Måndagkväll



Den här lekparken är vi precis hemkomna ifrån. Den såg inte ut som
den gör på bilden här ovan, nej.... långt ifrån faktiskt! :(


Vi tog en tur utanför dörren idag, vi var faktiskt ute i nästan 2 timmar jag och Milo. Först matade vi fåglarna, hahahaha.... Jag tycker ju det är skitkul när man kastar en stor brödbit, typ en hel skiva bröd till fågelskocken. Har ni gjort det nångång? Det blir ju liksom vääääärldens hoolabalooo bland dom där pippisarna. Den som lyckas fånga den här brödbiten som är ungeäfr lika stor som fågelfan själv försöker springa iväg med den medan alla andra nafsar och typ brottas med den. Jag avslutade med en sån idag, kasta ut en hel skiva bröd. Men vet ni vad som hände, dom blev ju för fan rädda för skivan. Alla kastade sig åt varsitt håll och bildade en ring runt brödskivan. Till slut vågade sig en fram och då utbröt hoolabaloot. Jag skrattar ju högt jag! :)
Sen fick Milo promenera det längsta han nånsin gått, det går inte fort men jag tror han behövde röra på sig lite nu när han varit sjuk och bara varit hemma. Man stannar för varje buss, lastbil och traktor. Då kan det ta lite tid serru. Gööör inget, Milobebis älskar ju fordon av alla de slag och hade nog den bästa dagen på länge idag!
Vi gick till vår lekpark vi brukar vara i på somrarna. Jag tycker nästan det ser lite makabert ut med en lekpark på vintern. Det är så läskigt tomt på nåt sätt, inga barn och bara kallt och stelt överallt. Milo verkade skita i att hans morsa tyckte det såg makabert ut. Han lajja på i sommaranda och åkte rutschkanan och fladdra i snön. Lilla plutten, han behövde det. Mindre kul att jag glömde luren hemma och inte kunde ta en endaste bild. SMART!

Jaja, nu börjar klockan närma sig "husbandet kommer hem dax", höjdpunkten på dagen :). Jag ska ta tag i att skriva en "att handla" lista. Det ska storhandlas till veckan och jag har ju som sagt matsedeln klar. Dock så är jag så suuuuuuuuuuuuuugen så jag går åt, måste göra nåt gottigottgott i LCHF väg om jag ska fixa den här periodens PMS. Den var grym denna gång känner jag. Mer om det senare... Annars laddar vi för lite TV. TV tablån ser ut såhär för mig ikväll:

18.30 Vänner (ledsnar aldrig) på femman
19.00 2 1/2 män på sexan
19.30 Halv åtta hos mig på fyran
20.00 Top model på trean
21.00 Top model på trean DUBBELAVSNITT!!

Så ser det ut. Men det är många frågetecken först. När somnar Milobebis. Läxor ska påbörjas. Sen den största frågan av alla, hur länge håller jag mig vaken!? Dubbelavsnittet av Top model kommer jag aldrig fixa, jag bara vet det!

Hoppas ni fixar det! :) Ha en fin måndagkväll om vi inte hörs mer.

Gårdagen



Lördagsmys i en av våra soffor efter den långa
frukosten vi åt. Milo somnade i min famn, DET händer
inte ofta. Såå mysigt så jag knappt ville lägga honom
fast han svettades floder!






Jag och Milobebis bak i bilen där vi oftast får sitta.
Pubbeungarna tjafsar om platsen i fram så då brukar
jag sätta mig i bak så är i alla fall en ur leken! :)





Lunch intogs på IKEA. Milo åt en av sina favvisar.
Köttbular, potatis och sås. Till det fick man visst
dricka cocacola ur finglas, lyckan var total! Kolla in
husbandets tallrik, inte direkt LCHF. Men han håller
vikten ÄNDÅ!!! Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!





Efter det begav vi oss av hem till syster för att titta
på ringen! Wiiieeee.... ja dom har förlovat sig och
hennes kille har friat! ♥♥♥ Kärleken, den kärleken♥♥
Sen blir det bröllop, och får inte jag bli tärna så kommer
jag aldrig mer prata med min syster, hon var det på
mitt nämligen! :))




Ok, det här vad det bjöds på. Dreggel... Jag som hade
en stor dag igår! Ja, jag hade min första fuskardag.
Men det gick inte så bra, tog en tugga sen kunde jag
inte äta mer!


"Ät inte då"
sa syrran. "Ät inte om det inte känns bra" fortsatte hon. Det var bra, för då slutade jag. Det är konstigt det där. Man äter nästan för att man måste men jag fixade det inte bara! Jag har PMS. Ja ni kanske fattade det med tanke på förra inlägget. Men i alla fall så hade jag bestämt att igår var det dagen F. FUSKDAGEN. Jag skulle för första gången få äta nåt gott. Blev lite överrumplad när jag kom till syrran och hon bjöd på tårta.

"Men Tony måste vara med när jag fuskar första gången" sa jag. Muppigt, jag vet. Men det kändes högtidligt på nåt sätt. Jag ville att han skulle vara med när jag unnade mig. Men som sagt, det gick åt helvete med unnandet till en början. I skötväskan hade jag såna mums mums som vi köpt på IKEA. Tog en sån....

TUGG.......

...... smakar.....

..... det smakar som rinnande socker ligger i min mun. Det smakar bara socker. Men jag äter upp hela, och tycker att den mörka chokladen är skitgod. :)

På kvällen åt vi tacos, jag åt med skal. Riktiga taco tubes. MMMMMMMmmmmmm... så gott! Orkade en och en halv. Sen tog det stopp, skulle ha ätit chips oxå men det gick inte i. Kunde bara inte.Har nån kontig spärr tror jag. Fixar inte riktigt att gå helt utanför ramen. BRA Nina. Jag är skitglad för det, annars så kan det nog gå åt helsicke detta med LCHF.

Idag är jag i alla fall tillbaka på banan igen. Kör på som vanligt men ska gå lite mer strikt igen. Som jag gjorde den där veckan för ett tag sen, publicerade min matdagbok för den veckan här. Den ska jag köra.


FUCK



God jävla morgon! FAN, hatar måndag,
hatar a-kassan, hatar hatar hatar!


Den här morgonen började ju så bra. Jag gav mig ut på en skön morgonpromenad med bara 4 minus. Underbart och jag ångade på i skön takt. Hemma så blev det frukost. Vi kör på med LCHF, lite striktare.... om det nu går, men lite hårdare med att tänka feta produkter i form av avocado m.m. Skitsamma....

Sen blev det dax att gå igenom skörden av alla to do lists.... Jag har ju försökt att gå med i en a-kassa under en längre period. Men den här jävla a-kassan verkar vara totalt ointresserade. Jag är nu med, men alla kompletteringar som ska med får vem som helst att tappa fattningen. Är dom totalt efter? Fattar dom typ ingenting eller? O så ljuger dom! Frågar man senast i torsdags om dom nu har ALLT dom behöver i blankett väg och dom svarar JA, och sen får man ett brev om att dom saknar en blanket. Ämen då ljuger ju nån eller så är dom nonchalanta och skiter fulla fan i dig.

Så nu har jag fultjurat på morgonen här, jag har skrikit och jag har skällt ut stackars telefonister. Det är ju inte hennes fel liksom men vem i helvete skäller man ut? Under tiden står Milo bakom mig och vill ha uppmärksamhet och jag känner hur det ryker ur mina öron. Hur jag känner att snart drar den där droppen över som gör att jag flippar ur totalt.

Jag är ARG just nu så jag kände att jag måste in på bloggen och skriva av mig, det brukar lätta då. Men inte nu. Jag kokar över och vill slå nånting. FAN... jävla idioter, a-kassa.... go fuck your selves! Har totalt tappat tron på er. Klockan 9 får ni ett samtal från mig och då jävlar ska ni få veta att ni lever!

Gårdagen och Melodifestivalutlåtande



Även om jag var risig så tog vi oss ut, inte en dag
till inne tänkte jag. Smink på och så drog vi. Började
med att köra runt i bilen. Milo somnade och vi skulle
hämta thedde om 45 min. Nu har vi kollat alla
nybyggda hus i alla fall.... i hela stan! :)




När vi ändå var i farten så blev vi kvar för att se
Theddes innebandymatch. Milo mutades med lite
chokladmuffins och jordgubbs MER.





Den här hallen är husbandet uppväxt i. Här har han
svettats på gympan med sitt stora krulliga hår och
snea glasögon. PLUTTEN!




Familjen... Milos min ser inte snäll ut! :) "Ge fasen i
min chokladmuffins!"





Sen fastnade tydligen den minen.... PUSS




Senare landade vi hos Hans och Madde. Det här
underbara snacks bordet fick jag bara titta på. Som
tur var så fick jag givetvis lite grönsaker och dippa
istället. GOTT!
Lite risig som jag vart så passade det
ypperligt...




O så en till sån här bild..... bara för att! :)




Vi kollade såklart på melodifestivalen. Kan inte rå
för´t men jag tycker verkligen att hon A-teens Marie
är lite too mutch! Lite för klämkäck som jag inte fixar.


Vi måste snacka melodifestival. Vi börjar med programledarna. Rickard känns genuint äkta. Det känns som han är sådär när han står på ICA och snackar med en polare. Marie vet jag inte, det känns som hon artikulerar varje ord sådär överdrivet. Öppnar munnen stort och sen nickar hon till efter varje mening hon avslutar lite sådär klämkäckt buskis aktigt. Jag tror att bruttan är en genomgo tjej men som programledare.... too mutch! Dock så är hon sjukt jäkla snygg alltså! Vilka ben? Vilken kropp? Igår såg hon ut som en dröm!

Jag var så inihelvetes förbannad igår när vi tittade på melodifestivalen. Sverige har tappat greppet totalt. Hur i helvete kan Linda Bengtzing gå vidare? Folkkär? Jamen kom igen.... Det skiter väl hela jävla världen i när det är euorvisionsdax! Jag fattar inte grejen. Låten lät som alla hennes senaste låtar och jag spyyyyyyyyyr! Det knottrar sig på min kropp och jag vill slå nåt! Men skit i det. Går igenom låt för låt:

MELODY CLUB
Varför inte? Den var inte jättebra men jag lovar att jag inom en snar framtid kommer att höja lite extra på radion när låten spelas. Det här är en låt som behöver gnagas in, och tro mig... det kommer den göra! Synd att den inte gick vidare till andra chansen, det hade jag gillat!


"EN TJEJ SOM JAG GLÖMT NAMNET PÅ"
Kanske för att den var så intetsägande. Den var varken bu eller bä, den var filmjölk i filmjölks sverige. Hon lallade på i sin turkosa dräkt och vi satt och snackade i soffan. Helt ointresserade. Då är väl inte låten bra va?! Hon var söt och jag kan tro att jag hör låten i vår och har glömt att det var en melodifestival låt.


LASSESTEFANZ
Nej nej nej nej nej nej nej och åter nej! Varför? Jag bara undrar, varför? Ok, det ska vara ett brett startfält. Men kom igen. Cowboyhattade farbröder.... NEJ. Varför? Varför?


PRITCHARD
Nu börjar vi snacka! Jag gillade den här starkt! Det var en powerballad som fick mina lår att bli knottriga av rysningar och det drog i hela ansiktet. Så känns det för mig när jag tycker att nåt känns mäktigt. För det gjorde den här. Jag tyckte hon gjorde den kanon och jag tyckte HELT klart hon skulle fått gå direkt till Globen istället för kycklingtanten med gula höga stövlarna. BLÖÖÖ!


FERNET
Jag har så svårt att vara opartisk här. Jag har nämligen gillat den här snubben i fleeeera år. Jag gillade honom redan direkt efter att han asvlutat på fame factory, på den tiden hette han inte Anders Fernet utan Anders Johansson. Jag verkligen avgudar hans röst och ville så gärna att han skulle få gå vidare. Men när jag tänker efter så var nog låten lite för svag och jag känner att hans röst inte riktigt kom till sin rätt, det lät liksom för högt. Men jävlar vad duktig han är ska ni veta!


LINDA KYCKLING BENGTZING
Här skulle jag kunna rabbla alla ord jag drog igår kväll. Scheisse vad jag INTE ville att hon skulle gå vidare. Men VARFÖR skickas den här bruttan vidare för? Igen liksom, VARFÖR? Alla kan hennes jävla trallvänliga låtar nu, hon är folkkär men vem bryr sig när det gäller? I Europa kollar dom på henne och ba.... OK, NEXT! ALLTID så byggs hennes låtar upp så man riktigt ser hur hon nästan skiter på sig för att hon tar i från tårna.  KLÄMKÄCKT.... VIDRIGT! HUR kan sverige vilja ha henne till globen? Vart har nytänkandet tagit vägen? Varför är vi kvar i början av 90 talet och grötar runt med den här typen av låtar, fortfarande??? Europa går vidare, men Sverige står kvar i en avgrund av pippigulklädda duracellkaniner med dom fulaste stövlarna jag nånsiin sett! Så, där tror jag att jag fick fram det jag ville ha sagt!


NICKE BORG
LÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖVE IT! LOVE IT, LOVE IT, LOVE IT! ALLT var rätt. Hans hår, hans kors i örat, hans kläder, hans röst, hans scenspråk!!! WOW säger jag bara, det var så sjukt cooolt så jag satt med öppen mun och bara stirra. Han klädde av sig jackan och fortsatte riva av det där gitarrsolot. Ämen, TACK FÖR KAFFET god damn it. Sååå cool snubbe, sååå bra lååååt.... jag vill att han vinner hela skiten! Europa kommer ÄLSKA det här!


LOVE GENERATION
När låten började så lät det som nån inte riktigt hittade tonen. Det lät surt och jag hajjade liksom till från dipskålen och undrade om det var en soundcheck. Men låten hade börjat. 4 bruttor, basordet är porrigt/sexigt/åmigt i 180. Kom igen nu tjejer, nu porrar vi till det så karlarna i sofforna dånar av. Måste säga att dom var supersmickrande för figurerna dom där dräkterna. Ska kanske kolla med mamma om hon kan sy en liknande? :) I alla fall. Nej, jag tyckte den här var liksom. Aha, ok. Står jag på nån krog nånstans med en vinare innanför västen kommer jag säkert dansa röven av mig till den, men vidare i en musiktävling skulle dom inte.

INPUTS?

Jaha, den här dagen då? Jag känner mig bättre, vet inte vad jag hade i förrgår och igår. Men det känns bättre nu i alla fall! Ska fixa mysfrukost till familjen. Söndagsfrukost likt hotellfrukost blir det idag. Sedan får vi se om vi hinner till IKEA en sväng, har lite ärenden där, det är kul med ärenden till IKEA. I eftermiddag ska husbandet döma lite innebandy så då får vi se vad vi gör.

Ha en fin söndag alla!



Hängig?



Surfade runt på bilder som skulle kunna visa er hur
jag känner mig idag. Ordet var hängig och så dök den
här upp!


Ja, det blir inget utav den tjejfesten som var planerad ikväll. Förra årets fest som är en födelsedagsfest var bland det roligaste jag varit på i tjejfest väg. Herregud så skoj vi hade! I år skulle den festen ha gått av stapeln ikväll men hon som skulle ha den blev magsjuk. Då tänkte jag att vi kunde flytta den till mig istället och ha en TILL fest när hon är pigg. Men det var nog att ta i från tårna för vem är inte hängig nu?! Jo MOI! Skitkul.... så nu blir det inget för min del. Jag är helt ur fas, vi får se om det är nåt övergående bara.

Men den här bilden här ovan. En bild som Expressen publicerade 2008. Hur kommer det sig att detta har gått mig förbi? En rump push-up! Hahaha..... så nu har jag skrattat lite. Ser ni det här framför er?

Man kommer hem till en kille man träffat på krogen, han är totalt faschinerad av din tajta stjärt och kan knappt fokusera på nåt annat. Man har tagit sig ett par glas vin eller tjufler. Man känner sig kvinnlig med sin push up BH och sin push up rumphållare. Man kanske börjar mysa lite och så blir det dax att klä av sig. I stundens hetta glömmer man bort den där saken man bär på mellanpartiet av kroppen. Den där hudfärgade saken. Huxflux hör man:

"Men oj, jag tror dina trosor har gått sönder!" säger killen lite fundersamt.

Han har trott att man har ett par mammatrosor på sig, vilket kan vara ganska så sexigt det, men när han kommer till rumpan så fattas det ju tyg där. POFF, borta! Det är en liten sträng i mitten som håller ihop det kvarvarande av trosorna.

"Eeeh, nääää... eller va?"
svarar man stakande. "Alltså, dom är inte trasiga!" får man fram.

Killen får en bekymmersrynka mellan ögonen. Han funderar säkert hur skinkorna tittar fram i så fall.

"Nähä? Vad är det som har hänt då?" undrar han.

"Ingenting har hänt, dom är såhär bara!"
svarar man och hoppas att han ska nöja sig med det svaret.

Här får man kanske hoppas att killen skiter i det hela och fortsätter där man slutade. Men det finns säkert så pass försigkomna och jävligt nyfikna killar så dom inte finner sig med det. Dom vill veta. Dom KRÄVER att få veta. Vafan har hänt med dina trosor?

"Ja alltså.... nej men du, nu är klockan jävligt sent hörrudu såatteeeeee, tack för kaffet, VI HÖRS." och så drar man.

Kan inte vara bra för singeltjejer ute på krogen som raggar detta. Kanske funkar för en annan som har sitt på det torra.... FY FAN, jag fullkomligen HATAR när man säger så. "Mitt på det torra". Usch, jag tar tillbaks det där.

Fredagsmys och LCHF vaniljplättar!









Vissa får, andra inte..... Jag är den där andra. Mina
barn får. Elliot tyckte t.o.m det smakade så bra så
han drog in hela semlan i ansiktet!


Jag har ju inte skrivit om min vägning idag. Varför det kan man ju undra, varför dröjer det ända till 6 tiden innan hon får ärslet ur. Gissa säger jag? Ja precis, det var ju inte så att jag gått ner 3 kg på en vecka, inte 1 kg heller. Inte nåt faktiskt. Det står helt still. Varken upp eller ner denna veckan alltså! Javisst är det så..... Skitkul! Men jag är inte längre förvånad, det är så att jag verkar gå ner ungefär 0,5 kg i veckan i snitt. Hållt på snart 8 veckor och tappat 4 kg. Märker en viss skillnad på hur jag äter min LCHF och ska äta den på ett bra sätt nästa vecka för att se om det blir nån förändring igen.

Semlor då? Ja, jag är fortfarande skitsugen. Mamma kom ju upp med 6 !!!! st för nån vecka sen. TACK FÖR KAFFET morsan, släng det i fejjan på mig bara! Lilla mamma. :) Hon trodde ju att jag unnade mig på helgerna, antar att jag förvånade henne med min karaktär, herregud... jag är hennes dotter så hon känner ju mig. Hon är chockad av min karaktär denna gång, JAG MED! :) I alla fall...  1 blev kvar i kylen och typ mögla därinne. Jag fick kasta den. HAJJA?!?! Kasta! Nåt som är så sjuuukt gott kastade jag.

Jag ska göra LCHF vaniljplättar imorn bitti. Sen ska jag göra dom där LCHF semlorna nån dag oxå, hinner ju fan aldrig så jag måste ta en PRIO på det. Annars står jag väl på nåt bageri intreyckt i ett hörn snart och tuggar i mig en semla likt GOLLUM. Sådär så det rinner jäms med mungiporna och man stoppar in så mycket på en gång så man måste tugga med munnen helt öppen. Det vill jag inte. Tänk om en bloggläsare skulle knacka en på axeln då och ba: "LCHF.... MY ASS". Haha... då skulle man vara lite busted! Nej, det ska inte hända. Så nästa vecka ska dom göras.

Nu ska jag åka och handla lite inför kvällen. Husbandet kom precis hem från jobbet. Det är fredagsmys med lets dance ikväll. Jag ska ta mig ett glas rött oxå. Thedde slaggar i sitt rum halvdöd efter nattens lanande. Det är OK när det är lov. Elliot sover hos kompis inatt. Så det blir nog en lugn kväll.

Hepp, plikten kallar. Spisen kvinna för faaaaaan står husbandet och gormar ute i vardagsrummet nu. Gotta go! :)

Receptet på VANILJPLÄTTARNA:

Ingredienser:
3 ägg
½ dl vispgrädde
1 krm salt
1 krm vaniljpulver
½ tsk bakpulver
smör till stekning

Gör så här
Vispa ihop ingredienserna och stek tunna plättar i smör. Servera med grädde och bär. PLÄTTLÄTT... mohhahaaa! :)

TREVLIG HELG ALLA!

Rengöringsmedel makes me go OOOOH!



Här är mitt all time favourite rengöringsmedel. Jag har använt
det här i fleeera år. Mest för att det doftar gott. Egentligen så
har jag inte brytt mig om hur bra det är? Vadå, det är ju Ajax
liksom så då borde det väl vara bra... eller?


Jag har använt Ajax original nu i säkert 20 år. WHAT? Men på riktigt, vet ni hur sjukt det känns att säga 20 år!? Jag är väl inte ens äldre än det känns det som... Anyway, jag har använt det i alla år. Jag har väl tagit några avstickare och provat andra sorter men alltid fallit tillbaka till mitt goddoftande rengöringsmedel. Ajax och jag, vi har gått hand i hand på städandets väg, vi har haft våra duster. Jag har inte orkat städa och Ajax har stått och sett ledsen ut där i städskåpet. Men vi har alltid strålat samman igen för en härlig städsession.

Nu har jag blivit påverkad av reklamen. Helt klart. Jag erkänner. Jag har åkt dit så det bara smäller om det. Jag har totalt fallit offer för detta mediamos som tutas i oss på daglig basis. Det pressas in, det tjatas in, det sjung och stojjas in i form av alla former av reklam. BANG sa det så åkte jag dit. Det sa CILLIT BANG t.o.m.



Jag köpte mig 2 flaskor. Det skulle vara en av-
kalkningstjossan och sen en avfettningstjossan.
Det blev 2 abkalkningstjossan. Jag måste ha blivit
så till mig i trasorna när jag stod där och kände på
alla dessa lila flaskor med orden CILLIT BANG!


Så nu har jag såna här hemma. Kalktjossan är GRYYYYYYM. Ämen det är så inihelvetes bra så dom får SKRIKA ut det där CILLIT BANG... OCH SMUTSEN ÄR VÄCK hur mycket dom vill i framtiden. Dom har rätt! Det känns inte heller lika frätande som CITEK så jag är tvärnöjd. Nu går jag och smeker min lila flaska och längtar till jag ska få attackera detta vita kalkäckel som fyller våra badrum och handfat. Det ba försvinner alltså!

Nu är jag så sugen på att köpa det där fetttjossan oxå. Det måste ju vara grymt på spisen, fläkten och allt annat som blir flåttigt. Tänk och spreja på fläktfan och de ba försvinner i ett nafs. Herregud vilken tillfredsställelse. Är det bättre än sex? Eller är det bara så man är rädd att det ska bli?! :)

Sen hände en till grej, det är lika bra jag erkänner. Jag gick på en till grej! Den rosa lilla bruken som reklamfilmen är så jävla dåligt dubbad ni vet. Hon babblar på och det ser ut som munnen bara går och nån annan pratar. Skitdåligt. Finns det verkligen ingen svensk som vill göra reklamfilmen så det passar med snacket. Ok, det var off the record.



Den här burken står och väntar på att få bli använd
imorgon då det ska tvättas i huset. Jag är så jäkla
nyfiken alltså? Kommer det att funka? Får jag bort
alla spaghettifläckar på Milos kläder? Får jag det?

Ja, imorn är det upp till bevis din snicksnack tant i reklamen. Imorn ska du bekänna färg. Är det så bra som du säger. Milo som kan vara nersålkad efter att ha fått nya rena kläder efter 3 minuter... DET är en utmaning. Det är spaghettisås, det är flåttfläckar som skulle få Kristina Lugns hår att springa och gömma sig. Ni anar inte hur flåttiga hans kläder kan vara. Han ÄLSKAR smör och drar tummen jämsmed mackan, stoppar i munnen, hummar lite och så torkar han resten på tröjan och byxan. Ibland i håret! Ja, så ni kan ju hajja. Kommer det att funka?

Jäklar vad jag längtar till imorgon bitti när jag ska hälla i en skopa av VANISH. Tänk spänningen när jag öppnar tvättmaksinsluckan och får slita ut hans ljusblåa tröja och se om spaghettifläcken är VÄCK?!

Ja jäklar i gatan vilken skillnad det är på vad man längtar efter som 38 åring jämfört med när man var 25.....


Fredag!











Ja, såhär stojjigt blev det i soffan igår. Min lilla plutt
piggade otroligt nog på sig bara några timmar efter
sin första dos penicillin!


Godmorgon fredag! JIPPIII! Äntligen så börjar den här veckan, som inte varit så kul faktiskt, att lida mot sitt slut. Äntligen. Skulle inte orkat med en enda vardag till tror jag. Det började med Milos brännskada i Söndags, fortsatte med skyhög feber och förskylning för honom på måndagen + att jag fick det där jävla skitbeskedet. Det kulminerade ut i ett läkarbesök för Milobebis del igår där det konstaterades öroninflammation och halsfluss. Inget mer liksom?? Konstigt att inte taket rasade in och ett träd föll över bilen! Fakstiskt så har en favvoljusstake pajjat så lite otursvecka har det varit, helt klart.

Få se om den här dagen blir bättre? Jag har varit vaken och jobbat med min hemsida sen klockan kvart över 4 i morse. Milo sov till 8.15 denna morgon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Han har sovit som en kung inatt, det var verkligen helt sjukt vilken skillnad det blev från natten till igår. Han har bara vaknat för välling 2 ggr sen har han sovit, utan att vara ledsen det minsta! TACK GODE GUD för att vår bebis äntligen får bli frisk. Han måste ju vara så sjukt trött efter denna tuffa febervecka som det blev för honom. Han har ju knappt sovit alls liksom. Nu hoppas vi han tar igen sig i raketfart.

Dagen bjuder nog på Milos första vagnpromenad sen han blev sjuk. Det har tinat upp ute och man förfryser inte röven av att bara gå utanför dörren. Jag har lite viktiga ärenden som ska fixas på eftermiddagen. Sen ska jag helt klart städa loss lite. Ut med bacillerna, vädra, torka golv, damma, dammsuga och fräscha till allt som känns SJUKT. Det blir som ett hölje av sjukdom i hela hemmet. Ska vräka på med Ajax Orginal som är min favvo i städväg. Ska göra ett inlägg om sånt här senare tänkte jag, jag har totalt gått på reklamen och är i chock över hur bra det faktiskt var!

Kvällen bjuder på fredagsmys framför TV:n och lets dance, HEJJA FRANK ANDERSSON och förhoppningsvis får vi ihop nåt gott att äta till. Inget fusk, bara LCHF as usual!


Visst fick vi en stunds mys i soffan! Vår ...

img_6337 (MMS)

Visst fick vi en stunds mys i soffan! Vår Milobebis showade loss ordentligt. Måste visa bilderna för er sedan. Nu sover han och vi har landat i soffan. Ungdomarna i huset sover borta inatt. Thedde lanar och Elliot är hos sin mormor och morfar. Det är väldigt tyst just nu...trött som jag är av dessa nätter som varit så somnar jag nog snart...nu. ZzZzZz


Hemsidan



Nu har jag fått massor med frågor både på bloggen och mailen
angående min hemsida!


Först och främst, tack för att ni undrar? Då känns det som att ni vill ha min lilla hemsida. Ja, kanske kikar ni in ibland för att se om den där skatan kommit på nåt nytt eller inte?! :) Händer det nåt elle liksom.... Känns i alla fall kul att ni kikar in ibland!

Jo men, jag har stängt ner den där den låg förut. Nu har jag en ny förstår ni, men det var ju ett jävlans pickel med det! Det ska pekas om domänder och så måste jag ju typ göra om den helt.. så det tar lite tid. Denna veckan hade jag oxå planerat att få en hel del gjort som att fixa med hemsidan. Men det ville sig annorlunda eftersom Milobebis blev sjuk. Så är det...

Men håll ut ni som vill in på den, jag ska försöka färdigställa den så fort som möjligt. Är det så att ni har en beställning ni vill göra så mejla mig bara på Nindigos RUM mailen.

Som vi trodde!



I väntrummet hos doktorn. Han står och petar sig i
det onda örat förstås. Plutten...



Inga leksaker i väntrummet men vi tog med egen
bil såklart. Det funkar oftast! Dock så saknade han
leksakerna, det märktes. Han har ju vant sig vid att
det ska finnas sånt på såna ställen...




Han orkade i alla fall bjucka mamma på en spotan
liten puss. Då blir man så glad i hjärtat...

Då är vi tillbaka efter besöket hos doktorn. Provtagningar, pet i halsen och check i öronen visade precis det jag
trodde. Dubbelsidig öroninflammation OCH halsfluss. Det var t.o.m värre än vi trodde. Stackars lilla lilla Milobebis vad han måste ha haft ont igen! Det är vidrigt med både halsfluss och öroninflammation jue, typ topp 5 det vidrigaste man kan ha. Min topp 1 är magsjuka... men ååååååh, min bebis vad ont du haft!

Vi bad om att få spektramox även denna gång. Vi har ju haft det däringa rävgiftsskiten till han tidigare, ja kåvepenin alltså, och det har ALDRIG funkat att få i honom det. Han har spottat fräst skrikit och varit helt galen. Spektramox ger man så lite åt gången, 3 ml,  och sen slår den ut mer bakterier. Läste mig till det när jag började bli förtvivlad med kåvepeninskiten.

Nu ska vi medicinera så han blir frisk igen och orkar leka och stojja som vanligt. Den här dagen bjuder på hemmets lugna vrå igen. Det blir inte många knop gjorda med sjuklingen i familjen, men vi skiter i det. Mina stressmoment med allt vad det innebär får helt enkelt vänta lite. Det blir softisch med TV, ligga soffan, mysa lite och dricka massa päronsaft!

Inte på bättringsvägen...



Igår åt han en bra frukost tyckte vi. I alla fall om
man jämför med de tidigare dagarna. På bättrings-
vägen trodde vi.....


....MEN så var det nog kanske inte. Inatt har han vaknat och gallskrikit varannan timme. Vi har försökt med allt. Det har vart vatten, päronsaft, välling, klappa, byta blöja, bära, klia ryggen. Sen har han tystnat när jag sagt "Nu är det bra" för 70:e gången för att vakna igen efter en timma. Han vill att jag säger så när han är ledsen. Då tittar han på mig med olyckliga ögonen och säger "Nu bja". Det betyder att jag ska säga det för då kan han pusta ut och känna att nu är det bra.

Jag konstaterar på morgonen att det säkert är öronen. Just för att det här med att ligga när verkar jobbigt! Mycket riktigt så tar han sig för höger öra och ser olycklig ut och gnäller en skvätt trots att han fått ipren på morgonen. Vi har nu ringt till husläkaren och har tid kl 9. Får se om det är så att jag har rätt och att det blir penicillin nu?

Nu på med kläder och fara iväg!

Go hippie?



Ni har säkert inte missat den lilla vårkatalogen från HM som trillat ner i brevlådan i dagarna? Jag blir inspirerad att totalt GO HIPPIE i sommar. Avslappnat, skinn, denim och svala färger.

Hörrni, fasen va goa ni är, pepp kom in direkt när jag behöver det! När man sen tänker på att vi faktiskt närmar oss sommaren även om jag var ute för första gången på 3 dagar och mitt ansikte blev till porslin, FUCK vad kallt! Jag fick en chock på riktigt! Lungorna fylldes av iskall luft som verkligen kändes isig! Var ute i 20 minuter sen var det nog!

Anyway, när sommaren sen kommer ser jag mig själv gå klädd i den där långa klänningen med sandaler i brunt skinn och en fransväska. Helst skulle jag vilja ha hela min arm smyckad av fina vackra blommor i tatueringsform, men det får bli sen nångång. Men det är vad jag ser framför mig. En varm eftermiddag i storstadshetsen på väg till en AW ser jag mig i den kortare denimklänningen, dom träskoinspirerade skorna, fransväskan och sen den underbara virkade västen över.

Klänningen med spets skulle jag vilja ha träskor till och kanske linda remmen runt huvudet med lite hippieaktiga lockar..... o så fransväskan. Den bara måste ja ha... URSNYGGT!

I wanna go hippie this summer!!!

Ljusnar det nu eller?



Ojojoj.... den här dagen har helt gått i stress. Milobebis är TACK GODE GUD äntligen
lite bättre! Han har inte haft feber sen inatt, peppar peppar X 3000.

Varför stressigt kan man undra? Jo, eftersom saker och ting har tagit sig en liten liten vändning så är det nu huxflux en jäkla stress med att få en massa ärenden gjorda, viktiga papper som ska in och viktiga samtal som måste ringas. Tidspress på viktiga saker är skitjobbigt, då vill man göra saker och ting i lugn och ro. Idag är inget lugn och ro. Milobebis är fortfarande krasslig såklart och då är han allt annat än självgående. Det är bara mamma som gäller nu så det hjälper föga att storebröderna erbjuder sig.

Ja, när allt det här är klart så vill jag verkligen skriva vad jag varit med om. Hur alla turer gått och hur det sedan slutade. Det är en process som pågått sedan den 18:e oktober 2010 och nu börjar det närma sig ett avgörande slut. Jag vet inte hur det kommer att sluta själv heller?! Just nu kan jag bara säga att det ljusnar lite igen men jag vågar inte hoppas nåt då mattan ryckts undan så många gånger förr. Men om ni bara är snälla och håller en liten tumme åt mig så är jag er evigt tacksamma? Gärna nåt litet peppande ord, det skulle faktiskt inte heller skada! ;) Saknar era kommentarer... känner mig så ensam här inne på bloggen!

Här ligger jag mitt i natten.... Milobebis...

img_7794 (MMS)

Här ligger jag mitt i natten.... Milobebis har varit riktigt hängig på eftermiddagen så jag har bara tagit hand om honom. Han hämtade sig lite mot kvällen och var uppe och lekte lite, SKÖNT! Nu ligger han här bredvid mig och svettas ut feber...igen! Han fick en Ipren supp för en halvtimme sen så den förbannade febern släpper så han får sova. Han vaknar till stup i kvarten och ropar på mig så det blir nog inte mycket sömn. Lilla hjärtat, halva dagis är sjuka i samma åkomma. Ingen kul bacill dom fick till lilla dagis! En får hoppas man står emot och håller sig frisk. Sov gott alla och hoppas ni oxå håller er friska!


Att bero på IKEA...



Kommer ni ihåg att jag pratade om dynor till hallen?




Sen lite Nina överlevare! Ja, såna som klarar av att
bo under samma tak som mig utan att coola vippen direkt!

Att bero på IKEA så tog vi ju en liten svängom dit häromdagen. Det blev bara småinköp. Det är ofta man åker dit för att bara köpa värmeljus och så kommer man hem med en garderob. Sen kan det vara så att man ska köpa en soffa och så kommer man hem med batterier för 17 spänn.

Själv så var jag ute efter dynor till hallen. Jag kände ju att dessa fårulls rundlarna var lite för vintriga. Nämen, så sprang jag på dessa stolsdynor istället. 7 kr!!!! kostade dom. Vilket kap va? Helt otroligt... och bra blev det oxå Överlevar blommor blev det oxå. Lite fina vita retro krukor med blomster som klarar av det hårda klimatet jag bjuder dom på. Får se HUR länge dom klarar klimatet!?

Fotbad



Vi tjuvstartade vår mamma/son dag lite idag. Det blev
lite fotbad medan Milo sov en stund. Självklart lite
prat oxå!

Elliot har gått och trampat här hemma idag. Antar att han blir lite rastlös när vi liksom inte ens går utanför dörren. Jagt föreslog att vi skulle göra ett varsitt fotbad. Vet att jag har såna där brummande fotbad med massage nånstans men jag orkar bara inte leta, ligger säkert och samlar damm i källaren. Det blev en varsin hink med fotsalt i och sen så filade vi fötterna. Elliot hade typ INGET att fila på ens så han fotbadade mest. Själv har jag fötter torra som fnöske så dom behöver nog mer eller mindre bara lite fotsalt, lite filande och massa insmörjning efteråt.

Så kan man oxå fördriva sportlovet! :)

Mamma/Son dag



Här ligger Elliot och sportlovsslappar. Det är en
tischa på och håret står åt alla håll fast klockan är
över halv ett på dagen.


Idag har jag väl i stort sett bara tagit hand om Milo. Jag har hunnit fylla diskmaskinen oxå och värmt på lite käk åt oss oxå. Det blir inte så många knop gjorda när Milosbebis är sjuk. Det märks på hela atmosfären ändå att det är sportlov. Jag önskar vi hade kunnat glida ner för nån fin backe i fjällen just nu. Tagit oss ner till afterskin sen, sjungit med i alla låtarna och stått och hoppat oss svettiga i våra skidkläder så ungarna hade fått skämmas ögonen ur sig! Sen åka till fina stugan för att avsluta med lite middag, ett glas rött, bastu och kortspel med såna där röda mosiga kinder efter en hel dag i backen. Ååååh, det hade varit sååå mysigt. Hela familjen....

Nu åker grabbarna till Björnriket över påsken och Elliot ska dessutom åka med sin mormor och morfar till Mora i helgen för lite skidåkning, dessutom har Thedde besökt en backe straxt utanför vår lilla by här ett antal gånger redan. Just nu är han på lite innebandyläger inför distriktsuttagningarna...  så dom får nog sin beskärda del ändå. Men jag vill OXÅ ju... :)

Dock så har Elliot och jag bestämt att vi ska ha en Elliot och Mamma dag nu på sportlovet. Bara han och jag en hel dag. Vi ska först börja med frukost på IKEA och sen strosa runt där, sen ska vi äta lunch på IKEA oxå. Allt enligt Elliot. Sen ska vi åka runt och titta i lite butiker. Sen ska vi åka hem och ha spa eftermiddag. Vi ska göra fotbad och sen göra ansiktsmassage på varandra. Sen ska vi avsluta med att baka nåt ihop och göra nån god middag som vi ska mysa med. Just, ja, sen ska vi prata massor har han bestämt oxå. Är det nåt som Elliot är riktigt bra på så är det att prata. Å jag med, så vi lär ha att göra den här dagen! 

Låter URMYSIGT tycker jag. Nu hade vi tänkt ta detta nån dag när Milobebis var på dagis men eftersom han är sjuk nu så vet vi inte riktigt. Vi får försöka lösa det i helgen annars. En Elliot/Mamma dag blir det i alla fall under veckan!

Rabattcheckar?



Kanske ett litet glädjeämne mitt i allt. Att man faktiskt fått hem lite
pengacheckar att handla för. Frågan är om man använder rabattcheckarna?
Jag gör INTE det men man borde ju passa på! Det är ju skitbra!

Läser på dessa rabattcheckar och inser att jag tidigare bara kastat iväg dom. Vafasen då, det är ju skitbra grejer ju. Varför har jag inte använt dessa tidigare? Från Åhléns så har jag fått 20% rabatt på både en valfri vara från hemavdelningen och en hudvårdsprodukt! Jag behöver ju köpa både det ena och det andra och ska ju givetvis passa på nu ju! På H&M har jag fått 20% rabatt på all kosmetik vid ett köptillfälle, 50 kr rabatt om jag handlar antingen barnkläder eller damkläder för 300 kr. Jag har aldig använt en rabattcheck. Jo förresten, på ICA ibland när nåt nytt lanseras så får man ju några spänn rabatt på typ en limpa. Men aldrig såhär.... Fan vad puckat!

Gör ni det???

Vår sjukling


Här har vi vår lilla sjukling med sin lilla snuttefilt
i högsta hugg. Tänk att man ser på hela ungen att
det inte är som det ska!


Jag fick många bra råd angående Milos brännskada. TACK för dom. Dock så var det inte så illa. Det var en liten del av handflatan och 2 fingertoppar som brändes lite. Vi kylde i säkert 1,5 timme efteråt och när vi väl kom hem lugnade han sig. Han var ju dessutom jättetrött precis när det hände och det förvärrade det hela såklart. Han märkte inte av det mer sen, SKÖNT! Men SHIT vad rädda vi blev! Uscha....  

Han är i alla fall sjuk fortfarande. Halva dagis är tydligen hemma i samma åkomma så det är nåt som går. Han har snorat så det känns som jag har snor på hela min kropp och runt väggarna i hela sovrummet, han har ju inte fått till det där fräsandet heller så man får ju inte ut det utan det bara rinner. Hostan är jättejobbig stundtals, han tampas ju alltid med krupphosta när han blir förkyld. Sen en feber som varit ganska så hög, nu känns det som att den börjar ge med sig lite, HOPPAS HOPPAS!! PLUTTEN. Nu är han faktiskt upp och kör sin bil, det har han inte gjort på 2 dagar så det är väl ett tecken på att det är på väg åt rätt håll?! Hoppas hoppas.... Det blir ju ingen bra sömn på nätterna nudå, känns som jag vaknat ungefär 2845 ggr inatt. Hjärnan är marshmallows och man vet inte om det är tisdag eller torsdag? Jag ser ut som 7 svåra år och känner mig urlakad, ledsen och irriterad. BLÄÄ! Jag har ont i hela kroppen och vet inte om jag håller på att råka ut för samma skit, pallar inte det nu. Vill inte det nu! Behöver inte det nu!  

Men men.... vi greppar tag även i denna dag och försöker blicka framåt.

Vägdag VECKA 6



Kom på att jag ju nästan glömde vägardagen i fredags. Fast det gjorde jag inte.... Nu är det väl tredje veckan i rad jag går ner 0,3 kg. Känns väl sådär men eftersom idag är en fucked up dag ändå så skiter jag fulla fan i det. 0,3 kg är ju ändå ner, har ägglossning oxå så man får vara glad för det lilla! Med den här farten är väl jag nere vid målvikt lagom till min 50 årsdag, typ år 2022!

FUCK IT jävla skitdag!



Konstaterar att måndag den 21:a
nog är mitt nya fredag den 13:e!


1) Milo är sjuk!
2) Jag mår pissigt!
3) Fick ett jävla skitbesked idag!
4) Ont i magen!
5) Framtiden blev inte som jag hade hoppats på!

är det nån som sitter på ett jobb åt mig så får ni gärna hojta till!!!! =( Skitledsen nu..... lägger härmed ner allt jag hade planerat för framtiden och tänker om. Det känns förjävligt!

Milobebis sjuk med eländig hosta och hög f...

img_4668 (MMS)

Milobebis sjuk med eländig hosta och hög feber. Jag mår pissigt som tusan så idag VABBAR husbandet. Han tar hand om oss. Återkommer.


Hallå där ute i söndagssverige!  En bild f...

img_6683 (MMS)

Hallå där ute i söndagssverige!  En bild från igår på min kompis Satu och mig. Kul igår var det och när hon är med kan man inte ha tråkigt! Inte bakis alls dock! Vi var hemma decent tid och sen sov vi ända till 9 i morse! LYXIGT!! Hittills har dagen varit händelserik må jag säga. Hämta Milo, åkte till kusin Anton som fyller 10 idag, Milo brände sig på deras kamin (som han aldrig annars går i närheten av) efter att ha tagit emot sig vad vi tror. Gråt i 1,5 timme med blöta kalla trasor lindade runt lilla handen. Nu har han ÄNTLIGEN lugnat sig då det säkert lättat efter massa kyla och Xylocain salva på. Huuuuuuuuuu!!!!! Lilla lilla hjärtat! Själv ligger jag här och ser ut att va gravid i 5:e månaden, drack öl för första gången igår sen LCHF starten som såklart är fullproppat med kolhydrater. Magen är i uppror och gör ont. No more beer... Nu filmmys i soffan!


I väntan på vänner...

img_9164 (MMS)

I väntan på vänner...


Väntar på husbandet.... Han är inne och ha...

img_7448 (MMS)

Väntar på husbandet.... Han är inne och handlar vax till håret. Hans hår börjar ju växa ut igen, thank god! Nä, jag gillar inte när han rakar av sig det, inte alls. Vi har precis lämnat Milobebis hos sin farmor och farfar, ikväll är det fest. Theddes lagledare har anordnat fest för föräldrar för att dra in lite stålars till resan, självklart hjälper vi till säger vi och festar till et! :) Köpte ny outfit idag, lägger in en bild här sen. .... Även fast det är så INTE jag! :) puss


Godmorgon Lördag! Denna morgon äter jag ly...

img_1816 (MMS)

Godmorgon Lördag! Denna morgon äter jag lyxfrukost känns det som. Turkisk yoggi med kokos och vaniljpulver. Kaffe med grädde. Äggröra och bacon. MUMMA!


FREDAG



Hade lite ärenden till Västerås igår och då blev det ju
givetvis en liten runda in på det blågula varuhuset.
En lunch intogs med Thedde.




Efter vi hämtat Milobebis lite senare på dagis än
vanligt tog vi en fika, kolla in sizen på chokladbollen.
Då är hälften uppäten!!

Godmorgon FREEEEDAAAAAAAAG!! Jippppiiiiii, i love it. Sitter och knappar på min "nya" begagnade jobbdator som jag fått hem. Knapparna är lite sega så jag känner att jag är lite ovan. Får ta i lite mer så bry er inte om om jag felskriver mer än vanligt.

Jaha, gårdagen bjöd på en liten tur till grannstaden västerås, hade lite ärenden där och passade på att besöka det blågula varuhuset. Tänk att man ALLTID hittar nåt man vill ha där OCH att man alltid får inspiration att göra om nåt rum eller nåt annat drastiskt!? Thedde var med mig som sällskap då han fick sin tandställning igår, jag fick tyvärr inte ta nån bild på honom och visa hur FIN han blev med den i. Men det kanske jag får nångång i framtiden, den ska sitta i 20 månader nu. resten av tandställningen ska sättas i i mitten av april, han har framtänderna uppe och nere nu. Ringde till honom precis och frågade hur han mådde och  om han var öm? Inte så farligt tyckte han. SKÖNT! Ipren är inhandlad för att hjälpa mot den värsta värken, sen får man med lite bra vax som man kletar på fästena som kan skava satan i början.

Efter vi kom hem var vi och tog en fika på stan. En sån där umgås med sina barn dag, jag älskar såna dagar. Milo fick in en chokladboll size BRONTO BIG. Den var typ lika stor som hans huvud. Han orkade halva sen tog det stopp! Förstår honom. Själv satt jag och dregglade lite över den men tog inte en endaste bit, har ju inte fuskat på över 1,5 månad nu. Dumdumdidum! :))) Dock så dregglar jag alltid lite extra när det kommer till semlor och chokladbollar. MUMMA... men men, vad är väl en bal på slottet när man kan ta ett ägg istället?! :)

Idag då?

Jo, först börjar vi dagen med den nya öppna förskolan vi var på för första gången i fredags förra veckan. Ska få träffa 2 härliga mammor från mammagruppen. STÄDA! Sen behöver jag handla lite inför kvällen då husbandets 2 bröder med familj kommer över på lite middag. Jag ska oxå klippa några i sällskapet. FULLT UPP! Jag ska köpa en fredagsbukett idag och sen ska jag nog inhandla en ny orkidé då dom andra bara har sina blad kvar. Ni såg ju mina lik till orkidéer jag visa förut.

Härlig fredag till er alla! PUSS

Eight hour cream





Låg i sängen i helgen och testade min nya iPhone,
här kan ni se dom där berömda torra fläckarna!


Godmorgon torsdag och godmorgon bloggispuppor! Har ju nästan glömt att berätta för er att jag fått en ny iPhone av min man. En iPhone 4, det var en förlovningsdags present. Gissa om jag blev glaaaad?!

I alla fall så låg jag och tog bilder och tänkte jag skulle visa er när jag får mina fläckar i ansiktet. Har nämligen en sån period nu och jag vet varför, det är för att det är svinkallt ute och min hud torkat ut totalt. Jag har fortsatt att använda CLINIDERM produkterna, dock så har det varit så att det inte hjälpt riktigt nu när fläckarna kom på allvar!

SÅ i måndags tänkte jag att nu JÄVLAR ska jag få bort dom. Jag har detta problem VARJE ÅR, VARJE VINTER... så på kvällen i måndags efter jag tvättat ansiktet tog jag mitt Elizabeth Arden eight hour cream stick och kleta på fläckarna, sedan hade jag den vanliga ansiktvården uppepå. På morgonen redan så kände jag en stor skillnad. Nu har jag kört det varje kväll och idag har jag bara liiiite kvar på höger sida i ansiktet. WOOOOW! Jag har ju ALDRIG hittat nåt som hjälpt. Då har jag verkligen kletat på ALLT, dyrt, billigt, vaselin, helosan... allt! Jag vet efter min tävling att ni var några som hade samma problem, så jag tipsar om detta! Vilken grej. 38 år tog det att hitta ett hjälpmedel.

Eight hour cream är GRYMT, det hjälper ju mot allt! Den finns att köpa HÄR bla. Där får man även läsa om berättelsen bakom eight hour cream. Den innehåller petrolatum, en hudlugnande beta-hydroxy i en av dess första kosmetiska användningar och E-vitamin. Namnet "Eight Hour Cream" kom till tack vare en av Elizabeth Ardens lojala kunder som använde produkten för att vårda benen på sina barn och "åtta timmar senare" så var huden bra. Milo har lite problem med torra fläckar så nu ska jag prova den på honom oxå!


Nytt i hallen



Ok, jag ruttna ur på vår hall idag. En jäkla stor byrå
som står och tar all plats. Dax att göra om! Skruva
upp korgar på väggen, blev riktigt bra!





Mörka iPhone bilder men tänkte bara jag skulle visa
korgarna. Där i ska vi ha lite vantar och mössor.




O så lite helhets bild på hallen. Nu kom precis hus-
bandet hem och blev alldeles till sig över hur mycket
bättre det blev. Han vill nåt nu för sådär entusiastisk
brukar han inte bli....


Lite omgjort i hallen nu. Vi behöver nånstans och sitta när vi klär på Milo. Nu har vi suttit på golvet och ni vet ju hur det är när man börjar bli gammal och stel! :) Ska köpa nå fina dynor oxå att lägga uppepå där. Skulle vilja ha såna där runda som finns på IKEA, ni vet såna där i fårull. Men dom är ju så jäkla små. Måste ha större.... Undra vart man kan hitta det? Lagom till jag hittar det så är det väl sommar och fårull känns lite too mutch! :)

Nähä, nu förbereda träning för mina gamla innebandygrabbar, var och tränade dom i måndags och det var superskoj! Idag är sista dagen på min gästträningsvecka. :)

Brud i vår?



Suttit här och kikat runt lite på nätet..... jag faschineras av bröllop. Mn egen bröllopsdag var en utav det absolut bästa, häftigaste, känslomässigaste, mest omvälvande och roligaste dagar jag haft! Det var såååå kul och jag rekommenderar alla i hela världen att gifta sig! :) Dessa klänningar hittade jag på Bridal Outlet!

Som ni säkert vet så är jag ju utbildad makeup artist. Jag utbildade mig 2003 och har arbetat med det från och till sen dess. Nu närmar sig våren och bokningar på brudsminkningarna börjar redan att trilla in! Jag har redan fått 3 bokningar hittills. Det är otroligt roligt att få vara en del av dessa brudars bröllop på detta sätt.

Jag gör alltid så att jag bokar in en provsminkning 2 veckor innan det är dax. Att göra en brud samma dag som hon ska gifta sig utan att ha träffats innan är ungefär likamed KATASTROF. Neverna är på ytan och hon är hispig, eller så känns hon nästan sovande och lite likgiltig. Det är faschinerande hur olika kvinnor reagerar inför sitt eget bröllop och hur nervositet påverkar en. Men i alla fall....vi träffas alltid 2 veckor innan och går igenom färger på blommor, klänningen, blivande makens kläder m.m. Jag sminkar bruden i färger hon känner sig komfortabel i men det händer att jag får henne att gå utanför det vanliga ramarna. Just för att hon ska ha en känsla av att hon är otroligt vacker och kanske sminkad som hon i vanliga fall inte är, DET ÄR EN STOR DAG. Jag brukar oxå gå igenom lite hud innan så att man kanske toppar formen på sin hy till det är dags för bröllopsdagen. Vi brukar kunna noppa brynen till en bra och framhävande form oxå, för att noppa de få strån som vuxit ut till den stora dagen. Det här med färg på sitt bröllop är intressant. Många är nog inne på  jordtoner/naturligt denna dag men jag kan ärligt säga att fler och fler numera väljer färger som syns! Jag har sminkat många brudar i klatschiga färger som turkost och limegrönt och hon har känt sig JÄTTEFIN och så glad att hon vågat gå utanför det vanliga bruna/beiga syndromet. Sen är det självklart så att en del blir supervackra i vanliga brun/beiga färger oxå.

När vi sedan är klara med sminkningen (ibland håret, jag gör även bruduppsättningar) så är den största höjdpunkten att få se henne kliva i hennes brudklänningen och se det färdiga resultatet. Jag vet inte hur många gånger jag stått där med tårarna rinnande ner för mina kinder. Att få se henne titta på sig själv i spegeln och riktigt se den där genuina känslan hon får när hon verkligen känner sig såååå vacker. Det är så äkta och jag ÄLSKAR att se hennes blick just i de ögonblicket. När hon tycker hon är vacker! Det är inte så många gånger de flesta kvinnor känner sig på riktigt VACKER!

Nu under våren hoppas jag verkligen att brudarna jag ska sminka tillåter mig att dela med mig av bilder här på bloggen. Jag kommer att ha med mig systemkameran så att jag får till fina bilder av just det ögonblicket. När hon ser sig själv.... ååh, jag längtar riktigt!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PS: Är det så att du ska gifta dig eller känner nån som ska gifta sig och vill ha en bröllops makeup så tipsar jag om mig själv såklart! :) Mejla mig bara på niiinisbloggen mailen och gör en förfrågan!

Är dagis farligt?



Mysiga böcker av Gunilla Wolde. Det är hon som gör
alla Totte och Emma böcker.


Godmorgon på er! Jag kickar igång dagen med att ta upp en diskussion här på bloggen! Jag är säker på att vi är många som tycker olika. Denna diskussion kom upp på öppna förskolan häromdagen. Det handlar om att vara hemma med sina barn eller ha sina barn på förskolan. Jag vet, det kan tyckas vara ett känsligt ämne, det ÄR det för ungefär lika många människor som vi är på jorden, ungefär lika många åsikter finns det! Men jag vill veta era åsikter, det är intressant hur folk resonerar. Hoppas ni hänger på i en diskussion?!

Det som diskuterades var det här med att ha sina barn på förskolan eller helt enkelt välja att vara hemma som sagt. Jag gillar inte när man tycker och tänker vitt och brett utan att respektera att alla tycker olika. Man MÅSTE förstå att alla tänker och gör olika och framförallt känner olika. Så inga pekpinnar eller sånt skit, det går fetbort!

Hur känner ni kring detta?

Jag vet att det finns mammor som tycker att förskola rent ut sagt är skadligt för barn! Att OM man valt att bli förälder så är man hemma med sitt barn och även om man inte tycker det är särskilt kul att vara hemma så ska man vara det ändå, det är en uppoffring man får göra! Dessutom ska vårdnaden och hemmavarandet delas med mannen.

Jag vet att det finns mammor som klättrat på väggarna efter 1 år hemma med sitt barn. Dom är till hälften deprimerade och känner att dom tappat bort sig själva under den här tiden. Dom kan knappt bärga sig till att det är dax att börja arbeta, för att få energi och hitta sig själv igen!

Rent spontant känner jag att alla gör precis hur fan dom vill! Jag skulle aldrig lägga mig i hur en mamma tänker eller resonerar kring det, MEN man behöver verkligen inte tycka lika!

Jag har själv 3 olika storys kring mig och mina barn!


Barn 1 (Thedde): Var hemma till han var 1,5 år. Skolade in på dagis då jag skulle börja utbildning. Blev oplanerat gravid (ack så välkommet) med barn nr: 2 och då fanns inget "syskondagis i 15 timmar/vecka" och blev hemma med honom istället under graviditeten.

FACIT: Jag spydde högt och lågt ca: 30 gånger per dag i ett halvår så jag kunde inte ens ta hand om mig själv. Min dåvarande svärmor som är sjukpensionär flyttade hem till oss i veckorna för att ta hand om Thedde...och om mig! Thedde hade nog fått mer utbyte av dagis än en kräkande mamma. Dock så fick jag oxå en väldigt fin period med dom båda när Elliot sen föddes. Fick nästan 4 år hemma med Thedde.

Barn 2 (Elliot): När Elliot blev 7 månader fick jag ett jobb som jag inte kunde tacka nej till. Så när Elliot var 8 månader skaffade jag mig en barnflicka, en vän till mig. Jag kunde därmed tacka JA till jobbet och hoppa på det. Det var inte heltid under de 3 första månaderna tack och lov.  Jag fick sedan tjuvstarta min inskolning hos dagmamma när han var yngre än 1 år för att kunna fortsätta mitt arbete.

FACIT: Jag ångrar inte jobbet jag hoppade på, det har tagit mig dit där jag är idag och gett mig massor av erfarenheter. DOCK så ångrar jag att det blev så tidigt för Elliot. Han är den mest mammigaste av mina barn och hade behövt mig en längre period. Hade jag inte varit hemma nästan 4 år skulle jag kanske inte varit så hungrig på att börja jobba. Jag var SKITLESS på att gå hemma efter så lång tid, jag lovar er! Jag började jobba, MEN med ett ständigt dåligt samvete för att jag kände att jag inte räckte till och att jag inte fick vara den mamma jag ville vara.

Barn 3 (Milo): När Milo föddes så planerade jag att vara hemma 1,5 år med honom. Det var jag, nästan. Milo skolades in när han var 1 år och 3 månader. Fick jobbet i U-sala och hoppade gladeligen på det.

FACIT: Det vet ni ju vid det här laget. Även om det var många andra orsaker till varför jag hoppade av det jobbet så har en orsak vuxit sig större och större efter jag slutat. Det var att jag inte fanns för Milo. Jag såg honom kanske på morgonen, om han hann att vakna. Sen såg jag honom ca en halvtimme på kvällen några dagar i veckan. För mig återupprepades tiden med Elliot. Med det dåliga samvetet, med ett hjärta som blödde för att jag inte var hemma med mitt lilla barn. HELL NO tänkte jag då och bestämde mig för att finnas där. Även om det är på bekostnad av mycket, men för MIG var det viktigt att få göra som jag ville göra. Att finnas för honom som jag vill finnas till och så länge som det behövs och är möjligt!

Nu är jag hemma helt 2 dagar i veckan. 3 dagar i veckan gör jag jobb hemifrån och i min verkstad. Beroende på hur min framtid blir (vet inte det ännu, väntar ju fortfarande på ett besked och ett avgörande på hur min framtid kommer att bli) så kommer jag säkerligen vara hemifrån mycket mer. Men min förhoppning är att kunna vara hemma en del, det är det. Men det är inget jag kanske kan styra över men man kan alltid hoppas att jag kommer att kunna göra det. DOCK så skulle jag aldrig i hela mitt liv vilja ta bort förskolan för Milo. Jag ser hur BRA han trivs där, hur KUL han tycker det är att leka med andra barn, att få STIMULANS av andra barn och vuxna. Att LÄRA sig ta hänsyn till andra barn. Att sakteliga få förberedelsen för SKOLAN när det är dax att börja den. Vi är hemma 2 dagar i veckan varav en är på FLISAN. Det är den bästa dagen av dom 2, helt enligt Milo. Det ser jag på honom. På fredagar är det matning av fåglar, promenader, badhus (URK), kanske lek med nån kompis och fredagshäng.

Sedan tror jag mycket på dessa ord:

Mår mamma bra, mår barn bra!


Känner man att man blir uppäten inifrån av att vara hemma för mycket så ska man inte vara det tror jag. Det gör dig inte till nån bra mamma, ditt barn märker av det och det blir ingen bra combo. Precis som jag tror tvärtom, att ständigt gå runt med ett dåligt samvete för att man inte räcker till är kanske inte heller så bra. Kan man göra nåt åt sin situation så kan man ju försöka gå ner i tid, eller lösa det med tider på jobbet. Vad vet jag.

Det enda JAG vet är vad JAG känner....

...hur känner DU?

Är det skadligt med förskola?

Ska man vara hemma heltid mitt sitt barn och i så fall hur länge?

Godkväll puppor! Tisdagkväll och jag sitte...

img_5280 (MMS)

Godkväll puppor! Tisdagkväll och jag sitter och väntar på "Sofias änglar". Känns som jag kommer gråta...skönt, känns som jag har lite gråt i kroppen. Kan NI känna så? Som att man behöver hulka ur sig ibland. Utan nån anledning, bara släppa på lite tjur. Förresten, har ni sett reklamen för Libero? Den med massa svartvita bilder/filmer på alldeles nyfödda bebisar, dom är bara några timmar gamla. Den är så ljuvlig! Så ljuvlig att jag nästan får plommonpulla! Ok, jag ska förklara plommonpulla. Det är när man blir sugen på bebis, när man inte är sugen på bebis har man russinpulla. Som jag har för det mesta, ja när jag inte tittar på Liberoreklamen...


Pojkmamma







I morse satt vi vid vår webcam och lekte. Milo älskar och sitta och
vinka till sig själv. Han skickar oxå slängpussar och gapflabbar åt
bilden där inne i datan.

Idag har Milo på sig sin favvotröja. Det är bil och buss tröjan. Ska det redan börja? Ja det här med att man själv vill bestämma vad man har på sig? Idag har han gjort det i alla fall. Det är den här och sen är det hans traktor tröja som är favvisarna. Traktor tröjan är lite kul för det står att han är traktor förare på den. :) Haha, ja precis så "TRAKTOR FÖRARE".

Undra hur det är att ha tjejer? Dom är väl kanske 3 resor värre med kläder och sånt? Eller? Jag har ju aldrig haft en tjej så jag vet inte. Jag minns att jag var lite nervös för att Milo skulle vara en tjej. Det kändes som att om det blev en tjej skulle inte jag veta hur jag skulle ta hand om den. Hur gör man rent en bebistjejpulla liksom? Min syrra bytte jag ju blöjor på men det har man ju för fasen glömt bort för längesen! Det känns som att bebistjejpullor måste vara jättesvåra att hålla rent? Massa håligheter bland allt bebishull att hålla ordning på? Det är så mycket lättare med bebispojksnoppar. Dom är ju utanför kroppen och inte en massa håligheter liksom. Sen är ju tjejbebisar och killbebisar så olika. Tjejer är ju oftast så mycket tidigare med det mesta, prata, gå och lära sig pottan och sånt. Säger inte att det ÄR så alltid men oftast. Jag skulle väl inte ens hänga med i svängarna! Sen märker jag på mina väninnors tjejer att dom är så försigkomna. Dom ska hjälpa till med allt och mycket det här med KAN SJÄLV. Milo har typ börjat ta på sig mössan själv, thats it. Så var Thedde och Elliot oxå. Finns inget sånt intresse liksom.

Jag är nog en typisk pojkmamma, har ju ALLTID sagt att jag bara kommer få pojkar och så blev det verkligen. Jag minns en gång när jag precis hade fått Milo, då var det en kvinna som berättade att hon hade 3 pojkar. Hon frågade hur många barn jag hade och vad det var för sort? Berättade att jag hade 3 pojkar.
"Ja tänk att det förstod jag, jag såg det på dig. Tänk, du kommer aldrig att få konkurrens och din röst kommer alltid att vara mest hörd!" sa hon till mig. Lite festligt sådär pojkmammor emellan. I vår släkt hade det inte fötts en enda pojke på evigheter när jag fick Thedde, sen öste jag på med 2 till...

Gårdagen





Igår gav vi oss iväg till öppna förskolan Flisan. Helt
underbar sol log mot oss men det var ruskigt kallt så
jag fick gå i ungefär 180!






Sen var det lajja som gällde. Han trivs så himla bra
på Flisan. Är så glad att det finns sånt här, ett ställe
som våra små kan leka på och vi morser och farser
kan gagga lite!





Efter Flisan hade vi lunchdejt med pappa. Ja alltså
Milos pappa... min gubbe! :) Lite fest mitt på dagen
eftersom det var alla hjärtans dag! ♥


Ja det var gårdagen på ett ungefär. På kvällen var jag dessutom och tränade grabbarna jag tränade förut i innebandy. Jag gästtränar denna veckan då tränarna har utvecklingssamtal med spelarna på träningen. Det var skitkul och jag fick höra en sån fin sak efter träningen.

"Kan inte du komma tillbaka, du sprider sån glädje i vårt lag" sa en av killarna. VA? Kan ni fatta att detta kommer från en 15 åring?? Jag blev såklart så rörd så jag höll på att börja gråta, men jag höll mig. Thedde tycker att jag är så pinsam när jag ska hålla på och tjuta för allt. :) Men det var det finaste betyget man kan få som tränare, sprida glädje.... åååh! Ska bli kul att träna dom igen på onsdag.

Jaha, idag då? Idag är dagis och arbete som gäller. Jag har en hel del som ska färdigställas och skickas iväg under dagen. Sen FÅR jag inte glömma att köpa kaffe och kaffefilter. Jag har haft hushållspapper som kaffefilter nu i en vecka för att jag hela tiden glömmer. Sen fick jag ta det sista ur kaffeburken idag, ni vet det där kaffeskräpet som man bara fyller på nytt kaffe över hela tiden, det har säkert skramlat i botten i flera månader nu. Det blir alltid kvar lite gammalt i botten när man köper nytt ju. Ja ni hajjar va? DET gjorde jag kaffe på idag, mums vad gott det var! NOOOT! Huuuu....  MÅSTE MÅSTE MÅSTE komma ihåg kaffe och filter idag! MÅSTE!

Nu ska jag sätta igång med lite plock, sen fixa i ordning Milo och mig själv förhoppningsvis, sen kickar vi igång dagen!

Alla hjärtans middag med ett glas rött int...

img_3651 (MMS)

Alla hjärtans middag med ett glas rött intagen. Nu lite soffhäng med TV och inom en snar framtid så sover nog jag. Puss


När man är för trött....



Jag bara måste BJUCKA på den här bilden! Hahahaha...
det hände i morse och jag fick mig ett gott skratt!

I morse var nog min man lite trött förstår ni. Han kom upp med ögonen halvsovandes. Vid en snabb anblick så såg det ut som en tajt tröja bara. När jag tittade närmare så visade det sig vara MIN tröja han hade nappat åt sig därinne i sovrumsmörkret.

Snacka om trött?? Ser ni så fint ryschpysch han har på ärmarna, och V-ringningen ska vi inte ens prata om. Sååå ljuvlig och vacker redan den första morgontimman! :)

Halshugg mig inte nu min käresta... kunde bara inte låta bli! :)))

Direkt från öppna förskolan Flisan!

img_1029 (MMS)

Direkt från öppna förskolan Flisan!


Kärlek till er!



Idag är det alla hjärtans ♥ dag hörrni! Idag står det att vi varit förlovade i 5 år i ringarna! :) Ni vet ju storyn bakom det... Hoppas ni alla får en massa kärlek idag och glöm inte att berätta för era nära och kära hur mycket ni älskar dom!

Jag startade dagen med att väcka mina barn med pussar och kramar och säga hur mycket jag älskar dom. Sen plockades frukosten fram. Jag åt turkisk youghurt med kokosflingor och vaniljpulver. Till det blev det en finncrisp med 1 ägg på med mayyo på. Sen en stor kopp kaffe med grädde. MUMS!

Efter frukosten fick barnen njuta av dessa godsaker här ovanför. Min moster kom över med dom i helgen och tyckte vi skulle mumsa på dessa på alla hjärtans dag. Sen var mamma med oxå, hon hade köpt 6 semlor!!!!!!!!! Jag fick ju tacka nej dåra och det kändes förjävligt faktiskt, jag verkligen ÄLSKAR semlor ju! Måste måste göra LCHF semlor i veckan innan jag fan smäller av. Inget fusk här inte... Barnen blev lyckliga i alla fall! :)

Nu måste jag sätta igång och rodda ihop denna dag. Det är ledig dag för mig och Milo. Det innebär öppna förskolan, lite handla och sen är det väl nästan kväll igen! Stora barnen åker till pappa idag så ikväll kommer det kännas sådär otäckt tomt hemma, men vi får slå på lite mys framför TV:n, lite alla ♥:ns dag mys!

Hoppas nu att ni alla som läser här inne hos mig får en alldeles underbar alla ♥:ns dag med massor med kärlek. GE massa kärlek så får ni garanterat tillbaka lite kärlek!

PUSS & KÄRLEK till er!

Idag har vi fotografering här hemma!



Idag kommer en väldigt duktig fotograf hem till oss. Hon ska ta foton
på framför allt Milo. Sen ska ett foto på alla barnen tas. Vi får se hur
det blir med den saken. :)


Ja, snart ska mina barn förevigas av en riktigt duktig fotograf. Jag har äran att känna henne och får därför ett hembesök, lite lyxigt va? Vi ska försöka få till ett bra foto på dom alla, sen ska vi försöka få lite bra porträtt på Milobebis.

Jag har varit på plåtningar med henne tidigare och vet att hon är duktig så jag är inte alls orolig. Hon kommer få till det bra! :) Jag har sminkat och hon plåtat. Det är otroligt vilka bilder man kan ta?! Jobbet hon och jag gjorde var ju på ett rockband, husbandets brors band. Såå schyssta bilder. Det är det här med ljuset tror jag. Rätt kamera och rätt ljus och såklart en duktig fotograf så kan man åstadkomma underverk!

Hon tar fantastiska bröllopsbilder så går du i giftastankar så ska du helt klart göra ett besök på hennes hemsida för att kika på vad hon gjort! Vet att hon är grym på snöflingor oxå! :) Du hittar Ulricas hemsida---------> HÄR!

Håll tummar för en Milobebis på rätt humör!? :)

Ett besök på FRÖKEN RÖD....






Underbara kaniner från danska märket MAILEG.

Där finns hur många som helst att välja på...




Massa fint från FÄRG FORM och märket MOLN av
Gunilla Axén f
inns på FRÖKEN RÖD.
Jag bara älskar de nya lamporna som nu kommit.
Finns fina lakan att ha i babysängen dessutom...








O så dessa underbara bakverk i tyg! Finns en hel
uppsjö att välja på. Tänk er dessa på gulliga plast-
fat i lillans kök på rummet. :)


Här i vår stad har vi ju den helt underbara inredningsbutiken FRÖKEN RÖD. Det är en av mina favvobutiker i stan, helt klart. Där finns nog ALLT. Barnkläder, inredning, smycken, porslin, vuxenkläder.... allt! Det är dit jag går när jag suktar efter MATEUS porslinet. En vacker dag ska jag ha ett komplett set här hemma.. En vacker dag! :)

Märken som finns är bl a:

BOBUX
LIPFISH
MOONKIDS
MARIMEKKO
MAILEG
FÄRG FORM
MATEUS
GEGGAMOJA

För att nämna några!

Hon har en blogg oxå, fina Fia på FRÖKEN RÖD. Jag kan väl stoltsera med att det var jag som gav henne idén till namnet!! *STOLT*!!! Ni hittar Fias blogg med massa tips från hennes butik ----------------> här!

Vilket underbart väder! I vår skolpark hän...

img_3084 (MMS)

Vilket underbart väder! I vår skolpark hände det grejer idag. Lite skidor, bräda och hopp. Sen bjöds man på lite cool rap oxå. Kul att det händer nåt i vår by oxå...


Melodifestival del 2



ANNIELA Tävlar med låten "Elektrisk"



LOREEN Tävlar med låten "My heart is refusing me"



ELISABETH ANDREASSEN Tävlar med låten "Vaken i en dröm"



SANNA NIELSEN Tävlar med låten "I'm in love"



THE MONIKER Tävlar med låten "Oh my god!"



BROLLE Tävlar med låten "7 days and 7 nights"



BABSAN
Tävlar med låten "Ge mig en spanjor"




CHRISTIAN WALTZ Tävlar med låten "Like suicide"

Ja, här har vi kvällens startfält. Ikväll känns det som
att allt vi har i artistsverige kommit med....

....
vi har klämkäck schlager, vi har tårdrypande ballader, lite rivigt, lite dragqueen, lite modernt och lite soulfunk. Typ så kanske man skulle kunna ta och sammanfatta det hela. Jag har, utan att ha lyssnat på bidragen, redan vad jag tror jag kan kalla favoriter. Jag gillar ju Christian Waltz som tusan... och så gillar jag Brolle.

The Moniker? Är det inte han som var med i IDOL för några år sen? Tycker att jag känner igen honom.

Annelia och Loreen tror jag aldrig att jag sett. Eller har man det? I alla fall så känns de som att de dom åstadkommit tidigare inte varit nåt bra eftersom jag inte lagt det på minnet.

Det här med att ha med lite dragqueens verkar vara nåt sverige lagt till med på sistone. Det är väl kul och så, eller är det de egentligen? Det hör väl kanske mer hemma på en vanlig showarena. Är det större underhållningsvärde i ett sånt nummer kanske så att det är bra för tittarsiffror att ha med? Visst, jag kan erkänna att är det nåt som dragqueens kan så är det schlager. Riktig fet gammal vanlig hederlig schlager. Babsan är ju för övrigt superhärlig kan jag tycka... lite sådär tantigt så tycker jag faktiskt det. Sen har ju jag träffat Babsan på riktigt! Wihoooooo.... cool jag är va?! :)

Elisabeth Andreassen är BOBBYSOCKS för mig. 1986 vann ju dom hela eurovisions skiten med sin "La de swinge". Jag FETDIGGADE verkligen den minns jag. O dom hade så coola kläder. Det var på den här TAKANO tiden, minns ni det? När alla skulle ha TAKANO brallor? Försökte googla fram ett par men det fanns inga moebloggar på den tiden, synd... hade velat visa er ett par riktigt schyssta brackor från min tid! :))) Det var i alla fall typ mysbyxor i t-shirt tyg. Ganska vida med resor i midjan och så knöt man dom längst ner. Sen stod det med värsta coola trycket TAKANO på benet. Fanns i alla bubbelgum färger man kunde önska sig!

Sanna Nielsen då. Förutom att hon är ihop med en kille jag känner litegrand och att vi ser henne här i vår byhåla lite då och då så brukar väl Sanna leverera jäkligt schyssta ballader. I år vet jag inte vad det är hon ska bidra med men hon kan ballad. Ja det kan hon.

Ska ni titta ikväll?

LCHF - Kokosbräck





Lite nytt LCHF gottis hörrni! Jag känner att man måste förnya sig lite.
Nu har jag ätit väldigt lite gottis men igår kände jag att jag behövde
fylla på lite.


Startar denna tidiga morgon (sovmorgon ända till halv 5!!!!)  med ett GOTTIS recept, tänkte att det kanske är några som ska titta på melodifestivalen ikväll och behöver lite smaskens. Jag gjorde dessa igår kväll och det var SUPERGOTT! Inget sukrin eller nåt är det i och ändå så himla gott.... husbandet och jag åt upp nästan allt!

Ingredienser:
25g Smör/Kokosfett
1dl Grädde
1dl Kokosflingor (jag hade i lite mer)
½ tsk Vaniljpulver
100g Mörk Choklad, 86% (jag hade 70%)


Gör så här
Smält fettet.
Blanda i grädde, kokosflingor och vaniljpulver.
Ställ bort från plattan och låt svalna.
Smält chokladen i vattenbad och vänd i kokosröran.
Bred ut på fat eller i form(jag tog en fyrkantig tallrik)
och ställ i frysen i 10 minuter.
Ta ut och skär kokosbräcken i portionsbitar, ställ
tillaka i frysen under ytterligare 20 minuter.
Ta loss bitarna och servera. Förvara i kylen.


Ny öppna förskola idag!



Ok, jag kavlar upp tröjan här för att ladda lite. Vad
sätter vi igång med först? Nytt ställe, ny öppna för-
skola. Hmmm....



Ok, vi börjar med den här elefant kanan....WOW den
är stor. Jag syns väl inte ens här bakom va? Coolt...




....men det var en ruggig kö till den så man fick visst
vänta!!



Då testar vi den här istället. Här var det ingen kö i
alla fall!



Men den här var MYCKET roligare så jag ger väl mig
in i den här kökonkarongen!



Aaaaah äntligen, högst upp på toppen! Det här är
MIN rutschkana! MIN MIN MIN! I´m the king of the
elefant!



Den här var ju rätt kul oxå! "Mamma, du osså!"
skrek jag. Men morsan banga, hon kanske är för
tjock för det här röret!?



Perfa, dessutom ko man ut ur röret direkt in i kön på
elefant kanan. Ingen märkte när jag klev rätt in i kön.
I´m smart!





Block och kalendrar





Häromdagen var jag och inhandlade lite block och en kalender. Tänkte
att jag ville ha nånting i lite färg sådär. Ok, jag lyckades köpa ett block
med lite färg, resten blev det gamla vanliga. Svart vitt! :)


Nu har jag äntligen inhandlat en kalender. En papperskalender som jag säger. Jag försöker minnas allt och lägger så mycket jag kommer ihåg i kalendern i mobilen. Men jag har märkt att det inte riktigt funkar. Alltså, jag MÅSTE ha en kalender som jag skriver i och som jag har med mig i väskan för att få ner allt. SÅ nu skriver jag på båda ställena, i kalendern och i mobilen. Dubbeljobb men tänk så lite jag ska glömma nu! :))

Sen har jag köpt lite block oxå. Ett utav dom behöver jag  till det jag pysslar med. Jobb framför allt. Det andra färgglada fick bli mitt LCHF block. Där i har jag skrivit alla fina och bra recept som jag fått ihop. Den ligger framme i köket som en liten färgspridare... ja nu när våren gick och gömde sig! :)) Sen när jag fått ihop tillräckligt många så köper jag nog ett till block och sorterar dom snyggt i bokstavsordning. Eller inte....

Blocken var ASBILLIGA, 19 kr/st på Åhléns. Kalendern är sådär stor och bra så man kan skriva mycket på varje dag. Hade kostat 149 kr och nu 45 kr. Huuurrrraaaa för bra priser! :)

Vägar dag VECKA 5



Vägardag idag. Vågen stod tydligen helt still denna
veckan, inget har hänt. Däremot är det mensvecka så
jag är glad ändå. Förr har jag ju gått upp men det gör
jag inte nu.....


.... däremot har jag en finnfarm på min haka. 3 stycken har letat sig dit och är ÖMMA. Antar att det är just min mensvecka som gör det. Att det är då huden exploderar ut allt sitt skit och gör att mina landsmaninnor ploppar upp. Jag har inget bra knep mot finnar. Jag vet att när man var yngre så körde man tandkräm. Sen hade man en svedd, lite frätt fläck där istället. Sen fanns det clearasil sticks som vi köpte kommer jag ihåg. Finns dom kvar? Det är mer eller mindre en slags coverstick men i just den så fanns det även medel mot själva finnen.

Blev ju tvungen att googla....



... det verkar finnas kvar! :)

Men det kanske var när man var fjortis man använde den?! Numera så ska man ju (som jag lärde mig i sminkskolan) tänka på att tvätta sitt ansikte morgon och kväll. Men när inte det hjälper, för DET skiter mina mensfinnar i kan jag lätt påstå! Fasicken, man kanske skulle ta och köpa sig ett sånt däringa stick? Nån som kör det? Funkar det? Det står på förpackningen att den förebygger oren hy samtidigt som den döljer.

Jaja, det blev visst ett sidospår här nu i det här viktinlägget.

Nåväl, jag kämpar på. Jag fuskar fortfarande INGENTING. SÅ STOLT FÖR DET! Inte nåt, inte en endaste gång. Jag trivs med LCHF och känner att det kan vara ett sätt att leva för resten av mitt liv faktiskt. Husbandet fortsätter att gå ner i vikt nu när jag är så strikt förstås. Jag tar på mig skygglapparna och låtsas som att jag oxå gör det. Man blir bara så sur och trött när det inte går lika snabbt för mig. DOCK ska jag säga att ungarna faktiskt igår sa att "Mamma, det syns att du gått ner i vikt nu! På magen. Sen är din dubbelhaka mycket mindre!" ..... va? Inte illa pinkat va? Dubbelhakan är mindre t.o.m. I ärlighetens namn så börjar jag själv känna att jag gått ner. Vissa av mina tjockisjeans börjar bli för stora, jeans jag inte kommit i kommer jag i så jag ska inte klaga. Att kroppen omformas vet vi ju, och med LCHF måste man tänka cm, läser man på nätet och på proffsen så vill dom ju knappt att man ska väga sig. Men jag vill väga mig och jag vill att vågen ska gå ner, och det gör den, men jäkligt sakta! Det SKA inte gå fort, det ska gå långsamt och det gör det ju i alla fall på den här fronten, sanna mina ord! Mätning om 3 veckor igen, får se om det hänt nåt då oxå!

Jag fortsätter köra på jag. Det känns jäkligt bra och jag tror att jag kommer att gå ner allt bara jag håller i och låter det ta den tiden det tar!!

Hur går det för er?





När vintern kom.......IGEN!



Utanför vårt fönster!




Strax innanför vårt fönster ser det ut såhär. Snön har klättrat upp på
fönstret och värre ser det ut att bli då det fortfarande snöar!

Godmorgon mitt i vintern!! Kliver upp denna morgon och märker
att utanför vårt fönster är det full vinter igen! Det är sån vinter som det
ska vara strax innan jultomten kommer.

Godmorgon FREDAG! Härliga härliga fredag. Igår kväll blev det inget bad efter middagen utan raka vägen ner i soffan och så somnade jag som en stock. Tror att klockan kan ha varit sju! Jag behövde det, jag behövde det riktigt ordentligt efter veckans misslyckade försöka att hålla sig vaken på kvällarna. Ja DET lyckades jag med men inte att sova på morgonen. Men så igår somnade jag som jag "typ" brukar och sov till halv 4, då ville Milobebis ha sin välling. Då får jag ihop en jäkla massa timmar sammanlagt och så blir jag som en ny människa.

Ja vintern är tillbaka, just som jag tyckte mig höra lite fåglar kvittra på  morgnarna och vårkänslan naggade mig lite i kanterna. OK, sen hände nåt! Fåglarna satte morgonkvittret i halsen och flydde till Bangladesh och min vårkänsla kröp in i mitt innersta och drog täcket över skallen. FUCK vårkänslor. Dom är borta, kaputt, over and out! Så nu känner jag lite att jag ska sadla om. Jag tänkte att jag sadlar om totalt till att tänka vinter. Tänkte jag skulle kika på en weekend i fjälltrakterna och se om vi kan få till nånting. Jag tänker VINTER nu istället för VÅR. Man blir bara så besviken och i själva verket är det rätt naivt att tänka vår mitt i februari om man ska vara krass.

Men hörrni, nu ska vi inte hänga läpp för det! Idag är det FREDAG och helgen är här. Upp med mungiporna och på med pälsmössorna. Nu KÖR VI VINTER ett tag till! :))

Dukat för lite torsdagsmys. Dagen till ära...

img_0558 (MMS)

Dukat för lite torsdagsmys. Dagen till ära dricker vi ur vinglasen och firar förlovningsdag med hela familjen! Myyys...


5 årig förlovningsdag!



Idag för 5 år sedan friade Tony till mig. Det var en fredag, jag hade precis städat
klart vår lägenhet och skulle hoppa in i duschen när han ropade....

.... "Niiiinaaaa, koooooom".

Lite halvt irriterad gick ned till nerevåningen och frågade vad han ville?

"Jag behöver prata med dig, sätt dig" säger han.

Hjärtat i halsgropen sätter jag mig och undrar vafan han har gjort? Blir faktiskt förbannad. Jag tror det värsta....

"Det är en sak jag behöver berätta för dig, jag har försökt så många gånger men inte klarat det!" säger han lågt.

Jag flyger i taket, hjärtat rusar och jag känner att jag vill kräkas. Han har varit otrogen! Han ska UT den jäveln! Vilken jävla idiot... fuck him! Hur ska jag berätta för barnen? Han har pajjat allt! Hur fan kan han? Vem är hon? Varför? Bla bla bla... går mina tankar runt.

"Men vafan är det då säg nu?" utbrister jag!

Han börja babbla en massa om att han varit kär i mig sen första gången vi sågs, att jag var kvinnan i hans liv...

Jag tänker här att han ju måste vara en total idiot alltså, ska han göra slut och berättat att han knullat en annan på det HÄR sättet. Min hjärna fattar verklligen inte, tills han....

...ställer sig på knä på golvet. Gräver i fickan och tar upp en liten låda med en helt underbar ring i vitt guld och säger:

"Vill du gifta dig med mig?"

Jag small av totalt, jag grät, jag skrek och jag skrattade, allt på samma gång.

"JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA" fick jag fram!

Det blev en mysig kväll med gott att äta, gott att dricka, ringa runt till nära och kära oc berätta att vi skulle gifta oss i Augusti. Det kanske roligaste av allt var att det stod den 14/2 2006 i ringarna, men Tony orkade inte hålla sig ända till den 14:de... så det blev den 10:nde. Det ringar in honom totalt som person, precis så är han min älskade man.

LOVE U BABY!

SKIT så TRÖTT



Godmorgon eller vad man ska säga? Vaken sen klockan 02.45 är jag. Har legat i sängen och gått
igenom fejjan, bloggar och aftonbladet. Försökte somna om men det var lönlöst!
Med risk för att
dataskärmsjäveln skulle spricka av ett foto på mig så maskerar jag det hela med ett uttryck!

Jag med mina projekt! Snark kan jag tycka om det just nu! Jag har ju kört projekt "hålla sig vaken på kvällarna" denna veckan. Det har gått skitbra, jag har vart vaken till mellan 9-10 varje kväll. Inte missat roliga program och igår kväll hade vi lite planeringsmöte inför min pappas 60 årsfest som går av stapeln i Mars!

Men sen då? Hela grejen är ju att det är tänkt att jag ska sova lite längre på morgonen. Eeeh, har jag gjort det? Nope, det har varit värre än nånsin. I morse som sagt så vaknade jag kvart i tre när Milo skulle ha sin välling, sen gick det inte och somna om. Gick igenom dagens skörd i cybervärlden, låg skönt, la mig ännu skönare, tänkte på fina saker..... till slut började jag se ljusa grejer som flög i ögonen och då tänkte jag att jag kanske rent av började bli tokig så jag gav fan i allt och nu sitter jag här.

Jag är SJUKT trött eftersom jag sovit 5 timmar bara, dessutom har i stort sett hela veckan sett ut såhär. 5 timmar är alldeles för lite för mig, jag vill ha och behöver minst 7! Idag har jag dessutom två viktiga saker att beta av. Det första mötet är kl. 10.10. Det är på Theddes tandreglering, det ska gås igenom alla punkter inför tandställning. Det andra viktiga mötet är kl 14.00, det är på Elliots skola och dax för samtal nr 2. Kul dag och känna sig som en zombie på! Sen ska Milo hämtas från dagis och så ska man orka underhålla en 2 åring hela eftermiddagen!

När jag är såhär trött så blir jag lite rödblommig i ansiktet, som att det hettar. Jag känner mig sjuk, jag fryser, ögonen rinner och jag känner mig ledsen och irriterad. Huvudet känns fullproppat med segflytande marshmallows och jag orkar knappt tänka klart. Jag vill låtsas som att klockan är 7 på kvällen och att jag precis ska gå och sova.

SKIT oxå, så jävla trött nu.... ikväll skiter jag i hela den här hålla sig vaken grejen. Ikväll är det jag som tar mitt RELAX bad. Jag skiter i och plocka upp efter middagen, börnar rakt in i badrummet. Lägger mig och kopplar av, försvinner till det där sköna stället en stund. Tvättar av mig, skiter i o torka håret och lägger mig på soffan och somnar. Verkar ju som kroppen bestämt sig för att jag ska vakna mellan 3-5 varje morgon så vem fan orkar bry sig om o hålla sig vaken?!

Det får bli så att:

* husbandet har en trött gammal tant vid din sida på vinterhalvåret, hon vaknar till liv i april nångång.
* jag missar alla roliga program under den här kalla jävla vintern. Sparas dom på play till i sommar tro?
* alla viktiga saker får tas med mig från kl 03.00 på morgonen, efter 18.00 är jag inte längre kontaktbar eller ens förstående på vad som händer i min omvärld.
* jag startar min morgon från kl 03.00. Kanske starta ett frukosthak för tidningsutlämnare och byggjobbare som pendlar till stockholm.

BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!!


Nu hör jag att Milobebis vaknat. Han ropar "Mammmaaaaa, gomojjjjjjjjoooooooon". Är det nån som kan få mig lite gladare nu så är det hans söta nuna!

Jaja, Nina... TJEEEEMPAAAAAA!


Halvnaken karl



Looki looki vad Niiinisen bjuckar på denna mrogon! En halvnaken karl
såhär på Onsdagsmorgonen!


Ja, egentligen vill jag bjucka på själva bollen under honom. Vi har skaffat oss gummiband i 3 olika styrka och sen den här bollen dåra. Dessa attiraljer ingår i styrkeprogrammet som jag kör. Nu hände nåt igår under mitt pass tror jag för jag har GALET ont i höger fog. Alltså fogarna, ni vet "gravid-få-foglossning-i-ljumskarna" ont. Det strålar ner i benet dessutom och jag haltar. EN barnmorska sa till mig förut att såna här problem kommer kunna uppstå LÅÅÅNG tid efter man fött stort barn. TUPPEN JAG tjoar jag på det. Jag kan inte promenera för mycket, då får jag det. Sen kan jag tydlligen inte styrketräna för mycket för då får jag det. Så, då vet jag det. Men attiraljerna har jag nu i alla fall. Vi kör på igen när detta skit har släppt!

Har precis vart och lämnat av barnen på skolan och dagis. Ska sätta mig och jobba lite nu, har en hel del som ska färdigställas. KUL! Fint väder är det ute oxå, kanske njuta lite av det. Sen är det dax att handlas igen, kylen börjar gapa tom och tonåringarna är hemma, ingen bra combo det. Tonåringar måste få sin limpa, sin oboy och sin yoggi. Annars blir tonåringarna inget kul att tas med! :)

UTVÄXT



Jo men det är KANON o vara rödhårig. KANON är det. MEN det finns en förbannad
nackdel. Det kallas utväxt och jag hatar´n!


Det känns som mitt hår växer i 300, tycker ju faktiskt att det var ganska nyss jag gjorde utväxten. Men som det ser ut så börjar det bli dax igen. Sist gjorde husbandet den på mig. Ja det är sant. Jag hade panik och skulle iväg på en grej och kunde bara inte göra det utan och fixa det. Sagt och gjort, jag tvinga karln och hjälpa mig. Det vart ett jäkla liv om ditten och datten om att han inte kunde och att det skulle bli fel. Nu håller du käft och gört sa jag. "Skyll dig fan själv" fick jag tillbaka. Det gjorde jag, nöden har ingen lag.

Det blev helt ok, ja...lite hamster blev det här och där men i det stora hela helt OK. Så har ni panik nån dag kan ni ringa Tony, han fixar det mesta! :))) Jag kanske ska ta och boka en tid hos honom snart....

Nu matlagning, utfodring av ungar, badning av desamma. Sen hoppas jag att min ryggvärk lägger sig. Kanske ska tjuvstarta min baddag och ta mitt RELAX bad ikväll redan? Har gjort nåt med ryggen.
Vill kolla TV oxå, orkade ända till kl 21.30 igår kväll! Inte lika kul och vakna kl 3 inatt men så är det. Kroppen är så inställd på RÖV tidigt. Ska hålla ut ikväll igen så får vi se om jag lyckas lura kroppen imorn bitti att SOVA!?

LCHF - Kladdkaka






Ok gott folk. KLADDKAKAN jag utlovade receptet på! Jag har en halv
kvar i kylen och jag tror jag måste kasta den annars så äter jag upp
hela skiten idag!


Nu har jag testat att baka en kladdkaka a la LCHF style. Hooooly mooooooly hörni, tjoar och tjimmar gör jag eftersom den blev så JÄKLA god. Jag är överlycklig, det GÅR att äta sånt utan att man ska vara orolig för att man rullar fram i nästa sekund!

Busenkel att göra!

INGREDIENSER till en stor form med avtagbara kanter:

200 gr smör
6 ägg
2,5 dl sukrin
1 msk fiberhusk
6 msk kakao
1 tsk vaniljpulver (ekologisk, finns att köpa på COOP)

Smält smöret. Vispa samman ägg och sukrin pösigt. Blanda alla torra ingredienser och rör i äggsmeten. Häll smeten i en form. Grädda i 10-12 min i 200 grader. Kolla av kakan lite då och då så att den behåller kladdet i mitten! Serveras med vispad grädde.
TIPS: Ha i lite vaniljpulver i grädden, och servera med hallon till. SUPERSMARR! Man kan oxå strö över lite kokosflingor och eventuellt lite småkross av mandel!

KLÄRT!!



Botox or not?



En liten lätt närbild sådär på mitt 38 åriga face. Känns
som att skavankerna börjar komma och att åldern mer
och mer faktiskt sätter sina spår!


Ja, jag vet inte jag. Men självklart så händer det saker med ett ansikte ju mer den åldras. Sen hänger ju själva åldrandet på levernet i övrigt! Har man solat som hon den där russintanten i "Den där Mary" får man kanske räkna med att se ut som ett russin vid 50 bast. Jag solade faktiskt rätt mycket under 90 talet, det ångrar jag nu.... för det har ju helt klart gjort att ansiktet fått sig en liten omgång. Fortsatt om levernet då? Har man rökt 4 paket John Silver utan filter dagligen i 40 år lär man kanske inte heller ha nån babystjärts fejja. Supit som en alkis kanske inte heller är en hit. Eller att ha stressat sig sönder och samman!

Jag har inte rökt så och heller inte supit... men jag har solat och jag har stressat... så det återstår att se om likheten med russinpatten växer med åren? :)




Hahahaha, oh my god. Nu längtar jag lite efter den
här filmen faktiskt, den är ju förjäkla rolig alltså!

Anyway, i dagens samhälle då detta med att "fixa sig" lite blivit än mer vanligt så är det ju inte för inte man funderar på sin egen framtid. Kommer man att lägga sig under kniven, eller kommer man att spruta nåt i ansiktet så småningom. Lägga mig under kniven har jag svårt att tro att jag vågar, jag är ju så jävla rädd för allting! En operation känns väldigt långt bort. Men det är klart, ett par nya tuttar skulle ju inte sitta fel. Nä, faktiskt inte. MEN som sagt, jag tror inte att jag vågar. Jag är för rädd! På TOK för rädd!

Botox, restylane och det då?! I var och varannat program får man följa kvinnor och män som sprutar detta i fejjan som om det vore en vitamininjektion. Här sitter man själv i sin soffa som en nucka och fattar ingenting. Dom har ju lunchdejter med sina botoxkliniker för jämnan medan en annan köper en liiiite dyrare kräm för att se om den hjälper lite?! Tänk så jäkla olika det är? Sen ska man komma ihåg att det är MYCKET MER VANLIGT än man tror, men jag tror kanske inte att alla pratar om det! Men även där märker man ju skillnad...

Men jag tänkte jag skulle säga vad JAG känner runt allt detta. Jag kan tycka att det är HEEELT OK och fixa smågrejer i ansiktet. Hon norska mörka Hollywood frugan som typ knarka botox såg ju ut som att hennes ansikte stod ut en halvmeter. Elefantsjukan liksom. Då är det inte längre fint och hela hennes karaktär ändras, inte klokt för helsicke! Sen hade hon pattarna uppe vid hakan dessutom, är det då man får säga att det blivit lite too mutch!

DOCK så kan jag tänka mig att jag längre fram kommer vilja kixa nåt. Ok, det beror lite på hur rädd jag är. Är jag rädd blire inget utan jag och hon pattrussinet här uppe får vandra hand i hand. Men om jag på något sätt förändras till att inte vara så rädd för allt så kommer jag nog fixa lite rynkor. Strejta ut lite så att man kanske känner sig lite fresch för sin unga man! ;) Glida in på kliniken på lunchen och fixa dona lite i fejset. Jo... o går det att fixa lite tuttar på annat sätt än att sövas och jävlas så skulle jag kanske våga hoppa på det oxå. Jajjemen, men som sagt var. Rädd eller inte rädd, det är frågan?!

Kollar jag genetiskt framåt i tiden så tittar jag på min fina mamma och tänker att jag kanske inte kommer behöva göra nåt. Min mamma ser pigg och fräsch ut fast hon snart är 60 år. Hennes blick är ung och sådär busig fortfarande och jag kan inte tycka att hon är rynkig. Ser jag ut som mamma när jag är 60 känner jag nog inte att jag har nåt behov. Sen är frågan hur man kommer påverkas av allt runtomkring till man blir i den åldern. Går hela familjen och alla man känner och fixar fejjan kanske man inte vill vara ett pattrussin alldeles själv! ;)

Hur känner ni kring detta? Är ni såna människor som säger att ni vill åldras med värdighet och inte ligga med rakt utstående pattar i graven, eller är ni såna som känner att ni kanske skulle kunna tänka er att fixa lite i framtiden?

Att bero på nåt helt annat. Nu är det kvällsmat hörrni, gjorde en kladdkaka a la LCHF style igår som jag tänkte bjuda receptet på imorn, kanske att jag får ta mig en bit ikväll nu när mensen är på ingång. Pore us women, vi har det inte så lätt vi inte!!

Puss på er ♥


En hel limpa har vi matat fåglarna med.......

img_0547 (MMS)

En hel limpa har vi matat fåglarna med.... Elliot fick en favvo, Antonio döptes han till! Undra om fågeln är spansk?


Måndag





Modevisning a la Milobebis. Äntligen kan jag känna, han är nämligen
totalt ointresserad av att klä på sig själv. Detta är helt klart en början!

Ett sent inlägg denna måndag. Jag har haft en fixar och donar förmiddag. Har ju känt mig lite krasslig i helgen, dessutom var jag ju lite bakis i lördags. Man blir helt klart mer bakis av mindre dryck med LCHF, vilket är skit eftersom jag hatar att vara bakis. Det är verkligen vidrigt och sånt slöseri på dagar!

Idag fick jag i alla fall lite enerig tillbaka och satte igång och pimpa lite i Elliots rum. Det har känts så tomt därinne på nåt sätt så idag satt jag upp lite hyllor, tecknade en hästtavla och satte upp lite mysbelysning. Milo har kollat bolibompa på TV:n under tiden. Det är faktiskt lite nytt, att han intresserar sig för annat än TV reklam, vilket hittills varit höjdaren. Nu är bolibompa riktigt kul så tack barnkanalen för att ni sänder lite kul för mindre barn under dagtid. Milo är ledig från dagis på måndagar och fredagar. Måndagar brukar vi vara på öppna förskolan men idag var det stängd så idag blev det hemmavid.

Annars känns det som en grå måndag, riktigt jäkla skittråkigt faktiskt. Måndagar är ju ena riktiga suuugdagar. Läste nåt om nån storm som skulle komma in oxå men det kanske inte var här, det var nog längre ner i landet.
Jag ska nog fortsätta fixa dona lite medan jag kan och medan Milo tycker bolibompan är kul, det brukar inte hålla i sig sådär långa stunder direkt. :) Passa påååå....

Milo dammsuger!



Ni minns väl att jag pratade om hemhjälpen. Hittade ju en video från i somras då
Milo faktiskt dammsög. Nu har jag övat och övat men han vill inte riktigt! ;)

Det var faktiskt någon som nämnde RUT avdraget i mitt förra inlägg om när Milo diskade. Haha, precis min humor! Barnarbete på hög nivå.... Nu gäller det bara att lära dom 2 äldsta oxå. Dom har inte fått någon coaching what so ever när det kommer till hemhjälp. Dom är totalt söndercurlade. Men nu jäklar i min lilla låda ska det bli ändring på det oxå!

Mommy is no more mr niceguy! :!

TUPLERMETODEN



Läser om magövningar i AB. Är det något jag behöver, som fött 3 barn, så är det att träna
upp min mage igen. Jag har efter Milo faktiskt inte fått någon ordning på degmagen men
tänkte väl att jag kanske skulle kunna få det nu!


Efter Thedde och Elliot så tränade ju jag innebandy, jäkligt hårt oxå så jag fick fason på degmagen ganska så snabbt efter deras födsel. Det krävdes ett par månader så kändes det lite som förr. Dessutom led jag av mycket ryggbesvär under min innebandy tid och behövde ha en stark mage för att hålla ryggen i schack.

När jag väntade Milo så gick ju jag upp över 30 kilo. Han vägde som bekant nästan 5 kilo och min mage var gigantisk. Snuskigt stor faktiskt. Det betyder ju att det mesta blir uttöjt, inklusive magmusklerna som särar sig. Sen är kruxet att få tillbaka dom igen. Man kan känna om man har delad magmuskel. Ligg på rygg och lyft huvudet mot magen (axlarna ska inte lämna golvet) samtidigt som du känner efter med fingrarna över och under naveln hur långt det är mellan de yttre magmusklerna. Får du bara in två fingrar mellan musklerna har du inte DR (delad magmuskel). Får du in fler är chansen stor att du har drabbats. Har du DR ska du sluta med vanliga sit-ups och istället göra övningar som går ut på att dra magmusklerna inåt. Jag ligger på gränsen, får in 2 Tonyfingrar, och börjar bli mer och mer övertygad om att jag har det. Jag har ju en typ putmage fortfarande fast det är 2 år sen jag fick Milo. Det hade jag INTE efter Thedde och Elliot. Jag hittade detta på nätet när jag googlade på magövningar. Det finns många kvinnor som flera år efter sin graviditet fortfarande går omkring och ser ut som om dom är i 5:e månaden. Man går ner sina gravidkilon men magen putar envist ut som om man är på smällen.

Det finns en metod som heter TUPLERMETODEN för kvinnor som lider av detta. Denna metod fungerar tydligen och har hjälpt många kvinnor med det här problemet!

Tidningen mama har gjort ett reportage om detta. Här är övningarna som ska hjälpa dig med putmage!

1) HISSEN



Den här övningen går ut på att dra magen inåt mot naveln. Tänk dig att naveln är en hiss. På våning 1 är magen helt avslappnad. Den femte våningen är vid ryggraden och den sjätte på baksidan av ryggraden. Övningen görs mellan våning 5 och 6. Börja med att andas in djupt, pressa ut magen till ettan, andas ut och dra magen till 5:e våningen, fortsätt till 6:an. Upprepa så många gånger du orkar, gärna upp till 1 000 per dag, tycker Julie Tupler.

2) KATTEN/KON



Stå på alla fyra. Andas in djupt. När du andas ut, dra in magen till 5:e våningen och vinkla pubisbenet mot naveln, din svanskota ska peka neråt.

Katten: Håll och räkna till fem. Andas ut och svanka med ryggen.

Kon: Håll och räkna till fem. Upprepa tio gånger.

3) HUVUDLYFT



Denna övning kan du vänta med tills du har stärkt magmusklerna genom hissen. Har du distasis är det bra att använda en splint. Dra in magen till våning 5. Lyft huvudet och dra samtidigt in magen till våning 6. Håll och räkna till fem. Lägg ner huvudet och slappna av.

SPLINT/SJAL

Bli av med mamma-magen!

Julie Tulper har uppfunnit en splint, ett brett band som man drar åt runt magen under revbenen. Syftet med splinten är att dra ihop magmusklerna. Du kan lika gärna använda en sjal. Splinten ska helst användas varje dag under dina vanliga kläder. Vill du köpa en splint finns de på maternalfitness.com.

Så nu ska jag försöka mig på detta. Man ska tydligen kunna kombinera plankan med denna metod.





Lyckades med mina OOPSIES!





Hörrni, idag lyckades jag ÄNTLIGEN med mina Oopsies. Har verkligen
funderat över vad det är jag gör för fel eftersom dom blir alldeles
platta och så svåra att ha på smör på.


Har precis intagit en jättegod frukost i form av oopsiebröd med smör ost och gurka på, till det en stor kopp kaffe. Jag struntade i veckomatsedeln idag eftersom jag var så sugen på "bröd"! 

Dessutom så LYCKADES jag idag. Dom blev precis sådär fluffiga och stora som jag vill ha dom och som jag sett att andra får dom! Nu är det så att jag nog inte vispat äggvitorna tillräckligt hårt. Idag jävlar i min lilla låda vispa jag exakt 5 minuter som man ska, sen vände jag ner äggblandingen försiktigt och sen klicka ut på bakplåtspappret.

PERRRRFA!!! Och så jäkla gott!

Nu ska vi titta på WALL STREET 2. Sen iväg på Elliots hopptävling, idag är det dax för den där finalen jag pratade om tidigare. Sen måste vi nog njuta lite av vårvädret, ser i alla fall ut som vår här inifrån! SKÖN SÖNDAG!

Milo i badhuet







Kolla min underbara unge så glad man får vara när man äntligen får
åka till badhuset. Hurrraaaaa, livet leker och här fanns ju ett jättestort
badkar!

Ja igår var ju husbandet till badhuset med Milo. Vi var ju där en del när han var mindre. Nu har vi inte varit där på evigheter. Ni som läser min blogg har säkert snappat upp att jag AVSKYR badhuset. Jag har ju berättat om tanterna med blommiga necessärer som kör sin pulltvätt så tvålskummet når taket för att inte prata om allas gamla fotguck på golven.

Nu var det ju så att Milo var helt begeistrad, han tyckte det var sååå kuuuul så nu känner ju jag att jag ju måste åka till badhuset med Milo. På fredagar har vi ledig dag så frågan är om jag måste övervinna min "tant tvättar pull" och "fotgucks" fobi. Jag kanske rent av ska åka och köpa mig en baddräkt så jag kan vara med mitt barn där han trivs och tycker det är kul. Hmmmmm..... känner att det knottrar sig lite på ryggen nu men jag måste ju försöka.

Nästa projekt blir alltså övervinna "pulltvätt" och "fotgucks" fobin. Så får det bli. På fredag åker vi till badhuset. Brrr....




Hallå lördagmorgon.... Favvodagen på vecka...

img_0537 (MMS)

Hallå lördagmorgon.... Favvodagen på veckan! Ligger i soffan o kollar film. Bröderna Karlsson.... Är lite trött i mössan idag, var ute och drack lite vin med mina tjejer igår kväll. Superhärligt och få kackla lite, jag fick ladda batterierna lite. Nu är husbandet i badhuset med Milo och jag får ligga här o tanka ännu mer batteri. Det är bra med en bra man! Längtar efter dom nu men så är det väl alltid. Man kan sällan njuta av ensamtiden fullt ut :)


Bronto Britta här!



Jag har en sån där dag idag, en sån där "Jag får fan inget
gjort" dag. Så här satt jag och gjorde en morgon/dag bild
på mig. Är det hon, det där trollet, på nedersta bilden min
man vaknar upp till varje dag? Stackars jäkla krake!!!

Ja, den jävla PMS:en har kommit och tagit mig. Känner det, känner det så tydligt idag. Det är när jag blir håglös, lite deppig, less på allt och så blir jag så otroligt oföretagsam. Jag, som oftast gör nåt hela tiden, har lite svårt att identifiera mig i det här. Jag ballar liksom ur totalt. Allt som stått på "TO DO" listan ligger fortfarande kvar på listan. Utan att vara förkryssade.

Jag vill soom vanligt sitta i kylskåpet och spruta mayonnäs direkt ur tuben rakt i munnen. Jag vill klunka coca cola så det rinner ner för min tröja och lämnar bruna fläckar som inte går bort. Jag vill slicka på smörkniven. Jag vill äta choklad så jag blir alldeles brun mellan tänderna. Jag vill stoppa ner huvudet i en skål med kanelbullar och bara tugga tugga!

Helvete alltså. Kroppen skriker hjälp mig, ge mig nåt, jag flippar ur! Och här får jag sitta och bara bita ihop. Jag får ta mig ett glas vatten och sen måste jag göra nåt annat så jag inte ger mig hän mina cravings. Jag har ju liksom en helt ledig dag idag som skulle bli så effektiv. Men så kom PMS häxan och påminde mig om att jag var en sötsugen bronto Britta. Brottar bronto Britta. Det är liksom på med sumobrottar trosan.

Well well.... Milo verkar inte vara på sitt bästa humör idag heller. Inget är roligt, och vi har typ prickat av allt på hans lista över roliga saker att göra, nu är det liksom slut på hans lista och humöret är still not strålande. Känner i ärlighetens namn att jag skulle behöva ladda mina mammabatterier lite. Bara gå utanför dörren, ensam.... och bara vandra, eller ta en kaffe, eller ett glas vin. Ja, så känner jag.

LCHF - Skagenröra




Jag åt lax till lunch igår ju. Eftersom jag vet att de flesta skagen man köper
innehåller socker så tänkte jag att vafan, jag gör en egen. Trodde det skulle
vara bökigt men det var ju busenkelt och supergott blev det oxå!

INGREDIENSER:

200g skalade räkor
1 msk hackad dill
0,5 burk ishavsrom (valfritt)
0,5 dl majonnäs
0,5 dl lätt crème fraiche
en nypa salt
0,5 krm svartpeppar
1 tsk pressad citron
1 msk finhackad rödlök

Skala räkorna, dela i små bitar. Fyll på med resten av ingredienserna, ställ i kylen och låt stå i ca 15 minuter. Gott till avocado, lax eller till frukostäggen!

Milo ♥ Diska






Den nya roliga sysselsättningen är att diska. Vi har diskmaskin men
att få slabba med det sista brukar vara en kul grej.


Det är blött ända ut mot hallen när han håller på. Man häller i vatten, häller ur. Diskmedelsbubblet är det roligaste och hålla på och spola bort med vatten. Idag bad han tom om att få diska. PERFEKT tänker jag och funderar lite på framtiden. Jag gör det hela så roligt det bara kan bli, ja så han fortsätter att gilla det. Sen går vi på nästa grej, vi har börjat med dammsugningen nu när han inte längre är så rädd för den. Sen är det väl i stort sett bara skurandet och dammandet kvar.

Om 10 år har jag en alldeles egen hemhjälp! :)

VÄGAR / MÄTAR DAG V. 4



Ok, jag har gjort 4 hela veckor och 5 dagar i min
LCHF livsstil. Idag hade jag mätning av hela kroppen.
Har bara mätt midjan sen jag började....


Idag kan man säga att jag kört på i en hel månad. Det har vart en berg och dalbane månad skulle jag vilja säga. Jag har haft svårt att hitta balans och gottat mig på LCHF lite väl mycket. Jag har inte FUSKAT.... OBS OBS OBS. Inte en endaste gång faktiskt. Men jag har gottat mig på LCHF. Det får man nog vara lite försiktig med, i varje fall jag. Husbandet har inte behövt vara det men... JAG. Som med allt annat! SUCK, men så är det ju. Vi kvinnor har det svårare, bara att konstatera. Skillnaden den här gången är att jag vägrar ge upp. Även om vågen inte är snäll och jag inte går ner i vikt i den farten jag hade önskat. Men den här gången är det jag som bestämt mig, det får ta den tiden, allt svett, alla tårar och allt slit det vill ta. Ner ska jag och smal ska jag bli. SÅ är det. Sen har jag nästan glömt en sak.... måtten!

Ok, idag vaknade jag då upp till en stor dag i min LCHF värld. Vägning OCH mätning! Jag blev väldigt glas och väldigt överraskad ska jag säga. Hade ingen aaaaaning om att jag hade tappat som jag gjort. Visst har jag känt på kläder, men inget överdrivet. Så ja, jag blev överraskad.

Mina mått:

MIDJA: -8cm
ÖVERARM: -3cm
BRÖST: -4cm
RUMPA: -7cm
LÅR: -2cm
VAD: -2cm
KNÄ: -2cm
HALS: -0,5cm
AXLAR/ÖVERKROPP: -4cm
BUK: -4,5cm

TOTALT: -32,5 cm




Jag hade ju oxå gått upp i vikt i veckan. Sådär otäckt som jag skrev om. 1,2 kg för att vara exakt. Sen gick jag ner och sen gick jag upp igen. Så denna veckan med denna mer strikta LCHF och inget gottande så har jag tappat 1 kg. På min våg här ovan 0,3 kg pga detta jojjande som varit.

Det känns skitbra just nu. Jag kollade med en sticka i morse och jag ligger näst högst på ketosstickan. SÅ det förbränner som det ska och kroppen gör sig av med det som måste ut för att förbränna rätt. Dessvärre är PMS på ingång, 1 vecka kvar till mens så jag antar att det kommer komma in en del vätska i kroppen nu vilket gör att jag kommer svullna. Men skit i det nu. Jag är nöjd med den här dagen i alla fall!!

Melodifestival 2011



Jag gick på´t. Var på ICA i morse och där stod den
här blanka saken och glittra när jag stod i kassan.
Schlager bibeln. Och jag som varje år säger att jag
ska sluta titta.... snark, så var det med det!




Startfältet på den första deltävlingen på lördag har vi här!



Och så paret som ska leda det hela. Rickard diggar ju jag..... men den
andra har man ju inte direkt sett i såna här sammanhang. I alla fall
inte som programledare! Vad tror ni om dom här 2?

DILBA
SWINGFLY
JENNY SILVER
DANNY

Där har vi några i startfältet. Jag som varje år lackar ur på det här programmet och säger att jag aldrig mer ska titta, sitter här med lite längtan i magen. Längtan till lördag när jag ska få se detta Melodikalas som drar igång! Jag har redan sagt till husbandet att jag vill dra till med en 3 rätters LCHF meny på lördag för att fira lite.

Jag vet inte vad som hänt, har jag blivit tant på allvar nu eller vafasen händer? Planerar in det och liksom spetsar öronen när jag hör något om detta på radio eller TV. Jag måste ha minne som en guldfisk. Men nu ser jag i alla fall fram emot detta, ska bli sköj och få bänka sig framöver för att se det här.

Hiss eller diss på melodifestivalen?? Ska ni titta?


Ketos stickor




Idag har jag varit och inhandlat ketos stickor. Dessa kan hjälpa en
lite i att veta om det utsöndras några ketoner i kroppen. Jag är i ketos
just nu vilket innebär att min kropp håller på att ställa om sig och för-
bränner nu på fettet i min kropp! WIEEEEEE!!!


När man äter lite/inga kolhydrater måste kroppen ställa om sig från att ha kolhydrater (glukos) som primär energikälla till att använda fett istället. Detta kallas för att man är i Ketos.  För att hamna i Ketos bör man vanligen inte äta mer än cirka 20 - 40 gram kolhydrater om dagen.

Ibland kan man få "omställningsbesvär":
  • trötthet - orkeslöshet
  • svettas
  • svårt att tänka
  • dålig andedräkt
  • metallsmak i munnen
  • huvudvärk
  • hjärtklappning
  • förstoppning
  • kramper i benen
Dessa går i regel över efter ett par dagar, ibland nån vecka upp till månader beroende på hur mycket snabba kolhydrater du levt på.

Det här med att bara i ketos är alltså ett slags kvitto på att du är i det tillståndet man hamnar i när kroppen ställer om sig för att använda fettet som sin energikälla, när kroppen sedan ställt om sig helt kommer man inte längre hamna i ketos utan då har kroppen utsöndrat färdigt och insett att det är fettet den nu "går på".

Jag kände att jag ville köpa stickorna för att se om jag äter rätt nu? Jag har ju mixtrat en del eftersom jag känner och tror att jag inte riktigt hittat balansen på min LCHF. Denna veckan har jag ju ätit efter veckomatsedeln och det känns faktiskt annorlunda. Jag har nog överdrivit min mat lite tidigare, detta är perfekt och jag håller mig fortfarande behagligt mätt mellan måltiderna. Jag känner att jag är i ketos nu eftersom jag drabbats av lite övergångsbesvär (nej inte klimakterie besvär:)). Är trött och lite orkeslös, ont i huvudet och sånt.

Jaja, jag fortsätter kämpa på. Vägning imorn. Inte mycket ner men lite vet jag att det är, jag gick ju upp lite och har i alla fall gått ner allt det nu. Vågen är snällare nu sen jag ändrade lite. THANX!

Life goes on.....



Vi vaknar upp till en ny dag i vår by. Folk rusar till jobbet, elever går
till skolan....


..... det är nog det bästa för alla dessa elever som blev drabbade igår, låt livet fortsätta.... hur det än är så måste ju livet levas. Ta vara på det. Lev det.


God mat?





Minns ni kokospannkakorna jag gjorde?! Ok, kan
säga att det var KANONGODA. Mättande och helt
fantastiskt. Men kom ihåg, bara på helgerna. Nu
följer ju jag en veckomatsedel men klurar på att byta
ut söndagens frukost till detta. Får se.





Sen åt jag ju ugnsbakad lax igår. MUMMA säger jag
bara. Till det var det en tomat/mozarella sallad!
Har blivit nåt utav mina favvisar nu.


Även fast det känns lite konstigt att efter att ha haft en väldigt tung dag på bloggen igår, skrivit djupa texter och känt sig så lamslagen, skriva om helt egentligen oviktiga saker så skriver jag vidare. Vidare om mig, mitt liv och det som händer i det.

Lite bilder på lite av det jag ätit bjuder jag på. Kokospannkakorna var som sagt helt fantastiska tyckte jag, husbandet tyckte oxå att det var gott. När han tycker något är gott så är det ett väldigt bra betyg för mig, för att inte säga fantastiskt! Dessa ska vi äta på helgen, kanske byter ut min söndag i veckomatsedeln mot en sån pannkaka med lite hallon och grädde på. MUMS!

Igår åt jag chevrè/färskost lax med mozarella/tomatsallad. HOLYMOLY vad gott det var. Kan känna att jag äter väldigt gott, jag längtar till varje måltid i min veckomatsedel och har redan nu pejlat av vad det är jag ska äta idag.

Äter ni som håller på GOTT tycker ni?

Vi tänder ett ljus....



Nu är jag hemma igen. Kände att den här dagen blev
lite övermäktig att vara hemma själv på. Tankarna
far runt och hjärtat värker av sorg.....

...sorg för att en familj därute förlorat sin lilla flicka. Man kan inte låta bli att tänka på hur fruktansvärt vedervärdigt vidrigt det måste ha varit att ta emot det beskedet idag. Ett besked om att det absolut vackraste, viktigaste och mest dyrbara man har i sitt liv blivit ryckt ifrån en. Helt utan förvarning, bara borta, från den ena sekunden till den andra. Borta!

Jag kan inte sluta tänka på hur man som mamma orkar ta ett endaste andetag igen, hur man som mamma orkar öppna sina ögon för att se en värld där ens dotter inte längre kommer att finnas. Att som mamma behöva se att världen bara löper vidare fast ens eget liv i stort sett slutat existera, slutat existera för att ens barn lämnat det livet. Ett liv som var planerat att innehålla allt. Att se sin dotter ta studenten, att se sin dotter bli sådär härligt kär, att se sin dotter gifta sig, att se sin dotter bli mamma. Det är borta, det existerar inte längre och kommer inte längre göra.

Ska en mamma behöva förlora sin dotter på en isig, smutsig gata i februari? Hon fick inte vara bredvid henne, hålla hennes hand, klappa hennes kind och säga hur mycket hon älskar henne? Hon var på sitt arbete, kanske funderade hon på vad de skulle äta ikväll, skrev en liten lapp om vad som skulle handlas, jobbade lite, ringde något samtal... allt utan att veta att hennes fina lilla tjej plötsligt lämnat jordelivet. På en kall, isig, smutsig gata i februari, utan att få vara den där trygga mamman som säger med en varm röst "Allt kommer att bli bra mitt hjärta".

Skolan har skött det jättebra. Jag fick ett samtal från Theddes lärare där det hela informerades då Thedde var på prao. Vi har även fått mejl från skolans rektor där allt om krishantering samt övrig info stått.  Skolan har upprättat krishantering för alla elever. Elever som är på prao får bryta den och återvända till skolan där krispersonal kommer att finnas under hela veckan. Fint av dom. Det känns tryggt att mitt barn går på en sådan fin skola. Där vi föräldrar kan känna oss trygga att våra barn tas omhand i den här svåra stunden.

Platsen där flickan dog är fylld med gravljus nu. Folk samlas för att ta farväl. Hela facebook är fullt av R.I.P. I vår lilla stad vet alla vad som hänt. Man känner i luften att något är fel. Och det är ett fel, en alldeles för ung flicka som hade hela sitt liv framför sig har lämnat jordelivet.

Mina tankar går till hennes familj, jag kan inte med ord beskriva hur ledsen jag är för det dom får gå igenom.

Var rädda om varandra, livet är en gåva. Var tacksamma för det ni har, för era barn. Krama era nära och kära och säg hur mycket ni älskar dom. Det ska jag göra. Jag ska oxå tända lite ljus här hemma och hedra minnet av Hilda! Du kära lilla flicka som fick lämna alldeles för tidigt, hoppas du har det fint där du är nu.

R.I.P Hilda.


HEMSKA OLYCKA



Hörrni, det blev en alldeles hemsk onsdag. Precis utanför Theddes skola blev idag en flicka påkörd av en buss. Hon dog på platsen....

I morse när jag var på väg till dagis med Milo så hörde jag att det blev ett väldigt pådrag! Milo och jag pratade om ambulansen. Lämnade honom på dagis och tog en annan väg hem. Såg då ambulanshelikoptern lyfta.
Kom hem här och så ringde husbandet med andan i halsen. "Det är en flicka på Theddes skola som blivit överkörd av bussen utanför skolan, hon dog" flämtar han fram. "Ring Thedde!" fortsatte han.

Jag kastade mig på telefonen men behöll lugnet då jag visste att Thedde var hemma hos sin pappa, han har prao denna veckan! Han var kompis med henne på facebook men kände inte henne direkt. Thedde var över hit innan han åkte iväg på prao, han var väldigt tagen min lilla grabb men ville ändå åka på praon. Sa att han skulle ringa om jag skulle komma och hämta honom.

Måste bara få säga att det är rent ut sagt förjävligt att nyheten kom ut innan föräldrarna var underrättade. Tänk er själva.... Jag vet inte hur sånt här ska funka? Gör dom så? Flashar ut nyheten pronto utan att anhöriga vet? Det första man fick höra var 15 årig flicka påkörd utanför sin skola, allvarligt skadad. Kan säga att hade det stått 15 årig pojke så hade jag sprungit dit. AB skrev att föräldrarna fortfarande kl 10.50 inte hade blivit underrättade. Nu sist jag läste så stod det att polisen pratade med dom nu....

Oh herregud säger jag, det är så hemskt så det finns inte ord. Vilken helvetes dag för dessa föräldrar och anhöriga?! Det är så frusktansvärt så jag blir alldeles lam. Jag sitter bara och stirrar framför mig och är så ledsen ända in i själen. Hur går man vidare som förälder? Herregud....

Nu ska i alla fall jag ta till mig detta hemska som hänt. Jag ska vara hököga vid varje övergångsställe, om det nu går mer än vad jag redan är så ska jag i alla fall försöka förbättre det ytterligare. Sen ska vi som går över vägen tänka på att det förjävla halt alltså! Bilarna hinner inte stanna ifall dom nu missat att du står där. Så man ska ta det säkra före det osäkra!!

I vår kommun har det sparats pengar i år, så inga vägar är saltade och snöröjningen har varit under all kritik! Detta kommer bli ett jäkla hoolabalooo här i vår by nu.

R.I.P lilla du....


One piece







Nu måste vi snacka lite om det här plagget. Kan vi göra det?

Ok, jag erkänner, idag har jag en sån där dag då jag skulle kunna ha en sån här på mig hela dagen. På dagislämning, på affären, på apoteket, dagishämtning.... everywhere. Men frågan är om det är snyggt? Vad tycker ni? Jag har gärna myskläder på mig som är sköna och kanske lite snygga, men jag äger inga snygga, tyvärr!!! Kanske man oxå ska lägga på sin önskelista så man får nåt snyggt nångång! :)

Först och främst blir jag alltid lite anti när nåt sånt här nytt kommer, ni vet när alla alla ALLA vill ha en likadan. När det blir nåt sådär superhippt som kändisar går klädda i och så ska resten av svenska folket apa efter? Nej men då slår jag bakut och vägrar hänga på trenden, töntigt som fan egentligen. Vem fan bryr sig om jag hänger på eller inte liksom. Sen är det värsta att jag hakar på till slut, och då är det inte ens hippt längre utan bara jävligt uttjatat och så bryr sig kanske folk och tycker att man är töntig bara för att man är så jäkla sent ute. :)

Ingen direkt winwin situation.

Vad tycker ni om dom här egentligen??


Onsdagskonstateranden



Det är onsdagmorgon, jag har en del konstateranden märker jag...
onsdagskonstateranden.

Jag konstaterar att:

* Jag återigen somnade med blött hår.
* Jag drabbats av en hemsk inflammation i min vänstra axel.
* Jag vaknade klockan 03.17 och har inte somnat om sen dess.
* Milo sovit en bra natt, vaknat kl 03.30 för välling, sen sovit bara.
* Det känns som den här dagen är en dålig dag, ni vet vaknat på fel sida.
* Jag vaknade med huvudvärk och tror att jag är på väg in i ketos. Vill köpa stickor men var?
* Jag inte hade sovit klart 03.17, vad är det, fullmåne eller?
* Jag måste kolla mitt ipren förråd för inflammationen.
* Jag inte kan träna vilket känns rent ut sagt totalt RUNK.
* Jag återigen drömde att jag var gravid, vaknar alltid med känslan av lite panik.

Men annars är det bra. :)

Näej men allvarligt, att vakna till såna här dagar ligger väl inte överst på favoritlistan. Det är såna här dagar man önskar bara fort ska rulla förbi, eller att nåt oväntat kul händer. Jag hoppas givetvis på det sistnämnda då jag ju är en sån positiv jävel! :) Men jag har i ärlighetens namn inga större förhoppningar.

Ooooh jäääääääääävlar vad rädd jag blev nyss. Hoppa till här framför dataskärmen. Jag sopade igår ihop Milos smulor under matstolen och ställde sopen mot väggen, nu välte kattfan den och jag höll på att flyga i taket.

Nu kom husbandet upp oxå och kände sig totalt nere, han hade drömt skit säger han.

Ja, näää.... den här dagen verkar väl inte bli så jäkla höjdare va?!

Nåväl, jag sätter igång och gör lite frukost. Ska tända upp lite ljus och sätta på radion, hoppas att Rix FM kan muntra upp det här molokna gänget. Sen vaknar väl vår solstråle Milo upp, det hjälper oxå gott!

Projekt uppmjukande



Kärlek ja, herregud i gatan så mycket kärlek man känner för sina barn.
Det finns inget som slår det, inte ett jota!
När man sen ser att ens bebis
har jobbigt med nåt och är förtvivlad så går ju nästan hjärtat sönder....

Vi har ätit, diskat och badat Milobebis. Han struttar omkring i sin lilla LARV pyjamas och är lite kvällsgnällig sådär, ni vet trött och orkar ingenting men vill orka. Han tar tag i lastbilen men orkar inte gå med den framåt, han ligger på golvet och kör sina bilar men det är liksom inte så kul som det brukar vara. Det är då man vet att det är dax att sova så snart ligger han och nannar för kvällen. Vårt lilla hjärtegryntroll! ♥

Ni vet vi med alla våra projekt? Ni vet ju att vi körde projekt blaskvälling. Det var ju mer eller mindre en succé som gjorde att vårt barn började äta på ett annat sätt dagtid, och sover lite bättre nattetid. Vi är långt ifrån i mål där men man får vara glad för det lilla.
Nu måste vi ta tag i nästa bit. Milo är stenhård i magen oftare och oftare nu. Det är RAMASKRIIII när han ska bajsa och det känns som taket ska ramla ner, så ledsen blir han. Allt började med att han en gång var hård i magen, så hård så vi fick använda Resulax som är ett slags lavemang som lämpar sig för barn. Nästa gång han skulle bajsa så var han så iniskogens rädd för att trycka på så han vandrade omkring som en bajsnödig hund som inte får skita. STACKARS våran lilla kille!!! :(  Han skakade i kroppen verkligen.

Nu när jag läst mig rödögd på allt som har med förstoppningar och hårda magar att göra hos barn konstaterar vi att Milo typ bara äter sånt som han blir hård i magen av. NO GOOOOD! Därför så måste vi ändra det totalt nu, inte sååå lätt med ett barn som inte tycker att det här med mat är det roligaste som finns! Vi är ju överlyckliga för minsta lilla han äter liksom. Dock så måste vi köra på med projekt "bli lös i magen nu!"

Messmör och lite rapsolja i vällingen på kvällen. Frukt i form av päron och äpplen, INTE bananer som Milo älskar. Jag har köpt juice från Nestlé som är till för barn som är gjord på päron. Yoggin på morgonen försökte jag byta ut mot gröt men det var ingen hit. Sen ska man hellre ge potatis än pasta, pasta är förhårdnande. Milo ÄLSKAR pasta. Nåväl, ÄLSKAR betyder typ "Det är ok att äta pasta" i Milos mått mätt. Ris är tokförhårdnande, Milo är galen i Risifrutti, fortfarande i Milos mått mätt. Köpte mannafrutti som han fetrata, BLÄÄÄÄÄÄ. Katrinplommon pure typ HATAR han oxå, han kräks nästan av det. Har letat efter liknande juicer men hittar inte.

Ja... så sitter ni på fler huskurer så får ni gärna dela med er! Nu har han i alla fall bajsat varje dag de senaste 3 dagarna, bara det är en framgång.

Nähäpp, nu räcker det med skitsnacket för idag. Jag ska först duscha och sedan sätta mig bredvid min man i soffan och hoppas på att jag orkar vara vaken så jag får njuta av lite TV kväll. Imorgon är det upp tidigt för att träna lite, halsontet börjar ge med sig så då kör vi på igen!

Ha en trevlig kväll hörrni! ♥

LCHF - Veckomatsedel v. 5



Sådärja, tänkte visa hur jag tänkte (har ätit) denna veckan. Har hämtat veckomenyn på Katrin Zytomierskas blogg som hon distribuerade för nån vecka sen, men ändrat lite som jag tycker passar mig bättre.


Början av veckan har känts bra. Känns som jag på något sätt äter mindre och det är ju bra! Kan ju vara en av anledningarna till varför jag inte gått ner i vikt som jag ska. Sen är det ju så mina vänner att man ju bara får gotta sig på helgerna, även med LCHF. Kokospannkakor tex.... för att inte tala om Bountysar och Hallonpajen. Hittade dock så JÄÄÄKLA bra böcker på ICA idag som jag tänkt införskaffa mig efterhand. Massor med kanonrecept och även en bok med bakning och gottis. LÖÖÖÖÖÖVE IT! Men som sagt, bara på helgerna, i veckorna sköter vi oss!!

Här kommer veckomatsedeln:

MÅNDAG:
Frukost) Frukostmuffins och en kopp kaffe.
Lunch)   Köttfärslimpa med gräddsås och sallad.
Middag) Kött, blomkålsmos och bearnaisesås.

TISDAG:
Frukost) 2 finncrisp med smör, ägg och mayonnäs.
Lunch)   Keso, avocado och tonfisk. På maten en kopp kaffe med 2 ostskivor.
Middag) Stekt köttfärs med riven ost, kokt broccoli, stekta champinjoner med vitlök och keso.

ONSDAG:
Frukost) 1 avocado, ägg och mayonnäs.
Lunch)   Kycklingfilé, avocado och keso. På maten en kopp kaffe med 2 ostskivor.
Middag) Lax i ugn med chevreost, färskost och mozarella/tomat sallad.

TORSDAG:
Frukost) Äggröra med en skvätt grädde och strimlad kalkon.
Lunch)   Lax, skagenröra och oliver.
Middag) Lövbiff, papparrotskräm och ruccola/mozarella sallad.

FREDAG:
Frukost) 2 ägg och en kopp kaffe med grädde.
Lunch)   Köttfärssås med kokt broccoli och riven ost.
Middag) Fläskfilé/kycklingfilé med creme fraiche, grädde och riven ost.

LÖRDAG:
Frukost) Äggröra och bacon.
Lunch)   Fisksoppa med torsk och räkor. Innehåller fond som ju är sockrigt och morötter, men gör som ni vill!
Middag) Hemgjorda hamburgare, coleslaw och vitlökssmör.

SÖNDAG:
Frukost) Bacon, kokt ägg och lite turkisk yoggi. Kaffe med grädde.
Lunch)   Korv och baconpytt med zuccini och stekt ägg.
Middag) Söndagsstek med gräddsås och ostgratinerad broccoli.

Barn och stora huvudbonader



Milobebis har fått för sig att den här ridhjälmen är rätt skoj att ha på
huvudet. En tidig morgon satt han i sin stol och åt frukost med den på




Han var sååååå trött och nyvaken men hjälmen satt på, hela tiden!



Visst är jag coool med den här på mig? Zooolander coooool!



Sen finns det ett sånt där coolt spänne på oxå som jag trixar med lite.



Smakar gott gör det oxå....



Mmmm....



Äsch, nu får det vara bra. Av med den här nu!

Det är nåt speciellt med småbarn och stora huvudbonader. När dom har en för stor mössa eller som här en stor hjälm på sig. Finns det nåt sötare? Det kramar till i hjärtat så man vill krama sönder ungen nästan. Den här ridhjälmen bara testade vi att sätta på Milos huvud. Sen gick det liksom inte att få av den. Stort gråtkalas utbröt när vi försökte kränga av den. Så han fick liksom ha den på huvudet. Sen händer det här titt som tätt.

Han kanske har börjat inse farorna som lurar runt hörnet. Att man KAN klota och slå skallen i? :) Han kanske vill skydda sig lite när han numera springer i 300?

Han är smart han min grabb, mycket smart! :)

Snart 5 år



Här har ni min vänsterhand. Där finns först en förlovningsring (den lite
bredare), sedan är det en vigselring (lite tunnare för att få plats på
mitt finger) och sedan en silverring jag fått av min mamma!


Vi valde släta enkla ringar. Eller vänta nu, jag valde fan ingenting. Det var husbandet som valde hela skiten med tanke på att han fria med ringen i lilla löddan. Men, min Tony hade varit sååååå observant och pejlat vad jag ville ha för ring. Jag ville ha en enkel slät vitgulds ring, det fick jag oxå! När det sedan ett halvår senare var dax att gifta sig så blev det en likadan fast lite tunnare för att få plats, en lika bred fick jag klaustrofobi i. Gick inte och böja fingret.

Det börjar bli dax att putsa dom igen. Det var ett tag sen nu och dom blir otroligt fina när man putsar dom. Sedan har vi varit gifta i 5 år i år! Är det inte då man får nån slags fin diamant på ringen.... som typ "Tack för att du orkat vara gift med mig i 5 år" diamant?! :) Och på tal om att vara gift i 5 år. Det innebär att vi om mindre än 2 veckor varit förlovade i 5 år oxå. Den 14:e februari 2006 står det i ringarna, men han fria den 10:e februari, för han orkade inte hålla sig längre. Min man är som ett barn när det gäller såna här saker. :)

5 år?????

Det är helt sjukt vad tiden går fort..... men det har varit 5 jäkligt fina år ska jag säga.


Lady Gagas nya parfym

'

Lady gaga! Nu ska hon snart.... eller snart är väl synd och säga, 2012
ska hon lansera sin alldeles egna parfym!


Läser på AB:s sida att Lady Gaga nu ska ge sig in i parfymbranschen som de allra flesta artister och kändisar gör när liksom artisterit inte riktigt längre räcker till. Mycket vill ha mer, är det inte så? Lady Gaga ansluter sig som sagt till skaran, dock så kanske man ska nämna att hennes parfym kanske kommer att få en lite annorlunda karaktär mot vad vi är vana vid. Där används kanske inte sandelträ, vaniljblomma och müsk som grundtoner. Nej, det gör det inte.

Lady Gagas parfym ska innehålla doften av blod och sperma..................... (tystnad och funderar)

(funderar ett tag till)

(funderar ytterligare)

Spring och kööööööööööööp, eller?

Tycker vi att det doftar gott med blod och sperma? Järn och havsbotten? :)

Ok, i rest my case. Nästa år går väl jag där själv och bara ÄLSKAR järn och havsbotten doften för glatta livet och säger åt er att gå och köpa den. Så som sagt var, i rest my case!

Glåmig godmorgon!


Godmorgon. Jag har sovit en BRA natt. Vaknade vid 1 och 3 men
sen var det lugnt ända till kvart över 5. Idag är det tisdag hörrni! Snart
fredag igen! :)

Det är så jag kommit på att vi måste tänka. Att veckorna GÅR fort. Dom gör ju det. Men när det känns som värdelösast med denna vinter så ska man intala sig om att det faktiskt GÅR fort. Snart är det faktiskt fredag igen och ytterligare en vecka har gått.

Jag träffar vänner och bekanta på gatan som en efter en är glåmig och less på den här vintern. Alla känns liksom lite molokna, trötta och ledsna. Jag är inget undantag. Jag känner mig som ett lik med fnöskig hud och torra fötter. Det känns som jag förvandlats till färgen genomskinlig/grå i ansiktet med undantag för de blodådror som löper fram. Jag kan verkligen bli så blek så jag nästan känner ett illamående när jag tittar på mig själv i spegeln. Sen är jag lite olivfärgad i huden dessutom vilket gör att det liknar lite nikotingult oxå. *spyr* För några år sedan hade jag lagt mig i ett solarium för att känna mig lite fräsch, men eftersom jag slutat sola så blir det inget av med det.

Alternativet då är att använda sig utav brun utan sol. Jag har för nåt år sen köpt brun utan sol från Bare Minerals, skitbra och man blir verkligen kanonbrun. Det var bara det att den måste gått ut för jag blev typ mörkgrön. Jag tänkte först att det nog bara var så i början. Det skulle jag inte ha tänkt, för den VAR mörkgrön. Skrubba skrubba, tvätta tvätta som helvetet så försvann det mesta, dock med mer eller mindre avskrubbad hud. Nu skulle det inte sitta fel med den däringa brun utan solen igen. Fast den kostar lite...... lite mycket. Den går att köpa ------->här!



Om du nu köper det så är ett tips att ha gummihandskar när man applicerar det, annars är du kolsvart om händerna efteråt. Den blir nämligen mörk medsamma så att det finns ingen chans att applicera fel och missa fläckar här och där. Den mardrömmen har man ju råkat ut för ett otal gånger, framsidan är brun men sidorna och baksidan är vit med oranga inlsag här och där! SNYGGT!

RSS 2.0