SNYGGA VS FULA UPPBROTT på stjärnhimlen!

Halkade in på en artikel som handlade om snygga uppbrott. Det är ju få förunnat att bryta upp snyggt men det finns faktiskt dom som får till det även om man separerat. Jag har lyckligtvis hittills fått ett snyggt uppbrott med barnens pappa, sen får man vara glad så länge det håller sig så och fortsätta hoppas på att man hela tiden finner en väg som funkar för alla berörda!

Några som (vad vi vet) fått till snygga uppbrott!
Sen har vi dom där det inte funkat så bra, skvallerpressen har skrivit metervis och smaskat i parens smutsiga uppbrott! Man hoppas att det mesta är uppsjåsat och påhittat....

Mycket beror ju på hur uppbrottet gått till?! Tar kärleken slut för någon av parterna kan det ju bli väldigt tufft för den andra parten dock så brukar det kanske inte finnas så mycket kärlek i den andra heller och det brukar uppdagas efter en tid och det blir en tyst överenskommelse. Tar det slut för att något inträffat och någon av parterna blivit sårad kan det bli riktig pajkastning. Nåt viktigt att tänka på i alla lägen är väl dessa stackars barn som står emellan. Dom valde ju faktiskt inte att för det första födas, dom önskade för det andra inte heller att de föräldrar de blivit tilldelade skulle separera...VIKTIGT DOCK är att barn heller inte vill leva med 2 föräldrar som kräks av varandra  eller där det är totalt kärlekslöst. Två föräldrar som aldrig visar kärlek, aldrig tar i varandra eller kanske alltid bråkar är nog inte heller en kul historia att se. MEN... om båda parter tänker till barnens bästa måste det väl ändå var störst chans att lyckas, eller?

Enligt psykologen i den här artikeln så finns det saker man kan tänka på för att få ett snyggt uppbrott.

* Fråga dig själv vad som inte fungerade för dig i förhållandet. men försök förstå vad som inte fungerade för honom eller henne. Då undviker man missförstånd som leder till bråk och man kan lämna relationen med en större förståelse för varandra.

* Ta hjälp av vänner. Inte för att påminna dig om vad som var vidrigt med honom/henne utan för att bli påmind om vad som var positivt. Chansen blir då större att man bryter upp med fina minnen i bagaget.

* Vill man börja hänga som polare bör man ta en paus innan. Marken man står på är förändrad och det måste man få förhålla sig till på egen hand. Först rikta in sig på sitt eget liv, sen träffas som vänner igen.

Helt OK och vettiga råd tycker jag!

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Kloka råd!!!

2010-01-14 @ 10:34:41
URL: http://nennesblogg.webblogg.se/
Postat av: Nina

Ellerhur, om alla tänkte typ i dom barnorna kanske det hela skulle bli lite enklare!?

2010-01-14 @ 11:02:27
URL: http://niiinis.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Absolut!!! Så viktigt, i varje fall om det är barn inblandade!

2010-01-14 @ 11:13:14
URL: http://nennesblogg.webblogg.se/
Postat av: Nina

Synd bara att så många tappar skallen i en separation... :(

2010-01-14 @ 12:23:03
URL: http://niiinis.blogg.se/
Kommentera inlägget här:

Jag blir glad av era kommentarer:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback