VADSTENA...men man säger VASSSTENA

Färden har gått vidare till Vadstena nu..... vilken gullig söt stad detta verkar vara. Va precis in till apoteket för att köpa lite munsårs salva och novalucol. En gammal byggnad med riktigt gammal inredning, häftigt som tusan! Kändes nästan som tanten bakom disken oxå var sådär gammeldax och trevlig. Dessvärre fick jag inget till mina VIDRIGT VÄRKANDE 4 MUNSÅR.....för som gravid får man inte använda munsårssalva utan får nöja sig med vanlig salva som hjälper INGET!!

Idag är nog första gången som nerverna på denna resa varit riktigt spända....ni vet som det kan bli när man bor tätt tätt ihop! O det kan man säga att man gör när man bor i husvagn.... finns ju direkt inget rum man kan fly till om man känner att man måste bort från varandra. Som gravid är man ju dessutom ganska så "labil" i sitt humör och frn att ha känt sig riktigt härlig till mods kan det vända på en sekund o det känns som man måste slå nån jäkligt hårt!!! Tur man har sina begränsningar....annars skulle nog halva sällskapet gå omkring med blåtiror.

Vi började denna camping tillvaro med att svänga husvagnen på en väldigt trång väg och på kuppen stöta i en skånings golf som stod lite väl felperkerad för min smak. Thedde var utanför för att kolla läget så att vi skulle få plats..... dock så har ju inte ens han ögon i nacken så det hände en liten olycka. In i bilen störtade en skårrande skåning som minsann tyckte att "Vi ju för fan va två i bilen, kan inte nån kliva ur o kolla dåra!" Han fick se min mage o tystnade lite..... tur för den jävla gubben att jag va nyvaken, annars hade jag givetvis exploderat. VAFAN, hur i helvete fräck får man va.... ??? HATAR sånt där.... har man ingen respekt för folk? Jag förstår om man blir lite upprölrd, men ingen gör ju sånt där på flit!! O desstuom stod han fel med sin bil..... Nu var det lite gummi ifrån vår husvagn som skrapade i hans bildörr, inga buckor eller nåt som förstörde nåt i plåten. Han skulle skicka fakturan från poleringen sen...

O från o med nu ogillar jag skåningar.....

Bilder från SKARA och LISEBERG!


Elliot som under helgen övervunnit sin rädsla för karuseller...jihoooo!
Nu vågade han åka både det ena och det andra!!




Jag vann den här i hushållshjulet!! Haha, äkta att man är där o pyntar in en massa cash! En jättefin (not) kylbag med lisebergs kaninen på, o titta va bra? Man kan ha den på ryggen :)



Elliots absoluta favvo....ankan anki modell stor!!! Den vann tony på frisbee, jag jubla så hela liseberg hörde! Dock så var det väl inte det roligaste o kånka på den resten av dagen som höll sig runt 35 graders strecket!



Vid ett osett ögonblick köpte tony en stress morot till mig, bara klämma på den så blir man lugn som en filbunke! :)




Det absolut galnaste och roligaste var att vi träffade det här paret där... Bullen o Susanne. Det roliga är att Bullen o jag vart ihop i sju år i slutet av 80 talet och början av 90 talet. Idag är han sambo med Susanne och har 3 barn. Vi träffas rätt mycket eftersom våra barn spelar innebandy ihop.... trvliga människor och barnen hade svinkul ihop! Här sitter vi på Tyrolen!



Tony och Peter provar nya "outfits"...fiiina som tusan såhär under prideveckan o allt!






SKARA SOMMARLAND!! Här har vi två väldigt förväntansfulla barn.......


Vilken daaag..... sjjukt svettigt o så sjukt mycket folk så det var ett skämt!!
Här testa vi tivolit..... tony med ungarna i kaffekopparna!



Ser ni folkhavet?? Bara tränga sig ner bland alla andra handdukar o hoppas att man inte hamna så illa så att man fick lukta på nåns fotsvett resten av dan....



Här står vi o väntar på att Thedde ska forsa ner för den här på en matta......



När restena v sällkskapet roade sig i alla konstiga härvlar och rutschkanor så roade jag mig med att plåta magen! ;)



Mina söta badpojkar!!



Jajemen..... Elliot drog upp den på 10 poäng direkt!! PANG



Mys utanför husvagnen.... god pasta för en hungrig och trött familj!



Nu ska vi sätta på grillen o grilla på lite hamburgare.... solen gassar, det är 30 grader ute och detta ligger så vackert! Fiiin camping! Tror att jag o tony nu måste köpa en egen husvagn med tillhörande träningsoveraller i exakt samma färg, köpa alla sällskapsspel som finns, köpa en risig hörsoffa o ställa i förtältet o VIPS så har vi ett helylle campingpar!

Skämmit men vi diggar det här livet..... de e fina fisken juh!

Puss på er, imorn blire vackra bilder från Vadstena!


high chaparral....

Tror jag tar allt i lite omgångar... det vankas YATZY utanför husvagnen nu så jag måste ut o spöa ett gäng! :) Idag har vi vart på High Chaparral.... MY GOD VILKET HÄFTIGT STÄLLE! Jag är helt impad. Påkostat, seriöst och framförallt så är all personal som jobba där helt enorm!! WOOOOOW kan jag bara sammanfatta det!



Minigrisen Elliot fick nöja sig med att ta en ponnyridning, lite ledsamt blev de då han skulle få göra en riktig turridning. Seriöst liksom, ute i naturen själv med sin häst. men för att göra det måste man vara 12 år...vi ljög o sa att han snart skulle fylla 12 fast han ska fylla 10. MEN, han insåg att det kanske va liiiite för stora hästar för honom så han banga o grät en skvätt, gick över när han fick susa omkring på den här ett tag!





Thedde o Tony....




Hahaha, fan va jag garva när han körde tjurridning o flög av efter 14 sec. Men eftersom han e min grabb så ger han sig inte i första taget. Han testa igen o klara 21 sec! :)



Mexico..... på high chaparral...coolt o så jäkla verklighetstroget.




Vi såg att Theodor var WANTED oxå! :)



Vi åkte tåg och blev rånade..... minigrisen blev lite rädd o jag hoppade högt. Skithäftigt och så jäkla duktiga skådespelare. Det var tunga restriktioner på det här med mobil på tåget! :)



SÅKLART tjackade vi oss oxå cowboyhattar...jag o husbandet! FETT COOOLA VA??? :) Helst flodkon där till vänster.....



Till denna dag kom Tonys bror med familj.....såhär såg vi ut när vi fladdra omkring idag!



Mina stencooola grabbar!!!


Imorn lägger jag bilder från Liseberg och Skara sommarland!

Puss på er!!

Yihaaa...Howdie

Svettnina här,sitter i en solstol o har precis landat på high chaparral. Solen strålar o de måste va värmerekord på värmerekord som slås. Å jag e gravid... Joråsåattteeeee. De flyter på... En ska inte klaga,förutom att jag inte kan ha mina ringar. Jag har sammandragningar från helvetet...överansträngd så de heter duga! Men,vi har de riktigt bra! Fan va ungarna har kul... Tänkte lägga in lite bilder ikväll. Nu ska jag sola lite...

Skara sommarland.....ZZzzZZZzzZZzz

Jag schluddrar av överdriven trötthet... jag har sovit 2,5 timme inatt. Lite saker som ställde till sömnen :(

Har massor med härliga bilder som jag tänkte lägga in imorn när jag ser bokstäverna bättre framför mig.... skara sommarland är FULLKNÖKAT av folk. Aldrig sett nåt liknande.... Vi har idag gått upp halv 4, packat bilen och husvagn, åkt 30 mil, packat upp, knatat på sommarland, solat och tittat på våra galna barn som levt galet liv i vattenlandet. Nu sitter jag här efter att ha gjort en middag till oss alla..... o stirrar in i datorn o fattar inte riktigt vad jag gör!

Nu ska jag diska undan, gå o ta en dusch, ta på mig nåt skönt, koka mandlar (bort med skalet så har vi en huskur mot halsbränna har jag hört, aldrig testat men idag får vi se)..... sen ska jag noga läsa gårdagens Klick, lägga mig på sängen o låta husbandet sköta nattning av barn idag!

Jag är en trött, sliten, 35 årig blivande trebarnsmamma med INGEN ORK kvar till denna dag. Sova och få nya krafter för ytterligare en dag på sommarland! TJIHOOOO..... o vet ni, jag är INTE ensam med celluliter, jätte gravidmage, stora fläskpattar och ryggfläsk! JIHAAAAAAAAAAAAAAAA.....

Cleaning day today....

Operation städning pågår.....måste hinna nu på morgonen så jag får insupa solen som vi blivit lovade till idag och nån vecka framåt! Jag har tagit semester som man ska i år! Tjihooooo.....:D På lördag åker vi på vår turné i sverige, skara sommarland, liseberg och high chaparral...here we come!!!


HERE IS THE WII WINNER!!

I AM THE CHAMPIOOOON MY FRIEEEEND,  AND I KEEEEP ON FIIIIGHTING.........LAA LAAA LAAAAAAAAAAAAAAA!! :)

Ja visst, han blev spöad i både bowling och långgolf...vi tog 9 hålsbanan! Fan va bra jag e va?? :) Filåt maken men jag va ba tvungen. Så bra fru var jag på hans semester! :)

Men....det e som med ungarna, jag förlorar inte villigt om man säger så. Okejrå,när dom va typ 2,3,4 år kanske...men nu... jäklar i min lilla låda! Dessutom kan jag hoppa omkring o sjunga segerlåtar om jag har vunnit över dom båda. Bra morsa va??? Hahaha..... härligt att man lyfter deras självförtroende! :)

Till mitt försvar ska sägas att jag är förjäkla duktig på att peppa dom istället..... spelar ingen roll vad dom ger sig på för nåt. Jag står vid sidan av och är stolt som en tupp över vad de kan åstadkomma. Sen har jag ett bra munläder och kan prata dom ur sina känsliga stunder efter förlorade matcher eller när man ramlat av hästen.

( Och självklart kan jag svära mig blå inombords när de "gör bort sig", känna att fan i helskotta då....kom igen nu för fan. Men en sån hemsk förälder kommer jag ALDRIG BLI, har sett såna hemska exemplar på föräldrar som lever ut sina drömmar på sina barn o så blire helt fel!!)

Nu, när grabbarna börjar bli stora så märks det ju att matcherna är av lite allvarligare sort. Det är inte längre en myggsvärm som springer efter bollen....nu klarar det av ett snyggt passningsspel och briljerar stundtals. Jag är eld o lågor vid sidan av... När det gäller Thedde så har ju han vigt sitt liv åt att vakta stolparna. Han har stoooora mål i livet, först bli målvakt i Djurgården som jag nämnt tidigare, sen vill han oxå ta över Arsenals kasse så småningom! Jag gillar det som fan. Att han har mål... att han siktar högt!

Lillfisen (han får heta så till han blir mellanbrorsa)..... siktar oxå högt. Han ska bli bäst på o rida. Han kan ALLT om hästar....ALLT. Jag är mäkta imponerad... Han siktar på horse shower till höger o vänster. O nåt jag alltid kommer göra är att stötta dom i sina mål. Jag kommer finnas där även om drömmarna går i kras....då får jag använda mitt munläder igen o hoppas att det hjälper som idag!

Nintendo Wii o maken kallar!

Skulle precis skriva ett inlägg på bloggen...men då vill karln bli spöad i bowling på Nintendo Wii. Återkommer efter segern... kan bli en sen kväll så de blir nog imorn!

I`m going to kick some ass!!

Att vara gravid på finska!

Var på stranden igår, det kändes ärligt som att det var sista gången jag ville dit....FIIIJ FAAAN!

Nu var det inte så blodigt med folk, men jag är en flodko redan. En flodko som får ont i ryggen av o sitta i solstolen, en flodko som absolut inte kan ligga på rygg för då kvävs jag, en flodko som vägrar stå upp bland folk med risk för att framkalla chock hos dem som känner mig. Vill inte att de ska se hur mycket gropigare min röv blivit, hur feta mina lår blivit osv (kan hålla på en hel evighet). Grejen med allt är att det är ett fenomen detta med en graviditet (med risk för att tråka ut de manliga läsarna måste jag bara få filosofera om detta). Men allvarligt, jag har inte ätit så nyttigt som jag gör nu sen Uppsala brann. Det beror inte på att jag tänker på vad jag äter....NOPE, det beror på att jag inte KAN äta onyttigt sockrigt! Lite grand går bra....men inte sitta o moffla smågodis, eller dricka läsk som jag gjort tidigare.

Det får mig att må illa....

Jag äter vanlig mat, massor med frukt och dessutom en hel hög med sallad varje dag...ändå sväller man! Till oigenkännlighet på några få veckor. Vad beror det på...? Behöver den där fisen verkligen allt fett jag lagrar eller vem i h-e behöver det? Är det från stenåldern gjort att våra kroppar lagrar för bistra dagar som istid och svält? Säg mig.... har ett fett arsel verkligen den effekten!! Att rädda mig om jag inte får nån mat??

ANYWAY, jag bor i en liten stad... där få kvinnor jag känner blivit "stora" vid sin graviditet. Dom är som jag brukar säga, svenskt gravida. Sött gravida med en liten boll i fram, inget annat...resten påverkas nada. Min finska kompis blev som jag....GROSE! Är detta ett finskt påbrå? Fan i så fall....

Dessutom tajtar dom till sig illa kvickt efter födseln för att kränga på sig sina jeans innan ungen lärt sig prutta ordentligt. Vafan, jag hade mammabyxor 5 månader efter Elliot.... 5 fucking månader!! Detta är ju oxå en inbördes tävlan bland nyblivna mammor.

"Hur snabbt gick du ner dina graviditetskilon?" Aldrig, svarar jag....för det gjorde jag inte.

"Ahaa....jag var i jeansen efter en vecka.....hihi...." Ja, men dra den i fejset på mig. Själv står jag fortfarande med bultande underliv och är rädd för o göra nr 2. O du kommer i jeansen.... inte ens mitt underliv skulle få plats i ett par jeans!! :-( Dessutom har jag åkt på min andra mjölkstockning o ungen suuuger på mina bröst så dom blöder. OKEJ, men du har kommit i jeansen. Kul för dig!

Har dom inget som är jobbigt? Inte ens nånting..... då hoppas jag att dom skitit som fan under förlossningen!!! Nåt jäkligt ska väl dom vart med om oxå?

Som en kompis till mig som hade en grymt bra förlossning med avslappning och en känsla av att hon var urmoder nr:1. Liiite lustgas på slutet så pluppade hon ut grabben..... hon satt o liksom snackade om detta o var grymt stolt över sig själv! Hon sa att: Vi behövde bara ha en barnmorska inne hos oss eftersom det gick så bra för mig. Hennes kille kunde inte hålla käften utan klämde till med: Ja, fast vi behövde 3 barnmorskor för o lassa skit!!

Så kan det gå.....



Hohooooo..........

Jag som trodde man hade semester...har inte gjort annat än fixat hemma. Dessutom har jag brjat med mina grejer igen...dom där jag tillverkar.... det här är lite av vad jag fixat med idag.








Kom på att jag ju har en bok jag skulle vilja läsa...gravidchock, den ska ju va bra. Men när ska jag hinna det...tror jag ska ta några dagar nu som jag bara inte gör nånting på. Ungarna har vart guld, spelat spel...hoppat studsmatta....lajjat me polare... så jag vet inte om det börjar bli dax för stranden! Drar mig lite för det... vitare ben får man leta efter, dessutom har min kropp plötsligt förvandlats till nåt helt annat. Hmmmmm..... hur kan det komma sig att jag tycker att alla andra är så VACKRA som gravida???? Jag e ju inte det!!!!

Aja, nu ska jag packa ihop alla grejer som ligger utspridda.... sen blire nog lungan ett tag. Jag behöver det....jag har ju för fasciken semester!! :)

Soffa och bord.


Efter att gubben blivit halvt förgiftad så är soffan klar..... jag själv har roat mig hela gårdagen med att måla allt vitt som jag visa i föregående inlägg. PUUUUUUUUUUUUST!! Snacka om ont i ryggen igår kväll..... jag kommer ju på att jag är gravid och kanske inte riktigt lika alert som i vanliga fall. Men, nu är det här klart i alla fall.....


FÖRE





EFTER



Skillnad va???

AUKTION IGÅR!!

Ja....då har man semester....helt underbart!!! Jag kan inte riktigt fatta att de e så.... faktiskt. Tycker sååå synd om Tony som snällt fick åka o jobba i morse. Han mådde inte bra av det märkte jag.... vi var dessutom på grillkväll hos ett par kompisar igår, o han drack några öl.... hmm, vet själv hur man känner då! :(

Hörrni...igår var jag o Tony på auktion heeeela dan, massor med folk, deesutom ropade vi in allt detta för 395kr. Jag ska in med lite antikt i mitt hem nu....känner att jag vill blanda modernt och nytt. Tror att det kan bli en schysst kombination.


Här har vi en soffa, från rokokoperioden.....sätet är i beiget och i jäkligt shysst skick! Ska måla träbeslagen vita... ska givetvis in med bilder när allt är färdigt.....






Ett litet bord, ska målas vitt.....har ingen plats till denna än, men det kommer!





En rariret, från tidigt 1900-tal tror jag om inte tidigare..... den e sååå söt, ska måla om den o fixa mys med madrasser o gulliga lakan! "lilla fin" kommer få en sööööt säng!!




Ett runt bord till soffan..... ska målas vit!




Byrå, nya beslag o målas vit! "Lilla fins" byrå!



Dessuom blev det en babykorg, den ska "lilla fin" bo i första månaderna i sitt liv. Sen blev det en stor golvlampa, den ska oxå målas vit.... men den hade en jättefin skärm så den får va kvar! Sen blev det lite småtjafs....men fattar ni....395 kr för allt! Kan fortfarande inte fatta....

Nu vet jag att många bara vill ha supermodernt i sitt hem. Vi har själva haft ett sånt hem. Känner dock att jag saknat lite tyngd...vet inte hur jag ska förklara det. Men det moderna är lite stelt för mig.... jag gillar det prydliga, inte för mycket grejer stilen! Ska fortsätta ha den stilen men ska in med lite finess på det... vi får se hur det slutar, men tror att det kan bli riktigt schysst o annorlunda!

Dessutom är jag galen i vitt just nu, har inte så mycket vitt i mitt hem nu så jag tror detta kan göra att det lyser upp det hela...

Bajs till trädgård!

Ja, godmorgon....tidigast i stan en söndagmorgon men det är som vanligt, inga konstigheter......jag är ju funtad såhära! Morgonstund har guld i mund......SNAAAAAAAAAAARK!!!

I alla fall.... vi har vart så jävla duktiga. Vi håller på att få ordning i vår trädgård, just i detta nu står det lite hinkar o skit utspridda men annars. Vi har gjort det så fint det går med dom grunderna vi haft. O det är typ inga alls, eller vad sägs om:

* Hundskit i trädgården, då snackar vi inte en korv utan tjufler korvar. SPYYYR

* EN stor jävla björk uppställd på gården som var way to big, den sög upp all vätska för gräset som var obefintligt.

* Man kunde tro hon planterade ogräs, o faktiskt på riktigt tyckte det va fint......

* Ogräs ogräs ogräs.....o återigen ogräs.

Nu jäklar i min lilla låda, med början förra sommaren så har vi styrt upp det lite grand....


Uteplatsen.... här var det vildvuxna björnsbärsbuskar som härja, verandan ska byggas om totalt nästa sommar.




I det här hörnet fanns bara ogräs o hundbajs.... efter lite gruskånkande och köpa av buxbom o perenner, o små stativ med pelargoner så funkar hörnan oxå....vi sparde en rododendro som jag hade stora förhoppningar på, 3 fucking blommor fick vi på den, fanskapet grävdes upp o gavs till svärmor!



Här ser ni lite av den "vackra" verandan..... här har vi satt upp ett litet blås och insynsskydd, under så växte det vilt av björnbärsbuskar och ogräs! Så hittills har jag försökt att plantera nåt men utan resultat, allt bara dör.....nu blev det grus...o så ska jag inhandla 3 krukor o ställa upp me nåt tjossan i.




Klurar på att nu gå o väcka upp dessa......hmm...såg nu att klockan va lite över sju, kanske inte ändåra....gubben drack lite folkisar igår o fastna framför TV:n till 02.00...så det kanske är taskigt.


Vårt nya vrålåk till "lilla fin"

Här är vårt kap.....

...vårt kap på 1600 kr + frakt. Sprillans ny barnvagn som jag ropat in på Tradera. Combivagn med allt, regnskydd, skötväska (även om jag kanske vill köpa en grön häftig färgglad NY skötväska, ssshhh säg inget till husbandet om det, den kostar nästan 1000 spänn......) men får man en billig vagn så vafan?! :) 

Alltså.... grejen med den där gröna barnvagnen var att det inte stannar på 5000 kr. Det skulle blitt närmare 6000.... Å näää..... vi tyckte nog att vafan, det finns ju 1000 andra saker o köpa till bebis oxå! Som säng, skötbord, alla kläder, bilstol, och alla prylar till ett eget rum! Dessutom infaller den härliga julen strax efter "lilla fin" tittar ut...o vi har ju 2 andra grabbar o köpa leksaker för tjuflera tusen spänn oxå!

Det är ju inte hur vagnen kostar som gör att bebis mår bra.... tror jag inte i alla fall. Jag ska mysa til vagnen med lite detaljer...ni kommer få se framöver....


CHICKFLICK!!!




Igår var man på en riktig FEEL GOOD film! Jag älskade den från början till slut!! Sen har jag sån tur o har ett husband som alltid är på att följa med på bio, vare sig det är en riktig chickflick eller action/thriller rulle.....LYLLOS MIG VA??
Han tokdiggar IKEA oxå... måste nog va lite kvinna i han......

Baby tatuering!

Undra just om vår bebis kommer födas med en sleeve....sådär direkt från födseln....men tanke på "lilla fin´s" pappa o mamma.......


Countdown.....

.........1,5 dag kvar till semester! :)

Husbandet har 2 veckor kvar att jobba, har lovat o vara en bra fru under dessa veckor så kanske smärtan blir mindre.

Vänners betydelse!

Hmm..vad görs.... jo, igår kväll var jag hos en av mina vänner. Hon är hus och hundvakt i sina föräldrars hus. Underbart ställe med fantastisk mat, jag åt så jag nästan fick skämmas. :) Vi beslutade oss för att göra såna sammankomster oftare..behöver inte va helg då alla är så upptagna ändå. Tjejerna drack vin o jag blev såklart fyllechaffis....nemas problemas.

Jag har ju bytit ut en del "vänner" i mitt liv! Har blivit grymt sviken....o faktiskt då jag hade det som tyngst i mitt liv. Hade en väninna som jag anförtrodde allt åt, jag andades knappt utan henne..... hon var min absolut bästa vän. TACK OCH LOV öppnade sig en annan väninna till mig och outade ALLT! Min bästa vän var inte min bästa vän, hon hade snackat såå mycket skit om mig lääänge. Det tog hårt på mig, var mer eller mindre knäckt en bra stund efteråt, det kändes som att bli lämnad av nån man älskade så djupt. Kvar blev ett stort tomt hål efter henne....

På den tiden hade jag MASSOR av "vänner", både till höger o vänster. Partyvänner, umgåsvänner, grillvänner, fjällenvänner..ja you name it! Krisen med mig själv var ett faktum....rannsakade varje vän jag hade.... o har nu gjort en storstädning! Borta är alla ytliga vänner.... kvar är de som fanns där för mig när jag behövde dom! Dom jag älskar på ett eller annat sätt.... ytliga vänner kan va kul på en stor fest, men vad ska man med dom till annars?? Idag har jag en mindre kompiskrets, en ÄKTA kompiskrets! Å gode gud vad detta gjort med mig som människa... ni anar inte?! Det har på nåt sätt varit värt all sorg jag haft pga det som hände, för idag är jag så tillfreds....faktiskt med det mesta i mitt liv. Det är en jävla skön känsla om man inte fått haft den tidigare....



Därför känner jag att alla borde göra en sån storstädning....vet ni hur skönt det är att ha bara ÄKTA vänner som man kan lita på till 100 %??? GRYMT... G*R*Y*M*T

Will VS Tom

  
 Ja, nu vill Will Smith göra film med Tom Cruise. Personligen asdiggar jag båda som skådiar, dock så är ju Will Smith en stor idol till mig.... coolare, bättre och smartare snubbe får man leta efter!

Nu tycker jag kanske att Tompa verkar va lite kokooo om ni hajar va jag menar?! Jag såg när han stod o hoppa i Oprahs soffa, och tro mig när jag säger att det såg ut som om Oprah hade velat fly studion!

Filmen dock, ser jag fram emot!

Kattfan o brädor.

Idag är man tillbaka...i`m BACK! :) Nä, men inatt har jag fått sova....

Vi måste göra nåt åt katten, han har fått vanor som vi själva får stå för, vi har alltid lämnat fönstret öppet åt honom så han kan komma och gå som han vill. Nu har han väl missbrukat det genom o springa ut o in konstant....och haft ner X antal krukor.
Igår fick jag NOG, igår hade han haft ner MIN ABSOLUTA FAVVOKRUKA SOM VA SVIIINDYR!!! Jag va så förbannad att jag hade kunnat hänga upp kattfan i svansen! Jag va så arg så det gurgla när jag prata med Tony, får knappt ut ord ur munnen. Tony såg nog att de va ett kritiskt läge så han höll katten långt från mig.

Nu får katten själv välja...ute eller inne....mat o tak finns på båda alternativen. Ute dagtid o inne nattetid....

Hmm..mer då, jo jag har börjat med mina små alster igen.....ni kanske minns att jag höll på innan julas. Igår fick jag ett mejl från butiken ANNA IN THE GARDEN, en butik i Bromma tydligen. De ville köpa in mina brädor o ha till försäljning, hon trodde hennes kunder skulle älska dom!  Kul ju.... nu vet jag kanske vad jag pysslar med när jag är mammaledig. Hmrpf...inga skattemasar som läser här va? Eller....annars tar jag tebax det! :) Ska mejla med henne idag så får vi se vad det blir av det... TJOHOPP!

Kika in HÄR vettja


 


Fy fan så trött jag är idag!

Gäääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääsp.....

Sovit 4 timmar, är det inte kattfan som ska ut o jaga så är det bara bökigt o sova med magen....o är det inte det så blirman kissnödig. TJOHOPP....

Maken nyser, snörvlar o har värkande leder så snart är väl han sjuk oxå.....

NOPE, idag är ingen bra dag känner jag, skulle kunna gem in högra arm bara för att få åka hem o sova lite.

Olycksfåglar i familjen!

Tänkte jag skulle ha ett ensamt litet inlägg om min lilla olycksfågel nr: 2 i familjen!!

Elliot har ju vart den som skadat sig mest jämt..... han är olycksfågel nr: 1...listan kan göras lång:

* 3 v. Han flyger ur sin bilstol på en innebandymatch. Ansiktet före i betong golvet, mår fortfarande dåligt av den händelsen. Akuten o koll....läkaren tittade på mig med en sympatisk blick. Sa "lilla mamma, du har nog tagit detta hårdast av alla, bebisen har inte skadat sig alls".....jag hulkade o grät som ett barn.

* 6 månader, hemsk magsjuka som torkade ut honom så det blev färd till akademiska.

* 1,5 år, ramlar i badkaret o slår upp ena ögonbrynet. 4 stygn på akuten.....

* 4 år, ramlar ner från rutchkanan. Högst upp så fallet var ca 3,5 meter ner. Huvudet före...... Akuten, var hos dagmamman. Efter det samtalet minns jag kanppt nånting, vet att jag körde mot rött ner till akuten. Där satt han nästan avsvimmad av hjärnskakningen alldeles blodprickig i pannan... Bruten arm som fick bändas på plats då båda piporna gått av. Jag svimmade nästan o fick åka rullstol ut från sjukan. Återhämtade sig från hjärnskakningen på någon timma....barn kan tydligen göra det.

* 8 år, svimmar av i hallen...får kramper. Epilepsikoll...dock så var det inte det. Bara vanligt att barn får kramper efter svimning. Han hade tydligen ruckat på sin lösa tand hela dagen vilket kan göra att detta händer....

För o inte snacka om alla barnsjukdomar och annat han råkat ut för. Nu hoppas jag han får vila från allt sånt där lääääänge läääääänge....

Istället har storebror börjat härja nu. Häromdan berättade jag ju om hans nackspärr med nackkrage o hela baletten.

Så igår sitter vi o glor TV, Thedde o lillebror bygger på en hamsterbana till hamstrarna. Ja, jag vet inte om det är bra eller dåligt för hamstrar att gå en bana....;) Huxflux flyyyger han in med panik i ögonen o skriker "Jag har skurit mig". Jag blir kall i hela livmodern! (Det blir jag alltid när ungarna gör sig illa!) Störtar upp o ser ett stort gapande sår i handleden..... blodet börjar sippra. Annars är det helt vitt..... HUUUUUUU!!!

Cool bara tänker jag...... tare coolt fast jag känner att benen blir tunga!

In under iskallt vatten för o se hur illa det är?! Ja, det ser inte fint ut, blöder inte mycket men är uppfläkt! Han har försökt karva i banan som är gjord på en kartongbit....med en mattkniv som han sluntit med. Ja, ni vet kanske själva hur vass en mattkniv är?!?

Akuten, lillebror vill inte me utan åker till sin pappa..... 2 timmar på akuten. Mycket hmmm, kanske , om, ifall vi ska sy! De beslutar sig för att tejpa samt att det ska hållas stilla o rent o torrt i minst 1 vecka.

SUCK, nu får det va nog ett tag igen känner jag....vill inte.... Jag ska föda om 4 månader, är inte det tillräckligt med smärta för hela familjen??


*gråter*

http://newdad.blogg.se/

Måste bara dela med mig av min mans underbara inlägg på hans blogg! Tårarna rann kan jag lova.....

Ultraljud o powermeet!

Goodmorning.... monday morning. Sista arbetsveckan knallar på.....

SKÖÖÖNT!

Okej lite händelser:

Fredag: Var o tittade på vår bebis på ultraljud. Åååh....sååå fiiin. Fast man bara ser benpipor o sånt.... :) Började lite skakigt då hon inte såg en magsäck tillfredsställande. Brrr.... vi fick gå på promenad för att ge bebisen en chans att fylla på den. Gick tillbaka.....ingen magsäck syntes. Huuuuuu....tillbaka igen efter en timme. Å då minsann hade bebisen fyllt på med lite fostervatten.

VI VÄNTAR EN LITEN KILLE!!!!! :D Han visade snoppen flera gånger så det gick liksom inte o undgå att se det. Han visade upp den från sidan, uppifrån....jag från alla håll och kanter. Excibitionist som sin mamma kanske ;) Efter ultraljudet var jag totalt urlakad och grät floder när jag ringde barnen o berätta att de skulle få en lillebror.....mycket spänningar som släpper när man får veta att den mår bra därinne.....o att inget var galet som jag någonstans gått o trott! :-( En lycklig Tony som lite hoppats på en grabb..... o jag är lycklig för jag tycker det ska bli cooolt o få 3 grabbar.

Lördag: POWERMEET.....yeah!!! Vi fick minsann låna lillebrors Trans Am, ja alltså Tonys o ragga runt med på powermeet, Thedde var överlycklig......Elliot var hos en kompis hela dan så han "slapp". Vilket folk det där är.. jag kan nog inte säga att jag käner nån slags samhörighet med dom!? Ja alltså raggarna..... oh herregud! Hahaha....mycket har man sett i helgen.

Söndag: Tvättades det bilar....både vår o raggarbilen in och utvändigt!

O nu är jag här......tjohopp!

SYSKONKÄRLEK...hur ser den ut egentligen??

Vafan är detta...jag är irriterad för andra gången idag?!

Vad är detta för en dag..? Jag är HET som fan...o då snackar vi itne SEXBOMBE HET utan förbannad HET! Tyvärr....hade ju vart kul om det va det andra alternativet. Men jag blir väl aldrig en SEXBOMB är jag rädd....

Ni som har barn som är syskon?!

Vafan.... varför bråkar dom? Varför kommer dom bara inte överens?

Måste allt vara en kamp sinsemellan... jag minns inte att jag bråka så mcyket me min syrra. Okej, det kan ju bero på att hon är 9 år yngre än mig o att jag flytta hemifrån när jag va 16 år. Klart att jag hann o dra na i håret ett antal gånger men inget överdrivet liksom.

Den ena vill åka till stranden men vägrar o ta med sig brorsan! VAFAN....stannar man hemma från fritids så måste man komma överens o inte ringa morsan o använda henne som nån medlare, mitt på dan..när jag är på jobbet. Jag flippar fan för sånt...

Gav dom båda ett ultimatum:

2 alternativ, antingen så kommer ni överens o låter varandra följa med på saker om den andra inte har nåt annat för sig eller så går ni på fritids varje dag!! VARJE DAG.... kl. 12 när mamma kommer hem på lunchen ska beslutet va taget.

Ja må va grym, men jag HATAR när den ena eller den andra inte får va me, det gäller alla ungar!!! För trots allt är det inte ofta man behöver ha sina syskon på släptåg!!

Just nu längtar jag till dom blir 18 och 20 och kanske t.o.m beskyddar varandra mot alla andra.... suck.

Vad hände här??




Alltså...är det den Ronaldo som jag tror att det är?? Vad hände med magrutorna? Vad hände med håret...hmrp, den där frippan måste väl kunna gå o raka av va?? Puffar han oxå?? O tydligen är hans fru gravid och RÖKER!! Fy fan....

Skitsamma

ÄSCH....

Huuu, irriterad just nu..började med ett inlägg men kom av mig så jag återkommer!


Beklagar mig lite..... jag måste.....

Nepp, det blir ingen remote på Tradera, dom har gått in i en pakt mot mig dom jävlarna.....nu skiter jag i det o köper en nån annanstans! SKITGUBBAR!!

Vet inte vad som händer med min hud?? Jag fjällar..... på riktigt....jag flagar skinn som fan. Överallt på hela kroppen...magen e torr som fnöske. Inte vill jag smörja in mig heller (har aldrig gjort det eftersom jag inte behövt).....dessutom stinker alla insmörjningsmedel värre än skit tycker jag. Så jag får väl se ut såhär....draken Nina! :(

Dessutom har mina illamåendetabletter tagit sluuuuut....o utan dom är jag inte människa, allt som redan är äckligt blir 7000 resor värre o äckligare utan dessa tabletter. Jag kan ju knappt leva utan dom.... Ringde GYN nyss o skulle få ett nytt lass utskrivet. Tänk att dom fortfarande tycker det är så konstigt att man mår illa fortfarande? Asså.... på riktigt så finns det några fraser som irriterar mig fetmycket. Vill du inte att jag ska bli sur kan du undvika fraserna:

* "När ska du ha??" jag svarar November. "Men guuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuud, är du säker på att det är 1?" Skit i den frasen, jag vet att jag är skitstor.... men ge fan i o påminna mig om det! MORR. Ibland efterföljs oxå frasen av: "När jag väntade barn så fick inte jag mage förrän i sjätte månaden..." Nähää, va kul för dig...jag får mage så fort det är ett plus på stickan! O går upp närmare 30 kilo..känn på den.....

* "Men mår du illa fortfarande?" neeee, jag ljuger för att få lite sympati, jag älskar måilla sympati. GAAAAH.... vafan tror du?? O nu hoppas jag att jag efter denna graviditet ALDRIG mer ska behöva må illa. På sant!! Gud däruppe.... se till att hålla alla jävla magsjukor mil ifrån mig, OK??

Ja, sådär...nu känns det lite bättre :)

Nu jäklar tar vi dom!!!

Sitter vid köksbordet nu...har precis lagat en helt ny maträtt jag aldrig testat. Har ju lite lågt järnvärde så jag måste få i mig järn genom maten. Vägrar äta järntabletter som gör att jag spyyr igen..... blütsaften glömmer jag hela tiden. Så nu har jag börjat äta järnrikt.

Idag blev det kasslergratäng med broccoli.... o så äter jag sallad gjord på bl a bladspenat. GÖTT! Tony gillar inte broccoli....men han får lära sig den kräsna pojken! Uppfödd på landet o allt...så trodde jag ärligt talat att man åt allt från grisöron till hemmagjord korv. Ibland gödsel om det inte finns tillräckligt med affärer öppna i närheten... så att han är kräsen känns helt konstigt.

Han har väl lärt sig äta en del annorlunda sen vi träffades.... men de inte mycket. Han vägrar t.o.m smaka, ni vet som små barn kan vara. "Näääää...usch va äckligt" fast man inte haft det i munnen ens.

Sitter och försöker buda hem en remote till vårt nintendo wii, men de e nån jävel som inte kan hålla fingrarna borta från tangenterna utan bara bjuder över mig! Fan då blir ju jag som en speldjävul, så plötsligt har jag gett mycket mer för den än vad den skulle kostat i butik här hemma! SNARK!! Vad gör man inte för o vinna? :)

Hur som helst så måste en ny remote hit nu....fick spela super mario cart i helgen o har fått grymt blodad tand. Vi körde parvis.... jag o tony mot dom. Dom spöa oss med bara några poäng...antagligen för att jag har en fantastisk inlevelse o fladdrar i hela rummet upp o ner. Lite svårt att hålla sig på banan då tyvärr.... Men nu jävlar ska det tränas, sen ska dom bli hembjudna på lite käk. Sen låser vi fast dom i spelrummet tills vi vunnit.

Ja... så kul kan man ha när man ungås med oss! ;)

Fortfarande irriterad...

Tur att man skriver blogg!

Maken har tagit reda på allt vad gäller flytt av husläkare..... man ska ringa ett nummer så äre klart! Men tror att han får ringa o kolla...jag känner mig så hatiskt inställd mot allt sånt där nu! Piss...

Annars då? Det här vädret är äckligt, klibbigt.... o så regnar det så man nästan tappar brallorna på vägen ut till bilen. HM!! När ska den där jävla sommaren komma egentligen? Aldrig...hörde nåt om onsdag. Känns som det kan va 5 plus till min semester, mitt kontor kokar när det e varmt ute. Kan ni hajja hur jäkla svullen jag kommer va? Ser en blåsfisk framför mig nu....en sur blåsfisk!

Neee...hade nog inget nytt kul o komma me så HEDDÅ!

Jag blir så j-a irriterad....

Gomorron....

Nån som vet hur man byter en husläkare?

Jag fick inget vettigt svar igår när jag svettig ringde runt till minst 4 olika instanser..... ringde receptionen på vårt lasarett, blev kopplad till eriksberg...vart fan nu det ligger? Hon som svarade där var allt annat än trevlig.

"Men snälla du, då har du ringt heeeelt fel!" Jag störde säkert mitt i fikat eller nåt annat otrevligt.

Eftersom jag är gravid och har ett JÄVLA HUMÖR så snäste jag tillbaka.

"Men jag har blivit KOPPLAD, jag har inte slagit numret själv!!" o jag lovar att det hörs på min röst när jag blir irriterad.

Ringde upp igen.... till självaste receptionen.... o blev kopplad till nåt ställe som inte svarade.

Fan, då gav jag upp! Va i helvetes jävlar.... hur gör man då!? Googlade o hittade en massa bra information om man har husläkare i sthlm. Men det har inte vi....dels för att det vore korkat att sitta o åka 8 mil varje gång man får halsfluss t ex och för att vi inte tillhör dit. Annars hade jag nog haft det....

En sak är säker, jag står inte ut en dag till med min husläkare jag har nu. Jävla idioter..... dels har jag råkat ut för dem själv ett antal gånger och ibland blivit idiotförklarad och snäst åt! Ni minns väl förra året när jag däckade under totalt och gick in i väggen mer eller mindre. Hade maken med mig på läkarbesöket eftersom jag visste det skulle bli köttigt. Köttigt ELAKT då.... Javisst vart det de.... när maken frågade om alla symtom jag hade berodde på stress fick vi till svar:

"Hur ska jag veta det?? Det kanske det kan vara men det går säkert över om ett år". Jag höll fan på o sopa på gubbjäveln, ja hur fan ska du veta det? Du är ju läkare för helvetet!! Vad gör du här??? GRRRR...
Har vid ett flertalet gånger blivit såå missnöjd med dom däruppe. Orkar inte ens ta upp allt.

Droppen kom nu när jag senast var där med Thedde för hans íllröda öga. Det andra började så smått bli rött då jag ringde o bokade tid.

Han kollade in grabbens ögon på ungefär en halvminut. Frågade oxå vilken vecka jag var gravid i? (vad nu det har med saken att göra??) Sa sen att det var allergi. Jag undrade lite försiktigt vad för allergi det kan tänkas vara? Då syftade jag på om man vet om det är mot katten han är allergisk eller mot pollen eller nåt annat skit. Då finns det ju olika åtgärder...exempelvis köpa pollenmedicin o i värsta fall göra sig av med katten.

"HUR ska jag kunna veta det? Det finns ju flera antal olika allergier."

Men din jävla idiot.... då kände jag att den där otrevliga och helt inkompetenta husläkarmottagningen kan dra! Nu är det nog... Dom kanske har hjälpt många andra, dock inte oss!

Thedde märkte oxå att han var otrevlig o tog upp det när vi kom in i bilen. "Mamma, va otrevlig han va...."

NOG MED DENNA HUSLÄKARE

Vet bara inte hur vi ska gå vidare eftersom det inte verkar vara världens lättaste sak att göra!

RSS 2.0