Kvällens filmer! Extraordinary measures ha...

img_0173 (MMS)

Kvällens filmer! Extraordinary measures har vi hunnit med hittills. Bygger på en sann berättelse, riktigt sevärd! Några tårar fälldes.... Bakis, en sjuk bebis och mens är ingen bra combo. Då rinner nog tårarna lite bara därför.


Godkväll! Ja vilken dag?! Allt började red...

img_0171 (MMS)

Godkväll! Ja vilken dag?! Allt började redan halv 6 i morse. Mamma och pappa var barvakt åt Milo igår. Mamma ringde och berättade att Milo hade hög feber och krupphostade så han kräktes. Ingen bebismedicin hemma gjorde att vi åkte ut till vår varma bebis. Men med lite Ipren och sömn och såklart mammas famn så somnade han som en stock efter att inte sovit sen 1 på natten. Nu har vi varit här hela dagen, sovit ifatt lite och kurerat bebis. Kul igår var det i alla fall... Puss


Skål! Nu väntar vi bara in lite sällskap!

img_0170 (MMS)

Skål! Nu väntar vi bara in lite sällskap!


En kaffe på Drott i ottan är inte helt fel!

img_0166 (MMS)

En kaffe på Drott i ottan är inte helt fel!


Lite fest, lite IKEA och lite IDOLImorn stundar RELEASEFEST! Det är husbandets bror med band
som släpper sin platta. Vill ni se mer av mother misery kikar ni
in
här! Bilden är oxå lånad från deras myspace sida!

Håhååå jajaaa... det är fredagkväll. Börjar känna mig lagom mosig för att snart gå och lägga mig! Imorn stundar det lite party, TREEEEEVLIGT! Det är när de vuxna får gå ut och umgås med folk i sin egen ålder. Inte alls dumt!

Hörrni, IKEA en fredag dag var inte så tokigt. Massa glada svennar som är ute och handlar lite till helgens planer med hemmet. Precis som jag. Jag kunde inte låta bli att sätta igång direkt när jag landade hemma. Nu är rummet så gott som klart. Mattan jag siktat in mig på var inte alls som  jag trott varför vi fortfarande inte har någon matta i Milos rum. Nåväl.... det får gå tills jag hittar en annan! Stjärnmattor?!?! Var hittar jag det annars?

Spännande att se vem som åker ut IDOL?! Jag tippar på Daniel eller Elin! Vilka tror ni?

Glass paus på IKEA!

img_0163 (MMS)

Glass paus på IKEA!


Lyckligt förhållandeNåt gott måste jag gjort som fått en sån fin man. Igår var en sån här
dag. En dag som han är så söt så man smälter som socker. Han är
otroligt duktig på detta.... TACK!

Jag blev lite inspirerad av Cissis inlägg hon gjorde igår. Det var lite festligt att husbandet just igår överraskade med söta lappar och vackra rosor. Det är ju så hörrni, när man vart ihop (gifta) ett tag så är ju den där nykära perioden liksom "över".

Med över menar jag att man inte rakar varje strå på kroppen 3 ggr per dag ifall han nu skulle dyka upp på kvällen. Jag menar att man inte sminkar sig varje dag och att man inte har sina bästa bästa underkläder på sig ifall det blir lite humlbe in the djungle om nu kärleken dyker upp. Så var jag nämligen. Ja när husbandet och jag träffades. Det blev mycket köpa nya underkläder, smink och raka pullan stup i kvarten. Så var det.

Idag är det inte riktigt så. Idag får man vara glad om man hinner raka benen varannan vecka, råkar man dra upp brallan i dagsljus och se benen så tror man att det är ryska BRONTO BRITTA som flashat lite legs. Ryska BRONTO BRITTOR rakar inte benen förstår ni.
Underkläder då? Idag får man vara glad om man köper annat än sköna "inte så sexiga" trosor. Det är när sköna trosor liksom vinner över sexiga "kryper in i varje hål" trosor. O jaaaa, jag har köpt alla jävla sorter som finns. Det är Hanky panky, smankylanky och hela rubbet. FINNS INGA SKÖNA! Mitt ärsle äter upp allt!!! Självklart handlar detta oxå om uppoffringar. Jag offrar mig för lite sexighet ibland, självklart. Sen är väl hipsters trosor (som jag använder mest) inte så osexiga om vi nu ska vara krassa.
Smink? Jag sminkar mig ganska ofta ändå. Kan ju bero på att det är ett stort intresse. Kan oxå bero på att jag ser lite mer levande, frisk och vaken ut med lite smink. Utan så ser det mer ut som både syfilis, scharlakansfeber och influensor härjat här hemma. "Är du trött" är en rätt utnött fras när man är osminkad! Så visst sminkar jag mig, men inte till natten som förr! :)

Det är med barn då? Småbarn och tonåringar! Det är inte lite tid som går åt till våra små hjärtan! Den minsta kallar vi för det jättestora P-pillret. Ett 12 kilos p-piller. Han sover inte på nätterna och sjukdomarna har avlöst varandra. 2 tonåringar i familjen finns det oxå, behöver jag säga mer. SÅ humlbe in the djungle vet jag inte ..... nåväl och anyway. Ni som är i samma sits som jag vet säkert vad jag pratar om.

Till det viktiga nu då!

Det är HÄR man måste lägga i en lite tyngre växel. Man måste ANSTRÄNGA SIG! Det är här förhållandet verkligen får sig en prövning för att orka med att hålla det levande. Fast man har sina urtvättade hipsters trosor, finnar i hela pannan, 5 cm långa hårstrån på benen, ett 12 kilos p-piller i sängen och pullan har grott igen för längesen! Det är här dessa små chester i form av små lappar, sms, blommor, frasen "Jag älskar dig" blir så viktig. Jag har genomgått en separation och vet precis hur man glömmer varandra i t ex en småbarnsvärld. Vi hade 2 små barn och livet kretsade bara omkring det. SÅKLART. Inget fel med det. Men vi glömde bort OSS!

Så den här blombuketten man får, det här lilla brevet på datan när man vaknar. Det betyder SÅ HIMLA MYCKET. Det kan faktiskt betyda ALLT när man inte hinner med nåt annat. Nåt annat viktigt är oxå att ta sig tiden till varandra och åka nånstans, eller inte. Bara skaffa barnvakt och få vara ifred på hemmaplan kan räcka. Det är tex sällan jag och husbandet pratar färdigt våra meningar med varandra. Tid för reflektioner kring allt finns knappt. Utan det dagliga tar över handen. Nåt annat som oxå är viktigt är att komma ihåg att PRATA med varandra! DÅ menar jag saker som stör, saker man irriterar sig på... vad som helst. Allt måste ut, inte hålla nåt inom sig för då växer det till en ohanterbar bubbla som till slut brister, då kan det vara försent! Allt måste ut. Vad det än handlar om. OCH då är det ju så viktigt att få den här tiden till varandra där man kan diskutera ostört. Diskutera klart. Komma fram till bra saker som funkar för er!

A och O i förhållandet är nog småsaker. Småsaker som inte sköts blir stora saker i slutändan. Småsaker är det som gör det hela.... de stora sakerna är man så medveten om ändå, men inte de små. Mmm, lite reflektioner såhär på fredagsmorgonen!


Milos fixade rumSängen, nymålad och fixad med nytt tyg vid gavlarna. Sen har jag ju givetvis gjort en liten stjärna till Milobebis. En "Prins Stjärna" såklart. Med en liten krona på. Uppepå ena gaveln sitter hans kanin från Barbara Bukowski. Sen har Milo den unika absolut första växabrädan jag gjort. Han ska få en ny oxå!Hyllan ovanför sängen står det självklart en kärleks stjärna på. Sen har vi Milo bokstäver som jag inte kan bestämma om jag ska måla eller inte och i så fall vilken färg. Där ligger oxå hans lilla Barbara Bukowski anka. Hon är såååå sööööt! Jag slängde oxå ihop ett par tavlor med orden vär älskling. Hans söta hund som ligger uppepå sängen är en gåva från han föddes.


Lite stjärnbelysning såklart!Milo har fått en egen spegel i sitt rum, han älskar att titta på sig själv i spegeln. Givetvis på sin egna höjd, inte långt från golvet kan jag säga. Bredvid den så har han sin korg med några nallar. En kanin som jag sytt, en Hello Kitty (han älskar henne) och så en stor bamse nalle.Milos lilla hand och lilla fot i en gipsavgjutning. Den gjorde vi när han precis fyllt 1 år på öppna förskolan. Ett jättefint minne och framförallt så vackert, en bebishand och en bebisfot.


Milos rum börjar ta form, äntligen kan jag känna. Han har haft sin pizzeria tapet därinne alldeles för länge! Nu är det mycket mysigare för honom att sova, lela och vara därinne. Det är en sida till av rummet men den är inte helt klar varför jag måste ta nya bilder på det sen!

Han har fortfarande skötbord på sitt rum. Husbandet och jag är överens om att så länge det handlar om att spara sin rygg och byta blöja på sin bebis så måste man ha ett skötbord. Därför ska jag göra en söt liten sköthörna i hans rum. Nu känns det som skötbordet stått helt övergivet mitt i rummet. Nytt tyg behöver inhandlas till skötbordet och det ska jag nog göra idag.

Nu väntar.... ja ni anar inte. Jag ska faktiskt tatuera husbandet nu här på morgonkulan! :) Han är så knäpp! Först frukost! Hörrni! It´s FRIDAAAAAAAAAAAAAAAY!!!

Min nya tattooTillåt mig presentera : Saritta!

Ja hon heter så min pinuppa, det är mitt andra namn och detta symboliserar mitt andra jag. Här är hon nu, fortfarande väldigt svullen och öm men nu ska hon luftas litegrand. Smörja smörja smörja och lufta lufta lufta.

Glöggmingel
Jag längtar till jag får köpa min första glögg i år. Blossa
har ju haft ett årgångs glögg sedan 2007. I år ser flaskan
ut såhär. X:et står tydligen för det romerska nr: 10. Guld-
färgen kommer av att vi nu byter decennie (eller?) och
smaken är konjak, saffran och lite pomerans och självklart
det klassiska BLOSSA kryddorna! MUMMA tycker jag det
låter som!

Vet inte om ni minns att vi förra året hade en glöggmingel party jag och 2 utav mina vänner. Efter många förfrågningar så kör vi det i år igen tänkte vi. Ska bli jättekul. Därför har jag lite att planera inför det nu då. Det ska massproduceras en hel del grejer. Är du som läsare av min blogg intresserad av att få en inbjudan kan du väl mejla mig Dina uppgifter. Kontaktuppgifter till mig har du här till höger i menyn. Ett jättemysigt tillfälle att shoppa härliga julklappar, framförallt helt unika. Dessutom en mysig kväll med lite gott att äta, gott i glasen och lite härligt umgänge med trevligt folk. Datum är inte klart ännu, möte om det snart dock.  

Det ska bli skoj skoj skoj och massa massa massa och göra för mig! :)

Lite nytt från IKEA

SNÖVITA Dekoration, stjärna silverfärgad Diameter: 6.5 cm Antal i förpackning: 4 styck  TRÅDIG Ljusstake vit Höjd: 23 cm
LUDDE Fårskinn vit BURKEN Burk med lock  Diameter: 10 cm Höjd: 10 cm Rymd: 0.5 l
NYSNÖ Bringare mörkblå, vit Höjd: 18 cm Rymd: 1.5 l  SNÖA Kudde natur Längd: 40 cm Bredd: 60 cm Fyllnadsvikt: 400 g Totalvikt: 625 g
CALOCEPHALUS BROWNII Krukväxt  Krukans diameter: 10.5 cm Växtens höjd: 15 cm  SNÖVITA Dekoration silverfärgad Höjd: 8 cm Antal i förpackning: 3 styck

Sitter och kikar på IKEAS hemsida här på morgon kvisten. Känner ett omedebart sug
att kasta mig i bilen och åka dit och hänga på låset. Massa nytt och fint som kommit in
i butiken. Inte minst in till Milos rum som nu börjar ta form. Detta här ovan skulle jag
oxå kunna dekorera mitt hem med....


Godmorgon torsdag. Har väl sovit sådär inatt. Efter en Ipren så somnade jag strax efter 7 i TV soffan. SNARK! Är jag mellaneuropas tråkigaste fru just nu eller? Det är hösten och mörkret som gör det här med mig, sen tar det på krafterna att göra en tatuering, minst sagt. Vaknade vid 2 inatt av smärta. Då hade övre delen av tatueringen liksom torkat lite, fanns ingen helosan kvar under plasten. Det var bara gå upp och tvätta av den och stryka på nytt och lägga på plast igen. Skönt det var, somnade faktiskt om oxå. Vaknade inte förrän 5! WOW!!

Jaha, idag då? Idag ska Milo på dagis för sista gången denna veckan, dom har Nalledag idag och då ska man ta med sig en nalle hemifrån. Sen kommer även förra årets 5 åringar som börjat lekis på besök, brukar vara ett uppskattat besök. Dagispersonalen frågade om Milo fick stanna lite längre idag då en av 5 åringarna är så betuttad av Milo och skulle bli så ledsen om han hann åka hem. Mammahjärtat växer sig ytterligare lite större! :)

Själv vill jag supergärna åka till IKEA, sen göra klart allt i hans rum. Det blir så himla fiiiint! :) Kan knappt vänta till jag får knäppa kort och visa er här på bloggen! :)

Ha en lovely TORSDAG! Imorgon är det fredag hörrni! WIIIEEEEE...

Pinuppan! Det här är det enda jag kan bjud...

img_0155 (MMS)

Pinuppan! Det här är det enda jag kan bjuda på i bildväg på min tattoo. Nästan 4 timmars PAIN blev det. Just nu är min lilla pinuppa svullen, öm, röd, inplastad med helosan och bara allmänt ur fas. Förhoppningsvis är hon bättre imorn och vi får till en fin bild så nu får se resultatet. Just nu är jag bara helt slut, det blir TV soffan slapp nu. Glöm inte GREYS ikväll!!!


En bit på väg....

img_0151 (MMS)

En bit på väg....


Morgonstund i bilderMina söta krukor på matbordet!Milos fårskinnstofflor, jättevarma på det kalla morgongolvet.En yrvaken Milobebis sätter igång med lek direkt!MIna übersnygga morgontofflor. Varma och jättesköna!Min ljusslinga i morgonmörkret.Tjockkatten!Huuuurrraaaaa, smörgås med massa smöt på!

Så, nu har vi haft vår lilla morgonstund här. Frukost är intagen och nu väntar påklädning och dagis. Jag har hunnit hänga 4 våder oxå. Jaja, vad hittar man inte på när man vaknar halv 5 på morgnarna. Det kommer bli så fint i hans rum. ÅÅÅH, längtar tills det är klart.

Nej, nu måste jag sätta fart, mycket ska hinnas med innan jag sätter mig i tatueringsstolen! Mobilbloggar givetvis därifrån! :) Hoppas ni får en fin dag allihop!

Dax för tatuering idag

Pin-up-Girl-on-Scale-Print-C1217582.jpg image by AndreaS4288
Today is T-day! Jag är lite nervös, motivet är inte riktigt klart ännu men
på ett ungefär. Jag har ett par att välja mellan minsann...dock ingen utav
dessa ovan. Tycker dock om motiven, jag älskar 50 tals pinuppor.

Jaha, idag är det då dax att tatuera sig. Jag har väntat på tiden i 1 månad nu. Igår när jag vaknade med en så värkande hals blev jag lite orolig över hur det blir med att tatuera sig? Husbandet , som har några tatueringar (!) menade på att det inte hade nån betydelse. Man kanske inte ska ligga däckad i feber men en liten förlyning gör inget. OK, skönt. Jag var lite orolig att jag skulle behöva ändra tiden nu när jag väntat så länge.

Jaha, motivet då. Ja, jag har några att välja mellan. Det gäller bara att spika en utav dom. Jag ÄLSKAR dom alla lika mycket så det har egentligen ingen betydelse vilken av dom jag tar. Får se hur lång tid detta tar idag. Blir vl nån timmes sittning skulle jag tro. Ajaj.... :)

Innan det ska jag dock hinna spackla i Milobebis rum. Tror ni jag hann det igår??? NOPE. Det blev ju en dag fylld med lunch, besök hos kompis Kattis, middagslagning (återkommer till det senare) och TV soffan. Men, idag tar vi nya tag, idag ska jag banne mig hinna med några tapetkanter innan jag sätter min fot utanför dörren.

Herregud, kollar klockan här nere till höger. Ämen, 05.08 är den. Pigg som en mört! Allvarligt... är jag helt ensam om o vara vaken eller? Vem går upp halv 5 på morgnarna liksom!? Jag och panchisarna.... men jag har sovit mina 7 timmar. Så då är det väl så det ska vara. :)

Ha en fin dag ♥

Titta vilken fin väska jag fick av Helena ...

img_0145 (MMS)

Titta vilken fin väska jag fick av Helena idag!? Hon är jätteduktig... Vill ni ha en väska kan ni väl hojta till!


Home sweet home


Lite detaljer från vårt matrum. Jag har kommit in "fixa dona" period
här hemma. När jag får dessa perioder så tar jag tag i saker som
jag tänkt på ett tag. När man väl börjar så "ser" man så mycket mer
man vill ändra på....

På tur står ju som sagt Milobebis rum. Där gjorde jag i ordning sängen igår så den är klar. Nu är det väggarna kvar och sen allt lull lull som jag planerat. Hyllor, lampor, tavlor och alla små detaljer. Jag har klart för mig hur det ska se ut och jag har knappt tålamod att göra allt som MÅSTE GÖRAS innan. Fasen, kan inte nån bara komma hit och slänga upp tapeterna?!

Men men, a woman´s gotta do what a womans´s gotta do! Det är bara att sätta igång, spackling idag. Förhoppningsvis tapetsering klart imorn så jag får börja lulla runt där inne. Nu har han kräksgula tapeter som passar bättre på ett pizzahak än i vår bebis rum. SHIT. Gula tapeter med text på är det. Typ pizzatext. Ska givetvis ta bild på den sen så ni oxå får se. Huuuuuu...

Nä, nu ska jag åka iväg. Lunchdejt med maken minsann!

Har jag hållit nyårslöftena 2010?Hörrni, jag hade ju ett gäng nyårslöften för 2010 jag skrev förra året
bara 1 dag innan nyårsafton. Nu har jag gått igenom dom för att se vad
jag liksom åstadkommit och klarat av, självklart oxå det jag inte klarat
av. Jag måste säga att jag känner mig nöjd med resultatet.. Det är
faktiskt mycket som jag fixat och hållt. *STOLT*

Här är listan:

NYÅRSLÖFTEN FÖR 2010:

#1) NY LIVSSTIL
Äta bra, komma igång med min träning ordentligt...det ska alltså prioriteras och planeras lite annorlunda framöver. 2010 är året då jag kommer i form!

Kommentar: Ja, om mina promenader är träning så har jag ju varit relativt duktig. Men om träning betyder gymet och pass och sånt så har jag inte kommit igång med det. Komma i form får vi skjuta till 2011.

#2) TÄNKA POSITIVT
Jag ska verkligen försöka vända negativa tankar till det motsatta. Jag ska verkligen verkligen försöka. Jag har läst så mycket om just det här. Vad tankekraften faktiskt kan göra med oss människor.

Kommentar: Här har jag kommit ganska långt. Jag har jobbat mycket med det här och känner att mitt tankesätt faktiskt ändrats en hel del. Jag jobbar fortfarande på det dock...

#3) MÅLMEDVETEN
Jag ska försöka börja tänka mer målmedvetet. Alltså.... verkligen sträva efter saker jag vill uppnå. Inte tänka negativt och tro att det inte går utan målmedvetet sträva efter att lyckas med vad jag än åtar mig.

Kommentar: CHECK. Jag har sagt upp mig och satsar nu helhjärtat på en egen satsning!

#4) AVLSUTA TRÄNINGSJOBBET
Jag har tagit ett ganska stort beslut. Jag ska fr o m nästa säsong inte träna Theddes innebandylag. Jag har funderat på detta, både fram och tillbaka för att till slut känna att beslutet inte var så svårt. Jag är klar nu. Nu måste jag gå vidare och laget behöver in med nya influenser. Det har vart JÄÄTEROLIGT och det kommer vara tufft att lämna grabbarna, men nu kräver annat i mitt liv min tid och det måste få göra det.

Kommentar: CHECK, sagt och gjort.

#5) FOKUS ALSTER
Jag ska fokusera lite mer på mina alster. Jag tänker inte gå in mer på det men jag ska se till att jobba mer på den biten.

Kommentar: CHECK

#6) SPARA UT HÅRET
Ja visst, jag ska spara ut mitt hår till långt!

Kommentar: CHECK, men jag jobbar fortfarande på det.

#7) TA BORT LEVERFLÄCKAR
Jag har några som växer, jag har tagit bort några tidigare men sett att jag har några till som behöver tas bort. Jag skjuter på det här ständigt men nu ska det bli av!

Kommentar: Pratade om det här senast igår, har fortfarande inte gjort det men SKA!

#8) WALK-IN-CLOSET
Javisst.... nu ska den göras klar. Vi har köpt allt dom behövs men det blir aldrig gjort! Det ska göras... PUNKT SLUT!

Kommentar: Ja iom flytten så blev den ju klar, dock inte som jag hade tänkt att det skulle bli men klar blev den.

#9) GÖRA TATTOOS
Jag ska skaffa mig några fler tatueringar. Jag har några klara och några är bara i tankarna än så länge. Det krävs lite tanke bakom tatueringar känner jag. Jag vill att det ska bli bra och nåt man verkligen kan vara jättestolt över.

Kommentar: Ja, det har blivit 1 till efter det här inlägget. Nästa ska göras imorgon. :)

#10) LÄSA MER BÖCKER
Jag lägger ner alldeles för lite tid på detta underbara tidsfördriv. Som ni vet så fick jag Andreas Carlsson´s bok i julklapp, jag har snart läst ut den och jag tycker vekligen det är jättemysigt att försvinna in i bokens värld!

Kommentar: Har inte läst en endaste bok efter Andreas Carlssons bok. SKÄRPNING!!! Ska önska mig nån bok i julklapp tror jag!


Längtan till jul
Att jag börjar längta till jul..... Nu vill jag börja plocka fram allt fint till
advent men det kanske skulle vara lite tidigt? Vi är inte ens i november
ännu. Kolla bara hyacinterna här ovan? Så himla fint...


Igår fingrade jag faktiskt lite på mina julgrejer. Jag har plockat fram 2 ljusslingor här hemma redan. Kunde faktiskt inte låta bli, det lyser upp så fint i mörkret. En ljusslinga hade gått sönder så idag ska jag faktiskt kika efter nya. Det gör så himla mycket med ett rum. Det är lite tidigt att börja ta fram något annat men jag har förberett redan. Nu letar jag efter en vit julgransfot bara, hittar ingen. Nån som vet var det kan finnas? I år blir julgranen vit. Elliot har äntligen godkänt att julgranen har andra färger än röd och grön. Piuuh. Första året jag körde en annan färg så var det mycket psykolog snack. :)

Ja den ungen var det inte så synd om igår. Han fick massor med fint. Över 2000 kr i present. Presentkort på alla möjliga ställen. Dessutom blev det Mc Kinley underställ till stallet. Ny ridhjälm (som ska bytas). Vinterhandskar. Kläder. Bok. Tianlotter. Ja you name it....  Han är mäkta glad idag i alla fall!

Nu ska jag förbereda frukost och väcka min lilla familj ♥ Idag väntar samtal med Thedde i skolan, sen ska jag snickra lite. Har jätteont i halsen så den måste jag kurera oxå. Ha en fin tisdag hörrni!  

Godkväller.... SNAAARK! Inte ett foto tage...

img_0138 (MMS)

Godkväller.... SNAAARK! Inte ett foto taget under hela kvällen, så ledsen för det. Hann inte hämta min kamera idag varför vi "bara" har våra mobilkameror, dom är ju sådär. Inte riktigt samma att ta med... Dessutom var vi så himla många så det blev inte av. Trist, men det går fler tåg. Vi har fler födelsedagar framför oss. Nu har stora pojkarna åkt till sin pappa, själv ligger jag utslagen i soffan. Halsen värker också... Jaha, godkväll. Nu fortsätter Hollywoodfruar!


Söndagen i bilderSvärfar och husbandet bytte däcken. Nu ska det ju bli 10 + i slutet
av veckan. Men nu har vi gjort det i alla fall, det känns tryggare!Filosofering i trädgården.......sen stod han och beundrade husbilen. Han ÄLSKAR husbilen!Klara, färgiga...... GÅ..........off he goes!!!

Nuså sover vår lilla Milobebis i sin vagn på altanen. Han har en sån hemsk hosta idag. Krupphosta. Han får ju det så fort det är lite förkylningar i rörelse. Inatt hostade han så han kräktes flera gånger, idag har han oxå gjort det. Det brukar hålla i sig 1 dag med den här hemska "pang" hostan som jag brukar kalla den. Sen släpper det på imorn och blir slemmigare så han får upp nåt, då brukar det oxå börja avta. Så brukar det vara, hoppas det blir så denna gången oxå. Tråkigt bara just idag när vi ska ha massa gäster ikväll! :(

Det blir Elliots farfar och farmor, sen kommer även hans kusiner med sin mamma och pappa. Sen blir det ju självklart låtsas farfar och farmor och alla låtsasfarbröder med familjer som kommer. Sen mormor och morfar och moster och hennes kille. Ja, det blir ett helt gäng, det är som det brukar när de stora grabbarna fyller år. Den moderna familjen. Jag tycker bara att det är HÄRLIGT! Det är så det ska vara när barn fyller år. Massor av folk som kommer och firar det hela. I den här åldern har man inte kalas på samma sätt som när de var mindre. Då var det ju fiskdamm, skattjakt och hela kittet! Ganska skönt att jag får vila ifrån det ett tag nu. Ja tills Milobebis blir äldre.

Nu måste jag börja baka, jag har skjutit på det hela tiden. T.o.m strukit färg på Milobebis säng 2 ggr. Nu kommer jag inte undan mer bara, have to do it NOW!!!

Bonnapöjken Milo har själv tagit på sig si...

img_0136 (MMS)

Bonnapöjken Milo har själv tagit på sig sina PAX stövlar! Dom är supervarma kan man säga men dom ska han ha på sig! Rätt stövel på rätt fot, det är min grabb det ;)


GRATTISNu har vi sjungit, hela familjen. T.o.m Milobebis. Vår lilla mellanpojke har
sin stora dag idag. Nu har han precis lämnat för att åka till skolan, sprallig
som aldrig förr såklart!

För 12 år sen vaknade jag en morgon. Jag hade dagen innan varit på överburenhetskontroll och fått svaret att vi båda mådde alldeles för bra för att sätta igång något. Det var på beräknad födsel +15. Jag var sprängsfärdig, tvärless och grät. På morgonen var i alla fall inte allt som det skulle.

Jag mådde jättedåligt, hade svårt att andas, fick liksom kippa efter luft. Vi bodde hos mina föräldrar eftersom vi höll på att bygga hus, Magnus... Elliots pappa hade redan åkt till bygget. Vi hade bott där sen junimånad, nu var det oktober. Mamma tyckte jag skulle ringa BB. Jag ringde och fick svaret att jag skulle komma in. Det var bara att ringa tillbaka Magnus som kom hem med stora ögon och fattade ingenting. Han hade ju åkt för nån timme sen och då var allt lugnt.

Väl inne på BB konstaterades det att Elliot mådde väldigt dåligt där inne i magen. Jag kunde inte sitta upprätt förrän hans hjärtslag gick ner drastiskt. Under 80 slag i minuter vilket inte alls var bra. Det pratades om akut kejsarsnitt över mitt huvud när jag började gråta. "JAG VILL INTE!!!" hulkade jag fram! Jag ville föda normalt till varje pris, varför vet jag inte. OK, jag fick försöka normalt först men minsta lilla reaktion från bebis så skulle det bli snitt, sen var jag tvungen att halvligga, inte sitta för då dippa hjärtslagen. Det var trångt för honom, och navelsträngen var runt halsen! Det visste vi inte då. Sedan sattes det igång, klockan var 1 på eftermiddagen. Dropp in i handen, värkstimulerande. Värkarna var stenhårda och jag minns att jag tittade på Magnus och utbrast: "Hur kunde jag vara så inihelvets dum i huvet och utsätta mig för detta ännu en gång?" sen grät jag floder. Året var 1998 och jag var 26 år.

Vi kämpade på och det visade sig att det löpte på bra. Jag öppnade mig i rasande fart och redan när klockan visade 3 minuter över 3 ville han ut. Med navelsträngen runt sin hals for han ut. En jättestor rosa bebis som lades på min mage. Jag grät och skakade av adrenalinet, Magnus grät och kunde inte fatta hur stor han var. 4500 gr och 53 cm lång. Jättefina värden fast han mått lite tjyvens i magen. "Hon har snoooooooooooooooooooooppp" skrek jag rätt ut i luften när jag fick se snoppen. Vi var så säkra på en liten jänta eftersom jag mått så pissigt under hela graviditeten. Men det var en härlig liten kille till.

En Elis (efter sin gammelfarfar) Elliot (mammas påhitt) var född. Åh vad vi älskade dig från första stund. Vilken fin bebis vi hade fått, en stor rund rosa bebis.

Det är 12 år sen idag. 12 fina år med min underbara lilla kille. GRATTIS från djupet av mitt mammahjärta älskade älskade unge!!!

Sagt och gjort! Vi köpte en säng till Milo...

img_0134 (MMS)

Sagt och gjort! Vi köpte en säng till Milobebis idag! Det blev blocket och sängen Vikare från IKEA. Lite festligt hur vi kikade in på blocket och hittade en i vår by och bara 100 spänn! Åkte och hämtade den på en gång. Jag ska fixa den nu, fick lite inspiration från dessa bilder när jag googlade på sängen. Imorgon fyller Elliot år så då blir det inte så mycket fixa.... Ok, baka som en idiot då men målandet får vänta till tisdag! Nu TV soffan och förberedelse för sjunga/frukost för Elliot imorn bitti.


Ny säng dax

MINNEN Utdragbar sängstomme med ribbotten vit Min. längd: 135 cm Max. längd: 206 cm Bredd: 85 cm  KRITTER Sängstomme med ribbotten vit Längd: 165 cm Bredd: 75 cm Höjd: 67 cm Madrasslängd: 160 cm Madrassbredd: 70 cm

Jaha, det har då blivit dag att göra sig av med spjälsäng och fortsätta en ny era. Eran
med växasäng är här. Vår bebis har blivit för "rörlig" tror vi så nu börjar spjälisen
kännas lite trång och inbjuder inte till en rörlig bebis som sparkar omkring sig!

Det är vemodigt att lämna spjälsängstiden. Dels för att jag tycker att en spjälsäng är så vacker, sedan för att jag vet att det är sista gången en spjälsäng bor i vårt hus. Det blir inga fler bebisar och därför heller några spjälsängar. Men nu ser jag fram emot en ny säng till Milobebisen.

Han har gått och blivit bökig på nätterna, han är ledsen och känns onöjd. Han är ledsen och liksom ligger och gnyr, vi ger välling och så tar vi in honom i vår säng. Vet faktiskt inte om jag tycker att det hjälper med tanke på att vår bebis verkar behöva lite space, inatt har han bökat massor. Han måste ha ytor att röra sig på tror jag eftersom han snurrar runt så mycket. Därför känner jag att det är dax för ny säng inne hos honom. Vi börjar med att åtgärda det. Har kikat på dessa på IKEA. Tycker dom verkar mysiga. Jag tror det lutar åt sängen MINNEN som den heter. Den med stålram, den är bredast och bjuder på hela 85 cm bredd. Det kan vara bra, med tanke på att spjälisen är 65 cm så blir det en hel del mer att röra sig på.

Annars så måste jag nog googla på "nästan 2 årig bebis som är väldigt onöjd på nätterna" om inte ny säng och lite konsekvens från föräldrarna räcker.

Min ÄLSKADE unge blir 12 år!Imorgon är en stor dag. Imorgon är det 12 år sedan Elliot föddes. Tiden går
som vanligt sjukt fort och jag har svårt o fatta att denna mammiga lilla bebis
gått och blivit hela 12 år. KALAS imorgon!

Min lilla bebis. Är det inte helt sjuk hur fort tiden går? Jag säger det ofta men det tål att upprepas. Nyss låg den här "tjockisen" på min mage och gosade, det var favvoplatsen. Nu är han en lång smal kille med ett hästintresse utan dess like. Fast kramas tycker han fortfarande om att göra.

Lite fakta om Elliot:

* Han är den jag mådde mest illa med (hela grav.) = låg inne på ackis i dropp efter uttorkning
* Han är den som dröjde sig längst inne i magen = Gick över 15 hemska dagar
* Han är den som föddes snabbast = 2 timmar från igångsättning
* Han är den som var näst tyngst vid födseln = 4,5 kg
* Han är den jag ammat längst tid = 5 månader
* Han är den som varit mammigast = fortfarande
* Han är ett mellanbarn hos mig = Den yngsta hos pappa
* Han är den som väglett mig och rivit mina murar = Han står för den han är
* Han är jätteintresserad av hästar = Hoppar 1, 15 meter med sin häst (WOOOW)
* Han är SVINDUKTIG på att dansa = Hoppas att han vågar starta i den där dansgruppen
* Han kommer ihåg engelska sångtexter läskigt snabbt = Sjunger alltid med
* Han brukar ha svårt att somna = Vi jobbar hårt på det
* Han är jätteduktig på att fotografera = Har en NIKON systemkamera han köpt för egna pengar

Min älskade unge vad jag älskar DIG.
Imorgon är en stor dag! Idag ska jag sätta igång med baket för morgondagen. Elliot ska hjälpa till EFTER han varit i stallet såklart. ♥♥♥


Kristallsjuka...låter glamoröst men....Kritallesjuke dax igen!

Lördag idag. Natten har väl vart sådär. Det var fullmåne och jag vaknade av ett "kristallensjuke" anfall klockan 3. Efteråt är det rätt svårt att somna om kan jag meddela. Rör man huvudet det minsta känns det som du sitter upp och ner i en karusell som du under några sekunder. OBEHAGLIGT är bara förnamnet och jag önskar inte ens min fiende detta tillstånd. Jag borde uppsöka en öron, näsa, hals klinik för att få hjälp med det här. Jag har haft det till och från sen 2003. Började under en semester i finland där jag sökte akut för detta. Som tur var så är det inget farligt men som sagt, obehagligt. Denna omgång verkar ganska kraftig oxå, jag kan inte böja huvudet framåt för att t ex knyta skorna för då ramlar jag nog omkull. Jag kan heller inte böja huvudet åt sidorna eller bakåt, typ när man fixar håret. Ju mer stilla huvudet hålls desto bättre. Övrig tid så lullar jag omkring som om jag vore lite berusad.

Vi får se hur länge det håller i sig denna gången, längsta tiden är 3 månader... kortaste är 1 dag. Det bästa är att utsätta sig för dessa yrselattacker för då kan de små kristallerna hamna rätt av sig självt. Jaja, nu ska jag inte klaga mer. Det finns så mycket värre saker man kan råka ut för. Jag är inte dödligt sjuk och jag vet att detta går över förr eller senare.

Jaha, vad har vi gjort idag. Vi har hunnit med innebandymatch, vi har hunnit handla lite prylar till mina alster, vi har hunnit fika, gå på stan och kika och nu avslutar jag prylarna som är beställda. Åker ut med dom senare idag. Sen är det bara sätta igång med nästa beställning. Aaah, härligt! 

Ikväll blir en lugn kväll hemma. Jag kanske ÄNTLIGEN ska få tillbaka min underbara kamera som vart hos en kompis i ett halvår nu! Jag vet, jag suuuuger.... skulle ju hämtat den för 100 år sen. Men men, så är det när livet kommer emellan gång på gång. Husbandet har i alla fall ont i sin rygg och jag irrar omkring som om jag vore lite packad så vi håller oss på hemmaplan med hela familjen.

Hoppas ni alla har en skön lördag ♥

Nu när jag återhämtat mig från dagens urla...

img_0121 (MMS)

Nu när jag återhämtat mig från dagens urladdning så kan jag inte annat än säga att det blev en mysig dag after all! Milobebis och jag tog en tur på stan, han är fachinerad av vår fontän på stan. Där står vi ofta och tittar. Jaha, vad har vi gjort idag då? Pulat hemma, fikat, städat och nu avslutar vi med en mysig kväll i soffan. IDOL is on och tacosen ligger i magen. En bra kväll...


Bitterf***aHar ni läst den här? Hon kanke borde göra det.....
kärringfan på fiket!!

Okej, ni vet hur det är med mig. Jag använder ju min blogg som en slags ventil oxå. En slags pysventil som hjälper mig att vara en dräglig fru och en hysat bra morsa med sunda värderingar. Nu har jag precis råkat ut för nåt som måste ur systemet, snabbt! Jag vill inte att detta färgar min fredag, ALLS!

Jag och 2 goda vänner var nyss och tog en fika på ett utav mina favvofik. Nåväl, det har stagnerat lite på sista tiden, vet inte vad det beror på men värmen har liksom försvunnit. Jag tror att man gapar efter mycket och så glömmer man värmen. Inte rent bokstavligt men ni vet den där genuina äktheten som ger värme i form av trevlig och omtänksam personal m.m. Vänta nu? Var det de det här inlägget skulle handla om? Näej!

Jag åter går till det som det ska handla om dåra!

Där sitter vi och kacklar, det låter lite som ett riktigt kackel när 3 tjejer kommer samman. Helst när man inte träffats på ett tag. Alla har mycket att prata om och när vi väl skrattar mellan de allvarliga diskussionerna så låter det ju givetvis lite. Det gör det när man skrattar. Ja alltså om man inte är en bittermutta som tycker livet och framförallt 40 taggare som sitter och fikar och ser ut att ha trevligt på riktigt fetsuger!!!

Där sitter vi i alla fall och är väldigt inne i vår diskussion, vi ser bara varandra och alla vill prata. Vi drar av en skrattsalva rätt som det är. Jag har precis hämtat in Milo som vaknat ur sin skönhetssömn och han sitter i mitt knä. Rätt vad det är stirrar bittermuttan på oss och säger: "Ja det går ju knappt att föra en diskussion här inne när ni är så högljudda!" Say what? Alltså... hörde jag det hon precis sa. Min vän svarar med att vi ska dämpa oss och att vi alldeles strax ska gå. Det är här jag liksom tappar mitt förstånd. Det ryker ur mina öron, mina hår reser sig, jag känner en strålande ilning i ryggraden och jag vill bara ställa mig upp och skrika det högsta jag kan.

"Men din förbannade bitterfitta, jag kan inte hjälpa att Ditt liv är så tragiskt! Att du aldrig fått skratta högt för du har ALDRIG tyckt att nåt varit tillräckligt roligt! Förlåt för att vi... 40 taggare sitter här och har liiiiiite slätare hy än du. Att vi är uppfostrade att våga ha roligt i vårt liv. Att vi får ligga lite då och då. Att vi har vänner vi håller av!!!" 

Jag skriker inte det. Det skulle kanske inte passa sig så bra. Men det betyder inte att jag INTE vill! Men allvarligt kära bloggläsare!? Är inte detta ett stort problem i vår värld? Varför sätter sig den här damen på ett fik för att föra en tyst diskussion med mannen hon fikar med? Varför stannar hon inte hemma då och för den diskussionen. Det här fiket brukar kunna vara pullproppad av småbarnföräldrar dessutom, skulle hon vara lika dryg mot ett litet barn som faktiskt kan vara väldigt högljudd. Fiket skulle kunna vara fullt av tonåringar som kommit i målbrottet. Det låter ganska mycket oxå! Alltså! Vad i helvetet gör hon där?????? Vill hon vara elak? Vill hon sätta sig i respekt? Eller är hon bara så inihelvetes bitter på allt i sitt liv så att alla som ser ut att ha kul ska ha sig en hurving av henne?!?!?!

Nä, detta går inte in i min hjärna! Det gör inte det. Jag får inte in detta hur jag än försöker. Det här är ren och skär elakhet från en sån som hon. ELAKT! Själv så njuter jag när andra skrattar och jag har väldigt svårt att hålla mig själv för skratt om jag ser att några har väldigt roligt. Varför inte alla?????

Så, nu är det ur mitt system!

GODMORGON vita värld! Första snön har land...

img_0119 (MMS)

GODMORGON vita värld! Första snön har landat. I helgen tar vi in möblerna och byter till vinterdäck....


Slit & släp

3 golvljusstakar, 45 cm 60 cm och 75 cm höga. Sen en väggljusstake med lite tänkvärda ord på. Detta är lite av det som blev klart i tomteverkstaden idag, jag kom hem för en timme sen. En hård dag idag, jag har jobbat hela långa dagen. Lyllos mig... men husbandet hade lagat maten tills jag kom hem.

Sweeet jesus, jag är så trött så jag går på knäna känns det som. Jag har svårt att hålla ögonen öppna. Det värker lite i hela kroppen och jag känner att denna dag varit krävande. DOCK så är jag så nöjd nu när jag hunnit klart nästan allt. Imorgon är det leverans. Har några småsaker kvar att fixa, sen är det dax att ta tag i nästa bit.

Har precis ätit köttbullar med blomkålsmos. Allvarligt, det var så JÄÄÄÄKLA gott. NI måste testa om ni inte redan har gjort det. Till det så blev det kokt broccoli och ett litet glas rött. MUMMA. Nu är jag smällröd i hela fejjan och stupar väl rakt över laptopen här snart.

Imorgon tänkte jag berätta om ett mejl jag fått. Det är TV produktions bolaget MASTIFF som kontaktat mig angående ett TV program som ska sändas i vår. Det är säkert fler som fått samma mejl... men lite kul att man blir tillfrågad. Det är andra gången jag blivit tillfrågad om en liknande grej. Hihiiiii.... kul kul, men jag tror jag är för feg. Husbandet sa blankt NEJ, berättar mer om varför imorn! :)))

Ha en skön kväll, och skåla med mig i cybervärlden om du oxå hällt upp ett gott glas vin! ♥


LCHF mos


Mos, ja det var en evighet sen jag åt det
kan jag säga. Tror inte det har hänt på 
1 år ärligt talat.  Idag hittade jag det här....

Jennie skrev till mig att jag skulle kika in på www.lchfrecept.com för LCHF recept. Det gjorde jag för längesen men har inte riktigt varit så inspirerad att hitta på nya maträtter och inte tittat in där på länge. VI har kört samma lika här hemma, BOOOOOOOOOOOOOORING! Men hur drygt är det att komma på maträtter varje dag, fy fan det suuuger ju hästballe. Men nu, nu när jag kör på rätt hårt igen så ska jag ta upp det igen. Tack Jennie för påminnelsen. Nu ska här fyllas på med inspiration igen.

Så ikväll ska vi testa det här. Blomkålsmos med köttfärsbiffar blir det ikväll! Har t.o.m fått husbandet att gå med på att testa det ikväll. Måste bara åka och köpa en stavmixer, våran har pajat ur!

Här har Du recept ifall du vill testa:

Ingredienser:
Blomkål
Smör
Grädde
Salt
Peppar

Ev annan smaksättning, tex:
vitlök
oliver
paprika
chili
sambal oelek

Gör så här
Koka blomkålen tills bitarna är mjuka. Häll av vattnet. Lägg i en rejäl klick smör och mixa med stavmixer. Krydda efter smak och blanda i grädde till önskad konsistens.
Torsdagmorgon och curlingGodmorgon puppor! Idag är det redan torsdag och jag fattar
verkligen inte var denna veckan tagit vägen?! Det är ju helt
sjukt vad fort tiden går just nu...


Sitter i morgonrock, nypromenerad och nyduschad. Idag slog kylan till kan jag meddela, mina lår var som pinnar efter 45 minuters promenad. Även om jag mosade på i ännu snabbare takt idag så hjälpte det inte mot kylan. Jag klädde på mig för lite, det beror främst på att vi inte har nån termometer utanför nåt fönster. Så jag kollar kylan genom att kolla hustaken utanför vårt kökssfönster, är dom frostiga är det långkallingar. Idag syntes ingen frost, men det måste ha vart för mörkt eftersom det ändå var is på vattenpölarna. Frosten låg ju där men jag såg den inte. FUCK. Måste fixa en termometer.

Thedde håller på att förbereda frukost medan jag sitter här. SKÖNT. Jag har börjat ställa lite krav, det är färdigcurlat nu. Jag måste ju uppfostra en man, en man som så småningom flyttar hemifrån och skaffar sig en kvinna. Då vill jag att han ska vara en bra man mot sin kvinna. En man som fixar frukost t ex. Curlar vi separerade föräldrar för mycket?

Jag får en känsla av att vi gör det. Jag har i alla fall gjort det. Jag tror att det är ens dåliga samvete för en separation som spökar. Det man måste komma ihåg är att man ju gör dom en björntjänst. Vi hjälper dom inte utan skälper dom. Hur ska dom fatta nåt om livet om vi bara gjort allt åt dom sen dom var små... inte alls! Vad är lagom curling, finns det lagom curling? Vad tycker ni?

Godaste köttfärslimpan a la LCHF!Idag har jag haft en bra dag i snickeriverksta´n, allt flöt på bra och imorgon förväntar jag mig att vara så gott som klar med alla beställningar. Piuh.... Nu drömmer jag om en EGEN snickerverkstad som jag kan knåpa i, men det lär man väl få fortsätta drömma om!

Hörrni, jag har en köttfärslimpa i ugnen. Den är så sjukt god och tycker att du ska prova nån dag om du gillar köttfärslimpa, men du som inte gillar det kan oxå prova för Du kommer lära dig då. Jag har läst receptet på Maggan Graafs blogg, men fixat och trixat lite med den så den blev lite egen.

RECEPT a la LCHF style:

800 gr köttfärs
2 ägg
2 vitlöksklyftor
1 stor lök
1 pkt bacon
100 gr fetaost
lite vatten
salt
peppar
oregano

SÅS:

1,5 dl vispgrädde
skyn från köttfärslimpan
2 dl cremefraiche
3 msk kalvfond
1 msk fransk senap

Blanda samman köttfärs, ägg, vitlök, lök, vatten och kryddor. Lägg ut "smeten" på gladpack. Stek bacon. Gröpa ur köttfärslimpan, lägg i stekta baconet och den smulade fetaosten. Rulla ihop den till en limpa med hjälp av gladpacken. Lägg på en smord plåt. In i ugnen på 225 grader i ca: 45 minuter.

Såsen är det bara att hälla i alla ingredienser i en stekpanna, koka upp så är det klart!

Busenkelt och en jättefavvo hos mina killar!

Nu ska vi äta kättfärslimpan, den är precis klar! BON APPETIT!!!Snökaos

Precis haft en mysmorgon med mina barn igen. Jag har vart på min
dagliga morgonpromenad och idag kändes det tungt. Det gör det
ibland. Som ni ser så väntar snökaos.... snart vinter!

Varje morgon passerar jag ett fik, ett fik som bakar sitt eget bröd och sina egna bakverk. Doftern därifrån är helt underbar, jag har hunnit vara ute i ca 15 minuter när jag passerar fiket. Den doften skulle kunna få mig att skita i allt och knata in på fiket och njuta av ett fläskigt wienerbröd istället. Skulle jag blki tvungen att välja ett bakverk för resten av mitt liv så skulle det bli wienerbröd. Inte alls konstigt att jag väljer ett sånt, det är ju typ det absolut onyttigaste man kan tänka sig. What else?

Idag väntar en dag i snickeriverkstaden igen. Igår flöt det INTE på alls. Man har såna dagar och det suuuuger, men det är bara att bita ihop och köra på nytt idag igen.

Snökaoset då. Det känns väldigt långt bort just nu. Himlen ser ut att vara snäll och kanske släppa igenom lite sol. Dock så vet vi ju hur det är med den saken. HUxflux dinglar det ner snöflingor stora som dasslock och snökaoset är ett faktum. Vi har inga vinterhjul på bilen ännu?! När är det dax för det nu igen? Glömmer det där varje jäkla år?!

Nej, nu fixa i ordning Milobebis för dagis och sedan skicka dom andra 2 till skolan. Ha en fin dag! ♥

Vardagslyx?Ikväll har vi bestämt oss för att festa till det med Tacos, fredagsmysets
tjuvstart skulle man kunna säga!

Husbandet har haft en sån där värdodag idag, ni vet när man fryser och bara känner sig orkeslös. Därför bestämde vi oss för att festa till det med lite tacos ikväll. Hela familjen ÄLSKAR tacos så vad passar väl inte bättre än det?!

För oss är mat en rätt central del när det kommer till umgänge och mys med familjen, det är då vi kan sitta tillsammans och njuta. Oftast så sitter vi framför TV:n för att det är ÄNNU mysigare! Ikväll kan man ju inte missa allt bra heller, LOVE TUESDAYS! 

Idag är en sån typisk regnruskig grådag då man ska tända ljus i hela lyan, plocka så det ser fint och mysigt ut, laga lite god mat, kanske hälla upp ett glas rött att njuta av. Vardagslyx!

Har ni nå vardagslyx såna här regnruskiga dagar?

Service?Ska ni besöka en färgaffär så gå till den här. Ja om du är i min stad
då vill säga. Här inne får du allt du vill ha, inget är nåt problem och
kundeservicen är FENOMENAL!!! Klickar ni på bilden kommer ni till
hemsidan deras!

Nu när jag skulle skirva det här inlägget så kom jag o tänka på den andra färgaffären vi har här i byhålan. Dom är tammefan lika trevliga där, tänk... kan man ha 2 färgaffärer i samma stad där kundeservicen är så bra? JAPP, i vår stad kan man det!

Jag köper en speciell färg till mina tavlor, det är den färgen jag måste ha, annars kan jag lika gärna skita it! Så bra är den. När jag kommer till NYANSA som färgaffären heter så har dom bara småburkar av den färgen. Jag undrar om dom inte har stora?

"Nej tyvärr, men jag kan beställa in dom om du vill, då är dom här nästa torsdag?"

Jag blir paff och överväldigad av hennes service. Överlag tycker jag man får SÅDÄR service i våra butiker nuförtiden. Eller vad säger ni? Jag återkommer det till det senare i inlägget.

Nu har det tagit ett tag innan jag besökt butiken men så idag åkte jag dit. Hon känner igen mig medsamma jag kommer in. "Nuuuu har vi färgen här" säger hon och spricker upp i ett stort leende. Hon fortsätter:
"Det kom en kvinna och köpte hela lådan jag beställt in, hon skulle måla tomtar. Tänkte nästan säga att jag ville spara 2 burkar ifall du skulle komma in. Men jag beställde nytt och hade det hemma veckan efter så det var ju tur att det hann hit innan du kom!"

Alltså!!! VA????? Är detta på riktigt? Finns det verkligen såna här serviceinriktade personer kvar i våra butiker?? Jag är överväldigad! När jag sedan betalat så säger hon: "Jag kommer att fortsätta ta in dom här nu så du vet var du hittar dom i fortsättningen, tänkte nu när du verkligen vill ha stora burkar!" Tror ni jag nånsin mer kommer att gå någon annanstans? NOPE, NEVER!! Jag kommer att fortsätta att handla i hennes lilla butik vafan jag än ska ha. Handlar det om en liten målarpensel jag skulle kunna köpa var som helst så kommer jag envist åka ner till just hennes butik och köpa den lilla jävla målarpenseln!

Nu åtegår vi till de ICKE serviceinriktade. Hörde en diskussion på radion om en tjej som ville byta ut kaffet till juice i ett frukostpaket hon skulle köpa på ett fik. "NEJ, det går inte!" svarar bruden som jobbar i cafét! Alltså... vad är problemet? Finns det inte juice, eller kostar det mer? Är det de sistnämnda så kan man ju liksom lägga till nån spänn för att få byta ut kaffet. "Nej, det går inte!" Skämtar hon eller? Är detta service? Vafan gör hon där bruden, byt jobb....

När jag handlar så försöker jag alltid vara lite trevlig sådär, ni vet man hejjar, man kanske ler lite och så kanske man t.o.m drar ett litet skämt för att liksom lätta upp stämningen lite. Har vi då en SIV 63 år som jobbar just denna dagen så går liksom inte skämtet in, hon fräser, fnyser och ser allmänt jävla otrevlig ut! Hon drar fan inte ens på munjäveln! Dessa tanter kan få mig att vilja klättra över disken och dra dom i håret. Typ som en äldre som lär yngre lite vett och sunt förnuft. NU när jag blivit lite äldre så har det hänt att jag sagt: "Måste du vara så otrevlig?" Det händer oxå att jag blir överdrivet trevlig tillbaka: "TACK snälla du och ha en jättetrevlig dag!" brukar jag då avsluta med! Finns det ingen chef på detta ställe som talar om för SIV att hon är förjävla otrevlig på sitt jobb, att hon valt ett serviceinriktat yrke och får fan stå för det nu och smila upp sig så folk vill fortsätta handla i den affären!?

Kan inte sånt här förstöra en hel dag?
Morgonstund har guld mund!

Det är få stunder på dagen som är så mysiga som den jag får på
morgonen med mina barn. Den stunden vill jag stoppa ibland och bara
sitta och njuta av tystheten, lugnet och en ny fräsch dag som ska starta!

Idag känner jag mig jäkligt stolt och stark. Jag började med att vakna kl 05. Då hade jag sovit mina 7 timmar (behöver inte mer) och ögonen slås upp nästan exakt efter 7 timmars sömn. Jag är nästan som en klocka. Låg och drog mig och hörde att regnet slog mot fönsterbrädan. Tänkte blunda lite mer men tog mig själv i kragen och begav mig ut på min morgonpromenad, i hällregn. Jag var dyngsur..... ända upp till häcken. KOLLA!!! ----------->


Jaha, utbildningen igår gick riktigt bra! 12 tjejer var där och lyssnade och tittade. Riktigt kul att åka på dom där jobben känner jag. Det är otroligt uppskattat och känns så jäkla skönt att få den egoboosten. Efteråt fikade vi tillsammans och det är då alla vågar sig fram, berömmen välde över mig och det kändes så himla skönt! Man behöver sånt där för själen emellanåt! Man lever på det ett bra tag, därav var det säkert lättare att ta sig ut på promenad idag!

Ok, idag ska Milobebis till dagis, han går på dagis tis, ons, tors och det är de dagar jag jobbar hårt! Idag ska jag bege mig ut till min snickarverkstad och tillverka beställningarna jag fick i söndags. Synd på det här vädret bara, det är annars så härligt och stå där i garaget med öppen dörr och njuta av vädret samtidigt, idag skiter vi i att njuta av vädret tror jag. :)

Nu ska jag väcka mellanpojken som är sjusovaren i familjen, hoppas ni får en fin dag alla! Snart kommer solsken.. ♥

Snart framme för att utbilda lite....

img_0098 (MMS)

Snart framme för att utbilda lite....


Tatueringstid bokad!Den 27:e är det dax. Då ska jag ÄNTLIGEN få tatuera min
pinuppa som jag så länge velat. Hon ska sitta på min vänstra
underarm och står för kvinnlighet.

Nu har jag tagit mod till mig och beslutat att jag ska fylla på min ena arm. Till att börja med blir det en pinuppa. Hon ska vara lite 50 tal. Ingen porrhöna utan sexig på sitt egna sätt. Hon står för kvinnlighet och är starten till en tatuerad arm. Slutligen kommer hela armen täckas av en sleeve är planen. Det har grott och jag har funderat på det lääääänge. Nu är jag mogen så nu kör vi. Den 27:e startar det. Tur man har lite presentkort att utnyttja. :)

Motivet kommer att hämtas från den här boken:


Wish me luck! :)

Helg och tillverkning i bilder!Hemma hos mamma och pappa, jag har aldrig bott här ute... ja alltså när jag bodde hemma eftersom jag hann att flytta hemifrån innan de flyttade ut hit. Dock så känns det ändå som att komma hem. Det är en idyll....Höststäd med allt vad det innebär, kratta bland annat. Vilka roliga lekhögar man får ihop, så mysigt att se Milobebis springa i löven och bara älska det.

Snacka om jobb. Pappa sågade en massa virke till ved, jag bar och körde skottkärran. Träningsvärk i låren idag av allt upp och ner. Eftermiddagen tillbringades i garaget där jag tillverkade lite nytt till min kollektion. Husbandet fick givetvis hjälpa till! Gjorde nya stående golvljusstakar som blev så himla himla fina!Lite tillverkningsbilder. Här tillverkas en växabräda, lite adventsstjärnor, och så skymtar man ljusstakarna i bakgrunden oxå! Fick ingen bild på dom när dom var klara tyvärr!Här ser vi en växabräda under tillvekning och så ljusstakarna innan de fick sin text på sig. Finns i 3 olika storlekar.


Skapligt dålig uppdatering denna helgen, men om man säger såhär: JAG HAR HAFT RÖVEN FULL! Jepp, det har vart nåt hela helgen. Dessutom har jag mobilbloggat en massa men det har inte funkat alls :( Varför gör det inte det? Nån som vet?

Nå hur var helgen då?! Den har vart kanon på alla sätt och vis. Vi har haft helt underbart väder så lördag startades tidigt med en långpromenad hem till mamma och pappa. Det var höststäd ute hos mina päron. Det städades förråd för att ge plats åt utemöbler, det bars ved för att fylla på vinterförvaringen och så snickrade jag för glatta livet. Jag hade ett homeparty att förbereda mig inför. Dagen avslutades med en helt underbar middag och lite vin. Kinderna var knallröda av uteluften man insupit under hela långa dagen.

Igår tillbringades dagen i snickeriverkstan. Jag höll på med mitt hela långa dagen. Hade ett homeparty på eftermiddagen som jag behövde bli klar med grejer till. Blev ett väldigt trevligt party och det är här man får en liten boost på att många faktiskt tycker om mina grejer. Många som köpte sina julklappar. TACK Madde för att jag fick komma hem till dig!

Jaha, då jag fick en hel del beställningar är det bara till att sätta igång. Allt ska vara klart till på fredag. Veckan kommer gå i tillverkningens tecken och jag får vara glad om jag hinner med något annat. Ikväll ska jag dock åka till Uppsala och utbilda ett gäng tjejer i makeup, så något annat hinner jag med oxå! :)

Fullt upp! :) Men det är faktiskt bara härligt.... 

Husbandet ska kika på ett nytt boende idag, jag kan tyvärr inte eftersom jag ska åka till uppsala så husbandet får återigen vara den som tar ett avgörande beslut. Jag litar på honom dock, han har smak min man! :)

Ny vecka... nya utmaningar.... nu kör vi!! Grabbarna kommer idag så det blir till att fylla på kylen. ♥

 


Mysdag!Min lilla höstpojke i en lövhög som vi precis krattat ihop! Tänk vad kul man kan ha i en sån här. SJälv har jag träningsvärken från helvetet av krattande, ska fortsätta på Lördag så jag hoppas jag är hel till dess! :)

Vi hade en sån mysig eftermiddag/kväll hos min mamma och pappa igår. Vi lekte på gården, krattade, hoppade och sprang i löven, tog en promenad (Milo gick alldeles själv), tittade på flygplan månen och alla fåglar, åt god mat och sen däckade min rödkindade bebis.

Husbandet var iväg med jobbet igår kväll. Jag snickrade lite ute hos mamma och pappa och blev kvar hela kvällen. Kom inte hem förrän efter 10. Det som börjar kännas i min maggrop är att jag längtar lite till landet. Jag vet inte om det bara är nåt övergående men det har pyrt ett tag. Bodde på landet när jag var 18, med ett ex, det var sådär. När man är 18 ska man inte bo på landet. Den tiden har satt lite spår i form av att jag vägrat landet. men nu när man börjar bli äldre så känns det inte alls så dumt längre.... Det skulle vara superhärligt. Inte för långt utanför stan bara, då får man ju nippran tror jag. Lagom långt. Dock så är vi nog inte riktigt överens om detta jag och husbandet är jag rädd. Hmmm.... kvinnlig list som får avgöra den saken! :)

Nu ska jag bebe mig ut på min morgonpromenad!

Puss ♥

Baby blues....Gravidmage, det var ett tag sen. Minns det dock som det
var igår, som att det var igår jag hade min stora jätteballong
till mage. Dock så har jag svårt att komma ihåg hur jobbigt
det var, det är ju för att det som kommer ut raderar allt det.
Så är det inte för alla...

På min promenad i morse så tar jag med mig METRO. Jag går förbi COOP Forum på vägen hem och nappar en med mig varje morgon. Idag berättades det om en kvinna som försökt ha ihjäl sin 10 veckor gamla bebis. Min mage knyter sig, jag blir illamående och så förfasad! Jag kan inte, hur jag än anstränger mig, försöka förstå detta. Någonstans måste man ändå förstå, detta handlar om sjuka kvinnor som fött ett barn och drabbats av något så svårt som en förlossningsdepression.

Jag fortsätter läsa fast jag mår illa och klumpen i bröstet växer. Den här kvinnan är hemma på permission från psyket där hon vårdats för förlossningsdepression. Hon har till sin sambo sagt att hon INTE vill hem på någon permission för att hon är rädd att göra illa sitt barn. Vad jag förstår på artikeln är sambon ute en liten stund då hon häller upp ett bad till sitt barn. Hon lägger sin 10 veckors son i badet och håller honom under vattnet tills han slutar sprattla. Det är här mitt förstånd säger ifrån, det är här jag känner att det måste stå så fel till i ens huvud när man kan göra något så hemskt! Men det jag hela tiden glömmer är att denna kvinna ju är svårt sjuk. Det STÅR inte rätt till hennes huvud.

Hon ringer ambulansen själv och säger vad som hänt. Ambulansen är där på 4 minuter och räddar pojkens liv. Pojken överlever helt utan fysiska skador.

Jag har fött 3 barn själv. Det är det absolut mest överväldigande, känslofyllda, helkajko upplevelse jag varit med om. Den kicken är way beyond allt man kommer att gå igenom i livet, tror jag. Det har satt min värld i gungning och gjort så mycket med min själ att det knappt går att beskriva i ord. För mig har det alltid varit en positiv upplevelse. Om än jobbig men ändå så fantastisk.
Jag förstår att det är här det kan gå så fel. Man har haft jätteförväntningar under sin graviditet, man tror att man ska hoppa jämfota så fort moderkakan lämnar kroppen, man tror att man ska få dom här fantastiska känslorna för denna rosa bebis som exploiderat ut från min kropp... och så bara uteblir allting. Man känner sig bara ledsen uppgiven och är chockad av förlossningen. Det kan oxå vara så allvarligt att man hamnar i en svår depression, en så pass farlig depression att man faktiskt kan skada sig själv och t.o.m sitt barn.

Jag pratade med husbandet om detta i morse. Jag känner faktiskt att just detta att bli mamma för första gången är en sån stark upplevelse att man kanske borde få mer uppföljning? En liten koll innan man åker hem från BB först och främst, känns allt OK? Har du koll på amningen eller vill du slå ihjäl nån av frustration? Uppföljning med barnmorska efter förlossningen, några veckor kanske månader om det behövs, kanske t.o.m regelbundet? Nån som bara checkar av läget? Bär du på känslor där du känner Dig uppgiven ledsen och nedstämd, funkar amning ok eller ska du prova flaskan, har du fått sova på tjufler dygn? Bara en uppföljning i den här stackars mammans värld som precis vänt upp och ner på hela fuckin livet!!!

Ja, vi får besöka MVC och vi gör en efterkontroll efter 8 veckor hos barnmorskan. Men på dessa 8 veckor hinner mycket hända. Räcker det med ett hembesök av en barnmorska när man precis fött? JA, du får ju ringa din barnmorska när du vill men gör man det? Försöker man inte kämpa lite? Vara duktig? Kraven på kvinnan idag är fan inte o leka med, det vet vi ju. Du förväntas ju först och främst dra hem 6 timmar efter din pulla sprätt ut en unge, om allt gått bra?! Men ÄR man mogen och dra hem då? Rent själsligt? Fuck heller, det tycker inte jag. SJälv har jag hållit i mig i sängen och sagt NEJ för helvete, jag vill INTE hem än! Vad som helst kan ju faktiskt hända. Det är risk för blödningar, mår din bebis bra, äter han som han ska eller tror du att du gör rätt när du ammar?! Jag har ammat tre barn och tycker att det har svårt att komma igång alla 3 gångerna!

Det här inlägget kan bli hur långt som helst. Men FAN hörrni... är det inte galet detta?! Förväntas det inte lite väl mycket av en nybliven mamma idag? Jag blir mörkrädd och sen blir jag otroligt glad att just den här pojken klarade sig. HJÄLP dessa mammor innan det är försent... följ upp, förebygg, vafan som helst. Det ska aldrig behöva gå så långt att någon försöker ha ihjäl sitt barn!

Bruno Banani
Här har vi den! En utav guds gåvor till kvinnorna. Det doftar ljuvligt!
En manlig doft, otroligt manlig doft måste jag säga!

Måste tipsa om den här doften. Den är fullständigt fantastisk. Doften består av gröna äpplen, bergamott, cederträ, tonka, mossa, mysk och tunisisk rosmarin.... ni hör väl? Låter inte det som en fin combo? :) Husbandet har den här doften på sig då och då och VARJE GÅNG så säger jag, vilken parfym har du på dig nu?! Nu har jag lärt mig att det är den här VARJE GÅNG!

Den är skitbillig dessutom, tyckte jag läste någonstans att den ligger på 239 kr! Kanske en sån vardagspresent till era killar därhemma?! EN sån överrasknings present. Bra att köpa med sig oxå om man köpt nåt dyrt till sig själv, en "översläta sitt eget köp" present! :)

Toapapper...MUMS!!!Toapapper är jäkligt kul, och sen är det gott oxå. Riktigt gott! Det
går att göra så roliga saker med toapapper. T ex såna här saker,
morsan blir tvärnöjd! :)

Halli hallå dagboken. Här är jag. Herreguuuuud så hektiskt allt varit dessa 2 dagar. Känns som jag har 700 järn i elden och lite deadlines på det mesta dessutom. Kände dock att jag måste "ta hand" om bloggen lite. Jag saknar den ju när jag inte är här och finurlar om ditten och datten. Husbandet lyser med sin bloggfrånvaro och jag undrar om han kanske har lika mycket och göra som jag? Jo... det har han. Sen när vi inte har mycket och göra så lägger vi oss i varsitt soffhörn och somnar till TV:n. Hello LOVELIFE?! Var ääääär duuuuuu?

Ja men jag måste ju snacka om det här med toapapper och Milo. Alltså, han är HELT GALEN i toapapper. Dels är det himla kul och göra såhär som ovan. Det händer minst ett par gånger i veckan. Sen till det som är lite speciellt med vårt gossebarn. Han äter toapapper. Han drar små bitar som han sen går och tuggar på. Jag har inte riktigt fattat om det är själva tuggandet som är najs eller om han tycker att det är gott och vill svälja det. Nu har han fattat att han inte får tugga toapapper så nu gömmer han sig. Sen kommer jag på honom och ber honom spotta ut pappret. Det gör han, sen flinar han typ som: "Hihi... jag tugga lite på mitt favvopapper jag fast jag inte får..." vilken knäppis va?! :)

Ja ja, mer då?

* Jag promenerar VARJE MORGON i minst 45 minuter, brukar bli runt 1 timme för det mesta! Vågen börjar le snällt mot mig igen! Jag är glad för det men tänker inte hetsbanta och vara stenhård mot mig själv. Jag kör på med LCHF med modifikation..... "Fuska lite då och då så mår du bra" modifikationen!

* Snart är det jul och jag ba ÄLSKART!

* Ska ta tag i Milos rum nu oxå. Energinivån är på topp så då är det bara o köra järnet. Väntar på att husbandet ska spackla hela rummet sen kan jag sätta tänderna i det på riktigt. Ni får självklart hänga med i förändringen.

* Låter helt sjukt att ha det i samma inlägg men vi kikar faktiskt efter nytt boende. Dock så sker renoveringen här ändå då hyresvärden kostat på tapeter och allt så då gör jag ju självklart klart jobbet. Dock så kikar vi runt och tror att det dröjer innan vi hittar nåt. Vi bor DYRT här och vill ha det billigare helt enkelt... så är det med det.

Ja, där hade vi en liten allmän uppdatering. Nu ska jag hoppa upp i soffan bredvid min godluktande make, tänkte tipsa om den parfymen imorn! Aaaah, den är så ljuvlig och jag blir alldeles till mig av den. Sånt gillar vi tjejer, visste? Milobebis är lite för pigg för att nattas än så det får bli strax innan Greys börjar. FASEN vad bra det är..... vill absolut inte missa!

HEPP puppor! Nu kvällkvistmys.... puss ♥

ZzzzzzZzzzzZzzz

img_0072 (MMS)

ZzzzzzZzzzzZzzz


Så förbannad!Vi behöver prata om busschaufförer!
Jag har själv en liten erfarenhet av busschaufförer då jag pendlade till Uppsala i ett halvår. Där kan jag nog ändå säga att de flesta, typ alla utom 2 faktiskt, var riktigt trevliga. Inget tjafs, bara trevliga farbröder som sa hej och körde bussen så jag kom hem helskinnad.

Nu åker Elliot buss till skolan nästan varje dag. Här i stan kanske vi inte har snälla farbröder som sköter sitt jobb till chaufförer. Här har vi ett gäng "otrevliga gubbjävlar som vill vara elaka mot barn" chaufförer! JAG HAR LACKAT!!!

Elliot har nu kommit hem för tredje gången och berättat om dessa jävla tjurgubbar, och nu har jag lackat ur som fan på det och känner att jag måste få ur mig allt. Annars så kommer jag att ringa till den som är ansvarig för våra busschaufförer här i stan och få ur mig det. Elliot gick i taket när jag blev galen och lät den ena svordomen efter den andra kväka ur min mun där jag dyrt och heligt lovade att jag fan skulle skälla ut nån jävel. Han är 11 år, det är PINSAMT! Jag glömde det....

Men lyssna!

Elliot har vid ett flertal tillfällen kommit springande precis när bussen är på väg att rulla. Han har t.o.m sprungit bredvid bussen, vid dörren och vinkat, ändå har busschauffören fortsatt åka och lämnat honom på busshållplatsen. JA, hag hajjar att han antagligen är lite sen men KOM IGEN?! Har man mage att bara dra ifrån en liten kille liksom? Jag skiter i att han vart busschaufför i 68 år och är trött på dom som kommer sent men det är inte så att våra bussar är fullsatta! Dom är inte ens till hälften fulla! Vill man inte ha en stackars pojke som sin resande då? Jag menar, blir han på riktigt försenad till nästa stopp om han plockat upp Elliot?

I vår stad går det inte att köpa busskort till unga. Det går att köpa till vuxna men inte till unga. Jag är inte så inihelvetes dum i huvet att jag går och köper ett busskort till en vuxen som är mycket dyrare såklart. Jag och Elliots pappa har kollat upp detta och det FINNS INGET BUSSKORT ATT KÖPA! Vi har lagt in om att det kanske vore bra om det fanns det. Det är lite jobbigt att se till att han har pengar med sig varje dag till detta ändamål, ja det är det, och det skulle vara 1000 gånger lättare med ett busskort att hålla ordning på. NEJ, det finns inget busskort att köpa. OK!?

Elliot får med sig pengar och ibland plockar han ur myntbehållaren. Vi har kommit på att det är dumt att skicka med en hundring eller en femtiolapp för då har oftast resan kostat så mycket.... ja det används på annat kul som fika i skolan och nån liten pryl man kan köpa på stan. Så nu försöker vi skicka med lite mer jämna pengar. I myntbehållaren kan det finnas mynt från Finland, det kan finnas mynt från gud vet vad eftersom man kastar alla mynt i samma myntbehållare.

Han råkade då en morgon plocka med sig ett felaktigt mynt. Ett euro för att vara exakt. Busschauffören tittar på myntet, sen på Elliot och utbrister: "Försöker Du lura mig va? Nä, du får kliva av, du får inte åka med!" säger gubbfan. MÄH, är han allvarlig eller????? Han lät inte min 11 åriga pojke åka med pga ett EURO. Alltså, 1 fucking spänn!!! Dessutom påstår han att Elliot försöker lura honom. Det är här jag känner att jag börjar spruta eld, det är här jag känner att jag skulle vilja sitta i Elliots ryggsäck nästa gång (om jag bara fick plats) och hoppa ur och skälla ut gubbfan nästa gång! Vad vet han?? Vet han ens om 11 åringar förväntas kunna våra mynt? Ja... serru busschaufförsjävel, det är därför vi vill ha ett busskort så att vår 11 åriga pojke kan visa upp det så du blir nöjd varje gång han ska åka med dig!!!!!!

Nu frustar jag nästan, jag är röd i ansiktet bara av att skriva ner detta. Måste sluta!

Men allvarligt?! Är detta rätt????

And the winner is......


Grattis Evelina!!!

Mejla mig Dina uppgifter på [email protected] så skickas tavlorna till dig!

Kram Nina ♥

Måndagmorgon!Kylan är här. Nu blir det till att klä på sig och skydda sig mot kylan.
Vår lya är kall och jag tänder upp en massa ljus nu på morgonen
för att få upp värmen.... tror nämligen inte att hyresvärden dragit på
värmen ännu! BRRR.

NU sitter jag här och väntar på att husbandet ska vakna så jag kan ta min dagliga promenad, jag går med honom en bit till hans arbete för att vända, då har man sällis en bit vilket är riktigt najs. Idag blir det hektisk dag, 2 saker krockar med varandra. Ett möte och Theddes bedömningstid på tandregleringen. Vet inte hur jag ska lösa det hela, får klona mig eller bara avboka mötet. Vi får se....

Det är sviiiiiiiiiiiiiiiiiiiinkallt ute hörrni så ska ni ut, se till att klä er varmt! Usch, nu är kylan här hörrni... NO MeRCy!

Hörs snart igen..... ska ju klargöra vinnaren i min taveltävling idag!

PS: Jävla husbandet som inte får till nåt inlägg då....


Söndag när det är som mysigast!


Vad passar inte bättre en sån här dag än lite höstmys på bloggen.
Dessa bilder är alla knäppta av Elliot. Det är sällan man får så vackra
bilder av naturen som när det är höst!

Husbandets inlägg verkar dröja, han har haft lite att stå i men ikväll ska han få till det tror jag. Jag är helt spänd ju... :)

Så, nu har vi precis avnjutit en söndagslunch med min mamma och pappa. Det blev hemrullade köttbullar, potatis (inte för mig), sallad, smörgåsgurka, svart vinbärs gelé och gräddsås. MUMMA. Till detta har det även njutits utav ett glas rött. Det här är söndag när det är som bäst. Samtidigt så tvättas det lite i tvättstugan.

Nu ska mormor och morfar få sova middag med Milobebis så förbereder vi lite fika med bullar och mums till det. Tänk att jag äntligen lärt mig att tycka om söndagar. Att det tog hela 38 år innan man lärde sig att söndagar ju är ljuvliga. Det är ett annat lugn än det är t ex på lördagar. Söndagar är en dag då vi bara ÄR. Inte gör nåt direkt utan lullar omkring, skrotar och filosoferar.

Vad gör ni på söndagar?

Husbandet 30 år!Bilfärd mot den stora huvudstaden, det var rödtjut i PET flaskan och
hela kittet!
Husbandet i sitt riktiga ESSE! Nykidnappad och allt....Tonys lillebror Tobbe var chaffis. Här fick han avnjuta en härlig
lättöl. Han var tapper denna kväll. Mycket tapper.
Kimmo och Malin, vårat sällskap denna kväll!I´m on fiiiire!!Ute i baren där vi stod och väntade på att Daugtry skulle börja spela.Är vi inte ROCK `N ROLL så säg?! :) Kan säga att det där djävuls-
tecknet visades lite fööööör frenetiskt. GRÄNS skulle man nästan
kunna säga!Bite me baby!Wohooo... gu så kul vi haaaar! :)Malin och jag. Hihiiii.... här ser man att vinet gjort sitt! :)Här med tror jag....Holaaaabaaaaloooo!Här ser vi John, husbandet storebror med sitt band Mother Misery på
PUB ANCHOR i storstaden. Vi hann dit för att se dom oxå! Inte illa....


Ja, vad säger man. Snacka om hektiskt det varit i några dagar nu. Därav lite tystnad på bloggen oxå. Jag har ju suttit och ruvat på en hemlis som jag såklart inte kunnat dela med mig av här på bloggen! Jag hade ju inplanerat en kidnappning av min man i torsdags. Det hela började som en spontan diskussion med en kompis på fejjan, för att sluta i sagt och gjort.

Daughtry ni vet? Han som kom 3:a i American IDOL för nåt år sen. Husbandet diggar honom som tusan så det var ju PERFEKT att han dök upp just nu!Han hade spelning på Debaser i Sthlm. Det hela passade så bra att det var dagen innan husbandets födelsedag. Jag rekade läget med hans chef om ledighet några timmar på torsdagen, sen semester hela fredag. Det gick bra. Sen fixade och trixades det lite med dagis, hämtning och ungar.

Med en kasse gott från bolaget och en present i form av en fin tischa begav jag mig till husbandets jobb. Där stod jag med bolagskassen och han frågar: VA GÖÖÖÖR DU? VA GÖR DU HÄR? Hihi....Han berättade i efterhand att han reagerat på att jag lockat håret. HAHAHA, där hade man råkittat sig och han ser bara att jag lockat håret. HAHAHA! Typsikt karlar! I alla fall så berättade jag att han slutade nu och att han skulle ta på sig presenten och  öppna en öl. Min lilla gubbe fixar ju inte riktigt sånt här, han var totalt förvirrad och sprang omkring som en yr höna och tjabbla om att han ju var tvungen o jobba, han hade ju saker och göra!! :) PUCKO!!!

Därefter begav vi oss till våra kompisar som oxå hade biljtter till Daughtry och käka lite middag och drack lite gott. Sedan blev det skjuts till Sthlm. Daughtry var bra, det lilla jag såg. Jag är ju typ kortast i Europa varför jag sällan ser nåt på såna här tillställningar. Vi gav oss av lite tidigare då vi skulle vidare till nästa konsert. Husbandets brorsa skulle lira med sitt band oxå. Det blev en skitkul (sen) kväll och husbandet var helt ovetande men otroligtnöjd! Det var riktigt skoj faktiskt.

Igår var våra familjer här och firade husbandet. Middag med lite vin (inte för mig som inte pallar), och småprat. Han fick fina presenter hörrni.

* 1 back pilsner! :) Han ÄLSKAR ju öl.
* Fallskärmshopp!!!!!
* Blommor
* Pengar
* Lite sexleksaker ;)

Han är en nöjd 30 årig man idag. Vi har en sjuk bebis här hemma dock så nu blir det lugna puckar hemmavid. Känns ganska skönt när ståhejet lägger sig och vi bara får ta det lugnt igen. Milo är lite förkyld och har lite feber, dock inget man märker på honom som tur är.

PSST: Han ska få börja blogga här inne hos mig varje Lördag. Det är en utav 30 årspresenterna jag gett honom! Första inlägget kommer lite senare ikväll!

Min fina pojke.... Vi är på väg för att in...

img_0062 (MMS)

Min fina pojke.... Vi är på väg för att inhandla ett gäng tavlor. Tavlor jag ska sätta tänderna i. Dom här 2 dagarna som gått har alla gått firandets tecken. Jag delar med mig med lite bilder senare....


Grattis min kärlek! Idag blir du 30! Ska s...

img_0056 (MMS)

Grattis min kärlek! Idag blir du 30! Ska se till att du får en fin dag idag! LOVE!


Jag har så mycket o berätta! Jag har kidna...

img_0035 (MMS)

Jag har så mycket o berätta! Jag har kidnappat husbandet från hans jobb idag vid kl 15. ÄNTLIGEN får jag berätta! Piuh! Vi har supertrevligt, berättar mer sen! Älskar er.... Hihi, fin på ett glas vin! :)


Såhär är det att bli 30 år!Jajjemen, snart är en ny era här! Nya dörrar kommer att öppnas. Dörrar man, i ärlighetens namn, blir lite förvånad över. Jag skulle vilja säga att man blir lite smått chockad. Därför tänker jag presentera dom för dig Tony som den goda frun jag är. Jag vill att du ska vara väl förberedd inför det nya som nu startar i ditt liv. Den glada 30 årsåldern är här...inom kort.

r radar jag upp dörrarna för Dig husbandet:

* Finns inget "festa flera dagar i rad" längre. Anledningen är att Du helt enkelt inte fixar det längre utan att vilja hänga dig själv efter festdag 1! Du kommer att kvida i soffan och ångra varenda öl du druckit och lova dig själv, dyrt och heligt att ALDRIG mer dricka. Skulle någon ens föreslå en festdag 2 skulle du tappa färger i ansiktet och vilja flytta till Haparanda. Din festartarm har blivit 30!

* Att delta i någon sport är himla kul. Även för en 30 åring. Korpfotboll, fan vad kul. Helst när det liksom är lite på skoj. Fasen,  takterna sitter väl i sen man spela aktivt. Man ger sig ut på planen och göra några ryck, man skakar loss låren och så kör man. Efter bara 2 ryck till på planen känner man en svidande känsla längs hela ryggraden. Varenda muskel i din kropp skriker sluta, det värker som ett bowlingklot slungas mot Din rygg konstant, ändå fortsätter man. Man kan ju inte banga, fan man är ju ung. Dagen efter är det jag som kommer få lyfta dig ur sängen, ta på dig dina kalsonger. Tvätta ditt hår och skjutsa dig till jobbet. Din kropp har blivit 30!

* Gå på krogen är ju kul. Ellerhur? Det gillar ju både du och jag. Det som blir lite annorlunda är att man som 30 åring känner lite annorlunda inför sina krogbesök. Man kan, om man har otur, bli betraktad som förälder eller bara en jäkligt äcklig ful gubbe som är och spanar på småbrudar. Här kan man göra ett val, antingen så fortsätter man festa på som vanligt och riskerar att bli sneblängd på om man möter på dom på stan. Eller så avstår man och håller sig till finlandskryssningar, 40 årsfester eller reunionfester. Där kan man hooolabalooooa precis som förut, har man tur kan man uppfattas som jäkligt cool! Din coolhet har blivit 30!


* Kolla film till sena nätterna, kliva upp kl 07 och dra och jobba. Va? Näää, inte längre. Nu planeras det noggrannt. Ska du orka se en hel film måste den på senast 8 för att du ska komma i säng i tid för att orka upp. Detsamma gäller sex! Din sömnkvot har blivit 30!

* Äta feta måltider vilken tid på dygnet som helst? Absolut om du planerar att rulla fram på din 40 årsfest. Men ska du hålla vikten eller t.o.m gå ner i vikt måste du höra upp. Vi snackar gå ALL IN, alltså MAJOR späka din kropp, ta in VRÅLARSENALEN vad gäller att tortera dig själv så till den milda grad att det smakar blod i din mun. Detta kommer oxå att ta tid, det kommer inte vara som nu. Äsch, håller igen lite och tar ett par promenader i veckan. Nej, det där kan du glömma. Håller du den farten kanske du inte rullar fram på din 40 årsfest, men du kommer kanske få lyfthjälp in på din egen fest. Din ämnesomsättning har blivit 30!

Jag slutar här för att inte förstöra din födelsedag. Men, jag vill att du är väl förberedd på vad som komma skall. Jag finns här vid din sida och kan visa dig vägen. Jag har vart här nu i 8 år och har lärt mig mycket om 30 årsåldern. Det finns så himla mycket positivt oxå, titta bara på mig?! :)

ÄLSKAR DIG TONY! Snart är du 30, bara 1 dag kvar nu! ♥

Ps: Har jag glömt nåt på min lista frågar jag mina läsare? DS

Snacka om att plocka "fru poäng" på en och...

img_0031 (MMS)

Snacka om att plocka "fru poäng" på en och samma kväll? 40 bullar, 15 kladdkake muffins och 35 havrekakor senare sitter jag här med flottigt ansikte och mjölfläckar på tröjan! Men jäklar i gatan vad nöjd jag känner mig... Nu kikar vi bonde söker fru och sedan Greys på det, härliga onsdagkväll!


Den virtuella inbjudan!Hihi, här är den då! Den där inbjudan jag pratade om. Tänkte ni oxå skulle
få ta del av den. Tyvärr kan jag inte bjuda er alla men inbjudan kan ni få
kika på! :)

Här är då den där inbjudan jag pulade med under en hel förmiddag. Det är lite kul att föra en virtuell inbjudan i dagens IT samhälle. En vanlig pappersinbjudan känns väldigt förr, även om det oxå är väldigt trevligt att få. Jag hade rätt kul när jag satt och gjorde den här. Hahahaha, jaja...  Kika så får ni se! :)

Powerwalk.... och 2 dagar kvar!Bildbeviset. Detta är alltså jag och Thedde kl: 06.00 i morse. Då hade vi avverkat vår morgonpromenad
på 45 minuter. Han ville följa med, helt frivilligt!

Inne snabbt såhär på morgonkulan. Igår kväll sa Thedde att han ville följa med och promenera. WHAT? Självklart sa jag. Väckte honom kvart över fem i morse och så gav vi oss iväg. Jättetrevligt att ha sällis av sin grabb. Det gick över all förväntan, han pinnade på i samma takt som jag och gnällde inte en enda gång. Han ville följa med imorgon oxå! Blir så glad! :) Duktig han är va??

Jaha, idag väntar ett intressant möte för min del, ytterligare ett alltså. Hoppas att det går som jag vill och att detta kommer bli bra för min framtid. Inte mycket blir klart idag men det hela är igång, det är BRA! det handlar såklart om min framtid... det förstår ni va?!

Jaja, idag har jag MASSOR att göra. Åka på mötet som är i en annan stad. Skicka över lite papper som ska tryckas upp. Handla. Baka. Städa. Hämta Milobebis på dagis. Lunchdejta min man. Sen lär det väl bli som igår, jag somnade ifrån DHW och Cougar Town :(, är så trött på kvällarna nu.

Hörs sen igen! :) ♥ (2 dagar kvar till Husbandet fyller 30!)

Godkväll i stugan! Jag kikar in med en påm...

img_0025 (MMS)

Godkväll i stugan! Jag kikar in med en påminnelse. DHW start kl: 21.00. Därefter fyller vi på med Cougar Town. I LOVE IT!!!  Jag har haft en bra dag, mycket nytta har blivit gjort. Jobb, har oxå haft ett bra möte som förhoppningsvis genererar en del för mig.  Jag har oxå hunnit med min taxirörelse, jag har varit läxmorsa, jag har hälsat på i stallet hos Elliot, utfodrat ungar, jobbat lite till och nu väntar en skön avkopplande stund i soffan. Ha en skön kväll hörrni.


Vimmelmamman....

...skriver så berörande inlägg på sin blogg just nu. Jag är tårögd, har en klump i bröstet och fattar inte hur vissa familjer kan bli så hårt drabbade!? Finns det ingen rättvisa? Varför kan inte vissa lidanden portioneras ut till oss alla här på jorden så den inte blir så hård, komplex och förödande hos vissa?

Jag kan inte hjälpa att jag undrar hur det är tänkt? Hur kan det vara såhär?

Om jag bara kan hjälpa litegrand när det gäller dessa familjer hon skriver om så skulle jag göra det. Om vi är många kan vi säkert påverka. Gå in och läs du oxå!

Vimmelmammans blogg hittar du ---------------------------------> här!

Motivation till promenader....Jag skulle behöva köpa mig reflexer. Ja, så att jag syns. Kom på att jag ju på morgonen
går i helt svarta kläder oftast. Syns man då? Svar = NEJ! Så på min önskelista står nu
lite reflexer. Det är KOLSVART ute på morgnarna och kolsvartare ska det bli....

Jag är inne i ett stim nu. Jag tar mig ut varje morgon nu på min promenad. Har pågått ett tag nu och det hela börjar kännas lättare och lättare. Ok, det är LIITE sjukt att gå upp kl 05, klä på sig och ge sig ut i kylan. Men...

* Jag är morgonpigg
* Jag älskar att ha det gjort innan alla andra vaknar.
* Att ha det gjort för hela dagen och kunna njuta av kvällen i lugn och ro.
* Det är tyst, lugnt och skönt.

Se där, 4 anlendningar, riktigt starka anledningar att göra det direkt på morgonen. När man sedan gjort det några gånger känns det lugnt. Det känns mer som en regel att ta den där promenaden än att inte göra det. Kan erkänna att första dagarna är jobbigast. Ja vad gäller allt. Att kliva upp. Att orka gå i minst 45 minuter. Att ORKA göra det i en jäkla fart. Att inte ta en genväg fast det brinner i benen och du är så hungrig och trött så du vill grina.

I morse svettades jag som en gris av tempot. Jag sprang en bit oxå. Fast om sanningen ska fram så berodde det på att jag var skiträdd. Jag gick bort mig lite och hamnade på en jätteläskig cykelväg. Fick kuta tills jag kom ut från den. Skitjobbigt, men tanken är att jag ska börja springa mer och mer. Så nu har jag börjat testa små korta sträckor och det går fan bra alltså. Sen går jag upp för en låååååååång backe och ner för en låååååång och brant backe. Bra för rumpa och lår. Det brinner i dom verkligen.

Sen hem. Sätta på kaffe, sätta äggen på kokning. Göra lite styrkeövningar. Hopp in i duschen och fixa frukost till alla. Jag är klar innan klockan är 7! ASSKÖNT!!!!

Hoppas jag motiverat någon att börja nu?! :)

Och för att motivera er lite extra kastar jag in en bild på en fin stjärt. SÅ... då har vi målet klart för oss oxå!Hoooolabaloooooo what an ass!

Rockabilly = jag! 3 dagar kvar....Wohooooo....loook at me?!!

HAHAHAHA, så... nu har jag skrattat åt den här bilden oxå. Jag satt och gjorde en virtuell inbjudan till Tonys fest igår. Snacka om att jag hade roligt. Det var första gången jag gjorde det så det var lite pickel skulle jag vilja säga. Tänkte faktiskt att jag skulle publicera den här på bloggen oxå så ni får se den. :) Det var lite kul när jag skulle klistra in lite huvuden på olika bilder, om man säger såhär. Mitt photoshop arbete är under all kritik med tanke på hur bilderna slutligen blev. HAHAHA... kolla den här t ex. Jaja... samma hudfärg och allt. :/

Temat på 30 årsfesten kommer att vara Rockabilly, därav bilden. :)

Nehe, nu ska jag jobba lite här vid datan. Ha en fin tisdag hörrni, ikväll är det premiär för DHW och Cougar Town. JIPPIIII! ♥

Milo dansar/sjunger till WAKA WAKA!Äntligen lyckades jag fånga det. Det har alltid gått åt skogen eller så har
Milobebis vägrat fortsätta när jag filmat.
¨

Milobebis ÄLSKAR WAKA WAKA med hon vargkvinna som jag brukar säga. Hon som egentligen inte kan sjunga men blivit världskänd ändå. SHAKIRA. Det tog ett tag innan vi förstod att Milo älskade den här låten. Han har gått omkring och sagt WAKA WAKA utan att vi fattat varför. Tills en dag då vi hade radion på och han sjöng med. WAKA WAKA EEEEEEEEE sjöng han högt.

Idag lyckades jag få med litegrand. Han har precis vaknat och står i sin lilla pyjamas. Han är ju på bäst humör direkt på morgonen. ÄNTLIGEN lyckades jag! ♥♥

Tony fyller snart 30 år! 4 dagar kvar!

TUMMEN UPP! Snart fyller jag 30!!!

Ja ni må trrrrrro att planeringen är i full gång. Husbandet Tony fyller 30 på fredag. Den 8/10 blir han 30 hela år!!! ÄNTLIGEN kan jag nästan känna. Skönt att han är på rätt sida om strecket. Idag kommer inbjudningarna till 30 årsfesten gå ut. Nu har vi spikat det mesta och kan därmed skicka inbjudningarna.

TÄNK, när vi träffades var han en liten pojke med häng på brallan och kepa. Idag är han en farsa med hår på bröstet och lite mer bekymmersrynkor. (Vem får inte det med mig..... :)) Tiden går så sjukt fort. Jag minns min egen 30 årsskiva men den känns jäkligt längesen. Hmrph, det ÄR den oxå. Det är 8 år sen. Man får bara inte tänka på åldern som en siffra för då kan det lätt bli lite bisarrt.

* När jag fyllde 13 år och fick min mens var husbandet 5 år. Gick hos dagmamman och kunde knappt prata.  
* När jag flyttade hemifrån i 16 årsålder blev husbandet 8 år och en stolt 2:a i skolan. Inget etta plättare längre!
* När jag fyllde 18 år och fick mitt körkort fyllde husbandet 10 år och började 4:an i mellanstadiet.
* När jag fyllde 20 år och gick på bolaget blev husbandet 12 år och hade inte ens kommit i puberteten.
* När jag fick mitt första barn i 24 årsåldern hade husbandet som 16 åring fått köra moppe i ett helt år.

Ja ni förstår vad jag menar va? Det är tur att den skillanden idag inte är och känns så stor som den skulle gjort då. Som att jag tänker att den Thedde ska gifta sig med i framtiden idag är 22 år. Eller att Elliots blivande är 20 år fyllda. BRRRRRRR.... Men inget konstigt som sagt om 10 år! TUR DET!!

Ja, denna veckan går i planeringens tecken. Det ska planeras för fredag då våra familjer kommer och firar husbandet. Det ska planeras för 30 årsfesten oxå. Sen ska jag försöka vara en förträfflig fru hela veckan fast jag tampas med PMS.

Hurra för Tony hela veckan!!! ♥♥♥

Söndag SO FAR!

>


Bilen med = CHECK, båte på kärran med = CHECK. Allt är riggat och
klart för promenad. Mössan på sniskan oxå!Mamma & pappa skitsnygga efter promenaden. :)Sen lyxades det med frukost på fiket DROTT. Lyllos som jag är fick
jag träffa Thedde. Han skulle iväg på golftävling med sponsrade
nya kläder.Såhär ser fiket ut och har gjort det senaste 100 åren. MEN, det är det
som är lite tjusningen med det hela! Kul... Dock så har själva fikat
och mackorna tappat stinget. Inte lika gott som för nåt år sedan.Milobebis skulle promt titta ut genom just det där fönstret. Det
passerar både tåg och bussar så det är MYCKET att titta på!OOOps!!!Första klunken fanta.....brrrrrr! :)Mums!! Den här lilla pucken till hamburgare ser helt enorm ut i Milos
händer! Det är en sån liten rackare ni vet. :) Det var jackan på på
Sveriges kallaste Mc Donalds.

Söndagen pågår för fullt. Det blev ingen fika med bloggisarna, jag tror nån högre makt bestämt att det inte skulle bli av idag helt enkelt! VI satsar på nytt datum.

Jaha, nästan hela dagen har gått... det börjar vankas kvällning. Känns inte som vi gjort annat än bara möjlt i oss massa onyttigheter och jag fortsätter tänka på mat. Ni vet vad PMS:en gör med en kvinna. Jo, hon hoppar in i kylen och frossar i allt och det enda hon kan tänka på är vad hon ska äta på! Nu tänker jag på söndagsstek, potatis, gräddsås och vinbärsgelé. Sen ett stort glas rött till det. Åååååh... sen vill jag äta godis efter det samtidigt som jag kollar "Ensam mamma söker". Ja ni hör ju. Man är inte så bra för sig själv såhär dax.

Fasen, jag börjar gilla söndagar oxå. Alltså, vad händer med mig. ÄLSKAR hösten och RÅDIGGAR söndagar. I´m OLD!! Snart har jag rosa spetsgardiner i köket och franslampor i fönstrena oxå!

Puss ♥

Klara färdiga kör á la Milostyle!TE TU TE!

Vill bara visa när Milobebis vill att jag ska säga "Klara färdiga kör". TE TU TE..... alltså, dessa uttryck!? Var kommer dom ifrån? TE TU TE liksom. Låter det likt klara fädiga kör? Haha, det är ju supergulligt dock med dessa egna grejer dom kommer på. Filmen är efter fallet jag viade er tidigare i veckan så han är inte på sitt allra bästa humör! :)

Krispigt, kallt, omänskligt morgonpigg!Taget från vårt köksfönster. Kolla in den krispiga hösthimlen. Aaah!

Himlen är helt rosa här utanför. Det är frost på taken och man kan ana att det är kyligt och friskt i luften. Jag sitter och väntar på att familjen ska vakna så att vi kan bege oss ut på vår promenad. Själv slog jag upp mina blå kl 05.00. Eeeh varför då? Jo, Milobebis vaknade till då och ville ha välling. Den tiden för mig är kritisk att vakna på, svårt att somna om om jag inte är jättetrött och gått och lagt mig sent. Det gjorde jag inte igår utan som den goda frun och sällskapet jag är så snarka jag för fullt innan klockan var 9 framför TV:n :) 

Idag blir det bloggfika i Kallhäll minsann! Cian står för kafferepet med nybakt och hela kittet. :) Ska bli trevligt att få träffa tjejerna igen, det var evigheter sen kan jag lova.

Näej, nu ska jag gå ut och börja slamra lite så dom vaknar... ha en skön söndag! ♥

Härlig lördag!YEPP! Potatisgratäng hos svägerskan blev det. På riktigt, det var
evigheter sen och det var fucki´n amazing!Kul och se när mina alster får nya hem oxå!Milo fick bästa platsen men värsta bästa kontorsstolen.
KORV VARE HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR!!!Lite laj med farbror Hasse.Kolla in den här allén? Otroligt vackert måste jag säga...En långpromenad på 1 timme. Första dagen som mössan åkte på.O min kille kan gå OCH sms:a samtidigt. Det ni.... :)Väl hemma.... lite friskare, lite mer tränade och lite mer hungriga! :)

I fredags åkte vi då till husbandets bror med familj. Jag fick klippa dom lite fina sen bjöds det på übergod middag. Jag fick dricka lite vin och kände att jag behövde det i min PMS bubbla. Jag behövde potatisgratäng oxå. Sen kikade vi ju såklart på IDOL. Vad jag tycker om det får bli ett helt annat inlägg.

Idag har vi haft en urfin dag. Började med att SOVA TILL 09.00!!!!!!!! Milo oxå, jag var i svår chock så det var lika bra att bege sig ut på en långpromenad i rask takt. Min höft värkte som helvetet själv men jag bet ihop och knata på. Det är så det brukar gå över. Väl hemma blev det till att göra några "magisar", men se det gick inte. Jag har universums träningsvärk i magen så det var bara att glömma. Vidare så blev det att glo film, KNIGHT AND DAY med Tom Cruise och Cameron Diaz. Den var ju skitbra, precis sådär härligt amerikanskt överdriven och med känslan av att man ville vara Tompas lilla brutta. Jag gillarn....

Eftermiddagen har vi varit ute på ytterligare en promenad men i lugnare tempo för att bara kika runt på stan. Men serru... i den här SKITHÅLAN vi bor i så finns det inte mycket att titta på. En alkis har virrat sig vilse på torget har man att titta på, ja om du har tur vill säga. Annars så är det så dött så man nästan tror att vi missat nån varning om allvarlig livshotande gasläcka. Det är faktiskt jäkligt trist måste jag säga. Man vet att i större städer sjuder det av liv var man än vänder blicken. Uteserveringarna märker inte av någon höst om solen är framme, desto mer filtar som läggs fram bara. Här kastas utemöblerna in när tempen visar 10 grader. Att ta en öl mitt på dagen är mer en regel än ett undantag i en storstad. Det gör bara alkisarna i vår stad... annars är du konstig. Ja ni hajjar ungefär vad jag menar. MEN, jag trivs här, jag har ALLA jag älskar här. Dock så ska jag inte ssticka under stol med att jag många gånger saknat pulsen och livet som sjuder i stora städer. Vem vet, hade livet varit annorlunda med barnen och så så kanske jag inte bott kvar. 

Nåväl, nu väntar en tacokväll med lilla familjen. Jag har "jobbat" lite under dagen och känner att det ska bli skönt att krypa upp i soffan med dom och bara njuta av ledighet, lugn och lördagkväll. Det lär bli lite livat inatt på stan då det är OKTOBERFEST i stan. Vi får se om vi hör nåt. I morse hörde vi alla fall nåt som liknade en efterfest, klockan var halv sex när jag var upp på toa och då var det väl några stackare som satt och kämpa med en grogg och en krokig cigg. Been there, done that, got the t-shirt! :))

Ha det najs ikväll. Vad ni än gör. ♥ 

Allt ordnar sig till slut! Inte sant? Nu ä...

img_0015 (MMS)

Allt ordnar sig till slut! Inte sant? Nu är jag hos min kära svägerska och har fått mig ett glas vin, nu känns allt lite bättre. Lyan städad, nu lite middag och vin och sen kikar vi på IDOL. Livet är fint.... Ha en skön fredagkväll!


Surkärring här!Det här är en gammal bild på mig. Men det är en bra bild, det är en
högst aktuell bild för tillfället.


Livet borde leka. Livet borde kännas lite lättare idag när det är fredag. Livet borde kännas riktigt SKÖJ men det gör inte det. När jag sedan räknar efter så förstår jag varför. Jag förstår varför jag vill gömma mig i en garderob. Jag förstår varför jag vill lägga mig under täcket och glömma hela dagen. Jag förstår varför jag vill fövandlas till en eldsprutande drake. Jag förstår varför jag vill vrida nacken av nån.

Hon är här nu, den där PMS häxan jag så många gånger pratat om. Hon är här och förpestar livet en liten aning. Hon som gör att några dagar varje månad känn likgiltiga, som att det kvittar om vi gör nåt roligt jag har ändå inte roligt. Hon som gör att jag vill springa förbi min spegelbild. Hon som gör att jag inte kan rå för hur irriterad jag är på allt och alla. Hon som gör att jag känner mig lite ledsen hela tiden.

Skulle en sån där farbror som leker "frivillig samhällspolis" dyka upp nu så skulle han få veta ett och annat. Ni vet väl vad en frilvillig samhällspolis är? Det är en sån där farbror som lär alla i hela världen att leva rätt, parkera rätt, gå över gatan rätt, uppfostra ungdomar rätt m.m.

Dessutom är jag så jäkla yr i skallen igen. Vet inte om det är min nacke som spökar, den är paj, eller om det är mina kristaller. Jag orkar inte bry mig bara det att det är förjäkligt. Men men, nu ska jag städa loss här hemma. Det är trots allt fredag och jag får fan skärpa till mig ett hekto. Jävla surkärring man är alltså?! Fy fan...

Familjen morgonpromenad här! 1 timme har v...

img_0009 (MMS)

Familjen morgonpromenad här! 1 timme har vi varit ute i morgonkylan. Jobbigt idag dock, höften värker och träningsvärken tar kål på mig. Men men, nu är det gjort. Nu njuter vi av frukost...


RSS 2.0