Har en liten sak att berätta!

Godmorgon Måndag. Här är jag igen, det har vart lite tyst från mig under hela helgen. Vet faktiskt inte när det hände sist? Jag brukar ju uppdatera NÅNGÅNG på helgen.

MEN, jag ska tala om varför. Vi har haft fullt upp. Och då menar jag FULLT UPP!! Det är nämligen såhär..... jag har dragit på det lite, har inte berättat riktigt som det varit för er men vi ska nämligen sälja vårt hus förstår ni! Det är det som upptagit all min tid den senaste tiden. Det har målats, det har fixats lister där det fattats osv. Det är konstigt det där med lister. Det är nåt man liksom lär sig leva med, nåt man totalt lär sig att ignorera. Vi har bott här sen 2007 och ignorerat det sen dess. Det KAN ju bero på att man kräkfärdig på allt som hade med renovering att göra då vi rustade vårt hus från topp till tå när vi flyttade in. I en HEL månad, under våra semestrar så rustade vi dygnet runt, så när det sen blev dax att flytta in SKET VI FULLA FAN I om det fattades nån list här och där!!!

Hon innan oss tyckte inte att det där med inredning var så viktigt. Hon hade inte gjort NÅNTING på 19 år!!!! Eeeeh...ok?! Och var bara 7 år äldre än mig. Okej nån som är 80 år men en brutta i 40 årsåldern tycker man ju borde ha lite sug och lite koll på inredning. För att dra några exempel. Sovrummet här nere var rosa, både TAK och VÄGGAR! Hon hade tejpat upp några bårder, då menar jag några, dom satt inte ens ihop. Köket var från 1970 talet med sina oranga färg och sina bruna knoppar. Golvet var grönt med stora medaljonger. Badrummet nere var inte använt på 6 år då det var lite fuktskadat. Ja... herregud. Och detta var bara en bråkdel.

Jaja, vi har i alla fall varit jätteduktiga. Jag har klivit upp mellan 4-5 varje morgon och satt igång. Sen har vi kört hela dagarna. Det är ju så oxå, börjar man ta tag i en grej är det lätt hänt att det blir 1000 grejer. Sen vill man ju faktiskt att det ska vara TIPP TOPP när vi säljer det.

Anledningen till att vi säljer är kort och gott att vi tycker det är för dyrt att bo som vi gör. Själva huset var inte dyrt att köpa, dock så renoverade vi ju för en del så slutligen blev det ungefär lika mycket som de flesta hus kostade då. DOCK med en liten detalj. Vi köpte det när räntorna låg som högst och LÅSTE!! Japp... så smarta var vi men vad gör man när man får en rekommendation från sin bankman om att "Räntorna minsann kommer att gå upp ännu mer". Jag tror tammefan att räntorna började sjunka dagen efter vi låste. Tjänstefel kan man undra? Men men, vi har försökt kämpa oss kvar nu under min mammaledighet och sparat in på det som känts som man kan spara in på. Men nu känner vi att det inte är värt det! Vi bor ju inte så ultimat som vi vill göra. Vi vill ha ett fristående hus och en härlig stor veranda att kunna utnyttja. Vi har ingetdera här. Så till slut tittade vi på varandra och så sa vi nästan samtidigt, NU SÄLJER VI! Tanken är att vi nu ska spara undan lite pengar för framtida insats till nytt boende. Vi vill nu bara sätta oss ner i en hyresrätt och njuta av en balle (balkong), betala en human hyra och kanske njuta lite lite mer av livet och inte bara betala för att bo. En del säger "Ja men man betalar ju till sig själv". Gör man? Vi betalar till banken.... det är inte att betala till sig själv. Och när jag sedan i en hyresrätt betalar häften av det vi betalar idag så känns det HELT RÄTT!! Planen är att om ungefär 3 år hitta det ultimata boendet. Vem vet? Vi kanske bygger? Det skulle vara en dröm.

Så, igår var mäklaren här och fotograferade hela vårt hem. Kl 14.30 igår var vi klara med allt här hemma. Det var homestylat och klart. nder hela den här tiden har Milo varit lite sjuk oxå. Sen tog han dessutom spruta i fredags och fick SÅKLART hög feber OCH blev förkyld. Mamma skulle ha tagit honom i lördags men snöade inne där te på landet. Igår lyckades hon ta sig ut och hit för att hjälpa oss med Milo och lite slutstädning.

Fotografen och mäklaren (som redan besökt oss här hemma) var superimponerade av allt jobb vi lagt ner. Fotografen ville t.o.m flytta in! :) Det var ett härligt kvitto på att allt jobb vi lagt ner varit värt varenda sekund! Vårt hus kommer ut på hemnet nu i veckan om allt går som det ska! Visning i mars.

PIUUUH!

Nu ska vi njuta lite av lugnet. Jag har lite ärenden idag men det är inget överdrivet sm att fixa med ett helt hus. Dessutom ska vi kolla Milos öga idag, ni vet det där som är lite vindtyrigt! :) VI får se vad dom säger? Blir det lapp för ögat eller inte? Vi kanske har en struttande pirat här hemma snart....

Imorgon är det dax för intervjun för mig oxå.... OCH Milo att börja inskolas på dagis. Vet inte om det går dock när han senast igår hade feber... vi får se hur han mår under dagen.

Härligt att kunna vara tillbaka på bloggen lite igen! PUSS



Kommentarer
Postat av: mallis in real life

Tycker ni gör helt rätt. Inte kul när man bara betalar till banken.



Vi har bott i vårat hus i tre år och hade en tredjedel av lånet på rörligt, nu har vi två tredjedelar på rörligt och betalar nästan löjligt lite på vårat lån + att vi amorterar. Otur att ni låste erat lån, det hade nog sett annorlunda ut för eran del idag annars.



Jag gillar ert hus som fasen och jag hoppas ni får riktigt bra betalt. Ni har gjort ett bra jobb.



Lycka till med allt! Kram

2010-02-22 @ 08:22:56
URL: http://mzmalliz.blogspot.com
Postat av: ulrica

Lycka till med försäljningen, jag hoppas ni ska hitta något nytt ställe som ni trivs bättre med. Vi låste också räntorna när dom stod halvhögt så inte är det direkt billigt att bo där vi bor, det håller jag med om... men vi har ( för närvarande ) bestämt oss för att hålla oss kvar tills Thomas gått ut grundskolan, sen drar vi nog oss iväg.



kram och lycka till på dagis, med försäljning och allt :)

2010-02-22 @ 08:52:49
Postat av: Nina

Tack Malliz: Ja du har ju varit här och sett det. Jag önskar vi oxå hade vart så smarta.... ja att inte låst allt, men vi måste ha varit lite nervösa och inte tänkt oss för...vi litade ju blint på allt hon sa tyvärr! :( Men men, nu hoppas vi detta kommer ge oss det vi önskar i framtiden.



KRAM & tack! ♥



Ulrica: Mja.... trivseln har det inte varit nåt fel på. Vi älskar vårt hus invändigt!!! Dock så går det ut över oss och vårt leverne när det mesta går åt till huset, då är frågan hur mycket ett hus är värt?! Det är ju dom där i man älskar och vill ska ha det bra. Sen tror jag att vi får fint även i en hyreslägenhet, jag brukar ha rätt lätt att trivas. O trivs mamma så trivs barnen brukar det ju vara...Hoppas det går bra för er oxå när det är dax att röra på sig.



Nåt som är bra är att det är lite tryck på husen i dagsläget då det inte finns så många ute.... sen går räntorna upp i sommar är det sagt så man kanske inte är fel ute vad gäller tiden!! HOPPAS HOPPAS!!



KRAM

2010-02-22 @ 10:27:38
URL: http://niiinis.blogg.se/
Postat av: Agnieszka- mamma till 2

Trevligt med flytt, och så hoppas jag att ni hittar erat drömboende till ett humant pris snart!



kramar

2010-02-22 @ 12:20:14
URL: http://agnieszka.blogg.se/
Postat av: pezze

ahaa.. då förstår jag varför du inte har uppdaterarp åettbra tag.. man e ju van attdu uppdaterarvarje dagmen skönt o se att du kan prioriterad din familj o huset framför datorn...

vi kan vänta, vet duu ;)



o hur länge har ni bott i detta huset?!?!?

o stor grattis te att ni tog den beslutet.. ni kan säkert fixa en schysst o fin lya med lägre betalningar.. .)

Postat av: Alexandra

Spännande med flytt!

Försäljningen kommer säker¨ligen gå galant, är ju ett eftertraktad område ni bor i och som sagt så har ni ju fixat det fin fint!



Håller tummarna för er!!!



Puss o KRAM

2010-02-22 @ 19:20:24
URL: http://nennesblogg.webblogg.se/
Postat av: Nina

Agniezka: Ja... om några år ska jag börja leta på allvar. Då ska det kännas 100... o ingen renvering (ingen stor) ska behöva göras!! :) KRAM



Pezze: Vi har bott i huset sen juni 2007, det blir 3 år nu i juni. KRAM



Alexandra: TACK för tummar!!! KRAMAR



2010-02-23 @ 05:41:06
URL: http://niiinis.blogg.se/
Postat av: Isabelle

Nu var det ett tag sen jag kikade in på din blogg och det har hänt mycket vill jag lova!

Såg ert FINA hus på hemnet när jag kikade runt. Blev otroligt sugen på det, men vi är precis av samma mening som ni. Ett fristående hus med tomt och altan är BÄST! Vi har turen att ha just det där, men inte så fint inne som er.

GRATTIS också till jobbet! Kommer att passa dig som handen i handsken! :o)

Kanske har ni drömhuset snarare än vad du tror...



GRATTIS!!

2010-03-14 @ 21:02:53
Kommentera inlägget här:

Jag blir glad av era kommentarer:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback