Fy fan så läskig bild....

Lyckades ta en riktig HALLOWEEN bild på vår katt i morse, här ligger han o värmer sig mot golvets värmeslingor......BRRRRR.......

SÅ SNYGGT MED MÖSSA!!

MInns när jag träffade husbandet, då var han en typ sån där skatekille med mössa, långärmad tröja med tischa utanpå, hängiga jeans....... jag föll som en fuuuuuuuuura med tanke på att jag älskade den stilen FETHÅRT!!! Det var en period där när jag BARA kollade efter den stilen på kille! O så dök husandspojken upp o så vare klippt..... han behövde bara blinga lite med sin tungpiercing och alla sina tatueringar så kastade jag trosorna i taket!!! :-) Nu har han lämnat den stilen med tanke på att han  ju faktiskt blivit karl nu..... *fniss*.....men helt borta är den inte!

Jag e helt galen i mössor även fast jag inte äger så jättemånga själv..... några har jag och jag stengillar verkligen en schysst mössa! Kika in på JUNKYARD där finns det sjukt mycket snygga märkesmössor!!!

Brevet i kylen!

Mycket riktigt så är det dessa förvärkar som nu startat. När jag väntade Elliot hade jag dom i 5 hela veckor....mellan 19-23 varje kväll! Jag var så urless på att vakna på morgonen o märka att inte ett jävla skit hade hänt under natten.

Igår hade jag ont hela eftermiddagen/kvällen, mensvärk och onda sammandragningar..... vaknade i soffan av onda sammandragningar. Dock så känner man nästan på sig om det är på riktigt eller inte, o igår var INTE på riktigt! Sen hade jag som vanligt min vän halsbrännan från helvetet på besök. Så den här natten har väl varit sådär.....

Husbandet har nog fattat att nu har jag det lite kämpigt..... så i morse när jag öppnade kylen låg en sån här liten lapp o vilade på osten!Då blev man alldeles varm i hjärtat och så orkar man lite till.......

FÖRVÄRKAR!

Här har jag suttit hela förmiddan o bannat att jag inte får ens tillstymmelse till förvärkar..... nåt, bara det liksom påminner mig om att snaaart är det dax att föda!

Sen 12 idag har det rivit på rätt rejält  med mensvärk längst ner i magen, sen får jag sammandragningar lite då o då som faktiskt gör riktigt ont. Har lite svårt att koncentrera mig på annat när det tar i som mest!

Vet inte vilket jag föredar...... helt utan smärta o att det bara drar igång eller ha såna här förvärkar kvällarna i ända tills han kommer om nån vecka.... ja, det tål att kluras på!!

HUSKURER FÖR ATT FÖDA BARN NU!?

Jag har ett survivor KIT med mig var jag än går nu...Jag dricker hallonblads the flera gånger varje dag. Det sägs stärka livmodermuskulaturen.....dels genom att den jobbar bättre på förlossningen samt att den drar ihop sig snabbare efter förlossning och därmed minskar blödningen efteråt. De flesta som börjar dricka det dricker det för att det sägs starta förlossningen.... det gör den INTE, jag har druckit det i flera dagar o inte ett skit har hänt! Det sägs oxå att det ska vara ÄKTA hallonblads the ó det smakar typ halm! Nee tack, jag dricker det här rosa fina skiten istället...

Får DOCK råhalsbränna....fast det får jag iofs av precis allt!!! Då kan det va GÖTT o ta en liten samarin till det. Å tänk, jag tycker samarin smakar skitgott!! MUMMA.... Å till natten tar man RENNIE!

Ja... vad finns det för huskurer för att starta en förlossning! Hjälp mig nu!

* GÖKA.... helst behöver man mannens sats X 3 för att det ska räcka till en uppstart! Å vem tänder på mig nu??
* ÄTA FÄRSK ANANAS.... de flesta äter de o får ont i käften men inte mycket mer.
* HALLONBLADSTHE.....okejrå...schysst stark livmoder men inte mycket mer va?
* TOKFEJJA i form av städa huset, putsa fönster, byta gardiner, klättra upp o ner för trapporna hemma.
* RICINOLJA.... då bajsar man nog mest på sig och får väldans ont i riktiga magen.
* TA ETT GLAS VIN... låter urtrevligt! Kanske rent av värt o testa.... men gillar man fulla mammor på förlossningen?
* JONGLERA MED BRÖSTVÅRTORNA.... ja man ska alltså fippla med dom. För det första är mina så jäkla ömma så det gör nästan bara ont.... för det andra så finns det ju liksom annat o göra på kvällarna!

Vad finns det mer?? Finns det nåt mer eller är det bara Milobebisen som kan sätta igång det??

Julklappar o min så jävla fula mössa!

Tadaaaa.....

Idag gjorde jag nåt som jag aldrig förut gjort! Jag köpte julklappar på nätet.... låter det som jag är född bakom en sten?? JAPP....troligen....

Men jag har faktiskt aldrig gjort det förut, (jag har ju givetvis shoppat övrigt på nätet) jag o husbandet har verkligen knatat i affärer flera dagar i rad för att hitta julklappar till alla. Svettats, svurit över långa köer och "VAFAAAN SKA VI KÖPA TILL HONOM ELLER HENNE????" I år ville vi vara ute i god tid..... o då kom jag ju på att är man ute i god tid så kan man ju lika gärna sitta här framför datan, inte ta ett enda jävla steg o handla friskt! Dessutom har de flesta schyssta sajter en sån ikon med Fakturera mig på. Jättebra.... ifall man nu inte fått undan nån julklappekassa så kan man prjsa när man fått lön.

Svårt svårt svårt är det ju ändå att hitta på nåt till alla..... men 4 pers är redan klara. Varav dessa 4 är två tonåringar..... drog in på NELLY och köpte lite läppglans från LANCOME och ett par frank dandy trosor! Jag tycker det är skitsvårt till teens, dom vet väl fan inte ens själva vad dom vill ha..... o sen kan det ju bli så jäkla fel när man köper till teens. "Åh tack" säger dom och blir helt gråa i ansiktet! "Oooookeeej" tänker man, där tror jag inte att jag lyckades riktigt.....

Jag kommer aldrig glömma när det var lite inne med mössa med 2 tofsar på, alltså som 2 bollar på ett snöre. dessa skulle ju se ut på ett visst sätt...... Sen kom mormor från finska lappmarkerna o ba: "Jag syyyr en sån till dig Nina, vi köper en mössa o så stickar jag såna där bollar, det kommer bli sååå fint!" ärligt talat så trodde jag ju på det ett tag. När mössan sen var klar var det fan det fulaste jag sett!! Den va så in i helvete ful så en alkis inte ens skulle ta på sig den.....
Marinblå med rosa foder.... sen huxflux så hängde det nå stickade ullbollar ner från toppen i olka färger! Mormor, som är jäkligt sträng ska ni veta, tvingade på mig mössan innan skolan. Gick utanför porten o slet av mig mössan i 180.... men serru, den tanten var fasicken inte dum utan stod o kuckulura på balkan o skrek på hård finska att jag minsann skulle ta på mig den igen!!

Hoppas nu att dessa julisar duger till teensen jag köpt dom till..... :)

Alltså! Jag börjar nästan själv tv

MMS

Alltså! Jag börjar nästan själv tvivla på om det bara är 1 därinne? Eller kommer Milopojken väga över 5 kilo?


Tävlingen fortsätter......

Ja... det har ju gissats en del på min blogg. Gissat på dagen D, dagen då lilla MILO kommer till världen!

Såhär ser det ut i detta nu:

SOFFIE                                  23 SEP
MALLA                                 14 OKT
ALEXANDRA                       16 NOV  8.15 AM
VEVERICA                            16 NOV 12.00 AM 
HABIBTY                              17 NOV
SUSANNE                            18 NOV
MISSMII                                19 NOV
CIAN                                      20 NOV
ALVA                                     22 NOV  12.00 AM
SANDRAH 85                       22 NOV    5.00 PM
AGNIESZKA                          23 NOV
ALEXNARD                           24 NOV  12.00 AM VIKT: 2985GR
MARY                                     24 NOV  12.00 AM VIKT: 3175GR
TONY                                      27 NOV
PANGIS                                  28 NOV
KATTI77                                 29 NOV
TESS1987                             1 DEC   6.25 AM
3BARNSMAMMAN               1 DEC  11.14 AM
FRIPPO                                   2 DEC
FRU P                                      4 DEC   7.36 AM
FRÖKEN DEC                         4 DEC   8.00PM

Som ni ser så skiljs de som gissat lika åt genom tid och i vissa fall även vikt.

Du som fortfarande inte har gissat, klicka på den gula rektangulära rutan här nedan och GISSA PÅ!!

Vinsten är fortfarande ett presentkort på JC värde 200 kr.

 


Stor händelse i byn....

Ja den där klockan har ju flyttats bakåt. Det innebär att jag numera somnar kl 8 i soffan, går upp o kissar varannan timme fram till 12 när husbandet ska gå o lägga sig, förflyttar mig till sängen.... fortsätter att gå o kissa varannan timme o sen vaknar jag o är klarvaken kl 5. Javisst... så nu har jag vart vaken i 1,5 timme.... känns faktiskt inte riktigt klokt att gå upp 5. Men vafan gör man då?? Ligga kvar o stirra i ett mörkt rum känns ju helt muppigt!

Igår hände det en stor grej här i vår håla....

En värdetransport blev rånad utanför en av våra stora matvarubutiker. 3 beväpnade män klev ur en stulen bil, hotade stackars värdetransportören och tvingade till sig pengarna. Mitt på dan hände detta.... hade jag stått bredvid hade nog MILO ramlat ner rakt på asfalten.

Husbandet har jobbat som värdetransportör tidigare. Han har aldrig blivit rånad, dock så har han som securitasvakt råkat ut för en del läskiga grejer. Ett grabbgäng som plötsligt när han under en sån kollrunda får bilen kvaddad av dessa grabbar. Han springer ifatt en av grabbarna och håller i honom medan han larmar "backup" :). Polarna till grabben blir helt förtvivlade och kastar hela burköl på husbandet. Han lyckas väl klara sig någorlunda tills hjälp anländer. VA??? Men vilket jävla jobb.... ska man ha det så? Man är ju liksom inte beväpnad som en snut direkt utan har en batong på sin höjd.... han har berättat massor av just såna här konstiga grejer. Tänk på det när ni nästa gång ser en sån stackars Securitas vakt åka omkring på natten. Usch..jag ryser fanimig när jag ser en sån.....

Vilken jävla tur att han inte jobbar med det längre....

Jahapp, vad händer idag då??

Börjar jobba kl 12. Sen är det innebandyträning ikväll... undra hur länge till jag ska palla med dessa träningar. Varje gång jag skriker lite så känns det som MILO ska komma ut i brallan.... men hellre ha nåt o göra än o sitta hemma o ruttna.

Vi hörs under dan hörrni... ha en bra onsdag!!

Att bero på den där tjejfesten......Som säkert sagt tidigare så är jag ju utbildad Make Up artist. Skola gick jag vid Make Up Center vilket är Make Up Stores utbildning. Kan berätta att det var en utav mina absolut roligaste perioder i livet. Jag ÄLSKADE det varenda sekund.

Dels var det kul att lära sig allt, att äntligen fatta hur man göra en sotad make up. :) Brukar vara varje tjejs lilla dilemma... sedan hade vi galet jäkla kul med tjejerna i klassen. Jag saknar den tiden ibland... det var även under denna period jag träffade husbandet så det ger bara fina minnen!!

Här är lite prylar jag ksulle kunna tänka mig att inhandla, det får bli sen när jag är fit for fight. Nuförtiden räcker det med lite foundation, mascara och lite rouge. Jag pallar inte mycket mer....

Fetisch för röda skor....

Jag har en speciell känsla för röda skor.....
Det är nåt porrigt, oskyldigt, 50 tal, sexigt över det hela som jag liksom inte riktigt kan ta på...jag äger några par röda skor och jag har ÄLSKAT dom allihop....

Satt o kolla på ELLOSURSNYGGT

Babblar ur mig lite känslor.....

Nu ska jag bara babbla ur mig lite....

Jag o Helena, min kompis på JC har redan bestämt "typ" datum för när vi ska ha tjejfest. Den första festen jag ska få vara med om efter att vår lilla MILO kommit till världen...dvs om allt går som det ska och vi alla mår bra!

Låter jag desperat??

Ja kanske.... men det är så pass oskyldigt som en liten planering och faktiskt små drömmar man har såhär i sluttampen för att orka med resten av sin graviditet. Även fast jag har allt från 1 - 6 veckor kvar på den här graviditeten så drömmer jag givetvis om den kroppen jag en gång haft, om att slippa halsbränna, att kunna äta o dricka allt, att slippa hemmisar, att slippa ha en elefantkänsla hela tiden o jadda jadda..... it goes on forever.....

Jag längtar så efter ett "vanligt" liv stundtals att jag känner mig mer eller mindre deprimerad. Snabbt påminns jag av en kick från MILO, eller hans hicka som han har sådär en 6 ggr per dag om varför jag går igenom det här..... o då känns det som en depression "light"..... och tänker jag tillbaka på hur jag o husbandet kämpat så galet hårt för att få vår lilla MILO, gråtit mycket tårar för alla förlorade foster och blodet som ännu en gång kommit i trosorna..... husbandets förtvivlade blick när jag står där i trappen o än en gång berättar att jag blöder.... då känns det inte som någon depression alls.

Den största lyckan hittar jag i att min älskade livskamrat ska få sitt första biologiska barn. Ett barn som kommer att säga pappa till honom..... en liten pojke som kommer att se upp till honom som inget annat...... en liten bebis som kommer ligga på hans varma trygga bröst och känna igen hans röst och känna sig fullständigt trygg och omhändertagen. Min älskade livskamrat som äntligen ska få känna på totalt förutsättningslös kärlek.... en sån varm, stark och omvälvande kärlek som inte går att ta på.... som man inte känner för någonting annat än sitt älskade barn! HAN ska äntligen få känna hur någonting i livet blir SÅ MYCKET MER värt än ens eget liv.....

Tänk att vi äntligen lyckades.... tänk de gånger vi låg o pratade om vår framtid, vilken gång bland missfallen vet jag inte. Jag frågar om han tror att vi någonsin kommer att lyckas bli gravida och få en gemensam bebis.
Han svarar: "Jag är helt övertygad Nina, jag känner det i hela kroppen"..... dom orden valde jag att tro på. När det kändes jobbigt så plockade jag fram den konversationen vi hade i sängen och verkligen TRODDE på det. En otroligt skön känsla mitt i all oro och förtvivlan över om vi nånsin skulle lyckas....

Nu sitter jag här vid datorn med en hickande MILO i magen.... låter orden bara rulla ur mig rakt in i bloggen... känner hur det spänner lite i magen.... en sammandragning..... och så känner jag mig lycklig så jag vill gråta. Lycklig över att jag o Tony ska få en bebis snart.... en vacker bebis som vi ska älska från djupet av våra hjärtan. O min älskling längtar som ett litet barn nu.... vilken resa vi haft!

Så vad jag än gnäller om.... så vet ni som redan är föräldrar att det i slutändan är värt varenda sekund. Ni som inga barn har hoppas jag att jag inte skrämt iväg från tanken över att skaffa en liten.... om jag skrämt er så läs den här texten om och om igen tills ni ändrar er! :)


Helgen i bilder...

Bilder från helgen som utlovat, dock inte på några "hemmisar"....så öppen blogg har vi inte! :)

Här har han precis gråtit en skvätt, den berömda mobilen...... är ÄNTLIGEN HANS!! Lycka.....
Husbandet stoltserar med att han fick Elliot att ändra sig till denna istället för en mycket sämre som han till en början ville ha...det ska ni  veta, är ingen lätt uppgift!
Igår var världens vackraste Meja (16 dagar) gammal på besök. Här ligger hon i Theddes famn... Thedde o Elliot som ÄÄÄÄLSKAR BEBISAR!!!

Elliot fick åka ut o rida tillsammans med sin lådsaskusin Maja till höger om honom, här satt dom och blev förhörda på ALLT OM HÄSTAR. Elliot var stolt som en tupp.... han kunde minsann varenda fråga...typ.....
Lite shopping på Nisses..... dessa jättefina ljusstakar modell stor!
Å så såna här bambuvaser oxå modell stor..... blev jättefina i fönstret!! Nisses....Å hörrni!!!! Jag åkte ju o köpte mattan sen..tyvärr var den grå slut så jag tog en vit istället som blev superfiiiiin!!!

HEMORROJDER.... aj som faaaan!!

Ingen bebis född ännu trots 1 dygns frånvaro. Idag är det 4 veckor kvar till själva datumet. Så om 1 vecka räknas MILO som fullgånget, o de allra flesta barn föds fr o m vecka 37 - 42. Jag går in i vecka 37 idag......  Har väl inte känt så mycket nu, förutom att jag fått ytteligare en graviditetskrämpa!

HEMORROJDER eller hur det nu stavas.....check! Jag har aldrig sagt att detta INTE var en öppen blogg..... :)

Om nu någon haft det så vet ni vad jag snackar om! AJ så ända in i h-e! I lördags hade jag svårt att gå.... pratade med lilla mamma som är mer eller mindre en läkarbok med 2 hypokondriska döttrar! :) Jag har ju besvärats av massa ryggvärk, troligen har det berott på dessa hemska stjärtprylar!!

Husbandet o jag gick in på apoteket tidigt i lördags förmiddag. Hade så ont så jag ville gråta....  Hmmm.... vilken skylt letar man efter när man ska leta efter salvor o suppar till stjärten?

INTIM.... nope det var det inte, där har vi saker till pullan. Svampsalvor, bindor och liknande.

VÄRK.... nope.... bara vanliga värktabletter.

Det fanns under MAGE.... och bredvid diarré tabletter. "Ja vi tar allt sånt här arseltjafs vid samma ställe" tänkte apoteket.

Jag vägrade fråga apotekspersonalen, men när svetten rann och husbandet lessnat så gick han o frågade. PINSAMT.... tänk att man tycker att det är pinsamt. Jag är 36 år o tycker det är pinsamt och fråga om hemrrojdsalva..... helst när detta nu faktiskt råkar vara en relativt vanlig åkomma bland gravida kvinnor.

ANYWAY, köpa köpa..... rusa in på ett fik..... in på toa.....hoppas de inte har kameror.....in med supp o salva. Åh vet ni, det gick inte över men gud i gatan det hjälpte lite mot värken. Kunde sätta mig normalt och ta en fika.Fyyy faaan säger jag..... denna åkomma toppar "TOPP 3 LISTAN" på vidriga åkommor. Men nu är jag på bättringsvägen.... THANK GOD!

Återkommer senare med bilder från helgen!

Puss o kram o hoppas alla får en bra vecka!Jag slapp inte... Min tur o göra f

MMS

Jag slapp inte... Min tur o göra fotvård på Elliot... Vad gör man inte på sitt lilla födelsedagsbarn!


Nu blir jag bortskämd.... Husband

MMS

Nu blir jag bortskämd.... Husband the footvårder,love him!


Nu har vi landat på pizza hut. Vi

MMS

Nu har vi landat på pizza hut. Vi har alla valt buffe... Eller buffle som Elliot säger! Han har köpt sig ett par svindyra ridskor! Höll på o dra sig ur när han hörde hur dyra dom va...men nu ligger dom i påsen!


Mammas lilla hjärta Elliot fyller 10 år idag!!

GRATTTTIIIIIIIS ELLIOT

10 ÅÅÅÅRRR!!!

Idag fyller kärleken år.... hela 2 siffrigt..... 10 år!

För 10 år sen vaknade hans mamma på 15:e dagen på övertid! Hade varit på överburenhetskontroll dagen innan, allt såg bra ut så det var bara att åka hem..... snyft.....mamma grät hela vägen hem.... Skulle det aldrig bli en bebis??? Dock på 15:e dagen talade Elliot om att han inte mådde bra därinne.... Mamma hade svårt att andas. Ringde BB, åkte in... hjärtslag på 80, BRÅTTOM...han måste ut! Helst med kejsarsnitt. NEJ sa jag, jag vill försöka föda ut honom. Igångsättning och 2 timmar senare föddes en knubbis på 4 500 gr, 53 cm lång. En alldels rosa bebis......

"Hon har snooopp" skrek hans mamma av lycka hög på lustgas! :)

Idag ska vi ha en mysdag, först ska han leda i stallet..... efter det är det hans dag med 1600 kr på fickan ska han få handla vad han vill, bestämma vad och när vi ska fika, äta, shoppa m.m.! Igår hade vi kalas för hela tjocka släkten, äntligen fick han sin efterlängtade mobiltelefon..tårarna rann av lycka!!

Återkommer med bilder på vår mysdag.....

Ha en härlig Lördag allihop!

Kram

Mejlandet mellan mig o husbandet nu på morgonen....

Här är konversationen mellan mig och husbandet, rätt underhållande faktiskt......om man gillar fula ord och labila gravida kvinnor! SUCK...

Här har jag precis fått veta att husbandet har lyckats tagit med sig min mobil till jobbet, att banken snott mitt kort och husbandet har kollat o jag måste beställa ett nytt!

Niiinis mejl:
Okej....fan vilka jävla idioter på den där jävla bankkuken!!! Bara ta kortet liksom......WHAT THE FUCK...swedbankshelvete!!!! Blev så lack så hade jag haft en k-pist hade jag blåst av ett magasin på den där uttagsautomaten!! På sant!!
 
Jag måste få barn snart, jag e ju för fan toklabil o farlig just nu känner jag......!!!!

Husbandets mejl:  Jag ser framför mig hur du plockar upp en handgranat och sular den på  banken. Kliver in genom dammet och avlossar kulor medans magen studsar i slowmotion och du slänger med håret fram och tillbaka.

Niiinis mejl: Hahahahaha...... shit.... tur du fortfarande kan få mig att skratta hjärtat...jag e så arg nuförtiden! KOM UUUUUUUUUUUUT MIIIIIIIIIIIILOOOOOOOOOOOOOO!!!

Jahapp..få se om det blir nån matta nudå?? Annars får jag väl ta på mig bältet med mitt fullmatade magasin..... :)

JÄVLA HELVETES SKIT......

Gomorrrrrrrrrrrrrrrrrrrooon!!

Jag e asförbannad....

I morse skjutsade jag familjen till respektive plats, skola 1 skola 2 och arbetsplats. Innan skola 2 så fick Thedde följa med mig o handla tänkte jag.....

.... det är ju kalas ikväll. Ville handla nu på förmiddan innan affären fullkomligen exploderar av fredagshandlarna! Sen har jag siktat in mig på ytterligare en ryamatta, en rund JÄTTEFIN som jag typ drömt om! Idag fick jag lön o tänkte att då köper jag den på en gång.....

Ska ta ut pengar o då snor den förbannade automaten mitt kort! VA I HELVETES JÄVLA FITTMASKIN!!!

Där står Thedde o jag med skägget i brevlådan o ba stirrar på uttagsautomaten!

Ponera att det skulle vart kväll.....ingen bank öppen.... o så hela helgen utan kortet! WTF!!!

Kom hem o ville ringa maken, han e toktjenis med vår bankkvinna så han får alltid ringa när det handlar om bankärenden! Jag är inget bra på att ringa just nu...jag lackar ju ur direkt! Näääeeeej...hittar inte telefonen!

HUSBANDET!!! NÄR DU LÄSER DET HÄR SÅ RINGER DU HEM FORT SOM FAN.....CAPICE!!!! DET ÄR SÄKERT DU SOM LAGT DEN NÅNSTANS..... :)

Hur blire nu med min matta som det bara finns en kvar av???

Hur blire nu med alla idioter i affären som jag ska trängas med???

Hur blire nu med mina jättebraiga förberedelse inför kalaset.....det är ju en del som ska fixas idag????

HUR BLIRE NUUUUUUUUUUUUUUUUUU???

Barnmorskebesök..... och ORDINERAD VILA!!

Nyss kommit hem från barnmorskan!

Vaknade av en helvetes menvärk idag..... den håller i sig o sitter mycket ut åt ryggen o ilar ner i benen! Tog upp detta med barnmorskan Jenny. Hade tid inbokad idag....

Hon skulle kolla hjärtat, men MILO bebisens hjärta satt så högt upp på min mage så då ville hon göra ett ultraljud så att han inte hade vänt upp o ner med rumpan neråt! Nee..Milo låg som han skulle....upp o ner, titta på sin mamma därifrån magen. Jag som svettas o mår illa av att ligga på rygg låg o mådde allmänt piss o fatta ingenting av den där ultraljudsbilden!

Sen var det nästa grej, blodtrycket var högt.... 140/90....tog ett nytt efter vila då klarade jag mig bra 125/85....

Hon ville känna på mig oxå...ja den där tappen upp i pullan. Fine by me..... men säg inte att den är stenhård och tråkig! Stenhård = inte påbörjat över huvudtaget. Mjuk = Kankse inom några veckor. Mjuk och lite öppen = Kan vara på gång. Jag var det sistnämnda, jag var öppen 1 cm och nästan helt utplånad tapp som är mjuk och fin. Ganska vanligt för omföderskor men ÄNDÅ!! :)

Jag som trodde de va BB nästa....:D

Läkarbesök nästa vecka, dom oroar sig för att jag ska föda för tidigt. Men enligt Uppsala Akademiska stoppar dom inga födslar efter 34:e veckan. Jag är i v. 36!

Hårda restriktioner från barnmorskan om VILA!! Det är för tidigt att föda än.....

För det första:
Såhär har jag hört att de kan säga till tjejer.... o sen har de gått över 2 helvetes veckor!

För det andra:
Om man börjar leva konstigt och annorlunda nu så hajjar väl kroppen till och så går jag över 2 helvets veckor!

För det tredje:
Så vill jag fortsätta leva normalt och som jag brukar, man plockar hemma.... städar o fejjar o så ska jag baka till Elliots kalas. Jag tror inte att Milo är på väg än...o om han är det så är han sååååå välkommen!!

Vad hade ni gjort???

Ett sånt här fick jag o husbandet

MMS

Ett sånt här fick jag o husbandet alldeles nyss! Ja de e verkligen sant... En dam i 65-75 årsåldern som satt bredvid sin gubbe i bilen peka finger åt mig o husbandet. Anledningen tros vara.... att hennes gubbe är på tok för gammal för o köra bil. Kärringjävel...


BB och 1,5 års ledighet!

Jahapp....

...vet inte om jag tråkar ut er fullständigt med mina besök på....ja GISSA 3 GÅNGER!!!??

BB

Javisst, nu var vi där igen.... igår vid lunch började jag känna av något! Inte nåt man föder barn på men förjäkla smärtsamt. Tänkte väl att det är MILOS huvud som håller på o borrar ner sig i bäckenet eftersom smärtan liknades typ vid att han skjöt sönder mina nerver där. En jätteverk som spred sig ut mot ryggen.....

Ringde förlossningen efter påtryckningar från mamma. Efter 2 samtal var det klart...vi vill titta på dig, svarade dom. Kan vara ett etablerat värkarbete som är på G (svälj) kan oxå vara bebis på pressar hårt neråt.

Det var bebis som pressade neråt.... tror vi i alla fall.... allt lättade på väg till BB......WHAT ELSE?? O då blire så pinigt tycker jag... jag tillhör skaran som inte vill besvära. Men som dom säger till mig, mycket bättre en extra gång än en gång för lite.

Usch.... vi fick se vankande blivande mammor och en blivande mamma som låg i rummet breevid mitt som såg ut att ha galet ont, undra om dom snusar bebisar nu?

Nåt annat kul då???

SIsta arbetsdagen för min del idag........... välkommen 1,5 års ledighet!

Ellos shopping -25%

Jahapp..... nätshopping var det..... jag blev lite fattigare nu! Ellos har en rajd nu.... man får 25 % rabatt på allt man handlar...jihooooooooooooo sa jag o shoppade detta!Nu ska det bli lite förändring i vardagsrum/kök IGEN!

Panelgardiner X 4
En stoooor svart ryamatta
Hissgardiner
Kuddfodral

Foto på canvas duk! Såååå fiiint....

Vet ni.... jag skulle vilja göra ett jättefoto, sånt där som man trycker på en canvasduk! Där vill jag ha alla mina söner på en och samma bild... en sån där bild där det ser ut som att de inte riktigt vet att de är med på bild. Inget uppstyltat utan en totalt spontan bild i svartvitt....FUJI tar ca 595 kr för en 50X70 bild.
PROFORMAT tar 695 för samma storlek, 70X100 tar dom 995 kr för.
IFOLOR tar 599 för 40X60.
CANVASFOTO 50X70 tar dom 695 kr för, 100X150 tar de 1795 kr för.
CANVASFRAMKALLNING tror jag är billigast på 600 kr för en 100X60!

Dock så vet jag inte om jag vill ha en ännu större bild..... men då pratar vi nog fototapet. Såg att PROFORMAT höll på med sånt!

Det här är sååå fiiiiint....

Top ShopHar faktiskt inte tittat på deras sida tidigare.... men nu kommer jag nog kolla lite oftare.....

TOP SHOP

Helgen i bilder....

Lite bilder från helgen:

Thedde fick en kross av sin mormor och morfar för några månader sen, i helgen fick jag för första gången se detta. Det är med hjärtat i halsgropen man ser honom åka...... Dock så har vi köpt ALLA skydd som finns på marknade för att ge han allt skydd han kan få.... En dröm för lilla Thedde som äntligen går i uppfyllelse! Visst e han coool? :)

Ja, husbandet roade sig med att få upp mig på vågen i helgen. Om ni nu ser vad det står med tanke på 2 huvuden o ett par knubbiga fötter..... Jag har inget annat som försvar mer än att detta var precis efter vi ätit och att jag är höggravid! Jag har gått upp ca: 15-16 kilo nu..... började på 70. Tråkig övervikt redan innan då jag tampades med mina "sluta röka" kilon..... suck. Men men..jag ska minsann ta nya tag o hoppas den där vagnen håller för terrängpromenader från helvetet! :)

Jag tog ett foto på den igår (inte det bästa)..... dessutom hade han hunnit fylla hälften med kladd :) Men här är Milo tatueringen jag gjorde klart igår.... Här ser ni oxå husbandet sexiga bringa förutom en kal fläck nudå, hahaha...
En rätt vanlig syn hemma hos oss då ch då under dagen... han ser så jäkla rolig ut när han sitter där på fönsterblecket med öronen bakåt o spanar på att "om, eventuellt, kanske" få komma in. Vår katt är en liten latmask som helst av allt äter och sover. Men mamma Ninis är hårdare än så..... här är vi ute största delen av dagen, får mat morgon och kväll o sen får man komma in på kvällen och sova! Sådeså....


Japp...så kan det vara i casa de Hermansen en helt vanlig helg.... ska väl tillägga att vi gjort lite annat än vägt oss o glott på katten! :)


Veckans to do....

Ojoj....idag var det kolsvart på väg till jobbet, regnet strilar ner...... mer höstig dag får man nog leta efter! Himlen är verkligen helt kolsvart..... det börjar väl ljusna snart hoppas jag så man inte deppar ihop totalt idag.Jahapp...vad bjuder denna vecka på....

Måndag: Jobba och handla.... grabbarna kommer hem idag! :) GLAD i hjärtat....
Tisdag:   Jobba och sedan slappa o mysa hemma bara.
Onsdag: Jobba halvdag, sen innebandyträning.
Torsdag: Ledig..... baka..... Thedde har fotboll, Elliot rider.
Fredag:   Ledig...städa..... Sy lite.... IDOL o myskväll.
Lördag:   ELLIOT fisen fyller 10 ÅR!!!
Söndag:  Slappardag....

Elliot är helt till sig inför Lördagen, som han har längtat!!!! Han önskar sig en ny mobiltelefon.... han har suktat efter en nu i ca: 2 år. Nu är det dax..... han har ju haft några mobiltelefoner hittills. Men inte någon som passat han i smaken... ja, ni vet...dom ärver och får såna där gratisvarianter genom deras pappas abonnemang. Han kommer bli såååå glad min lilla tussunge!

Ja, så var det me det...måndag igen... kör på ba. Veckorna tickar på... vi kommer närmare och närmare beräknad födsel!

Ha nu en så bra måndag kan ha.... tänk såhär, imorgon är vi långt ifrån måndag! :)

Gina Tricot!

God söndagkväll allihop....

... jag sitter här vid datan nu. Fick sova lite på dagen...thank god, det behövdes! Därefter har vi vart hos svärisarna, blivit bjudna på mat.... o så har jag tatuerat klart den där Milo tatueringen! Ska ta bild på den sen när den läkt. Husbandet var nog snäppet tuffare idag när vi tatuera... men ont gjorde det! O vem ska inte tycka synd om han om inte frugan. Jag ger honom det..... lilla tussen.

Hörrni, huuuuur glad blev inte jag när jag såg att GINA TRICOT börjat med webshop..... gå in o kika vettja!Ha en trevlig kväll nu.... njut av sista lediga dagens slut. Själv kollar jag in Miami Inc o sen blir det Ensam mamma söker.

Puss & Kram...ska ta hand om husbandet som precis frågade hur vi skulle få söndagen att räcka länge. Hmmm, jag e nog inte poppis som somnar i soffan vid 20 varje kväll..... :)

Ingen gnällblogg men ibland måste man....

Inte bloggat på en hel dag, det var längesen det....

Igår hade vi fullt upp med innebandy, den klubben Thedde är med i o laget jag tränar är ju stor som tusan! Det är massor med lag och då brukar det ordna så att alla spelar samma dag... igår var en sån dag. Massor med folk, kiosk med massa gott till försäljning och fullt med matcher under en heldag. Vi var där från 11 till 18 igår.... :) Tyvärr så förlorade vårt lag :( med 3-7, derby o allt men killarna verkade lite överpeppade nästan. Överladdad kan man ju faktiskt bli.... då går all energi till uppladdning och sen när det är dax så slår det liksom över på nåt sätt. Men va tusan, nya tag ba....Idag skulle jag ha haft träff me några tjejkompisar till mig som jag tycker jättemycket om.... men som ni säkert redan hört talas om så finns det ju en del baksidor med att vara gravid. Har haft en sån där härlig halsbränna inatt.... en sån där så det känns som man håller på att få hjärtinfarkt. Det värker i hela bröstet..... o inatt funkade ingenting. Har försökt med allt, sitta o sova, samarin, novalucol..... sådär en 400 st känns det som..... bubbelvatten..... försöka äta nåt....inget har funkat utan jag har vart vaken i stort sett hela natten. Trist.... o så himla typiskt när vi skulle träffas idag!! :( Nu e jag helt slut o känner att jag skulle behöva sova. Tror faktiskt jag går o gör det....

Nu får lilla Milo i magen börja planera landning på jorden tycker jag....

Vi hörs senare, puss & kram o njut av söndagen!

Hemmafru..javisst med ett fett jävla konto så!!

Håller på o lagar mat till husbandet....

.... han kommer hem till lunch Jag skulle nog trivas o va hemmafru, en kortare period ska jag säga för resten av livet eller snacka flera år på raken så skulle jag totalt ruttna!!! Fy fan vilket liv....

Sen finns det ju olika sätt att vara hemma på.... vore vi toktäta med massor av tillgångar och ett fett boende så skulle jag helt klart kunna vara hemma hela dagarna och bara göra sånt som jag tyckte om. Kanske bo i USA och vara lite halvlkänd sådär.... då skulle jag säkert se ut såhär:


Men ett vanligt jäkla svenssonliv med en svenssonlön......nääää fy fan! Det går fetbort... som sagt, en stund....men inte längre!

HEPP...nu ringde klockan på pastan! GOTTA GO.... hörs sen....

Min lilla ridpojke...sååå impad!

Gomorron.....

...fredag, härliga fredag! Folk är gladare, lyckligare och mer förväntansfulla. Här hemma känner jag mig mest bara förväntansfull på en enda sak. FÖDA BARN! Jaa, det verkar kanske konstigt men jag är verkligen klar nu med det här.... o jag tror att nån högre makt gjort det så! Man ska fan va SPYLESS på att vara gravid för att vara beredd på att föda med all smärta det innebär.

Igår var vi på sista föräldraträffen, 2 av tjejerna dök inte upp så dom har säkert fött barn! SUCK.... AVIS! Vi ska träffas på en återträff den 4 decmeber, och om Milo e kvar i magen då så har jag sagt att vi inte kommer på nån återträff! ALDRIG I LIVET!! Ska jag sitta där när alla andra snusar bebis.... HELL NO!!!

Efter föräldraträffen skjutsade jag Elliot till ridningen, hans pappa hann inte... Min lilla skrutt! Han är så jäkla duktig, nu hoppar han för fullt med hästen. Galopperar som ett spjut o jag kan inte va annat är jätteimpad! När vi stod där o skulle förbereda hästen så förökste jag va lite styv i korken o klappa på hästen som om jag inte alls var rädd för den! Vet ni vad höstjäkeln gör?? NAFSAR mig när jag äntligen vågar..... höll på o föda barn rakt ner i höet! Fy fan så jäkla rädd jag blev...Inte kan man tro att den här vackra saken kan va så läskig?

Min skrutt är i varje fall inte ett skit rädd..han fladdrar omkring inne i boxen som om han vore född därinne. Han smackar o flyttar på hästen som om han inte gjort annat i sitt liv....Ja...jag är impad helt klart!!

Nu ska jag fortsätta med mina alster litegrand, sen blir det fredagsstädning......

Puss & Kram så hörs vi senare!

The cat has been injured!

Jag är lite fundersam över vår katt....

Häromdan kom han haltande hem med ett litet sår under sin bakre tass. Vi gjorde rent det o såg inget konsigt mer än ett litet sår på själva trampdynan. Ringde för säkerhetsskull till veterinären men dom verkar ju vara nå jäkla utsugare för fasen.

"Ja kom hit till drop-in tiden så röntgar vi katten" What??? Röntga för ett yttepytte sår på trampdynan. Kom igen nu tanten.... de e säkert skitbra om katten har nåt större än ett sår men jag tänker inte pröjsa för en röntgen av ett litet sår.

Jag vet inte om jag får äta upp det nu.... katten haltar inte alls så farligt nu, knappt alls faktiskt.... men nu har det liksom dykt upp nåt skumt uppepå tassen. Typ som ett sår...o så ser han lite svullen ut. Han verkar dock inte ha så jätteont, vi har rengjort det flera gånger.

Ser ut såhär:


Några råd... ??? Avvaktar man eller borde man gå till vetrinären..... ??

Sitta o sova e sådär!

Godmorgon kära vänner!

Idag är det torsdag o regnet öser ner utanför! Jag tycker det e mysigt att vakna till regn, höra regnet slå mot fönsterblecket...mindre mysigt när man ska ta sig nånstans....tur att jag inte har nåt planerat förrän halv 2, då vi har sista föräldragruppsmötet.

Inatt har inte varit någon rolig natt. Jag har fått sitta upp o sova pga av hemsk halsbränna!! Vandrat av o an o bara tyckt lite synd om mig själv.... husbandet har legat o slaggat bredvid som ett barn. Sen får jag lite hjärtklappning av trycket från magen upp mot hjärtat...inte världens behagligaste känsla. NO....

MIIIIIIIIIIIIIIILOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO...du får komma tidigare, bara så du vet!!!

Är det jätteovanligt att föda 5 veckor för tidigt??? :-)

Aja... nuska jag sy lite.... återkommer senare!

Kram o ha en bra torsdag

Niiinis stroganoff!

Pust..... färdig med föräldramötet. Gick bra det där... kände mig förberedd ordentligt o då brukar det ju funka finfint! Nu har jag proppat alla föräldrar fulla av innebandyinfo!

Husbandet står o gör storkok nu, han älskar min korvstroganoff o ska nu lära sig att göra den lika god som jag.....:)Niiinis stroganoff:

800 gr falukorv
2 burkar krossade tomater
1 gul lök
500 gr cremefraiche, den feta sorten
2 matskedar ketchup
chilikrydda
svartpeppar
vitpeppar
(ev. 1 pkt bacon)

Strimla falukorven i små stavar, stek dom i smör. Krydda ordentligt. Finhacka löken och ha i den när korven blivit brynd. Stek löken med korven så den blir mjuk. Ha i krossade tomater. Låt alltihopa koka i ca: 10 minuter. Ha i ketchup och creme fraiche, koka ytterligare 5 minuter...typ småkoka. Smaka av o servera med ris eller pasta och en grönsallad! (Har man med bacon så steker du den samtidigt som falukorven).

Nu är det middag.... seeeen middag idag! O sen väntar en hääääärllig halsbränna resten av kvällen, tjihoooo!

Puss & kram o ha en trevlig onsdagkväll!

Studiebesök på FÖRLOSSNINGEN!

Igår var vi då på det berömda besöket på BB, ett litet studiebesök där man går igenom hur det hela sen ska gå till. Allt från intagningsrum till saccosäckar o förlossningsställningar i sängen. Jag håller fast vid att jag INTE vill stå på alla fyra i sängen med höjd rygg och hänga över själva "ryggstödet". MY GOD, jag har en gång sett en bil i en gravidbok där det var bild på en kvinna som hängde så över sängen precis när hon skulle föda! WTF??? Hennes stjärtskåra hade liksom "vips" försvunnit..... det var liksom en enda stor skinka med ett bajshål på mitten och sen en snipa utvidgad till max med ett bebishuvud i! Den bilden har etsat sig fast i mitt huvud och jag kommer INTE att stå så vad som händer..... :(I alla fall......där gick vi ett helt gäng med våra bulor på magen....min var ju som vanligt störst av alla. Jag börjar vänja mig... inga konstigheter, fru Hermansen bär på den största maggen i mellansverige! Kanske sverige, vad vet jag..... alla som bär på små fjuttmagar måste ju känna som jag gjorde när jag var i femte månaden eller nåt?

Hon som visade oss runt var en ung tjej, med världens fetaste kajalrand o massa mascara. NÄÄÄEJ tänkte jag.....henne vill INTE jag ha! En ungsnärta som typ ska trösta en, o tycka synd om en..... nej, fan det kändes helt galet fel tyckte jag. Jag vill ha en gammal trygg barnmorska med erfarenhet av ca 15 000 förlossningar eller nåt! :) En dam i senare medelåldern som har små fina glasögon och lite guldsmycken runt halsen. Ett par guliga små örhängen och lite kortare lockigt hår. Hon pratar med en mjuk stämma och känns sådär rejäl..... och van vid förtvivlade tjejer som föder barn!  Ska en ungsnärta stå där.....nejmen fy fan.... BIG NONO!
Antagligen kommer jag ha så ont så jag inte ser om barnmorksan är 28 eller 58..... tur det kanske.... kanske t.o.m ska skita i o stoppa i linserna!? Dra till barnmorskan istället för husbandet.... :/

Nu är jag i alla fall redo, tror jag....trots att hjärtat började slå lite fortare när vi hamnade i förlossningsrummet. Rös lite vid blotta tanken på att om några veckor kommer jag ligga här uppfläkt och stånka. MEN MEN, när det väl sätter igång är det ingen återvändo...då ska min kropp och jag föda fram det här livet i min mage. Hur jäkla ont det än kommer göra...

I AM READY!!

Drömma är härligt!
Tänk er en Fredageftermiddag..... sms:en har ramlat in angående vilken after work som gäller....träffar tjejerna på ett mysigt hak med tända ljus. Det luktar lite vin och parfym blandat i lokalen... Där sätter vi oss. Vi är skitsnygga, snyggt sminkade, håret är skitsnyggt efter en uppfräschning på toaletten på jobbet. Jag har ovanstående kläder på mig. Jag beställer in ett glas vin....dricker det och känner hur det värmer min kropp på ett sånt där härligt förväntansfullt sätt. Timmarna går..... vi dricker några glas vin till. Vi skrattar så vi nästan kissar på oss. Skrattsalvorna haglar i rummet och vi skiter i vilka som sitter i rummet. Jag ser bara mina härliga vänner framför mig. När vi skrattar färdigt är det dax att bege sig hemåt....hem till min lilla familj som väntar på mig.....

Niinis drömmar en tisdag  

TACK "Nenne"

Tänk vad en helt främmande människa kan göra en lyckliga och glad såhär en tisdag morgon. Tack snälla du som fick min dag att starta på bästa sätt!! Tänk om det fanns fler männsikor av den här sorten....då tror jag att vår värld skulle se så annorlunda ut! Den här kommentaren fick jag i morse när jag öppnade min blogg:

Av en slump råkade jag en gång hamna inne på din bloggsida. Det är någon månad sen och efter det går det inte en dag utan att jag kikar in och läser om hur din dag har varit!
Så intressant, spännande läsning för att inte tala om alla dina vettiga åsikter och även ditt rara sätt gentemot andra människor! Önskar att jag släjv kunde skriva och formulera mig som dig.Har även varit spännande att följa din graviditet och jag önskar er stort LYCKA TILL med förlossningen av lille Milo. Av ditt skrivande förstår man att han kommer få en toppenmamma, pappa och storebrorsor.
Tack Nina för ditt skrivande som ger mig en daglig dos av glädje!


Tack oxå alla övriga bloggare som ger mig kommentarer och följer mig i mitt liv.... TACK! Ni är mycket värda ska ni veta.....

Såhär gigantisk är magen nu....HJÄLP!!!


TUR DÅ ATT JAG LÄSTE DET HÄR!!


Meja...välkommen!

Måste bara visa.... igår köpte vi ju present till lilla Meja. Elliot som hade kunnat ge bort sin arm för att få träffa bebben inte tidigt nog knåpade ihop en välkomstteckning till henne. Det höll ju på att gå åt skogen med besök eftersom 3/4 av familjen är förkylda.....men det blev besök till slut!VÄLKOMMEN TILL VÄRLDEN
VÄRLDENS BÄSTA MEJA
NJUT AV DITT FÖRSTA LIV

....så står det på teckningen. Min Plutt med världens största hjärta.....

När något som är så smärtsamt blir så vackert och underbart!!

Mina tårar rinner..... rinner för bloggvänner som valt att gå vidare i livet...... inte tillsammans..... Tänker på er M o F.

Jag minns min egen separation som det var igår. Den känslan är inte fin eller någon lätt känsla. Det var helt klart det absolut tyngsta jag genomgått i mitt liv. Och mitt liv har inte varit jättelätt.....

Den sorg jag kände då vi valde att bryta upp vår familj var hemsk. Den var genomborrande och satte eviga spår i min själ. Den finns där för alltid.... jag tar den med mig resten av livet. Den känslan man bär med sig vet bara de som genomgått det. Ingen annan...... finns inga hurrarop eller peppningar som hjälper. Det enda som hjälper.......finns inte.......i varje fall inte för sorgen.

Det som finns är tiden..... den berömda tiden som faktiskt på något konstigt sätt gör såren lite lite mindre. Dom försvinner aldrig men de blir mindre....

O när de blir mindre så förvandlas man. Man förvandlas till någon som orkar le igen, någon som orkar öppna upp sitt hjärta för lycka igen, någon som orkar våga tro på livet igen...fast det ser lite annorlunda ut och inte är som det "ska" vara. Någon som vågar öppna dörren till sin själ igen.... någon  som bara vågar tro på obeskrivlig lycka igen.

Jag är någon....jag är hon någon som vågade tro igen! Jag är hon som vågade öppna upp min dörr.

Han som öppnade den bara stod där, en mörkgrå novemberdag..... han fick mig att le igen, han fick mig att tro på lycka igen, han fick mig att våga tro på livet igen...fast inte allt var som det "ska" vara.

Nu står vi här.....min stora underbara familj och jag. Min kärlek räcker till för alla i den familjen. Min själ är kanske inte läkt från det den genomgått men den har ett stort plåster som håller ihop.Ett vackert plåster med hjärtan och blommor som säger att "det blev så bra det bara kunde bli" fast det inte är som det "ska" vara.

Vår lilla bebispojke Milo är på väg. Här på jordelivet väntar hans storebröder ivrigt och kärleksfullt. Deras små hjärtan är redan fyllda av stor kärlek till sin lillebror. Storebrödernas pappa väntar oxå på Milobebisen.... och storebrödernas familjer på pappas sida.

I vårt liv hamnade HAN, han som fick storebrödernas mamma´s hjärta att le av lycka igen.... och vi ALLA är lyckliga igen.

Tack för allt du ger oss Tony, vi alla älskar dig djupt!


Veckans att göra....

En sån vacker bebis jag fick ha i min famn igår, hon var så söt så det gjorde ont i mammahjärtat.....såklart grät jag en skvätt! Såå typiskt mig.... Det bara känns så fantastiskt att hålla ett alldeles nytt liv i famnen, en människa som är helt fullbordad, perfekt och redo för världen. En människa som bakats där inne i livmodern..... bakats att klara alla påfrestningar, att använda alla sina organ..... Piuh, det är nästan för mycket att tänka på!

Min bebis bakas ju fortfarande....igrå kväll hade jag dock lite "värkar".....kan tro att de var förvärkar! Fick några med 10 minuters mellanrum. Måste vara att detta är tredje barnet...allt blir väl värre då kan jag tro! Allt kommer liksom tidigare....
Han får gärna vara kvar nån vecka till..... men sen gör det inget! Kom ut ba!!

Jahapp, vad händer i veckan??Måndag: Jobba sen LUUUUUUGNT.....
Tisdag:   Jobba. Besök på BB, husbandet vill nog se ett sånt rum och jag har ju som sagt glömt bort allt!
Ondag:   Jobba halvdag. Innebandyträning med föräldramöte efteråt.
Torsdag: Ledig. Föräldragrupp
Fredag:   Ledig och SLAPPA
Lördag:   Match med grabbarna
Söndag: SLAPPA

Jag har avancerat till 3 slappardagar denna vecka. Min barnmorska sa att jag skulle ta o lugna ner mig lite.... okej sa jag.... :)

Nu har jag tatuerat husbandet igen...

God eftermiddag....framåt kvällen.... ja vad är det när klockan är kvart i sex?? :)

Vad har vi gjort idag då? Inte mer än vaknat, ätit frulle.... degat lite.... åkte o köpte små kläder till söta Meja som föddes i förrgår. Sen blev det mc donalds...

Nu har jag precis avslutat en tatuering på husbandet. Jag har tatuerat in namnet Milo på hans bröst.....

Till en början tyckte jag det var jättekonstigt att han skulle ha det där fast Milo inte är född än. Men hans svar på det fick mig att tänka helt annorlunda. Vad som än skulle hända så har vi alltid haft en Milo hos oss..... så enkelt är det. Det som skulle kunna vara något av en katastrof är väl om det nu mot alla odds (och  ultraljud med snoppen fladdrande) skulle vara en liten flicka. Då tror jag att det där Milo får stå för arbetsnamnet på vår bebis :)

Husbandet har ju en hel del tatueringar på hela kroppen, men det finns tydligen ingenting som slår smärtan att göra på bröstet. Idag tyckte jag nog mig skymta en liten tår i ögonvrån. Det värsta med att göra en tatuering på nån man verkligen är nära är att de på nåt sätt slappnar av i allt.... att visa hur ont det verkligen gör. Så gör han ju aldrig hos någon annan tatuerare!!  Så då blir jag lite irriterad för att han rycker o har sig..... o så känns han nästan sådär blödig. "ÅÅåååhhh...nniiiiinnnaaaaaaaaaa.... det gör sååååååååååå oooooooooooont" tjafset!

"Bit ihop nu för helvete" säger jag sammanbitet som måste koncentrera mig på att få raka linjer! :)

Jadu, man vänjer sig väl aldrig vid känslan av att bli tatuerad. Jag tycker att för varje jag gjort så har smärtan varit mindre och mindre.... beror säkert på var man gör det. Mina stjärnor på magen kändes knappt....men det beror väl på allt ister och uttänjd hud som är där..... hahaha....

Aja, jag återkommer med bild på tatueringen längre fram, idag pallade vi bara konturerna. Ifyllningen får vi ta när han känner sig starkare min macho man! :)

Nu ska vi åka o titta på lilla Meja, jag kommer säkert gråta.....

Puss & Kram o ha en mysig söndagkväll!

Burp...

MMS

Burp...


Jag är ett farthinder.....

Magen är mätt, precis slängt i mig en kebab med ris. MUMMA.... kvarterskrogen har faktiskt riktigt god mat måste jag säga!! Laddar för stjärnor på is, ska ge det en chans ikväll...såg så lite förra helgen så jag fick inte riktigt någon uppfattning. Vad tyckte ni??

IDOL igår...hmmm.... tycker fortfarande att Yazmina ska åka ut. Hon sög som vanligt... inget tryck i rösten utan bara sockersött rakt igenom. BLÄÄÄ....jag gillar inte sånt! Jag gillar lite attityd, riv och nån som vågar lite extra. Det gör inte hon... Men denna gången fick Jesper åka. Han är väl inte heller nån kanonartist så det fick väl va ok.

Husbandet tog en rätt bra bild på mig idag..... hahaha, jag känner mig faktiskt precis så just nu! Jag är ett FARTHINDER!!Ha en trevlig lördag kväll bloggers!! PUSS & KRAM

Cool shopping till grabben!

Javisst.... såhär häftiga kläder finns att köpa på Freshmilk!


Har ett sjukt husband, och en Elliot som börjar bli bättre här hemma. Inte kul för ensamma tjejen i huset när karlarna är sjuka....ni vet hur det är?? :) Thedde är exalterad, han ska på sin första Sverigematch i fotboll nånsin. Han ska få se alla stjärnor live... vi får hoppas att det beter sig som stjärnor idag och tar hem matchen.

Nu har vi en hel (väldigt grå) Lördag framför oss....får se vad vi hittar på.

Hoppas ni får en kanonlördag! Puss & kram

Nu ligger sjukling o jag (trötter)

MMS

Nu ligger sjukling o jag (trötter) i sängen. Vi behöver vila... Så nu är de filmdax, Boog o Elliot. Den e skitkul...


På förlossningen igen....

Nyss  hemkommen från gissa var???

Javisst, Uppsala akademiska....denna gång var vi till bedömningsenheten eller vad det hette. I morse var jag hos barnmorskan och där kunde hon registrera att lilla MILO hade 185 i hjärtslag...inte inom de normala ramarna alls. Max är väl runt 150, eller åtminstone där runtomkring de ska ligga....

Fick vila 10 minuter, och sen göra ett nytt test..... 165 slag..... en stressad bebis är det man är rädd för.

Min barnmorska ringde förlossningen och rådfrågade, det finns ju inga såna bra CTG apparater i vår by därför får man åka till större städer o kolla till bebis i magen.

Väl där så var det en alldeles normal kurva. Jag tror att vår lilla MILO bebis lacka ur på barnmorskan som klämde så jäkla hårt på honom därinne i magen,,,,jag kommer säkert att ha blåmärke imorn. SKÖNT i alla fall att det var normalt... nu vill jag han ska komma ut, den här sista perioden verkar bli en hjärtat i halsgropen historia!!

O inte hört nåt från Åsa heller....hoppas hon inte har nån sån helvetes förlossning nu!! :/

Inspiration stickat!!

Nån mer än jag som är gaen i stickat just nu??

Allt detta från Lindex.

TACK

Just i detta nu ligger min kompis Åsa o föder barn.... hon hade värkar hela långa dagen igår. Vi smsade hela dan så jag hade koll på hur hon mådde..... inatt kl 2 messa hon att de var på väg in till BB med monstervärkar. Jag som inte klarar såna här grejer har ju då givetvis sovit som en kratta..... tänker på henne så det knakar i huvudet. Lycka till nu Åsa...snart har ni er lilla tjej hos er...
TACK TACK för snälla kommentarer angående mina grejer i förra inlägget....ni som fortfarande inte kommit med feedback får jättegärna göra det även fast det trillar in nya inlägg här på bloggen. Är ni tillräckligt snälla så tänkte jag lotta ut en och annan grej framöver :).... om intresse finns vill säga. Vore ju kul om mina kära bloggisar fick en Niinis grej....

Nu ska jag försöka lägga mig lite igen, om min halsbränna tillåter. När den härjar som mest känns det som en vidrig smärta i hela bröstet, inte kul.... tugga Novalucol ( som jag nästan spyyyr av) är det enda som gör att det till slut hjälper! Men det kan fan ta upp till en timme.....

MIIIIIIIIIIIIIIIIIILOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO....kom uuuuuuuuuuuuut snaaaaaaaaaaart!!!

HJÄLP MIG!! Behöver råd angående mina alster som ska säljas....

Jo, ni vet ju säkert att jag håller på med lite inredning i form av små tavlor och lite väggvepor och väggbrädor....

Nu har jag fått förfrågan från 2 olika butiker som evetuellt vill sälja lite av mina saker....

Tänkte lägga ut lite bilder här så får ni tycka o tänka lite, jag behöver ha lite feedback och veta vad det är jag ska visa upp av mina alster.

NR 1: Vepan är typ 30 cm bred och 14 cm hög. Den är gjord i vitt lintyg. (texten går att få valfri.... )
Nr 2: Värmeljushållare som man kan ha på vilken burk som helst.....Såhär ser den ut bakifrån.....
Nr 3: Småtavlor, olika storlekar (10 X 13, 13 x 13) Valfri text....
De andra tavlorna.....Nr: 4 Väggbonad. Ungefär samma mått som den liggande.....


Nr: 5 Väggrecept, en kom ihåg vepa att ha i köket......


Nr 6: Lilla "Tyra" kaninen.... hon är allt som allt ca 40 cm hög.... Dock så är
denna den kortare varianten....Nr 7: VäggvepaNr 8: The hållareNr 9: Väggbräda 33 X 12 cmNr 10: Väggbräda med antik stil.....Ja.... det här var lite som jag gjort.... vad tycker ni???? Kom med feedback....

Bilder på la familia!!

Ojoj....

..... jahapp, nu är jag här! Nyss hemkommen från föräldragruppsträff, jättetrevligt som vanligt. Har en liten Elliot sjukling hemma idag, men har har vart själv hemma i nästan 2 timmar. DIKTIG KILLE!!

Igår var det en hektisk dag, fika med tjejerna..... hem o göra matpajer och sen ta emot alla gäster.

Först av allt vill jag tacka Malliz för den helt underbara presenten hon skickat till mig, vi blev så himla himla glada!!!

Kolla in så coooool MILO kommer vara:TACK TACK TACK Malliz!!!

Sen blev det kalas.... tänkte "outa" lite bilder av min härliga stora familj!!!

Husbandets pappa (svärfar) till vänster och min älskade pappa till höger.....
Min syster till vänster.... glada trollet..... Sen är det barnens pappa i bakgrunden.
Husbandets lillebror till höger, hans tjej i mitten och sen är det husbandets brors bonusdotter (hängde ni med...)Sen gick jag in i sovrummet o såg att min älskade mamma till vänster tagit med svärmor in i
sovrummet för att kika på MILOS kläder i byrån! :) GOTCHA.... därför skrattar mamsen så glatt......Ja...nu ska jag kramas lite med min sjukling här hemma!! Vi hörs...... kram

S.O.S Familj

Var det nån som såg s.o.s familj igår???MY GOD!!

Jag höll på o smälla av..... jag var så förbannad så jag koka. KAN bero på mitt nuvarande humör men fan om mina ungar betedde sig sådär....  hur står man som förälder utnär det är sådär i en familj? Glåpord som jävla idiot är vardagsmat.... att en tonåring står o skäller en i ansiktet är en annan vanlig syn! Hur kan det bli sådär?? Vafan är fel när det blir sådär??

Thedde sa mitt i programmet: "Mamma, jag skulle aldrig våga göra sådär mot dig". Piiiiuh, det va skönt o höra.... för om några år är han större än mig....
Ungarna var faktiskt chockade över hennes beteende.... dom kunde inte förstå att en som var 12 år fick bete sig som hon tjejen gjorde. Bra det...kanske att jag lyckats lära dom lite vett o etikett här i livet!Ojoj.... fullt upp idag! KALAS....

I morse sjöng vi för husbandet, jag slängde upp ungarna kvart över sex..... vilken morsa va? Men dom ville så då var det bara o göra´t. Sen blev det tända ljus..... smörgåsar med gott pålägg...juice och finsång från oss. Undra vad grannarna tycker? :)

Hmm... jag har ju köpt en cykel till honom.....från BILTEMA. Dit åkte vi, ungarna o jag.... bestämde oss för en sen skulle vi få med oss kartongen ut. Den var för det första typ 4 meter upp i luften på en hylla.... vi fick hjälp ner med den. Sen skulle vi få ut den. Thedde fick visa vad han gick för.... hur skulle vi få i kartongen i bilen då?? Det va ba o sprätta upp paketet och ta ur grej efter grej o kasta in i baksätet. Elliot fick typ stå på huvudet hem....En kärringhoj typ...men han ville inte ha stång i mitten. perfekt o duger bra till våra cykeutflykter. :)

Jahapp... sen bakade jag igår!! Jag baka:


Heter det KÄRLEKSMUMS, MOCCARUTOR eller  SNODDAS tycker du???

Husbandet äääääääääääääälskar dom så givetvis så gjorde jag såna.

Sen gjorde jag:


MARÄNGTÅRTA, ska ha hallon, blåbär o grädde emellan och uppepå oxå! SMARRIGT SATAN!! :)

Nu slutar jag snart....då ska jag hem o göra matpajer med grönsallad. Återkommer väl med bilder på det... eeeh.. lutar åt en matblogg det här....

Till mitt alldeles egna husband!!


Blondinbellas alkoholvanor??Ja hörrni.... vad ska man säga???

Ja, självklart har väl de flesta ungdomar druckit något innan sin 18 årsdag, eller har jag fel?

Personligen tycker jag det är helt ok för Blondinbella att få dricka lite alkohol tillsammans med sina vänner och jag tror definitivt inte att hon INTE kan ha ordning på sina alkoholvanor. Jag var definitivt inte bättre själv, absolut INTE!! Tvärtom så festade jag nog på rätt friskt i 17 årsålder.....

Det som är problemet här är väl att jäkligt många tjejer i tonåren läser hennes blogg, vad har hon...ca 600 000 läsare. Och om de ser upp till henne så kan det ju tyckas att hon ska föregå med gott exempel, vara en förebild osv. Där får kanske inte alkohol plats? Många föräldrar kanske reagerar på just det? Givetvis en och annan avis tjej oxå.....

Å vad ska socialtjänsten göra om en anmälan kommer in? Sitt jobb såklart.... o det är väl att slå föräldrarna en signal.

Usch, fan va jobbigt det måste vara o va så offentlig? Nån från socialen ringer morsan för att man druckit vin me polarna..... o skrivit ut det på sin blogg. Hmm... tror inte hon är ensam om det, men jag kan kanske förstå att där ute finns en och annan förälder som tänker på sina barns bästa och kanske försöker överbeskydda sina ungar från det oundvikliga!

Lagen i sverige säger ju att man måste vara 18 år för alkoholhaltiga drycker........suck..... skitsamma, nu har jag lagt ner tillräckligt med tid på BB:s alkoholvanor.

Snart börjar min egen oro för min unge som ska bli äldre o äldre o dricka alkohol såklart.... jag förväntar mig inget annat, jag är ju hans mor....hmrpf.... Å som sagt var så var hans mor inte bättre. Vi har redan börjat prata om det eftersom frågorna ibland kommer. Det enda jag har sagt är att vad för mycket alkohol kan göra, att man inte vet hur mycket man tål till en början, hur farligt det kan vara och hur annorlunda man blir och att till mamma kan man alltid ringa, vad som än händer!!! Jag åker jorden runt o hämtar er om det skulle vara så!

Huuu...ni hittar väl mig gråtande här på bloggen när det hänt för första gången.....

Ta er tid för AVSLAPPNING....

Profylax gick jättebra, det kändes så tomt medsamma vi kom dit.... å det visade sig att det var lite färre folk med. För ett utav paren hade fått sin bebis i lördags. 4 veckor för tidigt..... allt hade gått jättebra och de var redan hemma o snusa bebis. GRATTIS HANNA OCH PONTUS TILL ER LILLA BIRGER (coooolt namn) Jag vart alldeles tårögd.... o alldeles avis. Nu längtar jag så mycket efter MILObebis så det e inte klokt. Jag vill se hur han ser ut, vem han är och hur han luktar. Ååååhhh.... hjärtat är nästan överfyllt av starka känslor för min lilla bebis.

Igår fick vi testa en rätt häftig grej. Hålla stenhårt i 2 isbitar i 40 sekunder, de 40 sek skulle vara självaste verktiden för att ha en topp på slutet på 10 sek. AJAJAJAJAJAJAAAAAAAAAAAJ vad ont det gör o hålla hårt i is. Men då använde vi oss av den målbilden, avslappningen och andningen vi lärt oss och smärtan blev på riktigt mycket mindre.Jag är supernöjd med vår profylaxkurs. Den har gett oss verktygen att verkligen klara av detta på ett bra sätt. Sen kan man ju aldrig veta hur allt blir men går allt som det ska och efter regelboken så kommer vi ha stooor hjälp av det vi lärt oss. REKOMMENDERAS!!Husbandet somnade på avslappningen igår, han drog stockar så det eka i hela rummet. Fick dra ett knä i sidan på han så han skulle vakna. Men där ser man vad avslappning ger. Nu ska vi öva hemma. Både på avslappning, målbild och lite massage..... aahhhh..... Det är helt underbart ju! Nu ska jag leta efter sån plingplong musik som bara ska vara på i bakgrunden i rummet, tända ljus, ha lite mörkt och sen slappna av och njuta av lugnet.Jag tror att alla människor (gravida och ICKE gravida) skulle må bra av små såna här stunder i sitt liv några gånger i veckan. Tror inte ni det? Att det skulle lugna alla stressade själar som finns där ute. Det gäller bara att ta sig tid, att verkligen göra i ordning för den här lila stunden..... om inte annat så i badet på kvällen, stänga dörren om sig, tända lite värmeljus och bara vara en stund. Man ska hitta ett ställe, det kan vara en bild man sett, ett ställe man vart på... men stället ska ge en lugn. Jag har själv ett ställe som jag bara sett på bild...men det är helt underbart. Låter kanske lite "haschvarning" på mig nu men testa vettja.... det funkar verkligen!

Ta er tid o slappna av lyder rådet från Ninis idag!

Konstiga vackra moln på himlen...

MMS

Konstiga vackra moln på himlen... Vi är på väg till profylax,sista träffen ikväll. Sen ska vi vara redo för att föda barn. Kan man bli helt redo tro?


Snygga stövlar från BRANDOS!

Ååååh..... jag är så shoppingsugen på stövlar. Jag vill klick-klacka omkring i ett par råsnygga stövlar, ett par tajta jeans o känna mig sådär snygg som man kan göra när man typ gjort sig i ordning för fest!

Satt o kolla på BRANDOS, har ju en liten banner här bredvid där jag oxå gör reklam för denna urschyssta skobutik.
Finns en hel del att välja på...

För såna som är beredda att betala lite för sina stövlar:För såna som tycker att det räcker med några hundralappar:Jag vill KLICK-KLACKA!!!! Åhhhh vad jag vill klick-klacka........

Ceasarsallad eller hur det nu stavas...

MUMMA va nyss på O`learys o käka lunch med gubben. Dom brukar ha sådär god lunch ska jag säga, alltså INTE god... men idag var det CESARSALLAD!! Mitt favvo.... oh det va gudagott. Nu tror jag att dom har detta som ett stående inslag på sin meny....så går ni dit nångång så testa den vettja! SLURP!!

Levnadsstil gör så himla mycket!!

Satt o kollade bilder på oss häromdagen.... snacka om att man ser hur vi pendlat i vikt jag o husbandet. Den här bilden är tagen bara några veckor innan vårt bröllop 2006. Här var vi nog som smalast han o jag..... vi tänkte mycket på vad vi åt och levde sunt och hälsosamt med inte för mycket fest, bra mat och promenader regelbundet. Jag minns att vi mådde så himla bra både han o jag.... Det ÄR ju verkligen så att man MÅR SÅ HIMLA BRA AV ATT LEVA LITE SUNDARE!

Såhär i efterhand tycker jag inte att det var jobbigt på nåt sätt, bara ett sätt att leva..... ett härligt sätt att leva som gjorde att vi båda kände oss så väl till mods.


Här är vi o hälsar på bloggCian.... o ser ni?? Här har vi skitit i att leva gott, bara ätit, festat och totalt struntat i allt vad motion och promenader heter. Jag minns verkligen hur dåligt vi båda mådde av vårt leverne i den här perioden..... och faktiskt hur dåligt jag mådde kroppsligt. Husbandet oxå.....Idag så är det väl si o så med min motion av naturliga orsaker, däremot är husbandet så GALET DUKTIG! Jag är sååå imponerad av hans nuvarande karaktär. Han som alltid brukar skita i allt efter ett par veckor... nu har han promenerat minst 4 ggr i veckan, spelat innebandy, fotboll, ätit vanlig husmanskost (lagom stora portioner) inget onyttigt what so ever för att sedan ha en ätardag på helgen. Då är det tillåtet med läsk o kanske nån godis o snacks.

Jag längtar tills vi tillsammans kan gå låååånga promenader med MILO i vagnen, njuuuta av krispig luft och äta nyttigt tillsammans. Jag verkligen längtar....  Det ska bli jättehärligt!

Veckans "ATT GÖRA" lista....

Jaha... då börjar min låååånga arbetsvecka :) 2,5 dagar... piuuuh!

Men vore ni lika tjocka som jag så skulle ni tycka det var alldeles tillräckligt o jobba o streta en halv vecka. Kollade precis min kalender.... denna veckan bir nog ganska tuff ändå. Fullsmetat heeeela veckan.(  ) Profylax
(  ) Målvaktsträning för flickor -96
(  ) Fira husbandet som fyller hela 28 år
(  ) Baka till husbandets kalas
(  ) Föräldragrupp
(  ) Samtal på skolan med Thedde
(  ) Elliot ridning
(  ) Thedde innebandyträning
(  ) Barnmorsekbesök

Ja... så vem hinner vila??? Hur ser era veckor ut, brukar ni ha fullsmetat??

Nu firar vi ordentligt!! Vi vann v

MMS

Nu firar vi ordentligt!! Vi vann vår första seriematch med 6-2. Grabbarna va så himla duktiga. Jag e sååå stolt! Nu ska vi äta god mat på vår kvarterskrog!


Stressat husband....

Gårdagen blev väl inte riktigt som vi tänkt oss....

Jag nämnde väl inte det här men jag var rätt svullen om händerna när jag vakande på morgonen. Kom på att jag även haft en rejäl huvudvärk i fredags oxå... messade min gravida kompis o frågade om hon trodde allt var som det skulle. Hon tyckte ABSOLUT jag skulle ringa förlossningen....

Gjorde det... o dom ville vi skulle komma in på EN GÅNG! ööööhhh..... va?

Jag sket ju nästan i brallan....vafasen kunde de va så farligt!?

Tydligen finns det nån slags galopperande havandeskapsförgiftning som man ska passa sig för.... o den går fort. O tydligen är det väl nte bra o svullna upp så pltösligt som jag gjorde.

Väl där så fick jag kissa i burk, ta blodprov, väga mig.... o sen blev det o vänta på doktorn. Vi fick se alla de sista avsnitten av TOP MODEL. Båda doktorerna på förlossningen hade visst fullt upp med operationer o andra akuta grejer. Där fick vi gravidisar snällt vänta. Jag var hungrig så jag nästan grina oxå....

Blodtrycket var lite högt så nu ska det hållas extra koll på det....även proteinet som kan läcka i kroppen. Inte bra för bebis om mamma får havandeskapsförgiftning, då måste han ut FORT! Annars såg alla kurvor o värden fina ut.... javisst!

Nu fick jag i varje fall en känsla av hur stressad husbandet kommer bli när det är skarpa skott vad gäller förlossning.

"Eeehh...ska vi åka till förlossningen nu???? Oooookeeej, hur ska vi lösa det här nudå??? Eeeehhh..... *tystnad* ja men jag löser det på nå sätt..... eehh.... okej....hejdå"

Han behövde inte lösa nåt men blev väldigt stressad, han var ju på jobb o behövde få med sig lite grejer därifrån innan....

Sen ringde han igen efter nån minut, nästan skrek.

"Nu Nina är jag snart på jobbet, kom dit så åker vi direkt..... " pustar han fram.

"Men hjärtat, ta det lugnt......det e ingen fara....vi ska bara åka in o kolla lite värden. Jag blev såklart lite rädd men de e ingen fara o panik, håll huvudet kallt nu hjärtat....det är ju så du SKA vara sen när de e på riktigt" säger jag.

"Men de e klart man blir livrädd när du ringer o säger att vi måste åka in o att du e rädd" säger han upprört.

Men....som sagt, ingen fara på taket än i alla fall... MILO kvar i magen o huvudvärken e bättre idag! Nu ska jag ladda för grabbarnas match idag!


Njuuuuta av helg....

Godmorgon.... strax efter halv 8 en lördagmorgon. Hääärligt med helg tycker jag, dagar man kan ägna sig åt precis vad man vill. Tyvärr så jobbar husbandet hela helgen... vi har SM i hästhoppning i vår lilla by under dagarna tre. Där ska husbandet visa deras produktsortiment.... javisst.

Minigrisen Elliot är överlýcklig, han har fått VIP biljetter till det här och sitter väl antagligen hos sin pappa med tefatsögon redan o väntar på att snart få åka...Mitt hjärtegryn.....


Jahapp...jag själv vet inte riktigt vad jag ska hitta på, ska nog ta o plocka lite här hemma först...sen drar jag nog ner på stan o blir uttittad som vanligt... hmrpf. Kanske ska sitta o trycka på ett fik hela långa dan....
o smälla i mig äppelpaj efter äppelpaj....

Hörni, IDOL igår..... tycker de va okej att Jennie åkte, även fast jag fortfarande tycker att Yazmina e sämre, jag drog upp tröjan o körde parodi på henne här hemma igår. Taskigt, men jag tyckte hon såg så jäkla larvig ut när hon verkligen försökte anstränga sig att röra sig o istället såg ut som hon va allmänt skitnödig....

Aja, hörrni....njut av den lediga dagen, det ska jag försöka göra. På med murrig stickad tröja och ut i friska höstluften...

Hörs sen igen...

Shoppingen som blev lite tanig....

Jahapp, hemma en snabbis efter fika med gravida Åsa och en liten fjutt shopping tur, inte mycket o hänga i julgran.... hitta bara dom här 2 svarta krukorna...........fy fan så vårt barbord har blivit fläckigt, det är avtorkat ska ni veta så vart  kommer dessa fläckar ifrån??? Aja, slitage av allt mitt spill på morgnarna kanske....

Ojoj, Åsa min kompis har det skit tufft nu, hon har 8 dagar kvar till beräknad förlossning o är less som helskotta redan. Jag förstår henne, hon fick sin pojke redan i v. 36 så jag kan bara tänka mig hur inställd man är på att få så tidigt igen! Jag fick försöka peppa henne så gott det gick, lilla gumman.... jag vet att jag snart kommer vara där själv när jag är TVÄRLESS. Hoppas ni bloggisar orkar peppa mig då?? Snäääälllllaaaaa........:)

Idag har jag känt mig lite 80-tal, helt perfekta shoppingkläder åh så galet sköntFAAAAAAAAAAAAAAAAAME, im gonna live forever......

...nu ska jag svida om o åka o träna mina grabbar i innebandy. På söndag har vi vår första match!!!

GYNSTOLEN..... är den från helvetet???

Hörrni, jag va ju hos doktorn igår, ni kommer kanske ihåg mina sammandragningar som eskalerade? Barmorskan Susanne sa att NEJ, NU SKA DU KOLLA UPP DET DÄR! Å jag lydde....

Allt såg bra ut, inget som börjat öppna sig än men doktorn kunde tänka sig att jag denna gång skulle få lite tidigare..... JIPPPPPPPPPPPPPPPPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!! Men hur många kvinnor har inte fått höra det o sen gått över tiden med 2 veckor typ.... snark! Så jag trot när jag sert! Men de vore gryyyyyyyyyyyyyyyyyymt skönt, hejja MILO...väx klart nu!!Aja, men allvarligt....gynstolen..... är det en gåva från helvetet eller?? Allt som har med en gynstol att göra är vedervärdigt, den ser ju t.o.m pervers ut!! Usch vad man känner sig jätteutlämnad när man ligger där.....
"Glid ner lite" säger hon..... o en annan spänner skinkorna så man blir blå för att liksom inte öppna upp hela härligheten. Glider man ner så öpnnas allt lixom... dom har sina knep dom små rackarna.

Tyckte t.o.m att stolen krympt, så liten var den inte sist jag låg i den. :( Jag vet, de e mitt ärsel som vuxit sig gigantiskt som gjorde krympningen.

Visst är dessa stolar bra, man kommer säkert åt perfekt o ser jättebra men fan jag gillar den då inte. Gynbesök är pinsamt, genant, utlämnande och så himla privat så det finns fan inte ord. Killar har det lite lättare på nåt sätt.... dom halar ju bara fram den o slänger upp den på bordet. Inget spretande där inte... jag tror killar får tänka "visa rövhålet i en uppspärrningsstol" om de ens ska komma i närheten av hur det känns att ligga i en gynstol. Fan, ytterligare en grej som är så mycket enklare för killar.....

Jag lyckades lura me mig karln till IKEA

Grrr...min mobilbloggning har inte funkat riktigt som den ska.... undra varför?? Jag är så totalt talanglös på o reda ut varför så jag tänker inte ens ge mig in på´t!Igår efter höstmurrs-inlägget skickade jag ett sms till gubben o frågade om IKEA var ett alternativ. Å det var det.... jihooooo.... vi åkte dit. Hittade faktiskt inte så mycket men jag har lyckats murra till köksavdelningen lite, nu vill jag bara köpa mer men man måste väl sätta band på sig. Men nåt litet till ska jag väl hitta i eftermiddag.... :)

Nu blir det mycket svart hemma...jag tycker fortfarande att det är sjukt snyggt och det passar skitbra nu när det är murrig höst utanför. Sen kan man ju alltid lägga till lite accentfärger, t ex så smäller jag till med rött till jul sen.....

Det här blev det igår:

SVARTA SKIRA GARDINER
DEN SVARTA LILLA LYKTAN PÅ BORDET
TITTA VAD FIIIIN HON ÄR, MIN BAMBI.... HON ÄR INTE FRÅN IKEA DOCK UTAN ÅHLÉNSPÅFYLLNING TILL MIN BAKLÅDA, NU HAR JAG 6 SÅNA HÄR. SUPERPRAKTISKA OCH KOSTAR TYP INGET PÅ IKEAÅ SÅ FICK MILO EN EGEN BADBALJA OXÅ.... SMARTA SMÅ HALKSKYDD PÅ BOTTEN.Skrotardag idag...... fortsätter......


Höstinspiration till hemmet....

ÅÅÅÅÅÅH jag är så höstmurr sugen..... satt o kolla lite o får lite inspiration att murra till det hemma......

Här är lite som man kan köpa om man ska murra!


Ninis IDOL - analys

VADÅ...för snäll??? Aftonbladet vill ha en elakare jury!

Nej nej, vi i sverige behöver lite vänlighet, fortsätt vara snälla...... den förra juryn gjorde bara att man skämdes och det hela kändes verkligen uppgjort. "Nu är vi så elaka så sverige rodnar" typen....Vem minns inte Kishtis jävla utbrott?? Hon va ju fan läskig emellanåt....dock så håller jag med om att man kanske måste bli lite hårdare i sina utlåtanden, inte elak men kräva mer av idolmedlemmarna.....En sliten jury, Bagge måste bli tuffare. Det tycker i alla fall jurykollegan Andreas Carlsson. "Jag har känt Anders i 16 år och han har alltid varit så här. Vi pratar om att vi ska dra åt lite, men när vi väl sitter där
så tycker han att allt är kul", säger Andreas.

Jag håller med Andreas, för igår så tyckte både Anders o Laila att Yazmina va bra, jag tyckte hon va dålig.... för slätstruket o trist för att va såhär långt in i tävlingen! Så där håller jag med Andreas.


Jag tycker det känns ok att Linda åkte ut, hon plåta av den här låten rakt av. Grejen är ju inte att låta exakt som orginalet, grejen är att göra varje låt till sin egen. Det gjorde inte Linda ikväll.....


Härlig brud...rakt igenom härlig brud!! Enough said!


Hon va jäkligt nervös.... märktes på rösten i början, lät svajjigt o jag bet på naglarna för jag trodde det skulle skära sig precis när som helst... Hennes tröjor hon använder, byt nångång...hon kör samma stil hela tiden....


Helt klart den starkaste rösten av alla tjejer, i varje fall hittills. Hon kanske känns lite tantig på nåt sätt.... hennes låtval oxå! Hon behöver riva loss en riktig rockdänga tror jag....


Ooooolllaaaallaaaa, louloulouloulouuuuuuuu... hon e tvärskön! Hejja....


Diggar hennes hesa röst...men jag vet inte, jag får ingen direkt känsla här känner jag....
Körde en rätt vågad låt, de va coolt!


Ikväll ere killarna....

Lite shopping på Lindex

Igår var jag ju på stan.... det blev lite shopping, har ju ett sånt där litet fyrkantigt kort på Lindex, det är himlans lätt o handla då vet ni....:) Sen kan jag tycka att Lindex shejpat upp sig, jag hittar alltid nåt jag vill ha där nu....kika in på deras Shop online så får ni se själva....Det blev en sån här lång härlig stickad tröja (bara 299 kr) och ett par långa strumpor
som jag bara älskar o ha till stövlar (69 kr):

Sen köpte jag oxå ett par leggings, finstickade..... när det är för gravida så ser
dom rätt kul ut, som nåt en seriefigur skulle ha på sig:Näej, om jag skulle ta o slita mig från datan nu o börja plocka o skrota lite......

Anorexi

Vet inte om det var nån som såg sjukhuset igår!?

Där var en tjej med som hade anorexi, hon låg i sängen som ett benrangel. Totalt utmärglad i ansikte o kropp.....en annars väldigt  vacker tjej (tror jag), det gick iofs inte att se om hon varit vacker för nu såg hon bara allmänt jättejättesjuk ut....

Hon sa med späd röst som knappt hördes " Jag vill inte gå upp ett enda kilo på dessa 26 kg" o så grät hon lite.... Läkaren förklarade för henne att hon inte längre kunde bestämma det utan att sjukhuset nu bestämde över henne. Det finns ju en omhändertagande lag (som tur är i dessa fall). Läkaren förklarade vidare att det inte var hennes fel att hon nu skulle gå upp i vikt, utan sjukhusets.

Ikväll på sjukhuset kommer det fortsätta handla om henne bl a.Jag hade en kompis från ca 11 års ålder som led av anorexi/bulimi. Det tog ganska lång tid innan vi förstod att hon var sjuk, hon döljde det ganska så bra till en början. En dag hade vi pluggat ihop och till det köpte man alltid massor av godis, läsk o chips. Det hörde liksom till.... När vi sen skulle gå ut o lajja med våra polare så bara kräktes hon rätt ut på gatan. Hon sa att hon nog ätit för mycket godis o att hon mådde illa o kanske var på väg att bli magsjuk. Jag trodde på det då....

Månaderna gick och så smått började vi märka att hon magrat massor. Vi kompisar ifrågasatte detta men hon svarade att hon bara ätit nyttigare nu i nån månad.... vi trodde på det oxå.

En dag gick hon hem tidigare från skolan, en annan kompis, P sa till mig att det kändes konstigt. Att nåt inte stämde med henne.... för hon var inte sjuk, hon bara gick hem. Jag tyckte hon skulle gå hem till henne o kolla läget..... 

P knackade och ringde på..... blev såklart orolig när hon inte öppnade. P stod kvar, fortsatte knacka o ringa på, gick runt huset o knackade på fönstrena..... efter några minuter öppnade hon. Likblek i ansiktet berättade hon att hon tagit massa sömntabletter.... hennes mammas sömntabletter. P började gråta i panik medan hon bara var lugn, la sig på sängen o somnade. P ringde ambulans.... Ilfart till sjukhuset, magpumpning och hela fadderullan. Hon klarade sig men här gick allt upp för alla i hennes närhet, hon var sjuk...jättesjuk. Ingen hade fattat nåt!!! Vi trodde blint på det hon sa.... om magsjuka, bantning m.m.

Månaderna och åren kantades av några ytterligare sjävmordsförsök med tabletter, en höll på att gå väldigt illa. När vi festade flippade hon alltid ur, en gång tog hon en brödkniv o högg sig mot handlederna med. Hon söp så mycket en gång, och hennes späda kropp klarade inte det utan hon fick fladdra in på sjukan i ambulans o bli magpumpad.

Att stå bredvid och inte kunna hjälpa är vidrigt!!! Det finns inget som hjälper henne mer än att hon själv får styra över sin vikt, att lätt kunna gå ner i vikt och totalt vägra att äta i dagar.....då mår hon hyfsat. Ångesten äter upp henne när hon måste äta och stoppa i sig kalorier.

På något sätt..... jag vet inte hur till slut eftersom vi tappade kontakten lite när vi började på olika skolor, fick hon hjälp! En sån hjälp hon behövde och kunde ta emot.

Idag är hon 2 barnsmamma, chef för en restaurang, sambo med en fin kille..... jag träffar henne lite då och då. Hon har peruk idag, hon förlorade allt hår i sin sjukdom....är fortfarande väldigt smal men inte så som förr. Jag har faktiskt frågat henne hur hon mår i  sin sjukdom idag. Hon har svarat att det nog aldrig kommer att gå över men idag kan hon hantera det på ett helt annat sätt..... hur vet jag inte?

När vi hade det som jobbigast med henne så var jag nästan säker på att vi skulle förlora henne.... men hon fick rätt hjälp vid rätt tidpunkt. Det räddade henne....


Det här är en väldigt hemsk sjukdom, en fruktansvärd sjukdom som gör att man utsätter sig för den här svälten. Och tittar på man på förebilderna idag är de inte långt ifrån hur hon såg ut när hon var som sjukast. Så hur jäkla sjuk är modeindustrin???

Robert Cavalli, Chanel, Dolce Gabbana, Dior  you name it är tunga namn inom modeindustrin. Varför tar ingen tag i det här? Varför visar inte dessa jättar hur en frisk kvinna SKA se ut?? Det skulle fan va så lätt gjort men sitter verkligen kläder snyggare på en tjej som väger runt 40 kilo??? Thedde väger 45 kilo.....Ja Vickan är väl egentligen inget undantag, förutom hennes bollar till tuttar......

Näej, nån måste nog börja i nån ände snart..... fram för friska kvinnor.....


Dagens gnäll....

Förlåt...men nu måste jag gnälla av mig lite igen, o vilken tur att det här är min blogg o att jag får skriva va tusan jag vill här. Jag behöver bröka ur mig känner jag......

ALLTSÅ, jag blir så in i helvetes trött på alla gloapor.....idag har jag vart på stan med min kompis Kattis. Skittrevligt med lite fika o sånt smått o gott. Sen föreslog hon att vi skulle gå på stan lite..... okej. Jag drog mig nästan lite för det eftersom jag den senaste tiden känt mig så jäkla uttittad var vi än är....

Men allvarligt talat nu...... är det så in i helvetes faschinerande med en gravid tjej????

Vad exakt är det man tittar på????

O vad exakt är det man glor så jäkligt på så man knappt kan slita sig med blicken???

Jag försöker sätta mig in i situationen själv nu, som ICKE gravid.... o jag kan fan inte minnas att jag glott så överjävligt på nån som är gravid.

Det är skitjobbigt..... jag tycker verkligen det. ´Det känns som att folk tycker att det är OKEJ att tok-glo på en som är gravid. Men vet ni, det ÄR det inte.... man känner sig uttittad precis som alla andra skulle göra om nån stirrade på er.

Om det nu är så att man tittar för att man tycker det är vackert så behöver man ju inte stirra ihjäl sig.... slå ett öga bara, sen får det va bra.

Om man nu tycker att fy fan så äckligt med sån stor mage, så ge fan i o titta alls.....

Men vet ni, jag lider verkligen av det här.... jag tycker det e jobbigt att bli så uttittad. Det kan nog bero på att jag inte riktigt är tillfreds med mig själv nu, inte bara kroppsligt utan att allt är lite jobbigt. Jag har svårt att gå bra (då menar jag som vanligt, jag måste vagga lite för det gör så förbannat ont o gå), jag blir andfådd av allt..... osv, orkar inte ens gå in på allt. Men ni hajjar va??Några saker jag verkligen ska tänka på i framtiden som ICKE GRAVID!!!

* Jag ska ALDRIG kladda på nån gravid tjejs mage som jag bara känner litegrand, jo kanske...men då skulle jag fråga först!!

* Jag ska ALDRIG kommentera hennes graviditet, typ hennes storlek på mage, hennes sätt att gå, hennes mående eller nåt överhuvudtaget. Jo...jag ska bara säga att jag tycker att hon är vacker. Det är det enda!!

* Jag ska ALDRIG säga "Oj, är det såååå länge kvar" när hon berättar hur många veckor hon har kvar till beräknad födsel.

Asså.... nu fattar jag varför vissa killar har såna problem!!

Läste på cosmopolitan om hur killar avslöjar hur de får Dig i säng.......

Det här var va de skrev:

"Efter första dejten ser jag till att vara upptagen nästa helg, så att jag inte verkar som en loser som inte har något att göra. Det är ännu bättre om jag säger att jag hälsar på mamma eller hjälper syrran att flytta. Lojalitet med familjen spelar alltid på de rätta strängarna." -Ken, 21


Kommentar från Ninis: Okej, kan hålla med om att det är bra att ha starka familjeband, men vi är ju inte korkade utan märker om det är så ganska så snabbt! Å då är du en riktig looser om det inte stämmer.....

"Det är en klyscha, men det är bäst att försöka få en dam
att komma till dig, inte tvärtom. Så när jag har träffat en tjej på
en fest går jag iväg för mig själv och stirrar tankfullt ut genom
fönstret. Det får mig att verka lite mystisk."
-Peter, 29

Kommentar från Ninis:
Jag skulle nog tro att den här killen var allt annat än intresserad o faktiskt lite muppig om han stod o stirrade ut genom ett fönster för sig själv på en fest....

"Jag har mina kondomer på något svåråtkomligt ställe, som
längst in i garderoben. Så när jag går för att hämta dem verkar
jag inte som en sliskig typ som har ett 500-pack i lådan bredvid sängen." -Stefan, 22


Kommentar från Ninis: Eeeh... sliskig för att man har kondomerna nära??? Är man sliskigare ju närmare sängen dom ligger.... jag tycker man är en smart person om man har sina kondomer bredvid sängen!
 
"Hur gärna jag än vill komma till så tvingar jag mig att ta det lugnt första gången vi har sex. Jag placerar mig på ett sådant sätt att jag kan se digitalklockan bredvid sängen. Jag ser till att jag lägger minst 15 minuter på varje steg: kyssar, avklädning och andra aktiviteter. Ibland blir jag så otålig att jag nästan skriker åt klockan." -Wille, 25

Kommentar från Ninis:
Okej, varför inte bara göra det som känns bra.... måste allt gå efter din digitalklocka?? Tror du inte att hon märker om du ständigt glor på den?? Näää.... det där går ju fetbort!

"Om attraktionen för min dejt bara är fysisk ljuger jag för att vara den hon vill att jag ska vara. Gillar hon stå-upp? Jag kollar alltid in nya komiker. Spelar hon tennis? Hej, jag vann Kalle Anka-cupen." -Kjell, 25


KOmmentar från Ninis: Hahahahahahahahahaaaaa.... nej men för helvete! Är den här personen på riktigt? Allvarligt tjejer, rycker det i snipan om nån säger att han vunnit Kalle Anka - cup?? Å om han skulle börja dra Björn Gustavsson skämt skulle jag lägga benen på ryggen o dra fort som fan!

"I början av ett förhållande har jag alltid med mig en liten anteckningsbok, och när hon inte tittar skriver jag ner saker jag får reda på: Vilka blommor hon gillar, barnprogram hon tittade på som liten, efterrätter hon dreglar över men inte beställer. Snart har jag så mycket att impa på henne med att jag knappt vet var jag ska börja." -Jörgen, 26

Kommentar från Ninis:
Ursäkta men sviktar minnet?? Skulle jag hitta anteckningsboken skulle jag undra vad för läskig typ du egentligen va??

Nu plötsligt förstår jag varför vissa killar verkligen har svårt att få till det med tjejer!! Snälla nån ...... hjälp dessa killar!! FORT!!


Talanglöst jäkla trött är jag!

Strul med inloggning på bloggen idag :( Hmmm..... men nuså verkar det funka igen!

Jag är så talanglöst trött på kvällarna nu, tror ni inte jag somna i första reklampausen på IDOL. FAN FAN FAN.... jag bara orkar INTE VA VAKEN!!

Nu vet jag inte ens vem som åkt ut, har inte kollat upp det än.... men jag antar att hela baletten går i repris i helgen nångång. Frågan är hur mycket tid man har o glo på det.....

Okej, jag kunde inte hålla mig surfade in på på tv4.se o såg att Rasmus åkte ut. Hmm... så ju inte allt så jag har då ingen aning om det va rättvist? Var det de??Tänk att nåt kan bli så viktigt i ens liv...... som IDOL.... jag vill ha stenkoll! Å andra sidan har jag inte så mycket annat att fokusera på i mitt liv just nu... det är bäsen i magen, ungarn, gubben o IDOL.....

RSS 2.0