Pojkmamma







I morse satt vi vid vår webcam och lekte. Milo älskar och sitta och
vinka till sig själv. Han skickar oxå slängpussar och gapflabbar åt
bilden där inne i datan.

Idag har Milo på sig sin favvotröja. Det är bil och buss tröjan. Ska det redan börja? Ja det här med att man själv vill bestämma vad man har på sig? Idag har han gjort det i alla fall. Det är den här och sen är det hans traktor tröja som är favvisarna. Traktor tröjan är lite kul för det står att han är traktor förare på den. :) Haha, ja precis så "TRAKTOR FÖRARE".

Undra hur det är att ha tjejer? Dom är väl kanske 3 resor värre med kläder och sånt? Eller? Jag har ju aldrig haft en tjej så jag vet inte. Jag minns att jag var lite nervös för att Milo skulle vara en tjej. Det kändes som att om det blev en tjej skulle inte jag veta hur jag skulle ta hand om den. Hur gör man rent en bebistjejpulla liksom? Min syrra bytte jag ju blöjor på men det har man ju för fasen glömt bort för längesen! Det känns som att bebistjejpullor måste vara jättesvåra att hålla rent? Massa håligheter bland allt bebishull att hålla ordning på? Det är så mycket lättare med bebispojksnoppar. Dom är ju utanför kroppen och inte en massa håligheter liksom. Sen är ju tjejbebisar och killbebisar så olika. Tjejer är ju oftast så mycket tidigare med det mesta, prata, gå och lära sig pottan och sånt. Säger inte att det ÄR så alltid men oftast. Jag skulle väl inte ens hänga med i svängarna! Sen märker jag på mina väninnors tjejer att dom är så försigkomna. Dom ska hjälpa till med allt och mycket det här med KAN SJÄLV. Milo har typ börjat ta på sig mössan själv, thats it. Så var Thedde och Elliot oxå. Finns inget sånt intresse liksom.

Jag är nog en typisk pojkmamma, har ju ALLTID sagt att jag bara kommer få pojkar och så blev det verkligen. Jag minns en gång när jag precis hade fått Milo, då var det en kvinna som berättade att hon hade 3 pojkar. Hon frågade hur många barn jag hade och vad det var för sort? Berättade att jag hade 3 pojkar.
"Ja tänk att det förstod jag, jag såg det på dig. Tänk, du kommer aldrig att få konkurrens och din röst kommer alltid att vara mest hörd!" sa hon till mig. Lite festligt sådär pojkmammor emellan. I vår släkt hade det inte fötts en enda pojke på evigheter när jag fick Thedde, sen öste jag på med 2 till...

Kommentarer
Postat av: Madde K

Det verkar olika det där med kläder med. Patricia har jag kunnat bestämmat åt vad hon ska ha på sig och vill fortfarande vid 5 års ålder gärna ha hjälp att klä på sig om hon får..lite bekväm helt enkelt, men lilla B är mycket bestämd med vad hon ska ha för kläder på sig och är väldigt "kan själv", men hon är duktigt på att be om hjälp om hon upptäcker att det inte går så bra heller vilket är skönt :)



Kram kram

2011-02-15 @ 11:48:52
Postat av: Husbandet

Vacker , vackra, vackrast... ÄLSKAR ER !!

2011-02-15 @ 14:44:03
Postat av: Cissi

Jo tack min lilla tjej på 2½ år är en bestämd dam som gärna bestämmer och har gjort det ett tag vad hon vill ha på sig.

Fick hon välja skulle hon vara Pippi varje dag men som tur är kan vi "hjälpas åt" att välja lite, än så länge.... ;)

2011-02-15 @ 15:26:40
URL: http://cissileandersson.blogg.se/
Postat av: Annas inspiration

Du skriver så otroligt hääärligt,

jag har också tänkt-Hur gör jag med en tjej?!! haha egentligen borde det ju vara "lättare"?!! ;-) Men jag gillar verkligen att vara pojkmamma, smått partisk såklart hihi :-)



ha det gott finaste



KRAM

2011-02-15 @ 16:09:08
URL: http://annasinspiration.blogg.se/
Postat av: Marie

Jag gillar din blogg massor! Jag har 2 brorsor och sen har jag också fått den underbara gåvan med 3 gossar. Min mamma brukar säga att ingen kommer ringa mig när jag blir gammal då killar (mina bröder) inte ringer så mycket som jag till henne. Om det beror på könet vet jag inte. Återstår att se.

kramis

2011-02-15 @ 20:01:17
Postat av: Elin

Å jag som var nervös när jag väntade Astrid. För tänk om hon hade varit en kille, då hade jag ju inte en aning om hur man skulle göra. Fast jag tror nog att man växer in i mammarollen oavsett kön på barnen. Jag hade en klasskompis. De var SJU systrar! En riktig flickmamma där kan jag tänka!



Var tog inlägget om dagis vägen? Jag tyckte det var bra!



Kramar i massor!

2011-02-15 @ 20:15:14
URL: http://pitbullpaddansmamma.blogg.se/
Postat av: Nina "Morgonpigg 3 barnsmamma"

Ja, det verkar vara som att man är trygg i det man är. Antingen pojk/flick mamma. Sen att tänka att det blir ett annat kön känns skrämmande. Men jag menar det första barnet hade man ju ingen som helst vana inför så det är ju självklart att man vänjer sig vid vilket det än blir. :)



KRAMAR på er!



Ps: Elin, det kommer idag istället! :)

2011-02-16 @ 07:01:24
URL: http://niiinis.blogg.se/
Kommentera inlägget här:

Jag blir glad av era kommentarer:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback