ORKIDÈER



Jag ÄLSKAR orkideer, det är bland de vackraste blommor som
finns. Ska ni nångång köpa krukblommor till mig så köp en orkidé! :))

Ligger fortfarande i soffan. Har småfeber hela tiden och nu har oxå en härlig hosta anlänt. Jojjomen... bring it on bara. Jag tar allt, det är lika bra så slipper man det här sen kanske? Har en kompis som haft halsfluss 3 ggr på typ en månad. Jihoooo.... hon har ett nytt jobb oxå. Det är precis det man vill ska hända när man är ny! NOPE!

Jag vet inte om ni vet om att jag är helt galen i orkideer. Jag har alltid tyckt om vita blommor och när jag fick min första orkide så var det som att det var exakt den formen på blomma jag älskade. Nu har jag lyckats få ihop några här hemma och faktiskt några som överlever vad det verkar. Jag FETSUUUGER för övrigt på att få blommor att må bra här hemma. Garderobsblomman är den enda som fixar att bli omhändertagen av mig. Resten dör som flugor, sen köper jag nya och så börjar vi om från början igen.

Det jag gör annorlunda nu med mina orkidéer är jag inte vattnar dom rakt i krukan. Jag tar istället ur dom ur krukan och lägger dom i vattenbad i nån timme. Där får som stå och suga vatten tills dom inte är törstiga längre. Man kan ju prova och prata med dom oxå... men det tycker jag verkar lite knäppt faktiskt. :)

Nu i fredags stod dom återigen i sitt vattenbad och gissa vad. Nu är dom fulla med knopp. En har 6 knopp som är på väg att bli blommor. WIIIEEEEE!! Känner mig som en moder theresa i blomvärlden för tusan! :)

Nu ska jag och Elliot sätta på en film. Vi klunsar om vem som går och hämtar dricka.... ;) Slöa och sjuka som vi är båda två! :)

See ya! ♥


Kommentarer
Postat av: jama

Håller med, urfin blomma. Har bara problem att få det att blomma om - dvs har aldrig hänt! Äh, jag köper en ny istället när de är billiga! Eller kör fuskvarianten, sticker ned en "fejk-stängel" i krukan...i hopp om att den jäkeln ska blomma om av sig själv!!



Krya på dig, här har man vart hemma sjuk idag med! Och blir det i morrn oxå. Hann aldrig känna efter igår hur pass risig jag var! Och nej nej nej, ingen hundvalp till oss...dessvärre... men den finns inom familjen. Gosigt det med!



Krya-på-kram.

2010-09-01 @ 15:59:32
URL: http://jama.blogg.se/
Postat av: Jennie

ICA maxi hade jätteorkideer billigt nu! ett tips till husbandet kanske nu när han har en sjuk och ynklig fru ;-)

2010-09-01 @ 17:04:37
Postat av: Madde K

Underbara blommor det kan jag hålla med om. Jag klara dock aldrig att få dem att blomma om. tillskillnad från min kusin som lyckades få sin brudorkide blomma med 86 blommor..helt sjukt!! Den var otroligt vacker.

Krya på dig!

2010-09-01 @ 19:38:04
URL: http://http//4aifamiljen.blogspot.com
Postat av: Anonym

Jama: haha, jag e likadan. Köp ny ba :) men det blir ju lite dyrt! Så ingen vovve för er, tänkte att det blir jobb utta helskotta hemma hos er! :) Kram o tack!



Jennie: tack för tipset!! :))



Madde: Willie...vilken kvinna, blir helt impad!! Den hade jag velat se!!! :)

2010-09-01 @ 20:08:54
Postat av: Alexandra

I love orkidéer, dom är så stilfulla och sådär lagom att göra fint med.

Precis som du så su--r jag på att få dom att blomma om, eller ska jag vara ärlig så kastar jag dom och köper nya med stora o fina blommor. Orka vänta på nya liksom;-)



Ett tips:Nu har vi supefina orkidéer för 89:- på jobbet!Passa på vettja:-)



Krya på er!

Puss o Kram

2010-09-01 @ 20:42:36
URL: http://nennesblogg.webblogg.se/
Postat av: Nina

TACK för tips!! Ska nog köpa mig en ny till skaran..... trösta mig själv nu när jag är sjuk! :( KRAM

2010-09-02 @ 07:59:34
URL: http://niiinis.blogg.se/
Postat av: Antoniooliwia

Big tnks for interesting and useful site!

2011-05-27 @ 13:36:05
URL: http://antoniooliwia.blogminds.com
Kommentera inlägget här:

Jag blir glad av era kommentarer:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback