Är det här metoden?

Godmorgon på er.... ZzzZZZzzzZZzzzz...... Jag är trött, MYCKET trött! Vår bebis ville vakna kl 04.37 i morse. Nu läser jag om 5 minuters metoden på nätet. Det finns en barnläkare som heter Eckerberg som tagit fram den, jag har läst om det nu och FAKTISKT så pratade både jag och husbandet om att vi börjar med den. Något måste vi göra, inatt har han vaknat och härjat flera flera gånger igen! Grejen är ju att han snart är 9 månader och har sovit 1 endaste hel natt sen han föddes. Nu börjar det faktiskt känna som att även om det inte blir så många gånger varje natt så blir det dock alltid varje natt!!

Grejen är att den metoden redan fanns när Thedde och Elliot var små, jag testade den på Elliot när han var 8 månader. Jag fixade det inte, MEN...anledningen till att jag gjorde det var att Elliot inte sov i sin egna säng. Sov Elliot bredvid mig så sov han hela nätterna hur bra som helst. Jag sket i att ha honom i sin spjälsäng så var problemet ur världen. Men, som ni som läser min blogg vet, så "avvänjde" vi honom för ca: 10 månader sen. Då var Elliot 10 år. Sååå... ja, det tål att tänkas på kanske! Dock så vill inte Milobebis samsova, han sover inte alls då utan vill ligga i sin säng och sova! Han vaknar nämligen av ALLT!

Skitsamma... nu är det i alla fall så att i början av februari är det tänkt att jag ska börja jobba, husbandet och jag kommer båda att börja jobba i början av april nästa år och då skulle det vara skönt att ha en sovande bebis förstår ni! Jag vet bara inte om jag fixar metoden, alltså..... artikeln jag läste gör ju att det känns bättre men samtidigt så är det grymt om man nu har en skrikande bebis och inte få ge tröst. Nånstans vill man hitta en genväg som gör både och, man lär honom att sova hela natten samtidigt som man får trösta. Vi ska i alla fall testa med det här....hur vi går tillväga får tiden utvisa. Men det jag förstått är att ju hårdare och mer konsekvent man är desto fortare har man en tryggt och skönt sovande bebis!

Ni som har sovande bebisar på nätterna...... var glada säger jag! Jag skattar mig lycklig som har husbandet som hjälper till så mycket, annars hade jag på riktigt suttit fastklistrad i den berömda väggen! Idag får jag sova jättebra på nätterna jämförelsevis med de 2 första månaderna av Milobebis liv. MEN, vi har båda rätt att få sova hela, långa och sköna nätter.... även Milobebis!

Ni som läser här, vad har ni för erfarenheter om sånt här??? Berätta gärna!!!



Kommentarer
Postat av: Cian

Jag har gjort som du gjorde med Elliot..Vilding sover hela nätterna men han sover mellan oss för det mesta..Ett litet 6:årigt preventivmedel :)



Pöss måste dra skriver mer sen

2009-08-24 @ 08:14:55
URL: http://galencirkus.blogg.se/
Postat av: Anonym

Samma här,blev samsova till skolan började sen kom han in på nätterna...

Hade en period när han va spädis då jag fick sitta o gunga vagnen över kökströskeln minns jag...

Inte lätt detta ämne men när det väl gått över minns man knappt hur illa man sov ;)



/Kram från garbis

2009-08-24 @ 08:45:50
Postat av: Nina

SNYFT.... Milobebis sover inte alls om vi samsover!!! :(

2009-08-24 @ 08:57:39
URL: http://niiinis.blogg.se/
Postat av: Kristina

Halloj! Ett tag sen jag kommenterade. Våran Ture-bebis lever om på nätterna precis som er Milo! Suck... också en enda natt under dessa 9 månader som han sovit hyfsat nästan hela natten. Står rådvill jag med och undrar över olika metoder... Jag börjar dessutom jobba om två veckor (pappa ska vara hemma)! Ska läsa den där artikeln jag med och se om det kan vara nåt...

Kram!

2009-08-24 @ 09:55:10
Postat av: Åsa

Hur många gånger per dag sover Milo nu? Försök att stretcha på sovstunderna lite, kanske att ni kan gå till lekparken å gunga när han börjar bli lite trött så kanske han "glömmer bort det" ett tag och på så sätt kan/vill vara vaken lite längre...? Jag menar, sover han färre gånger på dagen så måste han ju rimligtvis sova mer och bättre på natten. Bara en tanke, vet ju inte alls hur många gånger han sover på dan.



Kram!

2009-08-24 @ 11:22:00
URL: http://thigger.blogg.se/
Postat av: Nina

Kristina: Åhhh...vet precis vad du går igenom. Läs artikeln och prata med din man, bestämmer ni er tillsammans kan man säkert peppa varandra att klara av det!!! Kram och lycka till, hoppas vi alla får sova snart! :)



Åsa: Ja du vet ju precis hur vi strulat med det här sen han kom till oss ;) Jag har "bantat" ner sovstunderna från 4 till 2 ggr per dag! Igår sov han 90 min på hela dagen! 2 sovlurar och ändå så sov han jättedåligt inatt, kanhända att han liksom blivit ruckad i sitt sovmänster nu när T har semester, vad vet jag. Alltså, vi har ju "bantat" sovtiderna sen 3 veckor tillbaka. Huuuuu... det är kämpigt att hålla honom vaken, han som klarat 2 timmars vakenhet åt gången är uppe på 4 timmar nu och sååååååååååå trött!! STACKARS!!



KRAMAR

2009-08-24 @ 11:37:12
URL: http://niiinis.blogg.se/
Postat av: Linda

5-minuters metoden fungerar verkligen, det gäller bara att som förälder hålla ut. Mvh Linda

2009-08-24 @ 12:56:17
URL: http://www.babypresenter.se/
Postat av: Elin

Jag hade en bebis som sov, men inte längre. Hon sover till två på natten och vaknar sen. Ibland somnar hon om, men som i natt gav jag upp efter 1½ timme och tog in henne till oss. Då kan jag iaf ligga ner... Hon sover sen dåligt och jag ännu sämre. Vet inte vad jag ska göra. Är det bara en fas, tänder, drömmar eller vad? Har tänkt lite på 5 minuters metoden, men tyckt att den känns lite hård. Har även funderat på gradvis utsläckning, men är för tillfället för trött för att orka ta tag i ngt. Skriv gärna och berätta hur det går för er.

Kram och lycka till med sömnen!

2009-08-24 @ 19:16:38
URL: http://pitbullpaddansmamma.blogg.se/
Kommentera inlägget här:

Jag blir glad av era kommentarer:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback