Sov hela natten nu Milobebis!






Godmorgon min vän! Då är den efterlängtade fredagen här. Jag har
hunnit med några posters på morgonen, 3 st för att vara exakt! Sen 
har vi ätit frukost och varit lite griniga.

Idag borde det ju kännas så himla NAJS allting. MEN, det gör inte det riktigt. Jag är så trött så skallen värker och så känner jag mig gråtfärdig. Milobebis är oxå trött och grinig. Milobebis har lagt till med nån ovana på nätterna. Han sover jätteoroligt, gnäller och är ledsen om vartannat. Han ska ju fortfarande äta sin välling på natten vid typ 1 och en flaska vid 5 på morgonen. Detta har ju pågått i all evighet då förstås så egentligen är det inget ovanligt. Men den här oron är lite nytt. Han är ju i en sån fas nu iofs, det händer mycket i hans liv nu. T ex så utvecklas ju språket väldigt fort nu och det gör att allt ska bearbetas på nätterna. 

Ja, jag vet allt det där. Men det är fortfarande jobbigt!!! Han har ju sovit typ 5 hela nätter sen han föddes. 5!!!! Alla dom nätterna vet vi inte vad vi gjort utan han har bara gjort det. Nu känner jag ändå IGEN att jag vill ta tag i det här. För hans skull oxå. Igår somnade han vid halv 8 tiden, sen har han vaknat säkert 5-6 ggr inatt. Sen vaken för dag sen halv 5 i morse. Det är ju för lite sömn för han, det märker jag. Han har dessutom vart sjuk så han behöver sömn. Han blir grinig och han som är så himla snäll annars märker man stor skillnad på. Inget är kul och allt kan dra. Lite som jag känner. Jag förstår honom. Att sova för lite är fan inte kul, man är inte sig själv helt enkelt. Nu har han somnat efter att ha vart ledsen, han brukar sova mellan 12 och 13.30 typ.

Nu måste jag återigen gå igenom alla dessa metoder eller?? Fan vad jobbigt. Orkar liksom inte riktigt det. Han är så mycket större nu oxå så det här med kurer hit och dit känns så jäkla fel. Jag tror iofs att Milobebis skulle må bra av rutiner och alltid bli nattad i sin säng. Men vi som är en sån spontan familj låter han somna lite hur som helst. Ibland i soffan, ibland i vår säng och ibland i sin säng. Det har funkat på dom andra 2 men jag tror att han är känsligare. Han behöver nog sin rutin att somna i sin säng, badet och pyjamasen, kanske en saga. Vi måste prova det nu känner jag. Ytterligare ett försök på vägen för sömn hela natten. Känns som vi kört det här 100 ggr nu sen han föddes. Ni som läst här en längre period vet ju hur vi haft det! Jämför man förr så är det ju "Walk in the park" nu men ändå. Sen har vi ibland tagit tag i det, sen funkar det hyfsat och då låter vi det bara flyta på. Sen när denna perioder kommer så är man helt jäkla slut och blir påmind om att han faktiskt INTE SOVER HELA NÄTTERNA ÄN. Jag tror att man nästan skjuter bort det när det funkar hyfsat. 

Aja, wish me luck! Fr o m ikäll kör vi OPERATION rutiner!!! Har ni nå tips?

Kommentarer
Postat av: Tessan

jag tror ni är inne på rätt spår med rutiner, som du skrev- det är inte alla som klarar det spontana.

Jag skulle iaf börja där och se vad det leder till. Förbereda för att snart är det sovdags, göra toalettbestyr, välja saga och komma ner i varv tillsammans.

Lycka till vännen, hoppas det vänder snart.

(Här vaknar Alex varje natt också, men han somnar iaf om i vår säng på en gång)

2010-11-05 @ 10:00:21
URL: http://tknutsson.blogspot.com
Postat av: Nina

Ja precis. Milo somnar oxå om men är liksom så himla orolig.



Vi har ju liksom badandet som en rutin men sen själva läggandet sker oftast i vår säng eller så somnar han på sitt täcke i soffan. Känns som att det måste vara bättre att han somnar där han sen ska sova. OCH inte blir störd av oss som i vår säng, eller att man ska lyfta över honom till sin säng. TACK gumman! KRAM

2010-11-05 @ 10:10:46
URL: http://niiinis.blogg.se/
Postat av: Caroline

Vår dotter är 1½ år nu och vi har haft turen att hon sovit hela nätter i nästan ett år nu. Hon sover bara 1-1½ timme på dagen, oftast direkt efter lunch, så hon är ganska trött när kvällen kommer. Sedan kör vi exakt samma procedur varje kväll, samma tid och plats. Mys i soffan, blöjbyte, tandborstning, på med pjamas och så lägger vi henne i sängen där hon dricker sin välling (300 ml) och somnar vid 19. Ibland "knorrar" hon lite om hon inte somnar direkt, men vi brukar försöka låta bli att gå in till henne då, så somnar hon snart. Sedan vaknar hon vid 8 på morgonen och får välling igen.

Ibland blir det förstås undantag, när man är borta och så, men annars håller vi på dessa rutiner. Både hon och vi vet exakt vad som ska ske, och det tror jag gör att hon känner sig lugn.

Jag är så tacksam för att detta fungerar för oss, men är väl medveten om att det kan vända lika fort.

Så mitt råd är: Rutiner och inte alltför mycket sömn på dagen.

Hoppas det löser sig för er!

2010-11-05 @ 15:49:43
Postat av: Cissi

Hoppas ni får en superbra helg med gladare miner :)

2010-11-05 @ 16:55:26
URL: http://cissileandersson.blogg.se/
Postat av: Nina

Caroline: TACK för din input!

Ja, jag tror på rutiner faktiskt, eller jag tror på dom för vissa barn. De andra 2 har inte behövt det utan fixat detta med sömnen galant ändå. Nu har vi nog en liten filur här hemma som behöver sin rutin för att det ska kännas bra.

300 ml välling. Där sa du nåt, han äter bara 220 ml. Fasen jag måste köpa en stor flaska så han får i sig ännu mer kanske?! Var hittar man dom??

Ja, han sover bara den stunden på dagen, inget mer. Ja alltså när han sovit hyfsade nätter. Dagis fixar det där perfekt.

Ja nu hoppas vi på en förändring, att han får lugn vår lilla bebis!



Ciss: Detsamma gumman!

2010-11-05 @ 17:40:24
URL: http://niiinis.blogg.se/
Postat av: Caroline

Coop har nappflaskor som rymmer ca 300 ml. Inte de smala höga (som oftast inte går in i micron) utan lite mer "vida" liksom.



http://www.coordamagazine.se/blogg/wp-content/uploads/2010/02/mam.jpg

2010-11-05 @ 22:16:33
Postat av: Caroline

Kom på en sak till.... Vi kör på fullkornsvällning, det mättar lilla magen bra :-)

2010-11-05 @ 22:18:57
Kommentera inlägget här:

Jag blir glad av era kommentarer:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback