Ska båda nattvaka???

Jag vill debattera......!!! Har lite tid över innan Åsa kommer o hämtar oss.....

Ja, om en sak som jag ställer mig lite frågande till!?

Vad tycker ni egentligen? Och vilka har rätt att ha starka åsikter om saken.....

Till saken!!

Jo, första 2 månaderna av Milos liv var det jag som skötte alla nattvak, jag klev alltid upp, vad det än gällde. Det kunde, som ni märkt hända uppemot en 9 ggr per natt. En natt NÄSTAN flippade jag..... jag sov inte en endaste blund den natten utan bara tog hand om en orolig bebis. Kl 04 gick jag ut i vardagsrummet o bara grät.... (för att inte väcka husbandet o Milo). Husbandet vaknade o hörde mitt snyftande i vardagsrummet och kom ut. Undrade såklart vad som hänt o jag babblande ur mig att jag inte pallade mer. Jag känner att jag håller på att smälla av..... jag måste NÅNGÅNG få sova ostört i nån timme. 2 månader hade detta pågått. Husbandet (som är väldens bästa man) tog ett beslut där o då på natten.

"Jag har jättelätt att somna om, låt mig ta lite av uppvaken. Väck mig.... jag gör det! Såhär kan vi inte ha det.... du får ju inte sova på dagarna heller!"

Nästkommande natt hjälpte husbandet mig o har efter det gjort det..... han har t.o.m vissa nätter gått upp runt 4 och låtit mig sova istället. Självklart sover husbandet oxå.... :) Vi är generösa mot varandra! Så måste det nog va om det ska funka överhuvudtaget.

Till saken hör att jag för nästan exakt seglade in i väggen. Det har ni som följt bloggen länge koll på. Min sömn har aldrig blivit bra sen dess och jag är väldigt känslig för alla sorters saker och har alltid väldigt svårt att somna om och vaknar gång på gång.

När sedan Milo föddes så är det ju klart att detta drabbades än mycket hårdare. Jag har många gånger gått o lagt mig runt 7 för att få några timmars sömn i sträck. Måste oxå säga att bara jag får det så är inte min trötthet så jättefarlig.

I alla fall.....

Detta har diskuterats på husbandets jobb! Där har man vitt och brett tyckt att detta är förjävligt. "Det är ju Nina som ska ta nattvaken, inte du som jobbar!" har det låtit. Husbandet har förklarat att om Nina tog alla vak så skulle jag snart inte ha nån Nina kvar hemma, vi är två om det här. Dessutom har han vidare ifrågasatt om dom på jobbet har en endaste aning? Den enda som har ungar på husbandets jobb är hans chef som är närmare 60  bast. O hur mycket ansvar tog han för 60 år sen..... nattetid?????
Detta diskuterades även på husbandets kick-off! Roliga kick-offs..... finns det inget roligare o snacka om undrar jag???

Igår fick jag höra om en familj där bebisen inte sovit ordentligt på 8 månader. Pappan tog INGA nattvak och idag är mamman omhändertagen och får vård. Hon har gått i väggen!!

Vad tycker ni??? Är bara nyfiken om vi på nåt sätt är idioter???


Kommentarer
Postat av: Tessah

tycker ni gör helt rätt!



Nu har vi haft tur med sista gossen som vaknar bara nån gång per natt ibland. Oftast sovar han hela nätterna.

Men om det varit några nätter då dom varit sjuka och man fårr vara vaken hur mycket som helst under natten så har gubben fått hjälpa självklart!

Man orkar inte ta allt dygnet runt.



kram hoppas du fått sova igen lite nu.

2009-03-27 @ 09:22:18
URL: http://tessah.blogg.se/
Postat av: Sandra

Om vi hade haft samma problem som er, så vet jag att Henrik hade gjort samma sak!!!



Det är kärlek, vettu!



Kram!

2009-03-27 @ 09:43:35
URL: http://agnesochjag.blogg.se/
Postat av: Agnieszka

Jag tycker ni gör helt rätt! Vi har tack och lov fått en ganska snäll bebis denna gång, som väljer att sova på nätterna, när han inte är förkyld för då kan han ibland vakna 3 på natten och tycka att han ska vara vaken... Jag tar nätterna när jag orkar.... och sambon jobbar ju så JAG tycker att han ska få sova så han orkar med det, men när jag inte orkar så tar han Elton, det är en självklarhet att hjälpas åt!!! Men som sagt, vissa nätter får han sova... och vissa får jag sova utan att ta hand om Elton!!!

kramar

2009-03-27 @ 09:47:46
URL: http://agnieszka.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Det finns alltid folk som lägger sig i, det verkar som man aldrig kommer ifrån det och det känns som att många tror att mammaledigheten bara är myspys och lycka!

Frågan jag ställer mig är hur folk som resonerar som dom gör har det i sina egna förhållanden, kul att leva med ett ego som förväntar sig att frun i huset ska orka sköta allting själv?

Bara för att du är hemma och är mammaledig betyder ju inte det att du kan ta dig en vila mitt på dagen bara för att du känner dig trött efter att ha varit uppe med bebis hela natten. Är ju liksom Milo som bestämmer det, he´s the boss o vill han inte sova så sover han inte;-)

Jag tycker du visade från början när Milo föddes att du ville ta nattvaken för att husbandet skulle få sova, men när det nu är som det är förstår väl vem som helst att du inte kan ta alla nätter själv... Vem skulle orka det liksom? Det här är ju någonting man mste bedömma från fall till fall, alla bebisar är ju olika!



Jag tycker ni gör helt rätt om det känns bra för er båda, hjälps man åt går allt mycket lättare och tar husbandet vissa nätter så är det väl självklart att du låter honom sova en annan natt. Han kan ju inte heller ta en tupplur på jobbet bara för att han varit uppe under natten och behöver ju lika mycket sömn som sin fru!



Så länge man är överens och det funkar för er båda, det är huvudsaken! Sen är ju det här bara tillfälligt kan vi hoppas och snart kommer ni få sussa gott om nätterna och vara utvilade om dagarna!

Både husbandet på arbetet och du på hemmaplan!



Fortsätt kämpa, snart kommer prinsen sova hela nätterna, håller tummarna för det iaf!

Ni är duktiga som orkar!

KRAM

2009-03-27 @ 11:00:06
URL: http://nennesblogg.webblogg.se/
Postat av: Malla

Hmmm... Vad fan är det med folk... Kan de inte bara skita i folks privatliv?



Å så för den delen... Hur jävla fräscha är deras fruar? Finns de kvar.. Eller drog de när de upptäckte vilka puckon de gift sig med? Skulle tro det va!!!



Å har de inga ungar kan de ge fan i att ha åsikter öht. För då har de heller ingen kläm på att anknytningen till pappan blir väldigt stark, från början om man fixar svårigheterna tillsammans. Det är ju för fan inte genom lek man bondar sina barn..



Grispickar!!!



Hejja hejja.. Ni gör det ju tillsammans... Och ni gör det bra!



Pok



Mallablirgalenpåidioterbralla

2009-03-27 @ 12:23:50
URL: http://desperatenotwives.blogspot.com
Postat av: ulrica

Det beror ju också på vad mannen i fråga har för jobb. Trots att både Denise och Thomas hade kolik och skrek hela nätterna igenom tills de var nio månader så bad jag inte Micke om hjälp mer än på helgerna förstås när han var ledig. Han klev upp halv fem varje morgon för att orka köra bil till Stockholm och jobba hela dagen på byggen. När han kom hem fick han sköta hemmet för att jag skulle orka ta hand om mig själv och barnen, och sen behövda han sin sömn ostörd för att orka jobba.



Om nu Tony, eller andra pappor också för den delen, kan gå upp på nätterna utan att det påverkar deras jobbsituation så är det ju helt underbart och absolut inget som någon annan ska avgöra eller ha synpunkter på. Börjar det dock bli så att du däckar totalt och Tony inte grejar sitt jobb, då blir det riktigt jobbigt.



Min personliga åsikt är nog att det är den som är hemma som ska ta nattvaket, men det är hur JAG fungerar!! Det som är rätt för mig är inte rätt för andra :)



Jag hoppas att Milo snart sover sött hela långa nätterna så ni slipper ha det så här!!

Varma kramar

2009-03-27 @ 12:50:11
URL: http://ulrica.org
Postat av: Mattias

Det finns väl inget rätt eller fel och om ni nu på ett bra sätt har kommit fram till en fungerande lösning så är det ju bara att köra på. Vi har väl försökt köra så på den tiden att när en av oss var hemma att den tar lite mer av nätterna men det var ju lite olika hur det blev med det.



Vi delar rätt mycket och eftersom jag är morgonpiggare än min flickvän brukar jag försöka tassa upp med Maxen på helgmorgnar så hon får sova lite. Fast nu har jag föreslagit att en av oss någon natt i veckan kan sova i annat sovrum och verkligen få en helnatt istället för att som vi ofta gör köra varannan gång eller hjälpas åt. Vinner nog i längden på det så att man någon gång får 6-7 timmars helsömn i sträck.



Dom där gubbarna på jobbet lever nog kvar i den gamla tidens tecken och jag känner igen det där snacket från en del kompisar och kollegor jag också. Självklart hjälps man åt!

2009-03-27 @ 13:28:00
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Kristina

Underbart att ni delar på nattvaken! Man är ju två om att vara förälder och då delar man på ansvaret!



Den som är föräldraledig (vilket ord egentligen, för ledig är det sista man är) har ju som jobb att sköta om barnet, och får man inte sova så orkar man inte ta hand om barnet! Precis som att den som går till en arbetsplats också måste sova för att orka. Så SJÄLVKLART ska man dela på nattvaken när det är urjobbigt för att båda ska orka med sina jobb!



Vår son är också 4 månader, och vi hjälps åt med honom. Min man gör allt han kan för att avlasta mig så att jag ska orka ta hand om vår son hela dagarna!



Hejja våra gubbar som är så goa pappor och äkta män!

2009-03-27 @ 19:24:30
Postat av: Mia

Hej bloggfamiljen! Det är väl självklart att hjälpas åt! Om man bryr sig och älskar varandra så tittar inte den ena på när den andra "går under" lite grann. Den som jobbar kan ta något nattpass, ett par timmar eller tre. Jag är helt själv med min bäbis och 2 andra barn men vet du jag försökte faktiskt med pappan. Han kom hit för att bonda och så men efter en natt med 1 och en halv timmas nattvak så ville han ha applåder, och då hade jag själv tagit hand om Jonah i 2 mån. Jag blev så jäkla besviken att han tyckte det var mitt "jobb" att jag visade honom dörren....(25%finne med temperament jo..) Jag kände bättre att vara ensam och köra på en att ha en man som tittar på när jag gör det. Så nu är det ensamma mamman som gäller men det är okej. Pappan är engelsk och har värderingar som på 50-talet, det funkar inte! Nu har jag tur och min bebbe vaknar bara 2 gånger per natt sen sover från 8-11 med mig. Min lägenhet ser ut som ptja, ett hem med 3 ungar men skit desamma. Jag känner igen så mycket i det du skriver om allt, vikt och utseende (har 12kilo kvar) och trötthet och visst ibland tänker jag "hon har iallafall en man osv" men man är där man är liksom. Hoppas det blir bättre för dig snart, för det blir det, men det är ju ingen hjälp just NU. Jag brukar jämföra mig med kvinnor utan hem, mat, sjukvård osv i världen och det får mig att känna mig priviligerad i någon timme (sen kommer lite bitterhet visst, man lever sitt eget liv) men tänk om ett år....då har ungen rutiner förhoppningsvis och livet mer balans... tack för din blogg! nu måste jag gå. kramar och sisu till dig. x

2009-03-27 @ 20:37:53
Postat av: pangis

De flesta har väl sagt det mesta.. Jag säger så här.. Självkalrt delar man på nattvak.. och din husband är en fantastisk man och pappa som fattat grejen! Och står för det.. Det blri ju bättre så håll ut:-)

2009-03-27 @ 21:55:30
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: Elin (Elsas mamma)

När vi hade problem med Elsa satt även jag och grät vissa nätter. Vi ordnade det så att när Micke kom hem vid 15 så tog han Elsa i några timmar så att jag fick sova. Nu har ju inte vi haft lika stora problem som ni men hade vi det så skulle han säkert ta några morgonpass eftersom han ändå går upp vid 04.30.

Sen tror jag att det är en väldigt stor skillnad på generationerna före oss. Dagens pappor VILL vara delaktiga och ha en glad och trevlig fru. Din karl verkar vara super!

Hoppas det vänder för er snart!

Kramar

2009-03-28 @ 11:35:02
Postat av: Nina

Kan inte annat än jättetacka för alla kommentarer! Det jag nu känner är att jag är så glad och tacksam för att mitt husband fattat grejen. Att han precis som Elin skrev vill ha en glad fru. Känner så med dig som skrev att du är ensamstående. Med 3 ungar oxå! Jag är väldigt glad att jag INTE är det! Att jag får massa härlig hjälp för jag hade ärligt talat gått under annars...och som nån skrev så ska man ju orka ta hand om bebis dagtid oxå. Och vår milobebis sover bara långa stunder om han blir körd i vagnen eller gungad i bilstolen. Då blir de lite svårt att sova för mig...så nej,att sova dagtid är uteslutet just nu i alla fall. Jaja... Vi hoppas att när sov kuren är gjord så har vi en sovande bebis...om inte hela natten så lite längre stunder. Puss på er o tack för alla kommentarer!

2009-03-29 @ 07:31:18
URL: http://niiinis.blogg.se/
Postat av: Jessica

Jag tycker det e super bra att ni hjälps åt =)

det måste man för att man ska orka..

så skit i vad alla grabbar säger, vad vet dom?

var glad för att du har en man som ställer upp för dej =)

inte alla som har den turen..

2009-03-29 @ 11:00:45
URL: http://julanta.blogg.se/
Kommentera inlägget här:

Jag blir glad av era kommentarer:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback