Gott knäck recept


Julgodis, det vattnas i min mun bara jag
skriver det här. Tänk dessa små härlig-
heter i en fin glasburk vid jul!

Förra året kokade jag typ 8 satser knäck. Jag fick nog lite dille på det förra året. Dessutom var dom så fina i min galsburk. Pappret var det små hjärtan på. Gudomligt gott dessutom. Det gick inte många dagar då vi tömde glasburken. Snart är det dax att börja koka lite knäcl igen. Förra året körde jag på detta recept, lyckades nästan varje gång!

INGREDIENSER

Gör så här:



Blanda socker, sirap och vispgrädde i en tjockbottnad kastrull. (Det är viktigt att den är tjockbottnad så att det inte bränner fast. Det är också bra att välja en stor kastrull som har stor bottendiameter så går det fortare att koka). Låt koka upp, rör lite då och då. Sänk värmen när det börjat koka, men sänk inte mer än att det fortsätter koka. Ju mer du kan sänka värmen utan att det slutar koka desto större chans att det inte bränner fast. Oftast kan man sänka lite allteftersom. Låt koka ca 20-45 minuter till smeten blivit seg. Tiden beror på hur stor bottenyta din kastrull har. Ju större bottenyta desto snabbare går det.

Gör "kulprovet" för att se när knäcken är klar. Det innebär att man tar en liten klick av smeten i ett glas kallt vatten och se om du lätt kan forma smeten till en kula. Då är det klart! Låt annars koka ytterligare och gör om testet.


Förvara i burk med smörpapper mellan lagren.

LYCKA TILL

Kommentarer
Postat av: Madde K

Det ska jag prova..löööv knäck! Fast i min familj är det bara jag som gör det så jag får ha alla för mig själv :)



Kram kram M

2010-11-22 @ 17:38:27
URL: http://4aifamiljen.blogspot.com/
Postat av: Annas inspiration

Jag älskar ÄLSKAR knäck, kan äta massor på en gång!

Tyvärr misslyckas jag ofta med de små godingarna men jag vill gärna prova i år igen :-)



Hoppas allt är på topp,

Kramis

2010-11-22 @ 19:30:46
URL: http://annasinspiration.blogg.se/
Postat av: Michan

Ååå jag ÄLSKAR knäck men jag brukar göra ett recept för micron det går mycket smidigare, tror att den ska koka i 5 minuter, men jag lånade orginal receptet av mamma och nu har jag tappat bort det, typiskt.

2010-11-22 @ 19:57:15
URL: http://michaela-michan.blogspot.com/
Postat av: Elin

Det bästa av allt är att kolla temperaturen på knäcken för att få dem så hårda som man vill ha dem. 120 grader för seg knäck och 125 grader för hård knäck. Testar dock alltid med kulprov för säkerhets skull!

Hoppas någon får nytta av tipset!

Kram

2010-11-22 @ 21:06:00
URL: http://pitbullpaddansmamma.blogg.se/
Postat av: A

Smarrigt med knäck!

Jag kör samma recept, men kokar den i micron. Smidigt!

2010-11-23 @ 15:36:31
URL: http://minsoffa.blogg.se/
Kommentera inlägget här:

Jag blir glad av era kommentarer:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback