Snuttefilten



Det finns ju en rad söta snuttefiltar därute på marknaden. Det finns oxå snuttefiltar
i form av härliga mjuka tyger med fint mönster på. Vi valde att köpa en spöket laban
snuttefilt till Milo. Men den dög inte riktigt serru...

Godmorgon torsdag. Veckan går i rasande tempo och jag fattar inte var dagarna tar vägen. Tyckte ju jag satt här och beklagade mig om att det var måndag nyss. Härligt, för snart är det i alla fall fredag igen.

Hörrni, detta med snuttefiltar. Av någon anledning, tror att det berott på att alla barnen varit så dåliga på att hålla nappen i munnen och man använt snutten som ett stöd, så har alla barn haft en snuttefilt. Jag minns Theddes, det var en sån jättemjuk i kvalitetsmaterial med små söta djur på. Den hade han kär lääääänge lääääänge, ingen annan dög heller. Elliot hade oxå snuttefilt, den han hade var ett tyg man bara fick tag på i Finland. Så mamma försåg oss med den sortens snuttefilt. Men Elliot tröttnade på sin snutte rätt snabbt och hade istället 3 nappar som snuttefilt, dessa skulle dras under näsan när han skulle sova. Ja, ni hajjar säkert paniken över att bara hitta 2 nappar, det skulle ju vara 3!

Milo då, ja det är en story för sig. Vi förberedde för hans ankomst. Självklart hade vi snuttefilten med i beredskap. Vi köpte en sån Spöket Laban snuttefilt. En liknande de ovan här men formas som spöket laban. Den använde vi i början men märkte efter några månader att han liksom struntade i den. Han började göra sitt eget val av snuttefilt. det blev återigen en sån snutte i tyg. En dag på IKEA märkte vi att vi glömt snutten. Där rafsade jag åt mig en av kökshanddukarna på köksavdelningen. Den dög och vi blev förstås väldigt lättade. Det funka!!!

Men.... den där kökshandduken var ju så underbar så ingen annan dög längre! Idag använder vi inga andra än dessa kökshanddukar. Dom blir härligt mjuka i tvätten och i perfekt följsamt tyg. Jag har inte tänkt så mycket på det men häromdagen var vi och storhandlade och tjejen i kassan frågar mig:

"Du, är det en kökshandduk han har som snuttetrasa?"

Då slog det mig att herregud, folk tänker ju på att det är en kökshandduk. Hon skrattade gott åt det så jag tror inte hennes tanke var att nedvärdera det på nåt sätt. Men, det kanske ser lite skoj ut att vår bebis knatar omkring med en kökshandduk var vi än går nånstans. Det gör det nog.... 

Ifall ni undrar vilken det är så är det denna:

 TEKLA Kökshandduk röd, vit Längd: 65 cm Bredd: 50 cm

IKEAS Tekla, 100 % bomull och kostar 2 kr styck!!! :))) Det som är lite betryggande är att vi aldrig behöver tänka tanken att tänk om den försvinner, vi behöver inte heller tampas med att få tvätta snuttefilten eftersom vi har 20 stycken ligger färdigvikta och tvättade i Milobebis garderob. Vi behöver alltså inte lukta på en bakteriehärd till snutte. Vi tror inte heller att Ikea kommer sluta tillverka denna kökshandduk innan Milobebis växer ifrån den. Så det är bara fördelar med Tekla!

Så, nu står min bebis här bredvid alldeles nyvaken med sin Tekla i handen. Den doftar fortfarande rent då vi tog en ny igår innan vi åkte till dagis. Dax att göra frukost. Idag blir det nog turkisk youghurt och en kopp kaffe.

Ha en fin torsdag hörrni! ♥

Kommentarer
Postat av: Madde K

Vi har oxå köpt dinglissnuttisar till våra bustroll, men ingen av dem har fått dem som favorit utan P har en mjukdjurshund som hon kallar för Nallevoffen och B har en drake som är hälften av henne själv i storlek. Hade varit lite bekvämare om de haft de små, lättare att stoppa ner i en handväska eller så. De här två kräver en egen väska bara dem :)



Kram

2010-11-11 @ 10:40:17
URL: http://4aifamiljen.blogspot.com/
Postat av: Johanna Viksell

William har en dingliskanin som är absolut livsviktig för honom. Vi har lagt upp ett lager så att vi är säkra på att det alltid finns någon i närheten. En försvann tyvärr när vi var på Gran Canaria och en har hunden tuggat sönder men 3 finns fortfarande kvar :) Kram

2010-11-11 @ 19:10:56
URL: http://fruviksell.blogg.se/
Postat av: Carin

Skitbra ju!! Vi fick den där kossan på bilden så dne har han och en dinglis han suger på då o då.. ingen bestämd, han är för liten ännu... Mammas tutte är nog bäst ;)

2010-11-11 @ 20:16:41
Postat av: Carin

ps, hur fan gör man vit bakgrund i sin blogg, jag e så trött på min rosa... ds..;)

2010-11-11 @ 20:17:26
URL: http://kryddalivet.blogg.se/
Postat av: Nina

Ja dinglisen verkar vara poppis! Tekla kanske inte är någon vanlig snuttefilt :))



Carin: Jag har läst mig till allt på www.designadinblogg.se

2010-11-12 @ 06:47:30
URL: http://niiinis.blogg.se/
Postat av: Johanna

Den har min lille son oxå... Vi har tio stycken här hemma + att farmor har ett gäng hemma hos sig oxå!!!



Vi har två jättesöta snuttisar som kostade över hundralappen, men det är kökshandduken för 2 kr som är bäst :-)

2010-11-12 @ 20:53:59
URL: http://grynisen.bloggplatsen.se
Kommentera inlägget här:

Jag blir glad av era kommentarer:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback