LCHF - Tacos



Igår åt vi tacos till middag. Ok, det mesta kan man ju faktiskt äta förutom själva brödet som man ska ha allting i. SÅ hur göra? Man vill ju liksom ha det i nånting. Tyvärr blev bilden lite suddig just vid själva salladsbladet. Hm.

En del använder sig även av egen tacokrydda och tacosås då de ofta innehåller lite socker. Jag gör inte så. Jag köper det som finns till och struntar i det sockret. Ja, det gör jag. Annars blir det för bökigt för mig och då ruttnar jag ur direkt och skiter i allt sammans. Det vill man ju inte ska hända.

Så jag bytte ut brödet mot riktigt krispiga salladskåls blad. Jag gjorde den precis som vanligt men använde alltså bladet som bröd. SKITAGOTT!!!

Sen gjorde jag min egna guacamole.

RECEPT:

1 mogen avocado
1 dl creme fraiche 34 %
2 vitlöksklyftor
2 krm chilipulver
2 krm paprikapulver
1 kr salt

SÅHÄR GÖR DU:

Mixa avocadon med stavmixer. Lägg i creme fraichen, pressa i vitlöksklyftor, ha i alla kryddor och blanda om. Låt stå i kylen i ca 10 minuter. VOILA. Passar sååå bra till TACOS men även till köttfärsbiffar, kött och kyckling.

Kommentarer
Postat av: Linda

Tips på guacemole (min mexicanska fasters recept)



2 mogna avocados, mosad el mixad

1 tomat, tärnad

Chilipulver (efter smak)

Salt

En skvätt citronsaft (för att färgen skall hålla sig och inte bli brun)



Jätteenkelt och skitgott!!

Skulle va kul om du provade så man får se vad du tycker!

Kram

2011-01-07 @ 11:00:46
Kommentera inlägget här:

Jag blir glad av era kommentarer:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback