Svininfluensavaccin eller inte?

Godmorgon allesammans!

Jag känner mig krasslig som tusan, vet inte om det nu är så att SVINIS kommit och knackat på dörren?
Huvudet värker, känner mig krasslig i luftvägarna, munsår och blåsor i munnen och allmänt ur gängorna. Vi har ju gått här hemma och velat med den dära svinisvaccineringen förstår ni. Ska vi eller ska vi inte? Klarar vi oss även om vi får svinis? Får vi svinis eller inte? Är vi i riskgruppen eftersom vi har en bebis i familjen? Är han tillräckligt stark? Bla bla bla bla...

Min syster är i riskgruppen för hon har astma. Hon ska ta sprutan i dagarna.

I morse hörde jag på TV:n att har man sett hur en riktigt sjuk människa i svinis har det så skulle man vaccinera sig pronto!

Vad ska ni göra? Och hur tänker ni kring detta?

Berätta gärna!!

Kommentarer
Postat av: Heli

Vi velade fram och tillbaka flera veckor. Först innan Ida föddes, men då hann jag ju inte ta den i alla fall.. och sen fick vi erbjudande igen om att gå före i kön pga att vi hade en nyfödd...beslutsångest igen !! Men vi tog den igår i alla fall. Beslutet tog vi i förra veckan - om jag och/eller Henke blir sjuka så kan vi ju smitta Ida... och det vill vi ju inte.



Jag har inte fått några andra biverkningar än lite ont i armen där de stack mig.



kram

2009-11-12 @ 12:08:22
Postat av: Johanna Viksell (Pilkka)

Vi fick erbjudande via jobbet att ta den och jag gjorde det, dels för min lille sons skulle men även för att jag med säkerhet ska veta att det iallafall inte är jag som smittar de svaga och sjuka som besöker mitt jobb...Maken har diabetes så han tillhör också riskgruppen som fick sprutan för ett par veckor sedan...ingen av oss fick några andra symtom förutom ömhet i armen.

2009-11-12 @ 14:08:27
URL: http://fruviksell.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag vill ta men får snällt vänta på min tur...Jag tillhör ingen riskgrupp..

Simon ska ta men vaccinet är konstant slut på Kallhälls VC

2009-11-12 @ 15:24:50
Postat av: Nina

Ja, det lutar åt att vi oxå ska ta...men undra sa flundra hur det blir om man är krasslig redan. Som jag är nu... :(

2009-11-12 @ 15:37:53
URL: http://niiinis.blogg.se/
Postat av: Cian

Du får inte ha feber...



2009-11-12 @ 15:47:37
Postat av: Nina

Ok, har inte feber...bara krasslig i luftrören och så! FAN vad svårt detta är... jag har försökt läsa allt jag kan på nätet men känner ingen självklarhet åt nåt håll. Såklart att jag inte vill att min familj ska bli sjuk, framförallt barnen. Man förlåter sig aldrig om nåt allvarligt skulle hända!



SÅÅ SVÅRT!!

2009-11-12 @ 16:31:08
URL: http://niiinis.blogg.se/
Postat av: Tessan

Jag och Johan kommer vaccinera oss, mest för att Alex fortfarande har sviter av sitt rs-virus. Han blir så dålig när han är förkyld och jag vill inte tänka på hur det skulle bli om han fick svinet..



Ev. vaccinerar vi honom också ifall de sänker åldersgränsen

2009-11-12 @ 16:42:01
URL: http://tknutsson.blogspot.com
Postat av: Pangis

Vi ska vaccinera oss nästa vecka.. Det är tydligen slut på vaccin. Jag och sonen har ansträngningsastma så det verkar klokt. Jag tror att det är viktigt om inte annat för att skydda riskgrupperna. Kram på er och hoppas du bara har vanlig flunsa! Krya på er

2009-11-12 @ 18:08:15
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: Alis

Vi i familjen hade svinet i somras. Första gången som jag hade influensa. Det var som en vanlig influensa och vi klarade av den. Men det är ju inte kul att ligga i sängen i flera dagar. Å andra sidan tog vi nte prover på att det var svinet. Men i samtal med läkare per telefon, flera gånger....

2009-11-12 @ 19:42:51
URL: http://mittalisliv.blogspot.com
Postat av: Agnieszka -2 barnsmamma

Gubben har vaccinerat sig redan, jag ska vaccineras den 23e, nova ska vaccineras på tisdag.... och så väntar vi på svar om hurvida elton ska vaccineras.



Jag gör det för barnens skull, skulle aldrig kunna leva med att jag har smittat dem och dem blir dåliga.



kramis

2009-11-12 @ 20:58:28
URL: http://agnieszka.blogg.se/
Postat av: Sofie

Jag tänker inte ta sprutan. Har hört om alldeles för många biverkningar. Sen tror jag att de förstorar upp allting. De sa ju i princip samma sak när det kom till fågelinfluensan, och där hände det ju aldrig nått.

2009-11-12 @ 22:11:13
Postat av: Tessah



Vi behöver inte ta sprutan eftersom jag och mina gossar redan HAR HAFT svininfluensan för ca 3 veckor sedan.

den var inte trevlig! den var värre än en vanlig influensa! Minstingen har idag 3 veckor senare fått nån följdsjuka pga svininfluensan så nu har han 40 graders feber igen stackaren och dom är rädd han håller på och utvecklar lunginflamation.

När jag hade svininfluensan fick jag grymt problem med andningen, därför jag var in och dom tog prover.

Gossarna var jätte sjuka över en vecka. Hallucinerade massor och låg bara stilla och grät och sov i flera dagar. man hade ont precis överallt!

Hade jag vetat att dom skulle bli så sjuka hade jag vaccinerat dom men vi hant ju inte som sagt.

vill du veta mer är det bara fråga :)

2009-11-14 @ 20:59:13
URL: http://tessah.blogg.se/
Postat av: Marika

Jag fick det tidigt för att jag arbetar med riskgruppspersoner.Jag fick i ca 9 dar svullen lymfa i armhålan i vä arm där jag tog och blev hängig o mör i kroppen dagen efter.Alla mina killar har tagit o inte reagerat mer än öm i sprutarmen som är normalt då man sticker i en muskel.Man vet ju aldrig vart det leder men mycket är pest eller kolera.Jag vet, äter superstarka mediciner mot min psoriasis o har nu på 1 år blivit krullhårig o tunnhårig o tappar otroligt mycket hår men mina prickar mår bättre än på länge helst i somras då det var shortsväder.Det är också pest eller kolera!

Gör ett bra beslut som ni är nöjda med o eniga över så känns det bra tror jag.Det gör det för oss i alla fall.

Kram

2009-11-17 @ 21:31:33
Kommentera inlägget här:

Jag blir glad av era kommentarer:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback