Illamåendet är här!

Blöööök....... "citerar Cia"

Jag har börjat må illa...... för ungefär 3 dagar sen kände jag det för första gången.

Jag har säkert nämnt illamåendet från helvetet när jag väntat mina grabbar. Ja, alltså allt börjar som ett sött litet illamående (hur nu det kan va sött). Man får lite svårt för dofter, helst matos och parfymer. En dag satt jag i köket med dåvarande sambon......och plötsligt: "uäääägh" får jag en kväljning. Efter det var det som o trycka på en knapp, en knapp som gjorde mitt liv till rena rama helvetet i ungefär 7,5 månad.

Jag spydde högt, lågt, mittemellan, idag, igår alltid..... Ibland uppemot 20 ggr per dag, en gång i halvtimmen! Jag spydde om det luktade nåt, om jag kände matos, om jag såg nåt äckligt på tv:n, om sambon hade bäddat rent i sängen (då låg jag på en kal madrass på vardagsrumsgolvet)..... till slut spydde jag när jag såg honom, ja sambon alltså! Allt i vårt hem skulle vara luktfritt, diskmedlet, schampot, roll-on, skurmedlet...ALLT! Till graviditetn hör ju att äta mycket...eller åtminstone att äta! Jag kämpade med de varje dag, grät när jag behövde äta eftersom allt var så jävla äckligt! Dessuomt visste jag att det så småningom skulle komma ut....o då ville man att det skulle vara lättspytt! Till slut fick jag fick i mig en vindruva o lite vatten per dag..... När jag väntade Elliot så flyttade dåvarande svärmor hem till oss, hon tog hand om Thedde vilket jag inte klarade! Hade jag behövt byta en blöja hade jag nog dött..... hade jag behövt torka snor hade jag spytt ner ungen.

Hon ringde til sjukhuset ett flertal gånger o undrade om det verklgien skulle vara såhär?? "Hon mår ju så dåligt" sa hon snällt.... "Så länge hon behåller vatten är det ingen fara" svarade den snorkiga barnmorskan! Hon hade då FAN ALDRIG mått illa vid en graviditet! Det värsta var när de skulle fortsätta sjukskriva mig.... kommentarer som: "Snäpp upp dig, tänk inte på det!" Hade kunnat få mig o slå ihjäl nån! Eller: "Jag tror att du känner efter lite för mycket, gör andra saker" hade kunnat få mig att dränka mig själv! Vem i helvete är så jävla dum i huvet???? Allvarligt.....om nån sagt: Hoppa fallskärm 30 ggr på raken så går det över hade jag gjort det! Även om jag dött på kuppen! Jag gjorde allt jag kunde, åt starka tabletter, gick på akupunktur, stack hål under tungan (kinesisk lära)..ja ALLT!

En dag när jag kommit till v. 12 hade jag ätit typ 4 vindruvor på 4 dagar..... fått i mig ett halvt glas vatten så ringde jag igen! Jag grät som ett barn och frågade om jag fick bli inlagd? Då hade jag kräkts oavbrutet i 6 veckor. Varje gång jag kräktes kissade jag på mig av trycket ner i magen.... ja av själva graviditeten! Barnmorskan svarade att det nog var dax att komma o ta lite prover. Proverna var katastrofala.... jag hade afrikanska kvinnors svältvärden i kroppen, ketoner i kisset..... Jag blev inlagd direkt, bebisen kollades upp och sen blev det dropp i en vecka! Såå skönt att slippa försöka äta. Bara ligga o ibland kissa.... Fick börja ta små smakportioner efter några dagar, jag grät när jag åt minns jag..... potatissoppa var det. Jag grät floder o ville inte medan de tvingade mig att prova. Den helgen kom jag hem på permission.... började med att spy ner hela hallen hemma! Grät floder, ringde in o ville komma tillbaka..."Nej" sa hon.... "du ska vara hemma den här helgen". Jag fortsatte spy...

I vecka 16 började det vända lite smått.... jag började så smått börja va ute korta stunder! Jag gick o klippte mig med en ica påse i famnen. Har aldrig sett en frisör klippa så fort.... I vecka 20 minskade kräkandet avsevärt! Resterande 20 veckor mådde jag bara spyilla, spydde nångång ibland bara!

Nu kanske en del undrar hur i helvete man kan vara så dum i hela huvet o ge sig in i det en gång till! Ja, det kan man undra...o jag blir lite ledsen när jag känenr att illamåendet kommer krypande, min stora förhoppning har legat i att jag nu har en ny man. Då BEHÖVER det ju inte bli lika illa..... jag hoppas fortfarande!

Beslutet att ge sig in i detta igen har vart ganska lätt!

Att se husbandets ansikte när han ser barn........får mitt hjärta att gråta, o vilja ge honom 14 barn om det är så!

Att ge den här gåvan till honom, att han ska få vara med om att få bli förälder som är det absolut häftigaste jag varit med om, det skulle jag aldrig kunna låta bli att ge honom!

Att se husbandets ögon när vi var på ultraljud o de såg en liten prick där i livmodern får mig att känna att det är värt varje spya jag kommer lägga från och med nu!

Det här är min kärleksförklaring till honom!!! Å jag älskar det här lilla livet redan.....

Men, blir det som då...har vi en jobbig tid framför oss, men vi ska fixa det med lite gråt o tandagnisslan! Om allt vill sig väl så kommer ett pyre till oss i slutet på november!

Kommentarer
Postat av: Dr Pangis

Ok gumman! Min styvkusin mådde jätteilla och var riktigt sjuk i 14 v.. Hon ville inte äta postafen (Det kan man göra) men på apoteket finns det armband mot åksjuka med akupunktutpunkter på. Köp ett par sådan aoch sätt på handlederna så ska du se att du mår bättre. fungerade det på henne så måste det funka på dig för nåt så jävligt som hon hade det har jag aldrig ens hört talas om! (I september kommer lite pojke:-) Ut o handla! elelr skicka husbandet.

Guud vad glad jag blev att se att du mår illa,... trots att du mår dåligt blir jag jätteglad för eran skull! Härligt! Kram o trevlig helg!

2008-04-04 @ 08:19:45
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: Garbo

Gumman,jag förstår vartendaste ord och sitter här o gråter...av igenkännande av den där stora känslan av kärlek.
Nu i dagarna har det hänt en grej som jag inte kommer yppa men om det blir verklighet ska jag gå ut med det :)pst jag e inte gravid.

/Kram o ha en spyfri helg ;)

2008-04-04 @ 14:26:40
URL: http://garbo.webblogg.se/
Postat av: Fru P

Jag är en av de där lyckligt lottade som mått som en prinsessa under graviditeterna (lätt överdrift, känt mig ful o fet o haft lite problem m höfter men ändå) så jag kan inte sätta mig in i det där...

... fast nog fan vet jag hur det känns att må illa o spy. Det är det värsta som finns!

Beror det inte på bebisen i magen, hur man mår?

Nu när Husbandet är farsa så ska du se att han sett till att producera en unge som gör att du mår gott under hela graviditeten.

Shit va fint du skriver om honom också. KÄRLEK!

Puss o kram min vän.

2008-04-04 @ 19:40:10
URL: http://pendelilska.blogg.se
Postat av: Cian

Och jag kan fortfarande inte äta skogaholmslimpa utan att "komma ihåg" hur den känns att spy upp..

Gud lilla gumman stackare..Jag VET hur du mår..Jag spydde som fan..så fort man trodde sej känna minsta tendens till en doft så blev jag helt grön och spydde hejjvilt..eeeeeverywhere..

Men jag är så glad över att du är på smällen *tralalala*

2008-04-07 @ 11:27:49
URL: http://galencirkus.blogspot.com
Postat av: sweetmama

Stort Grattis till Graviditeten. Vilken inlevelse du skriver med och jag känner igen det där illamåendet. Men det är helt klart värt det i slutändan. Själv vet jag inte om jag skulle ha styrkan att börja om på nytt nu när mina blivit stora. Men man ska aldrig säga aldrig ;o)
Kram

2008-04-07 @ 11:45:37
URL: http://www.sweetmama.blogg.se
Postat av: Husbandet

Är sååå stolt över dig.... Men man känner sig så jäkla "skyldig" till ditt illamående. Vet att du ligger hemma nu och mår som ett gammalt parasoll och man kan inte så mycket göra. ;( .... Puss

2008-04-07 @ 13:06:44
Postat av: mallis

Tur du har oss. Här kan du spy galla hur mycket du vill och bara vara dig själv. Vi gillar dig som fan.

Hoppas du känner dig lite bättre nu....

P&K

2008-04-07 @ 21:40:00
URL: http://mzmalliz.blogspot.com
Postat av: Fru P

Vad händer? Var e du? Miss you sugar. Med tanke på va Husbandet skriver så ligger du kanske hemma o kräks. Lilla gumman. Lider med dig. Puss.

2008-04-08 @ 09:35:44
URL: http://pendelilska.blogg.se
Postat av: Garbo

Hoppas du mår bättre gumman/Kram

2008-04-09 @ 09:59:25
URL: http://garbo.webblogg.se/
Postat av: Carin

grät när jag läste detta fina.... all kärlek du har...

2009-07-23 @ 15:28:27
URL: http://tatan.blogg.se/
Kommentera inlägget här:

Jag blir glad av era kommentarer:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback