Milo har fått en liten pool som vi nu rigg...

imag0235 (MMS)

Milo har fått en liten pool som vi nu riggat på "ballen". Han stoooortrivs!!!


Vaccination!



En lite äldre bild på mig och Milobebis, gud vad han har vuxit när
man ser honom såhär. Helt otroligt.....

Usch idag är en sån där dag som man bara vill ha överstökad. Milobebis ska ta vaccination idag, 18 månaders vaccinationen. Det ska oxå göras kontroll, 18 månaders kontroll. Även om inte jag ska närvara så kommer jag känna det i hela kroppen. Han hatar och ta spruta... vem gillar det kan man undra? Sen kommer han att bli sjuk oxå, han kommer få feber och bli riktigt hängig ett par dagar. Det blir han alltid. Vi har redan förberett oss här hemma. Men man kan ju alltid hoppas att det är annorlunda denna gång.

Husbandet sköter vaccinationen idag. Jag gjorde dom första 18 månaderna så nu får han ta över! ;) På nåt sätt är man glad att slippa vara med men sen säger ju mammahjärtat något helt annat. Man vill ju finnas där när det gör ont och man blir ledsen. Men husbandet fixar det där galant, han är ju en superpappa och då fixar man allt ju!

Nu hör jag hur Milo börjar snacka pippi i sovrummet. Han slår upp ögonen och börjar snacka pippi det första han gör liksom. Kan ju bero på att vi har fiskmåsar stora som flygplan utanför fönstrena... :)

Ha en bra dag hörni!

Puss ♥

Vårt hem just nu!



Minns ni det här? Vårt URLÄCKRA laxrosa badrum!!!! :) Faktum är att jag fullkomligen AVGUDAR det här badrummet nu. Är inte det helt galet? Det är SVINSTORT, det är riktigt MYSIGT med dom rosa detaljerna (ehum, ja alltså det är ju rosa överallt men anyway) dessutom har den ett torkskåp, ett högskåp, trådbackar (mycket utrymmen) och till sist en bidé. Ni vet en sån som man sitter och tvättar pullan i, ingen skön upplevelse dock då det är så J***LA kallt o sätta sig på den....

Nu har jag kittat till det lite. Fick faktiskt en fråga på hur det går här hemma. Jag har valt att inte lägga in några bilder på vårt hem ännu då det inte är helt klart. Jag vill lägga in såna före och efter bilder ni vet, så man ser hur det förändrats och så. Lite inredningsTVprogram sådär. Det jag är mest förvånad över är hur jag lärt mig leva med vårt laxrosa badrum. Asså, det var det som kändes jobbigast av allt när vi flytta in och nu är det ett av rummen jag älskar. Galet va? Tror det beror på att det är så långt från all stel inredning man kan komma, inte för att jag INTE diggar stelt men jag är förvånad över att jag gillar laxrosa huxflux! :) Jag har lila och rosa detaljer där inne nu men tror att jag vill ändra det till murrigt brunt. Helst typ ett guldtak och en fet guldbuddha i fönstret. Men, jag har inte riktigt kommit överens i mitt huvud än. Man ska bo in sig innan man går all in är min filosofi. Just nu pågår fortfarande tapetseringen och målningen. Alltså, det är fruktansvärt mycket att tapetsera har vi kommit fram till. Det är en gigantisk våning och givetvis medför det en sjujäkla massa meter vägg som ska tapetseras. Men, 3:e rummet är snart klart. Återstår 5!!!! Målning av möbler är så gott som klart, har dock inte fixat överdragen till stolarna än så det är inget att ta bild på. Men som ni hör så går det sakta framåt. Det är liiiiiiiiite för fint väder just nu och lite för mycket midsommartider så det har liksom inte blivit mycket gjort i helgen. Just i detta nu håller husbandet på att sätta upp rullgardinerna TUPPLUR från IKEA i Milos rum. Han har GALET ljust i sitt rum och med det lite svårt att sova, därför drog vi till IKEA igår och köpte dom häringa som gör det KÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖLSVART i hela rummet. Så, det är lägesrapporten från LA CASA som det ä´r just nu. Det blir snart klart och då ska ni alla få se hur fint vi gjort! :) Nu jobbe lite här hemma och sen ska jag kolla HOLLYWOOD fruarna fra NORGE! :) Puss ♥

Boka semester.......

Till startsidan






Sitter och bokar semestern. Blir så jäkla full i garv när jag liksom sitter här och jämför campingar, hur stora platserna är, hur är duschen, finns det nån bra restaurang i närheten, barnvänligt m.m... Om nån hade sagt till mig för 7 år sen att jag skulle boka husbilssemester på Öland med 3 ungar hade jag garvat så jag pissa på mé, men nu är det liksom sant. HEPP, nu drar vi och köper likadana träningsoveraller..

MIDSOMMAR & IKEA











Midsommar med vänner och solen formligen strålade
över oss under hela dagen och kvällen. Häääärligt.....
Milo med en favvogrej just nu, en golfbag i plast som
han ÄLSKAR att dra efter sig.

Söndag och midsommar är över för denna gång. Vilken häääärlig dag det blev. Började mulet och man tänkte att det blir som det brukar. Det kommer ju garanterat att regna förr eller senare... men NÄÄ!! Det sken upp under dagen för att vara superduper resten. TACK vädergudar, det behövde vi! God mat, gott i glasen.... lekar, snapsvisor, ungar som badade, och källardisco. Man fick liksom njuta av allt. Under lekarna blev ju jag som vanligt vinnarinstinkten själv. Som alltid.... Husbandet har fått en liten filmsnutt på hur jag frontalkrockar med en liten tjej när vi jagade boll med strutar för ansiktet. Såg jäkligt kul ut men var mindre kul i verkligheten då jag fick en bula modell stor i pannan och lilltjejen grät floder. Usch vad hemsk jag kände mig men till mitt försvar så såg jag ju faktiskt ingenting! Lite svårt att se att man smäller ihop med nån då. Hon lugnade sig sen i alla fall och om man nu ska tävla om bulstorlekar så vann min bula. Gårdagen gick i slapparens tecken. Ganska skönt. Vi hyrde 2 rullar.... tittade på en på förmiddagen. Tog oss sen i kragen och tog en promenad. Hem till Kattis o Beine för lite umgänge... hem och titta på nästa film.

Rulle 1: Edge of darkness med Mel Gibson i huvurollen. En bra film... rekommenderas.


Rulle 2: Have you heard about the Morgans? Somna.... ZZzZZzZzzzzz... ska kolla klart idag..
Idag blir det IKEA. Milobebis behöver en rullgardin till sitt rum. På riktigt.. igår kväll när jag la honom kändes det som jag la han kl 12 mitt på dagen. Solen gassade in i rummet liksom. Det är en kort period det är så men en olidlig om man ska sova med solen i ögonen. Sen blir det nog en koll på deras REA som jag precis såg på TV reklamen. Jag behöver lite stearinljus och lite krims krams som man alltid handlar på IKEA. Man åker dit för att inte handla nånting och kommer hema med nåt i en IKEA påse anyway. Min grej är värmeljus och blockljus. Vad kommer du alltid hem med från IKEA???


Godmorgon torsdag. Nu är jag på väg till j...

imag0233 (MMS)

Godmorgon torsdag. Nu är jag på väg till jobbet, sista dagen innan lite ledighet. Midsommarafton imorn....sen går vi mot mörkare tider igen. Haha POSITIVA BRITTA.... nääää, midsommarafton är invigningen på sommaren. Nu kan sommaren börja.... Puss och ha en lovely dag alla!!!


TACK



TACK snälla ni för underbar feedback i det förra inlägget. Ni är väl för goa och generösa..... Plötsligt känns det som det faktiskt betyder nåt att jag bloggar. Att det skulle fattas nåt för någon där ute kunde man väl kanske inte tänka sig när jag skrev inlägget.

Jag står fortfarande fast vid mina funderingar men tänker inte låta bloggen dö under tiden. Jag tänker fortsätta tills jag bestämt mig för hur det blir. Kan erkänna att NI där ute gav mig lite ny energi att fortsätta. Det trodde jag kanske inte när jag skrev inlägget.

Många utav er har rätt. Man kan låsa bloggen och fortsätta vara öppen sen MÅSTE man inte skriva varje dag. Men för mig är det viktigt. Jag mår uppriktigt lite kasst när jag vet att jag inte uppdaterat på en dag. Det är det som är kruxet litegrand........ Jag tror att allt detta speglar sig lite i den personen jag är. Jag har väldigt höga krav på mig själv när det kommer till det mesta. Jag vill göra allt bra, inte halvdannt för det får mig att bli frustrerad och lite besviken på mig själv. Jag jobbar på det här ska ni veta, jag utvecklas hela tiden och hoppas att jag liksom får fason på såna här saker.... så småningom. Vi blir nog aldrig fullärda med oss själva, man lär sig nåt nytt om sig hela tiden. Det som är grejen är att kunna "förvalta" sina egenskaper. Göra nåt bra av det hela. Som att inte vända det till nåt negativt...

HÅHÅÅÅJAJAAAA vad jag svamlar igen. Hälften av er fattar väl nada, några av er förstår precis! =)

Kände att jag behövde TACKA er. Fan, det värmde otroligt detta... FINA MÄNNISKOR det finns därute!

Puss så länge!




TACK alla snälla snälla bloggvänner för underbar feedback på mitt sista inlägg. Jag kände att jag fick massor av energi

Hur gör jag???



Hej mina kära bloggvänner! Det har väl inte undgått någon utav er att den varit typ "stängd" under en period. Några dagar faktiskt för att vara exakt. Jag har fått många gulliga mess och en och annan förfrågan på facebook varför jag bara försvann....det värmer i hjärtat ska ni veta!

Jag har bloggat sedan 2004. Jag började blogga då en utav mina väninnor älskade att läsa mejl från mig. Hon tyckte jag skrev så kul och underhållande. "Du borde fan starta en blogg" sa hon. Det var relativt nytt på den tiden. Nu när jag skrev 2004 blev jag nästan chockad själv. MY GOD.... 6 år av bloggande. Jag har vart på andra portaler tidigare och tyvärr "loosat" den jag precis hade i början. Den hade vart kul att läsa den idag! ;)

Jag har vart inne på att sluta blogga, ja faktiskt. Känner att jag inte har tiden som jag kanske skulle vilja lägga ner på en blogg, jag vill ju att den ska uppdateras ofta. Jag hinner inte det idag, eller jo det gör jag. Om jag prioriterar morgon och kväll. Så ett tag tänkte jag bara att "Vafan, jag lägger ner helt och hållet!" Ni vet ju att jag många gånger förklarat att man känner ett ansvar för sin blogg, att den blir uppdaterad, att ni får hänga med i mitt dagliga liv o.s.v. Ibland hänger det liksom lite "över" en att leverera ett blogginlägg. Det är inte betungande, men dock ett ansvar.

Så nu har jag klurat i några dagar. Bara allmänt på hur jag ska göra i framtiden. Hur gör jag med min blogg?! Ska jag fortsätta eller lägger jag bara av, lägger ner, finito, THE END. Men serru... det var inte riktigt det lättaste. Husbandet har gått i taket, syrran har skickat flera sms, det kommer frågor på "fejjan". Idag har jag gått in och läst i min blogg. Om hur vi slet för att få Milo, hur kämpigt det var med graviditeten, när bilderna från förlossningen dök upp hade jag svårt att hålla tillbaka tårarna. En bild på Thedde och Elliot i bilen, en härlig fest hos ett par vänner, en trött bild på en morsa som är sliten, en bild på Milo när han blev ett halvår gammal.

Vafan, det går ju inte bara o sluta? Hur gör man när man slutar? Man slutar att skriva, det förstår jag. Men vart tar alla tankar vägen som t ex: "Åh, den här bilden på Milo måste jag lägga i bloggen!" eller "Det här måste jag komma ihåg att skriva om i bloggen!" Det här är ju min alldeles egna dagbok som ni andra får hänga med i. Jag går ofta in på bloggen när jag ska minnas datum, eller händelser. Jag läser om saker som jag glömt bort och ler med hela ansiktet när jag läser om Milos utveckling, eller om en kul fest eller när husbandet kidnappat min blogg.

En sak ska man inte glömma bort. Man "outar" sig ganska så rejält. Eller jag har valt att "outa" mig. Troligen för att man inte riktigt fattar hur många som faktiskt läser ens blogg. Jag är glad för varenda en av er, det ska ni veta. Jag vet hurdan "relation" många byggt upp med mig som jag bygger upp en "relation" med de bloggar jag läser. Jag känner dom men inte dom mig, det är säkert så med några av er. Jag känner inte er men ni känner mig, genom att ni läser här hos mig. Kanske varje dag, kanske en gång i veckan, kanske släntrar ni in här nångång i månaden och kollar hur jag mår?

Så, jag behövde stänga av den ett par dagar. För att bara tänka lite.... hur gör man? Hur gör jag..... det är ett stort beslut att fatta och jag vill inte göra nåt förhastat. Jag vill inte ångra mig på något sätt, jag vill bara göra som det känns rätt i hjärtat.

Sååå... nu vet ni var jag befinner mig. Jag tänker lite.....

Kram & Puss till er alla!! ♥

Fredag är här!



Är så himla sugen på att tatuera mig igen! Tror faktiskt att jag önska mig en tatuering när jag fyller år
i augusti! Hohooooooo hörde (dom som köper presenter till mig) ni det däääär??? :)))

Ljuvliga fredag är här och med det ljuvligt vädet! SNAAAAAAAAAAAAAAAAAAARK!!! Alltså herregud, ska vi inte få en hel helg med vackert väder nångång? Det är så jäkla deprimerande ju... Anyway, fy fan den här helgen går inte av för hackor. Fullt upp är bara förnamnet, jag kommer o flänga och fara hela helgen. Ska faktiskt bli skönt med söndag känner jag redan nu då det är enda dagen vi inte har nåt planerat. Ikväll far vi till sthlm.... avtackning väninna som hittat kärleken på annan ort. Tänk va? Så lätt hänt är det att bli av med vänner. En karlslok kommer glidande och sveper med sig tjejer till höger och vänster. Men härligt på nåt sätt ändå känner jag. Kärleken är förjäkla stark alltså, det vet jag ju själv. Blir man förälskad är det liksom GYNATT, man är medsvept vare sig man vill eller inte. :)

Jaha, nu hör jag att Milobebis vaknar. Känner hur jag blir alldeles varm inombords. Nåt som är jäkligt fint och höra är ens barn börja småprata på morgonen. Se deras nyvakna ögon och så är dom sådär härligt morgonmosiga i hela ansiktet. Aaaahhhh...

Nähä, dax att ta itu med den här dagen. Hoppas ni får en fin helg därute.

Puss ♥ 

Är det de här som är service??? :) Den här...

imag0213 (MMS)

Är det de här som är service??? :) Den här lappen satt uppslamrad på hela krogen vi var och åt på häromdagen. Visst känns det som att det är läge att vara skitnödig och fråga efter en femma liksom??? Service... Nu ska jag försöka sova i bussen en stund. Är helt slut, lite dålig sömn inatt med ett par bebisfötter i ryggen. Längtar till helg...den kommer dock va galnare än nånsin. Fredag: Avtackning av en kompis som ska flytta. LÖRDAG: Möhippa hela Dan, 30 årsfest på kvällen. Söndag: Trött som en gnu. Hörnor, det känns att sommaren är här!


Mäh!!!!! Höll på o missa greys *rusar till...

imag0223 (MMS)

Mäh!!!!! Höll på o missa greys *rusar till TVn*


Min nya klocka!



Kolla min nya fina klocka?

Jag köpte armbandet för några dagar sen. Nu är det så att jag tappat bort min übersnygga TISSOT klocka, och jag är uppriktigt sagt skitledsen för det. Jag trodde den skulle komma fram nu i flytten men jag har inte sett den. :( Jag hoppas verkligen att den kommer fram förr eller senare.....

Jag kom på att jag älskar det här armbandet nu och nämnde för husbandet att man kan köpa till ett litet ur som hänger i arbandet. Igår kom han hem med det här lilla uret, ikopplat och klart. Jättefint.... :)

Nähä, nu ska jag sätta i mig resten av min frukost, gissa vad? ;)
Idag blir Milo hämtad av Thedde, nu när stora grabbarna har sommarlov ska dom hjälpa till med att hämta Milo några dagar i veckan så får han lite kortare dagar. Bra med tonårsbarn och bebisar...

Ha en fin dag hörrni!

Puss ♥

Milos öga!





Hemma igen efter ögondoktorn. Bilden ovan är tagen för några
dagar sen. Om man säger såhär.... pupillerna är väääääldigt mycket
större på den övre bilden! Milo liknar en katt för tillfället!

Usch, sitter här med pannknack efter dagen som gått. Det är ju självklart nervöst att fara iväg på sånt här med sitt lilla barn. Man är nervös för vad dom ska göra och så tänker man ju på hur han ska reagera med allt. När sen allt släpper och man kommer hem slappnar man av och pannknacken är ett faktum. Väl där så  fick han droppar det första han fick. Milo är rädd för alla vitklädda läkarmänniskor. Han har väl blivit det av alla öronkoller och allt han genomgått. Så allt började ju såklart med gråt och pupillvidgande droppar. Sen fick vi vänta för att det skulle ge effekt. Efter många om och men kollade dom tillslut hans ögon. Han har helt klart ett vänster öga som inte riktigt "hänger" med. Jo, det gör det... men det rör sig inte ut till vänster tillräckligt. Det liksom låser sig mitt i ögat och funkar inåt. Detta beror troligtvis på att ögat (när han blev till i magen) på något sätt "felkopplat" nervtrådar till muskeln så att centrum på det ögat är längre in än på ett normalt öga. När hon sedan börjar prata om bernneurolog så höll jag på att flippa och börja gråta. Det är ofta man gör en sådan utredning oxå när det handlar om ögon för att utesluta andra orsaker som gör detta. Jag blev såklart jätteorolig och fick ont i magen och allt det där men hon lugnade mig bra med att förklara att detta är en rutin. Hon trodde absolut inte att det var nåt annat "fel" på Milo men ni hajjar ju hur man blir?!

Så nu ska vi gå på ganska täta koller för att se vilket håll allt går åt. Är det så att det ökar på hela tiden så kan det vara att Milo börjar se dåligt med sitt vänstra öga. Och det kan gå fort för barn har en förmåga att helt koppla bort det "dåliga" ögat för att bara titta med det andra. Synen försämras då fort och detta får inte hända helst. Det går att förbättra synen upp till 10 års ålder i form av lapp för ögat och sånt men det är bra att hinna på det INNAN det blir sämre. Då snackar vi lapp för ögat och om synen förändrats snackar vi glasögon. 3 månader får man vänta på neurologen där det ska kollas utveckling och sånt. I sommar blir vi kallade till nästa ögonkoll.

Jag hade så ont i magen efteråt och kände mig alldeles orolig. Men jag måste försöka koppla bort att det är nåt allvarligt. Att det bara är samma som husbandet hade när han var liten. Hon lugnade mig bra, det gjorde hon men samtidigt så börjar man ju tänka hemska tankar. Jag är ju en katastrof tänkare.... jag bara är sån. VIDRIGT är det att vara det men sån är jag. Jag jobbar på´t om man säger så!

Ja... nu ska vi träna vänsteröga här hemma! :)

PUSS


Helgen i bilder!





Avgångsklass 5B 2010. Han är så fin min pojke!!



Milo fick den stora äran att sitta i Elliots knä i klassrummet. Och RITA
i hans papper. Han hade lila tusch över hela kroppen sen!



Klassrummet med den klassiska blomramen runt ett skrivet "Glad sommar!"



På kvällen blev det mat på Vita Elefanten. Stans bästa thaikrog! Milo-bus!



Alltså? Hur fiiin är inte min man? Den här bilden blir jag så varm av!
Min finaste finaste älskling.. ♥♥♥



Blivande 6:e klassaren. Thedde var tyvärr inte med då han var fullt
upptagen med att gå på skumparty! :))



Mamma brillorm och Elliot.

Helgen har gått i rasande fart. Mina 3 dagar ledig svischade förbi i vanlig ordning. Avslutningen gick bra och avslutades på thaikrogen vid Elliots och Theddes pappa. Vi firade med lite god mat (utan ris för min del). Thedde var på skumparty. Hahaha, vilket påhitt det är va? en utav hans vänner hade ramlat och brutit näsbenet på kvällen så jag vet inte om det är så bra det där med skum på ett dansgolv?!

Lördag då? Det blev mammaträff med tillhörande bebis lek. Milo sov den mesta tiden men vaknade på sluttampen och hann med lite lek och stoj. Därefter hemåt och laga lunch till mig och Milo. Husbandet drog tidigt på morgon på svensexa.... Ut med Milo till en väntande farfar och farmor som skulle ha Milo över natten. Själv for jag till Sthlm och hälsade på Sussi och Ullrika. Ett par kompisar jag väldigt sällan träffar. Det blev lite gott att äta (Sturehof bjöd på den godaste räksalladen jag ätit i hela mitt liv, 195 pix och sååååå jäkla gott!) Sen blev det en helt oplanerad utekväll. jättetrevligt och vi sprang på ett gäng kändisar oxå! Hahaha....



Vad sägs om trummisen i motörhead??? Mickey Dee.... hahaha...
På själva stället sprang jag på Björn Gustavsson (komikern), David Batra
var oxå där. Jag blev lite blyg så jag vågade inte fota! :(



Hann med en limousinfärd oxå! Lyxigt och väldigt onödigt då vi skulle
typ 1 km. Men jaja.... det var kul i alla fall! ;) En jättetrevlig kväll
blev det och jag är glad att jag tog mig i kragen och åkte. Man är ju
lite lätt bekväm nuförtiden...



Vi var hemma i tid dagen efter (viktigt då man inte vill att hela dagen
ska gå!) Då hade husbandet vart och hämtat Milo och så gick vi på
stan och åt glass. Milo brukar inte gilla glass men mjukglass......



DET ÄR MUMMA DET!!!

En härlig helg är till ända och vi har hunnit med massor. Idag jobbar jag halvdag då Milobebis ska till doktorn. Hans öga (som rä lite vindögt) ska kollas upp nu. Det ska droppas i pupillvidgande och sen ska ögat kotrolleras. Varför vet jag inte egentligen men jag tror att det kollas så att det är friskt. Att det inte är nåt galet I själva ögat. Husbandet har gått igenom precis samma sag som liten och hans mamma säger att för honom så växte det bort. Jag hoppas att vi kommer lika lindrigt undan. Lika bra att kolla upp allt oxå känner jag. Men jag vet att det kommer bli lite jobbigt då vitklädda läkare är bland det värsta Milo vet. Han skriker verkligen rakt ut när de närmar sig honom. Håll tummar för att det ska gå bra idag nu.... Ska hoppa in i duschen nu och väcka min lilla familj. Puss ♥


Dax för lunch.....vi väntar fortfarande på...

imag0216 (MMS)

Dax för lunch.....vi väntar fortfarande på Thedde...


Här har vi då Elliot....blivande 6:e klass...

imag0215 (MMS)

Här har vi då Elliot....blivande 6:e klassare och skolbyte i höst. Nu har fröken sagt tack för dom här åren.. och jag fick tårar i ögonen. Elliptisk är så himla fin idag....min underbara mellanpojke! Hoppas ditt sommarlov blir underbart. Nu ska vi snart möta upp storebror...den blivande åttonde klassarn.


Förberedelser för morgondagen. Avslutning....

imag0214 (MMS)

Förberedelser för morgondagen. Avslutning... Kläder till barnen = check. Mina naglar = check. Ett glas vin på ballen = check!


Nån som såg Greys? Jag som inte har nåt tå...

imag0212 (MMS)

Nån som såg Greys? Jag som inte har nåt tålamod...bara måste kolla fortsättningen. Nu ska jag riktigt mysa ner mig och se den spännande fortsättningen!!!


Ny doft för oss kvinnor!

Glömde nästan....Igår var jag ju på en morgonkurs som jag berättade om. Det var Lancome, Biotherm och Giorgio Armani som visade sina nyheter för hösten. Kan bara avslöja att det blir massor med härliga produkter!!! Biotherms nya produkt kommer bli något av WOOOOOOW kan jag avslöja. Jag kommer givetvis hojta till om det här på min blogg när det är dax.

Så länge kan jag rekommendera en farligt fräsch doft från Giorgio Armani som är helt ny. Jag tillhör gruppen som gillar lite tyngre dofter, dock så är det lite najs att bära en fräsch doft dagtid, helst när det är sommar. Då är den här gudomlig. Jag har den själv!

ACQUA DI GIOIA



Modellen för just denna doft är inte så tokig hon heller!!!
Nästan lite AVATAR över henne va?





Dofta och njut!

Utlandsresa!



Hit ska mina stora pojkar åka i höst. Vilken glädje.... 

Igår kväll var mamma och pappa varit över på en fika. (Jag fikade jordgubbar och grädde, LCHF you know). Mamma och pappa ville överraska Thedde & Elliot. Nämen... se där, en utlandsresa till Teneriffa på novemberlovet som skolavslutningspresent!!!! Gissa om vi hade 2 glada grabbar här????

Hmmm...  mina mor och far föräldrar är från norra urskogarna i Finland och har nog aldrig ens tänkt tanken att bjuda mig på en utlandsresa. Inte så konstigt kanske med tanke på att dom har tjufler barnbarn.... dessutom är nästan alla i himlen nu. R.I.P morfar, farmor och farfar.

Men mina barn har mor och farföräldrar sådär på riktigt. Hajjar ni vad jag menar? Såna som alltid finns till hands, som bor i närheten och som kommer med presenter och överraskningar. Som man får följa med på äventyr med. Jag önksar jag oxå hade haft det... men då hade jag fått bott i de finska urskogarna. Då hade jag säkert släntrat omkring i Chinatofflor (minns ni dom? med värsta feeeeeeeeeeeeeeeeeeetsulan på...eeeh not, typ 1 mm tjock var den jäveln) och skinnlappade jeans med kilar och hockeyfrilla. Så det kanske var lika bra att jag hade dom på avstånd. ;)

Idag kör vi långdag. Slutar inte förrän sju ikväll och sen bär det av med buss hemåt så runt åtta brukar jag landa hemma.

Nehe, nu ska jag äta frukost. Har inte vägt mig på några dagar nu och väntar ytterligare. Dock så tappade jag mitt sminkbälte igår, det måste väl vara ett gott tecken!?

Off to work!


Puss ♥

Kristaller och dagisgrill!




Idag har vi haft den första lilla avslutningen på dagis. Milo som inte
varit på dagis än då han vart sjuk blev så glad över att träffa alla
kompisar. Lilla tussen... Dom andra små uppträdde innan vi kom
precis så det missade vi tyvärr. Men lite grillad korv och umgänge
hann vi med!

Jaha då har den största i barnaskaran varit med på mammas jobb oxå. Operation dagsverke var det idag och pengarna som skulle tjänas in går till barnen i Haiti. Fint av skolan att göra nåt sånt. THedde som inte planerat det hela vidare värst bra ringde morsan som nödlösning. Satte sig på bussen och kom in till mig och jobbade. Han har verkligen vart SKITDUKTIG idag. Jobbat som en galning och hjälpt flera av våra kunder. Lilla gubben..... han tyckte t.o.m att det var skitskoj! Kul kul....

Efter att vi kom hem efter arbetsdagen så bar det iväg till dagis. Milo, som inte vart på dagis nu på över 1 vecka tyckte nog det var skoj att se alla bekanta ansikten och den bekanta baksidan av dagis med gungor och skoj. Lilla tussen, han har verkligen haft otur som fasen. Fått allt som bara rört sig omkring honom, nu känns det som vi ska boosta lite AD droppar ett tag. Imorgon är han hos gudmor Kattis igen, sen på onsdag är det dags för dagis. Vi hoppas att immnunförsvaret jobbar lite nu.

Själv då.... jodåsååattteeee! Jag har hämtat upp den där härliga kristallsjukan igen! Fick den första gången för 7 år sen på en semester i Finland. Kunde vakna mitt i nätterna av att jag höll på att ramla ur sängen. Kunde absolut inte vända sida utan att greppa tag i nåt eller nån. Jag trodde jag fått hjärntumör och höll på att dö tills vi besökte akuten i Finland där de berättade att detta inte alls var nåt farligt. Det försvann efter några veckor för att återvända efter ytterligare ett par år. Då höll den i sig i 3 månader.... eeeh, sjukskriven och jobbigt som fan var det. Sen har den varit hos mig på korta visiter. Märkte häromdagen att det var dags igen. Jag har lite övningar man ska köra när den kommer så blir man av med det i tid. Jag får oxå undvika vissa huvudrörelser på jobbet, annars kan jag faktiskt ramla omkull! Haha, schysst om kunderna tror att man vart på lite rajraj på lunchen! :) Jag lider inte så mycket av det, inte just nu.... bara när jag vänder mig och ska föna håret på morgon. Då kan det bli lite obehagligt yrsligt. Jaja... mycket ska man vara med om!

Jaha, veckan bjuder på lite allt möjligt. Imorgon bitti ska jag på en morgonkurs som ska bli väldigt intressant!!! Berättar mer om det imorgon. Onsdag jobbar jag långdag, torsdag far jag på regionsmöte till Stockholm för att ha semester på fredag. Grabbarna bus har skolavslkutning och så länge man fortfarande är välkommen tänker jag gå på dom! Snart är det inte ok längre.... :)

Nähä, nu ska jag lägg amig på soffan och glo på husbandet som precis öppnat en chipspåse, min favvosort oxå! Är det riktigt schysst mot sin LCHF:ande fru????? :)

Puss och ha en fin kväll, norska HOLLYWOODFRUAR nu  ju för fasen!!!

Det ser inte så bra ut för söderling. :( N...

imag0210 (MMS)

Det ser inte så bra ut för söderling. :( Nadal spelar omänskligt bra!


Virusprickar och SOMMAR

















Vilken underbar dag vi hade igår. Vi var ute precis hela
långa dagen. Började som sagt hos svärisarna. Dom har
en jättemysig trädgård som jag bara älskar att vara i.
Sen begav vi oss till parken med en liten picknick. Där
var det knökfullt av folk.

För er som tror att ölburken är öppnad så har ni fel. Dock
ska jag inte sticka under stol med att Milo faktiskt ÄLSKAR
öl. Han fick tag på en burk som var tom men med lite kvar
i botten. Smask smask hörde jag från köket. Efter det blir
han GALEN när han ser en ölburk. Dock så styr fortfarande
vi över hans alkoholvanor! :)

Åh vad jag älskar sommaren. Det är precis såhär det ska vara. Man ska kunna tillbringa varje ledig sekund ute i naturen och kunna sitta på en filt och bara njuta. Barnen blir lyckliga av den friska luften och fladdrar omkring, det är som att vi är gjorda för att vara ute ju. Parken bjöd som vanligt på massor av folk och trevligheter. Vi blev kvar till sena kvällen för att landa hemma trötta och belåtna runt halv 11 tiden. Milo är så enkel att ha med då han kör fullt ös tills han stupar i vagnen med vällingflaskan bredvid sig. Nu när vi bor på stan är allt så mycket lättare oxå....han kan sova i vagnen och inte bli uppsliten för att sitta i bilstolen sovande och sen ur den och i sängen. Nu kör vi bara vagnen ända fram till sängen så är det klart.

Idag har vi fullt upp som vanligt. Det skulle ha tapetserats och tvättats. Dock så vaknar vi till en underbar dag med sol och då plötsligt känns det som att vi skjuter på tapetseringen ytterligare. Man kan ju inte vara inne en dag som denna, jag tror att man är lite utsvulten på sommar och värme efter den långa vintern så man behöver vara ute och njuta när man är ledig. Jag ska hjälpa en kompis att flytta lite mitt på dagen sen är det ju för fasen TENNISFINAL kl 15, det kan jag bara inte missa. Jag ÄLSKAR tennis. När jag och husbandet åkte på bröllopsresa var det nån sån stor tennisturnering. Allt visades på hotellet så jag låg fram till 12- 13 på dagarna och kollade tennis. Kul fru va????

Hörrni, Milo har ju fått såna virusprickar på hela kroppen. Ni bara måste få se hur dom ser ut!? Dom kliar inte utan bara är där. Vi frågade läkaren o det och ibland kan man få såna konstiga prickar. Jag hade aldrig sett såna tidigare så jag blev lite fundersam när dom dök upp!

VIRUSPRICKARNA:







Vet inte hur bra dom syns men dom är verkligen överallt. Det är
helt täckt av dessa röda prickar. Lilla ♥-t. Tycker ju så synd om
honom även om han inte lider utav dom. Då vet ni oxå (ifall ni inte
redan visste) att bebisar kan få såna där prickar. Även äldre barn
har jag hört!

LIVET











Junimys! Igår blev det grilla hos Kattis & Beine. Jättetrevligt och super
gott var det. Det här är sommar när den är som bäst!

Vaknar upp till ännu en vacker solig dag. Det gör gott för själen att solen skiner på en varje dag. Hoppas detta håller i sig ett tag. Om inte annat behvöer min genomskinliga kropp få sig ett litet stänk av brunfärg. Jaha, gårdagen blev ju kanske inte riktigt som vi trodde men det slutade trots allt bra. Väl hemma eter jobbet for jag till Kattis och hämtade Milo. Han hade sovit länge och när vi sen plockade upp honom ur vagnen var han rödprickig på HEEEEEELA kroppen. SMå små röda prickar precis överallt. Ringde sjukvårdsrådgivningen för att pejla av läget och dom tyckte vi skulle till akuten eftersom han faktiskt hade några insektsbett som kunde ha gjort honom överkänslig. Tror ni vi blev paffa när vi fick veta att han hade dubbelsidig öroninflammation som orsakat både ögoninflammation och gett honom virusprickar???? Vi har ju inte märkt nånting mer än att han vart lite febrig på nätterna. Han har inte sagt nåt utan lekt på som vanligt och ätit som vanligt. Vårt lilla lilla hjärta som drabbas så jäkla hårt nu? Va??? Vi fick i alla fall ett penicillin (spektramox) som man inte behöver ge så mycket utav och som inte smakar rävgift tydligen. Det förra (kåvepenin) fick man ju hälla litervis  i honom och han var galen och spotta och fräste så fort man närmade sig honom med det! Nu hoppas vi att skiten försvinner, idag är han mycket bättre igen. Inge feber och så är han som vanligt.... som vanligt.... :)

NU FÅR DET VÄL RÄCKA MED SJUKDOMAR??????

Idag står det massor på "ATT GÖRA" listan. Det blir ett besök hos svärisarna som fyllt år bägge två! Det blir tydligen lite grilla och sånt. Som efterrätt sen så köper jag med mig jordgubbar och grädde så även jag får njuta av gottigottgott! Jag måste börja leta efter baktips på nätet... tydligen går det att baka både utan socker och kolhydrater. Kan det bli gott det?? Jag måste i alla fall testa.... Senare drar vi vidare mot parken och sätter oss och njuter en stund. Det är kulturmöte med massa spännande mat och massor av trevligt folk som njuter denna lördag. En jäkligt trevlig tillställning som vi besöker varje år. Elliot skulle ha vart med i karnevalståget som oxå går idag men han fick göra nåt MYCKET ROLIGARE!!! Han fick åka till Strömsholm, en ridtävling och uppvisning i TOP OF THE LINE klassen. Hans pappa har lovat att åka med honom på nåt liknande och idag var det då äntligen dax! Gissa om han flög upp ur bingen i morse? Thedde dömer knattar i fotboll och tjänar sina första riktiga kulor idag. Han var lite nervös men jäkligt stolt! :) Får se om han fått nån galen fotbollsförälder på sig?? :)

Nehe.. dax att hoppa i duschen och dra vidare! Hoppas ni får en FAB dag. Det ska vi försöka ha....

Puss ♥


Sitter på bussen på väg hem från jobbet. K...

imag0175 (MMS)

Sitter på bussen på väg hem från jobbet. Kortdag idag..... Milos ögon fortsätter att vara inflammerade så idag fick han åka till gudmor Kattis som var ledig. Husbandet hade lite kris på jobbet så han var glad över att få jobba idag... Sitter just nu och längtar efter min balkong. Vi satt där igår kväll och käkade och tog ett glas vin. Trevligt och avkopplande...jag ÄLSKAR verkligen vår balkong. Önskar att vädret håller i sig i helgen så man kanske vågar sig av med kläderna o ch få lite sol på den här blåbleka kroppen. I byn är det kulturhelg. Brukar bli en mysig tillställning i parken med picknick o vin...NAJS! !! Känner mig lite stressad med tapetseringen hemma, nästan så det behövs en regndag för att jag ska få ro och stanna inne och få det gjort. Men jag ska inte sitta här o önska sånt skit .... Nähä, nu ska jag snart kliva av bussen och hämta Milo. Sen ska jag träffa Thedde för en mamma söner lunch på stan. Lär vara kaos med alla studenter. Suck...det var tider det när man tog studenten. Vilken underbar dag.... typ 100 år sen är det oxå!


På väg hem från jobbet. Idag blev det lyx....

imag0208 (MMS)

På väg hem från jobbet. Idag blev det lyx...husbandet och Milo kom och mötte.upp idag efter jobbet. Sen belönade jag mig själv med ett litet köp på Gina Tricot. Belöningen får jag för att jag vart så strikt med LCHF hela veckan. Det är bra att göra det så man minns varför man kämpar,kläder är bra då. Jag vill ta upp det här med lightprodukter. Som LCHFare ska man undvika alla lightprodukter! Hela greken går ut på att äta fett, riktigt fett i form av riktigt smör och feta produkter som turkisk youghurt med 10 % fett. Jag har levt på lightprodukter den mesta tiden av mitt liv...det enda det gjort är att göra mig hungrig och sötsugen har jag kommit på. Oxå ännu fetare... Det säger sig själv att man INTE håller sig mätt på ICKE feta produkter om du INTE intar kolhydrater samtidigt. Min kropp och hjärna går i detta nu på fettet, den använder fettet som är lagrat eftersom det inte finns några kolhydrater att använda. SÅ... skit helt i allt som är piggt. Fläska på med fet cream fraiche..fetaste youghurten, nötter, avocado, fågel, lax, ägg, grädde, feta ostar och bacon för att nämna lite. MÄTT är bara förnamnet... ...och jag ställde mig på vågen i morse.... -2 kilo sen i MÅNDAGS!!!!!!!


Frukostförslag 1. Turkisk youghurt med cas...

imag0203 (MMS)

Frukostförslag 1. Turkisk youghurt med cashewnötter, hasselnötter och kokosflingor. 2 kokta ägg och bubbelvatten.... på lördagar får jag ringla honung över. Lyxigt och gott...


LCHF och målning.....



Javisst... det är påbörjat. Några av projekten är startade, känns underbart
faktiskt och jag kan knappt vänta till det är klaart!!

Hemma efter en dag på jobbet. Vet inte hur många som undrat vad jag har för sjukdom under näsan? Jag försökte verkligen med omsorg att ha på ordentligt med concealer idag för att inte skrämma slag på våra kunder! Såg att några tittade lite då och då men tänkte att det är bättre att jag inte säger nåt. Erkänn att ni blir lite fundersamma över min herpes nu va? Nästan lite nyfikna och vill ha en bild på den... erkänn?! :)

Ingen mens har i alla fall dykt upp..... vet egentligen inte när jag ska ha den heller. Jag anar ungefär då jag känner när jag har ägglossning. Jag räknar inte dagar då jag blir övernojjig. 1 dag sen mens och jag har vart på apoteket och köpt 4 gravtest, skällt ut husbandet och gråtit några skvättar. Så jag har slutat att räkna, den kommer ändå liksom...hoppas jag. Jag har lite kruxigt att hitta ett "skydd". Jag tål inte hormoner, och knappast min familj heller eftersom jag tror att vi alla skulle sitta i tvångströjor om jag intog nåt med hormoner. Är man sen lite KOOOKOOOO som jag är i vanliga fall så riskerar vi inte det!
Spiral förblödde jag med nästan och stod ut med den jag hade innan Milo i 7 hela år. Blödde 12 dagar niagarafall, mensfri i 11 dagar sen körde vi mens i nästan 2 veckor igen! DÅRSKAP att jag stod ut...
Vad har man kvar då....? Kådisar och avhållsamhet! Kul kul kul....
Aja, mensen är på G.... jag har koll....

LCHF:en går kanon!!! Jag gick ner 1,2 kilo på ett dygn, det första dygnet! Är inte det KANOONERS?!?!?! Nu ska jag inte ställa mig på vågen på hela veckan... är ju sjukt nyfiken sådär av mig men ska inte göra det. Jag vill kunna skriva 7 kilo ner här snart eller nåt kul. Då kan inte gram hit eller dit noteras så då håller jag mig ifrån vågen ett bra tag. Idag har jag haft lite dippar i form av lite huvudvärk men det är övergående efter ca 3 dagar sägs det. Det är kroppen som skriker efter socker, men serrrruuuu det får den inte! Inte ens i kaffet, så duktig har jag blivit! Sen hamnar man i ketos förhoppningsvis. 

VAD ÄR KETOS DÅ???

Hittade lite fakta på nätet:

Det är när kroppen inte får tillräckligt med socker för att driva de organ som är sockerberoende (ffa hjärnan). Då bildas istället ketonkroppar från fett vilket hjärnan efter en kortare omställning kan drivas på. Omställningsperioden gör att man kan känna sig lite trött, yr, lättirrritabel etc när man går in i ketos.

Ketos är inte farligt. Kroppen är anpassad sedan miljontals år att tåla kortare perioder av svält eller långa perioder av kolhydratsbrist. Visst vore det dumt om en stenåldersman hade dött knall och fall för att han inte fått någon sockerdricka på några dagar? Trots att han hade 100,000-tals kalorier lagrade i sitt kroppsfett? Och en hel slaktad mammut att äta? Så fungerar kroppen lyckligtvis inte. :)
Att vissa tror ketos är farligt beror på sammanblandningen med ketoacidos, något helt annat. I ketos är man så länge man inte får i sig tillräckligt med kolhydrater för att hjärnan mm skall kunna drivas på detta. Då är man nästan helt fettdriven. Man bränner naturligtvis fett även ur ketos men då kommer en signifikant andel av energin från kolhydrater. Man behöver inte vara i ständig ketos för att kunna gå ner i vikt, det är bara ett tecken på att man ätit myket strikt LC sista dagarna. Sålunda behöver man knappast oroa sig om man går "ur" ketos ibland.


Fiffigt som fasen vettu....

Nu gäller det bara att hålla i för glatta livet. 2 dagar har gått perfekt för mig, känns jättebra. Har inte känt av yrsel men jävligt irriterad har jag vart.... hoppas det vänder snart!

Är ni fler som LCHF???

Mycket att stå i!





Ge mig lite energi! Vi har massor att göra, det ska målas möbler och
tapetseras och målas överallt! Hur ska man hinna och hur ska man orka?
Stolarna ska kläs om dessutom.... pust!

Ja, jag undrar hur i helsefyr det ska finnas tid över för allt? Det är ju liksom inte klar med att bara flytta, det ska fixas och trixas innan det liksom är färdigt här. Men efter en flytt vet ni ju ungeäfr hur man känner sig? Kasta in kartongerna och så skiter vi i allt ett tag.. Men, det är ingen rast och ingen ro om man ska bli klar. Det är bara att bita tag i skiten. Jag och husbandet har väl planerat att i alla fall påbörja under veckan. Stora pojkarna landade ju här denna veckan så då blir allt förhoppningsvis lite lättare i form av lite barnvakt till Milo.

Jag längar till när vi fått upp alla tapeter, färska blommor lite här och där, nystädat, lite tända ljus och sen en riktig jäklarns HOOOLABALOOO inflyttningsfest! :)))

RSS 2.0