt öga?!


Vi vann pengar!



Ja, hörrni. Vi kan knappt tro att det är sant... men nåt som är väldigt ovanligt har hänt!
Någonting man bara drömmer om. Nu är det ingen JÄTTEJÄTTE summa men jag kan
lova att den kom väl till pass!


Igår Lördag kom vår kompis Beijne upp med en Harry Boy. Han gav den till Tony då Tony hjälpt honom med en del grejer. Som ett tack för hjälpen. Nåväl, när det väl blev dax att rätta den där raden idag så utbröt lyckan! Tony kunde inte tro sina ögon, Harry Boyen hade gett oss 7 rätt på hästarna. Utdelningen blev nästan 10 000 kronor!

Nu har vi hål att stoppa pengarna i vilket vi ska göra så det blir ingen härlig shopping direkt ;), men dessa pengar kom verkligen sååå passande. Tony ringde Beijne i eufori och Beijne kom genast upp för att själv titta på raden. Jag kände mig lite illa till mods och kände det som att han typ nästan GETT bort 10 000 kronor till oss. Men han var bara sååå glad för vår skull och sa att vi var sååå värda det!

Bättre present kan man väl inte få! 10 000 spänn liksom.... tack för kaffet!!!

Efterlysning HENRIKSDALS sitsar?!



Henriksdal heter den här stolen från IKEA. Eller
själva stolssitsen heter det. Jag vill ha såna till
mina köksstolar!


Javisst, energin var återigen överflödig i fredags vilket gjorde att jag målade om vårt köksbord. Det blev vitt och det kändes som hela köksdelen fick ett sånt jättelyft! Nu är det ju så att våra köksstolar är såna där skinnimitations stolar, med brunt fuskskinn. Det känns som om dom förstör hela skiten nu.

Ringde mamsen som jag vet har sytt såna här, nämen.... då hade hon kasta sina för hon ruttna på dom! WHAT? Nu är jag på jakt då med andra ord. Vet nån om dessa finns att köpa separat på IKEA och vilket IKEA i så fall!???

LCHF snabbmat!



Tipsar ännu en gång om snabbmat. Såhär ser LOW CARB burgaren
ut på MAX. EN härlig hamburgare med ost, lök, tomat, dressing och
sallad!


Hörrni, jag tipsar ännu en gång om det här målet på MAX. Vet ni hur glaaad jag är att det finns. Vet ni hur det kan underlätta när man snabbt måste få i sig nånting, ni som håller på vet förmodligen det. Vi käkade på MAX efter vi hade varit på sjukan med husbandets rygg. Jag var för första gången vrålhungrig. Grejen med LCHF är att man inte blir hungrig. Det är sjukt verkligen men det har inte kurrat i min mage sen jag började med LCHF. Men som sagt, jag var vekligen sååå hungrig efter läkarbesöket. Det hade gått över 8 timmar mellan mina mål så det var liksom dax.

Vet ni vad jag gjorde. Jag bad om att få bacon i min burgare. Extra mycket. Snacka om att burgaren fick ett nytt liv. Sååå sjukt god blev den. Som en supreme fast utan bröd! Sen dricker jag alltid RAMLÖSA GRANATÄPPLE till. Såå gott.... mmmm!

Så ska ni LCHF:are ut idag så tipsar jag om en lunch på MAX!


Lyxig LCHF frukost!



Godmorgon Lördag! Vaknar upp till ett ordentligt sug efter mysig
Lördagsfrukost. Tända ljus, massor med gott att äta på frukostbordet
och så en stor kopp kaffe med grädde!


Godmorgon på er alla bloggispuppor! Det är en utav favoritdagarna på veckan, LÖRDAG. Så himla härligt med lördagsmorgnar. Ok, vi har tvättid men det gör ingenting, det är ju lördag! Idag har jag vilodag från all träning. Känner att kroppen behöver vila lite. Fortsätter man köra på nu så är risken stor att kroppens immunförsvar blir lågt av för stor påfrestning och man blir sjuk, håller tummar att jag inte ska bli det. Vill ju fortsätta nu, vägen till min nya kropp! Jäklar i min lilla låda vad häftigt det låter, ny kropp. Det är faktiskt första gången i mitt liv som jag vågar tänka tanken ända ut, att jag faktiskt på RIKTIGT siktar på att bli smal nu. COOLT.

Nu ska jag sätta igång o göra kokospannkakor hörrni. Till det ska det ätas färska hallon och vispgrädde. Snacka om lyxig frukost! LÖRDAGSFRUKOST! ♥♥♥

Recept kommer här:

Ingredienser:
2 ägg
1dl kokos
1dl vispgrädde
en gnutta salt


Gör så här
Kör kokosflingorna i mixer tills de blir mjöl.
Vispa ihop kokosmjölet, grädde, ägg och saltet. Låt svälla en stund ( 5-10 minuter).
Stek pannkakorna i smör i en stekpanna, klicka ut i små plättar eller hela pannan. Stek på medellågvärme tills plättarna fått fin färg.

Goda med lingon, hallon, eller körsbärssylt och vispad grädde. Man kan även testa med kanel!!! MUMMA!!!

Jag bjuder på det här!








Ok..... då bjuckar jag på lite träningsbilder direkt från
TV rummet kl 06 i morse. Hahaha, så... då har jag
skrattat klart åt dom!


Såhär ser det då ut här på morgonkvisten 3 dagar i veckan. I morse var jag först ute på en powerwalk i 45 minuter, gick så svetten lacka. Sen hem och köra mitt pass. Ska köra nybörjar programmet 1 vecka till för att sedan gå på nästa steg. Husbandet knäppte lite bildbevis till er, kan ju inte sitta här och snacka om att man tränar så jäkla duktigt utan och bevisa att jag ju faktiskt gör det.

Sen kan jag känna att det här får bli lite "före" bilder. Ja, alltså som jag kan sitta och titta på med öppen mun sen när jag e smal och säga "Men herreguuuuud, såg jag uuuut sådär?". Fy fan så GÖTT.... det ska jag verkligen göra!

Hörrni, vågen står still från förra veckan. Dom där 1,2 kg som jag gick upp har jag tappat igen och fattar faktiskt ingenting. Men jag skiter i det nu och fortsätter köra. Nästa fredag ska jag mäta mig oxå, då har jag kört på i 4 veckor strikt LCHF så det ska bli riktigt intressant. Har bara mätt midjan än så länge och den har visat -7 cm på 3 veckor. Resten av kroppen  har jag ingen aning om faktiskt. Jag hoppas att det är en del och att det faktiskt är så att det fördelar sig bara, fett förvandlas till tunga muskler, hmmm....

Promenad SCHEISSE tidigt



Vaken sen klockan 4. Somnade 9 så jag antar att
mina 8 timmar numera är 7. Vaknar av mig självt
och somnar inte om så att jag......


....skiter i det här, klär på mig och tar en promenad nu! När jag sen kommer hem ska jag köra mitt träningspass, ska väcka husbandet oxå. Han ska börja träna nu säger läkaren.

Vi var där igår och fick ett utlåtande angående hans rygg. SOm det ser ut JUST NU så kommer det inte att bli någon operation. SKÖNT kan jag känna, usch.... gå in och rota bland nerver och skit gör mig jätteorolig. Nu verkar det som att hans rygg repar sig som den ska, dickbråcket finns fortfarande kvar men det verkar som att det är på väg att läka ut. Om 4 veckor ska han ringa läkaren igen, är det fortfarande en nervirritation som det är nu så tar vi ett nytt beslut då, men det ser i alla fall ut att gå åt rätt håll. Wieeeee.....

Bad hairday!




Att bero på att bada på kvällen. Det finns en liten
baksida av det hela.... the god damn hair!


Jag kan inte gå och lägga mig med fuktigt hår. Herregud, det ser ut som jag åkt motorcykel i 300 med barret när jag vaknar. Det är verkligen ett riktigt jäkla skatbo jag lyckats få ihop där sovandes. Jag sover oftast med uppsatt hår för att det är skönast, men när det är blött kan jag inte det. Då vaknar man och ser ut såhär.

Ni vet inlägget från igår.... ja, det där med perfekt rufsigt hår. Eeeh, NOT!

Sminktrender våren 2011




Ja, då var det snart dax för våren 2011. Med det kommer alla trender. I år är det dramatiska läppar och mycket färg som dominerar, sotade ögon är oxå en het trend! Kikade in på TV 4:s sida och hittade lite trender som de sett ut på catwalken. Har även tipsat om lite ögonskugga och läppstift som du kan handla för en bra peng på Beautyplanet!

Jag älskar ju det här med färg. Visst, jag kanske inte sminkar mig som en catwalkmodell som hon ovan, däremot gillar jag färg på just ögonskugga. Oftast får man en helt annan approach när man vågar ha lite färg. Jag har sminkat många som aldrig i hela sitt liv vågat använda färg, jag tycker inte att beiget och brunt är direkt någon färg,  och när jag sedan testat det så har dom blivit totalt sålda!! Därför tycker jag det är skitkul med just den här trenden, tänk så galet snygga folk kommer vara med sin solbränna och så en riktigt djup turkos skugga på det! WAAAOOOO!! Ok, inte alla... men dom som kan! :)

Dramatiska läppar är oxå så snyggt! Jag brukar ibland använda knallrött läppstift. Knepet är nog att ha ett bra läppstift som sitter, att inte ha nåt som smetar ut och när du sen efter nåt glas vin har läppstift i hela ansiktet så är det inte så snyggt längre. Ett knep är att börja med en djupröd läppenna över hela läpparna, sedan ha på läppstiftet, bita av på papper och sedan ha på lite till! Sen MÅSTE man hålla koll.... så en BLÖT kväll kanske man kör dramatiska ögon och lite läppglans istället för tvärtom! :)

Relax and take a bath!



Som sagt så tog jag ett otroligt skönt bad igår kväll. Jag har kommit
på mig själv med att ALDRIG bada. Det blir det ändring på fr o m nu!
Det här fina badkaret kan du köpa ---------> här!


Vet ni vad jag gjorde? Jo, direkt efter middagen igår så sa jag att "Nu går jag och tar ett bad", jag sket i disken och allt, bara gick raka vägen in i badrummet och låste om mig. Egentligen så ville jag bada av en anledning, jag hade joooordens ägglossning och vissa månader får jag så GALET ont att jag knappt kan gå ordentligt, den här månaden är tydligen en sådan månad.

I alla fall. Jag tände ljus överallt, släckte ner. Hade i badskum så det bubblade sådär högt och härligt och doftade underbart. Sen ska ni få höra vad jag gjorde. Jo, jag laddade hem en app till min iPhone. En relax app. Det är alltså ett ljud av vågor, sen är det lugn skön musik till det. Ämen, kan ni hajja?! Veeet ni hur skönt det var?! Sen jobbade jag lite med att hitta den där platsen i huvudet, den där sköna platsen som man har en bild av i sitt huvud. Ja ni vet när man mediterar, eller bara ska slappna av så ska man ha ett ställe i huvudet som man förlyttar sig till. Kan vara en paradisö, det kan vara ett skönt rum eller kanske en massagebänk. Jag utvecklade den platsen lite igår. Nu har min plats LYX i överflöd minsann, sen har jag barnen i välbehåll på en annan ö bredvid så att jag kan slappna av helt och hållet. Min plats funkade inte med barnen kvar i Sverige så igår modifierade jag det lite, mina närmaste... ja mamma o pappa, syrran och husbandets mamma o pappa var på ön bredvid och tog hand om barnen. Då blev min plats ännu mer avslappnande minsann!

Efter att jag badat så hällde jag upp nytt vatten åt husbandet. Nya bubblor. Sen hämtade jag honom från vardagsrummet, Milo hade inte somnat än. Sa till honom o följa med. Sen la jag ner han i badet, satte på appen och sa "Be prepared for 20 minutes of paradise", gick ut och stängde om honom och nattade Milo.

TIPS TIPS TIPS om ni har iPhone. Ladda hem en app som heter RELAX SEA och så lovar ni som jag att vi ska bada oftare och förlytta oss till det där stället. Jag ska försöka bada 2 dagar i veckan har jag bestämt, igår var den första för den här veckan! Är du stressad, ledsen, orolig eller bara en småbarnsmamma/pappa så GÖR DET. Jag badade i 30 minuter och kände mig såååå avslappnad och lugn efteråt, batteriladdning på hög nivå!

Nähä, nu väcka familjen och göra frukost!

Ha en fin dag alla! Och ta ett bad ikväll!!! Ett skönt avslappnande torsdagsbad!


Trött, tröttare, Nina



Exakt såhär ser jag ut när jag är trött. Stirrig blick,
pillar med naglarna och totalt i min egen värld.
Bilden är tagen hos barnens pappa på födelsedagen
förra veckan.


Gäääääsp, zzzZZzzzzz...... godmorgon på er!

Nu har det där fenomenet inträffat. Trötthets fenomenet när man börjat träna. Jag har ju tränat en del i mitt liv, trot eller ej!? ;) Började ju med friidrott som liten till ungefär 13 års ålder med tävlingar och hela konkarongen. Sen blev det fotboll och karate i några år. Däreffter började med styrketräning som jag körde seriöst under några år. Sen halkade jag in på innebandyspåret och blev kvar där i 10 år.

Fenomenet jag pratar om är den där hemska tröttheten som slår till när man precis börjat. Man är skittrött men har svårt att sova, som att man är lite överarbetad. Kroppen är ju i viss mån överarbetad och skulle behöva sömnen för att återhämta sig. Men såhär blir det varje gång jag kommer igång. Såhär har det vart under alla dessa år. Har jag haft ett uppehåll och sedan börjat så kan man ge sig fan på att det kommer kännas ZOMBIE den första perioden. Igår kväll badade jag först, sen sjönk jag ner i soffan för att kolla TV. Jag orkade ända till kl 21 för att sedan somna i soffan. I morse ville Milo ha välling vid kvart i 4, och efter det har det inte gått att sova. Jag känner mig jättetrött och sliten, lite mosig, rödblommig i ansiktet men kunde bara inte somna om. Som tur är går det över, det är de första veckorna det brukar kunna vara såhär. Står man ut och fortsätter så har man en mycket piggare Nina att se fram emot.

ÄNTLIGEN
god damn it! Tröttast i mellaneuropa som jag varit de senaste månaderna. Jag är lite som en björn, mörkt och vinter betyder ide och sömn. Jag sitter där i soffan på kvällen och bestämmer mig att inte somna.

Sen börjar det:

* Värmen och själva myset infinner sig. Jag kurar ihop mig lite, men är noga med att sitta upp så jag inte typ svimnings somnar, det inträffar garanterat om jag lägger mig ner. Det är typ "slå en slägga i skallen" somna.

* Reklamhelvetet dyker upp. Jag vet inte hur många reklamavbrott som förtstört hur många filmer för mig. Jag försöker liksom sätta mig upp lite, vrider lite på nacken först och höger sen åt vänster. Har jag vattenflaskan framför mig så dricker jag lite. Sätter mig tillrätta och så börjar ögonen klippa. Även om jag sitter upp. Det känns som det sitter en varsin tomtearmé på varsitt ögonlock och liksom kör dragkamp om huruvida ögonlocket ska stängas eller inte.

* Jag skäms lite över att ögonen klipper. Jag vill ju aldrig erkänna att jag var på väg att somna. När sedan den största skammen lagt sig så lägger jag huvudet i perfekt vinkel för att glasögonen ska skymma om jag blundar lite.

GYNATT!!!

Ja, närmare narkolepsi kommer man nog inte utan att vara drabbad av den åkomman. Jag är så fasligt trött så jag skulle kunna gråta liksom! Vaknar jag till så försöker jag verkligen piggna till men det är en TOTAL OMÖJLIGHET. Det är som att försöka gå upprätt för en brant backe, som att slicka sig själv på armbågen, som att låta bli o blinka i 4 veckor. DET GÅR INTE!!!

Förlåt husbandet för att du är gift med en vinterzombie! :) Tur att jag piggnar till igen om en sådär 3 månader....

Tittar ni på TV? Det gör vi. Vi tittar på ...

img_0510 (MMS)

Tittar ni på TV? Det gör vi. Vi tittar på "Livet på BB". Jag har ju alltid sagt att jag LÄTT skulle vara med om födsloögonblicket igen....men när jag tittar på det här och blir påmind om den otroliga smärtan i deras förvridna ansikten så bangar jag nog!


2:a promenaden idag och vädret är faktiskt...

img_0507 (MMS)

2:a promenaden idag och vädret är faktiskt underbart!


Åt helvete som slutar bra förhoppningsvis!



Det här är den jag pumpar på med 3 dagar i veckan. 5 i morse körde
jag igång. Det är skitjobbiga övningar och man känner verkligen att
hela kroppen får sig en jäkla omgång alltså, husbandet var med i
morse, ja så mycket har orkade alltså! :)



Den här har jag oxå tänkt mig att ge mig på. YOGA är bra och jag
behöver det säkert i mitt hektiska stressliv man lever emellanåt.



Pilatesövningar för magen. Det som är bra här att man väljer själv hur
hårt man orkar köra. Jag har typ obefintliga magmuskler så jag börjar
lugnt för att sedan öka.



När man sedan har svag magmuskulatur så innebär det oftast en stark
rygg trodde jag, men så är det alltså inte.
Sådär ja, det här är mina DVD:er som jag mörschar på med just nu.
Det är den uppe i toppen som jag ska köra nu i några veckor, sedan
ska jag variera varefter. SKITBRA och funkar kanon för mig just nu!



Trodde jag skulle bjucka på rosiga kinder efter min
promenad på bilden men det uteblev tydligen.


Ok, nu jävlar. Nu har jag nått den där väggen, den där "går inte ner i vikt som jag vill" väggen. I morse var måttet rågat när jag tjuvställde mig på vågfan och den visade + 1,2 KG! SAY WHAAAAAAAAAAAAAAAAT???? Husbandet fick höra en sån jävla harang därefter. Jag vet att han typ ber till gud nuförtiden när han hör att jag tassar ut i badrummet för att ställa mig på vågen. Han hör hur det har gått bara på sättet jag kliver av vågen.

Allvarligt, jag har inte fuskat en fucking jävla sekund! Nåt är det som inte stämmer. Nånting är helt åt helvete tydligen för man bara KAN inte gå upp 1,2 kg utan att ha fuskat ärlset av sig. Jag har ju inte ens PMS, däremot ägglossning om nu det kan ha med saken o göra!? Men allvarligt, HUUUUR mycket suger det inte nu?! Hur mycket vill inte jag dra ner på ICA och kasta i mig 2 semlor på raken och peka ett stort jävla finger åt hela LCHF grejen?! Gissa?


GRÄNS!!!

Nu har jag i alla fall tagit mitt förnuft tillfånga och GOOGLAT fenomenet.
Hittade en så jäkla bra artikel, skulle kunna säga VÄRLDENS bästa artikel för mig just i detta nu. Du hittar den -------> här. Det här var exakt vad jag behövde läsa. Det fenomenet jag nu varit med om är alltså inte alls ovanligt. Det gäller att fortsätta och hålla käften på sig. Det här kommer att ordna upp sig och balanseras så småningom, men jag får inte sluta.

Nu har jag varit så "smart" så jag mätt mig och tappat 7cm!!!!! i midjan på drygt 3 veckor! Men bara 3 kg på vågen. Ok efter viktuppgången är det inte längre 3 kg. Dock så läste jag att man helst ska väga sig en gång i månaden för kroppen kan bete sig just såhär.... Ja, alltså ni som är intresserade och kör LCHF och känner att det suger emellanåt, läs artikeln! Den är skitbra!

I varje fall så tränar jag ju som fasen nu! Jag kör styrketräning 3 dagar i veckan och sen promenerar jag nästan varje dag, de dagar jag styrketränar tillåter jag mig att hoppa över ibland. Men som idag är jag precis hemkommen från "lämna Milo på dagis" promenaden + att jag styrketränade i morse! Programmet är RÅBRA och jag har träningsvärk från helvetet! Jag går ingenom hela kroppen på knappt en halvtimme. KLÄRT!!

Så om ni som jag kämpar och tycker det går trögt. GE för fan inte upp nu. Det är bara att mosa ner skallen och fortsätta som om inget hänt! På fredag är det vägning och jag hoppas att min våg i alla fall är lite snällare än den var i morse då den var på väg ut från badrumsfönstret!

TACK för tummar!



Hörrni.... TACK för era tummar igår!

Kan säga att jag TROR att mötet igår gick bra, jag TROR alltså! Det kändes som jag inte riktigt kunde pejla av honom. Jag är ledsen över att jag inte kan gå in på det mer än så, men det är en grej som jag inte vill prata om förrän det är helt klart.

Om 2-3 veckor kommer jag få veta hur det gick. Så är det. Så tummar som hålls är inte fel.... även i fortsättningen!

Det jag kan berättar är att det som sagt handlar om min framtid, hur jag ska fortsätta gå vidare. Det känns otroligt avgörande och som att det är nu eller aldrig. Huuu..jobbigt. Men ändå så känner jag att jag har en ganska så sund inställning till det mesta just nu. Jag känner att jag inte kan påverka min framtid mer än jag gör, och blir det inte som jag tänkt så var det inte meningen alls. Då är något annat för min framtid tänkt, det är så man får ta allt som händer framöver. Det är riktigt befriande ska jag säga er, skönt och avslappnat och sååå befriande. Testa tänka så nångång så får ni se, det är en jäkla skön känsla när man liksom släpper taget. Man gör sitt bästa och så bra man kan göra det, sen släpper man det och låter framtiden utvisa. Vissa saker kan man inte påverka mer och som sagt, då är nåt annat tänkt för dig i framtiden.

Milo ♥ Bad








Milobebis ÄLSKAR att bada. Det spelar ingen roll, hur kul han än har
så avbryter han allt för att springa till badet. Badet är bäst!!


Leken i badet är oftast den samma. Det är blåsa bubblor, det är hälla vatten med den gula skopan, det är att tvätta håret på barbien som vi kallar för mamma (tack för hon är riktigt snygg även om fötterna har lossnat och försvunnit). Sen är det kul när man häller vatten i huvudet på varandra och bygger bubbelstrutar på huvudet. Det här kan pågå drygt en timme, inga problem. Han är skrynklig som ett russin när vi kliver ur men han skulle kunna fortsätta en timme till, utan problem.

I julklapp så köpte vi såna badfärger som man kan måla på sig själv med. Nästa gång vi badar ska dom testas. Det kanske blir det nya roliga inslaget i badet och kanske förlänger badtiden ytterligare, jipppiiii säger mamma som oxå blir ett russin.

Tur att han gillar det, jobbigt annars. Däremot så är han rädd för att duscha, vi har provat några gånger men det går inte. Han är livrädd för duschmunstycket som sprutar ut vatten, det går bra i badet med duschen men det får inte komma fort. Långsamt rinnande funkar... Märkligt, och jag har ingen aning om varför?! Det är som båten han har i badet, den är han oxå livrädd för. Han skriker rakt ut så fort man tar ner den i badet. SÅ vi skiter i båten, även om den kostade skjortan och halva armen.


3 tankar kring att bli äldre



3 tankar kring att bli äldre!


1) Skäggstrån. Jag tror att jag i min lilla värld alltid kopplat samman karlar och skägg. Det är en fin combo oftast så länge det inte handlar om en (gud förbjude) skepparkrans eller stort burrigt skägg med matrester i. När man sedan finner sig själv petande på sitt egna lilla skäggstrå på hakan så kan man inte bli annat än både förvånad och förfäras. Vad hände med den lena söta lilla hakan som nu möljer ur sig både en och två krokiga könshårsliknande pinnhårda strån? Blev tvungen att i just detta nu känna på min haka. Japp, där satt ett strå. Hårt, burdust och med en närvaro som påminner om vad som komma ska. Sitter jag på mitt äldreboende med skepparkrans och kan inget göra? Är det så det ska bli?

2) Jag på morgonen.
När jag var yngre så tyckte man ju att man kanske var lite söt sådär på morgonen. Jag ser mig själv stå där i en söt pyjamas som är lite för stor med handen vilande mot min axel, brösten putar ut lite från min pyjamas tröja, huvudet på sne, rosiga kinder, plutiga läppar och håret ser sådär perfekt morgonrufsigt ut. Ögonen är svullna, men på ett fint sätt. Som att "Godmorgon, jag har sovit mina 10 timmar nu och jag är utvilad" svullna. Vänta, tillåt mig skratta ett tag. Den putande pyjamaströjan har förvandlats till en tajt obehaglig pyjamas tröja som talar ett tydligt språk om amning av 3 ungar och alldeles för lite koksaltlösning. Rosigheten har bytts ut till en grovporig hy med mörka ringa under ögonen som påminner om de senaste 794 nätterna utan en hel natts sömn. "Godmorgon" frasen handlar om allt annat än 10 timmars sömn.....

3) Att förlora vikt. Är kommentaren efter här överflödig? Förmodligen. Men jag vill ta upp det ändå. FUCK. Ja, det finns inget annat att säga. Det är här ordet KÄMPA får en helt annan innebörd. Det jag höll på med som 25 åring och ville tappa vikt är inte ens en piss i missisippi, inte ens en bakterie på en mögelpartikel uppepå den svampliknande bädden på en brödskiva. NOPE, det är NADA mot vad jag får göra som 38 åring. Att jag inte vägde 42 kilo som 25 åring är för mig ett under. Det är nu msn sotar för varje snedsteg du tagit i dina matorgier, det som förändrats som 38 åring är att det visst var en viss ränta på matorgien, en ränta som fördubblas för varje år. YES.... så att jag sa att det var jobbigt som 25 åring är en lika stor lögn som CLINTON´s "I did NOT have sexual relations with that woman, Miss Lewinsky".

Tjatig - Jag?

"Har du med dig skolväskan?"

"Har du gympakläder?"

"Är mobilen med?"

"Kom ihåg att ta med dig läxan från skolan!"

"Kom ihåg att det här silverfodralet med pengar och busstider ska vara i fickan, glöm den inte nånstans!"

"Mamma stoppa i duschcreme i väskan, glöm inte att stänga locket på de så den inte läcker i väskan!"

Eeeeh, nån som känner igen sig? Jag låter som en fucking bandspelare. Detta var bara 1 unge av 3 dessutom. Man kanske ska spela in dessa meningar på telefon och bara lägga ut i hallen när det är dags för avfärd för ungarna.






Promenad och RÖVVÄRK!!



Precis hemkommen från en promenad, jag har världens
hemskaste träningsvärk. Mitt ärsle värker verkligen, jag
kan knappt sätta mig på toaletten!


Ja igår så körde ju jag ett styrkepass här hemma. Fick ju en DVD av Elin som jag testade. Ooooookeeeeeej, tack för kaffet! Shit vilket pass. Jag är totalt mörbultad, om man känner att jag känner att jag har skinkor så är det ingen överdrift. Jag har svårt att sätta mig på toa, jag har svårt att böja mig, jag har svårt att överhuvudtaget röra mig. Armarna har oxå fått sig en rejäl omgång så dom är svåra att sträcka ut.

Jag hade glömt hur det var att ha ORDENTLIG träningsvärk and i just LÖÖÖÖVE it! Å snacka om ljuvligt, det SKA kännas såhär, då vet man ju att man gjort nåt. Att kroppen fått en omgång och att den sedan ska laga muskulaturen och därmed stärka, bygga upp och strama till muskeln. Hello tajt kropp! :)))  Well, jag förväntar mig inga underverk. Bara att i sommar kunna gå i bikini skulle göra mig glad!

Nu fixa frukost. Sen ska ungar skickas till skola och dagis. I eftermiddag väntar ett VÄLDIGT viktigt möte för min del, man kan säga att det är avgörande för min framtid. Jag är jättenervös och hoppas att du håller en tumme för mig. Jag ska vara där kl. 14.30.

LCHF - Semlor



Kommer ni ihåg att jag skulle bjucka på ett semmel recept?

Här är det då, det är hämtat från LCHF butikens hemsida. Alla ingredienser finns att köpa på den sidan. Det går alltså att få till så här fina semlor... jag ska testa att göra dom! HELT KLART!!!

Bulldeg:

2 dl (90g) Ekologiskt mandelmjöl med extra lite kolhydrater
1 dl
Hi-Maize (60g)
0,75 dl
SukrinMelis
2 msk Fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
1 nypa salt
2 ägg (gärna ekologiska)
0,5 dl vispgrädde (gärna ekologisk)

Mandelmassa:
1 dl (45g) Ekologiskt mandelmjöl med extra lite kolhydrater
2,5 msk SukrinMelis
Vatten

Till garnering:
3 dl vispad grädde (gärna ekologisk)
1 msk SukrinMelis

Bulldeg: Blanda alla torra ingredienser noga i en bunke, tillsätt vispgrädden och de knäckta äggen, vispa med elvisp så det blandas ordentligt. Klicka ut rundlar på en plåt med bakplåtspapper, fördela smeten till 6 st bullar, försök att jämna till ytan med baksidan av en matsked som du har doppat i kallt vatten. Grädda 8-10 minuter i ugn på 200 grader eller tills bullarna ser färdiga ut.
(Om du penslar bullarna direkt efter bakningen med mjölk eller grädde blir ytan mjuk)

Mandelmassa: Blanda mandelmjöl och SukrinMelis, tillsätt vatten lite i taget tills du fått en konsistens som du själv uppskattar att ha i semlor!

Montering: Skär av locken på bullarna, bred eller klicka ut mandelmassan, spritsa eller klicka på vispgrädde, lägg på locket och pudra med SukrinMelis (går enkelt med en tesil/tekula)

Middag ute



Inte dom bästa bilderna..... jäkla blixt! Men, igår överraskade husbandet
med lite mat ute. Vi hade barnvakt en dryg timma och passade på att
äta lite gott innan Solsidan började!


För min del blev det majskyckling med katarellsås och tomat/mozarella sallad. Salladen var fylld med god olivolja, flingsalt och färsk basilika. MUMMA, det måste jag bara göra i ordning nån dag. GOD DAMN så gott och passar otroligt bra till de flesta rätter!

Ikväll ska jag göra lite egen kyckling som jag först steker på, sen in i ugnen för att bli klar. Sedan gör jag en jättegod gourmetsås till den och serverar med blomkålsmos. JEFLA gott är det...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPPDATERAT:

Blomkålsmos

Blomkål
Smör
Grädde
Salt
Peppar

Gör såhär: Koka blomkålen tills bitarna är mjuka. Häll av vattnet. Lägg i en rejäl klick smör och mixa med stavmixer. Krydda efter smak och blanda i grädde till önskad konsistens.

Hästhoppning och LCHF på MAX



Efter fantastisk hoppning ligger Elliot och tar igen sig
lite efter maten på MAX. Han somnade faktiskt under
sin mössa en stund.





Den fina rosetten som visar att han hoppade alldeles
felfritt! WIEEEE.... såå stolt morsa nu!





Mellan tuggorna kikade Milo på den fina utsikten från
MAX.


Japp, jäklarns så spännande det var igår när Elliot hoppade för final. Felfritt skulle det vara så hade han en plats klar till den 6:e februari. Jag var så spänd samtidigt som jag skulle försöka filma det hela. Sen ska man ju helst vara tyst under tiden han hoppar, inte sååå lätt. Man hör några väsande "BRAAAA" i filmen.



Jag garvar varje gång jag tittar på den här filmen. Det är nämligen så att
Elliots häst får DAMP (som Elliot säger) när han kommer nära den andra
läktaren och studsar till. Elliot parerar det hela kanon och lyckas få shape
på hästen så dom kommer över nästa hinder!


Att bero på MAX. Jag käkade ett lowcarb meal där igår. Det är en smaskig hamburgare med allt på förutom brödet, istället är den inlindad med sallad. Till det får man morötter om man vill ha och en light cola. Det kan man givetvis utesluta och bara ta vatten till... men igår var det helg och då får i alla fall jag dricka lite light cola. Inte i veckorna då!!

Har ni haft det bra i helgen, vad har ni gjort?

Klockan är snart halv sex och badrumsskåpe...

img_0504 (MMS)

Klockan är snart halv sex och badrumsskåpet är redan testat och klart...


Busborg och IKEA









Busborgen igår. Tänk vad roligt han har där varje gång, han springer
och leker i 300 hela tiden. Efter 3 timmar är han helt slut och det är
dax att somna, typ direkt!


Oj, helgen rusar fram och idag är det söndag. Det nya måndag för min del då husbandet är domare i innebandy och tillbringar den största delen av dagen på en innebandyplan. Lite trist är det ska jag medge då vi bara får 1 hel ledig dag tillsammans. Då ska man helst hinna göra ALLT under den dagen oxå. PIUUH.

Jag har återigen fått ett tapetseringssuuuuug..... ska göra klart 2 rum till är det tänkt! :) Aja, vi får se när jag hinner med det.

Igår hann vi i alla fall med både busborgen och IKEA. Oooooookeeeeeeeeeeeeeej, vi valde fel dag på IKEA, helt klart. Vadå? Var inte denna helg årets fattigaste tyckte jag nån sa? Det såg INTE så ut på IKEA. Herreminjeeee.... matkön ringlade sig ända ut till butiken. Att hitta plats i restaurangen var helt sjukt. Folk är så jävla fräcka oxå, snor liksom platsen mitt framför ögonen utan och visa en minsta min. Jag var inte på PMS humör igår så jag höll käften på mig, det hade jag nog inte gjort annars. Orkade inte ta det bara, man får helt enkelt leta vidare och jag hittade skitbra plats senare, FUCK OFF till den som snodde våra tidigare platser.

Nu ska jag snart åka och titta på Elliot när han tävlar i hästhoppning. Klarar han felfritt idag så går han till final, nagelbitare med andra ord. Sedan får vi se vad dagen bjuder på, det är jättefint väder ute så att njuta av det en stund vore inte helt fel.

LCHF - Frukostmuffins



Frukostmuffins a la LCHF style!


Jag testade nåt nytt i morse. Det blev LCHF frukostbullar. Nu hittade jag ytterligare ett recept som lät ännu godare så jag tänkte att jag publicerar det! Jag åt dessa med lite smör och ost på till kaffet. MUMMA!!!


10 st ägg
1 dl vispgrädde
200 gram riven ost, emmentaler gärna
100 gram urvattnad keso
2 paket bacon finstrimlad
2 msk linfrön
1 kruka persilja finhackad

Gör så här

Blanda ägg, grädde, riven ost och urvattnad keso och rör ihop till en smet. Klipp eller strimla baconet i små bitar och knaperstek. Låt svalna en aning. Blanda ner baconet i äggröran och häll på muffinsformar som är insmorda med olivolja. Ställ dem mitt i ugnen och grädda i ca 20 min, 175 grader. Höj sedan ugnen till 225 grader och låt dem stå några minuter till för att få en fin färg.

YES!! Somna om ända till nu, blev väckt me...

img_0499 (MMS)

YES!! Somna om ända till nu, blev väckt med frukost på sängen. Turkisk youghurt,  stekt bacon och ostrullar med gurka i! Vilken man jag har.....


Ligger i sängen och kan inte sova! Bredvid...

img_0489 (MMS)

Ligger i sängen och kan inte sova! Bredvid mig ligger min Milobebis och andas sådär lugnt, jag här oxå husbandets tunga andetag. Själv ligger jag klarvaken! Jag har inte sovit klart eftersom jag somna sent igår, men det är nåt magiskt över kl halv 5 för mig, jag vaknar då... JÄMT! Men nu ska jag ligga kvar serru, kampen om att somna om startar! Wish me luck! Ps. Önskar mig sånt här väder idag, ja... Som på fotot från min promenad i veckan!


FÖRLÅT & TACK








Ok, här går man och tjurar och känner sig deppig! Jag beklagar mig genom min blogg och pyser ut lite luft som behöver pysas ut, jag gnäller och jag muttrar.......... och vad händer?????

PLINGPLONG!

Jag går och öppnar dörren. Där står Elin med en underbar bukett med vita tulpaner (i love) och ett gäng med träningsvideos. Ämen, va???? Tårarna trängde fram och jag blev totalt överväldigad av denna helt underbara gest.

"Ja, jag tänkte jag skulle svänga förbi och muntra upp dig nu när du verkar vara så nere" kvittrade Elin. "Träningsvideosarna använder inte jag, men ditt Wii Fit är ju trasigt så ta dom här så länge" fortsatte hon!

Elin, tack snälla. Åh vad du gjorde mig glad ända in i hjärteroten. Vilken fin människa du är..... kortet i blommorna fick mig att gråta!!

I samma sekund kommer Alexandra upp på en liten fika. Vad har inte hon med sig då? Tre underbara buketter tulpaner!!! Fast Alexandra var totalt ovetande om mina tjurerier då hon inte läser mig blogg. Men tänk vad rätt hon träffade.
Dessutom har Alexandra skakat om mig lite idag. Hon har bitschslappat (inte bokstavligen) mig i ansiktet och fått mig att vakna ur min deppo dvala. Hon är bra hon jäntan. Hon vet hur hon ska få mig på andra tankar och faktiskt få mig att fatta vad jag sysslar med. FOKUS Nina säger Alexandra och jag lyder minsta vink! JEPP det gör jag. Så nu ska jag ta mig i kragen. TACK Alexandra för att du väcker mig och får mig att inse vart jag är på väg!!!

Sen kom husbandet hem med en bukett igår.....

.... så vem är jag att gnälla. Underbara bloggisar som lyfter mig, underbara vänner som peppar mig och så en underbar man som älskar mig fast jag är labil som ett gammalt troll!!!

FÖRLÅT & TACK!

Vägar dag VECKA 3



Ok vägardag idag. Kan väl säga att jag är SÅDÄR nöjd med -0.5 kg IGEN, med tanke på alla uppoffringar och hur väl jag sköter min diet. MEN.... efter att ha oggat järnet nu i några dagar och faktiskt funderat på varför det går lite sakta kom jag fram till flera saker.

* Jag tappar ju vikt som jag ska, det är mellan 0.5 - 1.0 kg man ska tappa i veckan för att få ett hållbart resultat.

* Herregud, minus 3 kg på nästan 3 veckor (på måndag är det 3 veckor) är ju skitbra!

* Mitt vattenintag denna vecka har inte varit så bra som den var första veckan. 2 liter vatten ska det vara!

* Jag känner faktiskt, i ärlighetens namn, inte att jag gör jättestora uppoffringar med LCHF.

* NU ska promenaderna in, DAGLIGEN. Inte missa någon dag.... helst morgonpromenader som jag precis varit på. Det är otroligt skönt att ha det gjort för hela dagen och det bränner bra innan man ätit frukost. Tog pulsen idag, ligger på ca 130 slag/minut på mina promenader.

Sååå... nu ska jag försöka sluta klaga. Det finns inga genvägar till att bli smal, det GÖR inte det. Jag måste gå igenom det här hur jobbigt och segt det än går. Jag VET att denna diet funkar, det är huvudsaken. Jag mår bra och det är oxå väldigt viktigt!

Jag får mail från er läsare där ni berättar att ni blir motiverade av att följa min blogg och många av er har oxå startat LCHF diet!! Till er vill jag säga KÄMPA PÅ och GUD SÅ KUUUUUL att jag kan inspirera och motivera ER!!!

Hur går det för er vill jag veta? Ja ni som kör på med viktminskning och träning??

CLINIDERM tävlingen avgjord!



Jaha, då är TÄVLINGEN avgjord här på bloggen! Kul att så många ville
vara med! Hade jag kunnat så hade jag velat skicka ALLA som var med
ett litet testkit men jag fick ju 4, så 4 får bli lyckliga i alla fall!

TACK för allt delatagande och alla roliga, allvarsamma och fyndiga motiveringar till varför just Du ska vinna. Nu har 4 lyckliga vinnare plockats ut.

Så GRATTIS till:

Malliz
Anette Rigestam
Sofia
Malin


Jag har skickat vinnarmejl till er.  Var vänliga och mejla mig era uppgifter, Namn och fullständig adress så jag vet var jag ska skicka era kit! Hoppas ni ska bli lika nöjda som jag varit med mina produkter!!!

TACK



En blomma till er!!!

FÖRST OCH FRÄMST!!!

TACK ni snälla snälla bloggläsare.... Ida, Madde, Elin, Jama och Carin, ni gjorde min kväll när jag gick o la mig igår och kikade in på min blogg vid läggdags. Era ord gör jättemycket, det värmer själen och ger hjärteroten lite kärlek.

Ibland har man förjävliga dagar, jag har vaknat upp till ännu en men jag försöker att se det från den ljusa sidan. Idag är det fredag, jag ska eventuellt träffa en vän på eftermiddagen och jag har precis varit och gjort min morgonpromenad på 45 minuter. Det som tynger mig ska jag försöka att släppa litegrand, försöka i alla fall. Tänka helg och tänka ledighet och massa umgänge med familjen. SÅ ska jag tänka.

RUNK





Behöver lite bilder på blommor, fick bli på blommorna jag handlade
tidigare idag, alla vet ju hur mina lik till orkidéer ser ut så.
Den här dagen har inte varit så kul!



Usch, har haft en pissig dag känner jag. Milobebis har haft värsta problemen att bajsa. Han får det ibland och då blir han så ledsen och skriker och svettas innan han får ur sig. Idag fick det lov och bli en sån typ microlax till honom så han fick ut det. 3 gånger har han bajsat efter det. PLUTTEN, fan man tycker så synd om honom så man vill gråta med honom. Men sen när han väl bajsat så är allt frid och fröjd. Vi satt länge i soffan efteråt, han satt i mitt knä och bara låg mot mitt bröst och vila. Han blev väl helt slut stackaren.

Sen har jag lite svårt att bestämma mig om min framtid, vill inte gå in på det så mycket men det är stora beslut som ska fattas och jag känner att jag inte orkar med stora beslut just nu! Sen kan jag väl känna att det inte flyter på direkt heller... Det blir inte riktigt som jag tänkt mig och då ledsnar jag lite och tappar gnistan!!! Har en sån dag idag, när allt bara känns jobbigt och kasst!

Jag sa det när husbandet kom hem idag:

* JAG ÄR FET OCH GÅR INTE NER I VIKT SÅ FORT SOM JAG VILL! Kämpar som en gris och jag är så förbannat otålig just nu, jag vill ju att det ska hända nu och inte om 4 månader. Ja ni hajjar. Sen kan jag tycka att husbandets våg gick och går mycket snabbare neråt, min sniglar och då lackar jag för att det är så jävla orättvist! Gammal kärring med tre barn går inte ner lika fort som en snubbe på 30 bast! SNARK!

* INGENTING GÅR MIN VÄG SÅ ALLT KAN DRA ÅT HELVETE. Jag brukar kunna bita ihop bra och köra ner skallen och köra lite till. Men sen får jag dom här dipparna när jag tycker att allt bara känns lönlöst och som att inget går bra. FAN för det!

Det måste väl vara jättekul att komma hem till en sån fru? Eeeeh... not!  Typ "Heeeej hjärtat"..... o så står det en svettig fet finska med flottigt hår och håriga ben som gnäller om att hon är fet och har hängpattar och allmänt jävla oflyt i livet. Kanske inte så upplyftande och komma hem till!?  Nej.... men för det mesta är jag snäll, det är väl en jävla tur det, annars skulle man väl stå utan karl mitt i allt oxå. Just ikväll dock är jag inte snäll, just ikväll vill jag gömma mig under täcket och gråta en skvätt. Istället ska jag ta mig en dusch nu och raka dom här benen som inte sett en hyvel sen Sundsvall brann. Det kanske gör susen.... vi får se!

Egen risifrutti





Vi testade Risifrutti till Milobebis förut. Då tyckte han att det smakade
BLÄ. Nu har jag testat igen, och nu ÄLSKAR han Risifrutti. Bra, eftersom
han äter som en myra ibland så kan det vara bra att få i honom nånting.


YES, äntligen något som Milobebis gapar stort till! Risifrutti. Jag brukar ge honom det till mellis på eftermiddagen, kanon om han ätit en dålig lunch. Jepp, det är socker och skit i men jag är glad om ungen får i sig nånting när han har sina "inte äta" perioder. Igår åt han 2 stycken på raken.

Nu tänkte jag tipsa om hur man gör egen risifrutti! :))) Jag har sparat risifrutti behållarna och istället köpt Riskvikk. Häller i det och så jordgubbssylt i syltbehållaren. Du får säkert ut 15 risifrutti ur en Risikvikk tetra. Smakar exakt likadant oxå! Man spar plats i kylen (vilket vi behöver) sen blir det mycket billigare oxå!! :) 2 flugor i en smäll!

Dag 28 - Det här saknar jag



Den underbara sommaren. Åh vad jag saknar den
just nu. Värme, sol, bad, ljumma kvällar och mys.




Elliot i det härliga plurret i Tylösand. Vilken dag vi hade....




Här sitter han vår lilla PÖJK. Saknar sommaren och längtar till
sommaren. Inga jobiga overaller, mössar, fleexetröjor och vinterstövlar.
Bara lilla nakna stjärten och solen. Aaaahhh....


Saknar och längtar kan man säga om sommaren. Den här resan till Tylösand blev så himla lyckad. Efter att ha haft super regninga dagar på Öland åkte vi vidare mot Tylösand. Det började regningt även där men dagen efter sprack det upp och vi fick en helt ljuvlig dag på stranden. Saknar Tylösand.... och hoppas att vi åker dit igen i sommar! Härliga sommaren....

Lekhörna







Så blev det. Ja, det blev alltså en lekhörna i vårt TV rum för Milobebis.
Han har länge haft några plastlådor och korgar stått där i hörnet med
sina leksaker så nu fick han en ordentligt hörna istället!


Jag har länge klurat på hur jag ska göra?! Blir det ännu rörigare med en höra i TV rummet eller blir det så att vi äntligen kanske kan hålla lite ordning där? Sagt och gjort så ordnade jag en hörna igår. Där har han sin tågbana och det roligaste leksakerna samlade. Jag satte oxå upp en liten lampa så han ser när han leker på kvällarna.

Flera gånger igår efter dagis så gick han och tittade på sin hörna. Det är rätt häftigt att så små ser förändringen så snabbt. Han tittade på mig flera gånger under eftermiddagen och så sa han:

"Gå leka tåget" och så strutta han till sin lilla höra.

Nog är det så att han trivs i sina lilla hörna. Man har ju försökt få honom att leka på sitt rum men det är inte alls lika intressant. Även om vi sitter med så är det liksom i TV rummet/matrummet han vill vara. Så då fick det bli såhär. Det blev kanon tyckte alla, bra!

Promenad



70 minuters promenad idag. Gick och lämnade Milo
på dagis. Fasen vad jobbigt det var me ååh vilket
härligt väder. Det är bra att njuta av solen när den
väl är framme.... bra för våra lyckohormoner!


Precis ätit en lunch innehållande köttfärssås och sallad. Husbandet vilar en stund på maten och ska snart åka tillbaka till jobbet. Jag fixade ett litet projekt här hemma idag. Nåt jag tänkte på ett tag men inte vetat hur jag ska göra?! Ni vet det här med leksaker i TV rummet. Här hos oss är det ett stående fenomen, Milo leker hellre där vi är än i sitt rum, jag förstår honom. Självklart så vill man ju vara där alla andra är och håller till.

Sagt och gjort så åtgärdade jag det! Bilder kommer senare! Nu måste jag flåsa vidare, lite jobb som ska färdigställas och diskmaskin som ska fyllas/tömmas/fyllas/tömmas.... det tar liksom aldrig slut detta eviga fyllande och tömmande av diskmaskin!

Blöjbytes TIPS



Igår var jag och fyllde på förråden här hemma.
När jag väl fått in varorna innanför porten så var det
en del. Man borde ha 5 armar till!


Igår var jag och handlade lite. Oftast så tycker jag att allt tar slut samtidigt, blöjor, välling, basvaror, toapapper m.m. När jag väl kom till Willys igår så fick jag se att dom ju hade värsta bästa erbjudandet. Köp 3 blöjpaket betala för 2. Jag som småbarnsförälder älskar såna erbjudanden.

När jag väl stod där och finurlade så märkte jag att Milos storlek var slut. Vi kör med Libero by the way. Jag har gjort det till alla mina ungar. Aha tänkte jag. Undra om man ska testa Willys egna. Det var först och främst av bekvämlighets faktorer eftersom jag inte orka åka till nästa affär. Sen har Milo kissat igenom de senaste veckorna, faktiskt flera gånger i veckan, så jag tänkte om man kanske skulle testa en ny sort, nåt är ju galet när pinket bara kommer bredvid. Sedan frågade jag faktiskt en som jobbade där om hon hört nåt om blöjorna.

"Ja, dom fick bäst i test förra året i ICA kuriren" kvittrade bruttan i kassan.

Sen googlade jag lite och kom faktiskt in på testfaktas sida där utlåtandet lät:

"Mest prisvärd var en av testets billigaste byxblöja från Willys, som fick betyget 4,4. Willys blöja har tillsammans med Toujours (Lidl) bäst skydd mot läckage."

Jag köpte byxblöjan och Milo har sovit med den inatt. Inget läckage alls. Vet inte om det råkade vara en sån natt bara eller om blöjan faktiskt är bra. Nu köpte jag ju 3 paket så jag hoppas att dom är bra. Hittills tycker jag ju helt klart att dom verkar sköna för Milo, lagom tjock, lagom spänst runt magen, inte för breda och lätta att få på.



Går du som har blöjbarn i bytestankar så passa på nu! Vi ska faktiskt prova de vanliga blöjorna oxå och tänkte införskaffa 3 paket utav dom med.

Godmorgon



Ni minns väl dom här? Oopsies, jäkla roligt namn by the way! :)

Godmorgon på er förresten. Ja, här blev det sent för mig igår, uppe ända till 23. WOOOOOOW. Vaknade halv sex och känner att det är en typ av sovmorgon, jag vet... jag är totalt muppig som vanligt. Idag jhar jag en sån där morgon när jag känner mig lite platt om magen (stor överdrift) och att jag är lite urlakad. Nu skulle jag vilja väga mig men VÅGFAN har slut på batter. Annat var det förr, ja när man hade en sån cirkel som aldrig riktigt stod still på någon siffra, man fick höfta sig till vikten. Den skulle i alla fall ha funkat nu. Men skitsamma, vägardag är på fredag så vafasen ska jag upp på vågen och göra.

Annars flyter det på bra att inte äta kolhydrater. Nu har jag snart kört strikt i 2,5 vecka och det är inte så svårt. Krävs bara en del planering men annars känner jag att jag är på banan. Igår var det kalas och då tog vi med oss Bountysar och käkade till kaffet. Vi satt och diskuterade träning igår oxå, jag är jääävligt sugen på att börja styrketräna lite nu. Promenaderna (nästan dagligen) jag gör är så jäkla halkiga dessutom och jag vet att det kommer pågå ett bra tag till. Ska nog kika runt lite idag och se var det skulle kunna funka. Ja rent ekonomiskt, tidsmässigt osv.

Nu ska jag snart väcka lilla familjen men först baka lite....

OOPSIES:

Ingredienser:
3 ägg separerade
1 dl (85g) philadelphiaost smaksatt
nypa salt

Gör så här
Vispa äggvitorna med nypa salt, hårt. I separat bunke vispa philadelphiaosten med gulorna och ev. tillsatser. Vänd försiktigt i gulorna i de vispade vitorna.

Klicka sex Oopsies på smord bakplåt och baka i 150 graders ugn c:a 30 min.

Världens bästa substitut för mackor!! Jag har mackcravings ibland men får jag bara min oopsie så är jag nöjd!


Dag 27 - Min favoritplats




Först och främst är det mitt hem! Mitt hem är min borg. Jag älskar att
vara hemma. Är det någonstans jag kan längta så det gör ont så är
det hem. Dessa 2 platser i vårt hem är oxå något av favoriter. Det
stora matrummet och vår "balle" på sommaren.



Stockholm är något av en favoritplats att besöka för mig. Observera
att besöka. Jag skulle inte kunna bo i en storstad, jag är för stressad
för det. Jag har ju både arbetat och suderat i vår storstad och bott där
periodvis. Det jag känner är att jag ÄLSKAR Stockholm, jag gillar
shoppingen, fart och fläkten, uteserveringarna på somrarna och allt
utbud som erbjuds. MEN, det är så skönt att kunna dra sig tillbaka till
sin lilla hålla och mitt HEM. Vi bor perfekt med tanke på att det tar ca
35 minuter med tåget.



Den här kyrkan ligger i en liten by i norra Finland.
Där har jag mina rötter då både min mamma och
pappa är födda och uppvuxna där. Just i den här
kyrkan gifte sig min mamma och pappa i när jag
var 11 år. Där på trappen stod jag stolt som en tupp
med tårarna rinnande ner för kinderna. Min morfar,
farfar och farmor ligger bergravda på denna kyrkogård.


Lite knivigt var det att komma på en favvoplats i livet. Jag har några, dessutom är jag en människa som faktiskt trivs på många platser bara jag har mina nära och kära med mig. Jag funderade på om jag hade nåt sådär exotiskt ställe som är min favoritplats men med tanke på att jag inte är utomlands så ofta (pga av min flygrädsla) så har jag inte samlat på mig så många extiska platser. Fråga mig om några år när jag bearbetat detta, då jävlar! :)

Men när jag tänkte efter så har man ju några platser i livet man har lite extra kär. Mitt hem då, det ligger mig kärast om hjärtat. Jag är en riktig hemmaråtta som trivs i mitt hem. Skulle jag bli insnöad så skulle jag inte få panik, bara vi hade mat. Typ så mycket trivs jag.

Stockholm då, ja jag blir alldeles varm i kroppen varje gång jag kommer dit. Jag vet inte varför men jag trivs väldigt bra i själva stan. Som sagt så bodde jag där litegrand periodvis och trivdes väldigt bra med det. Dock så stressa jag väldigt mycket då och mitt liv var i ett helt annat skede. Idag skulle jag absolut inte kunna bo där. Eller fan vet jag egentligen, jag har ju inte provat att bo där med hela familjen. Man kanske skulle stortrivas?! Men som det känns så är "att bo i en håla" mer något som passar oss. Men att besöka Stockholm lite då och då är ett MÅSTE. Jag får nästan lite abstinens om vi inte åker dit en sväng lite då och då...

Kyrkan här uppe ja. Den ligger i en liten by med ca 14 000 invånare högst upp i norra Finland. Sodankylä heter byn och betyder Krigsbyn på svenska. När jag googlade på byn så blev jag alldeles varm, jag hitta massa bilder därifrån och minns min barndoms alla somrar. Vi åkte nämligen dit 4 veckor varje sommar. Så jag är uppvuxen där oxå kan man säga. Jag minns alltid hur mycket jag längtade efter att få komma dit och jag ÄLSKADE att vara där. Helt fantastiskt. Tyvärr så blev man tonåring och slutade åka med när jag va typ 15 år. Jag hade ju kille och det var mer intressant att stanna hemma med honom. Nu var det väldigt längesen jag var där men jag vill så gärna åka. Min mormor har bara träffat husbandet 1 gång, bara en sån sak. Milo har hon aldrig sett. :( Så vi borde åka upp i sommar.... vi får se!


Svartrockaren



Plånbok från ekoprylar -------> du hittar den------> här!

Sådär ja, då har denna dag oxå snart gått. SÅ är det, dagarna rusar fram och snart är det vår. Vi MÅSTE tänka så. Själv får jag såna jäkla depressionsdippar med detta väder så jag håller på att gå åt. Men nånstans försöker jag tänka att det kommer att gå fort. Snart är det februari, det är en kort månad sen är det mars. Då börjar det likna nåt, lite blommor slår ut och det kan finnas några fina vårdagar. April är ju en månad som är lite upp och ner, ena dagen snöar det, andra dagen vill man gå ut i shorts. Maj är det vår. Ok, det låter jävligt bra när jag skriver det men sen vet jag att ikväll när jag ska ge mig ut igen så ruttnar jag lika fort och det känns som det är 3 år kvar till våren kommer.

Det var inte det jag skulle prata om. Jag skulle prata om nåt helt annat. Idag gick jag till dagis och hämtade Milo och sen gick vi hem. En promenad på en timme ungefär. WIEEEE! Härligt efteråt. Jag gick ner till affären för att köpa en liten present, mitt X, barnens pappa fyller 42 år idag så vi ska dit och fira honom ikväll. Där gick jag med vagnen fullproppad med grejer med Milo studsande i. Huxflux flög min plånbok ur utan att jag märkte det. Jag mötte en sån svartrockarkille med flickvän i samma veva. Sen hör man bakom mig:

"Hallåååå, ursäkta" med en jättespäd snäll röst.

Jag vänder mig om och då är det svartrockar killen som kommer småspringande med min plånbok.

"Du tappade den här"
säger han och överräcker den med ett jätteleende.

"Åh tack snälla snälla du" säger jag och ler tillbaka.

Jag önskar nästan att det hade varit en surtant som tappat plånkan som har fördomar för just den här typen av människa. Ja, så hon fick se att det är rara människor. Även om man har piercings i hela fejjan och svart hår. Det är såna tillfällen man önskar man hade 30 loppor i plånkan och kunde ge honom 10 av dom utan o blinka. Tror ni han skulle blivit glad och förvånad?!

Det finns folk man kan lita på fortfarande. Jag är en godtrogen människa (lite föööör godtrogen och jag har fått smaka på det många gånger) och blir så glad i hjärtat att det fortfarande går att lita på folk!


CLINIDERM




Ni som ännu inte deltagit i tävlingen och vill göra det gör det --> här!

Är fortfarande nöjd med mina produkter och har fått en hel del frågor angående CLINIDERM. Det är många som nu sett dom på Apoteket och undrar givetvis vad det är för grejer. Jag har rekommenderat alla att prova, i alla fall dom som lidit av samma problem som jag har vintertid. TÖRR SOM EN BÖRR.... eller nåt sånt!

Har ni inte tävlat om det 4 testkiten så har ni 2 dagar till på er!!! LYCKA TILL!!

http://niiinis.blogg.se/2011/january/utkast-jan-4-2011-1.html

Dagens LCHF meny



Nu var det ett tag sen jag bjöd på en heldagsmeny. Tänkte att vi skulle äta såhär
idag, korvstroganoff åt vi igår kväll så då kör vi på det till lunch idag!


KORVSTROGANOFF:

Halv ring falukorv (med hög kötthalt)
1 lök
1 burk krossade tomater (gärna med örter)
Chilikrydda
Salt
Peppar
Stark paprikakrydda
1 dl creme fraiche 34%

Strimla korven i stänger, stek i rikligt med smör. Hacka löken fin och stek med den. Krydda och blanda samman. När korven fått färg häller man i krossade tomaterna och lite vatten. Låt puttra en stund, runt 10 minuter. Häll sedan i creme fraiche och låt koka upp.
Servera med en grönsallad till!

KYCKLINGGRATÄNG:

2 stora kycklingfiléer
1 röd paprika
1 gul paprika
1 gul lök
1 squash
1 msk osötad senap
1 msk soya
2 dl creme fraiche
2 dl ost (riven)
salt
peppar

Strimla kycklingfiléerna till fyrkantiga bitar. Strimla paprikorna och hacka löken fint. Dela squashen i skivor. Stek kycklingen till den fått fin färg, ha i paprika och löken. Krydda. Stek med de så att de mjuknar. Ha i senapen och soyan. Häll i lite vatten och låt det puttra en stund. Ha till sist i creme fraiche och låt puttra med en stund. Ta fram en ugnsform som smöras. Varva sedan kycklingröran och squash, avsluta med riven ost på toppen.

Tips: Stek ett paket bacon knaprigt och fyll på när du varvar. SMARRIGT!


Visst är det skumt?


Ni kanske undrar vad det här ska
föreställa! Ja det kan man undra...
ska förklara det för er!


Jo, jag har tänkt att jag ska ta upp det här många gånger med er men sen glömt bort det. Det är lite skumt och jag vet inte om jag liksom fått det på hjärnan. Men nu, bara det senaste dagarna så har jag sagt till husbandet när det hänt och det händer OFTA.

Det kan tyckas vara habbla habbla alltihop men liiiiiite skumt är det ändå!!

Det är ju så att jag är född den 18:e augusti. Alltså 1972-08-18. Det lite roliga är att jag tittar på klockan dessa tider. Det händer nästan dagligen. Jag tittar i regel alltid på klockan när den är 08:18. Det är iofs en tid då man ofta kollar klockan eftersom det är morgon och ungarna ska iväg. Men, det händer nästan varje dag.

Sen tittar jag väldigt ofta på klockan när den är 18:08. Det är omvänt men ändå..... Att jag tittar på klockan när den är 20:18 händer inte lika ofta. Nej, för då sover jag ju. Men är jag vaken så kan man ge sig fan på att jag kollar klockan just då!

Är inte det lite skumt?! Har ni nåt sånt där konstigt?

Sömnens stora gåta...

Mina barn går att dela upp i 3 kategorier vad gäller sömnmönster. Dom är alla HELT olika och ingen verkar ha ärvt en endaste gen som jag känner kanske skulle passa mig! :))) Jo, det skulle vara Thedde då, han är mest lik mig i sitt sömnmönster men nu är han tonåring och då verkar det vara som att dom får en slägga i skallen och vill sova mycket! :)




Minigrisen i Theddes säng på morgonen. Bilen i högsta
hugg och det är dessutom ambulansbilen dagen till
ära!


Vi börjar med minigrisen. Ja, den som missat hans sömnvanor på min blogg kan inte ha läst bloggen! :) Jag tror att han ligger topp 5 i världen på "Mest struliga ungar nattetid" listan. Alltså, här trodde man att man var lite van eftersom det var ens tredje barn som skulle födas och komma till värdlen. Jag mötte min överman i form av Milobebis. Vi har gjort ALLT som går att göra och ändå så sover han inte hela nätterna. Nu har vi dock hittat en form som funkar för oss och nu vaknar han ju bara i regel högst 2 gånger per natt. Ibland mer ibland mindre. När han somnar på kvällen hänger lite på när dagsluren togs. Dock så är det runt halv 8 på kvällen och så vaknar han typ vid 6, halv 7 på morgonen.



Mellangrisen Elliot. Här har han kravlat sig till Theddes
säng och somnat om innan huvudet nuddar kudden!


Mellangrisen då. Ja, alltså jag blir nog inte klok tror jag. Han skulle kunna vara vaken till 2 på natten och sova till 2 dagen efter. Denna gen är ärvd av hans pappa. Han är tokpigg kvällstid och skulle kunna dra ett gympapass vid elva på kvällen. Detta har vi kämpat med nudå eftersom vi inte får honom i säng kvällstid, det blir liksom lite tjatigt på morgonen när han ska upp. Det börjar väldigt rart då jag är en rar mamma ;), det slutar kanske inte riktigt lika rart!

Elliot hjärtat, nu är klockan halv 7, godmorgon har du sovit gott?
Elliot nu är klockan kvart i sju, gå upp nu gubben.
Elliot nu är klockan 7, du måste gå upp nu.
Elliot för fasen nu är klockan 5 över sju.
Ellllliooooooooot, nu blir mamma arg, klockan är kvart över sju! Ellliiioooooooooooooooooooooooooooooooooot, för helvete upp NUUUUUUUUUU! Mamma åker om 5 minuter!"


Sen kliver det upp en citron. Han är så sur och arg så det blixtrar om ungen. Jag har för längesen laddat alla mina 16 finska så jag har lackat. Det blir inte så bra. Men vi jobbar påt och jag vet att man måste behandla honom på ett visst sätt på morgonen för att det ska funka. Då bör man som mamma ha lite TÅLAMOD!



Storgrisen. Han hade EXAKT mitt sömnmönster tills
inte för längesen. Sen hände nåt, han blev tonåring
och allt slogs på ända! :)


När Thedde var liten så var det ett skämt hur kvällstrött han var. Han ville somna för natten hos dagmamman kl 16 på eftermiddagen. Ibland kom man för att hämta och ungen sov, hon kunde inte hålla honom vaken. Och jag förstår henne, för det var omöjligt. Vintertid var värst. Det hände att vi försökte åka pulka med honom på kvällen för att hålla han vaken, han sov innan vi ens hunnit ut i backen. Vintertid somnade han 4 och vaknade 3 på morgonen. Det var bara att gå upp. När han blev äldre så gick han upp själv. Han lärde sig hitta kylen oxå. Åt upp hans pappas matlådor så när Magnus kom till jobbet låg det 3 köttbullar och 4 makaroner och skräpa i lådan. Ni vet plåtlåda, man känner inte tyngden så bra tidigt på morgonen när man roffar åt sig lådan. Vi hittade ofta en halväten svettig ost under soffan, och skinkpaketet med krulliga torra skinkskivor i. Glass hade han ätit ibland. Hela paketet, 12 glasspinnar låg på bordet en morgon. Ja ni hajjar, detta var ett stort bekymmer. Men idag så har det sakteliga normaliserats. Han vaknar inte förrän runt halv 7 av sig självt på veckorna, det är SENT för att vara honom. På helgerna kan han faktiskt sova ända till 10 om han får och kan. Men han är fortfarande kvällstrött min storgris. Precis som sin mamma.

Jag har inget liv på vintrarna.
Jag är så SJUKT trött på kvällen så jag missar allt bra på TV:n. Solsidan = SNARK, Topmodel = SNARK. Skittrist. Jag träffar ju knappt husbandet på kvällarna heller eftersom jag somnar i soffan vid 7 tiden eller strax efter att Milo nattats. Somebody give me drugs! Ja, så jag kan hålla mig vaken. Grejen är ju att jag vaknar likt förbannat innan tuppfan ens fjärtat så det är bara ibland jag kan hålla mig vaken. Annars blir jag ju jättetrött! :))) Ååååh.... snark!

LCHF middag hos vänner





Vi var ju på middag hos våra fina vänner Åsa och Micke i fredags.
Kan säga att det blir väldigt smidigt när man är fler som LCHF:ar. Där
blev det LCHF rakt igenom, dessutom lite Bountysar till kaffet! MUMS!


Ja, jag skrev ju om min halsbränna igår. Vet inte om magen reagerar lite, jag har ju kört strikt nu i 2 veckor. Dock så blir jag lite fundersam med tanke på att det ju ska bli bättre med LCHF kost. Nu har jag googlat på detta och ser att det faktiskt finns dom som får lite halsbränna i början. Att det kanske är något man äter för mycket av. Jag har ätit väldigt mycket ägg ett tag, tänkte att jag skulle lugna mig med det. Sen har jag ätit bacon i stort sett varje morgon nu i några dagar. Jag får testa. Det var många som påstod att det säkerligen kan vara en övergångsperiod. Kan ju vara att kroppen reagerar på fettet man äter.....

.... man får fortsätta och se om det går över. Tar lite samarin. Idag kör vi därför en gammal hederlig turkisk youghurt frukost. Får vara snäll mot magen ett tag. Sen hoppar jag över kaffet. DET känns däremot BLÄÄÄÄ :(. Hur ska jag klara mig utan kaffe? Det är ju ett måste på morgonen. Hua!

Jag har en sjuk halsbränna.... Ända ner i ...

img_0482 (MMS)

Jag har en sjuk halsbränna.... Ända ner i bröstet! Nån annan som LCHF:ar som lider av det? Känns ungefär som när jag var på smällen med Milo. VIDRIGT!


Helgen i bilder!




Här sitter vi och väntar på att moster ska komma in så att vi får
överraska henne. Det var alltså överraskningsfest för henne i lördags.
Därav hemlighetsmakeriet, läser hon här är det liksom kört. Jag med
min fina pappa och mamma.






Går långt mellan varven då man får träffas. Min kusins sambo Åsa o
jag tog igen lite snacktid! :)




Sen kom hon, min moster som fyller 60. Hade haft en ljuvlig dag på
Sturebadet med behandlingar och skönt bad. Hon blev en aningens
förvånad då hon förväntat sig en lugn fin middag med Sami (kusin)
och Åsa.




Kramkalas och såklart en del tårar. Sen är hon rivig min moster, sådär
härligt rivig så hon berättade precis hur förbannad hon först blev! :)





Vackra blommor fick hon.... och sabrera lite fin skumpa. Det fixade
hon galant efter några försök! ;)






Själv överlämnade jag en tavla med lite ord som förklarar hur mycket
min moster/gudmor betytt/betyder för mig. Gråtkalas...




Presenten från mamma och pappa. En 11 årig moster är
porträtterad! Så fin och så jäkla likt orginalet!




Kusin Sami och jag. Vi har lekt med varann sen vi lärde oss leka. Vi
hade våra bra dagar, sen dom dåliga. Dom rev han sönder mitt ansikte
och jag bet sönder hans fingrar. Så var det med det... men kul har vi
haft!






Fixarstudio innan vi gav oss iväg till SHOGUN, en japansk restaurang
i gamla stan. Moster blev jättefin!










Middagen innehöll 5 rätter tror jag, just som man trodde att nu har vi
nog ätit klart så kom dom in med ytterligare en. Kan säga att japanskt
ju var väldigt LCHF. Ok, sötman som sådan är väl kanske inte så bra,
men inga andra kolhydrater blev det. Bara lite vin.


Ja lördagen bjöd på överrasknings middag för moster/gudmor Aino. Hon fyller 60 i veckan och ville inte ha nån fest. Men en middag med nära och kära fick hon stå ut med. :) Vi hade väldigt trevligt och skratten var många. TACK Åsa, (vet att du läser här) för att du tänkt på oss som LCHF:ar, TACK för allt du och Sami fixat. SUPER verkligen! Hoppas på att få träffa er lite oftare! Jag tror moster var nöjd efter kvällen, det verkade så.

Söndagen sen så var jag själv med barnen då husbandet dömde innebandy hela dagen. Det blev en visit till stallet och se när min lilla gosse tävlade. Det gick sådär då hästen var lite seg efter att ha varit halt. Men jag är så jäkla imponerad av ungen, hur fan vågar han? Hästar är ju livsfarliga! ;)



Min fina unge, han ser så städad ut där på hästryggen!

Eftermiddagen hängde vi ute på landet hos mamma och pappa. Det är så mysigt att sitta där hos dom med brasan tänd och slappa i sofforna och bara vara. Milo stortrivs där ute oxå. Jag var så GAAAALET sugen på gott igår men höll mig, fattar inte att jag klarade det. Men jag gjordet!!!! :D



Finska kex som är GALET goda. Luktade lite på dom, sen tänkte jag
på sommaren och hur jag skulle vara smal. Då la jag ner förpackningen
och låtsades att dom smakade skit!




Mys med morfar i soffan. Här somnade han sedan... lilla plutt. Tycker
så mycket om sin morfar.


Idag är det måndag och jag kom hem för en stund sen. Har jobbat på det här inlägget i flera timmar nu, Milo är nämligen inte på humör. Han är lite snuvig och vill INGENTING just nu. Inget är kul och så är man gnällig.... Hoppas han inte blir sjuk!!!! Vi har i alla fall hunnit med öppna förskolan idag, där är det alltid kul.

Nu ska jag plocka lite och vänta på att husbandet kommer hem från jobbet. Känns som jag inte sett honom på flera dagar! :)


Söndag

Huuuuu.....sämst bloggning här inne denna helg! Det är så att det vart lite mycket....ja ni vet livet i största allmänhet. Barn, middagar, tävlingar, söndagsmys och sånt där. Berättar om allt imorn, är trött som en gnu nu och vill bara sjunka ner i soffan och ladda för SOLSIDAN som börjar ikväll kl. 20.

Ha en trevlig söndagkväll och mys på!

Morgonpromenad = Check

img_0473 (MMS)

Morgonpromenad = Check


Godmorgon världen! Det är LÖRDAG.... kansk...

img_0472 (MMS)

Godmorgon världen! Det är LÖRDAG.... kanske en av de mysigaste dagarna på veckan. Jag har precis vaknat!!!!!! Halleluuuujaaaa, kan knappt fatta, vilken sovmorgon. Milo och Husbandet sover än! Det blev sent för Milo igår, vi var hos Åsa o Micke igår och åt middag, såå GOTT och såå LCHF way. Kanon när vänner kör samma. Vårt internet krånglar som h-e så jag kan inte lägga upp bilder än, bara det inte är rautern igen :( . Ikväll ska vi iväg på en grej, kan inte prata om det än men berättar sen! Nu ska jag baka oopsiesar, sen en sats BOUNTY!


Mens kontroll som iPhone app!!!



Jag har hittat världens bästa grej ifall man är så disträ och glömsk som jag! En iPhone app som håller koll på ALLT! Bl à så håller den koll på mensstart och hur många dagar du brukar ha mens. Den håller koll på fertila dagar och ägglossning. Man kan föra en "när man har sex" dagbok om det på nåt sätt skulle vara intressant. Tanken är att detta oxå kan användas om man vill bli gravid eller undviker att bli gravid! Man kan oxå skriva ner hur man känner med mens symtomen, PMS och allmänt om något avvikit.

För mig är detta en WOOOOW grej asså, här öppnar sig en helt ny kontrollvärld för mig!

Den heter period tracker, jag tog LITE varianten som var gratis!!!

Craving....



Jag var och fika med en vän häromdagen, tog en kaffe bara. Men VAD tror ni dom hade om inte mitt godaste den här tiden på året.

SEMLOR!!!!!!!!!!!

Det var tammefan en ORGIE av semlor, VANILJSEMLOR, VANLIGA SEMLOR och WIENER SEMLOR. Ämen fatta?!?!? WIENER semlor?!?!

Nu har jag hittat ett LCHF semmel recept som jag tänkte testa i helgen. Återkommer givetvis med recept, dock så har jag bestämt (tror jag) att jag ska äta en riktig på FETTISDAGEN. Men bara om jag toktränat innan för det är en jävla BOMB alltså!! :)))

Nåt annat kul då.......... Min mens kom idaaaaaaaag! Hurra, nu kanske man tappar lite igen!?

Vägar dag VECKA 2



Godmorgon världen! Idag är det vägningsdag här hemma, jag som vaknar innan tuppen har redan vägt mig! Kan helt ärligt känna mig besviken på att "bara" ha tappat 0,5 kg denna vecka! Men jag FÅÅÅR inte känna så, jag ska ha mens vilken sekund som helst (ni har ju inte hört mig prata om min mens ALLS den här veckan så jag rubbar in det lite till ;)). Enligt alla "normala" veckor skulle jag gått upp 2 kg, och DET har jag inte gjort så jag får vara jätteglad och nöjd för mina -0,5 kg. Har fortfarande inte fuskat nåt!!! Wieeeeee, är såå fuckin stolt över det, snart 2 veckor utan fusk!

Hur går det för er som oxå kör?

Massa jobb som avslutats idag, KUL KUL KUL...

img_0466 (MMS)

Massa jobb som avslutats idag, KUL KUL KUL! Det är roligt att mina posters blev omtyckta och föll många i smaken... Nu har jag landat i soffan efter en hektisk dag med lämning/storhandling/jobb/hämtning/matlagning. Vi skulle på julgransplundring på stan men kom en halvtimme för tidigt så vi ruttna på kylan och gick hem istället.... alltså, på 1 timme blev det svinkallt ute, what? Skönt man sitter nerkurad under en filt i soffan nu. Tomorrow its FRIIIDAY!


Värsta fina kristallkronan va? Kom visst m...

img_0468 (MMS)

Värsta fina kristallkronan va? Kom visst mitt i mellisen, då får man snällt sitta utanför och vänta tills Milo är klar. Har klivit in några gånger och då är det gynatt med att äta klart för Milos del. Ikväll vankas det julgransplundring på stan. Julen ska ut ut ut!


Vardagsmys



Igår började eftermiddagen med hämtning av Milo. Vi sket i att ta på
overallen eftesom bilen var varm utanför, det märktes att han tyckte
det var skönt. Knata lite obehindrat utan en stor sopsäck med vadd
som störde.... det måste ju kännas så!





Sen tog vi en barnvagnspromenad till affären. Ok, det skulle vi inte
ha gjort! Det var ett SKÄMT! Jag höll ju på att prutta på mig (fast man
pruttar väldigt lite med LCHF by the way) av att skjuta fram vagnen.
Milo satt och studsa som en potatis på en kärra på kovägar. Mössan
for av några gånger....




Medan vi satt och smaskade lite tacos så sov tjock katten bredvid. Jag
äter givetvis min taco med ett salladskålsblad. Verkligen skitagott!!!!!
Lite skön stil han hade då....


Igår försökte jag mig på att vara en god fru. Visste ju att husbandet varit iväg på kurs hela långa dagen. Först städade jag undan så att det såg bra och hemtrevligt ut, inte som kaos som det lätt kan göra med 3 barn i huset. Sen fläska jag igång tacos som jag vet att han älskar. Tände ljus, tog fram vinglasen även om vi inte drack nåt vin och struta i lite servetter. Lite vardagsmys blev det och han var väldigt tacksam. Efter att vi ätit och Milo nattats somnade vi båda i soffan som små barn.

Nu ska jag ta på mig kläderna och ge mig ut på en promenad, är så sjukt osugen men jag MÅSTE!! Jag måste få igång min mens oxå, det brukar hjälpa med en promenad då vet jag. Vi får se...


LCHF och mens



Ja jag är ju där nudå. Ni vet precis innan allting
sätter igång. Precis där är jag nu och har varit ett
tag!


Ja, så är det. Jag har ju bloggat om detta ett otal gånger men med tanke på att detta färgar min vardag ca 1 gång per månad så är det svårt att låta bli. Nu känner jag att denna gången känns lite extra svår då jag går på LCHF. Det är inte svårt att hålla sig till LCHF, däremot så har jag vägt mig några gånger fast jag inte skulle och vågen står och blänger med exakt samma siffror varje gång. Jag känner mig bulkig, vattenfylld och allmänt tung.

Det är nu man sätts på prövning utan dess like. Det är nu man MÅSTE fortsätta, det är nu man skiljer agnarna från vetet, vem är starkast? PMS helvetet eller jag? Jag har bestämt mig för att skita i att vågen står stilla, jag håller mig till min kost och skiter i att det står still. Sen kom jag ju på en sak i morse. Jag går ju ALLTID upp i vikt vid PMS, nu står det still. Det betyder väl nåt?

PMS för övrigt kan man skicka dit solen inte visar sig. Till skithålet! Fy fan hörrni! Ska det vara såhär? Ska det verkligen kännas så uppgivet en gång i månaden. Jag har bitit ihop min käft i flera dagar nu eftersom jag velat skälla, gapa, spotta, fräsa åt allt och alla. Husbandet sa så snällt häromkvällen "Gumman, du har inte alls varit så arg som du brukar, kan det vara LCHF som gör det?" undrade han. Det kändes som jag ville visa mina bitmärken i kinderna för honom, och jag berättade att nerverna är på helspänn och att jag känner mig ledsen och trött som jag brukar vid PMS. Då såg jag att han på riktigt tyckte synd om mig. "Fy fan vad jobbigt ni tjejer har det" suckade han och klappade mig på kinden.

Det är nämligen såhär hörrni vänner. LCHF kan göra det hela bättre, idag har jag läst massa info om detta på nätet och MÅNGA har blivit hjälpta med allt från humör till mindre värk och blödningar. Men den värken jag hade i morse var inte snällare, den var ondare och mensen har inte ens börjat än, QUE?? Men det kan oxå handla om en övergångsperiod innan kroppen hamnar i rätt läge tydligen. Man blir nämligen hormonell av LCHF eftersom vi blir matade med det viktiga fettet som vi kvinnor behöver för att kunna bringa liv.

SÅ vi kör på va? Ni som hänger på hänger inte heller läpp om vågen inte ler varje gång.... smal till sommaren var det. Och om det kan generera att jag får gladare PMS perioder så är ingen gladare än jag. Jag kommer givetvis att låta er veta hur det känns på vägen!

Dag 26 - Mina rädslor



Den största rädslan jag har är att jag jag eller någon när och
kär ska få någon hemsk sjukdom. Jag är lite hyo´pokondrisk
dessutom vilket kryddar mina rädslor ytterligare!




Det andra är att någon olycka drabbar oss. När det är
halt på vägarna och man vet att någon är ute och
åker. Att vi åker är ute och far, jag har t ex väldigt
svårt att sova i bilen just för det här.




Flygrädd X 18 är typ jag. Jag har varit med om en turbulent resa till
Canarieöarna som ung och blev efter det ganska så rädd. Att föda
3 barn har heller inte gjort saken bättre! Detta är nåt jag borde ta tag
i... jag vet. Någon gång vill jag ju kunna åka lite längre som Thailand
eller USA. Just nu känns det som en 4 timmar flygresa är övermäktig!




Höjder! SVÄLJ!!! Att stå där hon står.... ämen shit!
No way. Jag skulle ALDRIG hoppa bungyjump eller
fallskärm.


Ja, det finns en del att vara rädd för här i livet. Ibland kan jag känna att mina rädslor förhindrar mig att leva livet fullt ut. Som att flyga, jag klarar det men det är ingen kul upplevelse och det tar oerhörd energi varje gång. Jag klarar bara kort flygturer, jag vet ärligt inte hur det skulle gå att flyga till Thailand med en 12 timmars flygresa? Men jag VILL. Så jag måste nog ta tag i det.

Rädslor som att det ska hända barnen nåt är ju en ständig efterföljare. Att man alltid bär på en liten liten oro därinne när dom är ute och far.

Dock så måste man våga leva. Man får inte låta livet gå ut på att oroa sig, jag jobbar lite med det. Jag oroar mig nämligen mycket och ofta. Jag ska i alla fall bättra mig på att leva och att inte oroa mig. Vissa saker går ju faktiskt inte att göra nåt åt, händer det så händer det. Jag kan inte låsa in ungarna, man kan heller inte rå över om man drabbas av nån sjukdom. Man kan bara försöka leva så normalt som möjligt och försöka må bra på vägen, och uppskatta varje dag!

Min morgon



Morgonen har redan varit i full gång, sen 6 faktiskt även om jag själv
varit vaken sen 4. Slumrade dock lite i soffan.... Det pågår febril
tandborstning i vår laxrosa toalett!




O så han då, som fått en period med att man inte vill ha overallen på
sig. Man får jaga, lirka, prata pruttigulli språk för att överatala honom.



Till slut så får vi på oss den där overallen, dessa morgnar så saknar
jag sommaren så jag vill gråta. När man bara behöver ett linne och
ett par shorts och sandaler så är han klar.




Hissen i vårt hus är en historia för sig. Den är ALLTID trasig, då ljuger
jag verkligen inte. Varje dag är det nånting, jag vet inte hur många
gånger jag fått ta vagnen under ena armen och så Milo under andra.
Det är en konst för sig... sen åker vi i omgångar, annars fastnar den!




Ut kommer man och möts av denna syn. Bilen helt igensnöad så det
är bara till att sätta igång och borsta. Eeh,  hörde jag ett "less på
snön nu". Men det är väl för tidigt att bli det... det är ju bara 3 månader
kvar.. typ! :/




Taxiverksamheten är igång för denna morgon. Alla ungarna ska till
varsinna platser i vår stad. Men, man har en bli under röven så det
ska väl gå bra va...




Sista anhalten denna morgon är Milos dagis. Han står där i fönstret
och vinkar åt mig när jag åker iväg. Alltid en liten klump i bröstet får
man men jag vet och ser att han trivs bra på sitt dagis. Han gråter
vädigt sällan och säger hejdå och vill bli av med mig vissa morgnar,
då är det inte lika jobbigt!


Så ungefär ser mina morgnar ut. Det är lite ståhej, lite kaos, lite stress men något jag levt med så länge så jag knappt minns något annat faktiskt. I morse badade Elliot och Milo och då blir det givetvis ännu lite stressigare men dom ville och ibland får man som man vill! Så är det med det...

Husbandet har åkt på kurs tidigt i morse och kommer inte hem förrän sent ikväll, samma imorgon. Tänk vad vanemänniska man blir?! Så fort det blir en förändring så känner man av det, han har ju annars ett 8 - 17 jobb. Idag har jag lite på min "to do" lista som jag tänkte avklara innan Milo ska hämtas på dagis. Sedan börjar ju min taxiverksamhet igen :).

Ha en fin onsdag i snövädret (ni som inte har det, var glada för det!)

Badhuset med pulltvätt



Detta är badhuset i Gustavsberg, inte vårt badhus. Vårt badhus ser ut
som ett typiskt badhus. Stort, högt i tak och massa kalla fyrkantiga
bassänger.
En sån här pool skulle jag gärna ha hemma i badrummet.



Såhär ser vårt badhus ut utifrån, ser kul ut va? Typ som en byggnad
direkt hämtad från ett industriområde från 70 talet. Texten kan
inte vara utbytt nån endaste gång. BAD SPORT BOWLING... katching!

Mitt värsta är nog badhus. Jag är i stort sett uppväxt i vårt badhus då mamma och pappa spelade och tävlade i bowling. När morsan och farsan tävlade eller tränade så badade vi eller bara sprang runt inne i stora idrottshallen. Jag minns att det var skitkul och jag älskade verkligen att bada i badhuset.

Kan säga att det var då. Idag är det nog topp 3 det värsta jag vet. Fyyy faaaan. Först och främst såklart, att ta på sig bikini. Ämen på riktigt, somebody help me. Inte än, om 13 kilo så :) Sen ut i det här härligt belysta badhuset som stinker klor så tånaglarna krullar sig .

Golvet då? Jag känner riktigt hur alla gått där och smetat av sig sitt fotskinn, sitt blöta torra sprickiga illaluktande fotskinn och så ligger det där och mojsar till sig så det bilr halt och nån unge spräcker ögonbrynet när skallen pangar mot kaklet. Där går man i godan ro och klampar i allas fotäckel. UÄK *spyyyyr*.

Bassängerna då? Måste det vara 12 grader i dom? Isvaksbad om ni frågar mig!! Tuttarna fryser så bröstvårtorna trillar av och spräcker kaklet. Det känns som man aldrig mer kommer att bli människa och läpparna återfår sin vanliga färg istället för den där purpurfärgen den haft efter några dagar.

I dusch och bastu då. Har ju skrivit om det tidigare på min blogg, men dessa tantalonor tål att upprepas. Dom har med sig en stor blommig necessär innehållande allt du kan tänka dig. Fotfil, oljor, krämer, duschkrämer, tvål, nagelsax, tvättsvamp, schampo i 12 olika sorter, tåpetare.... RUBBET finns verkligen i dessa necessärer. Sen plockar dom fram sin svamp.... huuuu, ni vet en sån där svamp som allt fastnar på. Oftast pullhår. Sen tar hon sin fyrkatinga DUX tvål och riktigt mojsar in den i svampen så det uppstår ett sånt där lödder som påminner om ett skumparty. Sen särar hon på benen ordentligt och så sätter hon igång. Med stoooora cirklar drar hon igång en pulltvätt man sent ska glömma,  löddret når nästan taket innan hon är färdig. När hon avslutat sitt pulltvättande så ska det i 17 olika preparat i håret och tånaglarna klipps. Där sitter man med hakan i backen och försöker tänka på annat. Man kastar sig in i duschen och glömmer hårtvätten av chocken. Sen knallar man hem totalförstummad med en upplevelse som man sällan ska glömma!

Därför struntar jag i badhuset. Jag kan bara inte gå dit, jag verkligen avskyr det. Nu har husbandet pratat om att han vill dit med Milo. Vid några svaga ögonblick så var vi där när Milo var mindre. Men minnena revs upp och jag skakade som ett asplöv och fick sitta i ett mörkt rum länge efteråt för att sudda ut minnet av den pulltvättande tanten! :))) 

LCHF - Chips



LCHF - Chips a la Niinis style! Ni måste prova, tom Tony som är
kräsnast i mellansverige tyckte dom var jättegoda! Vi åt upp dom i
ett nafs i helgen. Tony tog även fram lite salsadipp att doppa dom i!
Dessa är kanon att ha som substitut istället för chips när andra sitter
och mumsar dillchips (som råkar vara det godaste chipset i världen!)

INGREDIENSER:

3 dl riven smakrik ost (gärna fet)
2 ägg separerade
1/2  tsk paprikapulver
1/2 tsk lökpulver

 GÖR SÅHÄR:

Riv osten. Separera äggen, gulorna i en bunke och vitorna i en. Vispa äggvitorna till hårt skum, rinner inte när du vänder bunken upp och ner. Ha i kryddorna i gulorna. Blanda samman. Vänd i gulorna och osten i vitorna och blanda om till en smet som är ganska så tjock. Klicka ut och platta ut oströran på smörad plåt. Man får ut ca 12 - 15 chips. In i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter. Dessa chips blir inte så hårda. Vill man ha dom hårdare kan man nog ha dom inne mycket längre men med lägre temp. Det ska jag testa nästa gång!

Servera med en salsadip och gräddfilsdip och njuuuuut!

Kärlek



Den här bilden togs när Milobebis var sjuk. När han
bara ville sitta i knät och mysa. Jag lyckades fånga
den här bilden precis när Tony somnat med honom..
är inte detta kärlek?

Idag har ju Milobebis varit på dagis igen. Fick höra att det han hade var nåt som gick just nu, tokfeber i ett dygn först som följs åt av lite snuva. Sen är det borta. Milos kompis på dagis hade haft exakt samma. Dom brukar följas åt så det är alltid bra att fråga dom när Milo insjuknar....

... nu kan vi väl få hoppas på att det dörjer lite innan han blir sjuk igen?!

Granen står så grön och grann... eller inte



Ja, julen är ute om man säger så. Granen blev tyvärr
en besvikelse då den började barra redan första dagen.
Så den blev utslängd bara några dagar efter julafton.

Nåt nytt när man inte längre bor i hus var visst det här med att göra sig av med granen. Nu ligger våra rester till gran ute på balkan och barrar av sig det sista. Den här måste liksom kastas ner från balkongen för in kommer den inte. Då plockar man barr långt in i augusti....

...sen ska den upp på taket på bilen och iväg till återbruket. SUCK, vilket jobb. Måste liksom snöra fast en rugguggla till gran på taket. Va? Är det så? Förr så kastade man ju ut dom från balkongen och så kom en liten minitraktor och hämta upp alla granlik. Så var det i det området jag bodde som liten. Så är det inte nu. Inga minitraktorer så långt ögat kan nå. Får man ställa såna här i soprummet? Om man lägger en hundring där så kanske man får det?!


LCHF - Hallonpaj


Jag blev väldigt överraskad över hur gott detta blev. Hittade receptet men modifierade det lite och det blev riktigt bra! Tänk att man kan sitta och lyxa med sånt här utan att det är hela världen.... GREJT!

Ingredienser:
150g hallon (innehåller mindre kolhydrater)
25g smör
1 dl kokos
1 ägg
2 tsk kanel

Gör så här
Lägg bären i en ugnssäker form

Smält smöret, vispa i ägget, blanda med kokosen och kanelen till en grynig massa. Lägg det över blåbären- skjutsa in i ugnen i 200 grader. Tills kokosen är gyllenbrun och hård.

Servera med en klick nyvispad grädde!

Ps. Ett annat tips är att ebart göra pajskalet i ugnen och servera kalla bär till + vispgrädde

Dag 25 - En första....



Dag 25 - EN första titt in i sovrummet på morgonen så brukar man
kunna mötas av denna syn. En nyvaken bebis med rufsigt hår!


Den synen går inte av för hackor. Är inte en liten nyvaken varm bebiskropp det allra mysigaste man kan känna på? När han ligger där alldeles rufsig, lite svullen kring ögonen, lugn, varm och kramig. Grodpyjamasen på, eller larven... eller tigern... spelar ingen roll, alla pyjamasar är fina. Eller så har det varit varmt och pyjamasen har åkt av. Ååååh, den stunden är det mysigaste. Jag har njutit av detta så himla mycket med alla mina 3 barn. Jag har haft privilegiet att få göra det eftersom jag oftast lämnat på dagis. Det var en period när jag inte lämnade och åkte ifrån familjen innan de ens vaknat. Då gick jag miste om det...

När jag går in till Milo på morgonen. Ja alltså, han vaknar runt 5 ju och får blaskvällingen. Då går oftast jag upp. Sen somnar han oftast om och vaknar igen vid halv 7. Just när jag hör honom ropa så blir jag alldeles varm, för då ska jag få mötas av den här synen igen. Och få ligga och kramas med han en stund. Här och nu. Så ska man tänka, här och nu just den stunden!


Vi har blivit faddrar



Ni vet när jag la ut den där bilden här på min blogg. På den svältande pojken. När jag berättade om dag 24, om vad som får mig att gråta. Min man tog väldigt illa vid sig av bilden och ville genast att vi skulle göra det jag pratat om väldigt länge!

Att bli fadder. Så nu har vi signat oss för att bli fadderföräldrar till ett barn i Afrika. Vi kommer att få följa ett barn på vägen och vi betalar 200 kr per månad. Jag resonerar som så... att man kan skita i att köpa en topp som man inte behöver, man kan strunta i att köpa aftonbladet några gånger, man kan strunta i att äta ute en gång. Då har man 200 kr över 1 gång i månaden.

Det känns oerhört skönt i hjärtat, att kunna hjälpa om än bara lite och jag är glad att vi äntligen tog tag i det här! Nästa vecka ska vi få ett foto på vårt barn som vi blivit faddrar till, det ska bli så spännande och barnen är glada att vi gjort det här.

Vill du oxå bli fadder så går du in--------------------------------> här!

Playdate is da shit





Playdate här hos oss igår. Det blev en härlig dag med massa skratt!
Meja är inte den blyga typen när det kommer till att ta foto. Skratta
säger man och hon bjuder på dessa underbara skratt!


Heldag med lek, mat och fika. Inte alls dumt och nåt man borde göra oftare. Meja har vi ju fått följa ända sedan hon planterade sig i magen på Åsa. Det roliga var att vi planterade Milobebis i magen nästan exakt 6 veckor efter dom. Dom föddes dock inte som planerat utan Milo valde ju att stanna kvar ytterligare en tid, det skiljer nästan 2 månader på dom. Åsa var min stora stöttepelare under den tiden kan jag säga, hon peppade mig när jag gick där som en flodko och trodde jag skulle explodera vilken sekund som helst! "Nu kommer det hända, jag känner det på mig. Du har ju alla tecken på att det är dax" sa Åsa..... varje dag. Men inget hände, dock så hjälpte peppet mig oerhört ändå! :) Samma var det sedan när Milo inte ville sova. "Nina, det kommer vända nu. Jag känner det på mig!" peppade Åsa. Som ni alla vet så sover ju inte Milobebis hela nätter än (även fast det är mycket bättre med blaskvällingkuren). Idag skrattar vi åt det, att Åsa kände på sig så mycket men att det aldrig blev så. Dock så har all hennes pepp och att jag fått bolla med henne hjälpt mig så mycket, tack för det ÅSA!

Jaha, idag är det tisdag. Milobebis ska till dagis och jag har en hel del jobb att uträtta. Sen hade jag väl tänkt att börja rensa ut julen. Julgran och allt sånt är ute men stjärnos och ljusstakar är kvar. Det ÄÄÄR ju faktiskt ganska så mysigt med den här belysningen, det kommer man inte ifrån. Men man får byuta ut den mot nån annan mysig belysning så känns det inte så fattigt sen.

Ska skriva om ett "paj" recept som jag gjorde igår. Alltså LCHF gottis paj.... sååå god och ytterligare en grej att göra som substitut! HURRRAAAAAAAA!!! Sen bjuder jag även på substitut för chips! Vad sägs om det..... ??? DUBBELHURRRRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

Morgonpromenad premiär!



GUTEN MORGEN! Ja då har vi kakat igång morgon-
promenaderna oxå. Precis hemkommen här! Idag
hade jag premiär. Och vilken premiär sen? Halt är
bara förnamnet på premiären!


Ja draaaaaaaaaaaaaaaaaaa åt skogen så halt det är idag! Jag är i chock nästan. Jag har spänt mina skinkor så dom är blå för att inte ramla varje steg jag tar. Det är knöggligt, det är isigt, det är blött på isen, det är iskockor. Det är ett jäkla skitunderlag. Min 45 minuters runda som brukar ta just 45 minuter tog idag över 1 timme. Känner att jag kämpat hårdare än jag brukar så nog fick man motion allt.

Ser oxå att min kära man gjort en gammal hederlig blogrape. Men idag var det en härlig blogrape, jag blev både rörd och glad av hans rader här på bloggen. Han känner mig väl den där mannen, det är väl tur det och en av anledningarna till att jag ÄLSKAR honom så mycket.

Nu ska jag duscha och förbereda lite LCHF frukost, PMS knackar som helvetet på dörren känner jag men jag har hittills klarat av att mota den vid dörren och följt min diet på pricken. Inte ett enda snedsteg so far. Ok, vin har jag druckit men inga mängder och det man faktiskt får dricka ibland, självklart är ju avstå alkohol det optimala men då vette tusan hur kul det skulle bli? Ett glas rött till maten på en lördag måste man få ta.... så är det!

Dagen bjuder på besök av Åsa och Meja för en liten playdate, mysigt som tusan! Sen har jag även lite jobb som ska skötas, beställningar som ska skickas m.m. Välkommen måndag och välkommen stora killarna, LYCKA!


When love takes over !!

Well well well !!! Husbandet tar över bloggen ala mafia style !! :)  Frugan är ute i snålblåsten och tar en morgonpromenad. Trots blankhala gator och hennes överdrivet jobbiga rädsla för mörka platser så är hon där ute nånstans nu och halkar omkring som bambi på hal is :) . Hon är SÅ JÄVLA DUKTIG nu. Jag tackar gud att hon är duktig så inte jag sabbar allt mitt som jag kämpat mitt arsle för.

Måste också passa på att tacka er som läser fruns blogg. Hon blir så glad när hon sitter här framför skärmen ( nu vet inte jag om hon kanske surfar på " big dicks in paris" när jag inte tittar och det är det som orsakar leendet ) och läser era kommentarer. Uppmanar gärna till flera kommentarer då hon väldigt ofta uttrycker hur jäkla nyfiken hon är på att veta vart alla finns som läser hennes blogg. Så jag uppmanar er att lämna en hälsning så fort ni varit inne och tittat. Den kommentaren gör henne tokglad.

Det här med viktmiskning är helt sjukt omfattande. Finns det någon som är nöjd ?? Kanske inte bara gäller vikt men det är ofta man hör att folk tycker dom är för smala ( vilket dom som är stora inte kan tro är sant ) och att dom gärna tar några kilon på kroppen. Jag hittar också nackdelar med att gå ner. Alla kläder som gör att jag ser ut som 50cent t.ex ... Allt ser ut som hiphop och det är väl inte riktigt så coolt när en blek, småskäggig kille på 30år glider runt med såna kläder... Sen kan jag inte gå som dom heller.. Sådär haltandes med ett ben och vifta med pistolfingrarna hela tiden ochh skrika yoooo .. matterfakker. Sen kan jag inte sitta på hårda underlag längre stunder. Ärslet är som ett urlakat plommon. Gör ont på knotas då. MEN... Jag trivs med hur jag ser ut nu. ÄNT-Fucking-LIGEN.

Nu är frugan på god väg också. Där kommer ni in i bilden igen. Häng med på resan.. Peppa varandra och acceptera inte snesteg.. Bli förbannad.. Vafan i helvete helt enkelt. Som en kompis sa till Nina som fastnade i mitt huvud. Man får njuta i fem sekunder och sen har man ångest i timmar när man fuskar med nåt onyttigt. FEM SEKUNDER som inte ens är värt det. Nåväl.. Skit stolt över min fru som är så jävla hård och duktig nu. Fy fan om jag skulle behöva gå igenom PMS och mens och allt sånt samtidigt. Ni för en kamp tjejer mot kroppens signaler som vi killar inte skulle klara av. Vi skulle tjura i fyra veckor och be till gud om dödshjälp. You go girls... Fast mest DU ninaloo.

Min fru sa till mig att hon saknar trygghetskänslan i min kropp från när jag var stor i kroppen. Först vart jag lite confused men sen så tänkte jag efter. Jag har haft sammma relation till min Pappa. Jag skulle aldrig i mitt liv kunna ha en smal pappa. HAN gav mig trygghet genom att vara stor och björnaktig och när man kramar honom än idag så är det som att blicka tillbaka 20 år i tiden och vilja fråga.. Får jag somna här med örat mot din mage och kännna total trygghet och bara vara.. . Så jag förstår vad nina menar. Nästan som att hon får en ny kropp att lära känna.

Nu vaknade mitt lilla milo hjärta hör jag. Ska springa och ge honom tryggheten nu i mörkret där inne. Ha en underbar dag... / Huset

HURT



Jag är skadad! Om ni alla tar fram förstorings
glaset så ser ni en röd strimma högt upp på
min rygg. Jag konstaterar att jag är för gammal
för pulkabacken!

Igår blev det lite pulka. Vi åkte med svägerska och familj och givetvis kan inte jag som vuxen låta bli. Deras barn hade med sig en madrass som jag såklart ville prova. Ingen kontroll alls när jag far ner i backen och åker nedåt med huvudet före. Framför mig har precis en utav barnen stannat med sin bob som jag brakar in i med nacken före. PANG sa det och huvudet gjorde fruktansvärt ont.  Märket är så jäkla litet förstår ni, det borde vara 100 ggr större med tanke på hur ont det gjorde och hur öm jag är idag. Så nu tycker ingen synd om mig även om det är det.

Hade ju tänkt ta en massa bilder igår men åkte ifrån minneskortet. Så idag bjuder jag bara på själva skadan! Annars blev det en trevlig kväll med middag och lite film. Fick även ta mig ett glas vin och då kändes skadan genast lite bättre.

Nu åker vi snart till stallet föt att titta på Elliot som tävlar idag.

Middag och LCHF



Killhäng i kök och vid datan...



Lite utav det som bjöds. Potatishalvor med en underbar bacon/ost röra.
Själv skippade jag potatisen men åt allt annat!





Gott och väldigt mysigt!



Lasse som läser godnatt sagan ikväll. HILMA som vanligt.



Fina tjejerna... och när kameran är med så brukar det liksom gå lite
överstyr. Så oxå denna kväll. Det börjar med ett såhär bra foto. Sen
går vi totalt lös med kameran...









Till slut kom lilla Tilla och visade oss hur ett foto skulle tas, PEACE!


Det blev middag trots allt. Milo var feberfri och var vi på hemmaplan så blev det hela självklart. Bea och Lasse kom över med middagen till oss, va? Vilket lyx! LAsse har arbetat som kock i många år och gör fortfarande så ni kan ju tänka er?! Det blev potatisbåtar (kallar jag dom) med bacon och ost täcke. Det blev långkok med gräddfil och nachochips. Det var god salami och goda ostar. Oliver och kex. Ljuvligt gott och helt ok för mig som äter LCHF. Inget fusk igår heller, det bevisar att man kan äta middagar men välja bort kolhydraterna och ändå äta gott!

Dock så bestämde jag mig för att inte väga mig nu under PMS:en. Jag blir besviken bara så nu kommer jag inte väga mig förrän mensen vart på besök. Shit, jag går upp ett par kilo (vätska) under varje lingonvecka så det gäller att inte tro att man rasar under den tiden.

Idag bjuder dagen på BOB åkning då Milobebis är frisk. Det blir lite mys med släktingar. Det ska bakas LCHF godis igen. BOUNTY ni vet. Snacka om att dom räddar mig nu när jag har PMS. Jag är sugen och kan då ta en sån och känner mig alldeles nöjd efteråt, skitgott till kaffe. Nu ska jag göra såna ostflarn oxå som jag kan låtsas ha som chips ikväll. KANON substitut ju!

Nä, till köket för godis och snacks bak!


Milos fasor





Igår hade vi en innedag då Milo haft feber. Nu är det bättre dock, såå
skönt! Vi läste Milos bok. Det är en kul bok med såna här fina och söta
djur i den. Sen kan man liksom känna på hur en nos på en hund känns
och morrhåren på en katt. Dom sitter liksom utanpå. Den här boken är
jättekul tills vi kommer till det här djuret.......



.......grisen. Nosen är gjord lite sådär kladdig som den faktiskt känns
på riktigt. Milo ryggar tillbaka och tittar förskräckt på den här grisen
sen smäller han igen boken med ett ljudligt PANG och säger "Nu klart".


Godmorgon LÖRDAG. Vad härligt med lördag, och härligt oxå att Milo är bra nu. Han hade en feberfri dag igår och ungen blev sig lik igen. Det blev t.o.m middag med vänner på kvällen då vi beslutade att köra på eftersom Milo blev så mycket bättre. Konstigt egentligen, hög feber i 1 dygn sen borta, putsväck!?

Till bilderna då, vet faktiskt inte varför han inte gillar just grisen. Han vill liksom inte fortsätta läsa boken när man kommer fram till grisen. Jag har provat flera gånger. Det är jättekul med hunden och katten men så fort den här grisen dyker upp så smäller han snabbt igen boken!

Han är ju galen i reklamfilm oxå. Han springer till TV:n när han hör att det vankas reklam. Favoriterna är bredbandsbolaget och foxy bingo. Sen har han två som han är LIVRÄDD för, han springer iväg och gråter. Man måste alltid vara lite beredd, jag har lärt mig att springa till honom och ta honom i famnen. Första gångerna hörde vi bara ett vrålskrik från TV:n och blev rädda att han slagit sig. Men det var bara dessa läskiga!





Det som verkar vara sambandet är gubbar i glasögon som skriker. Grejen är att detta gjort att han är lite rädd för en kollega till min pappa. Han har glasögon som sitter sådär på näsan ofta och Milo får tuppjuck så fort han ser honom. Han gråter verkligen i panik och vi kan inte längre besöka min pappa på jobbet, det går inte. Han är otröstligt och hänger sig fast i mig krampaktigt och gråter. Han är väldigt lik gubben i garderoben för övrigt....

Min lilla ONGE vad mycket det finns att vara rädd för redan....

Dag 24 - Det här får mig att gråta



Sorgliga filmer är mitt "Garanterat börja gråta"
subjekt. Alltid alltid alltid. Det har oxå blivit värre
sen jag fick barnen. Den här filmen grät jag till under
faktiskt hela filmen. Helt slut...




När jag läser tidningen, ser på TV och får veta
hur barn far illa. Det kan handla om svält, om
sjukdomar, om brott... vad som helst. Jag
gråter åt allt som har med barn att göra. Det
är så fruktansvärt att dessa små människor som
inte bett om att födas ska fara illa.




Nåt så ytligt som BIGGEST LOOSER. När jag ser
hur det tampas med sina kilon, när de lyckas, när
det går igenom den här resan både kroppsligt och
själsligt.


Listan kan återigen göras lång. Det är nämligen mycket jag gråter åt. Jag har väldigt lätt för att gråta och har alltid haft ett visst behov av att få gråta. Att få lätta på trycket. Det gör mig oftast väldigt lättad efteråt. Kan komma på mig själv med att det gått länge sedan jag grät och känner att jag är spänd. Då gråter jag lite och så känns det lite bättre.

Jag kan oxå skratta så jag gråter. Det händer oxå ganska så ofta och kan vara väldigt kul för andra, mindre kul för mig eftersom jag brukar ha svårt att sluta! :) Det finns liksom ingen hejd, jag skrattar så jag skriker och gråter så tårarna rinner. Det här är lite sådär när det händer när det inte FÅR hända. Då är det bara gå ut eller gå undan tills det går över. :)

Jag gråter av glädje oxå, när jag bli glad så gråter jag. När det liksom bubblar där inne i bröstet, då brukar det kunna komma ut som gråt!

Ja, nu när jag kollar uppåt här så ser jag ju att jag är en riktig jäkla lipsill! :) GÖTT!


LCHF - Tacos



Igår åt vi tacos till middag. Ok, det mesta kan man ju faktiskt äta förutom själva brödet som man ska ha allting i. SÅ hur göra? Man vill ju liksom ha det i nånting. Tyvärr blev bilden lite suddig just vid själva salladsbladet. Hm.

En del använder sig även av egen tacokrydda och tacosås då de ofta innehåller lite socker. Jag gör inte så. Jag köper det som finns till och struntar i det sockret. Ja, det gör jag. Annars blir det för bökigt för mig och då ruttnar jag ur direkt och skiter i allt sammans. Det vill man ju inte ska hända.

Så jag bytte ut brödet mot riktigt krispiga salladskåls blad. Jag gjorde den precis som vanligt men använde alltså bladet som bröd. SKITAGOTT!!!

Sen gjorde jag min egna guacamole.

RECEPT:

1 mogen avocado
1 dl creme fraiche 34 %
2 vitlöksklyftor
2 krm chilipulver
2 krm paprikapulver
1 kr salt

SÅHÄR GÖR DU:

Mixa avocadon med stavmixer. Lägg i creme fraichen, pressa i vitlöksklyftor, ha i alla kryddor och blanda om. Låt stå i kylen i ca 10 minuter. VOILA. Passar sååå bra till TACOS men även till köttfärsbiffar, kött och kyckling.

Orkitanten ska slänga sig i väggen!






Minns ni mina orkidéer? Ja dom där som jag skröt om så inihelvetes?
Jag prata om hur duktig jag var och hur jag ÄNTLIGEN lärt mig att ta
hand om orkidéer, att jag äntligen fattat hur det var man skulle göra?!


Jag hade med mina orkidéer i vart och varannat inlägg och så tjoade jag om hur vi skulle komma ihåg att vattna dom 1 gång i veckan och precis hur man skulle göra för att dom skulle må bra! Jag vet att systemkameran har sådär SPY många bilder på mina jävla orkidéer, dels för att jag gillar dom, för det gör jag. JÄTTEMYCKET! Sen är det väldigt vackert att ta bilder på med en bra kamera. Men ni vet när det finns lite FÖÖÖR många bilder på samma sak. Jag kallade mig själv för orkitanten eftersom jag var så jäkla bra på att få dom att blomma. Jag var en orkidéfantast.... trodde jag. Nu är det så att jag kanske måste ta tillbaka allt det där. Någonting väldigt allvarligt har hänt......

............................






............................





Här står kvarlevorna. Idag står dom i duschen för att jag någonstans
griper efter ett halmstrå, ett hålmstrå som kanske kan rädda mina
orkidéer. En dusch. Eller är det begravningsplatsen nästa?


Alltså, hjälp mig!! Mina älskade orkidéer är döda. Putsväck. Dom ser ut att totalt ha tappat gnistan, sålt smöret och tappat pengarna, varit med om för många frostnätter eller supit för mycket under jul och nyår. Kan dom räddas och vad fan gör jag nu?? Detta är ju så tragiskt, mina älskade orkidéer. Kan det vara så att värmen från elementen under fönsterbrädorna gjort att det inte räckt med vattning 1 dag per vecka? Tål dom inte vintern?

Snälla nån därute i Svedala! Har ni en kur, en hästkur eftersöker jag nu?!  Typ liknande den penicillinkur man får när man blir sjuk i Thailand. En dag så är man frisk från halsflussen?! Ska den klippas ner, noppas, klappas på... vad?

Å jag lovar att jag aldrig mer ska skryta om hur jävla bra hand jag har om orkidéer. Jag suger, jag är sämst och ska bara hålla min käft från och med nu!



CUPVINNARE




Igår så fick vi ju ett sms av Thedde efter deras semifinal, dom hade
vunnit även den och skulle nu spela final. Milo kändes helt ok varför
vi bara var tvungna att åka till Usala för att se finalen. Kolla vädret!!
Usch, jag får så ont i magen när vi är ute på vägarna i sånt här väder.




"Vi har det bra, vi här bak i bilen, och vi vill inte va med om nån krock!"
Trallalallaallaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
I baksätet pics....




Tyvärr kom han inte med på bild här min Thedde men han hämtar en
T-shirt. En matchens lirare t-shirt och jag var stolt som en tupp!! Det
där är min grabb det..... jag har lärt han allt jag kan! :)




Här är dom, VINNARNA I STORVRETA CUP!!!! Grabbarna som jag tränat
i 5 års tid. Denna säsong är den första säsongen som jag inte gör det.
Känns konstigt och faktiskt lite trist. Men jag hade gjort mitt i laget,
det behövs förnyelse. Så är det. Dom har blivit så sjukt stora dom här
grabbarna... och väldigt duktiga, det har dom iofs alltid varit!!





Thedde, min superduktiga grabb. Han fick 3 st matchens lirare denna
turnering. Brås på mammas gamla målvakts talang ;) Tur man ärvt
av sig NÅGONTING bra till sina grabbar minsann!


Ja, det blev en visit till Uppsala för att se Thedde spela cup och final. Milo sov nästan under hela tiden och matchen var som tur var inte mer än 2 x 20 min. Riktigt kul o se grabbarna spela, dom var väldigt duktiga. Det var riktigt drag på läktaren oxå bland oss föräldrar. Det var tutor och hejjaramsor. Peppande för grabbarna tror jag...

Eftermiddagen tillbringades sedan hemma i värmen. Vicket jäkla väder det bjöds på igår, usch jag får ont i magen när vi ska ut i trafiken såna dagar. Blir helt orolig. SOm tur var så körde alla väldigt försiktigt ute i trafiken. Väl hemma gjorde vi tacos, jag ska visa er sedan hur jag åt min taco. Ett riktigt bra alternativ och MINST lika gott!

Milobebis fick hög feber sen på kvällen så natten har bjudit på några vakna timmar med avsvalkande av Milobebis. Jag vågade inte ens ta tempen, har aldrig känt att han varit så varm. Säkert över 40 grader. Vet inte om jag drömt men jag tror att jag hört att det går sånt där konstigt nu i form av jättehög feber? Tur det finns febernedsättande, IPREN är det som funkar bäst här hemma. Febern går ner på 20 minuter och håller även febern i schack på det sättet. Idag är han dock piggare, vi får se om det vänder nu. Hoppas det, de är verkligen hemskt när ens liten är sjuk och dåsig. Kvällens planer får nog skjutas upp då han är sjuk, vi hade planerat middag med några kompisar. Dagen tillbringar vi hemma, jag städar nog oxå då det är städardag i casa de Niiinis. Sne slappar vi, jag är lite trött idag då sömnen blev som den blev.

Härlig fredag hörrni, återkommer med lite recept under dagen och tacotipset! :)))

LCHF - Minus 2 KG på 4 dagar



Ok, i morse vaknade jag upp till vägningsdag. Nu har jag kört
strikt LCHF i 4 hela dagar och förlorat 2 KG i vikt. Det är en fröjd
för ögat att se att vågen ler mot mig.


Jaha, första vägningen idag och jag blir väldigt glad och ännu mer motiverad. Vågen visar - 2 KG på 4 dagar. Jag har inte fuskat nånting alls utan kört helt strikt. Dock så har jag inte fått igång mina promenader då jag är lite förkyld och vill inte börja med att bli däckad i nån envis förkylning som förlänger det ytterligare.

Hur går det för er mina vänner??? Hur känner ni er?


Själv känner jag mig helt OK, jag mår faktiskt riktigt bra. Dock så får jag inte slarva med måltiderna. Igår gick det väldigt länge mellan frukost och lunch och blev en tidig middag istället. Då blir jag faktiskt lite vimmelkantig. Sen måste man komma ihåg att dricka vatten, jag dricker 2 liter per dag och märker en stor skillnad på hur jag mår bara på det!




Dag 23 - Det här får mig att må bättre



Dag 23 - Det här får mig att må bättre.....

MIN FAMILJ, att se dom stå sådär uppradade totalt kramar om mitt
hjärta och gör att allt som känts jobbigt eller ledsamt snabbt förvinner.




MIN BEBIS UTVECKLING
... att se sin bebis utvecklas
till en egen individ. När man haft dessa tuffa vak-
nätter så har en jobbig natt snabbt glömts bort när
man fått titta på den här skatten dagtid.




MINA VÄNNER.... känner jag mig låg kan man förlita sig på vänner.
Min Morian t ex, henne kan jag alltid ringa till och beklaga mig när
något känns tufft eller bara ledsamt. Samma med min Kattis...




HUMOR.... är det nåt som kan få en att må bra så är det humor. Spex,
ironi, att kunna driva med sig själv, att kunna BJUDA på sig själv. Det
om nåt kan få en att bli glad igen!




KÄRLEK... är det nåt som kan få mig att må bättre så är det PLENTY
OF LOVE från sin käresta.




ETT GLAS VIN... ja, har man haft en jobbig vecka
kan jag tycka att ett glas vin kan få en avslappnad
och få mig på bättre humör! :)
Att dessutom sitta på
"ballen" en varm sommardag går inte av för hackor!

Skönt att det finns mycket som oxå kan få en att må bättre. Oftast är det de små sakerna som gör det. En kram av Tony när man är lite nere, ett fint ord från nån av mina söner, ett älskar dig från syrran, en klapp på kinden av mamma, ett telefonsamtal från en vän du tänkt på. Listan kan göras lång. Nu när jag letade fram dessa bilder kände jag hur jag blev lite gladare genast, så SÅÅÅ lite kan det handla om. Ta fram ett gammalt fotoalbum och klicka fram glada bilder kan rädda en hel dag!

Livet är fint Ninis!


LCHF bröd - "Oopsies"



Oopsies på smörat bakplåtspapper. Högst upp till höger har vi gjort en
Oopsie till mina hårlöss ;




Till detta kokade jag kaffe, sedan bredde jag på Bregott med en
ganska så stark 31 %ig ost. Grönsaker på. MUMMA och imorn tänkte
vi modernisera receptet ytterligare!


INGREDIENSER:

3 ägg (separerade)
1 dl Philadelphia (jag använde vitlök/örter och den blev kanon)
nypa salt
2 krm bakpulver

GÖR SÅHÄR:

Separera äggen i varsin bunke. Äggvitorna, saltet och bakpulvret i en bunke. Vispa äggvitorna hårt. De ska vara såpass att du kan vända bunken upp ner och då ska inte vitorna röra en fena.  Äggulorna i den andra bunken blandas ihop med Philadelphia osten. Vänd sedan i Philadephia röran i äggvitorna, vänd inte vispa. Man vill behålla fluffet!

Häll/klicka sedan ut 6 st oopsies på smörad bakplåt. In i ugnen i 150 grader i 30 minuter. Avnjut med massa Bregott och ost! MUMMA!


TP = Kvittot på att man är lite puckad?



Kvällen tillbringades hos husbandet bror med familj, det blev till att
beställa hem. Skönt då att det finns kebabsallad på menyn! MUMS!




Husbandet fick prova svarta linser som hans bror haft på en rockfest.
HJÄLP!




Yes, det blev TP. Vi började med att värma upp med barn TP. Och det
gick väldigt bra för mig....




....dock så hann husbandets vän Tobbe in i boet före mig även om mina
tårtbitar suttit på plats i eeeevigheter! Värre var det med vuxen TP.
Ojoj, kan tycka att man känner sig rätt puckad när fråga efter fråga
inte blir besvarad.




En Milobebis som vaknar mitt i nattsömnen, det blir dax att åka hem.

Vi vaknar upp till trettondagen. Lugnt, skönt men med en lite ledsen och gnällig Milobebis. Vi konstaterar att han har feber ganska så snabbt. Han är varm som en kamin. Nu var det ett tag sen Milobebis var sjuk faktiskt. Kan ju bero på alla ledigheter och att man hållt sig hemma från dagis. Nu hoppas jag att inte har nåt långdraget eller nån bauta influensa. Han är lite snuvig men inget mer. Sen hoppas jag på att han snart blir resistent mot alla dagis baciller. I februari är det 1 år sen han skolades in, är inte 1 år en sån magisk gräns? Vi hoppas på det som sagt.

Nu bakar jag oopsies, typ bröd fast på LCHF vis. Vi får se hur dom blev, jag återkommer om det såklart. Den största delen av dagen tillbringas nog hemma i soffan idag, det blir så när nån blir sjuk. Sen kanske vi tar en liten promenad. Jag tillhör skaran morsor som inte sitter inne och ugglar för att han har feber. Jag klär gärna på honom och bäddar ner honom i vagnen och tar en tur. Lite febernedsättande i kroppen och frisk luft brukar göra susen.

God morgon på er!

När man är på väg hem.... Haft en trevlig ...

img_0440 (MMS)

När man är på väg hem.... Haft en trevlig kväll hos svåger och svägerska. Kört den gamla käpphästen TP. Det var längesen, och jag hade glömt hur kul det kan vara!!! I rocked på barn TP, värre var det med vuxenbiten. Måste börja plugga...


Dag 22 - Det här upprör mig



Röda hårblommor fick vara bilden till detta inlägg, fråga mig inte
varför. Visste bara inte vilken bild man skulle använda..... :)


Dag 22 - Det här upprör mig! Ja, det finns ju så mycket i vår värld att vara upprörd över. Så många barn som far illa, alla hemska sjukdomar som drabbar unga människor, dom äldre med för den delen, våldtäkter, mördare... you name it. Listan kan göras så lång. Det har gått så långt att jag ibland undviker att köpa dagstidningen, min själ orkar ibland inte läsa om allt som upprör mig. Det är när jag känner att jag behöver må bra, att jag  behöver ladda. Då undviker jag allt upprörande.

Sen är vår vardag laddad med småsaker att bli upprörd över. Jag har en lista även där.

* Kärringar/gubbar som inte kan köra bil
* Att få ett vått duschdraperi på tex ryggen när man duschat och torkat sig färdigt.
(Detta är bland det absolut värsta jag vet och blir mäkta upprörd varje gång det händer)
* Få kattsand under fötterna
* Att inte hitta DEN toppen du letar efter
* Att nån tagit din tvätt tid
* När strumporna hasar ner i skorna
* Att få en kryp i ögat
* När trosorna äts upp av din stjärt
* När tuttarna liksom väller utanför BH:n, den är för liten eller du har för hängiga pattar!
* När du precis kokat kaffe och märker att mjölken är slut
* När du är nödig och märker att pappret tagit slut
* När nån inte lyssnar när du pratar
* Att vakna mitt i natten och inte kunna somna om
* Att få munsår
* Att bli bemött av en otrevlig expedit

Men som sagt, detta är SMÅSAKER och egentligen ingenting att bli upprörd över. Men man blir det ibland, utan att kunna rå över det! Men jag försöker att låta bli eftersom det finns så mycket värre saker att bli upprörd över!

Busborgen










Vi var på BUSBORGEN i Västerås i Söndags. Vi träffade några vänner
där. Tänk vilket kanon tillhåll, Milo bara älskade det!! Såååå mycket!!
De stora killarna oxå faktiskt, Thedde var lite laidback. Kan vi vuxna
tycka att det är kul så kan 14 åringar! :)


In rumlade vi, en familj på 5 personer. Ovanligt lugnt på stället måste jag säga. Barnen flög åt höger och vänster och vi vuxna hakade fast oss i våra små. Dom måste föröljas på såna här ställen. Annars är risken väldigt stor att man faktiskt tappar bort dom. Dom kan ligga i bollhavet eller klättra upp i dessa gigantiska torn och små rör som fyller hela denna gigantiska lokal. Dom rören är INTE gjorda för oss vuxna, jag hamnade vid ett tillfälle i dessa rör. Hade dessutom ett par tajta jeans på mig. Tjock + tajta jeans + ett smalt rör = KLAUSTROFOBI med risk för att slå nåt barn. Jag tråcklade mig ut dock och var glad att jeansen inte sprack.

Jag hade med mig handspriten. Är det inte så att detta stället måste vara paradiset för alla jordens bakterier. Gnuggar dom inte händerna och hoppar från huvud till huvud så säg? Jag gnuggade in hela skaran med sprit efteråt och hoppas att vi klarat oss.

Trevligt ställe annars. Fikastund för oss vuxna vilket ju alltid är en mysfaktor. Fika för 4 personer då 1 ur sällskapet inte förmådde att lämna leklandet kostade 137 kr!!!! Jajamensan... här skinnar vi de vuxna medan ungarna leker upp sina 100 kr som det kostar per unge. Inget billigt alternativ till lek detta men fasen så kul dom hade grabbarna. Det är värt det, helt klart!

Sugen på dagis? Skorna är i alla fall på ....

img_0438 (MMS)

Sugen på dagis? Skorna är i alla fall på ....


LCHF godis - "Bounty"



Fick några förfrågningar på receptet på GODISET jag gjorde igår. Kan säga att jag
blev glatt överraskad över hur gott det var. Ett superbra alternativ att ta till när
man som jag ibland kan klättra på väggarna av sötsug. LCHF är ju bra så, man blir
inte sötsugen på samma sätt men jag vet att PMS är på ingång, och då är det inte nådigt!


Ingredienser:
1 dl sukrin
50 g kokosfett, ekologiskt
1 dl grädde
1 dl kokosmjölk (gärna organic coconut milk från Blue Dragon eller Santa Maria på grund av deras låga kolhydratvärde)
200 g riven kokos
100 g choklad med hög kakaohalt (>70 %)


Gör så här
1. Smält sukrin och kokosfett i en kastrull.
2. Tillsätt kokosmjölk, grädde, kokos och låt det sjuda.
3. Rör samman allt och låt sedan smeten stå 1 timme i kylen och vila.
4. Forma degen till 12-14 kvadratliknande bitar.
5. Sätt in bitarna i frysen och låt vila 1 timme.
6. Smält chokladen försiktigt i mikron.
7. Doppa kokosbitarna i chokladen.
8. Ställ in i frysen för att bitarna ska kallna. Förvara sedan i kylen.

Varför är han så puckad? Hur ska han kunna...

img_0437 (MMS)

Varför är han så puckad? Hur ska han kunna täcka över kisset om han skrapar på plastkanterna bara? Han skrapar aldrig i sanden, t.o.m katten kanske fattar hur äckligt det är? Godmorgon förresten...


Look at this!!! LCHF godis som jag gjort! ...

img_0436 (MMS)

Look at this!!! LCHF godis som jag gjort! BOUNTY! PMS:en räddad!


Tävla om CLINIDERM





TÄVLINGSDAX! 4 kit från CLINIDERM lottas ut!

Såhär gör du för att vara med och tävla:

* Svara på 3 frågor (nedan). Mejla mig svaret------------->här!
* Skriv en motivering till varför du ska vinna ett av kitten här bland mina kommentarer.
* Länka på din egen blogg, har Du ingen så behöver du inte göra det!

1) Finns det CLINIDERM produkter för män?
2) Vad heter produkten för läppar?
3) CLINIDERM by........ vad?

Svaren hittar du på CLINIDERMS hemsida.

Tävlingen pågår t.o.m 20/1 - 2011


En liten fråga.....



....hur känner ni er? Ja ni som kört igång som jag? Känner ni nåt överhuvudtaget? Är ni trötta eller hungriga? Är ni sugna? Vill ni slå nån? Har ni ställt er på vågen såhär efter att ha kört 1 hel dag? :)

Jag har ställt mig på vågen men tror inte riktigt det stämmer..... -1,2 kg, jag måste ha tappat vätska och dessutom så vägde jag mig mitt på dan igår. Så det stämmer inte riktigt. Ska egentligen väga mig bara 1 gång per vecka och så ska det bli, fredagar väger jag mig. Detta är bara så typiskt mig, PUCKO brutta! Vad händer på 1!!!! dag. Inte ett jävla skit, men det här är jag i ett nötskal.

Har inte kunnat börja motionera då jag har lite förkylningshosta. Vill inte väcka en förkylningsbjörn som sover ifall jag blir SMÄLLFÖRKYLD efteråt. Jag väntar nån dag till... Fick nog lite motion i pulkabacken igår. :))

Dagens LCHF meny



Det här är något jag tänkte jag skulle dela med mig av lite då och då.  En dagens
LCHF meny. Ibland blir det säkert varje dag om det känns som att ni vill ha det
här på bloggen. Jag skriver nämligen matsedel här hemma, ja faktiskt för hela
veckan. Det gör det hela lite lättare att följa då, jag lovar. När jag gick ner 16 kilo
back in the good old days så gjorde jag just så. Svårare att gå utanför ramarna på
det sättet.


Bacongratäng:
600g köttfärs
400g bacon
1 lök
3 msk chilisås
peppar
färsk vitlök

Fyllning i gratängen
Champinjoner så det täcker botten
1/2 Squash i 2mm skivor
Riven ost

Äggstanning
3 ägg
2 dl standardmjölk 3%
1 dl grädde
Peppar

Gör så här
Skär löken och stek löken i stekpannan. Pressa i ett par vitlöksklyftor. Klipp i baconen i pannan och stek det lätt. Lägg i köttfärsen och stek den med de övriga ingredienserna. Ha i chilisåsen och svartpepparen. Låt detta steka ihop i 10 minuter cirka.

Smörj en form med smör. Och skär och lägg i champinjonerna så de täcker botten av formen. Krydda lite extra över om du vill ha det lite kryddigare, som jag vill! Varva sedan med köttfärs/baconsåsen och bacon och riven ost. Avsluta med den skurna squashen och riven ost på toppen.

Vispa ihop äggstanningen och häll detta över gratängen jämnt över.

Grädda mitt i ungen cirka 20-25 minuter i 225 grader.



Broccoligratäng med bräckt kassler:
250g kassler
2 msk smör
4 dl vispgrädde
½ tsk salt
1 kryddmått peppar
1 äggula
4 dl riven fet ost
250g broccoli

Gör så här
Fryst broccoli kokas enligt anvisning på paketet. Låt den rinna av och lägg den i en smord form med höga kanter. Fräs smöret i en kastrull. Späd under vispning med grädden. Smaka av med salt och peppar. Rör ut äggulan med lite grädde och vispa ner i såsen. Tillsätt osten och låt den smälta ner utan att koka såsen. Häll såsen över broccolin, sätt formen på gallret i ugnen och gratinera i 225° ugnsvärme ca 15 minuter eller tills ostsåsen fått fin färg.
Stek sedan kasslern i ca 5 min tills den får en fin färg.

CLINIDERM = WOW



Ja, som ni säkert minns berättade jag ju om detta kit som
jag fått hem från Buzzador för att testa. Nu har jag testat
under 4 dagar....


Jag har fått hem en rengöringslotion, ett ålderfördröjande serum och en dagcreme. Nu har jag använt detta under 4 dagar, morgon och kväll. Jag har dessutom som sämst hy denna halvan av året. Torr, glåmig, fnasig och allmänt ur gängorna!

Cliniderm Ultra Soft Cleansing Milk

Jag har ALDRIG gillat sån rengöringsmjölk. Jag har köpt det några gånger för  att jag hört att det ska vara så bra för torr hy. Min hy är nämligen RÅTORR vintertid, så pass törr att jag får såna torra fläckar i nyllet. Alltid har jag blivit missnöjd för att jag tyckt att jag inte känt mig ren. Nu måste jag dock ändra den uppfattningen. Jag har nu använt en ljuvlig rengöringsmjölk under några dagar. Kletat in hela ansiktet och skölj med massa vaatten. Jag har tvättat ögon och hela kittet. Den tvättar verkligen bort mascaran, den tvättar rent men efterlämnar ingen stram hud så det känns som ögonen ska ploppa ur, den doftar ljuvligt! Betyg, klart 5 av 5 möjliga. Den här kommer jag att köpa vintertid, helt klart.

Cliniderm Age Delay Serum

Ett serum som inte ser ut som serum brukar, denna känns lite lite fetare men är väldigt behaglig att ha på. Känns som att den går in i huden riktigt ordentligt och efterlämnar en sammetslen känsla. Detta ganska så omedelbart. Denna ska skydda från yttre påverkan samt förhindra ålderstecknen. Sånt ser man ju inte med en gång men den känns väldigt härlig måste jag säga. Jag använder den under dagcremen. Innehåller hyaluronsyra. Ett härligt serum helt klart, gör den sen det den ska göra så är detta oxå en klar femma!

Cliniderm Active Protection Day Cream

En dagcreme med aktiva ämen i form av antioxidanter. Ljuvlig fräsch doft. Till en början kändes det lite kaka på kaka att ha på både serum och dagkräm eftersom serumet var mer krämigt. Men eftersom den här dagkrämen sjunker in snabbt i huden så försvinner den känslan snabbt. Jag ger dagkrämen en stark 4:a som blir en 5:a. Det enda som tar ner betyget är att den känns lite lite fet när man har på den men den känslan försvinner ju rätt snabbt.


Sammanfattning

Jag som har en väldigt torr hy tycker att dessa produkter är helt fantastiska. Jag är mäkta förvånad över hur bra dom faktiskt var! Jag använder mig av ganska så dyra produkter när det kommer till rengöring och lägger gärna några kronor extra på sånt som jag vet är bra och känns bra. MEN, ska ärligt erkänna att min hy inte var i topptrim nu under vintern även fast jag använt mig av dyra produkter. Jag kommer att fortsätta använda CLINIDERM nu under hela vintern eftersom min hy, nu efter 4 dagar, känns såhär bra som den gör. Jag är helt len, borta är de torra fläckarna och jag tycker att jag fått lite mer lyster. Härligt CLINIDERM! Jag är en NY kund.

Bloggtävlingen kommer ut senare idag, där lottar jag ut 4 testkit på just CLINIDERMS produkter!!







Att vara ett riktigt PUCKO i spel!



Spel ja, brukar ni spela när ni är på krogen? Nuförtiden är man ju
sällan på krogen men BACK IN THE DAYS när jag var det så blev det
en del spelande, ska berätta en JÄKLIGT pinsam grej angående det!

Jag har alltid velat gå på casino, ett riktigt fläskigt casino och ha en del slantar att kunna spela för. Dricka lite fin skumpa, gå finklädd och känna sig som en ganster fru. Dock så behöver jag nog lära mig ett och annat innan det. Det jag nu ska berätta är lite smått pinsamt faktiskt, så pass att jag klurade på om jag skulle skriva om det men sen tänkte jag att: VAFAAASEN... vad har jag döljt tidigare?! :)

Jo förstår ni, jag har ju alltid varit lite intresserad av Black Jack när jag varit ute på krogen. Har det funnits roulette har det oxå lockat. Under flera år som jag spelat Black Jack så har jag inte fattat en grej. Det började med att jag träffade husbandet. Vi var ute på krogen och hängde vid Black Jack bordet. Efteråt, när vi spelat in lite slantar så sa jag lite fundersamt.

"Men alltså, jag fattar inte att fulla människor kan räkna så snabb huvudräkning som alla gör?" bubblade jag på.

"Vadå, vad menar du?"
säger husbandet.

"Ja men, att snabbt kunna räkna 13 + 9 när man är full. Jag hinner faktiskt inte med varje gång groupieren frågar om jag ska fler kort eller inte!? mumlar jag vidare.

"Men vadå 13? undrar husbandet.

"Ja, men kungen är ju 13!" utbrister jag.

Den skrattsalvan som följde gick inte av för hackor. MY GOOOD! Han höll inte på att återhämta sig.

"Men Nina för fan, man räknar inte kungen som 13. Man räknar knekt, dam och kung, ja dom med ram som 10!" fick han fram mellan asflabben!

Här öppnade sig en helt ny värld för mig. Helt plötsligt hängde jag ju med även med lite vin innanför västen. Men kan ni fatta att jag varit så inihelvetes puckad under alla dessa år och inte vetat det här?!?! Hahahahaha, nu i efterhand garvar jag oxå. PUCKOBRUTTA!!!

Jag har en kompis som kör lite poker på nätet. Hon håvar faktiskt in lite pengar på det sättet och säger att hon spelar in dagens matkassa så emellanåt. Jag har ju blivit lite sugen på att testa. Är dock lite rädd att fastna men är man duktig (vilket jag inte är) så kanske man skulle avsätta några kr i veckan på det. Jag har ju vänner som livnär sig på det. Finns en casino sida där man listat upp en herrans massa spel som finns. Själv ska jag kanske öva ett tag innan jag ger mig in på det. Det finns ju gratisspel att öva upp sig på.

Men med tanke på min erfarenhet kring detta så kanske jag borde skita it.... min huvudräkning håller kanske inte! ;)

Vilken mysig dag vi haft i backen idag! He...

img_0434 (MMS)

Vilken mysig dag vi haft i backen idag! Helt underbart.... Milo sov som en stock efteråt. Nu ska jag lägga in kläder som jag fick hem. Hemklickat från H&M, givetvis på REA och allt passa! Sista tjockiskläderna som sagt. Nu laga blomkålsmos! Har mätt mig idag och det var inte direkt glädjande så nu är jag än mer taggad!


Nu kör vi LCHF



Godmorgon kära vänner! Då kör vi.... jag avslutade kvällen
med mjölkchoklad och chips och läsk igår. Så nu är jag redo
att ta mig an det nya året och dieten som ska göra mig smal
till sommaren!


Jaha, är ni med mig nudå? Kör vi nu? Jag är tokladdad och har precis tagit fram ingredienserna till min frukost. Idag blir det ostomelett med kaffe. Till middag blir det stekt falukorv (ja, vi äter falukorv fast det inte är sådär jättebra men det funkar det oxå) med blomkålsmos.

Recept:

Ingredienser:
Blomkål
Smör
Grädde
Salt
Peppar

Ev annan smaksättning, tex:
vitlök
oliver
paprika
chili
sambal oelek

Gör så här
Koka blomkålen tills bitarna är mjuka. Häll av vattnet. Lägg i en rejäl klick smör och mixa med stavmixer. Krydda efter smak och blanda i grädde till önskad konsistens.

______________________________________________________________________________________________

Jag fick en stavmixer av syster i julklapp så nu jävlar ska här mixas. Detta är UBERGOTT så testa för tusan gubbar!

Annars så bjuder dagen på BOB åkning med Milobebis och kanske nån av de stora killarna. Sedan får dagen utvisa vad som kommer att ske. Det är en kortvecka igen vilket känns underbart så vi får lite dagar tillsammans i början av detta år.





♥ Ninas NYÅRSKARAMELLER ♥








Årets första del innehåller allt möjligt. Jag åker på tjejresa till SÄLEN
med mina härliga tjejer. Är borta en weekend och har fasligt roligt.
Det har blivit dax för Milobebis att inskolas på dagis vilket går riktigt
bra. Det var här husbandet våldtog min blogg för första gången och
det fick han smaka på i form av lite stryk som jag dokumenterade!
Det blev året som Husbandet sökte till IDOL och jag fick denna
fantastiska bild på mig och Jihde! :)












Det blev året då vi sålde vårt hus och flyttade till en gigantisk lägen-
het istället. Det är numera omtapetserat och trivsamt. den första
glassen intogs på torget när våren visade sina första varma dagar.
Det var året då Milo gick på sin första midsommarafton. Det var året
då jag färgade håret från svart till rött, en förändring som var på
tiden då jag varit svarthårig i 12 år. Det var året då vi åkte husbil till
Öland och Tylösand och hade en helt ljuvlig semester. Det var året då
vi var på ett fantastiskt vackert bröllop!







Det var året då jag gav satsandet på mina egna alster en chans. Det
var året då husbandet äntligen hamnade på rätt sida om 30 årsstrecket!
Det var året då jag gjorde om alla 3 barnens rum. Först Elliots, sen
Theddes och sist Milobebis. Fina och trivsamma blev dom. Det var året
då jag längtade väldigt till julen. Det var förhoppningsvis året vi vände
Milobebis sömnmönster med hjälp av blaskvälling kuren. Nu sover han
nästan hela nätterna med undantag för en liten blaskvälling slatt runt
4-5 varje morgon.


Så ungefär har vårt år sett ut. Det har vart rätt tufft den sista halvan av året men när man ser tillbaka på året så känns det som man kan vara nöjd med händelserna. Vi har haft en urfin sommar och en jättemysig semester. Vi flyttade och hamnade mitt på stan i en gigantisk lägenhet på 170 kv. Hur länge det får vi se. :)
Milobebis har varit sjuk en hel del men så är ju första året på dagis. Han hamnade på ett jättebra dagis där han verkar trivas så himla bra. Årets slut har varit rätt stressig för mig men kul stress då det handlar om mina alster.

Vi summerar året och blickar framåt. Vi hoppas på ett fint 2011 och fortsätter hoppas på blaskvällingkuren så vi får sova ifatt dessa 2 år som gått! :)

Dag 21 - Ett annat ögonblick


I duschen på akademiska sjukhuset. Klockan är 3
på natten den 4/12 - 2008. Jag har så ont så jag vill
gråta. Husbandet ska äntligen få se sitt första barn,
han är till sig och den här bilden är tagen när han
sitter på toastolen och hjälper mig genom mina
värkar. Vi hade varit på BB 7 ggr innan... och nu var
det ÄNTLIGEN dax!



Klockan är runt 5 på morgonen, jag är kopplad till TENS som inte
hjälper mig alls. Dock så är jag så trött så jag vill bara ligga ner och
ta värkarna som sköljer över mig!




Här är klockan runt åtta på morgonen och värkarna kommer gång
på gång, jag har fått lustgas vilket hjälper mig en del. Jag är så trött,
så trött och vill egentligen bara sova men nu ska Milo komma till oss!

Jag tror att man"ser" smärtan här....



Efter många många kämpande timmar så kommer han till slut ut. Han
är lite blå och medtagen men mår bra för övrigt. Han har oxå haft ett
mycket kämpigt dygn därinne i min magen.



Det ÖGONBLICKET då han äntligen kommer ut till oss. DET går inte av för hackor. Allt kämpande, alla månader vi väntat, alla spyor jag lagt, alla krämpor man haft, alla omtumlande känslor man känt..... och så kommer han äntligen ut till oss. Två väntande kärleksfulla föräldrar som bara vill ÄLSKA sin bebis. Att få se en man bli pappa för första gången, det finns nog inte så mycket vackrare i världen. Hans gråt, hans lycka som sköljer över honom, när han inte vet vad han ska göra av alla känslor. WOW säger jag bara. Det ögonblicket kan jag genomleva gång på gång.

Nyåret i bilder


















Här har vi lite nyårsbilder. Som vanligt hade Kattis fixat en alldeles
underbar dukning! Aaah, vad fin den var. Jag slabbade tyvärr ner
det med rödvin det första jag gjorde och avslutade med att krossa
ett glas, SNARK för mig! Kvällen blev i alla fall lyckad med god mat,
musiklek och spel. När sedan 12 slaget närmade sig vaknade vår
lilla plutt i vagnen. SÅ jag och husbandet satt här på sängen med
Milo i vagnen och skålade in 12 slaget. Raketerna ven utanför så
fyrverkerier fick vi se i alla fall!
Och ärligt... jag hade inte velat byta
bort det mot någonting!


Det var ungefär vår nyårsafton i bilder. En trevlig kväll med nära och kära. Bättre kan man inte ha det. Ungarna var tvärnöjda med sina små smällare och filmstuga. Vi vuxna fick leka musiklek och spela spel, äta gott och summera året som gått. Vi avslutade firandet i Kattis och Beijnes gästrum där Milo sov i sin vagn. Han vaknade när alla började klä på sig och skulle ut till 12 slaget så jag satte mig vid honom och försökte få honom att somna om. Men serru den gick han inte på. Husbandet kom som tur var in precis in innan 12 slaget så vi fick skåla och pussa in det nya året. Fick en lyckokänsla i magen. Barnen utanför glada och spralliga, vi därinne med vår bebis och ett stort fönster att se fyrverkerierna ifrån. Helt perfekt!

Gårdagen tillbringades i TV soffan. Film efter film avverkades och idag känner jag att jag måste röra mig lite. Har fått en envis liten irritationshosta som sitter långt ner i halsen. Sömnen har blivit sådär eftersom det irriterar i halsen hela tiden. Det är väl dax att bli sjuk kanske. Men idag deppar vi inte för det. Nu ska vi snart åka till busborden så 2 av 3 barn får leka av sig. Dom behöver det. Själva ska vi träffa vänner som vi ska ta en fika med samtidigt. TREVLIGT!

Ha en mysig söndag hörrni!

Kärlek ♥ och en önskan om ett härligt 2011!

God dag nytt år, god dag lördag! Lite tröt...

img_0425 (MMS)

God dag nytt år, god dag lördag! Lite trött i mössan startar jag detta nya år. Det blev dock inte så sent igår, som tur är men lite sliten blir man ju ändå! Vi har haft jättemysigt idag med till en början en BRAKFRUKOST! Jag njuter av dessa sista dagar med svulla! Nu har vi alla suttit uppkurade i soffan och tittat på SHREK 4. Jag fortsätter med Love Guru med skönheten här ovan i en av huvudrollerna. Tony gick på liten Bob promenad med Milo, han har redan sett filmen. Elliot i stallet nu och Thedde vid dataspelet. Med andra ord njuta av film, helt i fred! Inte varje dag....


RSS 2.0