Finns den perfekta julen?





Bilder lånade från sköna hem.
Underbara bilder från sköna hem. Hem som är superpimpade till julen
och jag skulle kunna hoppa in i varje bild för att få vara med om just
den inredningen och den julen. Men är min verklighet sådan?


Hörde på radion häromdagen att 88 % av sveriges befolkning känner inte känner sig nöjd när väl julen kommer. Man känner att man inte hunnit med det ena och man känner att man inte hunnit med det andra.

Blev granen så fin som man vill ha den? Nää... det blev den fulaste jävla granen man kunde hitta eftersom att man var ute i sådär "god tid" som en trebarns familj brukar vara! De kvarlevor man hittar då är dom granar som ser ut att ha varit med om en bilolycka, ena sidan är intryckt och det fattas grenar. Man får vara glad om man kan hänga en julgranskula på någon gren och om man lyckas räta upp "ringaren" någorlunda i julgransfoten.

Hur är det med maten man ska hinna laga? Nej, man står där kvällen innan julafton och kastar i hela ansjovisar i jansson eftersom man fasen inte hinner skära upp dom. Man rullar köttbullarna under armhålorna, mellan låren och under fötterna för att ha en chans o få ihop sådär sjukt många som man måste ha på ett julbord för att alla jävlar envisas med att äta hundra köttbullar var. Skinkan blir för liten eller för stor eller för torr eller för blöt eller för mycket fläskig. Det enda man kanske lyckas med är att koka för mycket potatis och öppna sillburkarna.

Julgodiset då? Ja hinner man med det överhuvudtaget? Man planerar tryfflar, ischoklad och knäck. Man lusläser Leilas kokböcker efter dom speciella recepten för att imponera på självaste julafton med hemlagad speciell godis. Sen står man där med torkad knäck i håret, sönderbrända fingrar och tycker att tryffeln man gjorde mest smakar torkat renbajs. Den där Leila kan fara åt skogen då hennes recept ingredienser knappt går att hitta så man hoppade över hälften och chokladcrispet man gjorde istället ser ut som torkat renbajs. Smaken törs man inte ens tänka på!

Julklappar, hur är det med det? Ja man står där och svettas med alla andra sista helgen innan julafton. Ungarna skriker runt omkring en och man känner att den totala kollapsen inte är långt borta. Dagen till ära har jag säkert tagit på mig långkalsonger och en extra tröja eftersom det är kallt ute. Svetten rinner längs ryggraden när jag står i TOYS R US kön med ett berg på 4 meter i höjd och väntar på min tur. Samtidigt börjar det klia någonstans, det värsta scenariot är ju om det skulle råka börja klia på pullan, där som man verkligen vill klia sig på offentligt. Man längtar till man får hoppa in i bilen och riva loss. Toys r us bruttan i kassan är en extring som det brukar heta. Hon kan inte kassan ordentligt och det hela tar 20 min extra/kund. Var du än ska handla är det extringar, var du än ska handla är det köer lika långa som den kinesiska muren, var du än ska handla är det varmt som i en fucking finsk bastu, var du än ska handla så är just den grejen du skulle vilja köpa SLUT eller så hinner Berit 147 år före dig hur nu det är möjligt?!

JULEFRID? Näää, knappast. Jag har aldrig varit med om julefrid, i varje fall inte innan jul. Det där som jag drömt om så mycket..... det där med att julmusiken ska spela, glöggpannan står på och man går i en skön stickad tröja och raggisar och bara njuter av julklappshögen under granen, maten som står klar i kylen och väntar. Alla barnen som går omkring och tindrar med ögonen och säger inte ett ljud! YEAH RIGHT!!

MEN VET NI??? Jag säger såhär... när julen väl kommer, för det gör den, så spelar ingenting egentligen någon roll så länge du har dina nära och kära omkring dig. Att du får ha din familj nära och njuta av dina armhålsrullade köttbullar kan inte bli bättre? Spelar det någon roll att du inte hann köpa just den perfekta julklappen, spelar det någon roll att skinkan faktiskt är lite för fläskig, spelar det nån roll att julgodiset smakar renbajs, spelar det nån roll att pullan kliat sönder i kassakön på TOYS R US? Näää.... för när jag, som är välsignad med en härlig familj och tak över huvudet på självaste julafton, får sitta där och njuta av MIN julefrid så kan ingeting bli bättre! Det ÄR MIN PERFEKTA JUL. Den där perfekta fantasijulen man jagar FINNS INTE, det är din egen jul som blir som den blir som är DEN PERFEKTA JULEN!

Inte sant?

Kommentarer
Postat av: Elin

Hahaha! Helt rätt! :-)

Kram

2010-12-17 @ 07:08:59
URL: http://pitbullpaddansmamma.blogg.se/
Postat av: Fia K

Och jag skrattar så jag sätter kaffet i halsen mellan meningarna och igenkänningfaktorn är hög! Härlig läsning sådär på morgonkvisten! :-)



God jul till dig & killarna Nina!

2010-12-17 @ 07:20:11
Postat av: Cissi

Bra inlägg :)

Den perfekta julen för mig är ändå i slutändan SÄLLSKAPET :D



Ha en trevlig helg!

Kram Cissi

2010-12-17 @ 08:46:44
URL: http://cissileandersson.blogg.se/
Postat av: Satu

haha, åh vad man känner igen sig:=) JUST nu grubblar jag bara på hur timingen med utbyggnaden blev.. Vi bor blan kartonger, byggdamm o bygg sopor o glögg doften är utbytt mot en stark stank av lasyr.... Å jag har fortfarande inte givit upp hoppet OM att mitt hem ska se ut typ som på dina foton i det här inlägget;=) DECEMBER är ju månaden precis som du säger, man ska gå mysklädd, sitta vid ljusets sken, känna doften av nybakt, se klapparna under granen HÖRA ljuva julsånger.. Å där i det lugnaste lugna ska man göra sina egna fina julkort och bara leeee <3

2010-12-17 @ 09:49:30
Postat av: Marika

2010-12-17 @ 12:42:09
Postat av: Mattias

Ja det är verkligen folks jakt på den perfekta julen som gör att många inte känner att julen är så härlig. Jag har väl lite svårt för julen ändå men det blir ju roligt nu när vi har 3-årige Max som bara älskar allt med julen.

2010-12-17 @ 15:21:16
URL: http://jack71.blogg.se/
Kommentera inlägget här:

Jag blir glad av era kommentarer:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback