Att vara gravid på finska!

Var på stranden igår, det kändes ärligt som att det var sista gången jag ville dit....FIIIJ FAAAN!

Nu var det inte så blodigt med folk, men jag är en flodko redan. En flodko som får ont i ryggen av o sitta i solstolen, en flodko som absolut inte kan ligga på rygg för då kvävs jag, en flodko som vägrar stå upp bland folk med risk för att framkalla chock hos dem som känner mig. Vill inte att de ska se hur mycket gropigare min röv blivit, hur feta mina lår blivit osv (kan hålla på en hel evighet). Grejen med allt är att det är ett fenomen detta med en graviditet (med risk för att tråka ut de manliga läsarna måste jag bara få filosofera om detta). Men allvarligt, jag har inte ätit så nyttigt som jag gör nu sen Uppsala brann. Det beror inte på att jag tänker på vad jag äter....NOPE, det beror på att jag inte KAN äta onyttigt sockrigt! Lite grand går bra....men inte sitta o moffla smågodis, eller dricka läsk som jag gjort tidigare.

Det får mig att må illa....

Jag äter vanlig mat, massor med frukt och dessutom en hel hög med sallad varje dag...ändå sväller man! Till oigenkännlighet på några få veckor. Vad beror det på...? Behöver den där fisen verkligen allt fett jag lagrar eller vem i h-e behöver det? Är det från stenåldern gjort att våra kroppar lagrar för bistra dagar som istid och svält? Säg mig.... har ett fett arsel verkligen den effekten!! Att rädda mig om jag inte får nån mat??

ANYWAY, jag bor i en liten stad... där få kvinnor jag känner blivit "stora" vid sin graviditet. Dom är som jag brukar säga, svenskt gravida. Sött gravida med en liten boll i fram, inget annat...resten påverkas nada. Min finska kompis blev som jag....GROSE! Är detta ett finskt påbrå? Fan i så fall....

Dessutom tajtar dom till sig illa kvickt efter födseln för att kränga på sig sina jeans innan ungen lärt sig prutta ordentligt. Vafan, jag hade mammabyxor 5 månader efter Elliot.... 5 fucking månader!! Detta är ju oxå en inbördes tävlan bland nyblivna mammor.

"Hur snabbt gick du ner dina graviditetskilon?" Aldrig, svarar jag....för det gjorde jag inte.

"Ahaa....jag var i jeansen efter en vecka.....hihi...." Ja, men dra den i fejset på mig. Själv står jag fortfarande med bultande underliv och är rädd för o göra nr 2. O du kommer i jeansen.... inte ens mitt underliv skulle få plats i ett par jeans!! :-( Dessutom har jag åkt på min andra mjölkstockning o ungen suuuger på mina bröst så dom blöder. OKEJ, men du har kommit i jeansen. Kul för dig!

Har dom inget som är jobbigt? Inte ens nånting..... då hoppas jag att dom skitit som fan under förlossningen!!! Nåt jäkligt ska väl dom vart med om oxå?

Som en kompis till mig som hade en grymt bra förlossning med avslappning och en känsla av att hon var urmoder nr:1. Liiite lustgas på slutet så pluppade hon ut grabben..... hon satt o liksom snackade om detta o var grymt stolt över sig själv! Hon sa att: Vi behövde bara ha en barnmorska inne hos oss eftersom det gick så bra för mig. Hennes kille kunde inte hålla käften utan klämde till med: Ja, fast vi behövde 3 barnmorskor för o lassa skit!!

Så kan det gå.....



Kommentarer
Postat av: Frippo

Ursäkta mig Nina men HAHAHA... Inte åt situationen utan åt hur du skriver. Underbart. Fler sarkastiska inlägg åt folket.

2008-07-17 @ 19:53:35
URL: http://frippo75.blogg.se/
Postat av: Fru P

Ja jävlar. Varför skall alla tävla om kilon o hur duktiga de är att föda barn? Visst, jag har säkert framstått som lite mallig när jag berättar hur smärtfritt mina förlossningar gick men det är ju helt fel... inte en jävel kan säga att det är smärtfritt att föda barn!!!!



Den ljuger. Fett.



Lite lustgas. Ja visst, men vissa lider mer än andra o behöver bedövningar i skit. Vi är junte samma lika alla tjejer på jorden. Tack o lov.



Skit i va alla säger o kör på din raka linje. Visa att du är bättre, som min svärfar brukar säga.



Jag tycker iaf att du är en fantastisk vacker kvinna och oavsett gropar i rumpan eller stor mage så lyser din karisma o personlighet över det så ingen märker. Jag lovar.



Du är ju för fan min idol, Nina. Jag vill ju vara som du. Du e tamigfan den coolaste tjejen jag träffat i mitt liv.



Puss på dig min höggravida vackra vän.

2008-07-17 @ 20:20:01
URL: http://pendelilska.blogg.se/
Postat av: Nina

Frippo: Hahaha, ja ibland måste man bara få ur sig.... håller me, mer sarkastiska inlägg åt folket! :)



Pendlis: Min älskade vän, du får mig alltid att må så bra... tack snälla för dina värmande vackra ord!!! Åh, va skulle man göra utan dig?! Tack igen, puss!!

2008-07-18 @ 07:01:36
URL: http://niiinis.blogspot.com
Postat av: mumrik

Det första som dyker upp i skallen...och ha i åminne att den är rätt illa åtgången den sista tiden...men det första som dyker upp är...skall inte en flodko befinna sig just vid vattnet? Så keep up the good work och fortsätt att utsätta din omgivning för den finska faran... ;)

2008-07-18 @ 18:44:31
URL: http://blog.punkmumrik.net/
Postat av: ulrica

Åh, denna j-a präktighet när det gäller graviditeter.. den får mig att kräkas morr.. "ja, jag hade ingen bedövning", "åh, jag gick ner mina 2 hekto direkt efter förlossningen.." blääääää.



Upp med hakan och kör ditt race!

KRAM

2008-07-21 @ 11:32:04
URL: http://ulrica.org
Kommentera inlägget här:

Jag blir glad av era kommentarer:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback