Hur hemska kan vuxna vara???


Satt och prata med Thedde o Elliot nu vid frukosten. Elliot säljer MAJ blommor, och som han har längtat efter att få börja göra det. Han har ju gått o trånat när storebrorsan sålt genom åren. Igår äntligen kom han farande med sin snorgröna väska fylld till bredden med dessa rödrosa majblommor.

Man kan ju tycka vad man vill om det här med att ha en massa ungar fladdrandes överallt helt ivriga att få sälja. Det som dock gör mig så jäkla bestört är hur hemska en del vuxna människor kan vara mot dessa barn.

Elliot berättade i morse. Igår hade han frågat en äldre dam om hon ville köpa majblommor!

"Jag håller inte på o köper sånt där skit" svarade den gamla damen. Men KOM IGEN nu för fan?! Kan man svara nej tack på ett trevligare sätt eller??

Elliot hade plingat på hos en äldre dam. Dock så missade han den minimala skylten där det står att de inte vill ha någon försäljning vid dörren. Vet inte ens om Elliot vet att såna skyltar existerar?! Det tror jag inte.

"Ser du inte vad det står på min dörr för fan" svarade damen.

Allvarligt!! Vad är det för jävla människor?! Jag hajjar om man lackar ur på försäljare, men det är ju för fan barn. Igår var det säkert 5 ungar som frågade mig, jag svarade samma sak varje gång.

"Jag tror att min lilla pojke skulle bli ledsen om jag köpte av dig eftersom han oxå säljer."

Eller varför inte bara svara "Nej tack!"

Thedde kunde dessutom berätta om liknande händelser från när han sålde!

Nej, uppsnäppning för helvete. Önskar jag hade stått bakom dörren och hört den här damen. Då hade jag fan slitit upp dörren o skällt ut skatan! Hur kan man vara så mot barn? Visst att det kan va drygt med 100 plingande påsk-kärringar, 200 plingande majblommeförsäljare! Men, vänd på det... det är vår i luften. Och med det kommer påskkärringar och majblommeförsäljare!

Vad är dessa människors jävla problem?! Elaka jävlar, USCH vad förbannad jag blir!

Kommentarer
Postat av: mallis in real life

En del människor är så jävla dumma i huvudet, det är bara att konstatera.



En polares fjortonåring började sälja Aftonbladet i sitt område på söndagar och folk var hur otrevliga som helst. Hon blev helt knäckt och la ner det. Jättetråkigt.



Om nån vill sälja nåt säger jag helt enkelt -nej tack!



Förutom till enträgna telefonförsäljare ;)



Kram på dig

2009-04-22 @ 08:54:38
URL: http://mzmalliz.blogspot.com
Postat av: Cian

För fan vad finns det för folk??



Usch och tvi..även fast man inte ska köpa så kan man väl för faen vara trevlig!



Pöss på dej



/Cian

Skriver här för mitt namn i fältet brukar försvinna ibland..

2009-04-22 @ 08:59:38
URL: http://galencirkus.blogspot.com
Postat av: pangis

Jag brukar köpa majblommor av alla barn som säljer hos oss.. De kostar inte så mycket, kidsen blir glada och det går till en god sak. Jultidningar har jag delat upp bland grannungarna:-) Kokosbollar handlar vi inte för vi är allergiska och det bruakr jag tala om..

2009-04-22 @ 10:28:53
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: Alexandra

Alltså folk kan va så jävla elaka! Vuxna människor som liksom inte kan bete sig, va är deras problem kan man undra?!



Hur svårt kan det vara att bara säga ett vänligt men bestämt, "Nej tack!"

Dessutom går ju en stor del av vinsten till välgörande ändamål så barnen ska ju verkligen ha en eloge för att dom säljer. Visst får dom väl också en del själva men självklart ska man ha något för arbetet!

Nej stackarna får stå ut med mycket, usch!



Själv köpte jag en majblomma av en gulli gliten pojke som stog utanför Ica Maxi igår, riktigt artig var han så man kunde liksom inte motstå att köpa. Han va så tacksam och önskade en fortsatt trevlig kväll, väluppfostrad gosse;-)

2009-04-22 @ 11:40:03
URL: http://nennesblogg.webblogg.se/
Postat av: Anonym

Jag är så förbannad. Min son sålde majblommor utanför Konsum i Karlshamn. En äldre herre stegade fram mot honom och sa "jag köper inte av dig för du ser så arg ut". Min son cyklade hem gråtandes. Vad gör dessa erfarenheter med våra barns syn på mänskligheten?

2013-04-17 @ 23:04:49
Kommentera inlägget här:

Jag blir glad av era kommentarer:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback