Välling byte



När man hoppar från fullkorn till vanlig havre kan det se ut såhär. Den milda havrevällingen har Milo ätit från han var ett halvår, men var efter han vuxit så har oxå vällinge hängt med. Nu har vi bytt ner oss, ja i åldrarna alltså!

Vill ju såklart uppdatera er vad gäller Milo läget. Inatt har varit en hyfsad natt, inte som den natten med 10 timmar (drömmer mig bort) utan ett hyfsad om än inte BRA!

NATTNING:

Hur:        
 Helt utan krusiduller, trött bebis som vill sova i sin egen säng!
Välling:     2 flaskor á 275 ml
Magen:     Inga konstigheter, inga brontofisar bara lugn och vi slipper gasmask.

UPPVAK:

Kl:
            24.00, gnyr. Vill ha välling men inga utbrott eller gapskrik och svår att få lugn. Äter välling somnar om.
Välling:    1 flaska 275 ml
Magen:     Inga brontofisar, inget hålla sig på magen, inget sträcka sig raklång. Fortfarande inga gasmasker. 

Kl:            04.00, gnyr. Inte skriker. Gnyr
Välling:    INGEN, bärs istället över av okonsekventa husbandet till vår säng. Jag kliver upp.
Magen:     NADA, INGET, NOTHING. Somnar om helt lugnt! 

Facit, vi byter nu till havrevälling efter att ha blivit påläst på nätet igår och fått en hyfsad natt direkt. Mååååånga föräldrar berättar om barn som sovit väldigt oroligt, haft lite magknip, ätit flera flaskor välling nattetid och framförallt hållit sig mätta hela dagen på fullkornsvälling. Summa sumarum blir att Milobebis skiter i att äta sig mätt på riktig mat på dagen eftersom han fyller sin kvot nattetid. Den onda cirkeln är ett faktum. Nu kör vi såhär. Sen läste jag om att göra vällingen mer och mer blaskig nattetid så att det liksom inte tjänar nåt till att äta den mer. Det är nästa steg.

UPP TILL KAMP NU INNAN JAG FÅR FNATT
NU SKA MILOBEBIS SOVA EN HEL NATT!

UPP TILL KAMP NU INNAN JAG FÅR FNATT
NU SKA MILOBEBIS SOVA EN HEL NATT!

Låt ropen skalla bloggvänner........


UPPDATERING:

Husbandet kom upp nu och gör i ordning en flaska välling. Men, kl är 05.46.... fortfarande en hyfsad natt...

Kommentarer
Postat av: Cissi

UPP TILL KAMP NU INNAN NINA FÅR FNATT

NU SKA MILOBEBIS SOVA EN HEL NATT!



Jag håller tummarna att du/ni får sova en hel natt SNART!!!

Kram

2010-11-24 @ 06:52:41
URL: http://cissileandersson.blogg.se/
Postat av: Johanna Viksell

Vi kör faktiskt på go'natt vällingen fortfarande, William hade fullkornsvälling ett tag men sen sa hans mage ifrån så då gick vi tillbaka och det har fungerat kanon. Lycka till med sovandet, jag vet hur jobbigt det kan vara ;) kram

2010-11-24 @ 07:48:56
Postat av: Mallis in real life

Jag längtar också till Marlon sover en hel natt. Vissa nätter vaknar han en gång i timmen (känns det som) och han är inte alltid hungrig. Han vill bara vara nära.



I natt har det dock gått jättebra, han har ätit en gång och jag känner mig utsövd!



Jag hoppas sannerligen vällingen funkar för Milobebis.



Ps. Jag rippade din feedjit. Suveränt, nu har jag bättre koll på vilka som läser min blogg. I alla fall vart de bor.....mohahahahahaaaa



PÖSS

2010-11-24 @ 08:34:09
URL: http://mzmalliz.blogspot.com
Postat av: Madde K

Vi bytte upp till 2 årsvälling för att vi trodde att B inte höll sig mätt på den andra. Men bytte snabbt tillbaka igen då hon hade ont i magen i tre näter i rad.



Nu ligger hon här i soffan och sover..kräksjuka in the house :(



Kram kram

2010-11-24 @ 08:52:15
URL: http://4aifamiljen.blogspot.com/
Postat av: Elin

Elsa började sova bättre på natten när vi tog bort vällingen helt.

Håller tummarna för att det löser sig snart med Milo!

kram

2010-11-24 @ 09:00:15
URL: http://pitbullpaddansmamma.blogg.se/
Postat av: Husbandet

Milo sluta med brontofis

Pappa vill sova som en riktigt gris

2010-11-24 @ 10:33:22
Postat av: Erika

En lite undran.. ska Milo verkligen äta sååå mycket välling? Han kanske inte äter tillräckligt på dagen, och behöver fylla på med mat på natten, bara undrar.. och så vill jag bara säga tack för en super bra blogg och lycka till med allt!!

2010-11-24 @ 11:45:41
Postat av: Nina

Det är just det som är grejen Erika! Han har hamnat i den ond spiralen, äter välling som fan på natten för att han inte ätit ordentligt på dagen! Så just nu försöker vi med tunnare välling (samma mängd som fullkorn) så kanske hn bli hungrigare på mat dagtid. Nästa steg är att ta bort välling helt, men då måste vi vara mer i fas med allt för det kommer att krävas mycket styrka ock konsekvens!



TACK!

2010-11-24 @ 12:20:23
URL: http://niiinis.blogg.se/
Postat av: jama

Åh fy va jobbigt att behöva hålla på med välling nattetid. Det behövde vi aldrig....vad jag minns...man glömmer ju. Däremot ammade jag tot ca 1 år o på slutet endast på natten. Minns när vår föräldrar utb fortsatte när barnen var födda (bvc som tog över, med FÖRSTA barnet altlså) då sa hon när vi förstagångsföräldrar satt där o barnen väl va 4 mpn ca. Att "ni ammar väl inte på natten nu, för DET behövs inte". Där satt man o kände att det var ju på natten man ammade som mest. Så det är nog det att amning/välling nattetid blir en slags tröst o trygghetsgrej för de små. De är nog inte direkt hungriga - ja förutom om de håller igen dagtid då som du beskriver.



Ibland gäller det att bara tvärt sluta - ta kampen. Det brukar ju ge med sig efter några dar, eller nätter i detta fall då. Men jag vet, det ÄR tufft, o jobbigt. Och nattetid är man inte sitt vanliga jag o gör allt för att få den där sömnen. En rejäl flaska innan läggdags, det borde ju göra sitt egentligen. Eller ska han kanske ha gröt på kvällen?? Äh, jag är ingen expert, och som sagt. Med tiden ger det sig ju men uscha, jag minns vad hopplöst det kändes med knöliga nätter!!



Stort lycka till!!

KRAM

2010-11-24 @ 12:36:13
URL: http://jama.blogg.se/
Postat av: Anonym

Tack för ditt svar, jag visste inte hur jag skulle utrycka mig för att inte utrycka mig fel.. jag tycker ni har en superbra plan och jag håller tummarna för att Milobebis ska fixa detta. Styrkepower till er alla :)!!

2010-11-25 @ 08:37:57
Kommentera inlägget här:

Jag blir glad av era kommentarer:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback