Besök och diskussion om svininfluensan!

Idag har Sandra varit här och hälsat på med sin söta Agnes och hunden Filippa som såg till att vår katt låg och spana på henne i flera timmar. Vår katt är ändå van vid lite hundar eftersom många av våra vänner har hund. Men han är så töntig och ligger och blåstirrar på alla hundar som är här så han är helt slut sen. Konstigt, skulle jag ligga och stirra på samma sak i flera timmar skulle jag oxå vara en aningens psyco sen tror jag.

Våra bebisar lajja för fullt. Agnes har börjat krypa och är högt och lågt, det går undan så Sandra får knappt en lugn stund. Jag vet att jag snart är där själv. Milobebis är på god väg att komma igång med krypandet på allvar, än så länge så ålar han sig fram men det går fortare och fortare för varje dag.

Kanske att man blir smal då när man får börja jaga ungen..... ???? Hoppas det! Man kanske ska hoppas att Milobebis blir en överjävlig unge som håller igång 24/7 och är snabb som fan.... eller? Nä kanske inte, man vill ju typ inte åldras 20 år på cupen!

Här är det full fart på de små glinen!




Vi diskuterade det här med svininfluensan idag. Läste att riskgruppen är bla små spädisar. Alltså barn under 2 år. Då blir man ju såklart lite oroad. Vad ska hända med vår lilla Milobebis om vi får det??? Vi gick faktiskt ut på nätet och läste llite om det, men det sägs ju rätt olika om det hela. En del att det bara är en vanlig influensa där dödligheten inte är större än när det härjar en helt vanlig influensa. Andra att det ÄR en värre influensa än vanligt där dödligheten är större.

Usch, vad ska man tro. Hjälper ju inte att jag är byhålans största hypokondriker heller...... vad har ni läst och hur har ni uppfattat det hela???

Kommentarer
Postat av: Åsa

Haha vilka fina bilder på kidsen! Agnes ser ju heeeelt gaaalen ut på en bild! :) SÖTINGAR!!!



För oss funkar grillning lite när som... Vad tror ni om nu på fredag kanske? Annars kan vi 2:a helgen i augusti. När kan ni?!



Kram!

2009-07-22 @ 21:12:39
Postat av: Anonym

Hej hej från garbo,vad jag tror om svininfluensan?

Tror att massmedia har en stor skuld i hysterin ikring,jag tror att det är som vanlig influensa dvs den slår till i olika hög grad beroende på om man har haft influensa tidigare och bildat nån slags immunitet men denna flunsa e snäppet värre då den inte vart i faggorna på ett tag så för att minska spridningen o kostnaderna som blir då halva sverige ligger däckade är att skrämma upp oss lite så vi tar vaccinet och på så sätt har ju dom som basunerar ut om hur allvarlig samt farlig den är kunnat tjäna sig en hacka dvs medicinindustrin samt kommuner landsting arbetsgivare m.m.

Tror oxå att folk som är svaga i sitt immunförsvar (hjärt&lungsjuka gamla svaga individer m.m) sen tidigare skall vaccineras, men vanligt folk får sig en släng som vanligt med hög feber hosta muskelvärk,tror oxå att gruppen ungdomar smittas lättare då dom inte är lika försiktig som en annan ;) samt att dom hånglar runt en hel del rör sig mycket ute i samhället på ett helt annat sätt,barn dvs små kottar är ju utsatta iom att dom stoppar saker i munnen bla...(dagis skola ställen som är svåra att hålla rena, stora grupper av folk)



Tror att vanlig handhygien är A & O som alltid,hosta i armvecket och snora i pappersnäsdukar och är man extra oroad är det alltid bra m lite handsprit i väskan typ om man vart ute på stan rört massa prylar tex kundkorgar handtag pengar m.m så är man hungrig och vill ha tex burgare (man äter m händerna o vips! har man fått baskilusker) för att slippa detta dränk in dig i handspriten och till Milo kan du ta våtservetter så kan du mumsa burgare utan baskilusker...det är min teori om det hela.



/Kram

2009-07-22 @ 22:32:25
Postat av: Nina

Åsa: Hihi.... ja, ska kolla upp fredag. Annars så funkar söndag oxå? Vad säger ni om det?



Garbo: Tack för ditt svar. Det ligger mycket i det du säger och jag blir faktiskt lite

lugnad, TACK för det. De behövdes... KRAM

2009-07-23 @ 07:30:14
URL: http://niiinis.blogg.se/
Kommentera inlägget här:

Jag blir glad av era kommentarer:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback