Här ekar det tomt! Sorry.... Den här helge...

img_8135 (MMS)

Här ekar det tomt! Sorry.... Den här helgen har varit SMET! Har inte funnits tid till NÅNTING annat. Det har varit fest och idag blev det familjemys med min familj hela långa dagen. Återkommer imorn igen, nu ska jag ta hand om en övertrött bebis!


Busborgs analysen


Busborgen med Milo och Elliot igår eftermiddag efter jobbet blev det. Milo dröööööp av svett, gud så kul han hade alltså! Observera min killes fina vita strumpor! :))


Upp och ner i den här rutschanan typ hundra gånger.



Varje gång han klättrar upp och tagit sig ner så gjorde han såhär. Gud vad jag skrattade åt han, och ju mer jag skrattar desto roligare är det. Han kastade sig verkligen ner platt med ansiktet och så Puuuuh, som att det var jobbigt!


En vilopaus för Elliot som drog en snowslush i all hast. Liiiiite grön
tunga fick man tydligen av den. :)


Godförmiddag puppor! Jag har varit på jobbet sedan klockan 6 i morse. Jag fick äntligen somna tidigt igår, mitt i Ernst för fasicken så jag missade det. Men det gör verkligen ingenting, jag har sovit dåligt under 3 veckors tid nu. Somnat så sent och vaknat tidigt då Milo vaknar. Jag behööööövde sova, halv 9 somnade jag och vaknade av klockan i morse. Några uppvaknanden blev det ju såklart då det är Krogveckan på torget. Det hörs hem till oss kan jag meddela. Det slutade dock 12 så jag kunde somna skönt efter det.

Ja, som sagt, vi var ju på busborgen på eftermiddagen igår. Vilken utveckling man såg på Milo, ja från sist vi var där. Han kunde ta sig upp själv överallt och flängde och for överallt. Det är så man märker att dom växer. Jag fick sitta för mig själv i fiket en stund vilket var väldigt skönt. Jag satt där och tittade på folk. Jag faschineras ju av människor och sitter alltid och klurar på vad det är för ena och hur deras liv kan tänkas se ut.

MINA OBSERVATIONER:

En familj, 3 barn som såg ut att ha kommit tätt. Hon var tajt som tejp, alltså..... fan så vältränad hon såg. Jag kunde skymta magen när hon gick förbi mig och om man säger såhär. Jämför man hennes och min så kan man tro att jag fött 33 barn jämfört med henne. FAN vad orättvist det kan vara, hur beter hon sig? Tränar hon 7 dagar i veckan á 3 timmars pass 2 ggr per dag eller är hennes gener bara väldigt snälla? Tell me?!

Det var 2 sällskap där med 2 kvinnor i varje som satt och fikade. Ungarna lajjade själva, dom var väl antagligen lite större. Dom såg ut att trivas med varann. Undra om dom var goda vänner eller om ungarna gick på samma skola eller nåt? Sånt där kan jag liksom sitta och tänka på....

En ensam pappa satt och glodde i sin mobil HELA TIDEN. Läste han nyheterna eller gick han igenom fejjan? Kanske han messade med älskarinnan eller så var han singel och messade med sin nya flirt. Han såg i alla fall lycklig ut, det kändes skönt.

En mormor/farmor var där med sitt barnbarn. Det åts glass mest hela tiden och mormor/farmor åt ungefär lika många. Hon kanske passade på nu när hon kunde. Hon såg så rar ut, sådär varm och omtänksam. Undra om hon hette Margaretha, jag tyckte hon såg ut att göra det.

Några satt med sin laptop, en del läste böcker. En pappa hann nog läsa ut sin bok. Han läste konstant från det vi kom till vi gick. Var va hans unge/ungar? Nåväl, dom försvinner ju inte och han fick sig en perfekt avkoppling en trosdagseftermiddag när man ändå inte kan ligga i solstolen.

Fikat då? Ja, det kostar en miljard ungefär så där har dom gjort en smart grej. Vad ska man göra annars när ungarna är så pass stora så dom klarar sig själva. FIKA såklart. Vi betala 150 kr för 1 glass, 1 snowslusch, 1 kaffe, 1 dricka och 2 kakor. Det är rätt dyrt skulle jag vilja säga. Sen kostade det 210 kr att komma in oxå. Så 360 kr för ett par timmar fick dom från min familj.

Personalen började städa vid 5 tiden, det stänger 6. Helt ok tycker jag när det ändå droppar av lite folk vid den tiden. En torkade bord och ställde upp stolar, en annan dammsög. Då kom jag och tänka på hur äckligt det egentligen måste vara där. Får man upp nåt med dammsugaren? Det måste ju ligga kvalster, snorkråkor, slem, svett och kryp i den där, till förbannelse, lika många som fikat kostar typ. Går det typ vattkoppor i Västerås och ditt barn inte haft det så åk till Busborgen, då kommer han/hon garanterat att få det. Jag brukar faktiskt ha med mig lite handsprit och torka av lite händer och sånt efteråt.... ifall att. Jag är ingen panisk morsa sådär men man kan ju rensa från det värsta.

Det satt ju en tjej där, en tjej med sån där dålig uppsyn. Kaxig och le. Som att hon var så mycket bättre än andra. Jag satt och irriterade mig på henne, undrade varför hon skulle vara så le. Att hon med sina mandelformade brungröna ögon och jättebruna hud skulle vara så mycket finare om inte hennes uppsyn var sån. Hon hade ju allt, brun, smal, fina kläder... ALLT. Fitt oxå, varför ska snygga brudar vara så lea för? Är hon olycklig, kall? Vad? Sen kom jag på mig själv att sitta och irritera mig på henne, det enda jag gör då är att jag slösar energi på nåt så oviktigt. SNARK, så då slutade jag direkt. Det kändes mycket bättre direkt.

Ja, sådär kan det se ut när jag får typ 45 minuter för mig själv på ett fik. Analysernas drottning liksom. Men det är en slgas avkoppling för mig, sen är det bara kul att kunna delge hur knäpp i skallen jag egentligen är.

Nu måste jag fortsätta jobba, fikarasten är slut!



Utmattande att leka på Busborgen verkar de...

img_5116 (MMS)

Utmattande att leka på Busborgen verkar det vara. Just nu har jag lyxen att få sitta i fiket, SJÄLV! Jag sitter och glor på folk, irriterar mig väldigt på en brutta till vänster här om mig. Hennes uppsyn gör mig irriterad. Hon försöker se överlägsen ut och här sitter jag och lägger energi på det. Då vinner ju den störiga kärringen. Jag slutar BUMS!


TREVLIGT





Ja, vår lilla solstråle Milobebis i sitt esse. IKEA har fått in såna fina
snickarbälten för barn. Det är i mjukt material och med kardborre-
band att fästa verktygen med. Supersött var det!



Sen fick den här mamman locka håret lite och sätta fast en liten
blomma. Jag har lite nojja på blommor såhär i håret nu. Tycker
det är så fint och somrigt.



Elliot hade 2 tjejkompisar hemma som skulle sova över så vi tog barnvagnen och gick ner på torget. Där var det krogveckan som pågick. Det är alltså massa restauranger som har små matstånd, sen är det underhållning i form av allsång och konserter. SUPERTREVLIGT initiativ för lilla Enköping. Vi satt med våra vänner och hade en jättemysig kväll. När allsången höll på som bäst somnade Milo i vagnen. Han har inte direkt problem med ljud sådär.


Sista timmen gick vi hem och la Milo för att sova i sängen. Elliot och hans kompisar satt och tittade på film. Skönt att kunna sitta och prata/mysa så för sig själva en stund. Usch, jag fick nån reaktion på en mascara igår så jag kunde inte ha linser i, sen var jag knallröd i ögonen. Tänkte ifall ni tyckte jag såg packad ut! :)


Mina fina fina kille!


Först vill jag börja med att berätta att igår blev jag och husbandet faster och farbror och Milobebis fick en liten kusin klockan 20.11. En liten Neo är född till världen. Tonys bror och sambo fick sitt första barn igår. Jag grät en skvätt både igår och idag. Blir alltid så blödig när folk i ens närhet får barn. Jag vet precis hur det känns, hur otroligt lycklig man är (att man lever ;)) att ha blivit mamma. Ååååh, det värsta är att husbandet får plommonpung nu! Ja ni vet det där med plommonpulla/russinpulla som jag berättat om. Han sa i morse att han nu hade plommonpung så då är det bäst att hålla sig undan. :)


Vi var till IKEA igår. Jag hade som vanligt en hel del inköp till företaget som skulle göras. Milo får alltid leka i sin lilla hörna där på IKEA. Dom hade såna golvkuddar i form av nyclepigor och spindlar där. Milo tittade på mig och så sa han med viskande röst medan han höll pekfingret framför munnen:

"Mamma, vi måschte va tyschta....spindel schoooooover"


Vet inte vart han fått det ifrån eftersom den här spindeln i varje fall hade ögonen helt öppna! :)

På kvällen sen så gick vi ut på torget här i stan. Det är nåt nytt nu i form av Krogvecka. Jättetrevligt tycker jag för tråkiga Enköping. Massor med folk var det oxå. Roligt att sånt här fungerar, det brukar vara lite svårtkört i vår by men detta såg ut att vara väldigt uppskattat! KUL!

Nähä, nu måste jag fortsätta jobba. På eftermiddagen har vi lovat att vi ska åka till busborgen med Milobebis. Det lär vi svettigt värre som vanligt när man är där!

Milo: "Mamma, tappa Bärgarn "(bilen). Jag:...

img_7339 (MMS)

Milo: "Mamma, tappa Bärgarn "(bilen). Jag: Ja, mamma får ta upp den sen när vi är framme" (den hamnade så illa) svarar jag. Milo tar upp det här bandet på sin bilstol, håller det som en telefon och säger: "Hallå, nä jag vill inte ha Bärgarn, jag kan ta Bärgarn sen när vi är framme". :D


Lycka X 2




Lite suddiga bilder på morgonkvisten men snacka om att man vaknar
upp till nåt helt underbart alltså?! Vår lilla solstråle!


Godmorgon puppor! Ååååååh, jag är så sjukt sjukt trött. Vad är det för fel på mig? Nån annan som känner sig trött? Jag vaknade iofs av ett väldans glädjande sms i morse. Denna morgon är det alltså LYCKA X 2!!! Det handlade om vår lägenhet. Det var nämligen så att vi blev satta rejält i klistret här eftersom dom som skulle ta över vår lägenhet plötsligt och utan att säga till drog sig ur. Kvar blev vi med vad som skulle betytt 3 månaders dubbla hyror! Den hade vart skön, nystartat företag och dubbla hyror på sammanlagt runt 20 000 spänn, TACK FÖR KAFFET! I morse fick jag dock ett meddelande som räddade vår värld, som fick en stor tung sten att lämna från bröstet. Vi har blivit av med lägenheten och det från det datumet vi flyttar ut! Inga dubbla hyror, inget magsår, inga sömnlösa nätter..... vi är räddade!!! Gissa om jag blev kklarvaken och steg upp av euforin alltså?! MY GOD! Väckte husbandet med håret åt alla håll och bubblade ut att vi blivit av med den.... TJIHOOOO!

Nu ska jag jobba lite, försöka piggna till..... är det järnvärdet eller är jag allvarligt sjuk. Varför så trött?


Lekpark och hemmamys


Idag efter jobbet blev det lekparken. Milo var så överlycklig så
det fanns knappt ord. HURRRAAAAAA skrek han med båda
armarna uppåt! Verkar som att han aldrig varit i en lekpark vår
lilla Tuss. :)


En trött mamma idag. Herregud jag måste börja somna tidigare
på kvällarna. Man kan inte sitta uppe till 12 -1 tiden varje natt. Jag
pallar inte det, jag är inte gjord för det....


Pappan och mamman fick pussas lite där på parkbänken.


Sen ville man visst gå hem själv med vagnen. Det är det nya.
Den ska man köra på i ur och skur, han blir stark som en oxe
på att förflytta den kan jag lova!


Godkväll puppor! Det är tisdag kväll och Allsång på Skansen håller på för fullt. Vi har bara varit hemma efter vi kom hem från lekparken. Jag har städat i mina skåp i köket, förbereder för flytten så att det bara är att packa i sedan när det blir dax.

Nu sitter vi 3 personer på rad vid vårt köksbord med en varsin dator. Jag, Thedde och Tony. Elliot har suttit på datan i datarummet. Vilka nördar vi är alltså. Jag slökollar på Allsång på skansen. Mitt lilla program :). Mitt tantprogram skulle man kunna säga. Tant tant tant.... Idag känner jag mig dessutom väldigt tant. Jag är så trött. Jag måste göra om mina rutiner nu alltså, hålla på och vara uppe sent på nätterna sådär. Jag funkar ju inte då.
Jag är ju tant, jag somnar ju liksom 9. Men nu är det som om ungdomen kommit och tagit mig, som en ungdom på sommarlovet. Man är uppe och fladdrar och fixar med det ena och tredje långt in på natten.

Just nu har jag en LCHF pst och baconpaj i ugnen. Det doftar ljuvligt och jag är så sugen på den nu. Hungrig som en björn och klockan är verkligen halv 9 och vi äter middag nu. Va? Säger ju det, ingen ordning alls. Har ni ordning på era tider såhär på sommaren?

Ha en fin kväll, jag ska njuta av mörk choklad och lite chai thé (inte sockerbomb thé).

Ps: Nu kom Elliot förbi här och sa att han ville att jag skulle länka till hans blogg. Dom är 2 stycken som driver den, hans kompis Frida och han. Kika förbi där och höj deras besöksstatistik så blir dom så himla himla glada. Lämna gärna en kommentar oxå om ni har tid! Ni hittar den---------------> HÄR!

Love is alla around!


.....nåt att komma ihåg dessa dagar när tragiska händelser gör sig påminda!!


Har precis gjort klart en skylt till en kund. Den passar så bra dessa dagar när tidningar väller över av det som hänt i Norge. Jag läser och så gråter jag. Sen låter jag bli att läsa för att jag inte orkar ta in mer. Jag kan inte för mitt liv fatta att det kan vara någon människa av kött, blod och hjärta som kan göra något sådan?! Tänker man på att han en gång varit en oskyldig söt liten bebis blir det ännu svårare. Jag mår illa över att tidningar publicerar blurrade bilder på lik på alla klippor, i vatten och på marken. Är det viktigt att visa det? Om det (jag ber till gud att det aldrig blir så) skulle vara mitt barn som låg där död så skulle jag bli knäckt. Ska en mamma behöva se publicerade blurrade bilder på sitt barns kropp? Det är ju sjukt... är det inte det? Vill vi se det? Jag vill INTE se det.

Hörrni, love is all around. Glömt aldrig det! Kärlek finns verkligen överallt... runt omkring oss, luften vi andas...överallt.

LOVE IS ALL AROUND!


HÅGLÖS


Längtar.....

....till sol och värme som det hade varit hela den här dagen som bilden är tagen ifrån. Tänk vad utsvulten på sol man kan känna sig stundtals. Även om den visar sig emellanåt så är det inget jag packar 3 ungar i bilen för och drar och badar, nope! Jag vill ha klarblå himmel, ok det får vara lite duttmoln... det gör inget. Men det här duger ju inte. Jag jobbar så jag ska väl inte klaga men min andra hälft jobbar inte och skulle säkerligen gärna fara iväg på lite mys med ungarna.

Jag behöver kaffe, jag har inte fått i mit mitt norgonkaffe ännu vilket är en stor bidragande orsak till att jag känner mig lite håglös, oggig och trött!

Hörs!

Gift med en duracellkanin



Ok, ja... det här är alltså då MOI! Idag riggade jag med hjälp av pappa igång lackverkstan på jobbet och satte igång. Pappa behövde hjälpa mig att komma igång med att blanda färg och för att veta vilka slangar som skulle till vad osv. Hela jäkla konkarongen av skydd, kläder och sprutor var med mig. Såg ut som en tjock alien men vad gör det? Bara man är skyddad, färger är farligt skit om man inte är rädd om sig. Jag har en jäkla massa som ska tillverkas nu så då gäller det att tänka snabbt, effektiv men SNYGGT. Det bev väldigt snyggt måste jag säga, jag var däremot väldigt ful. :) Min pappa är en superhejjare på lackering, vet inte om han tyckte att hans dotter var det? Vet i alla fall att han tyckte att det vart väldigt bra till slut.


Svettig, flottig och jäklig åkte i alla fall och träffade dessa härliga
människor. Husbandet och Milobebis. Det var glass på torget som
gällde. Milo låg mest på dom varma stenarna och tyckte det var
mysigt. :) Knäpp-unge ;)




Min älskade älskade sötis unge!


Godkväll bloggispuppor! Jag hajjar inte hur sent jag är vaken nuförtiden. Vi går inte och lägger oss innan 12 någon kväll, snarare framåt 1-2 tiden. Det är ju helt sjukt!! Det är verkligen JAG som är vaken så länge, det är ju absurt! Men det gäller att vara glad så länge det vara. Sedan komer höstmörkret och Nina snarkar innan klockan pruttat 8 liksom. Så Husbadet, njuuut av lite sällis nu! :)

Jaha, jag har jobbat som en get idag! Jag har lackat och lackat, fina pappa visade hur jag skulle gå tillväga så nu går det undan istället för att handmåla alla. Sen mötte jag som sagt upp familjen på torget. Idag kom mamma hem från Finland oxå så ätnligen fick jag träffa henne och kramar på henne igen. Hon har varit borta över 5 veckor så hon tyckte att det var väldigt skönt att komma hem. Jag förstår henne faktiskt. Vi hade en mysig kväll därute..

..jaha, nu sitter husbandet på motionscykeln. Blir helt ärligt så jäkla arg på hans energi. Jag vill oxå orka kasta mig på motionscykeln klockan 11 en måndagkväll. Finns ju liksom inte på kartan!! Va?? Jag ligger i soffan med halvöppna ögon och vill typ gosa ner mig under en filt. Nämen Duracellkaninen cyklar 2 mil liksom, SNAAAAAAAAAARK!!!! Jaja, jag får väl ta igen det med en morgonpromenad imorn och komma in hurtig som en jävla nybakad bulle och ba hoppa i sängen och tralla att "Nu är det en ny hääääärlig daaaaag!!!!" Jag har gått som en idiot i flera timmar, styrketränat värsta passet och nu vill jag göra 178 bakåtvolter här i sängen!

Bortskämda


Hemma hos Kattis & Beijne igår kväll. Här leker milo med Micke, Paulinas (Kattis dotters) kille. Vilken fin kväll det blev igår. Gillart!


O så mamman och pappan oxå på ett hörn.


Så fint!


Sååå mysigt.....


Kolla in det här bordet. Snacka om mysigt att bara få sätta sig vid och
äta grillat. ÄLSKART!


Igår blev det en spontangrillning hos Kattis och Beijne. Snacka om att vi blev bortskämda den här helgen. Bjudna på grillat både lördag och söndag. LYX skulle jag vilja kalla det. En söndag kan bli så himla mysig bland goda vänner. Jag tror att mannen här i huset (som är semesterfirare) har lite ont i huvudet idag. ;)

Idag väntar jobb igen. Idag är min pappa tillbaka på sitt jobb och eftersom jag har mina lokaler i hans lokaler så är det najs med lite sällis på jobbet. Ni vet, fikaraster och sånt blir av. Pappa har nog haft sin fikarast vid 9 sen jag var typ 12 år skulle jag tro. :) Det blir ju oftast inte av med fikarast när man jobbar ensam. Skulle inte husbandet vara noga med att jag tar lunch och sånt så skulle jag säkert inte äta heller. Jag skulle väl bara mosa på och glömma bort hela skiten.

Vi går och finurlar på en minisemester jag och husbandet. Nånting mer vill vi göra den här sommaren men vi vet bara inte vad. Har ni nå bra idéer får ni gärna dela med er. Vi har klurat på skärgården i Stockholm, ja och sen besöka nån djurpark eller nåt. Fan vad svårt det är alltså. Vi har ju vår SPA helg i Båstad på Skansen hotell kvar. Den tänkte vi ta i slutet av sommaren, DET ska bli HLET LJUVLIGT kan jag lova!

Nähä, dax att sätta igång! Ha en fin måndag!

Bröst = Bollar


Den här busungen alltså....


.....nyss stod jag inne i sovrummet och bytte om. Jag tog av mig ett linne och stod med bar överkropp. Milo låg i sängen och finurlade. Jag såg att han tittade på mig. Plötsligt så pekar han på mina bröst och säger:

"Titta, där är dom bollarna..... " och så ler han stort.
"Nej, det är mammas tuttar" svarar jag medan jag asflabbar såklart.
"Mammas tuttar" mumlar han för sig själv och suckar lite.

Man kanske ska vara glad att han inte sa vantarna eller påsarna?!

Tack min söta goa unge för att du får din morsa och gapskratta som du gör!!!!

Det kom ett mail.....



Hejhej
Du verkar ju vara en cool och häftig mamma, men vad gör man om ens mamma inte är det?! Åhh! Jag vill ha en häftig mamma.
Det är en ganska rolig historia hur jag hittade till din blogg; jag och en kompis pratade på Skype om vår nuvarande musiklärare och jag sade “men har inte han varit en strippa?”, “jo” sade han. Då sökte jag på Glen Spove på google och hittade din blogg via ett inlägg där det stog att du skulle se en stripp-show med Glen 0.o. Jag trodde han hade slutat med det...
Det är för övrigt en jättebra blogg med stor variation och nice inehåll. ^^
Du undrar kanske varför jag skrivet detta ens, men jag är liksom en uttråkad 15 åring som har ett sommarlov och då gör man konstiga saker. xD
/ Anonym


_______________________________________________________________________________

Ja onekligen så blir man väldigt glad utav såna här mejl... Jag har svarat killen om att jag absolut inte vet om min 15 åring tycker att jag är så himla cool och att Glen Spove nog slutat strippa nu då jag sist såg han som 19 åring. :))) Jag har oxå frågat ifall jag fick publicera detta och det fick jag. Hihi, söta tonåringar det finns!

Minitur


En höna pöna ute på Nibble Gård med "tofsar" på "fötterna".


Milo tyckte det var ganska så skoj och kika på dom!


En mysig fika ute på gården. Tobias med son Hampus var med oxå!


Den söta lilla gårdsbutiken med cafe där man kunde köpa mycket smaskigt. Inte så LCHF vänligt men nu är det lite semester serru.... Milo diggade den lilla rampen och sprang upp och ner.


Äppelkaka med EXTRA mycket vaniljsås, JA TACK!




Färdigfikad så var det off to go. Leka med kompis Hampus är lite
roligare än att sitta still och fika.


Efter vår lilla tur till Nibble Gård väntade härlig grillkväll hos våra
kompisar Åsa och Micke. Att komma till färdig mat är LYX!


Killarna i full färd med att rota i godispåsen. Söta Elias är så himla goooo... vilken fin unge. Milo fick med sig en stor påse med massa bilar med hem som Elias blivit för stor för, sa han.


En bild som brann av utan att jag såg det. Tyckte den blev fin och påminner så mycket om Sverige.


Efter att ha suttit och stirrat på nyheterna hela morgonen så kände vi att vi behövde göra någonting. Det är så fruktansvärt hemskt det som hänt i vårt grannland och jag har idag läst mer nyheter om 32 åringen. Hans "dagbok" publicerades idag, hur han helt kallt och bestialiskt planerat detta under många många år. Det finns inte ord för hur tragiskt det är och hur fruktansvärt det måste för de anhöriga som just nu genomlider detta. Hur någon mist en anhörig, en dotter, en son, en bror, en syster.... själen gråter.

Som sagt så kände vi att vi behövde komma ut och göra någonting igår. Umgås och vara nära varandra behövdes. Det är kanske så man reagerar vid tragedier, man vill närmare sina nära och kära. Påminna varandra om att vi älskar och är rädda om varandra.
Vi åkte ut till Nibble Gård som ligger ett par mil utanför vår by. Ett jättemysigt ställe med gårdsbutik, en liten loppis och ett café. Där finns oxå lite djur att titta på. Kaniner, grisar, höns och får. sen finns där oxå en gungställning att gunga i. Vi var faktiskt där under några timmar och bara mös. Det var riktigt härligt. Mot kvällningen sedan åkte vi till våra vänner och hade en jättemysig grillkväll. Dom bor långt ute på landet och lugnet där är så härligt.

Idag ska vi kanske åka till Busborgen. Milo behöver lajja av sig lite, det behöver han typ varje dag. Inatt har han gapat efter välling. Allt blir ju lite upp och nervänt under semestertider så huxflux blev det ett litet bakslag inatt. Vi stålsatte oss, gav honom lite vatten och så somnade han till sist om. Jag var alltså vaken till klockan 3 inatt så lite trött idag helt klart. Men men, det känns som man är van på nåt sätt. Som att om en natt blir sådär så är det en piss i Missisippi.

Jag kom på massor igår som jag ville blogga om, idag har jag typ glömt allting. Suck, får se om det dyker upp under dagen?

Idag är en stor sorgens dag i Norge. Tonys...

img_3219 (MMS)

Idag är en stor sorgens dag i Norge. Tonys pappa är norrman och har en stor del av sin släkt där. Jag har vänner som bor där.... Helt ofattbart, så tragiskt och hemskt att nåt sånt här kan hända. Det finns inte ord....


Snart börjar den.... Coolisch brillisch!

img_8609 (MMS)

Snart börjar den.... Coolisch brillisch!


Lite mer semesterbilder


Utanför jultomtens lilla näste. Polcirkeln är det vita strecket.


Den här dörren leder till självaste jultomten. Milo i morfars trygga famn.


Asså, dessa japaner. Dom var helt GALNA i vår Milobebis. Såhär höll
dom på. Sedan byttes dom av så att alla till slut hade fotats med vår
lilla kille. Helt galet, detta hände flera gånger under vår vistelse. Strax
efter detta började Milo att gråta så då fick det vara nog för vår del.
Exotisk med en blond, lockig pojke tydligen. Först trodde dom att han
var en flicka, gud nåde när dom fick höra att det var en kille då vart
det ännu mera drag i lådan.


Här är det på skämt, men många gånger rök dom här ihop kan jag
meddela. Så pass att den finska mamman fick flippa några gånger. :)


Den här hade vi mycket kul åt kan jag berätta.


Hehehe....


Min fina kille och den andra fina killen i bakgrunden.


Min lilla mormor, det här var den enda bilden jag fick till. Det var
nämligen fullt upp och kameror glömdes hemma. Buhuuu... men men.
Här är i alla fall min finska mormor! :)


Framme vid Pite Havsbad. Vilket härligt ställe det var alltså!


Utomhuspool vid äventyrsbadet.


Lite halvdassigt väder med nada folk på stranden. Men kolla in? Här
var det uteservering med hög musik.... kan bara tänka mig hur härligt
det är när vädret visar sig från sin bästa sida!?


Havet.... så vackert så det värker lite i själen!


Satt länge i sanden och bara glodde gjorde jag.... så underbart.


Mitt fotspår i sanden....


Till slut tittade solen fram och lät vår lilla Milo ta sig ett bad i havet.


Här spenderade vi lite pengar. En liten sax som klipper i snöret och
vips så har man en PS3 eller ett Nintendo Wii. Om vi lyckades? Nope...


Tivoli inne på campingen!


Grabbarna har badat i äventyrbadet, därefter lite lunch i hotellfoajen!


Lekparken


Där pappan oxå fick gunga lite! :)


Hurraaaaa!!!


Llite bilkörning. Men vi fick inte stoppa i ett mynt för då lät det och så
rörde sig bilen. Det var inte ALLS kul så att bara sitta still i bilen var
mer hans melodi!


Så, nu har jag lagt till lite fler bilder från vår semester. Vi hade det så himla bra. 260 mil körde vi med husbilen så lite mör har man ju helt klart varit sen vi kom hem! Jag är supertrött fortfarande och antar att det är mitt lilla järnvärde som spökar oxå. Måste komma ihåg och ta den förbaskade blütsaften. Nu ska jag hoppa in i duschen och hoppas på att piggna till lite.

Matvraket Milo.....eller inte!




Milobebis <3

Storätarn Hermansen. Eller inte..... Det här med mat har aldrig varit Milos starkaste sida. Jag kan sitta och titta på andra barn som skopar i sig sked efter sked med mat och bli alldeles varm. Ungar som äter mat är ljuvligt att se. Här hemma har det många gånger sett lustigt ut när jag matat Milo. För varje tugga så har det körts bil tåg, båt och traktor och när han sedan ätit så har det hurrats och tjoats som indianer. När jag berättade om detta på dagis så skrattade dom lite och tyckte vi inte sulle göra själva ätandet till en stor grej. Oooookej, jag tror att tjoa som indianer ÄR att göra matstunden till en stor grej.
Vi har tagit fasta på det nu och serverar honom mat men gör ingen big deal av det. Äter han så äter han. Ibland petar han lite i 3 minuter och vill sen gå ifrån bordet. Ibland vill han sitta riktigt länge, uppemot 1 timme ibland. Sen gäller det att fylla på med smörgåsar ochh sånt när han har dagar som han äter som en myra. Tack gode gud för vällingen säger jag...då vet man ju att dom får i sig lite i alla fall.
Idag lät det såhär:
Tony: Vad vill Du äta idag?
Milo: Inget!
Tony: Vill Du inte ha lite korv då?
Milo: NÄÄÄÄ!
Tony: Pasta då?
Milo: Näääää!
Tony: Smörgås?
Milo: Näääää!
Tony: Pizzasallad?
Milo: Nä........aaaaaa! JA!

Vi drog ner till den lokala pizzerian och köpte en burk pizzasallad som han åt och en smörgås. Det blri ju lätt så, man gör nästan vad som helst bara dom äter. Sen går det väldigt upp och ner bland smaklökarna oxå. Nåt som han tyckte var jättegott för en vecka sen spottar och fräser han åt andra veckan. Hur kan det svänga så? Nåväl... nu har han ändå ätit lite och man får vara glad för det lilla.

Ikväll väntar bio, Harry potter 3D blir det. Har ni sett den?

Nyss hemkomna ligger vi i soffan o kollar ...

img_2648 (MMS)

Nyss hemkomna ligger vi i soffan o kollar film. Jag är så trött så ögonen klipper och jag knappt orkar skriva klart detta. Ska ni börja öva pottan tipsar jag om Bajsboken. Milo älskar den och gör precis som elefanten när han ska bajja. Nä.... Nu somna jag lite, måste lägga ner luren och snarka.


Ikväll är det umgänge med svägerska och sv...

img_6498 (MMS)

Ikväll är det umgänge med svägerska och svåger....ska bli mysigt! Annars så har vi bara varit idag. Tidigare försökte jag lägga in ett inlägg på min nya dator men det gick åt helvete det. MORR vad skitförbannad man kan bli av det alltså.... Ska försöka sen igen!


Tjockkatten och jag! :) Hemma efter en lån...

img_5749 (MMS)

Tjockkatten och jag! :) Hemma efter en lång arbetsdag. Nu tar jag en kall på ballen, ska strax träffa lite vänner. Love it!


Jobbar! Mycket o göra så det blev visst in...

img_9055 (MMS)

Jobbar! Mycket o göra så det blev visst ingen kort dag. Men, vad gör det för ikväll är det äntligen lite vänner och vin. Tänk vad man kan längta efter sina vänner....


Snaaaaaaaaaaark....ZzzZzzz.... Är så trött...

img_9803 (MMS)

Snaaaaaaaaaaark....ZzzZzzz.... Är så trött på att vara slö hur man nu är det? Men jag ÄR det. Denna dag gick åt till vila. Imorn väntar lite jobb för min del, tidigt effektivt och snabbt blir det. Vi är slö hela familjen så lite mysigt är det faktiskt att bara kolla TV. Det var längesen vi kolla TV. Just nu repris av Room Service.


Milo vid havet...               ....och id...

img_0149 (MMS)

Milo vid havet...               ....och idag vaknar vi i våra egna sängar. Halv 2 inatt kom vi hen. Hur ljuvlig känns inte ens egen säng efter 7 nätter i husbils säng och i gästsängar. Jag har tagit ett bad med Milo. Det känns som man är skitig fast man duschat på resan. Varför är det så? Skumt ju... Vi, mamman och pappan, är så sjukt trötta. Vill bara ligga på soffan, orkar inget. Är det de som är semester? :) Ska lägga in alla bilder sen, närmast orkar jag bara vila.


25 mil hemifrån nu. Vi har haft en underba...

img_5746 (MMS)

25 mil hemifrån nu. Vi har haft en underbar resa. En typisk "barnfamiljs" resa. Ena stunden rullar allt på, vi är som familjen i "Sound of music", det är liksom bara sången som fattas. Andra stunden är det ett living hell. Jag vill kapitulera som morsa, svettdropparna samlas i pannan. Det känns som årets flipp är nära. Fultjura, skrika, dra sig själv i håret, snora och låta mascaran rinna type of thing. Men den är som den SKA vara. Äkta, familjär, älskvärd och helt jäkla underbar. TACK min stora härliga familj för allt, tack för skratt, tack för gråt, tack för att ni finns. Tack Thedde, Elliot och Milo. Ni är helt fantastiska och jag är så glad för att få vara er mamma....fast jag gormar, ryter och fräser som en eldsprutande drake ibland. Tack Tony för du står ut med allt! Tack världens bästa mamma och pappa. Älskar er alla djupt! Snart egen säng, Milo med sin stora lastbil, klappa tjockkatten som jag längtat efter. Duscha fritt och när man vill. Detsamma gäller toabesök.... Peace, love and understanding!


Brontobritta med den hårväxten. Oh my god,...

img_1287 (MMS)

Brontobritta med den hårväxten. Oh my god, rakade benen innan vi åkte. Satt på stranden idag och råkar slå ett getöga på mitt ben.... WHAT??? Svarta flugbens liknande strån har totalt invaderat mitt ben! Missade jag med hyveln? Nää, det är likadant överallt. Jaha, ytterligare en kul grej med att bli äldre. Allt hår du tappar på huvudet förvandlas till flugben och fastnar på din överläpp, under dina armar och på benen. TREVLIGT!


I hotell lobbyn på Pite Havsbad. Barn är s...

img_0526 (MMS)

I hotell lobbyn på Pite Havsbad. Barn är så jäkla sköna. Han ligger på golvet och spanar medan han käkar klubba. Folk passerar honom och där har han full koll. Skulle vilja lägga mig bredvid med det kanske skulle vara lite konstigt!?


Sitter vid havet. Det blåser mycket och är...

img_5854 (MMS)

Sitter vid havet. Det blåser mycket och är inget vidare solväder.... Men det är vackert här! Mycket vackert! Nu fryser jag dock av de hårda vindarna så tuttarna gör ont så vi går till leklandet istället.


Camping kategorierna!


En bild från när vi var vid Kattilakoski. Har massor med bilder som jag
ska visa er sen men just nu är jag på humör för ett tyck & tänk inlägg!


Ibland får jag ju mina ryck där jag bara måste få ur mig. Ni vet när tangenterna bara smashar ner och jag skriver utan och tänka. Nu har jag så mycket på hjärnan som jag måste få ur mig så här kommer det!

Vi måste snacka CAMPING! Idag landade vi på Pite havsbad som måste vara ett utav Sveriges absolut största campingar som finns. Här finns verkligen ALLT. Tivoli, golfbana, minigolfbana, fyrhjulingar, gocart, affär, restauranger (8 st), pubar, trampbåtar, trampcyklar, lekpark lika stort som IKEA, havet, äverntyrsbad, underhållning m.m. m.m. Det är helt sjukt verkligen! Här ska vi vara i 2 dagar, men det krävs nog 1 hel vecka för att hinna med allting. Men det visste ju inte vi... skit i det.

Det finns så mycket olika människor, campingmänniskor skulle man kunna säga. Dom tillhör olika kategorier. Jag ska återge dessa kategrier sett ur min synvinkel. Vem vet, kanske känner ni igen någon av dom?

KATEGORIER

Proffscampare
Här snackar vi flössssch de lux! Här snackar vi koll på grejerna. Här snackar vi plasma TV, träbyggd veranda, tvättmaskin, diskmaskin, 14 cyklar, 20 meter lång husvagn, blomrabatter, soffa.... YOU NAME IT! Kärringen är brunbränd som en riktig gammal välnött skinnjacka, gubben är oxå brun...ofta med en ölmage och ett par äkta foppisar. Inga från ÖB för 60 spänn utan Foppas äkta för 600 spänn! Kärringen dricker mousserande i äkta chapagneglas och gubben tar en Heineken direkt ur flaskan. Dom har oftast den bästa platsen på hela området då dom är stammisar och säkerligen besökt samma ställe i 17 års tid. Halvvuxna barn. Dottern tuggar i sin iPhone. "Jag ba...och hon ba.... och jaaa är såå jävla trött på det här asså...längtar efter och få parta med dig" hör jag. Hon har LV skor, korta Levisjeans shorts (501:or då hon läst att det är det som är DET i Sofis mode) och ett linne. Sonen är lite yngre. Han har senaste cykeln, senaste vattenprylarna, senaste spelen, senaste senaste och sa jag senaste!!!
Liggfaktor: 1/5.... det rumlas inte runt i sänghalmen här inte. Ligga har man slutat med för längesen. Kanske att det någon endaste gång kan bli ett husfridsknull. Då oftast om skinnjacke kärringen fått i sig lite för mcket musöppnande skumpa. Nej, här är huvudsaken att man har den senaste husvagnen, senaste bilen, senaste inredningen, senaste TV:n, senaste ungarna och sa jag senaste??? Spel för galleriet. Vi är såååå lyckliga och har allt man kan tänka sig medan karln ligger med sin assistent och kärringen dregglar över unga killar på Finlandsbåten. MEN... utåt sett ser vi lyckliga ut som fan, ELLER?

Trädkramarcampare
Tältet är orange. Ett gammalt jävla ruckel från 70 talet som ändå fortfarande håller. Dom har cyklat till campingen med ungarna i cykelkärror. Dom bor 8 personer i ett 4 manstält. Ungarna är glada, snoriga och kan det där med att underhålla sig själva. Mamman har en lång kjol, bruna skinnsandaler, flätor, fjällisrygga och ingen BH. Pappan har långt hår, runda brillor, beiga shorts och bruna skinnsandaler. Båda är smala som spetor då man bara äter ekologiskt och nyttigt. Inga tillsatser, inga tillsatser för i helvete. Här utstrålas ofta en fantastisk lycka, dessa familjer har oftast en aura omkring sig som talar om välmående.
Liggfaktor: 4/5.. här osar det hett. Ungarna kommer på löpande band och här utspelas oftast inga spel för gallerierna. Här är det äkta vara och här älskas det. Sen får man vara glad om dom kan hålla sig någorlunda ifrån barnalstrandet så att dom fortfarande får plats i sitt 4 manna tält!

Bara vi två campare:
Ungarna utflugna, bara vi två kvar så vi går och tjackar en husbil och så besöker vi hela sverige med den. kaffet puttrar, en liten blomma i vas på bordet utanför husbilen, kanske en liten blomma vid ingången. Frysta bullar som förberetts därhemma. Tysta sitter dom och njuter av kvällen i varsin stol. Hon kanske tar ett glas vin, han kanske tar sig ett glas folköl eller så njuter dom bara av en varsin kopp kaffe. Det är tyst. Det här är paret som kan prata med varandra utan att öppna munnen. När dom bygger upp sin campingplats går det lugnt metodiskt och stilla till. Båda vet vart allt ska vara, hur allt ska göras, hur det ska se ut. Dom behöver inte prata, dom vet.. bara genom att titta på varann. Dom tittar ofta på andra. Jag kan tänka mig att min familj kan vara ett samtalsämnde där vid kaffestunden.
Liggfaktor: 1-5/5.... det här är det mest svårtippade paret tycker jag. Detta kan vara ett svingers par som ligger med allt och alla och med varandra i tid och otid men det kan oxå vara ett "skilda sovrum" par. Supersvårt att utläsa eftersom det kan vara hejbaberiba sex eller nada sex. Har svårt att tro nåt däremellan! :)

Småbarnsfamiljecampare (rookies):
En familj med 1 - 4 barn, skilda åldrar på barnen. Lånar oftast husvagn/bil eller så har dom kommit så långt i sitt campande och blivit så bitna att dom faktiskt investerat i en egen. Denna kategori är den som är mest bred och mest vanlig. Vi tillhör denna kategori. Det är denna kategori som är mest rörig på en camping. Det ligger grejer utspridda över hela campingplatsen, det skriks, det härjas, det hänger kläder på allt som det går att hänga kläder i. Ungarna är osams och bråkar om petitesser som om vem som fick den största glassen eller vem som får välja färg på frisbeen man ska köpa i den alldeles för dyra affären. Det badas, det leks, det äts, det fikas, det köps glass och det fars runt utan dess like. När ungarna väl lagt sig så har vi 2 utpumpade föräldrar med fejkfoppisar, luvtröjor och svarta ringar under ögonen på den lilla uteplatsen utanför husbil/vagnen. Dom dricker nåt glas vin, inte för många för det ska stigas upp i ottan för att pumpa madrasser, smörjas in barnkroppar, fixas matsäckar och frukostar. Egentligen skulle dom kanske vilja supa sig riktigt fulla, röka cigaretter, dansa och sjunga och bara ligga en hel natt.... men, klockan 6 slår den första ungen upp sina ögon så det är bara att välja. Väl dax för stranden så har man tur om man får på sig ett par badbyxor själv, oftast slutar det med att man glömmer det och får hoppas att inte trosorna är alltför genomskinliga efter man kliver upp ur plurret om man ens fick på sig några trosor, det händer att man badar i kjolen. Dessa föräldrar är oftast brunast på ryggen och axlarna. Det beror på att dom aldrig ligger ner och solar för dom jagar barn. När sen semstern är slut är dessa föräldrar som allra tröttast.
Liggfaktor: 0/5.... det är nada. Skulle det finnas minsta lilla tillfälle då inte någon av parterna är så trött så dom vill grina så har nån av ungarna svårt att sova eller så ligger dom redan på dig och sover. GLÖM ligga i denna kategori. Tro inte att du och gubben ska åka på en härlig semester och återupptäcka varandra, titta varandra djupt i ögonen och säga hur mycket ni älskar varandra för att avsluta med lite skön sex. GLÖM GLÖM GLÖM... sa jag GLÖM??? Ligga får man göra en annan gång.

Det finns fler kategorier. Men dessa är det allra vanligaste... dessa är det mest utmärkande.

Just nu är Thedde och Elliot ute och åker trampcykel, Tony är ute på en liten promenad i området med Milo och jag fick en liten stund för mig själv att blogga. Jag har druckit en liten cider och känner fortfarande av min "after mens" huvudvärk. Jag är dödstrött och vill egentligen bara sova. MEN... det finns ingenting av detta jag skulle vilja byta bort. NO WAY... några av de lyckligaste stunderna i mitt liv är när vi får vara på dessa resor. När jag är som närmast min familj under flera flera dagar. Så ligga eller inte, kaos eller inte, solbränd på rätt ställe eller inte så ÄLSKAR jag det och vill inte byta men någon annan.

Förresten.... sa jag senaste? :)))

På svensk mark igen! Internetuppkopplingen...

img_2315 (MMS)

På svensk mark igen! Internetuppkopplingen i Finland var väl sådär så jag har inte lyckats med några som helst blogginlägg. Mormor mår bra, resten av släkten oxå och allt var sig likt. Blixtvisit på 22 timmar blev det, men det var värt 50 mil att få se lilla mormor! Jag är så sugen på ett Niiinis tyck & tänk inlägg så ni anar inte. Vet inte om jag hinner, annars får det bli sen. Min "after mens" huvudvärk har anlänt oxå så det ska mycket till för ork. Pite havsbad är vi på i alla fall, det ser fantastiskt ut från utsidan där jag sitter på incheckande husbandet. Tjing pling vi hörs!


Packat & klart! Nu ska vi lämna mammas och...

img_2616 (MMS)

Packat & klart! Nu ska vi lämna mammas och pappas stuga. Vidare mot min mormor och på vägen ska vi hälsa på jultomten i Rovaniemi. Ska klura hela vägen på vad jag ska önska mig, man får sitta i knät och säga vad man önskar till självaste jultomten. Undra om det var åldersgräns på det!? :)


Mygg - snark - mormor!


Igår var vi till Kattilakoski. Det ligger typ 2 mil härifrån. Anledningen
till att vi var där var att Bea och Lasse, våra vänner, har drivit den
restaurangen under en hel sommar för 3 år sen. Här har vi precis
klivit ur bilen hela konkarongen.

Ok, här var det tänkt att det skulle vara en jävlans massa bilder på hela gårdagen. Men om det ska gå i den här takten det nu gjort så kommer jag ha lagt upp bilderna lagom till 12 slaget nyårsafton 2013.  SNAAAAAARK för den här uppkopplingen alltså..... så trist. Jag vill ju lägga in massor här ju. :( Hur klarar dom som bor här året runt av det här? Eller är man bara så trashad i den här IT världen att man vet att man på sekunden kan se uppdateringar på fejjan, att man kan blogga obehindrat på några minuter, att man kan kolla väder, nyheter, skvaller, TV program, bloggar och tammefan om kungen fjärtat opassande. Ja, förmodligen det sistnämnda. Vi är bortskämda och får det matat till oss med snabbare och snabbare uppkoppling. Snart behöver man väl bara tänka internet så är man uppkopplad. Sjukt egentligen, men jag säger som dom äldre brukar göra. "Det är bara att hänga med".

Jaha, annars så är allt kanon.

Lite snabbinfo:

* 27 myggbet tror jag att jag fått ihop
* Jag har solat idag och hörde att det regnade på er i Enköping (lite sådär glad att man fick lite lön för mödan genom att ha åkt tjuförtti mil!
* Besökt Matarengi marknad idag. Mycket större än vi trodde.
* Milo har 38 myggbett trots kläder och myggskydd.... typ.
* HATAR HATAR HATAR mygg!
* ÄLSKAR ÄLSKAR ÄLSKAR lugnet!
* Har tränat 2 dagar i rad. Jag och husbandet har t.o.m kört löpningsintervaller upp för en lång jäkla backe.
* Spotify funkar sådär, lyssnar på samma samma låt hela promenaden igenom. Tur det är en fantastisk låt. Vill ni oxå lyssna på den så hittar ni den här:



Imorgon åker vi till mormor och hälsar på. Min mormor Siri! Fint namn... och faktiskt ett namn jag planerade för Milobebis om han varit en tjej. Siri eller Selma skulle han blivit. Min mormor Siri är 83 år. En jättepigg dam som jag äntligen ska få se, det är evigheter sen. Så jag längtar lite till imorgon faktiskt.

Vet ni att det är helt ljust här hela nätterna igenom. Just nu ser det ut som om klockan skulle kunna vara halv 9 hemma i byn, men den är verkligen 20 i elva. Vi som är lite ovana hänger över diverse attiraljer över fönstrena för att få lite mörker. Nähäpp, nu ska jag borsta nötterna och hoppa i säng med min Bingo bok, snart läst ut den. Hoppas att jag lyckas få in alla bilder imorn hörrni!


Nere vid älven och kollar motorbåtar. Vi h...

img_6178 (MMS)

Nere vid älven och kollar motorbåtar. Vi har släppt ut alla fiskyngel som vi hade i en hink. Thedde och hans morfar ska ut och fiska. Idag har vi varit på marknad. Åkt karusell, handlat typiska marknadsfynd och så har vi haft fint väder oxå. Hemma solade vi lite, läste bok och avslutade vår trekamp. Semester är härligt. Återkommer med bilder.


S E M E S T E R

img_5563 (MMS)

S E M E S T E R


Norrland i bilder

Hallå igen! Kan ju berätta att uppladdningen av bilder tar ungefär 7 år att göra då detta vackra ställe verkar ligga i en radioskugga size BIG! Lite trist är det då jag inte kan blogga som jag brukar, allting tar sån fruktansvärd och det är ju så mycket annat man vill göra liksom! Men men, nu ska jag snigla in lite bilder.


Grabbarna studsade på såna här på campingen vi var på. I bakgrunden hör man "Zieben zieben en zwei", ni vet vilken jag menar va? Den var med i Eurovisionsfestivalen för nåt år sen.


Vi rullade iväg tidigt tidigt och kolla den här vyn. Till vänster om den
här bilden över vägen så har folk värsta villorna med den här vyn.
Vilket ställe....


Truck driver country girl..... fattas bara fransjacka och cowboyhatt ju.


Äntligen fick jag krama om min mamma som jag inte träffat på hela
3 veckor!! Ovanligt för att vara oss, men varje sommar får vi prova
på att vara ifrån varandra. Här i den mysiga hammocken!


Milo utanför strandbastun som ligger så himla fint. Precis bredvid
vattnet. Här badades det både bastun i och i forsen.


Milo med mormor på trappen. Vi hade så himla mysigt. Här har vi
precis tänt på den vedeldade bastun.


Den lilla bryggan som leder ner till vattnet.


Jag och Milo satt och spanade på mormor som var ner och kände på
vattnet. Badkrukorna Milo och mamman satt kvar.


Här satt vi och väntade på att våra fiskare skulle komma tillbaka från
fisketuren!


Sen kom ju våra fiskare. Elliot hade ruttnat redan efter 5 minuter och
ville dra hem. Thedde däremot älskade det och vill inget annat nu.
Det är ju en del mygg här kan jag säga, om man jämför med vår by
och här så är det som och jämföra befolkningen i Kina och på Grönland.


Lite firrar hade dom fått, abborre varsågod! :)


And my fisher boyfriend! :)


Thedde i värsta bästa fiskeutrustningen! Inga mygg så långt ögat
kan nå minsann!


Jag och mina killar i hammocken. Elliot är lite anti mygg när det är
mulet och bär gärna den här på sig då. Han är lite överkänslig för
myggbett så det är väl bra. :)


På kvällen bakade jag i ordning lite gott gott. Det var ju fotboll på TV
och alla samlade sig för att titta på när Sveriges bruttor fick spö. :/


Sådär ja, det här har väl tagit delar av hela den här dagen för att få in. Norra norrland har kanske inte den bästa täckningen. Inte om man bor i skogen i alla fall, vi bor mer eller mindre i skogen så här är det inte fett med täckning om man säger så. Well well, nu fick jag in bilderna från igår, idag har det tillkommit en hel del men jag tänkte att jag visar dom imorn.

Lite konstateranden med Norra Norrland:

* Mygg i Enköping är INTE mygg i Enköping.
Mygg i Övertorneå.... ja då snackar vi mygg. I jordgubbslandet igår kväll så fick jag nästan spel på dom. På riktigt så tror jag att man skulle kunna tortera folk med mygg. Spänna fast dom i en stol och ställa dom i morsans jordgubbsland ba så skulle dom flippa efter 5. My god!!!

* Idag på ICA så var jag med om vänlighet i kön som jag nog aldrig förut upplevt. Jag stod i kön på ICA tillsammans med mamma. Kom på att jag glömt en del grejer, stack ifrån kön och skulle hämta resten. Det var en del folk som stod bakom mig så jag gick till den andra kön när jag väl var kvar. Då säger farbrorn som stod bakom mig i den andra kön tidigare. "Men höddudu, du stod ju här, ska du inte komma och ställa dig här" på bred norrländska. Jag blev så förvånad så jag bara skrattade och sa "Näää". Framför mig i den andra ICA kön stod en kvinna, hon vände sig om frågade "Har du bråttom? Då får du gå före mig om du behöver", oxå på bred norrländska. Hon själv hade en liten juice i handen. "Nä, jag har inte bråttom, jag behöver inte gå före dig!" fick jag ur mig. Jag är såååå ovan vid den här vänligheten. I en och samma affär, får jag vara med om denna vänlighet, 2 gånger!!!

* 77 kronor låter så mycket trevligare på Norrländska. Nu ska jag nog se till att det mesta kostar 77 kronor när jag handlar. Eller 27 kronor tror jag oxå låter trevligt. 177 kronor likaså. (Erkänn att du som läser nu har tänkt 77 kronor på Norrländska nu, kanske t.o.m så att du sagt det högt för dig själv!) :)

* Jag konstaterar oxå att en semester är perfekt här, att leva här.... näää. Vänlighet och vackra vyer till trots så tror jag att jag skulle få lappsjukan av att alltid leva här. Ja, det tror jag. Jag har norrländskt blod i mig, kanske BARA norrländskt då jag faktiskt har alla mina rötter i norra Finland. Konstigt hur påverkad man blir av sin omgivning och av sina vanor? Mitt blod påminner mig inte ett skit om att jag skulle kunna leva såhär. Men en vacker dag, på ålderns höst så.... kanske jag flyttar hit, låter myggorna suga blod ur mitt elefantskinn. Tar en strandbastu och joikar lite medan jag bubbeltvättar pullan som tanterna på badhuset.

Just nu så sitter jag här och bloggar, Milo kollar på RORRI racecar, husbandet är i bastun, mamma Thedde och Elliot spelar plockepinn och pappa kollar sport på TV. Ni vet när alla bara pyser omkring och gör lite ditten och lite datten. Det är trevligt och väldigt avkopplande. Semester är härligt här hörrni.

PS: Till svärmor och svärfar: TACK snälla ni för att ni lånar ut er fantastiska husbil till oss. Den är GULD värd och utan den skulle vi nog inte tagit oss ända hit. Ni är bäst!!!









Vi njuter i hammocken. Underskattad trädgå...

img_1154 (MMS)

Vi njuter i hammocken. Underskattad trädgårdsmöbel, tror att jag ska designa mig en egen. Man kanske skulle köpa en gammal och göra om? Den måste ju gå att få huuur fin som helst. Ljuvlig att sitta i...avkoppling på hög nivå!


Vi är framme... Har bara inte haft tid att...

img_8413 (MMS)

Vi är framme... Har bara inte haft tid att skriva i bloggen. Vilket underbart ställe dom har. Helt fantastiskt. Nu har vi precis ätit frukost och njuter av vädret. Igår kväll blev det strandbastu och bad i forsen. Har massa bilder, återkommer senare. Nu ska vi njuta lite.


Snart framme!


En fika på Fyrishov i vänta på att Elliot skulle bada klart. Kul då att
han både blivit förföljd och att någon snott hans och kompisens hand-
duk! :(


När Thedde väl kom fram (en timme försenad) så åkte vi iväg direkt.
Nattkörning... mysigt men väldigt tröttsamt. Efter 847:e gäspningen
gav vi upp och la till vid Tönnebro wärdshus.


Ett par timmars sömn blev det sammanlagt. Fick en bild på stället
precis innan jag rullade ut. Titta så vackert.....


Killarna satt vid bordet, kikade på "Den röda traktorn" och slappade.


Efter ett par timmars körning bytte vi och käkade frukost i husbilen.
Vi stannade till på en utav sveriges bästa rastplatser. 2007 vann just
det stället. Well.... det var väl fint och praktiskt men inte så WOW!!!
Husbilshälsningen!


Mäktigt med höga kusten bron. Vi stannade inte till som många tyckte
vi skulle göra. Ska man bränna typ 110 mil enkel resa måste man vara
lite effektiv med körningen.


Precis innan Gullviks havsbad fick Elliot se några hästar som han
ville fota.


Väl framme började det ju att ösa ner som sagt. Det haglade som
helvetet själv rent ut sagt. Efter så gav vi oss i alla fall ner mot havet.
Här är det Milo och Elliot som knatar.


Milo gillar att bara stå och titta på vattnet såhär.


Vårt lilla lilla hjärta.


Tony kastade sg ut i ett hav som såg så kallt ut. Det var det inte, men
eftersom det ska vara minst 25 grader och sol när jag badar så blev
det inget av det för mig.


Ger upp det där med att ladda upp bilder för nu. Vi åker i husbilen och mottagningen för mitt mobila bredband är väl sådär kan jag säga. Fortsätter att lägga upp bilder senare idag.

Jag har precis satt mig ner här i bak efter att ha kört sen klockan 06 i morse. Är lite mör kan man säga. efter 5 timmars husbilskörning känner man sig lite stel och mörbultad samtidigt. Vi stannade till för att köpa lite godis till ungarna och då kunde jag kliva ur och stretcha lite. :) Nu är det inte långt kvar tills att vi är framme. Jag har ptatat med mamma och pappa på vägen några gånger och jag vet att dom väntar och väntar på oss därhemma. Dom har ju varit ifrån oss i över 3 veckor nu så längtan efter ungarna är stor! Det ska bli jättekul att se hur dom har det där i huset. Jag har ju faktiskt aldrig varit dit och sett hur fint dom har. Det ska ligga väldigt vackert.

Nu skumpar det så inihelskotta så jag kan inte fortstätta skriva mer. Det är kovägar såhär på slutet kan jag meddela och en liten risk/chans för att vi ser renar på vägarna. Hörs senare igen.


Då tar vi det första doppet i havet för i ...

img_1127 (MMS)

Då tar vi det första doppet i havet för i år. Själv står jag med storkofta, mysbraller och converse på mig.


Höga kusten bron. Vackert det är, har helt...

img_4193 (MMS)

Höga kusten bron. Vackert det är, har helt glömt hur vackert det var uppåt. Åkte man vara förbi allt när man var 14 år? Utan att reflektera! Minns att mamma och pappa alltid sa att jag skulle titta vad fint det var. Jag läste väl Starlet och tänkte på snygga killar eller nåt.... Idag tittar jag och förundras. Sverige är vackert!


Den berömda husbilshälsningen! Hade ingen ...

img_5777 (MMS)

Den berömda husbilshälsningen! Hade ingen aning till för nåt år sen. Ungefär som busschaufförer och hojåkare så hälsar vi på varann. Coooooolt som tusan! ;)


Färden går vidare. Kl 2 inatt rullade vi a...

img_4309 (MMS)

Färden går vidare. Kl 2 inatt rullade vi av E4:an för att få sova lite. Tönnebro wärdshus har en liten rastplats som ligger så vackert! Där har jag fått ihop ett par timmars sömn, svårt att sova inatt. Snart är vi i Sundsvall....åkte förbi glada Hudiksvall för en stund sen. I <3 Norrland!


Nattbloggar från vägarna. Detta får mig at...

img_2322 (MMS)

Nattbloggar från vägarna. Detta får mig att minnas alla nattliga körningar min pappa gjort när jag var liten. I 14 år varje sommar har vi åkt 130 mil enkel resa för att hälsa på släkten i Finland. Vi körde fel till o börja med men nu är vi rätt, thank god för navigering i luren. Barnen sover och vi nattugglar lite.


Husbilssemestern har startat!


Här står vi nu med vår husbil. Visst är den fiiiiin? Tack kära svärisar
för att vi alltid får låna. Det är så kalas förstår ni!


Tittuuuuut, i´m the countrystar truckdriver woman! :)


Här sitter vi nu vi glasögonormar vid en varsin dator. Milo leker med
bilarna på golvet och Elliot är kvar och badar.


Halllååååå! Jaha, då var vi iväg då. Resan börjar på Fyrishovsbadet. Jag har köpt ny baddräkt och allt förstår ni, REA.... en sån utan axelband och nån knytning mellan brösten. Jag tror att det är tänkt att man ska vara sexig i den medan jag försöker hitta nåt som känns lite mer rätt i ett badhus. Ja för ni vet ju att vi ska besöka alla dessa badpalats och äventyrsbad nu. Pulltvättarnas mecka skulle man kunna säga eller fotguckans imperium. *SPYYYR*.... men men, jag ska inte tråka er med nu.

Idag var det dock så att jag tog husbilen och stack till affären jag medan Elliot, Milo och Husis badade. Rattade mig fram med GPS:en i telefonen och körde ändå fel 3 ggr, SNARK!! Jag kände mig som en amerikansk countrysångerska med fransskjorta och cowboyhatt som rattade det här stora åket. HOOONK HOOONK...ja det känns som man vill ha värsta tutan och dra i liksom. Det känns som att folk tittar lite faktiskt. Idag när jag rattade upp på ICA Kvantums parkering här så tittade folk. Är det konstigt undrar jag? Det kan bero på att det finns så många kvinnor som inte vågar. Som låter mannen sköta det där med körandet liksom. Men jag tycker det är skitkul jag. Det är jag och Dolly Parton liksom. "Working 9 to 5.... "

Jaha, snart brassar vi igång köket här. Det blir chicken fajitas och sen blir det nog en yatzy, ska man åka husbil så måste man liksom spela yatzy. Likadana träningsoveraller har vi inte ännu men det kommer säkert det med snart. Sen kikar vi nog TV och äter lite godis tills Thedde kommer förbi här inatt nångång. Hans pappa tar vägen förbi Uppsala från Arlanda så det inte blir en omväg för oss (lika långt hem via U-sala för honom ungefär). Då fortsätter färden i några timmar i nattimmarna. Nästa stopp är Ö-vik, Foppaland ni vet?! Där ska vi bo kvar en natt och gå på Paradisbadet. På med baddräkten.... och vet ni? Den berömda fi**hårslappen satt kvar i den. ;)

Äntligen är vi på väg! Vi åt på Donken inn...

img_0607 (MMS)

Äntligen är vi på väg! Vi åt på Donken innan vi åkte. Där hann jag få en dörr på hälen så skinnet har lossnat. Väl inne i husbilen så åkte dörren upp och jag for ut. Vricka foten och slog i handen. Börjar väl lite sådär helt ärligt men jag är inte svårt skadad, det är de enda viktiga. Nu mot äventyrsbad nr: 1...


The eveningsky.... Nu blir det film. Jag ä...

img_7595 (MMS)

The eveningsky.... Nu blir det film. Jag är trött men stressad. Ingen kul combo. Men jag lägger mig här på soffan. Hoppas att lugnet kommer så att jag får en lång natt med massa sömn. Godnatt bloggisar, hörs sen. Tomorrow we go Taikon.


Ätit thaimiddag med en Singha på Thaihak h...

img_4864 (MMS)

Ätit thaimiddag med en Singha på Thaihak har vi gjort. Nu pausar vi lite på ballen, Tony spelar lite gitarr och jag skriver listor på allt som ska med. Det är ett smärre projekt detta men iväg kommer man ju. Jag är så äckligt mätt oxå, hur orkar man packa nu. Några timmar imorn på förmiddagen har vi oxå så jag kan nog lägga ner för kvällen nu tror jag. Piuuuh... Norrland hägrar!


Dålig bloggare nu! Har fullt upp här hemma...

img_9982 (MMS)

Dålig bloggare nu! Har fullt upp här hemma med packning inför näst vecka. Inhandlandet av alla saker klara. Ambitiöst nog tror jag att jag ska hinna läsa 2 böcker. Får se hur det blir med den saken. Ska berätta mer om grunkan uppe till vänster senare....


O R U T I N !! Eller egentligen inte. Jag ...

img_8356 (MMS)

O R U T I N !! Eller egentligen inte. Jag har solfaktor 10 men det verkar inte ha hjälpt. Jag är sämst på att veta vilken jag ska ha?! Tur jag behöver förbereda för resan idag så jag inte behöver vara i solen. Bättre idag dock! Nu duschen sen vidare till kompis Maria för fika, Milo och jag åker på en lite roadtrip! ;)


Vi har det så NAJS hörrni. Solen steker, v...

img_1143 (MMS)

Vi har det så NAJS hörrni. Solen steker, vi badar och solar och bara har det bra!


Sommar när det är som bäst!


Elliot med kompis Elin och så Milo i plurret i Fjärdhundrabadet.


Ur väääägen nu kommmeeeer jaaaaaaaaaaaaaa.....



Milo med nyaste bilen! Chip från filmen bilar. Den lär inte lämna handen.

 
Värma sig lite.....


Mamman kunde sola en liten yttepytte stund. Ni som är mammor vet vad
jag pratar om...


Senare igår for vi iväg på lite cruiging i Västerås. En utav världens största
powermeet´s förstår ni. Folk från hela världen kommer och visar upp sina
fina åk. Jag är lite faschinerad av sånt här, kan ju bero på att jag är helt
såld på rockabilly och pinuppor. Milo ligger på farsans rygg och kikar stor-
ögt på alla åk!



Stora barnen satt FRONT ROW!





Dagen till ära körde vi döskalle tröjan minsann!


Look at the eyes......




Motivlackat.


En helmysig dag och kväll!

Godmorgon vänner! Idag jobbar jag bara ett par timmar sen ger vi oss iväg ut på stranden. Husbandet överraskade med att ha semester redan IDAG, wieeeee! Glad jag blir. Det blev inget dagis för Milobebis så vi ringde och önskade alla fröknar härlig semester och tjuvstartade dagissemestern oxå. Nu är det 5 veckor utan dagis för Milobebis. Det kommer nog vara lite både och eftersom han trivs så himla bra där. Men nu ska vi bara rå om varann och sova länge på morgnarna, ellerhur Milo? ;)

Vi hade en jättemysig dag igår. Jag packade kylbagen full med mackor, melon, jordgubbar, bullar, kakor och dryck och så gav vi oss ut till Fjärdhundrabadet. Elliot hade med sig kompis Elin. Vi badade, fikade och så lekte vi. Efter det hem, duscha och fixa sig lite för att åka vidare till powermeet. WOOOOW, Milo var så IMPAD. Raggarbilar satt han och sa stup i kvarten. Sen slocknade han plötsligt i sin vagn, han var helt slut efter gårdagens alla upplevelser.

Vi ska börja packa inför måndagens färd till norrland här i helgen. Det är ju ett jäkla roddande... skulle ju behöva tvätta lite innan oxå! Jag ska oxå hinna med en tjejträff med alla barnen på lördag... Maria har fyllt år och bjuder på fika! På kvällen är det träff med kompis Susanne nerifrån Sverige som är på besök och vi ska äta ihop några stycken på kvällen. Fullt skägg och precis som det ska vara på sommaren. Njuta för fullt är melodin.

Nu jobbe, hörs igen hörrni...

Kolla cruising på pappas rygg är nog bland...

img_6633 (MMS)

Kolla cruising på pappas rygg är nog bland det bästa som finns!!


Grattis Pelle! Du vann postern.... Lite up...

img_4371 (MMS)

Grattis Pelle! Du vann postern.... Lite uppgifter bara så skickar jag den! Nu drar vi på powermeet med kidsen.


Jag i solen! Härligt! Jobbade undan och hä...

img_7771 (MMS)

Jag i solen! Härligt! Jobbade undan och hämtade Milobebis tidigt, hämtade Elliot med kompis och så åkte vi ut till det bästa badet, Fjärsa badet! Auktionen avslutas när jag kommer hem vid halv sex blecket.


Nån som vill köpa? Denna blev fel då jag m...

img_8556 (MMS)

Nån som vill köpa? Denna blev fel då jag missade att skriva ett namn i texten. Detta är alltså KENTS låt "Utan dina andetag". Jag bjuder på frakten. Kom med bud om du vill köpa?


If i were a DANCER?!?!




Ok.... vi måste prata om en sak. Tittar ni på
"So you think you can dance?"

Jag ÄLSKAR det programmet. Jag sitter där i soffan och hänger med likt en valross. Sprattlar, rycker till med benen och så gråter jag ibland. Jag gungar med i musiken och så drömmer jag mig bort till en stor scen där jag svävar fram som en svan och är så jävla bra bara.

Men så tittar jag på mig själv och så känner jag efter? Skulle jag kunna göra en sån där huvudrörelse? Ja ni vet när dom slänger med huvudet i en båge runt runt, har sett att en del strippor besitter det kunnandet oxå. Min nacke skulle gå av. Huvudet skulle bara ((POFF)) lossna från fästet och bli hängande ner på ryggen. När dom slänger upp benet rätt upp då? Spikrakt uppåt likt en pilbåges pil. Om jag skulle göra det så skulle först och främst ljumsken brista, sen skulle det säkert läcka lite kiss och slutligen så skulle jag säkert släppa en brakskit så håret fladdra på danspartnern. Inte nog med det så skulle säkert ena blygdläppen titta ut bredvid troskanten oxå och så skulle det kännas som att: JAPP, där satt den. Alla dom här fantastiska lyften då? WOOOW....när dom lyfter upp den där lilla tjejen i huvudhöjd på sig själva. Jääätttelätt med en liten brutta på 40 kilo. Henne skulle ju t.o.m jag slänga upp på ryggen och kasta runt som en vante. Men tänk er mig? Med kissig byxa, blygdläppen hängande utanför och så en liten svag pruttlukt i huvudhöjd på min danspartner. Hans rygg skulle nog gå av och han kanske skulle ta i så t.o.m han skulle bli lite pruttsvag för ett ögonblick.  

Nu ska ni få höra. Jag har nämligen dansat JAZZDANS förstår ni mina damer och herrar. JAPP, i flera år. Jag var t.o.m med på ett par musikaler som vi var med i både i vår by och i Uppsala. Det var AQUARIUS och hela baletten. Det dansades och sjöngs för glatta livet minsann. Jag hade såna jävla visioner... jag skulle bli känd och dansa i musikvideos och sånt. Åka till staterna och dansa med Michael Jackson och Madonna. Nu blev det ju inte så eftersom han Michael gick och dog (R.I.P Michael, en av mina absolut största idoler) och Madonna hann och bli diva. Det hade inget med mina ambitioner och mitt driv att göra, *host host*! Nä, på sant så kom dessa jävla killar i vägen. Alla visioner blåstes omkull av finniga, störiga, långhåriga jäkla killar som man inte kunde sluta tänka på. Visionen byttes snart ut till att bli ihop med den coolaste raggarsnubben man kunde hitta. SNAAAAARK.

Allt är killarnas fel!

Lilla huset på prärien trenden....


Jag läser på lite modebloggar att man ska tänka lilla huset på prärien
när det kommer till trenden just nu! Genast så började jag finurla på vad
det skulle innebära?

Ja, vad säger ni? Är jag inte sååååå sommaren 2011 på den här bilden? Jag och Laura Ingalls eller vad hon hette den där fräkniga bruttan i Lilla huset på prärien.

Milo flippar ur!


I måndags på Allsång satt vi och sjöng med lite när dom sjöng "Änglahund". Milo flippa
ur totalt! Ok, jag behöver varna er först med att det låter FÖRJÄVLIGT med sången.
Jag låter som en man och så börjar jag såklart att hästflabba och sätter igång med mitt
berömda grisläte! VARNING VARNING alltså!

Jag brukar (helt ärligt) sitta och sjunga med i låtarna på Allsången. Ok, ytterligare en tantvarning så snart är jag väl 80 bast liksom...huuu vad det går utför. Skitsamma.... jag märker att när jag gör mig till så flippar alltid Milo. Det måste vara med min egen röst, då går det bra, men börjar jag göra mig till (vilket händer ganska så ofta) så flippar han. Han blev tokig och börja göra massa tok och jag skratta så jag kissade en liten skvätt i brallan ska jag säga.

JOBBE


Ville bara berätta att jag är gift med den här mannen. :-/ Det är han jag
ska åka på husbilssemester ihop med. Ser ni det framför er? Hur vi glider
in på campingen med den här mannen i framsätet?



Detta är en bild på min goda frukost i morse. Sommaren när den är som
bäst. Turkiskt, jordgubbar och vaniljpulver. Till det en god kopp kaffe.

Ja, då sitter jag här på jobbet igen. Det är onsdag och vi är i mitten på veckan. Har en hel del som MÅSTE bli klart innan helgen så jag har att göra mina damer och herrar. Det är precis som det ska vara det! Jajjemen....

Det är 3 dagar kvar till semester. Som ni förstår så kommer det inte bli så mycket mer semester för min del än denna veckan som kommer. Så är det ju att driva eget men jag kommer att försöka börja jobba tidigt på morgonen för att kunna avsluta framåt eftermiddagen så hinner man ändå njuta av lite ledighet och framförallt familjen. Det är ju liksom dom man vill hänga med när det är ledigt såhär. Det är tillräckligt fritt för att det ska kännas bra och för att man ska känna sig lite ledig ändå. Husbandet kommer oxå att jobba en vecka mitt i semestern och då ska jag ju givetvis vara hemma med Milobebis så då har jag ju oxå semester såklart. Förutom kvällsjobb dåra.... well well.

Nu jobbe, hörs snart igen!

Godmorgon.... Trött trött trött pga en nat...

img_5571 (MMS)

Godmorgon.... Trött trött trött pga en natt med för lite sömn. Går upp och kokar kaffe nu och gör en härlig frukost så kanske det blir bättre. Ny dag, nya möjligheter.


Dagen i bilder


Idag hade jag ärenden till IKEA, produkter till företaget som skulle
inhandlas. Hemma hade jag en nyvaken sommarlovsförvirrad
pubbeunge som behövde komma upp och ut så han fick lov att följa
med sin mamma på lite jobb ärenden. Lite IKEA köttbullar i pojken
så var han som ny! (Om ni undrar vad han har i ansiktet så är det
Globall Cup tatueringar som det verkar vara ett jäkla sjå att få bort!)


Sen så var han värd lite efterrätter pojkvasken!


Men det är ju inte direkt dyrt på IKEA hörrni. Va? 42 spänn för 2
efterrätter, en mörk chokladkaka, kaffe och läsk OCH köttbullar.
Det är ju inte klokt. Har Kamprad verkligen tänkt till här? ;)


Nu har jag precis gjort tacogratäng. Börja med att blanda ihop 400 gr
philadelphiaost och 4 dl creme fraiche och fyll en djup plåt med det.


Ha sedan på en taboblandning utav 1 kg stekt köttfärs, krossade
tomater och 2 påsar med tacokrydda.


Sen så har du på ost för glatta livet.....


...och ännu mera ost! ;)


Sen är det skjuts in i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. Serveras
med grönsallad. Gott som satans....


Sen är man såhär nöjd!!!


Godkväll puppor! Jaha, dåså börjar även denna dag att lida mot sitt slut. Jag har fått massa bra ärenden utförda och till min hjälp fick jag Elliot. Ni vet pubbeungar på sommarlov, som somnar kl 1 och vaknar 11 liksom. Ingen ordning på nånting men jag minns själv hur jäkla underbart det var att bara få vara och skita i allt litegrand. Dock så fick han sig en spark i ärslet idag när mamma ringde och sa. SESÅ, på med klädera, borsta tändern och kom ut så hämtar jag dig. Han har inte sett nya IKEA så det gick faktiskt smärtfritt att få med honom. Vi hade faktiskt riktigt mysigt idag. Det är härligt att få rå om dom 1 och 1 ibland faktiskt.

Väl hemma sen så handlade vi till kvällens maträtt. Jag åkte oxå och hämtade husbandet från jobbet och sen gav vi oss ut på promenad. Riktigt skönt och svettigt att få ånga på lite. Nu sitter jag här och bloggar medans jag istället skulle ha duschat under tiden maten blir klar. Men det här var lite roligare just nu, får ta duschen efter maten för sen jäklar i min lilla låda ska den här tanten titta på Allsång på SKANSEN! Ska nog äta lite mörk choklad från IKEA till det programmet. Hahaha, tantvarning X 2. Mörk choklad OCH Allsång. Husbandet.... jag är 38 år, jag lovar! Jag ÄR inte 68 som det kan verka ibland....






Milo åker berg och dalbana!


Häromdagen var vi ute i Fjärdhundra för att kika på vårt hus igen. Vi är där lite då och
då och smyger i krokarna för att spana in det hela. Granne till huset så finns ett elljus-
spår som vi var tvungna att checka in....

.....döm om min förvåning när vi märkte hur bra berg och dalbana detta är för Milobebis OCH sjukt bra träning för mamman och pappan. Kanske lite för bra träning så att mamman inte riktigt fixar det hela. Jag skratta så jag nästan kissade på mig åt det här och lyckades få med en sekvens! =))

Foglossning?


Den här bilden är tagen från vårt område där vi ska bo. Såhär nära badet
bor vi. Det är alltså ett bad med 3 olika stora pooler. En jättepool typ
badhus size, en mellan pool och så den där lilla som jag och Milo badade
i häromdagen. Sen är det grönområde med lekpark, en liten kiosk med
både mat och gottis och så 2 stora omklädningsrum. Efter husbils sem-
estern går vi ALL IN på att flytta! :)

Godmorgon vänner! Idag är det tisdag. Igår var jag verkligen ute på 2 promenader. En på kvällen oxå, det kändes igår kväll kan jag meddela er. AJ mina fogar. Ja, det är ju så, jag får fortfarande ont i mina fogar efter jag fick Milobebis. Antar att det är nåt som kommer att ta väldigt lång tid att bli kvitt, han är ju liksom 2,5 år nu =( Så är det att skjuta ut en unge på 5 kilo ur muffen. =) Men det man undrar är om det fortfarande är en foglossning? Då kommer jag väl krackelera lagom till min 50 årsdag. Det vore ju inte så kul!?

Jaha, det är tisdag och Thedde har landat nice and safe i Pragh. Är så glad för hans skull och tror att dom kommer ha så himla himla kul på sitt innebandyläger. Det är sånt här han kommer minnas från sin barndom tänker jag mig, sånt som han kommer berätta för sina barn och barnbarn kanske? Vi har en speciell sida på fejjan vi föräldrar som vi kan följa våra kids på, sånt gillas! Själv så kommer jag så smått att börja packa för vår husbilssemester som startar på måndag nästa vecka. Vi kommer att vänta på Thedde så att han landar på Arlanda, plocka med honom i farten och så drar vi uppåt. Han kommer ha några hektiska veckor den globetrottern. Norrland here we come. Nu ska sverige ses från andra hållet oxå, har ju inte varit uppåt på så många år.... jag som har mina rötter i norrland kommer väl börja mad att både jojka och gå klädd som en same. Man vet aldrig så noga med mig. 


Ninas LCHF glass! Jag är sötsugen denna kv...

img_4301 (MMS)

Ninas LCHF glass! Jag är sötsugen denna kväll så jag vill skjuta nån och det vore ju synd och behöva göra det. Därför snitsa jag ihop en egen glass. I den ska det vara färska frysta hallon (micrade så de tinar) vispgrädde, turkisk yoggi och vaniljpulver. Blanda ihop och ställ i frysen om du vill ha den lite kall. Själv äter jag det direkt, sjuuuuuukt gott! ENJOY! Pst... Ni kollar väl Allsång? ;)


Ett tomt papper


Ett tomt papper på mitt skrivbord på kontoret. Det är såhär det ser ut
innan jag sätter tänderna i det för att göra en poster. Det är här det
händer kan man säga! :))


Ja, ibland känner man sig som ett tomt papper minsann. Ingen inspiration.... inte för att jag känner så just nu men ibland är det verkligen helt jäkla tomt i hjärnkontoret. Precis som när man MÅSTE prestera så kan man inte. Det är slut, finito, nada uppe i skallen.

Just nu har jag jäkligt mycket runt omkring mig. Allt ska liksom falla få plats på bara ett par månader. Jag ska först och främst ha en husbilssemster med familjen, när vi kommer hem därifrån ska vi flytta (ni som flyttat vet exakt hur stort projekt det är), när det är klart så har jag ett än så länge hemligt projekt som ska vara klart i slutet av augusti... det kommer att krävas blod, svett och tårar och ett jävlaranamma utan dess like. Det är ett jätteprojekt och så sjukt spännande så det finns inte ord. I alla fall.... det är nu det gäller att jag är taggad till tänderna. Fokuserad, hungrig, målmedveten och jäkligt pigg. Finns inte tid att bli sjuk, hängig, inspirationslös m.m. Äter ni nåt för att hålla er fit for fight? Jag har ju börjat dricka min blütsaft och fasicken att jag tycker att jag känner av lite skillnad. Till det bättre förstås. Men sitter ni på nå bra tips vad gäller det så får ni hemskt gärna dela med er. Jag måste ha huvudet på skaft nu resten av denna sommar för att allt ska gå i lås och bli som jag vill.

Ps: Tycker inte ni som jag att alla kändisar sitter och skriver på en bok just nu. Är det nåt man SKA göra på sommaren eller? Klurar fan på att göra det jag oxå. Frågan är bara vad den ska handla om....

FÅ UR DITT FETA ÄRSLE!





Morgonpromenaden i morse. Dagen till ära i en Fjärdhundra tröja.
Husbandet ska nämligen börja spela innebandy med dom i höst... :)


Huuuuu, i morse var jag då äntligen ute på min morgonpromme. Senast jag var det var den 26 juni. Genom min Runkeeper på iPhonen så har jag ju stenkoll på mina träningsvanor. Sista tiden har det varit så dåligt, DÅLIGT! Jag har slarvat en hel del både vad gäller maten och dessa promenader. Inser ju att jag mår så pissigt när jag inte följer mina vanor. Allt blir värre på nåt sätt. Humöret, pigghet och allmäntillståndet skulle jag vilja säga. I förra veckan tog då jag och husbandet ett gemensamt beslut om att skärpa oss nu. Det spelar ingen roll att det är sommar och semestrar, det är bara en jäkligt dålig ursäkt eftersom bådadera går alldeles utmärkt att följa ändå! När är det inte som mest härligt med en morgonpromenad om inte mitt i sommaren? Vem fan tycker om o gå en iskall morgon mitt i vintern när tempen visar -24 grader. Inte är det jag i alla fall.

Anyway, i morse var jag iväg och SHIIIT vad skönt det är. Det är så underskattat så det är sjukt. Hela min dag blir helt annorlunda av en morgonpromenad, JAG LOVAR! Dock så har ett litet problem dykt upp, jag märkte det i helgen. Mina skor är HELT SLUT! Antar att det beror på just morgonpromenaderna i ur och skur. Jag har ju gått med dom hela vintern liksom. Själva sulan med dess dämpare, precis under hälen har typ lossnat. Det funkar att gå i dom, det gör det. Men frågan är hur länge? Kommer jag komma hem i skor utan sula nån dag... likt en indian smyger jag i sullösa moccasiner. Nä, det måste ses över PRONTO så att nu det inte ska kunna hindra mig. Jag som tänkt börja med löpning. Ja, det har jag ju tänkt ett tag men får inte mitt feta ärsle ur vagnen. Men jag antar att jag på nåt sätt trott att jag ska bli smalare först. Ja att inte ärslet hoppar upp och attackerar min rygg för varje steg jag tar. Att inte pattarna nockar mig. Att jag inte spyr blod.... ja alla såna tankar måste bort innan jag ger mig iväg. Fattar inte att det ska vara så svårt. Det är ju bara att göra´t liksom.

Helgen i bilder!


I lördags var vi som sagt barnlediga och jag bjöd upp Helena och Kattis
på lite balkongmys. Här med en härlig "dagens", är det lite 80 kanske?
Husbandet med kompis Tobbe fick oxå vara med på ett hörn. ;)


En GT till Helena.


Sen satte det igång igen..... hysterin med dessa bilder! :)))





Snygga va? :)


Helena hade med sig denna underbara tårta igen! Jubileumstårta från
Fabian Flink. Alltså det går knappt att med ord beskriva hur god den
här är. Allra längst ner på botten är det chokladcreme, i mitten en
passionsfrukt parfait, chokladcreme igen och så en ljus chokladmousse
längt upp. Mörk choklad och äkta 24 karatsguld högst upp. MUMMA!!


Sen var vi igång igen! :)








Suddig galen bild på Beijne och Husbandet. Whoop whoop!
Vi hade en jätteerolig kväll, jag skrattade så knipmuskulaturen fick
jobba hårt många gånger. MY GOD vilken galen kväll! Det är så kul
när det bli lyckat såhär.



Godmorgon vänner, det är måndag. Wieeee..... SNARK! Idag åker i alla fall Thedde en vecka till vackra Prag. Han ska på innebandyläger i en veckas tid. Hans pappa är med då han är ledare så det känns faktiskt riktigt tryggt och skönt. Dock så är det ju bedrövligt att skicka upp sin unge i luften när man är flygrädd. Muppigt va? Jag är inte ens med på resan men är rädd för att han ska flyga. Ja jävlar, jag måste nog göra nåt åt den här hysteriska rädslan tror jag. Fan jag kommer ju inte hinna se nånting av världen på detta sätt. Hmmm...

Annars så väntar idag:


JOBB
SISTA PACKNING ÅT THEDDE
IVÄGSKICKNING AV THEDDE
VISNING AV LÄGENHET

Det är ett par som har första tjing på lyan, det är många som frågat och visat intresse för denna underbara lägenhet. Jag förstår dom, den är verkligen jättefin. Dock så är den rätt sliten på sina håll. Skulle det göras lite renoveringar på toaletter och på kök så skulle detta vara en TOP OF THE LINE lya. Idag betalar vi dock.... HÅLL I ER NU: närmare 15 000 kr för den här i månaden (inklusive el). Man betalar även extra för att få ha tvättmaskin inne i lägenehten (vi har dock inte haft nån). It´s not worth it, det finns så mycket annat härligt att göra här i livet än att betala på ett boende. Skulle den dessutom bli renoverad törs jag inte ens tänka på vad det skulle kosta att hyra den. Men som sagt... nu drar vi ut på landet, till lugnet, till släkten och betalar nästan halva denna hyran där ute. Piiiiiuuuh....

Nu jobb... hörs snart igen!

Milobebis har sovit hos farmor och farfar ...

img_4768 (MMS)

Milobebis har sovit hos farmor och farfar inatt, dom hade haft så mysigt. Dock så är det ju så underbart att få hem sin bebis igen när han vart på borta från oss. Superkul kväll hade vi igår...åhh, vänner är härligt och även att bara vara vi jag och husbandet. Nu ska jag fortsätta mysa med mina ungar och äta en svennebanan middag framför TV:n. Kött o bea... MUMS!


Skål!

img_1120 (MMS)

Skål!


Torso of a man. Har skapat lite på förmidd...

img_8243 (MMS)

Torso of a man. Har skapat lite på förmiddagen...


Då återgår vi till LCHF igen då. Lördagsfr...

img_8633 (MMS)

Då återgår vi till LCHF igen då. Lördagsfrulle med hemmagjort LCHF bröd är GÖTT!


Fredagkväll när det är som bäst! Ikväll ät...

img_8982 (MMS)

Fredagkväll när det är som bäst! Ikväll äter vi godis.... Fusk fusk! Imorgon är en ny dag!


Tjejmiddagen i bilder


Vi började eftermiddagen med en fika hos bästaste Kattis. Milo ville
som vanligt testa mina glajjar! COOL!


På kvällen var det dags att möta upp tjejerna för lite middag på All In
här i byn. Det visade sig bli en jättetrevlig kväll.


Solen gassade verkligen och när klockan var nästan 8 på kvällen så
brände det på så pass att man inte orkade sitta i solen.


:)


Skål fina Kattis!


Sällan jag och Helena går loss på 170 bilder på oss sittade såhär. Det
börjar som vanligt, för att sedan spåra ur fullständigt!


Det här är "När det ser ut som vi har skitkul" posen.


Sen blev det "Handen i ansiktet" posen.


Den posen var så kul så den forsatte vi med.


Å igen....


Då blev vi kissnödiga och så bara fortsatte jag inne på muggen oxå!
Snark för mig..... :)


Senare kom en ung kille till vårt bord och fråga vad vi ville dricka.
Skumpa sa jag och skumpa vi fick! Snäll kille, väluppfostrad måste
jag säga! :)


På väg hem sen såg jag dessa 2 ungdomar :) klättra upp för vår
stora vattenskulptur vi har mitt på torget. Livrädd fotade jag det hela
och tänkte att jag måste komma ihåg hur man göra första hjälpen
när dom ramlar ner. Dom klarade sig... PIUUH!


God eftermiddag vänner! Här bjuckar jag på bilderna från igår kväll som jag lovade. En jättetrevlig kväll med mycket skratt och häng med bästaste tjejerna.

Jaha, idag hämtade jag Milobebis lite tidigare och så åkte vi och handlade lite. Tacos, jag är så sugen på det ikväll. Det roliga är att när man handlar med honom med sig blir det lätt lite hysteriskt handlande. Han går omkring överallt och ingenstans och samtidigt försöker jag komma ihåg vad det är vi behöver och jagar samtidigt honom. Han vill ju inte sitta i den där korgen så då får man liksom lösa det ändå. Det roliga är att när man handlar på det här viset så glömmer man hälften. Som den rivna osten och gräddfilen. Att äta tacos utan gräddfil och riven ost är som att äta korven utan brödet, köttfärssåsen utan spaghetti.... eller vänta nu? LCHF alltså, nä men ni hajjar vad jag menar. Det blir inge gott så nu måste jag åka och handla igen. SNAAAARK. Men men... det är det värt, bara man får tacosen som man vill ha den.

Det blir en lugn och skön fredagkväll här hemmavid. Hoppas lite på att stora barnen ska vara hemma, har knappt sett dom på hela veckan. Thedde kan jag nog glömma då det är Globall Cup i stan och det ska hängas med polarna. Elliot lär jag få binda fast i soffan om jag ska ha honom hemma. Det blir jag, husbandet och Milobebis i fredagssoffan antar jag. Men hoppas kan man ju alltid göra.

RöSTa

Mina designade klänning på NELLY.COM


Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!

 

Ja det vore verkligen gulligt av er om ni ville rösta på min lilla klänning som jag gjort! Önskar jag hade hennes tuttar och kropp så att jag sen kunde använda klänningen oxå! :) Men men, vad är väl en bal på slottet? :)


Sommaren planeras








TJOMENVISST (uttalas på bred norrländska). Hit ska vi åka i sommar!


Ja, planeringen för sommaren är i full gång. Vi ska åka uppåt i år. Mamma och pappa har stuga i Norrland, faktiskt i Övertorneå. Där ska vi tillbringa några dagar, sen ska även min mormor i norra finland få sig ett besök av barnbarnet som hon typ aldrig träffar. Vi ska få låna svärisarnas husbil i år igen (LYX). På vägen tänkte vi ta några stopp. På vägen hem kommer en av stoppen vara Pite Havsbad. Ett enormt ställe om man får tro bilder och på vad folk sagt till mig. Det ligger 20 mil från mamma och pappas stuga så det får bli ett litet stopp där på vägen hem. På vägen dit så stoppar vi till i Foppaland. Det bli Ö-viks paradisbad som ska få sig ett besök av taikonfamiljen.

Jag ska ge mig in på ett badhus. Ja ni hajjar ju ångesten. Kommer dessa "tvätta pullan så det bubblar tvål till taket" tanterna att befinna sig där? Ska jag behöva se på denna fasliga handling igen? Sära på benen redigt och tvätta stora busken scenariot? FIIIJ FAEN alltså!! Det kommer ju garanterat vara fotguck på golven, pullhår i golvbrunnarna och säkerligen en och annan blommig necessär med fotfilar och diverse attiraljer som ligger längs bänkarna i omklädningsrummen. Huuuu... jag ryser av bara tanken. Men det är ju så, då MÅSTE jag ju. Jag har liksom inget val. Husbandet kan ju inte bege sig in på ett bad lika stort som norra norrland med 3 ungar och klara det helt på egen hand. Det blir ju så att jag får ge mig in i slagfältet. Det blir skyddsglasögon, heltäckande dykardräkt och sockiplast på. Tror ni pubbeungarna skulle skämmas över sin mamma då?

Hur som haver så kommer jag ju givetvis blogga från hela resan så ni kommer få full rapportering om färger på necessärerna, pulltvätterskor och mycket annat! Natten den 11 juli åker vi.... vi hämtar Thedde på Arlanda som kommer hem från en innebandycups vecka i Prag.

Trevligt med kaffemuggar med lite budskap....

img_4241 (MMS)

Trevligt med kaffemuggar med lite budskap. I morse kvista jag in på Statoil för en kaffe och märkte nu när jag skulle kasta den att det ju står massa trevligt om kaffe på muggarna. Spar den nu. Återkommer senare med bilder från igår, måste jobba lite först.


RSS 2.0