Underbart! Vi har ätit såååå gott, efterrä...

img_0418 (MMS)

Underbart! Vi har ätit såååå gott, efterrätten kvar! Underbara vänner, vacker dukning som jag kvaddat ( berättar mer sen), härlig feeling! Livet kan vara så mycket värre hörni! Puss alla bloggläsare, tack för det här året som gått! Hoppas ni fortsätter kika in här hos mig även nästa år! Tack för stöd, tack för pepp, tack för goda råd! Ni betyder mycket för mig! Puss // Nina


Kvällens dessert



Detta kommer att  bli kvällens efterrätt. Jag kommer dock att använda
mig av lite större champagneglas som efterrätten ska serveras i.

Visste ni att detta faktiskt är LCHF?!

PASSIONS PANNACOTTA

Ca 4 portioner

150 g vit choklad (jag ska prova att fylla på med lite mörk mintchoklad oxå)
5 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
3 gelatinblad

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Skär chokladen i mindre bitar. 

2. Koka upp grädden och vaniljsockret. Ta kastrullen åt sidan. Lägg i chokladen och låt den smälta under omröring. 

3. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg dessa i grädd- och chokladblandningen.
Rör till gelatinbladen löst upp sig. Låt blandningen svalna en stund och rör om då och då under tiden. 

4. Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen minst 2-3 timmar innan servering. Tänk på att täcka över skålarna med plastfolie. 

5. Gröpa ur passionsfrukten och lägg innehållet uppepå. Bryter av fantastiskt mot den söta pannacottan.

Tips: Supergod pannacotta som även kan varieras med mjölkchoklad istället för vit choklad. Själv ska jag testa att ha i lite mörk mintchoklad!

De sista tjockiströjorna är inhandlade!



Topp LINDEX, långkofta med guldknappar JC




Spetskofta H&M





3 toppar från LINDEX. FIck ingen bra bild på sista tröjan....så jag
sket i den helt enkelt!


Sådärja, nu ska vi se! Allt detta för 600 kr! Billigt och bra! Dessa tröjor här ovan får stå för slutet på det här året. Slutet på "tjockis" året. Det här är nämligen de sista tjockiströjorna jag köper. Alla har nåt gemensamt. Dom är stora och dom är tråkiga i färgen. Förutom den röda färgklicken där uppe och kanske den puderfärgade koftan med spets. Men för övrigt så har det sett ut såhär för min del sen jag varit gravid. Jag har gått i stora kläder, rymliga tröjor i mörka dova färger som inte framhäver rundheten under. Hemma har jag kunnat ha min favvoklädsel, tajt linne med mysbyxor. Skulle aldrig gå så nån annan stans.

Tjockiströjor är det enda klädesplagg jag känt att jag trivts i. Så var det INTE när man var smal. Då hade man tajt och i härliga färger och trivdes ändå. Ok, det var väl kanske en överdrift eftersom man aldrig är nöjd, jag tyckte väl att jag var tjock då oxå... ni vet sådär typsikt kvinnligt. Men det var jag fan inte, nej... det vet jag nu.

Vill ni oxå köpa de sista tjockiströjorna så fanns det mycket på Lindex och en del på H&M. Billigt och bra och nåt som vi ändå inte kommer kunna ha närmare våren. Nej, för då har vi tappat i vikt så då blir dessa kläder våra tält som vi kan bo i på sommarsemestern sedan. Så är det!

Vaknar upp till sista dagen på detta år! J...

img_0417 (MMS)

Vaknar upp till sista dagen på detta år! Jag har fått sova till 8.30 efter nån vaken timma med Milo på morgonen.. Nu ska jag sakteliga börja förbereda för kvällen. Lotten "efterrätt" föll på oss även i år. Blir pannacotta även i år! Har ju gelatinblad för ett helt kompani då husbandet fatta fel förra året! Han skulle köpa 6 gelatinblad, han köpte 80 st!!


Hittade visst lite plastnaglar här hemma s...

img_0415 (MMS)

Hittade visst lite plastnaglar här hemma som jag nu målat. Det blev ett beiget lack till outfiten imorn. Det är en lugn kväll hemmavid ikväll, det känns som hela skaran är lite trötta. Har vart och shoppat på REAN idag. Det blev en hel hög med tröjor, lite smycken och haremsmysbyxor, allt till vrakpris! Synd att 1 tröja hade larmet kvar när jag kom hem, snark! Kan man bryta det själv eller måste man gå tillbaka? Hmmm, hammare kanske.....


Wieeee....det har kommit, utlottning i blo...

img_0407 (MMS)

Wieeee....det har kommit, utlottning i bloggen anyday!


Vilka vill bli smala till sommaren?



NU ska jag se till att vi alla hittar motivationen. Nyårsafton är här, imorgon är sista dagen på detta året. Min motivation verkar ha försvunnit för min del. Men jag känner att den kokar lite under min hud och jag behöver nog bara sätta igång så är den med mig igen. Nu har jag tyvärr inga bra bilder på husbandet som han ser ut idag, men på dessa 2 bilder skiljer det 22 kg. MINUS 22 kg.

Jag har ju berättat för er lite då och då hur det går för husbandet. Nu börjar han att nå sin målvikt. Kan ni fatta?!?! Sin målvikt!!! Han har kört under hösten och vintern och vi tror att det var ungefär 3 månader sen han började seriöst. Han har vart så JÄKLA DUKTIG, jag är sååå imponerad.

Han började med att promenera varje morgon till jobbet. En 45 minuters runda, sen har han kört LCHF, men han har FUSKAT varje helg. Någon utav dagarna. Då har han ätit chips, potatisgratäng, smågodis, bullar... ja allt! Han har dock inte ätit en HEL påse chips som förr, utan typ en halv. När måndagen sen kommit så har han kört på som vanligt. Han har oxå tänkt på att inte äta så stora portioner. Men annars så har han njutit av mat som vi andra fast han skippat kolhydraterna. Jag har ju kört med jag med, men mest på halvfart. Jag har oxå gått ner men långt ifrån som han och det beror på att jag inte varit lika strikt, att jag är kvinna, att jag är 8 år äldre, att jag fött 3 barn.... ja vafan, listan kan göras så jävla lång. Men skit i det. Det finns inga ursäkter eller genvägar utan jäkligt HÅRT jobb. Men när husbandet ser tillbaka på det så tycker han att det stundtals varit jobbigt men långt ifrån så jobbigt som han trodde det skulle bli. Vågen har varit hans motivatör, den har gått neråt HELA TIDEN! Faktiskt nästan varje dag! Jag har peppat massor jag med, helst när vågen stod stilla vid 95 kg ett tag, då ville det inte neråt men det kom, han vara bara tvungen att fortsätta.

Han började på 108 kg. Idag väger han 86 kg!!!
Hans mål är 85 kg, sen vill han stanna där. Jag har liksom fått en ny karl. Jag känner inte riktigt igen honom eftersom det gått ganska så fort. När jag kramar honom känns det som halva Tony jag kramar. Jag saknar honom lite, ska erkänna det, eftersom jag älskade att han var så stor och trygg. Men, det absolut viktiga för mig är att han mår så mycket bättre idag och han trivs. Sen är han ju skitsnygg då förstås, fast det tyckte ju jag även förut. Så ingen skillnad så....

Men hörrni, det här är vad vi ska tänka på nu efter nyår. Ja, ni som vill hänga på alltså. Jag kommer köra på med LCHF. Jag tänker dela med mig av recept här förstås! Promenad start måndag morgon efter nyår blir det för min del. Sen kör vi 45 minuter varje morgon, gör jag inte det (om kylan vill annorlunda) så kör jag Nintendo Wii och lite styrka på hemmaplan. Till sommaren ska i alla fall mina sista kilon bort. Så är det! Jag har hållt på nu i snart 2 år med den här vikten. Jag har efter jag börjat tappat 15 kg så det är väl inte så fy skam det heller, jag är väldigt otålig och har tappat motivationen flera gånger, värre blev det nästan när det gick så fort för husbandet och mina kilon smyger av. MEN, man måste fortsätta, det är det enda som hjälper. Så till sommaren ska jag nå mitt mål. Det är ca ett halvår kvar så själva tiden är faktiskt realistisk. Det är viktigt!

Vilka är med? Hur många kilo vill ni ha bort till sommaren?

Snälla.... Jag letar efter min motivation....

img_0403 (MMS)

Snälla.... Jag letar efter min motivation. Min promenad motivation och min motivation att låta bli dessa 2 fat. Det har gått bra måndag, tisdag. Igår stod jag inte emot Rocky roadsen. Kan nån komma o tömma faten?


Dag 20 - Den här månaden






Dag 20 - Den här månaden. Dessa bilder talar nog sitt tydliga språk
på hur det sett ut.


Hur summerar man en December månad. Den kan vara lugn och skön med lite glöggmys och man känner hur man nästan förvandlas till en raggsocka och den kan vara stressigare än stressigast, på gränsen till sinnesjuk. På gränsen till att jag själv kliver in i tvångströjan.

Min December har nog varit just så. Kanske mer sinnesjuk än raggsocka skulle jag vilja säga. Månaden har kantats mycket av alsterframställning för min del såklart, december är ju en sådan månad. Det har kantats av advent och att äntligen få plocka upp julen. Jag som ÄLSKAR julen har ju myst i 300 samtidigt som det stundtals känts som man vill stoppa klockan för att hinna med.

Nu närmar vi oss slutet på denna månad och faktiskt oxå slutet på ett helt år. Snart är det 2011 och jag tycker nyss att det var 2003. Tiden går så fort så det gäller att hänga med. ENJOY LIVING!

Nyårsdukningen




Läste en artikel i Aftonbladet! Den handlade om nyårsdukningar. Den
här dukningen tyckte jag var JÄTTEFIN. Den är gjord sådär frostigt som
är så himla fint. Helt i min smak och jag skulle helt klart kunna plåta av
allting!

Det följde med en hel del fiffiga tips som jag tänkte återge, jag ska i alla fall tänka i dessa banor nästa gång jag har en middagsbjudning. Nu kommer inte vi att vara här på nyårsafton utan hemma hos Kattis och Beine och där får man alltid sätta sig vid jättefint dukat bord. Ska komma ihåg att ta bilder på fredag!

Fiffiga/bra tips för nyårsdukningen:

En matplats med udda stolar, kombinerat modernt och antikt skapar en personlig och trivsam atmosfär. För att inte dölja bordets karaktär, använd ett tunt silkigt genomskinligt tyg som duk. Gör det lätt för dig genom att använda ett tyg med fållade kanter.

Udda karaffer förstärker glamouren. Placera en stor blomsteruppsättning på bordet. För en frostig känsla, spraya silverfärg på strån och murgröna.

Vid tolvslaget får gästerna en silverstjärna med ett ”lycko ord” som får bli ett ledord för det nya året. Som här ovan till exempel: ”Drömmar är bra, att förverkliga dem är bättre”.

Det är alltid trevligt med placeringskort och det gör det lättare för gästerna att göra nya bekantskaper. Här ovan så är ett silverband knutet runt varje servett och antikstämplade hängetiketterna fungerar som placeringskort.  

Favourite pics



Favourite pic.....

...nyss taget här hemma. Thedde sitter vid datan och Milo ställer sig framför honom. Han vill titta på bussen säger han. Det betyder att vi ska leta fram ett klipp på youtube som innehåller en åkande buss. Just när han tar tag i sin storebrors arm knäpper jag fotot. Han ser upp till sin storebror och älskar honom så mycket. Han älskar båda sina bröder så mycket... det känns så fint i mammahjärtat minsann.

Blaskvällings kuren



Där inne i kulan är ju jag. Milo märker att man kan spegla sig i det
mesta. Tänk vad kul det måste vara med alla upptäckter!?


Lite uppdatering angående Milos sovvanor. Ni vet ju vilken LIVING HELL vana han haft. Typ inte sovit och bara ätit välling nattetid.

Kan säga att den mystiska nyckeln till bättre sömn var BLASKVÄLLING. Därför tänkte jag nu vara en levande reklampelare för BLASKVÄLLING. Känns som jag kanske borde tillverka nåt som heter BLASKVÄLLINGS kuren, så säker är jag på min sak!

Vi har numera en liten pojke som TYCKER OM mat. Har ni hört nåt så fantastiskt?! Han ÄTER! Som sagt så märkte vi ju skillnaden redan nån dag efter vi kört igång projetk BLASKVÄLLING. Han ville ha frukost. Detta fortsatte... sen ville han äta mat. Han sa "Äta mat" för första gången någon vecka efter vi började. Han har inte velat säga så tidigare, för han har ju inte velat äta helt enkelt. Han har varit mätt på 1,5 liter välling.
Han äter numera hela portioner, dock så går det bäst när vi hjälper till lite. Annars tappar han intresset fort och vill göra nåt annat. Men det handlar ju om nyfikenheten och den där lilla rastlösheten som bor i honom.

Nätterna då? Ja, han vaknar mellan 3-5 och vill ha sin blaskvälling. Sen somnar han (oftast) om till typ halv 7. Han sover oftast oavbrutet till den tiden på morgonen så vi behöver inte gå in och ge honom nappen eller på annat sätt klappa om honom. Han har helt mörkt i sitt rum med undantag för en liten nattlampa som lyser svagt, vi stänger dörrarna. Då sover han som bäst. Jag har slutat gå in för att titta om han andas men jag sover långt ifrån BRA ännu, men det kommer väl kanske? Jag har ju hållt på såhär sen graviditeten så man får nog räkna med att det tar ett tag.

Men har jag något råd att ge så är det BLASKVÄLLINGS kuren! Den är KANON!


Testpilot för KLICK



Vill du oxå vinna en iPad?? Gå i så fall in på aftonbladet och tävla du oxå.

Det handlar om att vara en testpilot åt KLICK. Man får alltså bilagan KLICK i förtid och att läsa den i en iPad. 5 lyckliga får vara testpiloter.

Hoppas jag vinner! :)))

Dag 19 - Detta ångrar jag



Dag 19 - Detta ångrar jag....

... ska man egentligen ångra någonting? Det sägs ju att man aldrig ska ångra nåt i sitt liv.

Jag kan känna att man ibland ändå kan ångra saker som man INTE har gjort. Däremot ska man aldrig ångra nåt man istället HAR gjort. Det är liksom försent att ångra sånt.

Jag ångrar att jag INTE verkligen levde ut som ung. Jag blev ju ihop med en kille väldigt tidigt och vi var sedan ihop i väldigt många år. Under den här perioden kan jag ibland känna att jag gick miste om en hel del i mitt liv. Sånt där som man "SKA" gå igenom i sina ungdomsår, annars levs det igenom alldeles försent och så blir det hela en aningens patetiskt!
Jag följde t ex inte med på dessa ungdomsresor till utlandet som alla mina vänner åkte på under en period. Det var "Mallis" det var "Kos" och det var "Bulgarien som betades av, jag stannade hemma med pojkvännen jag. Det var många festkvällar med vänner jag tackade nej till och kan känna att jag nog blev lite ensam utav det. Jag menar, visst, vänner frågar många gånger om man vill hänga på. Får man 348 NEJ så frågar man kanske inte mer. Jag var mer eller mindre en tråkig tant när jag var 18 år. Världens yngsta gumma liksom.

DET kan jag ångra.

Men, jag brukar se det som så. Det var nån mening med det oxå, därför kanske man inte kan säga att man ångrar det. Jag hade kanske inte varit där jag är idag om det inte varit så......

Yankee Candles



Ni vet väl att jag pratat om dessa underbara ljus tidigare! Nu
är jag sugen på att prova 2 andra dofter. Jag kör ju med cotton
för fulla muggar i vanliga fall.... ÄÄÄLSKAR JU DEN!


Hittade en heminredningssida som jag kände verkligen erbjöd allt från värmepump- till golvslipningstips och tips på var man kan handla en härlig fatboy eller dessa underbara yankee candles! Blev sugen på att prova en annan doft... så nu ska jag testa doften WEDDING DAY och BEACH WALK. Låter inte det som att det kan dofta euforiskt gott?!?!

Dagens outfit



Såna här dagar som vi har nu blir lätt lite slappa har jag förstått. Nu idag har jag
iofs kastat ut vår HERREMINJEEE JÄTTEBARRANDE gran men sen har det kanske
inte blivit så mycket mer gjort. Man glider omkring i morgonrock och njuter av
icke stress....


Jag fick verkligen hoppa ut genom fönstret i morse när vi skulle få ut vår gran på balkongen. Den har ju barrat satan sen dag 1 då vi, jäkla klantarslen, glömde fylla vatten första natten granen bodde hos oss! Det är väl klart att den inte fixar det. Så nu är det som så att den helt enkelt inte pallade trycket och fick flytta ut. Dock så har det liksom frusit igen precis vid balkongdörren så i morse hoppade jag ut genom fönstret och högg lite i isen så att vi kom ut.

Sedan så har det inte hänt så mycket mer. Milobebis glider omkring i bara blöjan då vi har ganska varmt, Elliot i kallingarna och jag såhär. Jag känner att dessa dagar med INGENTING att göra var ganska så skönt, stressfaktorn har varit hög under hela december för min del så nu måste man pysa lite sådär lagom.

Nu fick jag precis ett mess om att det nalkas lite pulkaåkning på eftermiddagen så det ska vi väl få gjort under dagen jag och Milo.

FAKK jävla gubbjävel!



Hörrni, föds vissa personer till att göra livet surt för andra? Ibland
undrar jag om det inte är så, om det inte är just så idiotiskt!?


Igår gick jag ner till vår lokala lilla affär här precis nedanför oss. Jag skulle handla frukostvaror och tog en sån korg som man kör framför sig med en plastkorg i. Jag gick där mellan hyllorna och så skulle jag då svänga vänster efter att ett hyllplan tagit slut.

Där kom en rufsig gubbe och ångade fram, man såg direkt på ansiktsuttrycket att han inte skulle stanna utan han skulle bara fram. Jag tvärnitar med min korg och säger "oops" och får nätt och jämnt stopp på min korg. Då tar han ett litet extra steg in mot mig för att liksom bli touchad av min vagn. Sen vänder han sig mot mig och säger

"Vafaaaan håller du på med? Först säger du oops och sen kör du på mig?!!!" han går i samma sekund som han sagt det och där står jag med gapande mun och undrar vafan det var som hände egentligen?! Vilken jävla JUBELIDIOT!! Det enda jag får fram är "Men allvarligt.... vilken idiot" men då har han redan gått. Jag kokar inombords ska ni veta. Sånt här beteende får bara inte finnas. Vad ÄÄÄÄR det med folk? Vafan har dom för problem? Jag går till gurkorna, ja det var dit jag var på väg, känner att jag nästan skakar. Ångar vidare till kassan och ser att han är på väg till kassan, han sölar sig fram eftersom han säkerligen inte vill stå bakom mig. Han ställer sig slutligen lååångt bakom mig fast ingen står emellan. Vadå? Vågade han inte stå närmare eller. Mitt hår reste sig av ilska och jag ville egentligen vända mig om och fråga om det var nåt fel i huvudet på han. Men jag försöker alltid att vara "större" än såna här människor. Att nonchalera deras beteende är det helt klart bästa, kanske blänga lite snett på honom och få honom att känna sig som att han är 3 år. Jag gav han i alla fall en "jag skulle kunna döda dig" blick och så gick jag.

För det första?! Whats up med den här sortens idioti? Även om jag hade kört in i han i 300 så får man bara inte bete sig såhär! Gjorde jag det med flit? Var det bara jag som ångade fram? Vi var väl 2? Jag skulle ALDRIG göra det, hur jävla ont det än skulle göra. Jag skulle nog säga "Det är INGEN fara" och halta därifrån med brutet ben och gråta en skvätt när jag kom hem till husbandet hellre än skälla ut gubbfan! Det är såna här människor som gör vår värld så jäkla elak och bitter, det är såna här surkartar som får en annars bra dag att kännas skit, det är såna här bittra gubbjävlar som aldrig får en bra fru som gör honom på lite bättre humör. Desstuom stör jag mig på att sånt här tar min energi, man borde borsta av sig sånt här likt hundskit. Men mitt finska humör tillåter mig inte att bara skita i det, jag måste få LACKA UR... Jag skiter i om han har en dålig dag, jag har haft 100 dåliga dagar men aldrig betett mig såhär.

FYYYYYYYYYY FAAAAAAAAAAAAAN! Väx upp gubbfan och lär dig respektera dina medmänniskor!

Så, nu har jag fått ur det ur mitt system i think!

Nu ska jag göra i ordning frukost till Thedde som ska iväg på innebandycup, sen ska Elliot till sin hyrhäst och jag och Milo har ett oskrivet blad dag framför oss!

Dag 18 - Min favoritfödelsedag



Favvofödelsedagen..... var nog när jag fyllde 35. Hade bara nära och
kära på besök. Hade en utrevlig kväll.
Har antagligen massor med
favvisar från när man var liten men jag minns inte dom ordentligt!


Julhelgen gör att man kommer av sig med 30 dagars bloggandet. Hur som haver så fortsätter jag nudå. Favvofödelsedagen var nog när jag fyllde 35. Som sagt så minns jag inte mina födelsedagar från när jag var liten så jag får ta dom man minns. Hade ju en rejäl skiva när jag fyllde 30, den gick inte av för hackor heller men måste jag välja så blir det nog den intima 35 årsfesten.

Vi var hemma hos oss uppe i huset och många nära och kära kom på besök. Det blev en ordentlig festkväll och jag fick så många fina presenter. En lagom kväll när man egentligen blivit lite för gammal för hoola baloo festandet, men jag erkänner, klart att den kan vara kul med en ordentlig fest oxå. En sån satsar vi på till jag fyller 40. Om 2 år. HJÄLP!!!

Julen svischade förbi!




















Lite utav våra julbilder. Det är över 300 tagna, både jag och husbandet
älskar det här med bilder så det blir lätt en överdrift. Såhär såg vår jul
ut på ett ungefär.

Det är måndag och vanlig dag igen. Julen swischade i vanlig ordning förbi och husflux är det måndag. Idag började även husbandet jobba vilket känns väldigt konstigt. Det är bara jag och Milobebis hemma då pojkarna kommer lite senare.

Julen var väldigt mysig, nästan lite trist att den är över även om jag ärligt talat känner att det är lite skönt att bara få slappna av lite nu. Det blev väldigt stressigt inför denna julen och jag kände mig väldigt trött när jag väl fick landa på självaste julafton. Nu har jag fått sova ganska mycket dessa dagar efter jul och det känns skönt för själen. Man SKA inte stressa som jag gör ibland men det blir tyvärr oundvilkligt emellanåt. Nu ska vi i alla fall njuta av dessa dagar, Milobebis är hemma från dagis och stora killarna har jullov. Hoppas på slappa dagar och kanske en del bra filmer som ska betas av.

Börjar denna måndag med ett besök hos svägerska och svåger, Milo och jag bränner dit på eftermiddagen. Känner mig som en svullen julgris efter all mat och längtar efter att få dra igång med mitt LCHF:ande igen. Har faktiskt smystartat lite idag, behöver några dagar utan snask och kolhydrater.

Förresten.... julklappar jag fick:

Morgonrock (från åhlens som jag önskade mig här på bloggen, den är ljuuuuvlig)
Boots (liknande dessa från Nilsons jag oxå bloggat om)
Mössa
Pengar
Ring
Presentkort på Lindex
Presentkort på H&M

Teskedar (har så dåligt så det var väldigt bra)

Jag är såååå nöjd, jag måste ha vart väldigt snäll i år! :)


Ha en din måndag alla!

Dan Reed och julmyset fortsätter....







NU
Som sagt, minns ni Dan Reed Network? Såhär har han sett ut och ser ut. Min
kompis har lyckats få hit honom på självaste juldagen för en liten intim spelning
för ca 150 personer. Jag är en av de lyckliga som har biljett. Det såg husbandet
till, en julklapp till mig. Själv stannar han hemma och tar hand om våra barn.
Vilken man va?!

Hej på er därute. Ser att det inte är nån vidare trafik i bloggosfären idag. Jag förstår det eftersom vi alla njuter av JUL. VI har haft en jättemysig jul hittills. Igår hos mamma och pappa, hela dagen och vi blev även kvar över natten. Jag fick så bra/fina julklappar, tänk att man är så snäll varje år. :)Stora killarna var där på jullunch och fick öppna sina julklappar, Ellito fick en ny mobil och Thedde en massa kläder från Fred Perry och G Star, båda var väldigt nöjda. Det slutade ju inte där dirket, det ramlade även in pengar, mer kläder och spel till Playsstation och ett extra playstation så dom båda har ett varsitt nu. :)

Julklapparna till mamma och pappa blev en riktig gråthistoria, jag hade nämligen gjort posters med tillhörande ramar. En "därför älskar jag dig mamma" och en "därför älskar jag dig pappa", där hade jag skrivit händelser ur våra liv där kärleken till min mamma respektive pappa speglar sig. Jag läste dom högt och grät som ett barn. HUA, jag är så känslig jag! Jag var dock inte den enda som grät då tårar visade sig hos samtliga! En jättelyckad julklapp. Det blev oxå god mat och så mysigt umgänge med nära och kära, det är inte så mycket som slår det! Thedde var jultomte, HAHAHAHAHA... det blev väldigt lyckat och han var så braaaa! Har givetvis tagit massor med bilder på det som jag givetvis visar er senare.

NU är vi ute hos mina kära svärisar. Det nalkas mat och härligt umgänge här ute oxå. Dom bor så himla mysigt här ute på landet. Vi har köpt såna eldkorgar till båda våra föäldrar vilket gör mysfaktorn desto högre. Den skruvas i detta nu ihop och ska snart tändas här utanför. Ikväll som sagt så går jag på Dan Reeds spelning, TACK kära husbandet för att du fixade det åt mig.

Fortsätt mys jul nu. Hoppas ni haft det perfekt hitills och kanske fått lite roliga julklappar ni oxå.

Kram och god fortsättning till er alla!

Nästa julfirande..... Ut till svärföräldra...

img_0373 (MMS)

Nästa julfirande..... Ut till svärföräldrarna! Ikväll ska man visst på Dan Reed! Minns ni honom? "Say hello to the rainbow child"..... Lalalaaaa!


Favvo Kallen på just i detta nu! En riktig...

img_0368 (MMS)

Favvo Kallen på just i detta nu! En riktigt GOD JUL önskar jag och min familj alla mina läsare!


Godkväll! NU har jag landat i soffan, kom ...

img_0357 (MMS)

Godkväll! NU har jag landat i soffan, kom precis hem från julklappsinhandlingen. Om man säger såhär, jag var inte ensam om att göra allt detta i sista stund! :)) Men nu är jag KLAAAAR! Jag känner doften av gran, Milobebis ligger här bredvid mig och myser, maten ska snart ätas och vi kan pusta ut lite inför den stora dopparedagen imorn! Hoppas ni alla har det mysigt hemma i era julfixade hem. Njut och slappna av. Kramar till er alla!


Milo spelar Angry Birds



Här har ni då våran 2 åring som spelar Angry Birds. Han är riktigt duktig och snabbt
går det när han navigerar sig i telefonen. Husbandet pratar engelska så alla våra
vänner ska förstå vad det är han gör.


Milo har haft ett stort intresse för våra telefoner sen långt tillbaka. Tony har en Sony Ericsson X10 och jag har en iPhone. Dom funkar ungefär likadant. Han kan öppna telefonerna, navigera sig fram mellan de olika spelen, han kan alla spel. Favoriten är Angry Birds och har alltid varit. Man ser att han liksom spelat så mycket att han blir lite otålig när han kraschat en bit av bygget och vill tillbaka till fåglarna igen.

Våran lilla Angry Bird champion! :)


Dan före dopparedan...



Godmorgon da´n före doppareda´n! Här sitter Milo och jag. Vår dag
har startat tidigt idag då Milobebis ville vakna redan klockan halv 5.
Jag SOV ända till dess, JIPPIII!!! Milo och jag önskar er en bra dag,
vad det än är ni ska göra. Själva ska vi rusa efter de sista julklapparna
och göra jansson!


Sista dagen innan JULAFTON är här. Ser man tillbaka så har det som vanligt gått ruskigt fort. Tyckte ju nyss jag hägde upp stjärnorna! Nåväl, det är bara till att köra järnet idag oxå. Återigen har drömmen om den där sköna mysiga dagen i raggisar och stickad tröja med glögg i handen grusats. Hade ju som sagt inga som helst förväntningar på det heller så jag är inte ett dugg förvånad. Jag vet inte hur man beter sig för att få en sån dag dagen innan julafton. Så är det med det. :)

Just i detta nu puttrar knäcken på spisen. Milo ligger här bredvid mig och kör Angry Birds. Vi filmade det igår så jag lägger ut den filmsnutten här senare idag. Han är GRYM! :))) Sen ska husbandet få sova klart sen ger vi oss iväg, jag ska verkligen FÖRSÖKA ha tålamod idag och inte vara irriterad ute på stan. Man får ju faktiskt skylla sig själv. Frågan är bara hur man ska klä sig? Det är ju svinkallt ute och så ska man in i butiker. Jag kommer ju svettas röven av mig.... kanske är bra? Har ni nån shopping outfit ni rekommenderar en gammal sliten 3 barnsmorsa?

Trevlig morgon på er! ♥


Justin Bieber.... min son?



THEDDE                                                 JUSTIN


Har ni sett? Husbandet kom på häromdagen att Thedde är lik den här unga flickidolen Justin Bieber. Han blir inte så glad när man säger det, fattar inte det jag, han är ju jättesöt den där Justin!

Fredagsunderhållningen är räddad!

Anders Bagge och Cecilia Ehrling Foto: Andreas Kock/TV4Figge Norling och Oksana Spichak Foto: Andreas Kock/TV4
Frank Andersson och Charlotte Sinclair Foto: Andreas Kock/TV4Hannah Graaf Karyd och Calle Sterner Foto: Andreas Kock/TV4

Jessica Andersson och Kristjan Lootus Foto: Andreas Kock/TV4Alexandra Pascalidou och Ludwig Jerkander Foto: Andreas Kock/TV4
Alexander Rybak och Malin Johansson Foto: Andreas Kock/TV4Tina Thörner och Tobias Karlsson Foto: Andreas Kock/TV4

Här har vi 8 av de 12 paren som ska vara med i vårens
LETS DANCE! Tänk er Anders Bagge i en eldig PASO DOBLE.
Jag tror faktiskt att karln har lite feeling... så det ska bli helt
underbart att se. Jag stendiggar ju karln jag! :)

Vidare så kommer namn som Denise Rudberg, Björn Ranelid, Helena Lundbäck och Andreas Weise. Våra fredagsmys kvällar är äntligen räddade. Det är ett stort tomt hål efter att IDOL slutat sen kommer räddningen i form av Lets Dance. I LOVE IT.... LÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖVE IT! Barnfamiljer som vi ser fram emot dessa fredagkvällar med den här typen av underhållning. Vi bullar upp med svennebanan tacos och köper alldeles för mycket godis. Tar man vin till maten får man skylla sig själv, då sover man innan Bagge ens hunnit visa sina rullande höfter i sin eldiga Paso Doble.

Åh vad jag längtar! HEJJA BAGGE!

7e Januari drar det igång!

OH MY GOD






Ja det blev ju ungefär som jag anade. Att dessa godsaker skulle göra
att det kommer bli ännu lite svårare att gå ner allt jag lägger på mig
under julen. Men men, vi tar tag i det igen efter nyår hörrni.
Då kör vi som fan.... Recepten hittar ni längre ner i bloggen!


VOINE VOINE är nog det enda uttrycket jag hittar för att förklara dessa godsaker. Kan säga att saffransmuffinsen är det godaste muffinsen jag ätit, PÅ RIKTIGT! Jag skulle kunna använda det där uttrycket jag gjorde högljutt för nåt år sen när barnen lyssnade som inte lämpar sig riktigt, det lämpar sig aldrig men det var så jag kände när jag satte tänderna i den friterade fläskfilen med honungssås på thairestaurangen. Det uttrycket börjar på "det kn..." och slutar på "i mun". Usch, inget bra uttryck och jag ska aldrig mer använda det men det var det enda som förklara smaksensationen. Idag är det ungefär samma sak, ett glas mjölk till och ni kommer känna likadant!


Tomten Milo ♥







Våran tomte Milobebis. Det roliga är att han låter mössan sitta på
långa stunder utan att ens försöka ta av sig den. Detta bådar gott inför
julafton. Tomtemössan på!


Har egentligen inte tid att sitta här men var bara tvungen att visa lite bilder på Milobebis när han hade sin tomtemössa på. Han tar tag i sitt ansikte och gör såna här grimaser emellanåt, och vi vrider oss av skratt. Ju mer vi skrattar desto mer grimaserar han. En riktig teaterapa, den egenskapen tror jag både att mamma och pappa står för.

Nu hopp in i dusch och fara iväg på julklappsinhandlandet. Har precis bakat klart Leilas Bounty Road godiset och saffrans muffinsen.... PIUUUH! Känner mig stolt över mig själv, jag ligger i fas..... ligger i fas. Kör på ba.... HEJA HEJA!

Praliner och hysteri



Denna ljuvliga godsak landade hemma hos oss. Om det känns
som ni vill kosta på lite extra på chokladen i år så KÖP DEN
HÄR. Jag har smakat 2 bitar ur kartongen och det var helt
fantastiskt. Vilka praliner. Sen är asken väldigt fin att låta ligga
framme, helt i vitt med ett guldsnöre runt!

TACK för alla svar angående täckkjolen, som sagt så fortsätter jakten idag då.

Det är tisdagmorgon och jag har återigen vaknat kl 03. GÄSP vad less jag börjar bli på mitt omvända dygn. Igår höll jag mig dessutom vaken till nästan halv 9 men det är som att slå en kastrull i skallen klockan 3, pigg smo en jäkla mört liksom. I morse låg jag kvar och surfade i mobilen till halv 5 i alla fall. Nu har jag hunnit med att göra 3 posters här på morgonkvisten så det är ju tur att man förvaltar denna tidiga morgon ändå.

Jaha, vad hände igår? Faktiskt så hjälpte jag min pappa hela dagen, jag handlade julklappar till alla hans kunder, paketerade och skickade iväg med posten. Duktig flicka... och något jag gjort i några år nu. Höjden är när man står där inne på posten och ska stämpla porto betalt på varje paket, i år var det drygt 60 stycken. Tur jag hade på mig pälsmössan under hela tiden..... snark! Svetten lacka. Sen ska ju folk GLO så jäkligt känner jag. Är det konstigt med en svettig brud sittande på postgolvet eller var det jag gjorde märkligt, kanske mängden paket fick folk att rodna över deras julklappsinköp ifall de nu trodde jag var en väldigt generös person. Förmodligen det sistnämnda.

Idag är dagen J! JULKLAPPSJAKT! Idag ska jag banne mig hitta alla julklappar så att jag sen kan sitta och sippa på en mugg glögg och njuta av att allt bara är klart. Ja det ska jag. Jag ska slita RÄV idag för att det ska bli just så. Jag känner mig trött och sliten men det skiter jag i. Det ska bara bli gjort.

Nu en stooooooor kopp kaffe och sen kör vi! Lets kickstart this day!

Snälla tomten.... Morgonrock 299 kr, toffl...

img_0356 (MMS)

Snälla tomten.... Morgonrock 299 kr, tofflorna 249 kr. Allt finns på Åhlens!


Nån som sett denna?

SKHOOP ORGINAL SKIRT BLACK

Efterlyser lite hjälp på bloggen.... min mamma har önskat sig en sån här
täckkjol i julkapp!!

Det står att den ska finnas på Stadium men de affärer som pappa vart in i verkar den inte finnas. Nån som vet var det ska gå och köpa och har någon sett en sån här på något STADIUM i mellansverige?!?! :)

Dag 17 - Mitt favoritminne














Dag 17 - Mitt favoritminne. Det ni ser ovan är ett av mina absoluta
favoritminnen. BRÖLLOPET! Allt som hade med vårt bröllop att göra
har lämnat så fantastiska minnen kvar hos oss båda.

SJÄLVKLART ska jag börja med att säga att barnens födelse ju är det starkaste minnena man har och de som ligger en närmast om hjärtat.

Men ett favoritminne som etsat sig kvar som nånting fantastiskt roligt var när vi gifte oss och min 2 dagars möhippa som mina brudtärnor fixat! Det var WAAAAAY BEYOND vad man hade kunnat önska sig. HERREMINJEEEE vad roligt jag hade. Jag säger jag för man var så uppslukad av allt det roliga som hände så jag faktiskt inte vet om dom andra hade kul, nåväl... dom har sagt att dom hade jäkligt kul dom oxå! :)

Jag belv kidnappad en fredag, en fredag som vi bokat annat. Det skulle visa sig vara fejk hela skiten för in kom dom. 5 tjejer första dagen och svepte med mig i en lång limo med skumpa till storstaden. Det blev middag och jag fick uppträda på undichi, med Duo Jag. Så jäkla kul och jag gav järnet! "I love rock n roll" cd:n hade ramlat ner i brevlådan några veckor innan så den var inövad och klar. Efter det blev jag lurad att allt var klart, vi åkte hem för att sova, jag kände mig jätteglad men kanske som att vi åkte hem lite tidigt, klockan var ju bara halv 2! Dan efter skulle vi fika på stan innan tåget skulle ta oss hem. Konstigt nog gick vi av tidigare tänkte jag men Cia ville ta en promenad eftesom hon var lite bakis, sa hon. Vi skulle gå genom Rolambshov parken. När vi går där så ser jag ett stort gäng tjejer på en stor filt men reflekterar först inte vilka dom är förrän jag är precis bredvid. Då har det dukats upp värsta picknicken och alla tjejer (kompisar) satt där. En skvätt gråt kom här....

Möhippa dag 2 hade startat! Det blev till att svälja ner jäger till frukost med paketutdelning och massa gott att äta. Vidare till inspelnings studion där en kille som varit med i Robinson arbetade. Kommer inte ihåg namnet nu.... Det blev inspelning av låten OCH en musikvideo som givetvis visades upp på storskärm på bröllopet! :))) Vi avslutade eftermiddagen med middag hos en av tjejerna som bor i Stockholm och en sjujäkla rajtantajtan fest inne i stan med skumpa bord och hela konkarongen!

Pricken över i:et sedan blev vårt underbara bröllop. Allt var helt fantastiskt! Det blev ett sånt bröllop som vi båda önskat oss med ALLT.... massor med vänner, god mat, rolig underhållning och fest långt in på natten.

Varje gång jag tänker på min möhippa och mitt bröllop så ler jag, det är ett jättehärligt minne att ha kvar och jag skulle vilja göra det OM och OM igen.... om det bara gick!

Saffrans muffins




Nästa bakprojekt blir saffransmuffins. Aldrig testat så nu är det
dax. Hittade ett recept som tydligen ska vara jättegott och
eftersom jag köpte hem lite madelmassa igår så passar ju detta
perfekt.

INGREDIENSER

12 portioner
Stora formar, 6 st/plåt

2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 ägg
1 påse saffran
250 g grovt riven mandelmassa

Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke & ställ den åt sidan. Vispa smör & socker pösigt med en elvisp, tillsätt den rivna mandelmassan & äggen. Rör ner äggblandningen i de torra ingredienserna & rör ihop allt tills det är riktigt blandat. Häll till sist i saffranet & rör om tills det är ordentligt ihopblandat.

Fördela smeten i valfria muffinsformar nästan upp till formkanten. Grädda i 15-20 min i 175°C för stora & en något kortare stund för mindre muffins.

Bounty road chokladgodis



Jag har en del som jag vill testa baka och tillaga innan julen är här.
Jag har typ idag, imorgon och i övermorgon på mig, sen är det försent.
Nåt jag ska testa mig på att göra är dessa godsaker. Vi börjar med
Leilas Bounty road chokladgodis!

INGREDIENSER

300 g mörk kvalitetschoklad 70 %
100 g sötmandel
0.5 tsk flingsalt
240 g Bounty (4 pkt)
1 dl cashewnötter, salta
3 nävar minimarshmallows

Gör så här

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten). Det går även bra att smälta den i micro, se bara till att den inte blir för het.
2. Rosta mandeln med skal i en torr och het stekpanna med flingsalt tills den fått färg. Häll över dem på en tallrik och låt dem svalna.
3. Skiva Bounty i 1 cm breda bitar och blanda ner den i chokladen tillsammans med mandel, cashews och marshmallows. Spara gärna lite att strö över som garnityr.
4. Fyll blandningen i en plåt, cirka 3 cm tjock, strö över det du eventuellt har sparat och låt stelna.
5. Bryt eller skär godiset i bitar.

Dag 16 - Min första kyss



Dag 16 - Min första kyss


Ja, då var det där med att komma ihåg den. Det var ju så sjukt längesen så jag minns knappt men nu när jag tänkt efter så tror jag att jag minns den. Jag var ihop med en kille som hade tandställning. Vi gick väl kanske i fjärde klass eller kan det ha vart femte, nåväl det kan ha vart sjätte oxå.

Vi hade ensamparty, ett nytt påhitt där man bara skulle vara typ högst 4 stycken eller själva. Men det minns jag att vi inte riktigt vågade ännu. På dom här ensampartyna så spelade man musik, satt i rummet alla 4 och pratade mest. Hade man tur blev det en kyss. Det blev det på en av dessa partyn, med killen i tandställningen. Det blev en riktig långtradare så jag hade stora märken på läpparna efteråt. Jag minns i alla fall att jag var väldigt glad att ha det gjort. Ja den där första kyssen alltså...

Ja men hur går det nudå?



Jag gillar ju PO.P kläder. Har en del till Milo men långt ifrån så mycket som jag skulle vilja ha. De
kläder jag köpt och använt har verkligen hållt kvalité. Sen vet jag att en del blivit besvikna på vissa produkter.
Det har dock inte hänt mig, inte ännu i alla fall. Tipsar om att man får 20% på valfri vara som medlem fram till och med julafton nu. Så kika in på deras----> hemsida om du är intresserad.  Kan ju vara bra att köpa sånt som kostar MULTUM i vanliga fall med ett sånt erbjudande!


Ok, i ärlighetens namn nu allihop! Hur går det med julklapparna? Är ni klara eller? Jag är LÅÅÅÅÅNGT ifrån klar, dock så har jag koll på vad som ska handlas på ett ungefär. SÅhär är det varje år och jag känner ett konstigt lugn precis innan, sen när jag väl ska ut och handla allt grips jag av en SJUK PANIKKÄNSLA! Jag virrar omkring i affärerna med en stirrande galen blick och jag hör hur det viskas "Såg du den där rödhåriga galningen som verkar vara påtänd?" bakom min rygg. Allt slutar oftast med att jag skällt ut familjen, gråtit några skvättar, köpt presenter jag tycker är skit eller alldeles för dyra, glömt några och typ krockat bilen när klockan är typ 20.00 den 23 december. Sen skare vara en uppesittarkväll på det, MY ASS....

Varför blir det så?

Varför lär man sig aldrig?

Jag har en kompis, ok.... det är Satu min vän. Det är lite kul för hon har börjat läsa här inne så då är det extra kul att nämna henne vid namn. Hon är helt fenomenal, hon börjar handla julklappar i februari typ. Sen lägger hon dom prydligt på hyllan och plockar fram dom till julen efter. Ett år hade hon väl 5 par jeans till sin dotter hon plockade ner och slog in i paket. Det kallar jag framförhållning... Tänk om jag var som Satu?! Fast ingen kan vara som Satu, för hon är en hetlevrad finska från norra lappskogarna med ett jävla riv i sig och som dånglar i sina stortår i golvet när hon blir riktigt förbannad. Ni skulle se det själva, det roliga är att hennes son ärvt samma egenskap. SÅ tänk er bånglandet av stortår i golvet när dom är osams. Mina tår skulle gått av för längesen, men inte Satus. Det är för att hon är en stenhård brutta. Jag är kanske lite rädd för Satu när jag tänker efter! :)))




CLINIDERM



Minns ni att jag nämnde för er att jag fått en förfrågan på
om jag ville buzza CLINIDERM. Sen skulle man anmäla sig
som intresserad att få buzza produkten och sen får man
vänta på att bli antagen!

WIEEEEEEEEEEEEEEEEe.... jag ska BUZZA CLINIDERM! Jag blev en av de lyckliga som ska få testa deras produkter. Det som kanske är ÄNNU roligare är att jag ska få lotta ut hela 4!!!! testkit till mina läsare! Återkommer om det när jag väl fått produkterna.

Om det nu är så att du oxå vill bli en BUZZADOR så klicka dig in-------------------> HÄR och ange mitt användarnamn Ninnu när de undrar vem som värvat dig vettja!

Julmarknad




Sigtuna julmarknad igår. Ååååh som jag skrev i det förra inlägget,
vilken mysig stad. Känns nästan som man hamnat i lilleputte land.
Allt är så gammledax, gemytligt och mysigt. Här ovan ser vi att Tony
står vid avtagsvägen mot kaffestugan Tant Brun. Det var HELT omöjligt
att ta sig in. Det var sååå fullt därinne! Jag kikade dock in och det såg
helt fantastiskt ut därinne. Klicka er gärna in på deras hemsida!


Nu när husbandet har sin onda rygg att tampas med så blir det inte många såna här utflykter. Han får alltid bestämma om det blir nåt sånt eller inte. Igår hade han en dag då han kände att han orkade ut litegrand. Det blev en kort visit men jag är glad att få ha sett det, jättemysigt verkligen!

WELL, idag är det måndag igen. Veckorna flyr fram och på fredag är det äntligen dax för den stora dopparedagen. Denna veckan ska det sista julklapparna inhandlas, jag ska baka lite lussebullar (beställning av mamma som ÄLSKAR mina lussebullar), jag ska oxå koka lite knäck och laga lite mat till julafton. Fiskavdelningen föll på mig i år. Det innebär att göra jansson och köpa sillen. Pappa fixar nämligen laxen, han är grym på det!

Jag tycker det ska bli sååå mysigt med julafton!
Helt traditionsenligt åker vi och fikar med våran pappa i ottan jag och syrran. Det hela började för flera år sedan då pappa (när han jobbade som mest) aldrig hade tid att handla julklapp till mamma. Då följde vi med som smakråd på självaste julafton och så avslutade vi med en räksmörgås på fiket vid järnvägen. Jättemysigt och något vi fortsatt med sen dess. I år har pappa jobbat mycket igen så i år inhandlas även presenten till mamma, det brukar bli något vare sig han hunnit eller ej! :)

Nu lite frukostfix!


Sigtuna julmarknad idag. Såå himla sött ce...

img_0340 (MMS)

Sigtuna julmarknad idag. Såå himla sött centrum med riktig äkta gammeldax feeling. Jag storgillade allt! Doften av brända mandlar, eldar som brann, julmusik och massor av folk.


Lilla julafton







Lilla julafton med mammagruppen hade vi igår. En jättemysig träff
som jag hoppas att vi fortsätter med länge länge.


Vi började i backen, blev bara några åk för sen fick vi visst syn på lekparken brevid. Där lektes det sedan för att avslutas då Milobebis verkade frysa och vara lite trött. Han är lite hostig så jag antar att det kanske är en liten förkylning på G. Längesen nu så jag antar att det är dax igen.

Vi hade jättemysigt här hemma. Det bjöds på glögg, pannkakslunch, goda matiga mackor och slutligen lite fika med lussebullar och pepparkakor. Vi öppnade givetvis julklappar som vi bytte. Milo fick pennor och ett ritblock, PREFEKT... han som älskar att rita! Han hade tusch över hela kroppen igår. Munnen, händerna, ögonlocken!!!, och kläderna. Men men, det verkar vara tusch som faktiskt går bort! JIPPII!!!

Jättemysigt var det, hoppas att detta förblir en tradition!

Nu ska vi snart packa in oss i bilen för att åka på julmarknad i Sigtuna! Puss på er!

Dag 15 - Mina drömmar





Just nu i dessa vintertider och bister kyla är det lätt att
drömma om utlandsresor till nån ö som liknar paradiset.
Jag skulle lätt kunna ta min familj och lämna Sverige efter
nyår för att komma tillbaka nångång i Maj. Tänk vilken
dröm att få leva så.... Mina drömmar är att NÅNGÅNG få
den möjligheten!







Nånting jag OXÅ drömmer om är att få åka på spa en weekend. Jag
har aldrig varit på ett riktigt spa och tror att jag och husbandet skulle
behöva en "weekend off" för att bara vara VI och njuta av lugn, ro
och sköna avlappnande behandlingar. Tänk vad hans rygg kanske
skulle må bra utav det. Att bara prata klart våra meningar skulle vara
en annan grej, om vi ens skulle prata. Vi skulle nog bara njuta av
tystnad kanske!


Detta är ju de drömmar jag har just NU, ja nu när man tänker efter. Annars så tycker jag om att drömma. Dvs när jag får TID att drömma. För så fort jag börjar dagdrömma så somnar jag ju så det är lite vanskligt det dära.

Jag drömmer faktiskt oxå om hur jag skulle vilja att det blev för mina barn. Hur lyckliga dom ska få bli, vara friska och även nå sina drömmar. Drömmar kan man inte få för många av, man måste drömma och ha sina visioner. Jag tror man mår bra av att ha det.

Dream on... men glöm inte att: Dont dream your life, live your dream!!!

TIPS



Mmmmmmmm..... köpte denna igår och är faktiskt
väldigt överraskad av hur GOTT den smakade.
Jättefrääääsch! Känns som jag skulle kunna gå och
smutta på denna hela dagen faktiskt!


Jag är inget "fan" av att dricka vatten. Jag kan rentav tycka att vanligt kranvatten smakar illa. Dom som har egen brunn brukar ju kunna ha sådär isigt gott vatten, vi har ingen egen brunn utan vanligt äckligt statsvatten som aldrig blir riktigt kallt!

Den här flarran skulle jag kunna sänka DIREKT! Skitgod, spring och köp!

Premiärpulka






I förrgår premiäråkte Milo sin pulka han fick när han fyllde år. Han
älskart! Saken blev inte direkt sämre när Theddes kompisar dök upp
i backen med en bob! Wieeeeeeeeeeee.... ungen är inte rädd för nåt,
han skreeek av förtjusning när dom susa ner för backen!


Premiäråk i backen. Det var ju en succé det.

Minns ni vad kul det var att åka just pulka och bob när man var liten. Att man orkade? Kånka den där boben upp och så åkte man ner, upp och så åkte man ner. 300 ggr typ. Idag när jag då ska ta mig upp så är man ju helt slut efter 3 vändor. Det måste vara förjäkla bra motion det där, det får bli min motionsform nu under vintern tror jag. Backe upp och backe ner. Måste först och främst köpa en pulka som man får ner ärlset i. Den Milo har rymmer inte mitt! :)



Dag 14 och en tomte har flyttat hit!



Det har flyttat in en tomte hos oss, hon är rätt lik mig
rent utseendemässigt, kanske lite större näsa men
annars är vi rätt lika!


Denna dag började med ett sorts rekord. Inget dåligt rekord om jag får säga det själv.

02.30: Vaknar av mig självt. Nu när Milo vaknar mellan 4-5 för blaskvälling så är det som att min sömnsöndertrasade kropp inte fixar för många timmar i sträck. Jag är fucking KLARVAKEN! Ligger och filosoferar en stund men ger fan i´t och går upp!!

03.30: Sätter igång med storstädning av lyan. Skåpluckor torkas, kläder viks, golv torkas och bord dammas.

04.00: Milo vaknar, ger välling och nattar om honom. Smyger ut och fortsätter städa.

05.30: Sätter mig och gör 2 beställningsjobb. 2 posters som är klara för leverans.

06.00: Milobebis vaknar för dagen, gör frukost och äter med honom.

07.00: Thedde vaknar, kokar gröt till honom och fortsätter städa.

08.00: Husbandet vaknar. Strax efter vaknar Elliot till ett städat hem och frukosten serverad.

Men allvarligt talat!?!?! Är jag en tomte eller? Vaknar inte tomtar typ i ottan och smyger omkring och kokar gröt innan folk ens kommit hem från kvällens göromål! Borde jag bo i en stubbe? Och ha en röd mössa och röda kläder? Och en röd näsa? Och vara 80 cm lång?

PS: Slänger in dag 14 här oxå i 30 dagars bloggningen, detta är vad jag haft på mig idag då vi varit och åkt pulka med mammagrupps folket. Tights, linne, tischa och raggisar! Skönt under vintermunderingen kan jag lova! Ds


Julgran = CHECK



Kolla in happyfacet hära?! Helt överlycklig nu när jag
äntligen fick inhandla min fiiina gran. Denna gången
fick jag faktiskt tag i en riktigt fin för att jag för EN
gång skulle var ute i god tid! HURRRAAAAA!




Påklädning av årets gran.... visst är hon fin vår lilla gran?! Hon är
alldeles fyllig och tät. Precis som sin ägarinna! :)
Eeeh...tät i fyllighets
syfte!





Har tyvärr inte systemkameran hemma så det blev inga bra bilder på
vår gran. Men fin är hon, och doftar juvligt. Den blev vit och silvrig som
planerat. Granmattan är från ICA maxi och så blev det en julgransfot
från ÖB. Den ska jag spraya vit när jag får tid sedan. Efter smyckning
av gran blev det lite mjölk och lussbulle. ÄLSKAR den combon. MUMMA!


Jaha, årets gran är kladd och den blev verkligen så fin. Glad att ha den redan nu så man hinner njuta utav den en stund innan den ska kastas ut igen. Jag vet exakt hur trött jag kommer vara på den då fast det känns väldigt långt bort just nu! :)

Denna dag har gått i julgransjakt och skjutsandets tecken. Det är lite murrigt väder ute men inget kaos som jag trodde det skulle bli. Jag ska snart åka och hämta hem Elliot, det blir nog en liten handling oxå inför fredagskvällens mysande. Ut och brottas med alla andra i julhysterin. Vet inte vad vi ska äta men jag tror att det blir det gamla vanliga svennebanan Tacosen. Vad annars liksom? Men det ÄR väldigt gott och eftersom grabbarna gillar det så mycket oxå så blir det ju enkelt att fixa det.

Ha en fin fredagkväll ifall vi inte hörs mer denna fredag.

Är blaskvällingen svaret på problemet....



Dålig bild men jag har en vana som är lite knäpp, jag häller alltid
kaffet högt upp ifrån med en smal stråle för att få detta bubbel i
kaffet. Varför? Jag har inte en jäklaste aning, jag är väl bara knäpp!






Look at him eating?! Ja, såhär kan det se ut när vår bebis äter för
glatta livet. Nu har vi kört projekt rutin och även projekt "blaskig
välling". Det innebär alltså inte 5 skopor i vällingvattnet utan bara 2.
Detta har gjort att vårt barn ÄTER på dagarna nu. Han är inte längre
mätt dagtid av all välling han äter nattetid. Han äter en sån flaska på
natten och håller sig mycket bättre pga av ALL mat han äter nu. SNART
kanske han sover hela nätterna utan att vakna kl 4-5 för vällingen.


Ja äntligen kanske vi fått bukt på problemet med dessa nätter. Törs jag skriva det? Nej, jag gör fan inte det. Jag vill inte skriva det. För då kommer jag snart sitta här med blödande ögon och beklaga mig igen, vi låter det vara osagt.

Men JUST NU funkar detta! Att ge honom blaskvälling. Vi började för snart 3 veckor sen och det har verkligen FUNKAT. Fick ett tips på en hemsida när jag googlade på vårt dilemma. I början fick han så många flaskor blaskvälling som han brukade äta, i ungefär 2 nätter var det så. Sen ville han inte ha så många flaskor blaskvälling för han ÅT ordentligt dagtid. Nu, ca 3 veckor efter starten, så vaknar har vid 4-5 och äter en blaskvälling flaska. Somnar om, ibland inte, och sen äter han en ordentlig frukost med smörgås och turkisk 10%ig youghurt, han åt 2 tallrikar i morse! Tänk om.... tänk om....


Är det där trosor?



Ni kanske har sett reklamen på TV som Lindex kör just nu. Det är en
smal modell som har lite olika underkläder på sig, bl a dessa!


Jag brukar fastna för viss reklam som går på TV, just den här hade jag nog inte fastnat för om inte husbandet hade gjort denna till mer minnesvärd.

"Nina, alltså är det trosor hon har på sig?"
frågar han mig en kväll.

"Va?" säger jag förvånat och tror faktiskt att han är lite "påtänd" av morfinet. Han får alltid en liten kick ca 45 minuter efter han tagit dom. Det var ca 45 minuter efter detta.

"Nejmen, vad är det hon har på sig?" frågar han igen.

"Men, är du muppig eller?" svarar jag. "Det ser du väl att det är, jag fattar faktiskt inte vad du snackar om? Är du hög?" undrar jag. Det är alltså det uttrycket vi använder när han hamnar i detta tillståndet. Tro nu inte att det gått totalt åt helvete med allt och att vi numera är tunga narkomaner, nej det är vi inte. Utan detta är bara ETT UTTRYCK!

"Nej, men alltså, är det såna hålla in historier hon har eller vafan är det?"
fortsätter han.

Är det läge att bli orolig här eller?

Ska en man reflektera över en sån här sak? Är man inte lite onödigt observant då? Han är observant, så inihelvetes observant om ni frågar mig, i vårt dagliga liv alltså. Men på riktigt, han hinner titta så noga att tanken slår honom, tanken på om det är hålla in trosor hon har eller inte. Tittar man för mycket på TV då eftersom man är sjukskriven. Är han intresserad av hålla in trosor i största allmänhet. Jag har ju haft mycket sånt sen jag födde barn och NEJ... jag har inte märkt någon större fetisch för den varan då. Mer att vi skrattat åt mina hålla in trosor för det finns nog inget fulare. Helst dom som är extra höga och hurfärgade, MY GOD..... UGLY!

Själv reflekterar jag över varför hon skulle ha hålla in trosor. Vad väger hon, 45 kilo och är 180 lång? Varför skulle hon göra reklam för nåt så dumt som ett par hålla in trosor?! Släng hellre in en kvinna som fött barn och tampas med en degmage som lever ett eget alian liv och som bokstavligen måste brottas ner i trosan. Sen kör man på en före och en efter bild. Skulle inte reklamsyftet bli mer verkligt då? Något som gör att vi vanliga dödliga skulle springa benen av oss för att få bukt på våra degmagar!?

Nåväl, såna reflektioner kan man ha. Husbandet är nog bara observant och kanske lite nyfiken. Jag har undersökt saken och det är INGA hålla in trosor utan high waist trosor som det heter på deras hemsida. Då har vi rett ut begreppen!



Finns den perfekta julen?





Bilder lånade från sköna hem.
Underbara bilder från sköna hem. Hem som är superpimpade till julen
och jag skulle kunna hoppa in i varje bild för att få vara med om just
den inredningen och den julen. Men är min verklighet sådan?


Hörde på radion häromdagen att 88 % av sveriges befolkning känner inte känner sig nöjd när väl julen kommer. Man känner att man inte hunnit med det ena och man känner att man inte hunnit med det andra.

Blev granen så fin som man vill ha den? Nää... det blev den fulaste jävla granen man kunde hitta eftersom att man var ute i sådär "god tid" som en trebarns familj brukar vara! De kvarlevor man hittar då är dom granar som ser ut att ha varit med om en bilolycka, ena sidan är intryckt och det fattas grenar. Man får vara glad om man kan hänga en julgranskula på någon gren och om man lyckas räta upp "ringaren" någorlunda i julgransfoten.

Hur är det med maten man ska hinna laga? Nej, man står där kvällen innan julafton och kastar i hela ansjovisar i jansson eftersom man fasen inte hinner skära upp dom. Man rullar köttbullarna under armhålorna, mellan låren och under fötterna för att ha en chans o få ihop sådär sjukt många som man måste ha på ett julbord för att alla jävlar envisas med att äta hundra köttbullar var. Skinkan blir för liten eller för stor eller för torr eller för blöt eller för mycket fläskig. Det enda man kanske lyckas med är att koka för mycket potatis och öppna sillburkarna.

Julgodiset då? Ja hinner man med det överhuvudtaget? Man planerar tryfflar, ischoklad och knäck. Man lusläser Leilas kokböcker efter dom speciella recepten för att imponera på självaste julafton med hemlagad speciell godis. Sen står man där med torkad knäck i håret, sönderbrända fingrar och tycker att tryffeln man gjorde mest smakar torkat renbajs. Den där Leila kan fara åt skogen då hennes recept ingredienser knappt går att hitta så man hoppade över hälften och chokladcrispet man gjorde istället ser ut som torkat renbajs. Smaken törs man inte ens tänka på!

Julklappar, hur är det med det? Ja man står där och svettas med alla andra sista helgen innan julafton. Ungarna skriker runt omkring en och man känner att den totala kollapsen inte är långt borta. Dagen till ära har jag säkert tagit på mig långkalsonger och en extra tröja eftersom det är kallt ute. Svetten rinner längs ryggraden när jag står i TOYS R US kön med ett berg på 4 meter i höjd och väntar på min tur. Samtidigt börjar det klia någonstans, det värsta scenariot är ju om det skulle råka börja klia på pullan, där som man verkligen vill klia sig på offentligt. Man längtar till man får hoppa in i bilen och riva loss. Toys r us bruttan i kassan är en extring som det brukar heta. Hon kan inte kassan ordentligt och det hela tar 20 min extra/kund. Var du än ska handla är det extringar, var du än ska handla är det köer lika långa som den kinesiska muren, var du än ska handla är det varmt som i en fucking finsk bastu, var du än ska handla så är just den grejen du skulle vilja köpa SLUT eller så hinner Berit 147 år före dig hur nu det är möjligt?!

JULEFRID? Näää, knappast. Jag har aldrig varit med om julefrid, i varje fall inte innan jul. Det där som jag drömt om så mycket..... det där med att julmusiken ska spela, glöggpannan står på och man går i en skön stickad tröja och raggisar och bara njuter av julklappshögen under granen, maten som står klar i kylen och väntar. Alla barnen som går omkring och tindrar med ögonen och säger inte ett ljud! YEAH RIGHT!!

MEN VET NI??? Jag säger såhär... när julen väl kommer, för det gör den, så spelar ingenting egentligen någon roll så länge du har dina nära och kära omkring dig. Att du får ha din familj nära och njuta av dina armhålsrullade köttbullar kan inte bli bättre? Spelar det någon roll att du inte hann köpa just den perfekta julklappen, spelar det någon roll att skinkan faktiskt är lite för fläskig, spelar det nån roll att julgodiset smakar renbajs, spelar det nån roll att pullan kliat sönder i kassakön på TOYS R US? Näää.... för när jag, som är välsignad med en härlig familj och tak över huvudet på självaste julafton, får sitta där och njuta av MIN julefrid så kan ingeting bli bättre! Det ÄR MIN PERFEKTA JUL. Den där perfekta fantasijulen man jagar FINNS INTE, det är din egen jul som blir som den blir som är DEN PERFEKTA JULEN!

Inte sant?

Dag 13 - Den här veckan



Dag 13 - Den här veckan......

..... har varit en väldigt omtumlande vecka pga av Milos läkarbesök antar jag. Men idag känner jag att det blev en bra vecka, en vecka med svar vi längtat så länge efter.

Sammanfattat denna vecka så....

MÅNDAG: .... började det med Luciafirande. Jag bakade 50 lussekatter som faktiskt blev riktigt fina. Vårt internet fittade sig som tusan hela starten av veckan så det blev svårt att få in inlägg här! Jag var GALEN.

TISDAG: ...fortsatte vi med luciafirande på Milobebis dagis. Den första i raden och har var söt som socker!

ONSDAG:.....var den jobbiga dagen med Milos läkarbesök. En nervpers som vi nu är så lättade är över. Det var skönt att få detta ur vårt system och jag kan numera insupa honom med  hull och hår utan att denna svarta tanke ska slå mig!

TORSDAG:.... var det nästa grej som man alltid som mamma tycker är lite sådär "ont i magen". Går det bra? Sköter han sig? Vi fick svar igår och det enda som Elliot kämpar med är matten. Sen har vi en väldans disträ pojke som behöver hjälp att komma ihåg alla sina saker, böcker, nycklar, vilken sal han ska vara i m.m. En typisk sjätteklassare enligt fröken som jobbat som lärare i över 20 år. Kan tänka mig att det blir ännu värre för Elliot då som redan från start är en disträ kille. Känslan av den nya skolan är BRA det var väldigt fint, läraren är helt UNDERBAR och det verkar som Elliot i det stora hela trivs bra!

IDAG FREDAG:.... åker vi ut i en kompis skog och letar upp en fin julgran åt oss. Den ska kläs ikväll så vi hinner njuta av den lite mer. Jag längtar efter doften av julgran/jul här hemma. Julgranen blir precis som förra året klädd i vitt och silver. Har köpt en sån himla fin julgransmatta i år. Visar givetvis bilder på underverket sedan! :)

LÖRDAG: .... väntar lilla julafton med mammagruppen. Vi ska träffas i backen (håll tummar för fint väder) på lördag förmiddag. Sen väntar pannkakslunch här hemma med julklappsöppning. Ska bli jättemysigt! Därav brådskan med granen oxå!

SÖNDAG:... har Elliot dressyrtävling som vi givetvis ska titta på nu när vi äntligen får! Jag planerar att även sätta igång med julklappsinhandlingen och lite julmats förberedelser!

Det var min vecka det!

På samtal på skolan...



Nu ska jag bege mig mot Elliots skola. Jag vet att där sitter en väldigt
nervös liten kille nu. Han förvarnade mig i morse om att samtalet
kanske inte kommer att gå så bra.....


Jag tror att jag har en pubbeunge som är sådär typsikt ointresserad av skolan.. en sån som tycker att fritiden är roligast av allt och att skolan hinner vi inte riktigt med. Nu ska vi få  höra, det är första gången vi går på samtal sen Elliot bytte skola.

Blir det åtstramning på fritidssysselsättning eller sköter han sig?!

Vi får se......

Dag 12 - I min handväska



Den här har jag oftast, köpt på H&M, sen har jag några andra men
när man alltidhar en skötväska med sig så har den mer eller mindre
blivit en handväska oxå. Att bero på det så är det dax att sy ny skötväska.




Ja, ett skrynkligt paket med ob och lite bindor. Det börjar bli dax och
den dyker upp när som helst. Då gäller det att ha resurser med i
väskan. Samarin brustabletter är oxå bra att ha, ja nu i juletider när
man kanske äter lite för mycket av det goda (kollat för mycket på
reklam, jag?)




Min plånbok, innehåller alla mina kort, lite läppglans, kvitton och ibland
pengar! :)




En katalog från IKEA. Vi går nämligen och finurlar på nya madrasser.
Hittade den här perfekta katalogen där igår, här i står nämligen ALLA.
Sen har jag tydligen 5!!! olika läppglans i väskan. Från vänster: Lancome
färg nr: 201, 2 favoriter till läppglans från H&M, underskattade som tusan
..... En läppglans från CLINIQUE färg nr: 2 nudetritious och en från
Lumene färg nr: 14. Sen självklart lite rouge, lite ögonfuktare och ipren.
Brukar oxå ha en linsdosa i väskan!


Ja så kan det se ut i min handväska. Oftast så innehåller det Milos grejer oxå. Allt från blöjor till stjärtsalvor och strumpor. Men när jag stadat ur den så innehåller den ungefär allt detta!

Nu väntar frukost med familjen, jag har gjort mig till lite och kokat gröt till mina pojkar. Det uppskattades och kan väl inte vara en bättre start för skolgrabbar i pubbeåldern. MER GRÖT ÅT UNGDOMARNA!

Godmorgon kära bloggläsare! Tack för ni finns!

LYCKA





Innan läkaren kom in så var det en himla tur att ALLT som Milo gillar
fanns att leka med. Bäcker, stora lastbilar, grävskopa och små bilar.
En orolig mamma som pussade på sin lilla son hela tiden.....






På vägen ut från doktorn så fick man äta lite glass. Sen fick man köra
vagnen vilket är något av en favvosysselsättning. Sen kramade vi
önskekossan som står där i entrén. Vi tog oxå några danssteg på väg
ut från sjukhuset. Det var så härligt att titta på honom!









Vi avslutade besöket i Uppsala på det GULBLÅA varuhuset som hade
superduper dag. Det var crazy priser där vi bl a fyndade en stekpanna
i gjutjärn för 19 kr!! Milo fick ligga på ett berg av sina "snuttar" men
det var inte så kul. Vi köpte ytterligare ett gäng för att fylla på förrådet.


Först och främst!! TACK ALLA RARA för så fina kommentarer i det förra inlägget. Jag blev alldeles rörd när jag läste igenom dom, tänk att ni är så  många som tänker på mig/oss. TACK, det värmer oerhört i hjärtat!

För det andra! FÖRLÅT för att detta inlägg dröjt! Jag glömde (säkert i all oro) min mobil hemma så jag har inte ens kunnat mobilblogga! När vi väl kom hem vid 2 tiden så var det dax för mig att ta på taxikepan och sätta igång med skjutsandet och har inte förrän nu fått sätta mig för att skriva ett inlägg om dagen som gått!

DET GICK JÄTTEBRA!!!!!!!

Jag är så oerhört lättad och så glad i hela mitt bröst
att jag knappt vet vad jag ska göra av alla känslor som sköljt över mig denna eftermiddag! Vi kom dit lite sent då trafiken var förjäklig, sönderstressade flaxade vi in till en jättemysig avdelning. Det var liksom på barnmottagningen dom tog emot. Alla var så himla trevliga och varma. Vi blev slussade till ett rum med massor av leksaker vilket var väldigt bra för vår Milobebis!

Läkaren kom in, en äldre dam, så varm och trevlig. Hon hade så söta håraccesoarer i sitt gråa hår. Hälsade på Milo som tyvärr blivit lite ärrad av alla besök, han blir alltid lite ledsen när en läkare kommer sådär och hälsar. Han vet att nåt är på gång. Hon klämde och kände, gjorde tester som vi knappt märkte att hon gjorde. Tittade i öronen, halsen och lyssnade på hjärtat. Ställde frågor. Tog reflex tester. Lät honom gå på golvet, tittade... hummade lite och sa bra några gånger. Man sitter på helspänn och vet inte vad det är hon tittar efter. Hon var i varje fall överläkare vilket kändes fantastiskt! Sedan så släppte vi ner Milo som fick leka av sig och så började hon prata.
Mina axlar var i taket. Jag tror inte jag andades och tiden stod still. Vad ska hon säga? Hur bra eller dåligt var det? Hon började prata en massa om genetiska orsaker och bla bla bla. Jag hörde som vanligt inte utan ville få svar. Hon såg nog det på mig så hon sa:

"Nu har jag kontrollerat honom och ser att det inte är fler nerver som är påverkade av detta som Milo har. Det handlar alltså om en nerv som blivit påverkad och det betyder att inget allvarligt ligger bakom detta syndrom."....................................................................................................................

Tårarna fyllde mina ögon och jag försökte frenetiskt blinka bort dom. Jag tror hon såg. Jag hade velat ge henne en jättestor kram men vågade inte riktigt! En STOOOOOOR STEN föll ifrån mitt bröst och jag ville bara hålla i min bebis och andas in hans underbara doft, smeka hans lena kind, ta i hans rufsiga hår och gång på gång säga hur mycket jag älskade honom.

Läkaren fortsatte prata i varje fall. Det dom nu klurar på att gå vidare med är eventuellt en magnetröntgen då Milobebis måste sövas. Eller så ska det tas blodprover på mig, husbandet och Milo då detta ska utredas ur genetiskt perspektiv. Detta är troligen något som vi tror att Tony haft när han var liten. Hon kollade t o m Tonys ögon och sa att han fortfarande har detta kvar till en liten del! WHAT?!?!?!
Anledningen till dessa koller, vad jag förstår, är för framtiden. Ifall detta nu skulle gå åt något håll så är det bra att ha en slags bas/referens att utgå ifrån. T ex då en magnetröntgen som visar hur det sett ut och varit. Hon sa till mig att en magnetröntgen inte görs för att man tror att nåt allvarligt finns där utan bara som en kontroll och kunna använda som referens. Hon var dock inte alls säker på att någon magnetröntgen skulle göras, och OM den skulle göras skulle det vara längre fram. Detta skulle diskuteras med kollegor. Hur som haver så ska husbandets journaler nu kollas och hon tyckte att detta var väldigt intressant och skulle kolla om det fanns möjlighet att genom blodprov då ta ett prov som visar på genetiska faktorer eller inte.

Sammanfattat så är vår lilla Milobebis helt frisk,
inget allvarligt gör detta utan är ett helt vanligt syndrom som vi nu följer upp så att han inte börjar se sämre med ena ögat. Det brukar man inte göra men kontroller regelbundet måste ju göras.

Nu är jag såååå lättad, det syns säkert på bilderna här ovan att vi är alldeles slut.
Nu behöver jag inte tänka på detta nåt mer. Jag kan titta på min lilla Milobebis och tänka att han ÄR för bra för att vara sann, men han ÄR SANN och finns här med oss vår älskade älskade Milobebis!!!!


Undersökning idag.....



Varit vaken sen kl 03.15 inatt. Somnade tidigt men hade säkert kunnat
somna om.... om inte tankarna farit i mitt huvud.


Ja, idag har då den där dagen kommit som jag haft i mina tankar sen tidigt i somras.
Tankarna har kommit och dom har gått men alltid liksom stannat kvar som en dålig smak i munnen. Såna här tankar kan man tyvärr inte göra något åt och jag antar att det är mamman i mig som bär på en oro som är svår att hantera.

Som jag tidigare skrivit så har ju Milo något dom tror är duanes syndrom. En helt ofarlig åkomma som gör att hans vänstra muskel på ögat inte fungerar korrekt. Det gör att han inte kan förlytta sitt öga åt vänster eftersom den muskeln inte fungerar! Vi har ju varit på många besök på sjukhus hos specialister som kollat detta i många omgångar. Anledningen till att detta måste kollas så noggrannt är att det dels finns olika faktorer som kan vara orsaken, sedan är det noggrannt att följa upp hans syn, så att han inte blir lat med sitt vänster öga och slutar använda det.

Nu ska jag prata om orsakerna. Det är anledningen till min stora oro som följt mig i så många månader nu. Blir typ knäsvag och får hjärtklappning nu när jag ska skriva om det. Första gången vi var hos ögonläkaren på Akademiska så nämnde hon en koll som vi måste gå igenom, en koll på Milos hjärna. Den kollen ska utesluta något som ligger och trycker på ögat som gör att det blir såhär. Något som kan ligga och trycka kan vara  t ex en tumör. Jag hörde inte mer den gången vi träffades eftersom jag fick panik och fick en typ chock, jag grät o. Hoch kände hur världen snurrade. Hon försökte lugna mig minns jag men jag kommer inte ihåg vad hon sa eller gjorde mer den gången. Husbandet fick gå ut med Milo eftersom han var så ledsen efter kontrollen så han kunde inte heller hjälpa mig att minnas!

I höst fick jag i alla fall träffa en HELT UNDERBAR ögonspecialist som lugnade mig. Hon förklarade att detta är en rutinundersökning som man ALLTID gör när man misstänker Duanes Syndrom. En neurolog ska alltså undersöka Milobebis för att utesluta "något" som kan vara en orsak. Min underbara ögonspecialist har pratat MYCKET med mig om just detta eftersom jag mått så dåligt över det. Hon har sagt saker som: "Jag tycker att Milo ser ut att vara en jättefrisk liten pojke" och "du skulle ha märkt om något annat var galet" till mig. Jag har lugnat mig av hennes ord men likt förbannat kan jag inte hjälpa att jag blir orolig, TÄNK OM?!?!

Idag ska vi i alla fall dit kl: 08.30. Jag vet inte om vi får några svar idag, jag hoppas det!!! Jag vill kunna släppa det här svarta molnet som hängt över mig så länge nu. Jag vill kunna titta på Milo utan att det ibland slår mig att "Kan det där betyda att nåt är galet" osv. Ni vet hur sjuka tankar man kan ha?! Ibland har jag oxå tänkt..... "Han är för bra för att vara sann.... så då betyder det säkert att nåt är fel". Jag är så trött på dom här tankarna, idag önskar och BER jag att vår bebis är helt frisk. Att inget dumt gjort att han fått det här syndromet. För syndromet i sig är ingen sjukdom.

Usch, nu gråter jag en skvätt igen. Jag börjar förbereda lite frukost här hemma till mig då magen knorrar, inte så konstigt med tanke på att jag varit vaken sen strax efter 3. Sen åker vi klockan halv 8 för att komma i tid. jag är lite orolig för själva undersökningen, Milo brukar bli så himla ledsen när läkare och sköterskor ska ta i honom.

Håll era tummar hörrni.....

// Puss från en väldigt orolig mamma!!

Milos lucia







Ja ojoj att nån kan vara så söt i en pepparkaksdräkt!? När man sedan
har en mundering av kläder på sig under så ser man ännu sötare ut!
Vår lilla solstråle, han var så till sig av att se alla oss på dagis.


Ja, då har vi firat Milos första lucia på dagis. Jag och husbandet hade ju ingen aaaaaning om att det var utomhus. Jag kom dit en timme tidigare för att hjälpa till med fixet och trixet innan. Strumpbyxor och tunika liksom. Fröken säger åt mig att jag ska gå ut och tända lyktor och ljus och hänga i träden. Oh vad mysigt tänkte jag när alla föräldrar anländer..... "Ja, sen ska hälften av lyktorna hänga på baksidan" forstätter hon. Jag fatta ingenting, syns dom där då tänkte jag för mig själv. Tills hon förklarar att det finns en bänk som vi ska sitta på därute..... Ahaaaaa, vi ska vara ute?! Jag i strumpbyxor eller? SHIT... husbandet fick åka hem och hämta grejer (glömde hälften så jag fick åka en gång till) och sen larma mamma och storebröderna om att vi är ute.

Vi är så imponerade av förskolefrökarna, alltså på allvar! ALLA barnen grina och ville inte klä på sig, dom rev och slet i varandra och när man väl fått på kläder på en så tog den andra av sig och tvärtom. Tony som satt inne med Milo fick se hela scenariot, han var i chock! Så ALL CRED till alla förskolelärare där ute..... ni är fasicken totalt AMAZING!

Ut kom dom till slut, några gråtande i olika tonarter. O så sjöng dom för oss. Ämen..... så söööööta dom var allihop! Hjärtat växer i bröstet och man kan inte få nog av dom. Tänk, där satt dom som lucior, tomtar, pepparkaksgubbar stora som michelingubbar. På en liten bänk.... och brände av låt efter låt.

TACK dagis för en jättefin luciakväll!

Nyss hemkommen från luciafirande på Milobe...

img_0333 (MMS)

Nyss hemkommen från luciafirande på Milobebis dagis. Gaaaaaah, han var så söt så jag hade kunnat äta upp honom, visar bilder imorn! Hörrni? Vi är ute efter gran, gärna en vid sak men där man brukar kunna köpa granar så är den ena stackars krake julgranen fulare än den andra! Förra året köpte vi ju en bara för att den var så ful och vi tyckte synd om den. Så kan man ju inte hålla på? Hur är det med det här med gran!? Ja, kör ni äkta eller plastgran?


Alex Schulman bloggar igen!



Nämen vad är det jag seeeeer? Jag blir glad så ända in i skogens
alltså... Jag följde ju Alex Sculmans tidigare pappablogg och bara
älskade den. Har nog aldrig skrattat så mycket åt en blogg som jag
gjorde åt den. Humor på hög nivå. Läste högt för husbandet ur den
rätt så ofta och så skrattade vi båda så tårarna rann!


Han la ned den bloggen när hans dotter Charlie blivit 1 år. Det var en stor sorg för mig, blev väldigt tomt då jag tittade in på hans blogg dagligen. Men så får jag se att han startat en ny blogg...... vi får se om den utvecklas till nånting roligt oxå, jag hoppas det! Till bloggen-------------------->Alex Schulman

Dag 11 - Mina syskon






Dag 11 - Mina syskon! Idag ska det handla om min syster, min syster
som fick namnet Maria. Maria Katarina....

När jag var 8 år fick jag veta att man hade en bebis i magen. Jag blev så överlycklig av mammas nyheter och kunde knappt tro att det var sant att jag ÄNTLIGEN skulle få en lillasyster eller lillebror, jag minns att jag i hemlighet önskade att det skulle vara en tjej. När sedan en rund stor rosa bebis föddes så visade det sig vara just en tjej. Hon skulle heta Maria.

Under vår uppväxt så har jag varit en del barnvakt till min lillasyster. Hon blev såklart familjens lilla bebis för hela slanten. Jag minns att jag var väldigt duktig på att ta hand om henne, byta blöjor, klä på, mata och allt det där. På den tiden var det såna plastsnibbar till blöjorna! :) Självklart har vi även haft våra syskonduster. Ni vet jag drog henne i håret när hon rev och slet i mina saker och hon skvallrade för mamma som blev arg! :)

Jag flyttade hemifrån när Maria var 7 år. En liten förstaklass tjej. Hux flux kändes det som om hon tog studenten. Jag var mitt i "skapa familj" perioden och hade fullt upp med mitt eget. Det är väl så det går till i våra liv.

Dock så har vi aldrig glömt varandra. VI har alltid funnits där för varandra och även om det går perioder utan att vi umgås eller ens ses så är blod tjockare än vatten. Hon betyder MYCKET för mig. Är en stor del i mitt liv och någon jag bryr mig väldigt mycket om. Är hon ledsen så mår jag dåligt, är hon glad gläds jag med henne. Vi har ibland väldigt djupa samtal om allt här i livet. Hon är en klok kvinna, en kvinna som alltid gått sin egen väg och alltid varit sig själv. Idag pluggar hon till fritidspedagog, hon har ungefär halva tiden kvar. Jag är väldigt stolt över henne.....

Älskar DIG Maria Katarina, du betyder mycket för mig. Du och jag ska finnas för varandra alltid....

Morgonpromenad = tidig

img_0331 (MMS)

Morgonpromenad = tidig


Jag känner hur julklapps stressen början k...

img_0329 (MMS)

Jag känner hur julklapps stressen början krypa in under mitt skinn! Det är som en skock larver som kryper och påminner mig om att jag glömt nåt, nånting väldigt viktigt! Paniken stiger och ögonfransarna krullar sig av stress ånga, snart måste jag bege mig ut där i hysterin. Hur ser det ut där ute? Köar man i timmar eller minuter? Är det urplockat, bara slasket kvar? Är ni bergis klara med julklapps inhandlandet? Då kommer jag gripas av ännu mer paniiiiiiiiik.....


Dag 10 - Det här har jag på mig..... Idag!

img_0326 (MMS)

Dag 10 - Det här har jag på mig..... Idag!


Lussebak och postersskrivning





Ja såhär har det sett ut under dagen.... jag har jobbat på några av
beställningarna som ska levereras idag! Kan säga att Winnerbäck går
bra som tusan. Tror ärligt att jag gjort ett 50 tal nu! :)) Kul att dom
gillas!

Idag har det arbetats igen. Några posters har färdigställts och ska levereras idag. Det sista ska lämnas på onsdag, sen är allt klart från glöggmingel kvällen. Det blev en hel del det. SKITAKUL! Men jag måste erkänna en sak, jag börjar tycka att "Kom älvor kom änglar" med Winnerbäck börjar bli lite dryg att göra! HAHAHA... näää, ska inte säga så eftersom det är så många som verkar gilla den, dock så kan jag nog låten utantill snart! :) Måste nog åka och titta på han i sommar bara för det... om han spelar vill säga! :)



Ja, men kolla in dessa godingar. Jag har aldrig lyckats göra lusse-
bullar som håller sig i sitt "S" i ugnen utan kommit ut som en knubbig
säl efter det bakats färdigt! Men dessa blev väl inte så tokiga va?


Milo har bränt i sig 4 lussebullar redan. Han får väl ont i magen snart han lilla killen, men man blir ju stolt när ens barn smackar i sig av mammas bakade bullar. Hihi.... som en hederlig bullmorsa. Dessa ska avnjutas ikväll när vi har lite luciamys här hemma.

Nu hopp in i duschen och sedan bege sig mot verksta´n!

Önskelista nr 3



Önskelista nr 3 i raden. Idag har jag fyllt den med lite lyx från bl a
Iittala, Lexington, Mateus och Gant!

Jag skulle absolut inte ha något emot lite Lexington i min säng. Deras lakan är gudomligt mjuka och så lena mot kroppen, känns verkligen superlyxigt. En önskan är att nångång bara kunna använda mig av Lexington lakan och handdukar. Känslan av lyx är helt oemotståndlig, här snackar vi kvalité. Dessutom är dom såå snygga!

Ittala då, ja jag ska ju börja samla på Iittalas glasserie. Jag har vart och kikat på denna serie och den är sååå fin. Jag har hittat favoriter bland just vinglas och cocktail glasen som skulle passa perfekt som dessert skålar. Kiwi ljuskuporna har jag ju redan några stycken. Skulle gärna fylla på lite där.

Sist men inte minst, Mateus. Aaaaaah..... jag vill ha ALLT! Jag vill blanda den vita och den grå serien, tänk vilken snygg dukning man får till med en sådan blandning. Gå gärna in på deras hemsida och kika, där visas bl a lite uppdukningar upp. Oh, men var beredda på att ni kommer vilja handla allt.

Dag 9 - Min tro


Dag 9 - Min tro. Ja, detta kräver oxå en hel del efter-
tanke. Vad tror man på och på vilket sätt? Jag radar
upp min tro såhär:

TRO
Jag har en tro..... på någonting. Jag vet inte om jag kan säga GUD om det men det tror jag väl. Jag är absolut inte ateist i alla fall. Jag tror, ja det gör jag. Ibland tror jag att det kan vara skönt att ha nånting att tro på, som att man vilar det tyngsta besluten till något man inte kan rå över. Eller att man har någon att "be/prata" till när det känns som att livet är tungt. Jag minns att jag bad en del som yngre, nu har det fallit bort. Jag tror jag måste ta upp detta igen, jag minns att det många gånger kändes som att meditera, som att bara vara nån annan stans för ett tag. 

HOPP
Det sägs att hoppet är det sista som överger en. Jag tror på det. Jag tror på hoppet, och jag tänker aldrig sluta hoppas själv. Det kan finnas så många olika saker att hoppas på. Går nog inte in mer på det men ni vet.... saker som kommer i ens väg, saker man har som sin vision, att hoppas att det ska gå bra för barnen är en annan sak. Jag kommer aldrig att sluta hoppas.

KÄRLEK
Jag tror oxå på kärleken. Som något livsuppehållande, en livsupphållande kraft. Utan kärlek i våra liv är vi nog väldigt tragiska, tomma och olyckliga. Jag är glad att ha så mycket kärlek i mitt liv som jag har. Kärleken har räddat mig många gånger.... från depressioner, från olyckliga perioder och från sorg. Kärleken är en så stor kraft, och något vi människor förhoppningsvis någon gång drabbas av. 

Ps: Internet fixat... jihoooooo. Jag tror oxå på husbandet, som en riktigt jäkla bra internetfixare! Ds 

Lucia



Glad Lucia till er alla. Efter att ha haft ett utbrott på
vårt internet så gav jag fan i allt och svängde ihop en
saffransdeg istället. Verkar vara nåt återkommande
detta, att baka när man lackar! Kanske är Tony som
pajjar det lite då och då!

Nåväl, jag bloggar från mobilen så länge då! Tony sitter och kollar över problemet nu. Milobebis har precis vaknat, han spelar Angry Birds. Jag ska filma det så ska ni få se när han spelar, ser riktigt kul ut

Ha en mysig Lucia idag hörrni, återkommer så fort vi får fart på internet igen!

Tidig morgon








Ja det var våra julbordsbilder det, blev inte så mycket taget med tanke
på att man sitter på rumpan och ÄTER hela tiden. Det var riktigt gott,
sen kan jag tycka att stället vi var på är lite sådär för detta samman-
hang. Men, sånt bestämmer ju inte jag!


Jag tittar på bilden här ovan på mig och tycket jag ser helt packad ut. Det var jag inte, dock hade jag jobbiga linser på mig som skavde och irriterade. Det kan verkligen förstöra en hel kväll kan jag meddela. Husbandet har ju oxå linser och det är riktigt skönt att ha en soulmate när det gäller det som vet och förstår hur jobbigt den kan vara!

Det är supertidig söndagmorgon, jag har vart vaken sen 03.30. SNAAAAAARK! Vad är det med mig? Ok, jag ska erkänna att jag tog några lurar i soffan under hela kvällen. Startade lura typ vid halv sex tiden så det kanske inte är så konstigt att man vaknar mitt i natten. Jag har heller ingen ro att ligga där inne och glo i taket utan går upp och kör igång dagen. Idag blir det lite surfande då vårt internet äntligen ordnat sig, husbandet satt nästan halva dagen med det igår och nu verkar det funka finfint igen!

Har ju halkat efter med mitt 30 dagars bloggande nu bara för det så jag tänkte ta igen det idag så jag hamnar rätt! :)))

Vad bjuder denna söndag på då? Lussebullsbak, det bjuder förhoppningsvis på lite pulkaåkning, IDOL finalen i repris får jag bara inte missa och sen har Elliot Luciauppvsining i stallet idag och det ska vi åka och titta på! Vad gör ni denna söndag?

Idag är det tredje advent oxå.... ska tända det tredje ljuset till frukosten. Mysigt nu när stora killarna är här på en bonusnatt, då är det fullt runt frukostbordet, LOVE IT!

Skön söndag till er!

Hotellfrukost



I morse lyxade vi till det med en hotellfrukost på det här hotellet, vi åt frukost där senast efter vårt bröllop, det var 4 år sen. Jämfört så har dom snäppt upp sig rejält, det var verkligen jättegott!

Annars så har dagen varit ok, dock jäkligt irriterande stundtals. Jag sitter nämligen och bloggar från mobilen, vårt internet har pajat. Man blir totalt handlingsförlamad! Det känns som man plötsligt bor ute i skogen utan rinnandevatten och utedass. Vad har IT världen gjort med oss människor? Jag har ju bilder från dessa dagar man liksom vill dela med sig av, jag behöver jobba lite och så bara strejkar allt!

Nej, jag får helt enkelt tagga ner och bara acceptera läget. Det är faktiskt lördageftermiddag och den ska inte slösas bort på dåliga energier! Tacosen väntar och stora pojkarna kommer nog på en bonusnatt nu när deras pappa ska på julbord. Snask har inhandlats oxå. Jag laddar oxå för morgondagens repris av IDOL! Vad tyckte ni? Var han bra? Är han ihop med Minnah? Hoppas inte...

Ps. Jag saknar era kommentarer! Jag gillar ju massor när ni kommentera jue! Ds

Fattar inte att jag ser ut såhär?! Ja som ...

img_0312 (MMS)

Fattar inte att jag ser ut såhär?! Ja som att partyt med julbord pågick till 06 i morse och att jag är bakis som ett troll! Vi var nämligen hemma kl 10 igår kväll, så jag konstaterar att jag helt enkelt är såhär ful och sliten! :(


Ja, jag är på julbord jag! Snaps blire ing...

img_0305 (MMS)

Ja, jag är på julbord jag! Snaps blire inge, för då blire kaos!


Vår internetuppkoppling ligger nere så då ...

img_0304 (MMS)

Vår internetuppkoppling ligger nere så då får man roa sig med annat! :) Gissa vad jag ska göra?


Dag 8 - Ett ögonblick


Idag står det "Ett ögonblick" på mitt 30 dagars
bloggande. Jag har ett ögonblick som jag vill
berätta om.

Jag är glad att jag faktiskt kan visa en bild på det hela. Det är inte den bästa bilden men det är en bild på just det ögonblicket. En ögonblick jag aldrig nånsin kommer att glömma!

Det är den 26:e augusti 2006, kl är några minuter över 16 en vacker lördageftermiddag. Vi har precis stått i hallen till en väldigt vacker kyrka med dörrarna stängda framför oss. Jag är jättenervös och mina killar framför mig likaså. Bakom mig tisslar mina brudtärnor och jag känner att jag blir lite avslappnad när jag hör dom viska. Jag tittar på min pappa som jag krampaktigt håller i. Pappa ler mot mig. Symboliskt för mig är detta så betydelsefullt och vackert och jag känner en sån oerhörd lycka i bröstet, att min pappa ska leda mig till altaret.

Musiken börjar spela, "Nothing else matters" med Lucy Silvas. Det är mäktigt så det förslår, stråkar som spelar högt och när hon börjar sjunga öppnas våra dörrar och vi börjar gå inåt kyrkan.

DET ÖGONBLICKET är så häftigt. Jag blir först och främst väldigt chockad över mängden människor i kyrkan, även om vi bjudit in dom alldeles själva. Det är fyllt till sista bänkraden och jag får en sån adrenalin kick som jag aldrig nånsin kommer glömma. Jag ler med hela ansiktet samtidigt som jag gråter. Jag är rädd att jag ska börja fultjura men jag biter ihop. Jag håller krampaktigt i pappa. Försöker fästa blicken på någon men alla jag tittar på gråter. Min farbror...tänker jag. Han kan jag titta på. Aldrig sett honom gråta, men det fick jag göra just nu! SHIT! Mamma då? Nää, glöm det, hon är säkert ett vrak! Till sist ser jag min blivande svärfar, han skiner som en sol och ler med hela ansiktet. Där vilar jag min blick läääänge. Ända fram till jag ser min blivande man stå där framme vid altaret. Han är så underbart FIN och så vacker där han står och väntar på mig, han ler oxå med hela ansiket. Pappa vågar knappt släppa mig därframme för jag skakar som ett asplöv, han kramar mig och lämnar över mig till Tony. Blomkvasten skakar frenetiskt och vigselakten börjar.

Det är ett långt ÖGONBLICK men så häftigt och omtumlande och jag trodde aldrig jag skulle bli så berörd av det ögonblicket. Jag tror inte jag blinka en endaste gång. Vilken häftig känsla, vilket häftigt ögonblick och jag skulle kunna återuppleva det hela om och om igen!


BUZZADOR



Nu har jag fått 2 erbjudanden på kort tid ifrån Buzzador.
Det ena är att testa CLINIDERMS produkter, då får man
även lotta ut produkter på bloggen. Det andra är att
testa Lovefilm i en månad. Hyra filmer i en månad alltså!

Jag har varit en Buzzador i flera år, några kampanjer som jag betat av är att testa FLUX, kids juicer, ostar m.m. Nu var det ett tag sen jag hörde nåt men så nu har det dumpit ner hela 2!!! kampanj erbjudanden. Det är inte helt säkert att jag får dom men man kan ju hoppas. Jag har fått de jag anmält mig till tidigare! 

Ifall du nu skulle vilja bli en buzzador ska du klicka på den här länken:---------->Bli buzzador
Kom ihåg att skriva i att du blivit värvad av mig då! :) Mitt användarnamn på Buzzador är Ninnu. Det är det namnet du ska fylla i när du registrerar dig. Det kostar ingenting utan är helt gratis. Varor du ska buzza kommer till din dörr. Att buzza betyder att visa produkterna för dina vänner, smaka-klämma-känna eller som jag gör via bloggen. EN enkel rapport lämnas in efter varje buzzning. Inte alls jobbigt och nåt alla klarar av och hinner göra!

Bli en Buzzador du med! Håller verkligen tummar för CLINIDERM produkterna, då kommer ju jag att få ge ut julkappar till några av mina läsare oxå! Wieeeeee.....

Hiss eller diss för byxan?



Vad säger ni!? Hiss eller diss på dessa byxor? Var ju ute och strosade igår och såg att bl a Gina Tricot körde dessa i flera olika varianter. En haremsliknande byxa. Ser skön ut men är den snygg?

Blondie



En sommarbild på mig och Tony. Det var några år
sedan detta och min blonda period. Blir alltid lite rädd
när jag ser dessa bilder på mig för det är så INTE jag.

Jag hade ju haft en vision om att vara blond nångång. Sagt och gjort så blekte jag mitt korpsvarta hår och brände av hela skiten. Det var en process som tog hela 2 veckor sammanlagt, herregud så jag kämpade! Jag blev tvungen att klippa ner det till en riktig kärring page. HEMSKT. Dock så hade jag ju löshår tack gode gud. Inte kul och behöva kapa 15 cm rakt av sådär, jag är verkligen skitful i kort hår!!! Jag ruttnade på den där utväxten ganska så snabbt och färgade tillbaka det till korpsvart igen. Ungarna som hade protesterat högljutt åt min blondering protesterade högljutt ännu en gång när det äntligen vant sig vid det blonda.

Nu är jag ju som ni vet rödhårig. Trivs riktigt bra med det även om det blir lite utväxt på detta oxå, dock så är inte kontrasten på brunt och rött så drastisk så att denna utväxt står man ut med på ett annat sätt. Nu börjar det dock bli så att jag INTE står ut längre.... jag behöver slinga det lite för att sedan färga det i min röda ton igen. Det är ju helt klart mer jobb men efter att ha varit svarthårig i 12 år så fick det räcka. Men man ska aldrig säga aldrig.

Tänk så vi tjejer håller på med våra hår?! Hahaha, jag vet inte hur många gånger man fått hjälpa vänner som typ blonderat håret till tuggummi och med tårarna rinnande fått kapa av det. Sen detta löshår som vi envisades med att göra på varandra för att få det billigare. Jag och min kompis Morian gjorde på varandra. Jag minns en natt när vi tog loss varandras löshår och satte nytt. Vi var klara kl 06 på morgonen men snygga var vi. Och vi hade oxå tappat hälften av vårt eget hår m vi slet för att få loss dessa limklumpar. Hör på det här: Vi köpte limpistol på Clas Ohlson och körde med. AAAAAJ! Jag var så jäkla öm och gråtfärdig med det vara bara till att bita ihop. 
Sen blev det clips löshår ett tag oxå. Nu är jag faktiskt helt fri från löshåret, jag har det aldrig i längre och det är faktiskt ganska så skönt! Men det är tur att det finns när man ska hålla på som jag gör.....

Har ni förändrat er sådär drastiskt nångång eller tillhör ni skaran som är snälla mot era hår?! 

Dag 7 - Min bästa vän



Idag blev det visst lite bröllopstema på bloggen. Idag är det dag 7, då
jag ska berätta om min bästa vän. Detta var en punkt som krävde lite
eftertanke.... Husbandet fick självklart en plats i detta inlägg då han
faktiskt är en bästa vän i form av att vara make till mig.

Jag låg och tänkte på den här punkten en stund i morse. Jag har nämligen många vänner. Ok, inte lika många och ytliga som förr, när man blir lite äldre så ransonerar man lite. :)

När jag låg och tänkte på en bästa vän så kom jag på flera men den jag kom på först är Maria, eller Morian som jag brukar kalla henne. Min bästa vän. Henne har jag känt i, nu ska vi se, sen 2000 tror jag. Det blir alltså 10 år nu. Maria och jag bor i olika städer och har fullt upp i våra liv så träffarna blir få. Det som är så härligt med en bästa vän är att det kan gå lååååång tid emellan som man inte hörs på, men när man ses så känns det som igår. Avståndet i sig spelar ingen roll. Inget känns konstigt eller krystat utan man babblar  på precis som vanligt. En bästa vän är oxå någon du kan anförtro allting, precis allting i ditt liv. Det kan jag till Morian. Jag skulle aldrig tveka att berätta nåt för henne, inte en sekund. Är man en bästa vän så står man ut att höra allt! :) Jag saknar henne ofta och när det går för långt mellan varven så måste vi ses, och då ordnar vi det. Nu har det gått lång tid igen, dom var här på Rockabilly festen så snart är det dax att ses, vi får tråckla och fixa o dona lite så brukar vi kunna lösa det. Ska ringa henne idag!

Jag är välsignad med många fina vänner, jag är otroligt glad att ha dom alla. Jag tänker på vänner som man utvecklar sin vänskap med. Jag har en sån som jag utvecklat vänskapen med mycket under den sista tiden och jag blir så glad över det. Det är härligt när man tar sin vänskap till nästa nivå. När man känner att vänskapen djupnar. Att ha vänner i sitt liv är väldigt viktigt, det man ska försöka komma ihåg är att inte glömma dom på vägen när man har mycket i sitt liv som rullar på.

Vänner är viktigt! ♥

Dag 6 - Min dag



Allt började med den här kisen. Ja, den här bilden ljuger lite för så
glad såg han inte ut kl 4 i morse. Men efter några timmars mer
sömn var han samma gamla vanliga Milobebis!!



Efter att ha jobbat ett tag så gav vi oss av till grannstaden Västerås.
Lite ärenden skulle skötas och jag fick ett ryck att prova byxor.
Hatar man bara inte provrum?! GAAAH. Som ni ser på bilden så är
det speglar tammefasen överallt, dom visar bak-fram-sidan-uppifrån-
nerifrån-inuti typ. Själv fick jag en chock när jag såg mitt ärsel i ett
utav speglarna! Hoooo hoooo..... Men byxor köpte jag! Ett par svarta
tajta snyggingar med lite detaljer på.



Självklart ett litet besök på polar o pyret. Tyvärr så var det så varmt
i just denna butik så vi höll på att svettas sönder. Det fick bli en blixt
visit och planer på vad som skulle handlas i julklapp.


Sen LCHF:ade vi som tusan på Pizza HUT! Nooot. Voine voine... vi tog
en diskussion huruvida vi skulle äta en sallad eller brassa till Pizza Hut.
Det blev det sistnämnda och det var GUDOMLIGT gott. Sweeet lord!
Känns faktiskt som om jag är mätt fortfarande.

Det var min dag det, nu är det bara soffhäng kvar på denna dag. Ikväll är det lite bra TV som jag fortsätter hoppas på att jag ska orka hålla mig vaken till, har dock inga större förhoppningar.

Imorgon fortsätter 30 dagars bloggandet. Då ska jag skriva om min bästa vän.

Ha en fin kväll, vi kanske hörs senare!

Ägglossning


Lite nytt inne på brukadesign. Jag bara älskar renarna. Det finns hängen
formade som hjärtan och äpplen. Skulle kunna tänka mig att klä granen
i bara såna hängen. Titta oxå på det lilla plåthuset... tänt blockljus inuti
det och mysfaktorn är 100 %.

Hemma igen, idag blev det en väldigt hektisk dag som ni såklart ska få ta del av i ett senare inlägg, jag ska ju redovisa min dag för er idag är det tänkt. Glömde kameran, (senil) men husbandet har varit duktig och plåtat lite när vi flängt runt idag.

Annars då.... jo jag har haft ägglossningen från kilimanjaro idag. Några gånger per år får jag så sjukt ont så jag faktiskt har svårt att gå. Det man klurar på är ju hur fasen det är tänkt med det? Ja, det är ju då man är som fertilast och ska bli gravid är det tänkt men hur fasen ska det gå till när man har så ont så man vill grina?! Man får knappt röra mig då kan jag meddela. Skaparen av människan har nog inte tänkt till riktigt...

....nu ska inte nån få för sig att vi jobbar på fler barn för det GÖR VI VERKLIGEN INTE!! Nej, jag får rysningar på ryggen bara jag tänker på det. Jag har dragit det berömda strået till stacken så att säga och befolkat jorden med nästan ett tredjedels fotbollslag. Nån måtta får det lov att vara. Dealen var ETT barn, inte fler... ifall nu husbandet skulle få för sig nåt så har jag även skrivit det här! :)))

Nu fixa lite käk, återkommer senare förhoppningsvis! ♥

Vaken sen 03.45



Medan Milobebis ligger här i vagnen (efter en strulig morgon som startade 03,45) har jag
påtat ihop en liten nyårsbuffé av billiga kläder. Du kan alltså bli nyårsfin under 200 kr!!!!
Det är inte dumt alls det. Du hittar allt på www.hm.com.

Ja men se gomorron! Dagen började kl 03,45 för min del. Milo sov som en ängel i sin säng tills dess, sen var det liksom som att trycka på en "här startar helvetet" knapp. Han har inte kommit till ro för fem öre och den enda som duger är mamma denna morgon. Han gallskriker och är ledsen för att han faktiskt är övertrött eftersom han inte somnade om efter sin morgonvälling. Idag är det dessutom dagis och då är det ingen hit att inte ha sovit sen kl 03,45.

Själv ska jag snart åka till verkstan. Jag ska fortsätta med lite beställningar o så ska jag givetvis fota hela dagen (för den som är intresserad av min "flashiga" vardag!) :) Det är ju dag 6 i 30 dagarsbloggandet. "Min dag". Ibland önskar man ju att man hade lite "flash" att bjuda på i sitt liv, en utlandsresa, cool shopping eller häftiga vimmelfester. Men här bjuds på sura morgonminer, ingen sömn, kaos, magsjukor och onda ryggar. Ibland festar vi till det hela med att äta korven på tvären istället för på längden.

Nu hör jag hur Milo somnar här bakom mig i sin vagn. Han snarkar sådär som han gör när han väldigt trött. Nu är både jag och husbandet uppe så då är det väl läge att somna då för hans del. Tack för det! :) Men det går ju för fasen inte och bli sur på han när han ligger där och plutar med sin söta bebismun, smackar sådär förnöjt och sover nergosad. Ne, det gör det inte. Detta är en övergående fas (när vet vi inte men i alla fall) och han är inte liten så länge till.

Godmorgon på er bloggläsare, välkommen in i Nina life! :)




Globen nästa...





Gårdagen i stallet. Vi fick titta på Elliot när han hoppade med sin häst Manana.
Vi var alla mäkta imponerade av vår lilla hästpojke. Han är såå duktig!


Vi fick ÄNTLIGEN följa med Elliot för att titta när han hopptävlade. Vi får oftast inte följa med förstår ni. Det är PINSAMT. Ja...ni vet hur det där är med pubbeungar. Frågar jag honom varför det är pinsamt så beror det oftast på mig. Ja, jag är ju lite sådär spattig jag. Vet inte riktigt hur jag ska förklara men jag blir väldigt entusiastisk och glad. Så om Elliot hoppar bra så är jag överlycklig och pussar och kramar på honom och pratar högljutt om hur duktig jag tycker att han är. Sånt är PINSAMT för pubbeungar. Jag hajjar det men jag skiter i det oxå. Jag är ju sån här, å förespråkar jag som mamma att man ska vara sig själv så måste ju jag leva som jag lär. Jag brukar säga det till Elliot, då ler han och säger att jag ska fortsätta vara som jag är. :)

I alla fall så hade han en häst som är lite känslig för applåder varför hans häst fick bryt nästan direkt när han kom in på banan. Elliot parerade det enkelt och fortsatte som inget hade hänt. Jag hade ju suttit och fultjurat på hästryggen och försökt kastat mig av. Elliot hoppade vidare utan att ha fötterna i stigbyglarna vilket är SKITSVÅRT. Han red felfritt och landade på en tid strax under minuten. Jäkla duktig asså! Sååå stolt. Jag fick givetvis behärska entusiasmen då förstås så inte ungen förbjöd mig att komma för all framtid!

Vem vet, om några år kanske man sitter på nån schyssst VIP plats och zippar POL ROGER och gör hästaffärer medan grabben visar var skåpet ska stå för dom andra nere på banan. Drömma ska man!! :)

GRRRR





En liten illustration på frustrationen här hemma just nu....
Det är så mycket jag vill lägga in men datorn är inte med
mig denna dag. Jag måste pausa nu ett tag så återkommer
jag sen!

Ja, jag har en nygammal dator som jag inte riktigt kommer överens med. Vissa saker är inte som på den andra och bilder som jag sparat ner här funkar inte som på den gamla datorn. Nåväl, inte mycket att göra än att jag måste ta mitt finska humör och göra nåt annat ett tag.

Kom på att jag haft en paus i mitt 30 dagars bloggande oxå, jag fortsätter med det imorn igen. Nu ska jag jobba med lite annat en stund så återkommer jag förhoppningsvis senare!

Fin kväll till er, måste dra innan jag slår sönder nåt! :)

Milobebis 2 årskalas













En bildkavalkad på Milos härliga födelsedag. Leksakerna tog liksom
aldrig slut. Det var en väldigt nöjd och väldigt trött Milobebis på lördag
kvällen sedan.


Lovade ju lite bilder till er från kalaset. Här är ett litet urplock av alla (170) bilder som togs. Det blir lätt så i den här familjen. Vi är 4 st fotoglada personer som har ett objekt liksom.

Tack alla som kom och firade vår Milo på sin 2 årsdag. Nu har vi leksaker så det räcker i ett helt år framåt i tiden. :) Han ÄLSKAR varje graj han fick. Tyvärr så är de som låter favvisar just nu så igår morse kl 6 drog vi på polisbilen. Jag ska börja fila på "pay-back" presenter nu! :D

Äntligen hemma igen! Elliot var så galet d...

img_0298 (MMS)

Äntligen hemma igen! Elliot var så galet duktig, hoppade helt felfritt och på en bra tid. Han höll på att flyga av men parerade det perfekt. Dock så hände en otäck olycka då en tjej flög av och landade på huvudet. Ambulans kom och hämtade henne. Uscha, ett mammahjärta blir ordentligt skakat av en sån olycka! Nu väntar söndagsmys med familjefilm och en komedi i soffan. Trevlig kväll!


Nytt på H&M. Kolla in den här helt underba...

img_0292 (MMS)

Nytt på H&M. Kolla in den här helt underbara koftan! Såå fiiin....


Spänt sitter vi nu och väntar på att Ellio...

img_0295 (MMS)

Spänt sitter vi nu och väntar på att Elliot ska hoppa med sin häst!


Ska triss skrap stressas fram?


Ja ni... tänk om man någon gång skulle få sig en rejäl
slant i form av en sån här? Det skulle inte sitta fel.....
det finns en sak som jag tänk på litegrand när det
kommer till skrap i TV.

Satt här och kikade på morgon TV i fredags morse. Ja när vi satt på akuten och väntade. Det blev dags för en kille att skrapa. Det som slog mig då, eller egentligen alltid har stört mig lite, är hur stressade dom måste känna sig.

För det första har man ju liksom laddat för det i flera dagar, kanske veckor t.o.m. Man har säkert låtit tankarna flyga och fantisera om summor som skulle kunna göra en oljeshejk avundsjuk. Man har oxå planerat små summor och vad man ska göra för dom. Men någonstans lever drömmen om miljonerna kvar. Man planerar vilken man ska ta, ja i turordningen när dom ligger där i lådan. Det är ju så många! Vilken tar man?! Man skulle säkert vilja välja ett tag. Men det finns inte tid att stå och fingra på dom eller ens svepa med handen över dom för att få en känsla om var miljonerna ligger. 

Han plockar upp sin stora lott. Ja dom är ju lite större på TV för att vi oxå ska kunna ha glädje utav skrapandet. Annars skulle nog det hela vara lite trist. I alla fall. Då ska han i alla fall sätta tänderna i den här lotten. Han vill skrapa noggrannt. Men serru, det får man inte, för det är TV tid så helst ska man fladdra runt med den där skrapen över lotten så det silverfärgade skalet yr i hela studion. Jag ser riktigt hur den här rödhåriga killen skrapar så glasögonen åker av och an på näsan och svetten lackar. Ja, så är det ju inte riktigt då men ni förstår va.

Men den här killen skrapar en ruta försiktigt och noggrannt. Sen tittar han på beloppet som visar sig bakom det silverfärgade skalet. Han tar det hela med ro. Här säger programledaren till första gången. "JA, där hade vi 100 000 kr, då får du skrapa på nästa så vi får se vad det blir!"
Han skrapar nästa och behåller sitt lugn och kikar vad det står för belopp. Här säger programledaren till för andra gången. "3 miljoner, då tar vi nästa" hetsar hon fram. Här börjar den rödhåriga killen att känna av pressen och skrapan börjar gå fortare. Men sen stannar han upp lite igen för att självklart kika vad han har chans på. Här rabblar programledaren snabbt fram vilka belopp som står och avslutar med "Nu får du skrapa på lite så vi får se hur mycket du vinner!" Den rödhåriga killen förstår allvaret i hur jäkla snabbt han borde skrapa så han skrapar på. Det är nästan så glasögonen fladdrar av och an och svetten börjar lacka, men bara nästan. Jag som tv tittare ser att han vinner 100 000 kr men han fortsätter skrapa. I hans huvud ekar nog bara "MEN SKRAPA DÅ FÖR I HELVETEEEEEEE". Programledaren stoppar upp honom när han når den sista rutan med ett "Grattis, du har vunnit 100 000 kr, vad ska du göra för pengarna?" frågar hon. Den rödhåriga killen får inte svara så utförligt som han kanske skulle vilja för det är dags för ett inslag innan nyheterna.

Jag känner hur jag sitter där framför TV:n och blir stressad. Jag biter lite på naglarna för jag vill inte att programledaren ska behöva säga åt honom. Det känns som jag skäms när programledaren säger åt honom att skrapa fortare. Som att jag skulle kunna hojta på honom om jag stod där i studion. "Hörru, kör på nudå" typ. O sen tycker jag synd om honom. För att han inte får njuta av den här stunden som vi är så många som drömmer om.

Vafan, det kanske inte är så kul det där med att skrapa i TV tänker jag mig. Fan, först bli stressad av nån som står o flåsar en i en nacken, och sen inte en ens minut "of fame". Man ska bara skrapa så skrapfan glöder och sen kastas ut från studion utan och ens fått säga vad man skulle vilja göra för pengarna. Tänk om man vinner massor med pangar och blir så jäkla glad så morgonsoffan tuttar eld av min entusiasm? Så jäkla rolig TV. Ja när vanliga svenssons är med och får visa äkta och riktiga känslor. Men det hinns inte med som det ser ut idag.

IN - SKRAPA - UT.... och kom ihåg, skrapa fort som fan!

Nej, hoppas man vinner storslammet hemma i sin egen soffa. Då får man skrapa en ruta per dag om det skulle vara så, man kan dansa naken i soffan och skåla i champagne om man skulle vinna stort. Soffan skulle jag tutta på för då skulle jag ha råd och köpa en ny....

Köp lite trisslotter i julklapp hörrni, tänk vad kul om det skulle bli storslam. Och kom ihåg, låt människan få skrapa i lugn och ro! :)

Sköna söndag



Denna bild förklarar lite utav gårdagen. Om man säger att detta inte ens var en tiondel av antal bilar som landade i form av presenter så förstår ni kanske. Det är BILFARM här nu. Milo kunde inte bli överlyckligare!

Sitter vid en annan dator denna dag och hittar tyvärr inte min datakabel till kameran. Vill ju visa lite godbitar från gårdagen såklart. Men det kommer lite längre fram.

Jaha, idag får vi skriva in en ny kategori här på bloggen. Jag tänkte att det var evigheter kvar när jag skrev kategori Milo 18 - 24 månader, och tänk... nu är han över 24 månader!

Det blev en fantastisk dag ur alla synvinklar. Nära och kära hälsade på och Milo var i himmelriket. Han fick så mycket roliga presenter så julafton mer eller mindre känns onödig ur present synvinkel. :) Kan man få för mycket? Kan säga att temat helt klart var bilar, Milobebis älskar ju bilar så det var inte alls konstigt. Men det blev även lite kläder, världens bästa pulka, en trehjuling och en grävmaskin som man kan sitta på. Kan ni förstå?! Det finns att leka med nu!

En jättefin födelsedag blev det. Det var en väldigt trött Miloebebis som somnade igår kväll. Helt slut av alla intryck.

Idag väntar stallet för oss. Elliot tävlar idag så då åker vi och tittar på honom, det är inte varje dag ska ni veta. Ja, som vi får titta, han gillar nämligen inte det. Men idag så. Sen ska vi nog inviga pulkan på eftremiddagen. YIHAAAA!

Ha en mysig söndag allihop!

Ps. Uppföljnings husbandet.... han knaprar morfin och känner att det faktiskt hjälper fint mot smärtan. Han tycker oxå att det börjar att bli aaaaningens bättre, nu håller vi tummar för det så att operationen kanske inte behvöer genomföras!


Milobebis 2 år



Jaaaaaaaa må han leeeeeeeeeeeva!!! Ja må han leeeeva!

För 2 år sen hade äntligen den dagen vi väntat på så länge kommit. Husbandet hade längtat, hoppats och trott att "Nu är det nog dax" ett antal gånger. Dock alltid för att bli lite besviken när det inte blev så! Kl 4 (som igår) satte värkarna igång och kl halv 2 på  natten åkte vi in för att äntligen få föda fram vår lilla Milobebis som vi så länge längtat efter.

Exakt den här tiden höll epiduralen som bäst på att värka. Jag hade bett personalen om ursäkt ett antal gånger och låg och återhämtade mig efter att ha haft värkar i 19 timmar och äntligen fått den där epiduralen som funkade. Då visste jag inte att snart skulle det det riktiga arbetet börja. När det skulle kännas som att jag skulle bajsa på mig vilken sekund som helst för att trycket neråt var så enormt. Jag hade precis fått veta att vi troligtvis väntade en väldigt stor pojke och att jag därför inte skulle få stå och föda som jag ville! Jag var nervös men sååå förväntansfull att äntligen få göra kärleken i livet till pappa.

Klockan kvart över 12 såg barnsmorskan att NU är hon öppen 10 cm, det är dax att föda barn på riktigt. Jag gav upp många gånger på vägen när jag av trötthet inte längre orkade pressa. Men serru, där fanns en barnmorska som visste hur man skulle pumpa ur det sista krafterna på en arg finska som låg och var på väg att kapitulera totalt!

När jag för 100:de gången säger att jag inte vill längre, att jag inte kan, att jag inte orkar så tittar hon på mig och säger:

"Så vad vill du vi ska göra? Ska vi packa ihop hela skiten och gå hem hela högen eller ska du ta i för kung och fosterland och trycka fram den här pojken som nu måste komma ut?" sa hon med bestämd röst.

Jag blev stum och pep fram ett:

"Ok, jag försöker väl ett tag till då!"

Sen tröck på jag på utta helvete..... herregud, jag har aldrig i hela mitt liv tagit i så mycket och jag trodde på riktigt att mitt huvud skulle spricka men jag sket i det. Bara han kommer ut. Och det gjorde han.

Kl 12.45 kommer en flämtande, pipande, stor, lite blå pojke på nästan 5 kilo. Han var så tagen av sin färd och sitt dygn i min mage. Han låg där länge och väl och betraktade oss, och den här kalla världen han hamnat i. Hans pappa grät floder och kunde inte tro att det var sant, jag grät floder och kunde heller inte tro att det var sant. Vår lilla gosse, en alldeles perfekt pojke med kolsvart kräftspa luktande hår. Ja, hans hår luktade kräftor, vi vet inte varför!? Haha... konstigt va?!

Idag fyller han 2 år! Han har fått massor av presenter under hela dagen och vi har tagit bilder på allt. Han leker med sina saker för glatta livet och förstår nog att idag är en allldeles speciell dag!

Vi älskar dig lilla hjärtat ♥. Tack för du kom till oss! Grattis på din stora dag!

// Mamma, Pappa, Thedde & Elliot


Fredagsmys och tillbaka från akuten




Denna lilla glädjespridare låg i brevlådan. TACK för att
det fanns nåt att glädjas åt denna dag som annars känns
rätt trist och jobbig.
Milobebis första fotografering på
dagis. Vår lilla solstråle... Det hade inte varit så kul
med fotografen men jag tycker han lyckades bra ändå!


Ja, nu är det inte längesen vi landat hemma från akutens alla turer. Vi har som sagt suttit där sen kl 07 i morse, vi var hemma nån timma för att återvända. Magnetröntgen är gjord och det visar självklart att det är ett diskbråck som drabbat husbandet. Det man ville kolla var hur "allvarlig" den är eftersom han i morse fick svårt att kissa. Det kan bli svårt att kissa och det är INTE bra. Dock så kan det bero på faktorer som en svår värk, en nervvärk som han har. Nu har han fått utskrivet lite knark... i fom av morfin, diklofenak och alvedon full dos ska tas dagligen. På måndag ska det pratas om det blir någon operation eller inte, det måste liksom släppa lite i smärta så man ser att det går åt rätt håll. Det är där vi är nu. Inte kul alls detta, för någon. Det är otroligt synd om honom och han är mer eller mindre invalidiserad av detta. Sjukskriven till den 26 december till att börja med. Han som är en väldigt lojal arbetare mår ju inte alls bra utav det men det är som det är. Vad göra?!

Ikväll kör vi ändå på med fredagsmys. Jag har hällt upp ett glas vin som smakar sådär eftersom jag inte riktigt återhämtat mig från magsjukan känner jag. Men vi har ätit, godiset är upphällt och vi väntar på att IDOL ska börja. Man gör så gott man kan i vår nuvarande situation, inte sant?!

Sen är det ju något väldigt stort som händer imorgon! VÅR MILOBEBIS FYLLER 2 ÅR!!!!! Det är inget som glömts bort under denna annars väldigt tuffa vecka. Presenterna är inhandlade och fikat förberett för morgondagen. Mammagrupps frukosten som var planerad har vi skjutit på en vecka, kände att det blev lite övermäktigt att hinna med imorgon. Imorgon bitti sjunger vi för vår 2 åring så det skallrar i huset. På eftermiddagen fylls huset på av nära och kära som ska fira Milobebis som alla oxå har förståelse för vår situation just nu. Det ska faktiskt bli skönt att träffa alla litegrand. Man behöver ha dom nära när det är lite tufft, kan inte ni känna så?

Bloggen har blivit lämnad åt sidan denna veckas sista dagar, ni förstår säkert varför. Nu hoppas jag på lite vändning här hemma. Värmen är ännu inte tillbaka trots att vi hade gubbar här hemma idag, vi fortsätter med raggisarna på. Thedde har återhämtat sig nu och vi hoppas att husbandet slipper. Så snälla.... vänd nu va?!

Ha en fin fredagkväll bloggisar! ♥

Vi sitter på akuten! Ryggen ger inte med s...

img_0287 (MMS)

Vi sitter på akuten! Ryggen ger inte med sig och han har fått svårt att kissa vilket inte är så bra. Låg o googla på det i morse och vi beslutade att nu åker vi in akut! Milobebis hos mormor, stora pojkarna tas om hand hemma hos oss av deras pappa. Håll tummar för att mitt husband inte ska behöva opereras!


Värmeljusen tända denna torsdagkväll. Nuså...

img_0286 (MMS)

Värmeljusen tända denna torsdagkväll. Nuså har jag ätit mitt första mål riktig mat. Vi har typ 15 grader i lyan, tydligen något som frusit i huset som gör att en stor del av våra element inte fungerar! Vi har raggisar och mössor på oss. Till råga på allt fick jag hämta Thedde från skolan som nu i sin tur ligger magsjuk! Det känns GRYMT detta! Vårt hem är en bakteriehärd utan dess like. Här bjuds det på kaffe med magsjuka eller varför inte en kopp the med diskbråck?! Man kan oxå få en smörgås med ögoninflammation, vilket jag tror att Milo har tendenser till. Nåväl, jag hoppas vi alla mår bättre till julafton är här!


Livstecken



Ett livstecken från oss. Vi lever men det är väl inte mycket mer. Vilken
omgång, wohooooo.... Snacka om att man ska uppskatta att man får
vara frisk.


Ojoj, ja efter mitt inlägg igår morse gick jag och la mig. Där låg jag sen. Det var helt sjukt hur dålig jag var. 38,5 graders feber hela dagen. Jag kan inte minnas när jag hade feber senast, och jag tillhör den gruppen som blir så himla dålig av feber. O så Elliot då, han började kräkas igår kl 6 på morgonen. Han slutade kl 9 igår kväll!!!!! Kan ni förstå? Dessutom kan jag inte vara en bra mamma och finnas där för honom eftersom jag var så dålig. Så då fick husbandet halka omkring med sin onda rygg igår, det var så synd om alla igår. Elliot och jag låg bredvid varandra och yra hela dagen igår. Nu äntligen har Elliot fått sova en hel natt utan att spy en endaste gång. Han sover fortfarande.

SJälv var jag och fyllde en diskmaskin i morse och plockade undan lite. Är inte det lite typiskt morsor? Så fort man är på benen så börjar man städa!! :))) Jaja, jag är inte hundra än men jag är på benen, bara det är en bragd! Jag är så glad för det, nu hoppas vi att både husbandet och Thedde klarar sig. Kan inte se att husbandet ska få detta med sin onda rygg, voine voine det får bara inte hända! :(

Hoppas ni bloggläsare får hålla er friska!

Magsjukan från helvetet




Vilken helvetes åkomma. Jag klarade mig inte trots vitpeppartuggande.
Igår kväll kapitulerade jag under vinterns vidirgaste....


När man inte tror att det kan bli värre så blir det så! Jag har legat i joooordens magsjuka från igår kl 10 på kvällen. Har kräkts som en räv och även varit dålig i nr 2. Jag har inte gjort annat än sprungit inatt, nu har jag 38 graders feber och känner mig så jäkla sänkt!

Nu på morgonen kom Elliot upp och sa att han mådde illa. Ok, sagt och gjort så kalvade även han ur sig. Så nu ligger jag och Elliot i denna guds bortglömda åkomma. Det är VIDRIGT och jag får sån hemsk ångest av denna sjukdom. Men om jag får säga det själv så var jag jätteduktig på att spy ALLDELES själv igår. Ingen klappade på mig vilket brukar vara ett måste för att jag ska fixa det. Jag skötte allt helt själv i ett sovande hus, *STOLT*!

Nu skulle jag kunna mörda för lite avslagen coca cola, Thedde får springa och köpa det innan han åker till skolan. Själv ska jag lägga mig på soffan och kurera mig själv. Vi får se hur vi får Milobebis till dagis, vi få klunsa tror jag! :) Senare i eftermiddag hoppas jag på bra återhämtning då massa beställningar måste måste färdigställas.

BRA TAJMING!! Ironiskt känns det, som att nån skämtar med oss! Nåväl, kämpa på ba...


RSS 2.0