Gott nytt...

0-37d1eee108a6fd38418a9f420129eace.png

Gott nytt år! Mitt i middagen nu...mysigt och jättegott!


GOTT NYTT ÅR!!!

Jaha.... här sitter jag med en färg i håret. Elliot badar, Thedde sitter bredvid och snackar, Milo leker tittut med Elliot i badet. Han står och håller i sig i badkarskanten och så böjer han på knäna så han försvinner och studsar upp och ser överlycklig ut!

Jag har gjort 8 st pannacotta med vit choklad i champagneglas, jag har smält tryffelchoklad och gjort chokladplattor av dom som ska garnera glasen, sist fyller jag på lite hallon, hoppas det blir gott SATAN! Vi skulle stå för efterrätten och det mousserande vinet på kvällens nyårsmiddag.

Jag vet inte ens vad jag ska ha på mig. Det får nog bli den gamla Koola Anna klänningstrasan igen. Måste ha nåt under den bara, vill ju gärna inte ha kortärmat på mig nu när man har lika stora armar som en tysk Bronto Britta som kastar 25 meter i kula. Jag har t.o.m skäggstråna på hakan så jag skulle lätt platsa som en rysk kvinnlig deltagare på nästa OS. Jag kanske rakar mig en aningens mer under armarna än dom bruttorna men det är kanske enda skillnaden.
Såååå... att ta på sig en klänning utan ärmar är lika uteslutet som att jag skulle .... OJ, ursäkta.... nu har jag hämtat mig från skrattanfallet. Milo drog av en sån brakskit här bredvid mig, jag trodde det var Thedde men det var minstingen i familjen som lufta sig lite. HERREGUUUUD... han brås på husbandet märker jag!! Ni skulle ha hört??!!

Jaja... jag slänger in en bild här sen på hela familjen så ni ser hur vi ser ut ikväll! Det blir Bronto Britta and the Farters!!

GOTT NYTT ÅR ALLA LÄSARE!!!

TACK FÖR:

All stöttning ni gett mig genom året!
Att ni vill kommentera här, det gör mig glad varje gång!
Att ni lyfter mig när jag känner mig nere!
Att ni vill följa med i mitt/våra liv!

Massa kärlek till er alla!!!






Godaste fisksoppan i världen!

Nyårsafton och jag har börjat min morgon med att träna på min Wii FIT bräda. 40 minuter fick jag ihop denna morgon. Jag har verkligen tränat varje dag sen jag fick den på julafton. Det är ruggigt motiverande och jag älskar träningsformen. Den kombinerat med att gå på gymet nån dag varje vecka kommer säkerligen göra underverk så fort jag fått ordning på maten.

Det är vekligen inte lätt! FAN, jag ÄLSKAR verkligen mat. Jag, husbandet och ungarna umgås alltid med mat, vi planerar allt mys efter mat, vi har alltid som mysigast när vi äter ihop. DET vill jag däremot inte göra någon ändring på, däremot att få till bra och nyttig mat är kruxet. Man kan ju fortfarande ha mysigt fast man äter nyttig mat. För oss handlar det mycket om att äta nyttigt men inte att det ska kännas som man äter en torr och tråkig sallad. Därför letar jag nu efter massor med recept där man får en känsla av cremighet i maten fast man inte haft i en burk 34%-ig cremefraiche och vispgrädde. Jag fick hem broschyrer från VIKTVÄKTARNA igår, dom har tydligen kört igång nån ny form nu, en point´s form men på ett annorlunda sätt. Jag kommer inte gå med där men jag kommer nog att äta lite efter deras stil.
SNAAAAAAAAAAARK tänker ni som läst min blogg ett tag nu. Hahaha, jag nästan ser det framför mig. Här sitter hon som testat ALLA bantningsmetoder på markanden det senaste året och kacklar liksom....igen. Men det är nog som jag är som person i största allmänhet. Enformighet får mig att må dåligt och jag har ännu inte hittat en form som känns 100. Tydligen inte dåra eftersom jag fortfarande har 10 kilos övervikt!  MEN... nu testar vi oss fram. Jag är målmedveten och jag vägrar se ut såhär i slutet av 2010. Jag vägrar att se ut såhär på stranden i sommar. SÅ, då kan man inte sitta som en tjockis och inte göra nåt åt saken och bara fortsätta äta som en häst.

Att bero på det så gjorde jag en fisksoppa enligt viktväktar recept igår. Det var LÄTT den godaste fisksoppan jag ätit!! Ni bara måste testa nångång!!










Skiva purjolök och skala och skiva morötterna. Dela paprikan i bitar. Skala och hacka vitlöken. Häll vatten i en stor gryta och lägg i grönsakerna tillsammans med hummer och fiskfond. Låt koka i ca 10 minuter. Skär fisken i kuber och lägg ner den i grytan och låt koka ytterligare 10 minuter. Häll i fraiche och dill (valfritt med dill) och låt detta bli varmt. Servera tillsammans med nåt nyttigt bröd.


NYÅRSLÖFTEN 2010

Idag är det näst sista dagen på det här året, det sista året på 2000 talet, sen blir det 2010-talet. Tänk att det verkligen är 10 år sen jag låg där och nattade min bebis Elliot som var övertrött, han var dryga året och vi hade ca 30 gäster på besök för att fira milleniumskiftet. Det blev kinamat sittande i finkläder på kuddar på golvet med ett lågt tillhörande bord. Vi lekte lekar, vi och åt drack gott och sen låg då som sagt jag och Elliot där i sängen medan alla andra stod på baksidan och firande in 2000! Jag log för mig själv därinne för egentligen kunde jag just då och då inte vara på ett bättre ställe. Bredvid min bebis, med resten av min familj och mina vänner utanför fönstret hurrande och tjoande.

Ni vet det här med NYÅRSLÖFTEN. Ett ganska uttjatat ord och som många bara känner ger dom ånget. När jag tänkte efter så har jag nog aldrig gett ett nyårslöfte. Jag har skitit fulla fan i´t. I år har jag valt att göra det lite annorlunda. Jag har 10 st nyårlöften för 2010. Just bara för att det är 2010 vi ska fira in.

NYÅRSLÖFTEN FÖR 2010:

#1) NY LIVSSTIL
Äta bra, komma igång med min träning ordentligt...det ska alltså prioriteras och planeras lite annorlunda framöver. 2010 är året då jag kommer i form!

#2) TÄNKA POSITIVT
Jag ska verkligen försöka vända negativa tankar till det motsatta. Jag ska verkligen verkligen försöka. Jag har läst så mycket om just det här. Vad tankekraften faktiskt kan göra med oss människor.

#3) MÅLMEDVETEN
Jag ska försöka börja tänka mer målmedvetet. Alltså.... verkligen sträva efter saker jag vill uppnå. Inte tänka negativt och tro att det inte går utan målmedvetet sträva efter att lyckas med vad jag än åtar mig.

#4) AVLSUTA TRÄNINGSJOBBET
Jag har tagit ett ganska stort beslut. Jag ska fr o m nästa säsong inte träna Theddes innebandylag. Jag har funderat på detta, både fram och tillbaka för att till slut känna att beslutet inte var så svårt. Jag är klar nu. Nu måste jag gå vidare och laget behöver in med nya influenser. Det har vart JÄÄTEROLIGT och det kommer vara tufft att lämna grabbarna, men nu kräver annat i mitt liv min tid och det måste få göra det.

#5) FOKUS ALSTER
Jag ska fokusera lite mer på mina alster. Jag tänker inte gå in mer på det men jag ska se till att jobba mer på den biten.

#6) SPARA UT HÅRET
Ja visst, jag ska spara ut mitt hår till långt!

#7) TA BORT LEVERFLÄCKAR
Jag har några som växer, jag har tagit bort några tidigare men sett att jag har några till som behöver tas bort. Jag skjuter på det här ständigt men nu ska det bli av!

#8) WALK-IN-CLOSET
Javisst.... nu ska den göras klar. Vi har köpt allt dom behövs men det blir aldrig gjort! Det ska göras... PUNKT SLUT!

#9) GÖRA TATTOOS
Jag ska skaffa mig några fler tatueringar. Jag har några klara och några är bara i tankarna än så länge. Det krävs lite tanke bakom tatueringar känner jag. Jag vill att det ska bli bra och nåt man verkligen kan vara jättestolt över.

#10) LÄSA MER BÖCKER
Jag lägger ner alldeles för lite tid på detta underbara tidsfördriv. Som ni vet så fick jag Andreas Carlsson´s bok i julklapp, jag har snart läst ut den och jag tycker vekligen det är jättemysigt att försvinna in i bokens värld!



Japp, där hade vi det. Man ska dock inte låta nyårslöften ge en ångest. Jag använder nyårslöften till att ha som små små mål under året, inget man ger ett löfte på utan något man ska försöka uppnå. Sen får vi se hur det blir med den saken... detta är ju trots allt livet vi lever!

Har Du några nyårslöften? Berätta gärna!!!


Nyårsfin med REA kläder från H&M!!!

Har ni klart vad ni ska göra på nyårsafton?

En del gör det de ALLTID gör på nyårsafton (finns dom som kört samma år ut och år in, jag skulle ruttna ur direkt... fyyy faaan för samma traditioner år ut och år in!!! ), en del festar loss och letar efter nya utmaningar och ställen att festa på, vi som är en familj med småbebis i tar det ganska lugnt och blir glada att vi fortfarande blir bortbjudna fast vi har 100 ungar. Det blir Kattis & Beine som står för nyårskalaset i år. Det blir knytis vilket är kanon när man blir några stycken. Alldeles lagom gemytligt med nära vänner som man tycker om. Kan inte bli bättre.

På den gamla goda tiden la jag ner massor av tid på min outfit när det var nyår. Ja, innan man skaffade barn och fortfarande gick på flashiga fester. Idag lägger man inte ner riktigt samma krut om jag säger så. Nu lägger man inte ner krut mer än det man typ hinner sätta på sig i kaoset när 5 pers ska göra sig i ordning samtidigt och en bebis rycker och sliter i allt. Jag brukar stressa iväg och märka att jag har hål i strumpbyxan och avskaft nagellack på naglarna. Så några stora planeringar för outfit´s pågår inte här. Det får bli sen nångång, när man har tiden, orken och suget!

Dock så florerar jag runt och tänker på outfits. Vad man skulle ha haft om man gick på värsta festen och så... ibland räcker det att bara göra det, sen kommer man på att man är fet och skulle se rolig ut i de kläderna man planerar för. Jag har satt ihop en outfit jag skulle kunna tänka mig om jag var smal, smärt, barnledig, bjuden på en hejdundrande fest och framförallt sugen.... Jag har hittat allt på H&M och ALLT ÄR PÅ REA!!!






Pulkaåkning

Jaha, då är vi hemma i den härliga värmen igen. Vi har badat, ätit spaghetti & köttfärssås, läst lite bok och nu ska jag snart göra en ananaspaj, några kompisar kommer över på en fika. Det är detta som är så mysigt med att vara ledig, spontanbesök av vänner och inga måsten eller tider.

Alltså, hade jag vetat hur kallt det var i backen så hade vi nog avstått. Det blev en blixtvisit eftersom Milobebis ju inte varit helkry, dock lite förkylning kvar bara men ändå. Han fick åka några åk med mamma på tefatet. Han tycker det är jättekul...mamma med. Sen fick jag testa att åka bob.... SCHEISSE... jag hade totalt glömt hur jäkla läskigt det är. Det går ju för fan ASFORT. Jag var en fegis som bromsa enligt ungarna men det hade kanske varit synd om man legat i gipsvagga på självaste nyårsafton tycker jag. Dessutom hade jag några minuter innan brassat ner på ett utav tefaten och höll nästan på att bli överkörd av en postbil... sååå långt gick mitt tefat.








Har ni sett ICA´S nya reklam?!




Hahahaha....världsklass reklam!!!

Hej allihop,underbart...

61849b89344743c5bdd9e9114702e03b.png

Hej allihop,underbart i backen! Nu börjar de bli kallt så vi drar hem nu...


Sp kan en ledig dag se ut!

Jahaja... ledigheten fortsätter och vi gör som vanligt inte många knop! Igår såg dagen ut ungefär såhär:






Ojjade mig över hur mycket äckligt det var kvar i Aladdinasken, bakade lite scones till frukost, tittade på Milo när han lekte med sina leksaker. Sen drog vi till IKEA och köpte lite blockljus, har ju eldat upp alla nu under julen. Det blev visst lite nytt tyg till Milos skötbord oxå. Jag syr ett sånt tyg som sitter runt själva skötbordet, nu har vi limegrönt men ska bli svart/vitt, visar bild på hur det blev senare!

Det var det... nu väntar frukost nr 2, min pappa är här och hälsar på efter att ha vart i  Norrland i nästan 1, 5 vecka. Sen blir det pulkaåkning i backen! Jihoooo!

Det där med jobb!

Hello....

...måndag som inte alls känns lika ångest som den brukar. Mitt husband är hemma hela veckan och det känns UNDEBART! Det är så skönt när man är 2 om allt, man slappar ihop, man lagar mat ihop, man spelar Nintendo Wii ihop, man äter ihop och så promenerar man ihop! LOVELY! Han börjar jobba den 4:e igen. Igår kväll var vi hos våra kompisar Kattis o Beine och blev bjudan på söndagsmiddag. SUPERTREVLIGT, det är som att komma HEM när man kommer till dom!  


Milos gudmor och gudfar Kattis & Beine





Dessvärre så är det ändå lite annat jag har fått ångest över.... JOBB!!! Jag kommer inte att återvända till mitt tidigare jobb eftersom min pappa omorganiserat en massa. (DET VAR PÅ TIDEN). Min pappa har äntligen beslutat sig för att ta det lite lugnare. Jag har ju som ni vet en riktig FINN-pappa. Finnpappor jobbar som svin. Dom jobbar mer i sitt liv än dom sover BIG TIME! Dom jobbar sovande, ätande, resande.... JOBBA JOBBA JOBBA! Min pappa startade sitt företag för 25 år sen, då jobbade han från 06 - 23 fem dagar i veckan (ledig söndagar), varje vecka i ca 15 år. Därefter har han arbetat från 06.30 - 18 varje dag förutom lördagar och söndagar. Så har det då sett ut... vi i familjen har väl alltid känt att det skulle vara så bra om  pappa lugnade sig lite. Men det är svårt, jäkligt svårt när man byggt upp ett relativt stort företag med anställda och att behålla det vinstgivande hela tiden kräver sin man.

NU... NU äntligen har pappa valt att hyra ut det mesta av sitt företag för att behålla en liten del själv. Detta innebar då att jag inte hade nåt jobb kvar. MEN, missförstå mig rätt. Ingen är gladare än jag.. jag är så ÖVERLYCKLIG över att min pappa valt att lugna sig nu, ÄNTLIGEN! Jag är glad för att det löste sig såhär så jag oxå kommer vidare, det är inte lätt att söka ett nytt jobb och lämna sin pappa "i sticket" heller. Så det här var faktiskt det bästa som kunde hända.

DOCK så har jag inget nytt jobb. Nu är jag utkastad på arbetsmarknaden i lågkonja och ska fixa mig ett nytt jobb! HUUUUUUUUU... jag har en hel del erfarenhet som tur är men jobben växer ju inte på träden YOU KNOW! Igår sökte jag ett jobb som jag SÅ FEEEEEEEEEETGÄRNA VILL HA! Det passar mig som handen i handsken och jag skulle bli sååå glaaad om jag fick en chans i alla fall! Ååååh vad jag vill!!
Ni skulle hört mig här hemma igår! "Ååååh, shiiiit vad jag vill ha det där jobbet" det mantrat upprepade jag ett antal gånger så husbandet fasicken ruttnade ur på mig! Jag pratade om jobbet mesta delen av kvällen.. typsikt mig när jag får nåt för mig! :)

Då mina vänner hoppas jag att ni håller era STORA TUMMAR för mig! Tänk om dom skulle höra av sig.... suck vad CHOKLAAD jag skulle bli!




Jag briljerar...

6ef8599902a41c89f72b2945896445b4.png

Jag briljerar med 2 promenadinlägg på raken. Det är så lugnt hemma så detta är typ happening of the day! Sen kan jag ärligt säga att jag känner mig som en fet grissugga efter all mat och godis så jag bara måste ut och röra på mig! Nån mer som blivit sugga?


En snöig...

0-69b97795dc5460ba4f3f8ec80327180c.png

En snöig hälsning från en snöig promenad!


Bilder med nya kameran!

Jag har ju som sagt då fått en ny kamera. Jag har hållt i kameran säkerligen sådär en 150 ggr sen julafton. Jag har knäppt kort på ALLT! Jag gillar ju verkligen att knäppa kort. Dock så är det ju så att när man bara varit hemma, husbandet, milo och jag så finns det tillslut inte så mycket att ta bilder på utan att det till slut blir lite tråkigt. Blommorna, ljusen och granen har jag oxå knäppt på. Husbandet vägrar att ställa upp på nakenbilder oxå tyvärr, att ta nakenbilder på sig själv är väl en smula patetiskt så kvar blir att leka med kameran och ta bilder i alla sorts vinklar, alla slags inställningar och 100 bilder på samma sak.

Min kamera har en retuschinställning som är lite kul för rynkiga tanter som mig. Då blir det genast lite roligare att ta bilder.... nu har jag retuschat hela familjen. Även Milo som har hud som en porslinsdocka har fått bli retuschad.


PAPPA RETUSCH




BEBIS RETUSCH




MAMMA RETUSCH




PAPPA/BEBIS RETUSCH




MAMMA BRILLORM RETUSCH




Kul kul.... retusch är kul!! :)

Favvoblomman







JULEN 2009

Nuså, nu är husbandet och "nattar" Milo. Han känns faktiskt lite bättre idag, har inte gett febernedsättande mer än en gång idag. Det är bra... han har ätit och druckit så jag hoppas vi är på väg åt rätt håll igen. Jag kunde nästan ana att det skulle bli en del sjukdomar för Milo. Han var inte sjuk en endaste gång på 10 månader. Sen kom det... och nu har han vart sjuk till och från sen han var 10 månader faktiskt! Men inget jättefarligt som tur är!

Ok, julafton då. Tänkte att jag skulle visa lite bilder från vår julafton. Det var som vanligt rekordmånga julklappar under granen trots att mamma, pappa, syrran och hennes kille inte var med.

Jag och Elliot var ute och plockade lite granris för att dekorera bordet med! Det blev faktiskt riktigt mysigt med granris oxh rönnbär som dekoration, väldigt juligt!







Under maten var det då givetvis ett gäng tjatande ungar!!

"Näääär får vi öppna julklapparna?"

"Efter vi har ätit!"

"Ameeen, när har ni ätit färdigt?"

Den monologen körde vi nog en sådär 32 gånger under middagen!

Till slut var det då äntligen dax!!





Sen började det öppnas, papper och kartonger fooor över hela rummet!

Elliot fick: Häst-hemnyckel, varm ridjacka, rid-thermosar, ridhandskar, öronlappar till ridhjälm, prenumeration på Min Häst, ridstrumpor, hörlurar till datorn, 300 kr till klubbjacka på stallet! 

Gillar Elliot hästsport? Bajsar björnarna i skogen? Sover Dolly Parton på rygg?  

Thedde fick: Lyle & Scott tröja (sviiiiiindyr smak har han ungen), G-star mössa, Nintendo Wii spelet Summer resort), pengar till "tillskott i kassan för att köpa nya innebandyskor", hörlurar till datan, AIK-hemnyckel.

Själv fick jag:





Wiiiiiiiieee..... Wii Fit!
Jag har kört det som en dåre nu... det är så jäkla kul! Nu har jag då satt upp viktmål och så vidare och har min alldeles egna gubbe i spelet som jag alltid måste använda för att få minuter tillgodo och för att öppna upp fler spel som jag kan använda mig av. Idag har jag kört YOGA, AEROBIC grenar, MUSCLE grenar och så BALANCE då. 1 timme och 5 minuter har jag tillbringat på den där saken idag! Jag har gått ner 0,3 kilo sen jag startade för 3 dagar sen. Ja, ni hajjar, det är sådär den räknar åt mig. SKITCOOLT och jättekul!

KAMERAN.... jag ÄLSKAR DEN!

Boken läser jag och husbandet paralellt nu! Hihi... 

Parfymen är ljuuuvlig.

Husbandet fick:








Bröllopsboken är nåt han velat ha, jag oxå... vi har inte gjort nån tidigare så nu tog jag tag i det. Den blev så himla fin och härligt att titta i lite då och då!

Sen blev det en parkas, en varm jacka till min gubbe så han inte fryyyser!




Det var det.... hääärligt att få ge och få julklappar. Jag älskar julen och dom här dagarna efteråt brukar vara så lugna. Vi har verkligen bara slappat här hemma. Inte farit iväg och stressat någonstans. Bara varit hemma, tittat på film, spelat Nintendo Wii, legat och myst i soffan, klappat på Milo, ätit gott och bara strosat i myskläder. Imorgon hoppas jag att Milo är bättre så vi i alla fall kan ta oss utanför dörren, att bara mysa 3 dagar i rad gör ju att man till slut längtar efter att göra nåt! :)

















Här är jag!

Tänkte att man kanske skulle ge ifrån sig ett livstecken!

Ja då var julafton och judagen förbi. Julafton blev jättemysigt och precis så som vi önskade, god mat, nära och kära och lite YATZY på kvällkvisten. Herregud, jag har fått så fina julklappar så jag nästan rodnar, tänkte jag skulle lägga in bilder på det senare idag.

Dessvärre är Milobebis sjuk, feber och snuvig. Igår huxflux så kände jag att HERREUUD, ungen är supervarm. 38.6 visade tempen. Lilla hjärtat... nu står han här bredvid mig och gnäller och tycker det är superdrygt av morsan och sitta vid datorn.

Hörs snart igen!

Puss på er och hoppas ni alla haft en kanonjul!

GOD JUL till alla mina läsare!!!


Det doftar...

1dff324106fd8dfcce55e9c28286bf9e.png

Det doftar ljuvligt här hemma. 3 jansson klara...


Julgranen 2009




I morse kl halv 7 kom hon in vår fina mobbade gran. Igår när vi hämta hem henne så stod hon och huttra, ensam... det fanns 3 kompisar kvar som var fula som stryk! En var 4 meter lång, en hade bara grenar på en sida, en var krokig som ringaren i notre dame... Hon... Julis (Elliot döpte henne) var lite bar uppe, men det gör inget. Hon är jättefin och lyser upp vårt hörn här hemma. Nu ska vi ta hand om henne.... återstår att se hur pass Milo tar hand om henne!?

Jag stannar upp...

Känner att jag bara ska stanna upp ett tag.... bara stanna till och tänka på att inte låta stressen över allt som ska hinnas med förstöra hur mysigt det faktiskt kan vara med den här julen som är på väg!

När det är 2 dagar kvar till julafton och 13 personer ska fira jul tillsammans (där värdinnan är lite för mycket perfektionist för hennes bästa) så är det lätt att stressa upp sig, bli vresig, säga elaka saker, fräsa, muttra och känna otillräckligheten i henne göra henne grå. Man ska inte låta den svarta stressen bakom en av årets absolut största högtider svärta ner det vita fina i julen. Den lugna fina julen... när den väl är här! 

Jag är lite där just nu... jag vill bara vara klar. Jag vill bara ha städat runt mig, jag vill ha en glöggpanna på plattan, höra julmusik, ha tända ljus och ha massa tid att ligga och mysa med han jag älskar, klappa min bebis på kinden och leka med hans bilar tillsammans med honom, titta på film med dom stora barnen och prata om det dom vill prata om. Äta nåt gott, ta en promenad, gå till pulkbacken, ta med en termos med choklad.

DET ÄR VAD JAG VILL GÖRA... men det är en bit kvar till vi är där!

Önskar jag hade en trollstav nu, som bara gjorde allt åt mig så att jag bara var klar!

MEN.... MEN med stort M! Jag är där snart.... och på vägen ska jag försöka att vara en snälla mamma, en tålmodig fru, en händig fixare och försöka göra allt med ett leende på läpparna! Jag ska verkligen försöka....

Hoppas alla har nån runt sig som dom älskar och blir älskad av. Det är fint, det är jäkligt fint.... och det ska aboslut inte underskattas i dessa stressiga tider.

Massa kärlek till er alla och hoppas att ni har någon ni älskar, inte stressar sönder er därute och snart får en välbehövlig vila!





When you...

0-701410110b5f0be292afadcdabe54d59.png

When you want to overdo it!


Orgasmsnyggt armband!!!




(Ooops..glömde ett b i armbandet däruppe ser jag, well!)

TILL SAKEN!!
Asså.... jag har ALDRIG sett ett såååå snyggt armband. Jag fick nästan hjärtsnörp, VILLL HAAAAAAAAAAAAAAAAA!! Tomten för faaaaaaaaaaaaaaaaaaan, ge mig det här armbandet NU, Niklas Urban, NU!! Det är det absolut snyggaste jag nånsin sett och jag skulle så gääärna vilja ha det. Det är (såklart) från märket OXXO, jag är ju total sucker på det märket. Har redan ett armband därifrån som jag fick av husbandet när vi var på kryssning. JAG ÄLSKAR DET! Nu vill jag ha det här oxå...

Sen tyckte jag örhängena var riktigt riktigt fiiiina! Tydligen hade Gry Forssell ett par såna på sig på nåt avsnitt av sommarkrysset, inte sett tyvärr.

Klicka er in på Creative Lounge, fanns en herrans massa fiint där!!

Trött bebis!

0-7c4484b712c8a6cd7f8fa021e1a94514.png

När man hjälpt sin mamma att julfejja i köket hela förmiddagen och precis ätit mellis så blir man lite trött. Väldigt trött! Det här är första gången det händer. Jag klappade honom lite på huvudet, då la han ner sitt huvud och somnade på sin filt.... hjärtat blir så stoooort!

Mr Muscle is da shit!

0-4f05a928a2ffed95e84164a286ae900f.png
För er som undrar hur det gick med ugnen igår?

Om jag säger såhär... Mr Muscle är fortfarande killer bra när de kommer till att rengöra fastbränt skit som suttit. Kan tänka mig att mitt aqua system funkar när man liksom har skvätt lite utanför ugnsformen och rengör den direkt efter, det bet dock inte så jättebra på den skiten som var fastbränd i vår ugn. Det släppte på det värsta men sen fick jag ta till "jag kvävs, mina fingrar fräts bort , det sticker i ögonen" medlet Mr Muscle och det funkade ju kanon! Fick köra järnet med det när Milo sov och sen fick jag vädra och frysa fötterna av mig... men nu är ugnen ren!

WIIIEEEE!! Idag tar vi tag i köksskåpen.....

Hur i helsefyyr har jag missat detta???




Ok, är huvudet dumt får kroppen LIDA!!

Jag och husbandet köpte vårt hus 2007, det är ganska precis 2 år och 6 månader sen. Vi totalrenoverade hela huset och köpte då givetvis en herrans massa prylar då. Vi köpte vår spis som heter GORENJE på Elgiganten. En sån rostfri silverfärgad sak. Jag minns att jag fastnade för den för 3 orsaker.

1) Säljaren var GRYM, alla andra ställen vi varit på under den dagen hade säljarna FETSUGIT. Och mina vänner, jag KÖPER ingenting om säljaren är kass. Så är det, jag tycker det är en skam för hela butiken om det finns säljare som nonchalerar kunder eller är okunniga. Jag drar då... jag lägger inte mina pengar på det. PUNKT SLUT!

2) Spisen var rostfri och fin att se på. Detta är säkert nåt kvinnligt skit men jag sket rätt hårt i vad han förklarade att den klarade. Jag menar, jag vill kunna laga mat och baka och ärligt talat så tror jag inte att det finns spisar på marknaden på 2000 talet som man inte kan göra det på.

3) Säljaren nämnde nåt..... nåt som jag totalt glömt bort tills idag när jag hittade själva symbolen för det! DÅ mindes jag att för HELVETES JÄKLAR I GATAN. Jag har en satans AQUA CLEAN SYSTEM spis!! Då är den ÖVERFÖRLÄTT att rengöra. Jag har gnott, jag har sprutat "jag kvävs, mina fingrar fräter bort och får svid i ögonen" Mr Muscle och sen har jag gnott lite till!! UTAN ATT VETA VAD MIN SPIS SITTER PÅ FÖR TALANGER!!!  Mein got!

Nu sitter jag här och bloggar medan min spis rengör sin ugn. Jag tittar dit då och då och ser att det bara är alldeles immigt på rutan. Det här är så jäkla spännande så jag nästan kissar på mig, är det såhär lätt så ska jag nog gå ut och rulla mig i snön sen.

Vad tänker en 13 åring?

Funderingar hos en 13 åring:

I fredags sitter vi i bilen och är på väg hem från svärisarna, vi har vart och lämnat Milobebis.

"Mamma, när du kör bil, tänker du liksom... KÖRA BIL KÖRA BILKÖRA BIL" undrar Thedde.

"Hahahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaahahahahahaaaaaa" jag kunde verkligen inte sluta skratta."Neej, det gör jag inte. Man kan tänka på annat. Det är ungefär som när du cyklar, tänker du då CYKLA CYKLA CYKLA (testa att säga det snabbt, det är OMÖJLIGT by the way) svarade jag.

"Nej, det är sant" mumla han till svar.

"Hahahahahaaaa....hahahahhaaaa...." kunde inte sluta skratta!

"Ska du skriva det här på bloggen nu?" undrar han.

"Det kan du fethajja" svarar jag..o så skymtar jag ett leende. Han tycker att det är roligt att jag skriver om honom. :) Han är som mig, speela rolle.... vi bjuckar på oss själva! :)

Nu e...

0bb95d616c450075eb22e94d18f30f0a.png

Nu e vi ute i backen... Jippiii


Milobebis går en bit!




Jag har ju faktiskt fått med Milobebis första ordentliga steg på video. Han har inte börjat gå ritkigt än men det står inte på förrän jag har en springande Milobebis här hemma! VOINE VOINE, det kommer inte att bli en walk in the park, han är liksom svårt att hinna med krypande så hur ska det gå när han går och springer. MY GOD!

När jag tänker efter kanske det är riktigt bra för fläsket...

Fick nästan...

0-26975139258adc267803f96844eba887.png

Fick nästan hjärtat i halsgropen då jag inte hittade Milo nyss. Det var tyst tyst och ingen Milo nånstans. När jag väl hittade honom så förstår jag varför. Storebror Elliot hade mys med godis i sitt rum igår,godisskålen blev kvar och den hade Milo hittat. Han skämdes... Men han får äta upp juleskumstomten nu!


Brittany Murphy död!





Fick en chock i morse när jag läser att Brittany Murphy dött av hjärtstillestånd igår! Hon hade mått dåligt under morgonen och kräkts flera gånger, hon åt receptbelagd medicin för influensaliknande symptom och ska ha sagt att hon mådde väldigt dåligt! I duschen fick hon sen hjärtstillestånd och gick inte att rädda.

Det sägs att det fanns massor av mediciner hemma hos paret. Massor! Maken har oxå sagt att han inte önskade någon obducering av sin fru, detta sägs dock ha ignorerats och det ska ske en obduktion. En förundersökning har också inletts.

R.I.P Brittany!

4:e advent

Husbandet och stora barnen åkte precis och handlade lite färskt bröd, Milo sover och jag sitter här. Vi gräddade en julskinka igår. Det betyder att idag får man äta julskinkesmörgås. Huuuuur gott är inte det? Så nu ska jag fixa lite mysfrukost åt oss, en fjärde advent frukost!




ROFFE 70 år

Jaha, då var det söndag igen och jag känner mig totalt urlakad. Det har vart en hektisk helg med julbord i fredags och så hade vi glöggmys här hemma med lite vänner igår kväll. Inte mycket sömn med andra ord....men det har vart jättetrevligt alltihop. Jag gjorde INTE bort mig i fredags... ja alltså på julbordet. Jag har ju lyckats bli så packad och få lämna tidigare förut så jag är alltid lite nervös för dessa julbord. Men den gågnen det hände bjöd chefens fru på nåt grönt RÄVGIFT som jag inte pallade och ballade ur av.

Nåväl....Idag åker vi allihop till Strängnäs på 70 årsfirande. Det är exet kexets pappa, barnens farfar som fyller år. Vi är bjudna och det ska bli trevligt att få åka och hälsa på lite. Vi ses ju regelbundet då barnen fyller år, midsommar och lite då och då för en fika. Jag tycker det är kanon att vi fortfarande håller kontakten, dom är ju mina barns farmor och farfar, och husbandet är så omtyckt av alla så inget är några problem. Så JÄKLA SKÖNT! 

Vi har inte köpt nån present än.... SVÄLJ!! Vad i fåglarna köper man till nån som fyller 70 år???




Idag är...

64192a7bfa8d0c6674d5655db11d9090.png

Idag är de lördag...o då får man äta saffrans semla! Mumma!


Godmorgon alla...

5083a6db7a4a8689dd37f2b0b7edfcab.png

Godmorgon alla härliga människor. Idag är vi lite "dagen efter". Ska nu bege oss till nåt fik och äta frukost... Snart kommer Milobebis hem *längtar*


Framme...nu ska...

549cbf1ea0f059cfdd61925a90a1555c.png

Framme...nu ska vi äta!


Nu ska...

7c73f330dffdb0f0801f9952750003ba.png

Nu ska vi på husbandets workjulfest!


Kolla in...

0-2b397fffa0fb97cb09e3e86028be0d81.png

Kolla in vintervädret!


Frukost

Bantar vi idag?

SVAR: NEJ!! Jag har bakat scones på morgonen....till det lite creamcheese och lyxig marmelad!









JYLMYS 2009








Ååååh vad jag myser nu! Sista julmys grej att fixa här hemma är nog julgranen som ska in på lördag, och så lite marchaller som ska brinna utanför. Om en vecka är det julafton och i början på nästa vecka ska jag sätta igång med julmaten. Vi blir ju här hela tjocka släkten, husbandets släkt. Alla ska göra sin del till julbordet. Jag ska göra Jansson, köpa all sill och såklart bröd, smör och god ost. Drycken kommer vi nog oxå dela på, perfekt när man inte behöver göra allt själv. FAN vad stressande det är, jag menar det är ju lite och fejja med ändå när man ska ha massa folk hemma. Dukning, fixa tillräckligt med stolar och bord, städa och mysa till det så alla trivs och mår bra. Liiiite stress hör till julen tycker jag, men man ska försöka hålla det på en någorlunda lagom nivå, annars sitter man där med gråten i halsen på självaste julafton och känner sig totalt urlakad. NO NO... lagom blir bra, jul blir det ju ändå, vare sig man fixar allt tipp topp eller inte.

Ni som läser min blogg då?? Var/hur ska ni fira jul???


Julklapp till Dig själv kanske??

Kika in på www.have2have.se ifall du nu skulle vara lite sugen på en liten julklapp till Dig själv, eller kanske nån annan. Dom har riktigt schyssta skor... av ALLA de slag. Beställer man innan den 18:e december så får man paketet till jul. Det kan ju ligga ett paket under granen som det står "God Jul Nina önskar tomten" på. Hm, sen rycker man bara på axlarna och undrar vem i helvete som skickat det här paketet egentligen.

Psst: Gratis frakt när man handlar över 300 kr! (Och om nån på have2have ser den här reklamen så kan jag tänka mig dom högre stövletterna i svart och nitar i julklapp!!)








SNYGG KVINNA!

Den här kvinnan har jag aldrig tänkt på... jag har aldrig riktigt reflekterat över henne förrän jag såg DIOR´s reklam för parfymen J´adore. Har ni sett den på TV? Hon är ju så jäkla snygg så jag tappar andan nästan. Skulle jag bli kär i en kvinna så skulle det nog vara hon jag skulle bli kär i!






Nu när...

798614b3c383fece3ea5659f10435170.png

Nu när de är så jävla kallt önskade jag att jag kunde byta med milo nu när jag ska gå hem,Milo kör vagnen och jag slaggar under filten. Å andra sidan så blir de nog så om 50 år så jag väntar tills dess! :)


ELVIS inatt!

Trevlig kväll igår... babbla, fisksoppa, gött bröd, ost & kex och så vin. En tisdagkväll fick man visst dricka 2 glas vin, trevligt som tusan!

Nu väntar lite lunchdejt på stan med min kompis Kattis och husbandet. Sen ska vi kika på julklappar. Har lite beställningar som ska ner till Fröken Röd oxå så dom ska lämnas.

Hörrni, inatt då. Husbandet går in till Milo vid femtiden i morse. Han är lite ledsen varför jag säger:

"Sjung nånting för honom". Vi brukar sjunga "Sov du lilla videung" och han ÄLSKAR den lilla Milo.

Det dröjde en stund.... sen hör jag:

"It´s one for the money, two for the show" husbandet ruttna ur på videung och drog en ELVIS. Hahaha, fy faaarao vad jag skratta, inte lätt o somna om efter det kan jag säga! :)

Nepp, nu in i duschen, packa grejer, klä på Milo och iväg på stan.

Puss på er och hoppas ni får en fin dag! Idag är det 1 VECKA kvar till jul.... ok 1 vecka och 1 dag då...

Alldeles strax...

0-34ddc4e2dd64ca0fc1fbe9c96d22d0ad.png

Alldeles strax ska jag bege mig på en liten tjejträff. Tjejerna som brukar åka till sälen ska käka middag ihop.


Pralinkampen avgjord!

Ja...ni har säkert inte missat vilken pralin det nu blev som åkte ur Aladdin asken. Jag kan ju säga att det INTE blev den som jag ville skulle RYKA!! Tvärtom, den jävlen hamna i toppen! Hörrni därute som gillar den, har ni inga smaklökar?? Den smakar ju skit.... FII FAAAN!

Såhär gick det i pralinkampen:

1. Körsbär i likör 13 %

2. Gräddnougat 12 %

3. Trillingnöt 12 %

4. Pärlnougat 9 %

5. Cocoskola 9 %

6. Nöttryffel 8 %

7. Höstnougat 7 %

8. Trofénougat 7 %

9. Mjuktoffee 6 %

10. Apelsintryffel 5 %

11. Romrussin 5 %

12. Likörtryffel 5 %

13. Ägglikör 3 %





Nu fick istället den stackars ägglikören stryka på foten, den e ju god!!!


 


Första snön...

Nuså har vi varit ute och "njutit" av snön. Ja alltså, det är ju jäkligt najs att snön äntligen kommit, men HALLLLÅÅÅÅÅÅ...måste det bli så överdrivet direkt?! Har det kommit typ en halvmeter snart eller? När jag, Agnes, Sandra och Milo var ute på vår lilla tefatsfärd ute i backen så var det helt hysteriskt hur det snöa, och min lilla bebis som liksom inte fattar vad som händer bara att det blir så jäkla blött i ansiktet hela tiden.  C´mon, det måste inte snöa så att allt kommer på en gång. Lite varje natt skulle väl kunna räcka? Jag menar bilar ligger i diken som flugor sitter i koskit!

Fick lite bilder från vår lilla utevistelse i snön!


















Elliot är...

0-19f6acb31d88d9837fdb3f39ec947807.png

Elliot är i vanliga fall omöjlig att få upp. Klockan är inte för sju och han står fullt påklädd i hallen o ska ut i snön. Tack snön! Ja för att du kom just idag...


OH MY...

-82a790e6c13305fadc78879354a48f9.png

OH MY GOOOOD! Kollar ut från vårt sovrumsfönster och får se det här! Snön har äntligen kommit! Jippiiiii...idag ska jag och milo åka tefat!


Helgen i bilder!

ZzzzZZZzzz.... åh herregud! Milo vaknade 3 ggr inatt (en bra natt..vi är glada för Milo sover bättre än han gjorde förr fortfarande), lyckades få honom att somna om ända till 8. Själv däckade jag i soffan kl 8 igår kväll. Så jag har sovit... ja det har jag! Jag var helt slut av veckans helt sjuka stress och att stå ute en hel dag och frysa.

Igår stod vi verkligen och frös som hundar, det var nästan läskigt när man började tappa känseln i fingrarna och grejer. Dock så kom jag på en sån jäkla bra grej, vi gick på toaletten och värmde händerna under en varm vattenkran. Guuuuud så skönt det var just då. Det gjorde oss till nya människor och gjorde att vi pallade stå ute från 10 på morgonen till 5 på eftermiddagen trots isande och rå kyla.

För övrigt har det varit en fullspäckad helg!!

I lördags började det med att mina innebandykillar hade match, en trist förlust med 3-4, killarna spelade dock så jäkla bra så vi får vara nöjda ändå! På kvällen sen hade vi lilla julafton hos mamma och pappa. Det var julbord med massa julklappar.













Jag har ALDRIG sett någon bli så glaaaad för en julklapp som Thedde blev för sitt målvaktsställ han fick. Han grät verkligen, han brast ut i total gråt när han fick se paketet han öppnade. Han har tjatat på det där målvaktsstället nu i några månader och jag har iskallt bara sagt att det är för dyrt, inte gett honom några förhoppningar överhuvudtaget. När han sen fick det så troodde han inte sina ögon. Jag har bara sett såna här reaktioner på TV. Lilla hjärtat....





Elliot blev inte så ledsen han heller, han ska få ha en egen hyrhäst över hela julen. LYCKAN VAR TOTAL!!! :)








Syrran fick en Hello Kitty morgonrock av mig. Den är verkligen jättegosig.... sen fick hon ett års prenumeration på en sån blank härlig tidning av mig oxå, bara för att hon är så jäkla duktig o pluggar till fritidspedagog.

Kolla Theddes min här ovan, han gick omkring med det här stället på sig nästan hela kvällen. Sen tog han av sig den och la i ordning den på golvet och satt bara och tittade. Sen gick han och slockna på golvet. Min plutt....




Vi var några fler som slockande.... hmrpf, husbandet skötte kameran denna kvällen! :)


PICS....





Gårdagen tillbringades strax utanför Sala, Sätra Brunn hade sin årliga julmarknad och där stod jag och husbandet. Milo var hos farmor och farfar som oxå kom och hälsade på under dagen. Som sagt, sviiiiiiiiiiiiiinkallt var det men ändå jäkligt trevligt. På det här sättet får man smaka på julen ordentligt. Jag handlade hem rökt regnbågslax och sånt där hårt tunnbröd, det hör väl julen till om nåt!??






The Taikons...

0-3400699d829b87edebca778bcb4ea838.png

The Taikons på väg till julmarknad! Lucia till ära har mamma taikon röda rosetter i håret! Pappa taikon har firat med ett par modell skoterboots. Bild kommer sen...


Husbandet in the house !!

Idag har vi då "HUSBANDET" dag här på Ninaloos blogg. Jag ska "husera" på bloggen under dagen och jag skriver precis VAD jag vill, OM VAD jag vill och publicerar det bilder JAG VILL!

Vi börjar med att svara på era frågor, kul och bra frågor tycker jag! 


Ja, kusin vitamin Tony.. får vi höra sanningen nu om hur jobbig Nina är på hemmaplan :)).

Jobbig är hon absolut inte :) . Men vi snackar om en finska som fick sitt humör levererat till sin födsel av satan själv utklädd till finsk uteliggare. Hon är en "finnish sauna samuraj" helt enkelt.
No pain no gain.. som det brukar heta :) She´s the best

vad är framgångsfaktorerna i ert lyckade förhållande?

Efter några år tillsammans så börjar man förstå hur man ska lägga pusslet utan att behöva banka dit sista biten med en hammare. Alltså så kompleterar vi varandra gött och det finns alltid utrymme för båda att hålla på med sina egna intressen ( så mycket det går med alla barnen som ska ha sin tid också ) . Sen känns det som att all den skit vi gick igenom i början av vårat förhållande med trash talk och folk som verkligen inte förstår att kärlek ibland inte tar dom vägarna som DOM tror gjorde att vi på kort tid lärde oss varandra och på så sätt hade en stabil grund. TACK för det televerket . Till dom som nyligen träfffats så rekommenderar jag absolut lite kvällar alone hemma med stereon på högsta volym  med favvo låtarna och lite snarrigt att dricka. Bara du och den. Ni kanske inte behöver smuggla den personen i baksätet på bilen vart ni än ska åka tillsammans ochh hålla utkik efter en silverfärgad santa fé.  :) Ha ha...  men tid för oss själva i början var det bästa som kunde hända.            
Sen gillar vi väldigt mycket samma saker.. vilket gör ganska mycket jävligt enkelt. Jag kan åka med på PINK och tycka det var bland det bästa jag sett och Ninaloo tjatar ihjäl sig efter att få kolla på KISS... Gemensamma intressen gör att man har så mycket gratis.

Hur mycket klagar Nina over sin alder och din? hehe

Ok.. Jag kan inte säga att hon klagar utan anledning.. Jag är oftast pådrivaren i detta och brukar dra dom hetaste dödsskämten i stan som att när jag gick i ettan i grundskolan så drack hon mellanöl och hängde med coola moppe grabbar. Inte så att hon glider förbi på moppen, spanar in mig och tänker att den där lilla räkan ska få sina fiskar varma när han blir större...
Jag gillar det sjukt mycket att skämta så.. Men samtidigt så kan jag jämföra henne med vissa som är jämngamla med henne och inte fatta att det stämmer..
Hon är grymt snygg.

hur mycket gnaller hon over saker?

Jag är gnällaren och hon är glidaren... Men jag kan bli übergnällare och då är det skönt att hon sparkar mig i röven och ber mig stanna upp och tänka till först. Dock så kan nina ofta klaga över att ha cancer, svininfluensa och någon annan sjukdom någon gång i veckan ;) .

tycker du att hon ar ytlig?

Hmm... Absolut inte... Hmmm´et är där bara för att hon själv är väldigt mån om sig själv och vill se bra ut. ( Snacka om att jag fått göra djupdykningar i garderoben efter "det" plagget.. Annnars går det åt helvete :) ) Men hon är inte ytlig när det gäller andra människor och så.

Tycker du att hon har for mycket att gora hela tiden?

Vadå... Gör hon saker?? ;) ... Ja .. ibland går det överstyr... Hjärtklappningar som är stress relaterade och sömnsvårigheter är inget som går hand i hand med att hålla reda på Milo om dagarna. Men hon är förbannat duktig på det hon gör och hon skulle nog må sämre om hon inte fick pilla med sitt. Ninaloo har väldigt många bollar i luften och ibland har hon kämpigt att hålla alla där. Men jag är stolt över henne och när hon får så pass positiv feedback för det hon gör när vi träffar folk som köper saker av henne.. It´s all worth that smile..

Ar hon svartsjuk? Har ni nagonsin gral om du har typ tittat pa nagon annan tjej?

Om man säger såhär, jag var sjukligt svartsjuk i början när vi träffades, jag fick laserögon så fort vi var ute på krogen och flippade ur bara någon tittade på Nina. Nina har varit jämn i sin svartsjuka:) Vi älskar varandra och har varit oroliga över att förlora det vi har. Svartsjuka grundar sig ju i kärlek (i alla fall om det är en sund kärlek...) Men nu har man hittat en trygghet som grundar sig i att vi har barn tillsammans, är gifta och har jävligt kul med varandra. Man får tänka till en extra gång på det vi har tillsammans så fattar man att den andra inte skulle ge upp det bara sådär. Mer än så känner vi varandra..  

Blir hon flortig nar hon dricker, eller ar hon en tjej som ar kompis med andra killar utan attraktion?

Nina blir nog flörtig utan att tänka på det... Eftersom att hon är precis som mig.. En person som tycker om att ta på människor man pratar med och vara nära..killar som tjejer. Vi är väldigt utåtriktade båda två och gillar att prata .. NO SHIT tänker ni nu. Så hon blir nog attraktiv som person för många eftersom att hon är så pass framåt... Men dock inte flörtig på ragga kill sättet. Då jävlar...

Litar du pa att Nina skulle gora en fin tatuering pa tex en van till er?

Självklart !!! Hon har gjort mycket fint och det är ju faktiskt upp till den personen som ska ha tatueringen att ha i åtanke att det är en oerfaren människa som gör tatueringen.. Menn hon är äldigt konstnärlig och jävligt duktig på så kort tid. Jag väntar dock på när jag ska få göra nästa.... Stressa henne lite kanske :) .

Har ni lika kul tillsammans som det ser ut pa bloggen? fester, konserter och idrott?

Ja... Men vi kan lika gärna ligga hemma på soffan och ha det så jäkla skönt. Vi trivs så mycket i varandras sällskap så att även en natt på soffan är guld. Nu blir det heller inte så mycket fester efter att milo dök upp... Men det gör att vi uppskattar all tid vi får tillsammans med våra vänner och med varandra utan att höra barnavrål och byta bajsblöjor.. Går inte att förklara hur mycket det uppskattas med ledig tid till någon som inte har barn och det är endast då man förstår hur mycket pusslande det är för att få dagar att fungera bra...

Gillar dina vanner Nina ? Gillar du hennes?

Ja det är super åt båda hållen... Dock så blir det ju så att man blir lite insnöad när man får barn. Man kapar ofrivilligt bort den yttersta delen av vänskapskretsen och umgås mycket med dom som bor nära el. är familj eftersom att närhet är så otroligt skönt när man har barn och det är väldigt lätt att fastna där. Men jag trivs kanon med Ninas kompisar och hon med mina.. Eller..fan.. det är liksom "våra" vänner allihopa nu. Man har alla vänner tillsammans.. Det är Sweeeet !!

Tanker du pa att inte utesluta de storre barnen medvetet sedan den lilla kom, eller ar din roll inte "pappig"?

Ninaloos barn tog nog mig som låtsaspappa innan jag var en låtsaspappa. Idag är min roll väldigt pappig när killarna är här, jag tar ett stort ansvar för hämtningar och lämningar, det är ju så man är en stor familj. Skulle inte jag ta ansvar så skulle det bli väldigt tungt för Nina.. Att bero på att inte utesluta de större barnen..... Jag tänker inte på det eftersom att dom stora förstår att man måste lägga mer tid på den lilla. Men ibland kan man få lite skuldkänslor när man inte kunnat vara med på något som dom gjort för att man haft milo. Men vi har väldigt kul tillsammans och dom stora börjar bli mer och mer fristående med att ta sig själva till kompisar och träningar så det faller sig naturligt med att milo får mer tid.

Ar du snall? Ar du valdsam?

Jag är för snäll... Jag tar skit och lägger det på hög. Ninaloo får pusha mig till att säga ifrån när jag tar för mycket.  Blivit bättre på det. Dock så finns det inget i världen som skulle kunna rädda den som gör illa mina vänner el. familj. Väldigt beskyddande när det gäller dom. Jag har en hög tolerans med när det rinner över så blir jag tokig.

Var star du politiskt?

Åååå bajs... Är så ointresserad av politik så det finns inte. Dock så klagar jag heller inte på något inom politiken heller eftersom att jag inte kan och skulle bara vara urbota dum om jag la mig i. Sköt det ni... :)

Forlanger din bebis din manlighet darfor han ar pojke?

Nej.. Jag gjorde väldigt klart för Ninis innan vi fick reda på milo att det aldrig skulle komma till att bli annorluda beroende på barnets kön... Jag är PAPPA och det blir man oavsett om det är en pojke el flicka. Vissa tycker att manlighet är samma som att vara macho eller stor och grov med mycket muskler... BULLSHIT...Manlighet är att finnas där för sitt barn och familj och skydda dessa. 

Vill du ha fler barn men Nina vagrar?

Nej... jag tycker att det är perfekt som det är nu... Vi fantiserar ibland om den lilla selma som vi inte fick :) ... eller jag gör. Hade saker varit annorlunda, att inte Nina mått så överjävligt dåligt under sin graviditet och om förlossningen inte varit så skrämmande så hade vi kanske skaffat ett till barn. Sen lovade jag faktiskt att jag inte skulle tjata på fler barn, det var ett villkor när vi kom överens om att skaffa Milo. Allt blev ju som ni kanske vet lite annorlunda för oss när vi fick kämpa så hårt för att få Milo. Så idag är vi bara så nöjda och glada över honom.

Vad tycker du om bloggen?

Jag är nog den som loggar in och kollar den mest varje dag på jobbet. Det är en guldgruva eftersom att jag får reda på hur hon mår och vilket humör hon är på ( Dags att köpa blommor ?? :) ) och just för att hon skriver jäkligt kul. + att en massa bilder på milo brukar dyka upp.

Ar Nina en person som hela tiden maste gora saker?

Nä... Men hon har hundra saker i huvudet som hon hänger upp sig på om dom inte blir fixade. Jag har den härliga förmågan att klippa bort den delen av tankarna och bara slappa loss. Men Nina känner ganska ofta att hon inte får ro för den sakens skull.. Sen är det mer JAG som blir rastlös. I love IKEA på söndagarna och kan lätt dra iväg och strosa i miljoner butiker. I am a different kind of guy ;)

Tycker du att er familjs "BloggVi" ar sminkat jamfort med "riktiga livet"?

Ja .. lite... Men dock inte i den mening som ni kanske tror. Skulle alla brakskitar, kommentarer och sjuka grejer ( inte snusk ) som vi gör komma upp här så skulle det vara en helt annan grej. Det är liiite sminkat för att ni inte ska tro att vi är rubbade helt enkelt :)

mmmMM jag kommer kolla! ni ar som ett kandispar i mitt huvud for att ni ar sa aktiva och sociala. xxx
Hur firar Ni julen?

Hos oss med hela min familj med deras familjer...Skönt att vara på hemmaplan med milo och kunna lägga honom i sin säng när mamma och pappa tar en julöl under misteln ( annars ska alltid nån av oss köra så det blir najjs ) Dock är ninas mamma och pappa med ninas sirra och dithörande pojkvän i stugan i övertårneo över julen så dit ska vi ikväll och fira minijul.... Hoppas på den typiska varma julskinkan.. Så jävelusiskt gott.

Vilka jobb har ni?

Jag jobbar som den mest serviceinriktade säljaren i Sverige på Dialect här i Enköping. Säljer mobiltelefoner och datorer och alla annat som finns. Trivs jävligt bra med mina jobbarkompisar och har 4 minuter hem till dörren.. Jobber heller inte helg... Thaaaank youuuuuu !!
Nina har varit ekonomiassistent på sin pappas företag men efter omorganisation så ska hon hitta på nåt som hon gillar att göra istället... så det återkommer vi till...

Fler barn?

Noep.. Vi har Milo och en fet katt som får räknas som det sista tillskottet av allla sort och vis.

Vilka stora planer har ni för 2010?

Vi skulle vilja ta oss utomlands med heeela familjen. Bara få åka allihopa och ha en härlig sandstrand med en massa sol och glass och grejer. Så det är ett mål 2010. Sen att milo ska börja dagis och att vi ska återgå till att vi båda jobbar är ett stort steg.


Är Nina flygrädd?

OM !!! Hon har dock blivit mycket bättre sen vi träffades.. Men det är sjukligt så rädd hon varit / är . Tack gode gudars skymning för att det finns bärs på Arlanda. Som när vi låg på stranden i grekland och vi ser plan landa långt bort. Nina blir sur för varje plan som lyckas landa och inte kraschar eftersom att då kommer nämligen vårat plan så klart att krascha när vi ska flyga hem.. HA HA .. Friska tankar frugan.
Men som sagt... Mycket bättre nu. Duktig kicka :*



TACK OCH HOPPAS ATT NI FÅTT SVAR SOM NI ÄR NÖJDA ÖVER. Nu ska jag sätta på vinterdäck och byta halvljuslampa på bilen så ni slipper se mer bilder på mig i polisbuss...

Fortsätt skriva kommentarer här. Hon blir så jäkla glad för varenda ord.

 /// Husbandet

Grattis ERIK, vinnaren av IDOL 2009

Grattis ERIK!!!

Du är sååå värd den här vinsten!! Tänk, en liten Erik får ett helt nytt liv fr o m idag, fr o m mars i år. Är inte det lite kul...??

Hmrfh.... här kommer en liten floskelgrej från min sida... men var det inte nån mer som tyckte att Eriks tjej??? eller vem det nu va, stod på scenen liiiiiiiiiiiiiiiiite för länge???

Aja, skit i det nu... kan tänka mig att dom får en lååååång, jäätttekuuuuul kväll allihop! Själv ska jag gå och lägga mig i vår säng, lyssna på Milos lilla klagosång han lagt till med såhär på fredagskvällen... (han blir lite så ibland, ja han har en liten klagosång som jag tror att han inte uppfattar själv, han bara VILL låta).

Puss på er och GODNATT!







Frågestund till HUSBANDET´S kommande gästspel!

Det har blivit dax för husbandet att få lite plats på bloggen igen! Sist han "gästspelade" på bloggen var i somras. Nu har det gått ett halvår och han TJATAR OCH TJATAR! :) Nääää, det gör han inte, men jag vill gärna att han skriver här ibland. Mest för att han är jäkligt kul (ibland är han förjävlig och skitjobbig) och underhållande, sen får ni en egen bild av mitt kära husband!

Tänkte jag skulle testa en rätt rolig grej oxå.... ni får ställa frågor till honom. Om ni nu har några, det vore jättekul om ni hade det!!! Om vad som helst, mig, vårt sexliv (om nu nån är intresserad, vet inte om han skulle svara på det faktiskt... haha ;)), barnen, hans musik, hur det är att vara låtsaspappa, hur jobbigt det är att vara gift med mig.... preciiiiiis vad som  helst!!

Så shoooot med frågor här på kommentarerna!





Uppdaterat 18:40 fredag!
Flikar in såhär på Fredagskvällen att han vill ha FLEEEEEEEERA frågor.... helst sånt (SOM HAN SJÄLV SÄGER) handlar om att han får "outa" mig! Fattar faktiskt inte vad han snackar om... vadå "outa". Har jag missat att berätta nåt på bloggen, det känns ärligt talat som jag berättat precis allt här! :)

Man ffååååååååååååår vara anonym oxå! :)

Just ja.... en sak till!!!

ERIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIK!!!

ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄGEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER!!!

SKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!

VIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINNNNNNNNNNNNNNNNA!!!

IIIIIIIDDOOOOOOOOOOOOOOL!!


Nån som missade mitt budskap nu? Näää tror inte de va.... ;)

PUSS PÅ ER


ÖNSKELISTA JULEN 2009

 


 





Javisst, jag önskar mig en ICURL från Babyliss. Nu är jag trött på att locka med min plattång, det går väl bra med den oxå men sladden korvar sig, det sliter på håret och så blir lockarna inte alltid så jättebra tycker jag. En I CURL drar man bara utåt med så har man lockar klart. Jag brukar ju locka håret när det är lite ferreberre. Det ger håret volym och gör att det ser lite mer levande ut. Hmmm.... undra hur snäll man ska vara för att få samtliga önskningar på sin önskelista. Eller ÄSCH, fan det vankas PMS så jag kan nog glöma att få ens 10 % tror jag. JÄVLA PMS O PAJJA ALLT!


Kan inte hålla käften längre!

Jag har tänkt att hålla det utanför min blogg (eftersom det skrivs metervis av detta just nu) men nu bara måste jag!!

FLYTTA ELIIIIN, FLYYYYYYTTTAAAA FÖR FAAAAAAAAAAAAAN!! Hon är gift med en sexmissbrukare "as far as i´m concearned". Det sägs att de ska försöka lappa ihop sitt förhållande för barnens skull. WELL, det enda det ger är en förkrossad mamma som aldrig mer kommer kunna lita på pappa, än mindre kunna njuta av sex för att hon alltid känner sig värdelös. Det kommer att ge två zombie föräldrar som utåt sett ler men som invändigt mår skit. Det kommer att finnas så mycket besvikelse, äckel, misstro, VARFÖR känslor och vanmakt så varför i helvete ens försöka?


 Sorgligt... jäääkligt sorgligt! Så offentliga personer och så uppdagas något sånt här.... sorgligt....


Problemet med att få en riktigt BRA bild! :)

Jag skulle vilja få en toppenbild på mina barn. En toppenbild där dom sitter alla tre, samtidigt och kanske inte är så beredda på att vara med på bild utan att dom kanske sitter och tittar på TV eller på golvet allihop. En svartvit fin bild som jag sen ska ha på en canvasduk och smälla upp på vår stora vägg här hemma.

Till problemet...

Milo får man en hel del bra bilder på. Han är gärna med och skrattar lite sött, problemet är väl att han rör sig ganska så mycket. De flesta bilder blir lite suddiga för att han hela tiden är i farten. Dock så har jag lyckats några gånger så helt omöjligt är det inte, bara man tar en sådär 500 bilder så borde några utav dom bli fina, stilla och skarpa.


En groggy min...





"Ahaa... nu tar hon en bild så då blundar jag..."





"Ahaaa...nu tar hon bild så då kollar jag bort!"







Elliot poserar gärna på bild. Tittar man i hans mobil så finns det säkert 200 bilder på honom i olika poser. Han har kanske svårt att se normal ut utan han kör sin fjortismin eller så ska man stå snett med huvudet eller kanske med ett par solbrillor på. Men med på bild kommer han säkert vara....


Fjoooortis...





Bara en liten pose med mamma, jag tror han har lärt sig av mig! ;)






Söööööt!!!





Thedde. Nu till det svåraste problemet. Här får man böna och be. Här får man ta bilden utan att han ser (ganska svårt dåra om man vill få ansiktet med)! Jag har t.o.m blivit arg och sagt att jag MÅSTE få ta bilder som vi kan titta på när vi blir äldre.


Såhär är det oftast....(slarvat med klippandet av naglarna ser jag... ;))





"Men morsaaaaaaaaaaaaaaaaan...för faaaaaaaaaaan, neeeeeeeej!"





Sen lyckas jag ibland, å då blir det så hiiiiiiiiiiiimla bra!!!





Jag fortsätter knäppa, snart borde det ändå bara säga KLICK och bli nåt riktigt bra!!! :)





JULBORD!

Halloj på er.

Onsdagen börjar vankas mot kväll. Här hemma står husbandet och lagar mat, idag blir det baconröra som vi båda bara ÄLSKAR! Det är jättegott och superenkelt.

Hörrni?

Har ni varit på något julbord än?

Vi har ett endaste inbokat och det är den 18:e. Det kommer att vara på ett av de lodigaste ställena i stan så det är inget jag direkt ser fram emot, det är genom husbandets jobb. Aja, man får liksom äta och dricka och se glad ut och vara nöjd med det lilla.

Att bero på julbord så dyker ett sånt där härligt minne upp varje jul. Ett minne som jag helst skulle vilja banka ur skallen. Ett pinsamt minne som jag idag kan skratta åt, då var det kanske inte riktigt lika kul.

Det var när jag var platschef på den här friskvårdsanläggningen. Jag blev medbjuden på moderbolagets stora årliga julfest ute i Nacka strand. Värsta hoolabalooo stället som rymmer 3000 pers. Jag var laddad så sockerdrickan spritte i skinkorna, dock jäkligt nervös då jag visste att VD: n på bolaget skulle med och en del andra "höga" snubbar!
Bussen skulle hämta mig på Mc Donalds kl 16. Just den här eftermiddagen startade årtiondets jäkla snöoväder och bussen blev lite sen. Själv stod jag ju redan på donken och väntade, hade en vinare i väskan och tänkte att "Vafan, jag tar och öppnar den!" Sagt och gjort...

Bussen var dock inte försenad bara en halvtimme utan EN och en halvtimme så jag hällde i mig hela vinaren! Så där satt jag på Mc Donalds toalett och söp mig lite full. Bussen kom till slut och jag kände väl att jag var lite för blaskig för att vara den tiden på dygnet. Satte mig lite avsides men blev snabbt erbjuden ytterligare vin som jag gladeligen hällde i mig!

Väl på plats hamnade jag mitt emot VD;n på företaget och en mycket välkänd föreläsare bredvid honom. Jag, som vid det här laget var friskt jäkla packad tyckte att sällskapet mitt emot var "Så jäkla tråkiga!" och försökte med mitt allt att få igång dom. Jag sjöng fyllevisor, jag berättade roliga händelser m.m. Problemet när man är i det skicket är att inget utav de jag nämnde är särskilt kul för en mycket nyktrare person. Till slut sa min kollega till mig att lugna mig.

Underhållningen började och en tjej kom ut och rev av Simply The Best med Tina Tuner, jag formligen brann av totalt. Jag bara älskade den låter just där och då och kastade mig upp på bordet och hoppade av förtjusning! Runt mig satt friskvårdsmänniskor vars vanor var helt olika mina vanor när det kom till alkohol. Återigen fick min kollega sätta mig fint vid bordet och be mig hålla käften.

Kvällen löpte på någorlunda smärtfritt eller så har min kollega utelämnat lite för att inte se till att vara orsaken till att jag sköt mig själv.

Dock så hamnade jag på herrarnas toalett för att det var "sån jäkla kö". Jag mötte VD:n i dörren och han försökte väl llite snyggt säga att jag hamnat fel, själv drog jag en liten harang om att "häng på vettja så kissar vi i kors"!

Det sista jag minns är att jag och min dåvarande chef dricker skumpa direkt ur flaskan och så står vi på en stooor tunna och dansar salsa. JAVISST!

På vägen hem drog jag stockar som en hel karl, dreglade ner min chefs skjorta och blev urkastad i vår lilla byhåla. På måndagen efter drog jag ett massmejl och bad om ursäkt för en lite för "blöt" fest! Jag fick dock behålla jobbet!!




Ja hallå,här...

0-19ccba4da769cd7c1b3ab543bfc2a6c5.png

Ja hallå,här är de huvudet upp och fötterna ner. Husbandet hemma idag,så jäkla förkyld och hängig. Själv producerar jag alster för glatta livet. Ännu en julmarknad väntas på söndag,men sen är de fanimig bra. Jag börjar ta slut och känner att jag vill ha lite lugn och ro veckan innan jul. Har näthandlat lite julklappar idag,bra skit det där internet ;) Var de inte nån som sa att de bara var en fluga...hehe.


DESPERATE HOUSEWIVES...vilka dör???

Alltså.... nån som tittade på sista säsongsavsnittet av Desperate Housewives!!!????

Säger bara..... OOOHHHHHHH MYYYYYYYYYYYYYYY GOOOOOOOOOOOOOOOOOD!!!

Nu har jag vart helt patetisk, nyfiken i en strut och totalt oförnuftig och googlat på vilka som kommer att dö efter att planet craschat på Wisteria Lane.

Jag har fått ett 99%-igt säkert svar! Nån som vill veta??

HUA.... i LOOOVE Desperate Housewives!! Och nu ska man vänta ända till i vår för att få se fortsättningen.... snacka om CLIFFHANGER av manusförfattaren Marc Cherry!






Såhär kan...

13ec871966588efd6e7778b6f06f019e.png

Såhär kan man lösa det... Ett jäkligt bra tips!!


Vad gör man??

119d59d2509a7cee1125cf30d2f348db.png
Jooooodåsåattttttttttttttteeeeeeeeeee!!!
Den här ungen har skitit sin blöja full. Hans morsa mår illa som en gnu (kanske är dax för magsjuka för mig). Vet bara inte hur de ska gå till att byta på honom nu när jag mår såhär? Hans blöja luktar ungefär hur illa som  helst just nu.... en blandning av Tjernobyl avfall, pappersfabrik och en riktigt bakfyllefjärt! UÄÄÄÄK! Måste lösa det på nåt sätt....

ÖNSKELISTA JULEN 2009










Beskrivning
Age Fitness Power 2 är en nyskapande Biotherm dagkräm. Age Fitness Power 2 motverkar åldersförändringar med ett aktivt extrakt från olivträdets blad. Efter användning av Biotherm Age Fitness Power 2 i 8 dagar kommer du se tydliga resultat. Med hjälp av Biotherm Age Fitness Power 2 blir huden återfuktad och len samtidigt som de fina linjerna minskar. För bästa resultat används denna Biotherm antirynkkräm tillsammans med andra produkter ur Age Fitness Power 2 serien. Denna Biotherm dagkräm kommer i två varianter; en för normal/kombinerad hy och en för torr hy. Välj den som passar din hudtyp bäst.




Helgen i bilder!

Lite bilder från helgen!

Det började med ett hejdundrande kalas ju..... han fick sin första "Ja må han leva" sång. Han låg tyvärr inte kvar i sängen, kanske inte så konstigt med tanke att han vaknar FETFÖRST av alla! Dock så höll vi honom kvar i sovrummet så vi fick göra det på riktigt! :)








Sen blev det ju kalas med polarna. DOCK så var många sjuka så det blev ett stort bortfall. KALAS hade vi ändå med brunch, pannkakor, bullar, kakor och tårta. Han har verkligen lekt järnet med alla sina prylar han fått. Jättebra presenter blev det från alla! I lördags hade vi ju kalas för när och kära...dagen till ära var Milo klädd lite PUNK. Ed Hardy tischa och rödrutiga punkbyxorna med stjärnstrumpor! :)





I söndags dåra lektte vi lite familjen TAIKON igen, vi stod i en stor idrottshall i fjärsa. Det var julmarkand med lite dålig känsla inomhus måste jag säga. Värsta TOKBELYSNINGEN på i taket så själva myskänslan var obefintlig. Utanför var det kanon, där hade dom eldar som brann , ponnyridning och massor av julkänsla. Aja, det gick helt ok och det var jäkligt roligt att Thedde följde med och var med oss hela dagen. Det är inte varje dag det händer när dom blir tonåringar!





Det var det....

Pepparkakscheesecake!

Hittade ett recept på Pernilla Wahlgrens blogg som jag tänkte testa till jul, låter URSMARRIGT!!!


Pernillas Pepparkakscheesecake med lingon!

Antal portioner:
8

Botten
250 gram pepparkakor
100 gram smält smör


Förberedelser
1. Förberedelser: Ta ut lingonen ur frysen och låt dem tina på hushållspapper.
2. Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Mixa pepparkakorna till smulor och bred ut på botten av en form med löstagbar botten. Häll över det smälta smöret. Blanda runt så att smöret fördelar sig jämt bland pepparkakssmulorna. Platta till så det blir en jämn botten.
3. Fyllning: Ta fram philadelphiaosten så den blir rumsvarm. Vispa socker och ägg pösigt. Rör osten mjuk och rör sedan ner den i äggvispet, vispa tills det blir en slät smet. Tillsätt vaniljsocker och citronsaft.
4. Häll smeten i formen och ställ in i ugnen. Grädda i 40 minuter till smeten har stelnat och kakan har fått en fin brun färg. Ta ut kakan och låt den svalna.
5. Topping: Rör ihop crème fraiche, socker och vaniljsocker. Bred över toppningen när kakan har svalnat helt. Strö över lingonen

Fyllning
1 dl strösocker
3 st ägg
400 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citron

Topping
3 dl crème fraiche
1.5 msk socker
1.5 msk vaniljsocker
1 dl lingon, tinade eller färska



Julklappar---------klara???

Det är lugnt än så länge, ingen mer kräks har kommit. Han har sovit en stund och vi hoppas att det kanske kan vara över. Vågar i och för sig inte hoppas för mycket för då brukar det sluta illa. Han har ju inget att kräkas upp mer än liten vatten....

Känner mig lite ur fas idag. Förra veckan sög musten ur mig totalt, jag har stressat runt som en galning och haft alldeles för mycket att göra. Igår kom en tjej förbi som har ett barn i Milos ålder. Hon stod bara och gapa vid mitt bord och undrade hur jag HANN?!?! "Hur hinner du allt?" undrade hon. Jag kunde faktiskt inte svara på det för jag vet verkligen inte hur jag hinner. Jag är iofs mammaledig men vi har tre barn i familjen och alla har sina hobbys. Jag antar att jag kör på i 180 när det behövs och så somnar jag tidigt på kvällarna. Skulle jag inte somna tidigt så skulle jag förmodligen inte orka som jag gör. MEN... som jag óch husbandet resonerat så är det bara stundtals det blir så här hektiskt och stressigt. SEN får man liksom slappa när det lugnat sig. Nu är det snart jul och när man som jag pysslar med de sakerna jag gör så är den största perioden på hela året innan jul. Till råga på allt så råkar min mamma, Milo och syrran ha fötts i december oxå så stressen blir inte direkt mindre då!

Idag är det i alla fall 2 och en halv vecka kvar till julafton. Det känns bra tycker jag. Nu närmast ska jag iordningsställa lite beställningar, skicka iväg dom och sedan ska jag nog ta det lite lugnt. Skriva en julklappslista på allt som ska handlas för att vara helt klar tills dagen innan julafton. Då ska det puttra en glöggkastrull på plattan, det ska dofta jul av pepparkakor och lussebullar, det ska spelas julmusik, någon juletikett kanske ska skrivas och julklapparna ska ligga under granen och vänta. INGET STRESS dagen innan julafton har jag bestämt.

Hur långt har ni kommit i julklappshandlingen???








Soffläge... Milobebis...

-3ea9a75fc8a033ffba2c2d69f6e2c3e.png

Soffläge... Milobebis är magsjuk. Han har kräkts sen halv 5 i morse. Milos säng,vår säng och vardagsrumsgolvet har blivit nerspytt. Det är synd om honom. Har kokat vätskeersättning men de duger bara med lite vatten. Hoppas nu det går över alldeles snart. Typ nu!


Där ute...

4c206e4ba0102f77d5aa06ee255881d3.png

Där ute sitter husbandet i en STOR polisbil. Vi är på väg hem från julmarknaden...vi är trötta,hungriga och vill bara hem. Men det ville inte farbror polisen serru...han ville ge oss lite böter såhär på söndagskvällen! Husbandet körde nämligen 8 km i timmen för fort...å de kostade minsann 1500 kr! Jippii snart är de jul och vi är gjorda av pengar! Tack polisen....tack!


Då står...

-264f6248cbec9981ae646beef88290e.png

Då står man på julmarknad igen! Tjihoo... Lite dålig känsla när man är i en gympasal..men men,på landet är de inte så noga!


Kalas!!!

0-6ccc1fd13c6719793ab34e83fe7d94bb.png

Kalas!!!


Milo 1 år idag!





Ja må han leeeeeeeeeva ja må han leeeeeeeeeeeeeeeeeeeva...... vårt lilla hjärta fyller 1 helt år idag! Sitt första år! GRATTIIIIIIS vår älskade älskade bebis. Finns inte ord för hur mycket vi älskar dig! Hoppas du får en fiiin dag!

VI ÄLSKAR DIG!!

// Thedde, Elliot, Mamma & Pappa

Lussebullar.... check!...

0-25651ab489b543691267e128dffcfe56.png

Lussebullar.... check!


Hahahahahahahahaaaaaa!

384c6e2d3ddcebec7333137bc1e6d867.png 


Nu har vi fått oss ett gott skratt här hemma!!! Hahahaha, guuuud vilken bra t-shirt. Det finns ingen unge denna passar bättre på än Milo!!!

Vi kunde inte hålla oss från att öppna paketet tills imorn då Milo fyller men jag tror jag vet vad han ska ha på sig på sitt kalas imorn!!!

TACK SNÄLLA UNDERBARA ÄLSKADE Alexandra för den helt underbara presenten, det värmer massor!!! Jag blir så glad så det är inte klokt, det kommer Milo oxå bli när man han blir stor och jag berättar om mammas bloggkompisar! :)

TACK!!!

Idag kom...

0-646a9c034f7620750b441925bc4947bb.png Idag kom det här jättefina paketet till Milo. Det är en underbar bloggvän som är så gullig så hon får mig att gråta varje gång. Nu ska vi öppna upp paketet o kika vad det är i...

När man flyttar långt...

0-3e0db1bfaac0329726565fa551572b9a.png
Huset längst till höger bodde jag i från jag va 12 till jag var 15 år. Huset längst till vänster bodde jag i från jag var 15 till jag flyttade hemifrån. Lång flytt va?

Idag för ett år sen..... 1

Idag för ett år sen vaknade jag och var som vanligt så jäkla less. Magen var kvar och ingenting hade hänt..... MEN, under morgonen fick jag en konstig känsla som alltid är så svårt att förklara. Man bara känner sig konstig, förvärkarna tar i lite mer och svider lite, man har en konstig oro i kroppen. JAG VÅGADE dock inte hoppas eftersom jag trott att det var på gång så himla länge.

Såhär såg mitt inlägg ut för exakt (bara nån timmes skillnad) 1 år sedan.







Ni anar inte vad varm jag blir när jag läser det här. Alltså, jag vet hur less jag var och allt men det var så liten tid kvar till vi skulle få träffa vår bebis. Jag ryyyser i hela kroppen idag. Idag är en stor dag för det var idag för ett år sen mina värkar satt igång på riktigt..... idag för ett år sen startade Milo sin väg ut från mamma för att möta världen!

*snyft*

Mammas kalas...

Kalas hos mamma igår. Jag lyckades med mina presenter och då blir jag så CHOKLAAAAAAD! Det är det bästa jag vet, när jag lyckas få någon att bli glad av en present. Jag är alltid nervös innan paketet öppnas... just för att jag har sånt behov av att lyckas.

Igår var en sån kväll, en lyckad paket kväll.

Vi moffla smörgåstårta, vi njöt av lussebullar och gott kaffe. En typisk mamma-födelsedag blev det. Kärlek, värme, skratt och massa gott att äta och fika.

Här bjuckas det på bilder....














Lite roligt angående detta porträtt som mamma fick i 50 årspresent. Varje gång mamma åker bort så tar hon en bild på det här porträttet. EN ny varje gång.... så att hon har nåt att titta på när hon saknar oss. Det är mamma det....




Det var det.....

Idag jäklar i min lilla låda har jag att stå i! Samtal med Elliot kl 14. All tid däremellan ska jag baka och fixa med mina alster, inte många dagar kvar till nästa julmarknad nu!



Träna?

Jag går i träningstankar. Ja... alltså på riktigt. Jag vill börja träna på riktigt. Då menar jag springa på ett löpband, styrketräna och verkligen få fason på kroppen. Ungefär som en bloggvän, FruP. Hon har oxå fött 3 barn och är numera toktränad. Så blir det när man bestämmer sig...

I början på 90 talet kunde jag knappt andas om inte jag fick styrketräna minst 6 dagar i veckan. På den tiden tränade man på ett riktigt knuttegym, alltså killar som var biffiga som helvetet själv, dom skreeeek när dom löft sina tyngder och så gick dom på omänskliga dieter för att komma i form till sina tävlingar.

Det var tider det.....då var fru Hermansen riktigt tränad i kroppen. Det var t.o.m så att jag vid ett tillfälle fick höra att det ryktades om att jag tog anabola steroider. Jag själv ser en bild framför mig nu på en sån där hemsk brutta som tränat så det börjat växa ut en kuk på henne... och att hakan tagit form av en manlig haka. Det var inte riktigt så, dock så syntes det att jag tränade.... mm det gjorde det. Men inget annat.





Om jag såg ut sådär så tror jag husbandet skulle vara rädd, riktigt rädd.......

Aja, nu är det i alla fall dax att ta tag i den här trebarnsmorsekroppen. Jag riktigt längtar och jag hoppas VERKLIGEN att jag kommer att orka kämpa. Det handlar ju så mycket om prioriteringar när man ska rodda ihop det med tre ungar och allt annat man har att göra. Det handlar om att sätta träningen ganska så högt upp på priolistan. Grejen är att husbandet oxå börjar bli sugen.... då är frågan hur vi löser det hela? Men som sagt, prioriterar man det så löser man det. Så jäkla enkelt är det ju faktiskt!

Jag har kikat runt på ställen här i byn och fastnade faktiskt för ett gemytligt litet ställe. Klientelet är lite vad jag skulle vilja beblanda mig med just nu. Inget hippt, inga små aerobicshoppor som fladdrar omkring utan lite äldre människor som vill må bra. När jag var där och hälsade på så hade dom lite tända ljus och så doftade det kaffe. Jag skulle kunna välja ett ställe bara därför....men nu är det ju inte ljusen eller kaffet man ska träna för utan för att må bra. 

Det lutar åt det här stället!

  


FRISKVÅRDARNA

Billigt, lugnt, bra personal, lite äldre (såklar yngre med men inget flöööschställe). Många utav mina vänner tränar på de lite hippare ställena och det må hända att jag kanske oxå hamnar där så småningom, dock inte nu. Just nu är det lugn och ro som gäller. Efter nyår tänkte jag kanske börja dåra.... som 7 miljoner andra i Sverige. Men varför gå utanför ramarna när man kan göra som alla andra?! :)

POLARN O. PYRET


Jag får nyhetsbrev från PO.P.... Fick se att dom har fraktfritt just nu!!! Har du planerat handla julklappar där så passa på nu för bövelen!!

(Nej detta är inte smygreklam eftersom jag inte får en endaste spänn av polarn o pyret... det hade dock vart jäkligt GÖTT såhär i juletider!! Är det nu nån på polarn o pyret som läser den här bloggen så tar jag gärna emot en slant för reklamen här.... Annars så hoppas jag att jag åtminstone har hjälpt någon att komma liiiite billigare undan, för polarn märket är inte ett utav det billigaste, nej det är det då rakt inte.)

Nyhetsbrev från Polarn O. Pyret





JULERBJUDANDE FRAM TILL 8 DEC
Lekfulla fötter behöver fina strumpor! Därför får du köpa strumpor eller strumpbyxor
till halva priset när du handlar julens festkläder hos oss.
Titta närmare på kollektionen här!

FRI FRAKT
Missa inte att vi just nu har fri frakt på allt du handlar på polarnopyret.se!



Mamma 57 år!

Jaha... naturdieten ja. Taktiskt och dra naturdiet och kladdkaka i samma inlägg! Jöööö.... Aja, ikväll består inte middagen av nåt nyttigt direkt!!! Det blir smörgåstårtisch...i love smörgåstårtisch!!!
Vi ska hem till mamma..... lilla mamma... hon fyller år idag. 57 år blir jäntan....älskar mamma!!! Jag är en liten mammagris och har varit sen jag var liten. Det har blivit lite bättre när jag fick egna barn men innan det klarade jag mig inte utan mamma alls. Men än idag pratar vi nästan dagligen, går det mer än 2 dagar så ringer nån av oss... härligt med mamma..mammor är härliga!!



DAG 2 Naturdiet!

Jag är på DAG 2 i bantarkarusellen. Nu kör jag lite hårdare igen....naturdiet dagtid och så äter vi en nyttig middag med ungarna på kvällen. Husbandet kör oxå. Det här är det som funkar bäst för oss när vi vill kickstarta!! :) snart är det jul och jag känner att jag vill ha gått ner lite innan, annars blir det ju katastrof vid jul. Sen kan den här taktiken funka även i jul för då kanske man inte vill "förstöra" det man gått ner och anstränger sig lite att inte föräta sig!! :)

Dock så fantiserar  jag redan om kladdkakor och goda maträtter. Alltså... jag äter ju knappt det när jag INTE bantar så jag fattar liksom inte var tankarna kommer ifrån? Jag tror att det blir en fix idé när man inte får.

Resten av min familj är riktiga suckers på kladdkaka....kollade på aftonbladets hemsida och hittade det här receptet! 





RECEPTET PÅ DENNA LJUVLIGHET:

2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
1 1/2 dl vetemjöl
100 gr smält smör
sötmandel, hackad

Smörj och bröa en rund bakform, ca 23 cm i diameter. Rör först ihop ägg och socker. Blanda i övriga ingredienser. Häll smeten i formen och strö på lite mandel eller nötter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Kakan ska fortfarande vara lös i mitten. Servera gärna med vispad grädde.

N`JOY!!!

RSS 2.0